Sziasztok!
Kriszi!
Azért az tök jó, hogy Cicókád hízott valamennyit. Tényleg lehet, hogy ilyen alkat, kis örökmozgó
Manka!
De jóóó!!! Ha megvoltak a pisis pelusok, akkor nincs nagy gond. Pár nap alatt biztos visszaáll a tejcsi, egyébként a gyakori szopi mellett még a pihenést tudom nagyon javasolni, mint tejszaporítót.
Lehet, hogy csakugyan a meleg zavarta a babád, ez esetben meg lehet próbálni olyan szopispozíciókat, ahol kevésbé értek egymáshoz, pl. fekve. Szopis pozíciók topikot tudom ajánlani! Azért remélem, nem lép megint sztrájkba a babód. De ha megint így esne, akkor azt tudom mondani, hogy türelem, sok-sok közvetlen testkontaktus, hordozás, pucérkodás, együttfürdés, ezek általában meghozzák a gyümölcsüket.
Kata!
Ez jó hír!!
Menta!
Köszi, hogy föltetted a képet, meg leírtad a ciciösszenyomást!
Kíváncsi!
Gratula az 5 gyerkõchöz!! Szerintem az nagyon klassz, hogy emellett is kitartasz, és szoptatsz annyit, amennyit tudsz. Igen, elõfordul olyan, hogy muszáj pótlást adni a babának, de a lényeg ilyenkor pont az, amit írtál, hogy ne adjuk föl hamarabb, hiszen a tejecskének minden cseppje kincs, minden nap ajándék, amennyivel tovább szopizik a baba.
Sajnálom, hogy rossz tapasztalataid voltak a Ligával kapcsolatban. Tudod, tényleg nagyon kevés a tanácsadó, rengeteg a munka, és persze ott a család is. Az is lehet, hogy nem ért oda a mailed, pár nap után érdemes esetleg még egyszer elküldeni, vagy tényleg telefonálni, ahogy Ágci is írta.
Szoptanít: ez egy olyan szerkezet, ami egy tartályból és két kivezetõ csövecskébõl áll. A tartályba kerül a pótlás, a csövecskéket pedig a cicire, a mellbimbóhoz kell rögzíteni. Így a baba szopizás közben kapja a pótlást, vagyis a mama melle közben is ingerhez jut. A szopis pozíciók topikban van is róla kép.
A konkrét gondodra: nem tudom, olvastad-e régebben ezt a topikot, Menta föltette egyszer a babák tejszükségletét a különbözõ életkorokban. Abból látszott, hogy nem annyira az elfogyasztott tejmennyiség növekszik, hanem inkább egyre jobban hasznosul a tej. Tehát nem kéne annyival többet termelned. Az, hogy mennyit fogad el cumisüvegbõl, nem informatív, hiszen abból jobban jön, így a legtöbb baba túleszi magát belõle. Délután-este mindenkinél kevesebb a tejecske, ez természetes, de az egy más minõségû, laktatóbb tejcsi, amibõl kevesebb is elég. Lehet, hogy nagyon gyakori szopikkal sikerülne lépést tartani a babád igényeivel. Tudom, hogy ez a sok tesó mellett nem könnyû, nálunk bevált a hordozókendõ, mert abban aközben is tudott a pici szopizni, amíg pl. elláttam a nagyokat.
Nagyon sok sikert!!!
Pele