Új privát üzeneted érkezett!

Ági
Tápszertől is fejlődhet rendesen a bébi... :lol:
Csak arra figyelj, hogy inkább anyatejet kapjon...

Nekem Valentin és Felipe kap tápszert is... nem bírom követni az igényüket...
Valentin 3370, Felipe 3390 g.... 1 kilónyi hízás 6 hét alatt... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Hello!

Ildikó: Édes! Egyébként a szopipárna kicsit meleg, meg zörögnek is benne a golyók, lehet az nem tetszett neki!

Szabina: Pocifájás összefügg az anyatejjel? Mármint arra gondolok, hogyha esetleg egy baba hasfájós, akkor a tápszertől is az lesz? Szépen nőttök!:)

Most láttam a szomszéd babát, hát teljesen úgy néz ki mint Sebi...csak nehogy összecseréljük őket!:) Bár nekünk van 1 szőke tincsünk...különleges ismertető!

Mostmeg jól bealudt Sebi, pedig mehetnénk megint friss levegőre, de ébreszteni nem akarom!:(

Judit

mamiblue
 
 


Judit,
bár úgy lenne, hogy a szopipárna volna a hibás! Csak kb. két percig volt benne; ez, sajna, olyan időszak volt, amikor hiába próbáltunk bármit, nem használt.
Most is csak reménykedem, hogy sikerült végleg elaltatni, és el tudok ájulni én is néhány órára.
Minél több pihizést minden fáradt anyucinak, Kispupu, te pedig munkára fel! :D

italoman
 
 

 
 

Sziasztok!

Kissé tanácstalan vagyok. Lara tegnap délután egyfolytában a cicin lógott és evett. Rengeteget. Utána egy óra múlva meg bukott v hányt kettőt, de nagyon nagyot. Placcsant a padlón. :( Normális az ilyen?? Ma délelőtt meg 7-11-ig lógott a cicin. Ha levettem keservesen sírt, ha visszaraktam akkor pár korty után bealudt. Poci nem kemény és nem azért sírt. Még a cumi sem kellett neki. Öklendezett tőle. Mitől lehet?? Csak ilyenje van, vagy a tejem kevés? Bár azt nem hiszem. Mert még az érzésre üres tejeszacsiformájú cicimből is jön elég tej neki. szal tanácstalan vagyok. :?

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


csajok, heeelp, tejfakasztó ötleteket vááárok! :?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Hello!

Sebi is pont ezt csinálta tegnap éjszaka!:( Már majdnem sírtam, fogalmam sincs mi baja lehetett! Álmos volt, bealudt, aztán kipattantak a szemei és sírás. ha büfizetettem jött már vissza belőle....szóval fogalmam sincs, mert csajok nekem nem csináltak ilyet. Én bízom benne, hogy ez csak 1 alkalom volt...Viszont úgy aludt egész éjjel mint a bunda, reggel 6 után mocorgott picit. Én sem gondolnám, hogy a hasa fáj, mivel az 3 hetes kortól jön, meg egyébként sokat pukizik, de akkor nem sír...

Néztem reggel ezt a baba magazint, pont ott mondta egy gyerekorvos, hogy ezekben a probiotikus tápszerekben, ugye már megvan ez az immunerősítő anyag is, amitől az anyatej jobb...Na akkor most igazodj ki!!!
Olyan ügyi vagyok, sikerült végre vasalnom, meg takarítanom!:)Apró örömök az életben! :lol:

Szép napot!
Judit

mamiblue
 
 


Mamiblue
Tápszertől is fájhat a poci...
Pocifájás inkább a kis fejletlen bélrendszerük miatt van... még nem olyan tökéletes az emésztésük...

Pattogó
Normális... a gyomorszáj záróizma még fejletlen... ezért buknak könnyen...

Ági
-gyakoribb szoptatás
-szopi közötti időszakban fejés...
Fejés: most olvastam... tejszaporításra jó a 7-5-3-1 fejés... kicsit brutál, de állítólag használ... 7 percig fejed egyik cicit, majd 7 percig a másikat, aztán 5, 3, és 1 percig....

Mi ez a pangás?

Felipe mosolyog... :lol: :lol: :lol: ha beszélek hozzá... és szeretik a zenét... persze nem a babazene CD a nyerő, hanem pl: Kistehén, Nox, tangó-válogatás...

Ildi
Táncolni nem próbáltál Zitával? Nekünk az tetszik...

Tanítom a fiaimat... még otthon kaptam egy könyvet (Anya, taníts engem!)... olyan jó ötletek vannak benne, hogy tökiket mivel lehet lefoglalni...
Vendég
 


Rita,
nekem a védőnő azt mondta, csak akkor kezdjek aggódni, ha sugárban hány a babó. És még akkor is előbb ki kell próbálni, hogy teától elmúlik-e. Szóval én azt gyanítom, hogy ha nem rendszeres és gyakori a dolog, akkor lehet, hogy csak túlette magát. Figyeld a picit, úgyis észreveszed, ha további tüneteket is produkál.

Ágnes,
én már sok okosságot hallottam és olvastam erről, de igazából szerintem nincs jobb tejfakasztó a babánál. Tedd olyan gyakran cicire, ahogy csak szeretné! :wink:

italoman
 
 


Sabine: köszi :) megnyugtattál. Abban viszont már közel sem vagyok nyugodt, hogy 3 hetes kortól kezdik a hasfájósságot.. De azért ez nem általános nem?? Vivi is egy hetesen kezdte az üvöltést. pontban este 10-től éjfélig... :? Lala össze-vissza sír. van, hogy délelőtt, van hogy délután ( ez a gyakoribb ), és néha este is. Bár este inkább már rajtam lóg és szopizik elalvásig, azaz 11-ig. Jajj de szívesen lennék már 2 hónappal idősebb... :P :oops: :roll: :lol:

mennem kell kaja van:)

puszi

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sabine,
nem rossz ez a táncolás, bár gyanítom, én jóval hamarabb elfáradnék, mint ő. :D Egyelőre nem merem elkiabálni, de ma csodálatos napunk van. Már másodszor sikerült szopi után elaludni, már nem is emlékeztem, milyen ez.
Szóval amondó vagyok én is, Rita, hogy igenis fájhat a pocija - ahogy Sabine írta, a kis fejletlen bélrendszerük miatt. Nálunk is ugyanez ment, amit leírtatok. Most talán az infacol tényleg segít - ha nincs nyűg, elalszik, mert dög álmos szegényke. Bár tartok tőle, hogy elkiabálom. :( De már egy nyugisabb nap is élményszámba megy. :)

italoman
 
 


Se a 3 hetet, se a 3 hónapot nem szabad merev határként venni....
Vendég
 


Úgy imádom.. :lol: :lol: :lol: Olyanokat nyög mint aki egy hűtőt tol fel az 5.re.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Rita,
azokat a hangokat én is imádom. :D Eh, eh-eh, eh-eh-eh... :D :D :D

italoman
 
 


Csajok nagyon el vagyok keseredve és nem tudom mit csináljak!
Ma voltam a II. számún vizygálaton, ahol szrencsére minden rendben volt,deeeee
Az a hely borzasztó, olyan körül mények vannak, hogy hoiheteteln, hogy ilyen egy szülészet. Tényleg mintha nem is a XXi. században lennénk....tényleg borzasztó, a kórterem, a vizsgáló, a wc minden. Egyedül a szülőszoba ok. Én most nagyon betojtam mi legyen. Két órát voltam ott, de teljsen kikészültem, csak úgy mint egy nő, aki a folyosó végén sírt, hogy ő ezt nem bírja és saját felelőségre haza megy. Ja és persze 1000 Ft vizitdíjat is fizetettek velem, ami nem érdekes, de felháorító. A dokim most velük szerződőtt, de vele sem vagyok elégedett, ahogy azt írtam.
Most azon kezdtem gondolkozni, hogy ho, szüljek.
Menjek ebbe az ocsmány kórházba szülni a saját dokimhoz vagy menjek inkább a sokkal kultúráltab Jánosba, ahova én területileg tartozóm és szüljek az ügyletesnél?! :roll: :cry: :cry: :cry: :cry:
Én eddig annyira nyugodt voltamés azt akartam hogy Máté minél előbbkibújon, de most még egy napot legalább váartnám, hogy átgondoljam mi lenne a legjobb!? :cry: :cry:
Csajok ti mit tanácsoltok, mert én azt akarom, hogyinden jó legyen, hisz élete legszebb pillanatára készülök, de már most tiszta ideg vagyok emiatt, és a legviccesebb hogy nem a szülés miatt!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Segítsetek.......................!!!! :cry: :cry:

Kép
kis pupu
 
 


Sziasztok

Kis pupu

Sztem inkább szülj körzetes kórházba ügyeletesnél mint ilyen helyen ahol szarul érzed magad.Különben is sztem lehet még egy jópofa dokit is kifogsz és tulképp a legkézenfekvőbb szempont ...úgyis a szülésznő csinál szinte mindent.
De nehogy most emiatt idegeskedj,halgass rám.vagy a megérzésedre...de ne idegeskedj....baba még bent nem maradt :lol: mégha ügyeletesnél is szülsz...

Hajrá hajrá hajrá szeptemberi bébikének!!!!!!

Sabine
Nekem is mosolyog a tök9,én azt hittem lát is :cry: de azt még nem igaz...
Viszont ahogy meghallja hangom...gondolja magába jön a kétlábon járó tejállomás...és már röhög is.
Olyan édes megzabizom...
Szted normális,ha ennyi idősen is alszik napközben alszik sokat.
Mai napunk:
hajnal2 szopi,4.30 szopi....7.30 szopi majd nézelődés 10-ig akkor szopi és levegőn alvás 13.30 ig.Szopi nézelődés és 15-óra körül elaludt és most is alszik.Viszont köv.etetés 18-órásnem hiszem hogy alukálni fog már...bár ki tudja??? :wink:
Táncikálni szoktatok?Mi is kiprószáljuk,,,ha lesz erőm hozzá :oops:
olyan hulla vagyok,hogy azt el sem mondom....
Ma még csak most ültem le...............
Nox??tango?...micsoda zeneimádók lesznek :D
Nekünk is van babazenénk ,egyenlőre nyugiba hallgatja egy darabig ,de tüc tüc jobban bejön,vagy Halász Judit :lol:
Kipróbálom lehet ezt a tejszaporítás....bár most éjjel is felkeltem és fejtem szopi után másikat is.MÉg jó hogy csak 1 × kel hajnalba illetve 2× a z 5-6 órásival együtt.,de akkor már nem fejem.Napközben meg csak 2×-3× ahogy időm van.

No lépek is gyorsan fejem a másik cicim,mert minjá evés jön.Utána meg vinnem kéne Diust moziba...de olyan fáradt vagyok. :cry:
És különben is elegem van férjemből is.....car passzban vagyok :oops: :cry:

Kép

Kép
jucu
 
 


Sziasztok!
Már az is csoda, ha vissza tudlak olvasni benneteket...A kisasszony alig alszik, az ébren töltött időszak nagy részét pedig üvöltéssel tölti...hát, feladja a leckét a családnak. :cry:
Hiába 3. gyerek, teljesen tanácstalan vagyok. Képzeljétek, Leila egyszerre nem hajlandó 40-50 g-nál többet szopizni. Nem azért mert nincs tej, rengeteget hagy a cicikben. Viszont néhány perc szopizás után nagyon jóllakott kinézettel egyszerűen lecsatlakozik a ciciről és utána képtelenség betuszkolni a szájába. Néha mégis bekapja, de öklendezik tőle. Próbáltam büfiztetés után pár perccel újra szoptatni, de nem kell neki. Ez a mennyiség viszont olyan kevés, hogy gyakran 30-40 perc után újra kéri a cicit. Ez a tejtermelés szempontjából nagyon jó, de nem hiszem, hogy a pici gyomrának is oké ez a gyakori evés, arról nem beszélve, hogy egész nap jóformán semmit sem tudok csinálni. A dokinéni szerint ne aggódjak, nincs ezzel semmi gond. A védőnő véleményére is kíváncsi vagyok, jövő héten jön. A súlya egyébként szépen gyarapodik, ma lesz pontos mérés, de olyan 3,8 kg körül van, 3,17-tel született. Érdekes, hogy este és éjszaka biztos jobban "teleszívja" magát - akkor nem mérem - hisz 4-4,5 órát is kibír evés nélkül. Van ötletetek mit csináljak, hogy nap közben is többet egyen egyszerre és ne fél óránként szopizzon keveset?
bee73
 
 


Kis pupu
Ott szülj, ahol biztonságban érzed magatokat!

Jucu
Ilyenkor még olyan 20-22 órát alszanak naponta...
Látás... kb. 20-25 cm-s távolságban látnak élesen...
Táncika... nagyon bejön nálunk nyugtatónak... :lol:

Bee
A pici gyomrának is jobb a többször kevesebb... :wink:
Én nem aggódnék... szépen gyarapodik...
Vendég
 


pupu: sztem a jánosba menj. Ha ilyen körülmények vannak a másik helyen, és a dokidban sem bízol akkor hagyd őket a francba.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sabine,
20-22 óra? Istenkém, legalább a felét add meg! :shock: Most is már jó délután óta fenn vagyunk, de alvásnak nyoma sincs. Itt pillog az ölemben, és próbálom csökkenteni az üvöltéses percek számát. :(

Jucu,
irigyellek az alvásos problémádért. Nálunk inkább az megy, amit Bea írt: sok ébrenlét és sírás. És épp most kakkantott az ölembe. :shock: Hiába, máris tojik az anyjára. :D

Pupu,
szerintem is válaszd a Jánost, ha úgysem vagy elégedett sem a kórházzal, sem a dokival.

italoman
 
 


Kispupu: lepukkant a II-es női?!!! Akkor még nem láttad a Szabolcsot! :twisted:
Én a II-en szültem. Nekem bejött. Nem egy luxus, de minden oksi vele sztem. Milyen furi, én meg pont azért paráztam, hogy nehogy a jánosba kelljen mennem. De egyet leszögeznék: két dolog a fontos: a doki és a szülésznő! A többit már fél lábon is. Ja, és ami sztem nagyon-nagyon fontos: a II-en van Mo. egyik legjobb PIC-ce. Ne legyen rá szükség, de a neonatológus főorvos (a nobilis dr.) sztem az egyik legjobb kicsiny hazánkban. Nekem mondjuk (mivel a babó picike volt) ez is fontos volt!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Dincuska: MI VAN VELED? MERRE VAGY?!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


hello!

Kis pupu: Hát nem irigyellek! Én is majdnem világgá szaladtam mikor először megláttam a viszonyokat a dél-pestiben, de maga a szülészet és a gyerekágy az OK volt! Viszont én nem ismerem se a jánost se a II-est, de én a János mellett döntenék! Az ügyeletes dokitól meg nem kell félni, nekem bent se volt orvos a szülésemnél, meg se vizsgált 1 orvos se...tehát megy nélkülük is. Remélem, hogy jó szülésznőt fogsz ki, mert az viszont nagyon fontos!

Ildikó: :( Sebi most csak azért üvöltött, mert bele akartam tuszkolni a szájába a cicit, de úgy látszik nem éhes hanem álmos, és azért reklamált hogy ringassuk a kis seggét... :?

Jó éjt...ha lehet itt ilyet írni! :roll:

Judit

mamiblue
 
 


kecskeruta tea. tuti. most ennyi. zsuzsi a vállamon.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


http://www.informed.hu/eletmod/care/dev

Ildi
Nem azért sír mert fáradt, álmos és nem tud elaludni?

Mamiblue
Na... az enyémek seggecskéje nincs sokat ringatva... sanyarú az ikrek sorsa, ha anyukájuk nem a 10 karú Síva istennő :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Ma kényeztetős napom volt. Apa reggel foglalkozott Babszikával, 9-kor ébredtem kettőjükkel a nagy ágyban. :D Aztán kaptam reggelit, apa csinált ebédre kínait - miattunk szinte teljesen fűszertelenül :D , délután voltunk vásárolni, szóval egy szavam sem lehet.
Mivel a hálószobák az emeleten vannak, kitaláltam, hogy vegyünk olyan fa járókát, aminek az alja 3 szintre tehető, azaz akár ágyként is használható. Hát megkaptam :D Csak nem fért be a kocsiba, apa hétfőn el tudja hozni nélkülünk. Babszika per pill a nappaliban az ülőgarnitúra egy sarkát kapta meg, párnákkal leválasztva, de már nem férünk el.

Viki
Babszika is bukik bizony kaja után akár egy órával is. De számomra is megnyugtató, hogy ez normális....

Ildi
Infacol eddig nálunk eredményes volt. Bár nem tudom meddig lehet alkalmazni. A végtelenségig? Sabine?

Kispupu
Én ügyeletes dokinál szültem, és tündér volt....

Sabine
Én már strigulákat húzok, hogy mikor lesz 3 hónapos Babszika. Ne keseríts el.... :cry:

Ma volt nálunk heti mérlegelés. Hízás 250g a múlt hét óra. Babszika már 4280g-os. A hordozót kb. 10 méterig tudom normálisan vinni vele, utána csak vonszolom magunkat :D :D :D Már alig várom, hogy kenguruzhassunk. :D

mikegirl
 
 


Na megyek apához, megérdemel egy kis törődést :D
Nyugodt, békés éjszakát kívánok mindenkinek :wink:

Kis pupu, lehet, hogy holnap már azt olvasom, hogy szülni mentél? Remélem!!!!! És persze hajrá!!!!! Megy a drukk ezerrel. :D

mikegirl
 
 


Sziasztok!
Hát én valamit biztos nagyon rosszul csinálok, de egyszerűen nem tudok eljutni a számítógépig mióta megszületett a leányzónk, pedig anyukám főz mióta hazajöttünk a kórházból és munka után apuci is foglalkozik babókával... de nem adom fel, bízom benne, hogy hamarosan vissza tudok olvasni és ismét aktívan be tudok kapcsolódni a fórumba. Már annyira kíváncsi vagyok, hogy mizújs veletek és bizti csomó hasznos dolgot is írtak már a tapasztalt anyucik, aminek én is hasznát venném...
mirosz
 
 


Sziasztok!

Úgy irigylem (na, jó talán csak egy kicsit) az egy babás mamákat... olyan vagyok,mint a mosogatórongy.
Nyakamon a négy gyerek, tombol a féltékenység, mindegyiknek egyszerre kell kaja, egyszerre kakálják tele a bilit, a pelust... pont mindig akkor kell vm. halaszthatatlan, amikor épp leülök szoptatni....
Ráadásul a kedves férjem is csak nyűg a nyakamon, nem segít semmit! De ez most komoly! Ráadásul elkezdett váladékozni a sebem, amit eddig nem csinált. A gyerekeket én emelgetem ki a kádból, be a kádba, én adok nekik enni, inni, én pelenkázom, szóval a kedvesem csak fekszik egész nap és a tv-t bámulja. Ha valamit akarok, mindig kérnem kell... légyszi, tedd tisztába Gergőt, légyszi vedd lejjebb a leves alatt a hőfokot, légyszi, légyszi.... tele a hócipőm! Engem ki a f@sz kér meg bármire is?! Én tudom mi a dolgom és teszem. Ma is mostam, teregettem, elláttam a gyerekeket, főztem, takarítottam.... ja, mert holnap ráadásul a férjem unokatestvére meg a felesége jönnek ebédre.... ja, és a két kutyát is én etettem (és cigőltem ki a nagy kanna vizet nekik) tegnap is, és úgy látom ma is.... megyek is, mert már nagyon ugatnak, éhesek.... a kedves férjem meg alszik....
Ráadásul azt mondta a főnöke, hogy csak akkor jöhet el hétfőtől szabadságra, ha egy dokumentációt elkészít.... ha nem, akkor mennie kell dolgozni... komolyan mondom, mint az óvodában.....
És persze, hogy nem csinálta meg! Inkább a hülye autós műsort bámulta a tévében.... az fontosabb! Kapja be a fülem! Mos komolyan nem tudom mi a jobb... ha itthon marad szabin és még őt is körbe kell ugráljam, vagy elhúz a p.....ba dolgozni?!
Bocsi a kiborulásért, de asszem kezdek megint bedurranni...
Betoltam az arcomba három kávét, úgyhogy nagyon felébredtem....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Vháááááááááááááááááááá kit öljek meg?????!!!!!!!!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok lányok!

Jó régen voltam, de olvastalak benneteket.
Már 2napja nem beszélünk apával :cry: , úgyanis kiborúltam, és megmondtam neki, hogy sokkal jobb ha nincs itthon, jobban elboldogúlok. Reggel elrendezem a Danit, aztán csináljak neki reggelit, mikor én is nekiugornék enni, kenjek neki mégegy kenyeret, közben én fejem a tejet, mikor ő befejezte, gyors kicsit összepakolok, elmosogatok, mert csak ilyenkor tudom ezt megcsinálni, mikor a Dani is alszik. Erre jön, hogy csináljak az üvegesnek, és neki is kávét, ekkor én még nemvoltam a fürdőbe, és nem reggeliztem :cry: , aztán Dani felébredt, és csináljam az ebédet, mert persze meginvitálta az üvegest is, nehogymá hazamenjen ebédelni. Délután elküldtem vásárolni, azt mondja nemsokára már én is mehetek a babóval, hát jó célzás volt :cry:
Mondtam neki, hogy bezárok, mert amíg odavan lepihenek. Háát 20perc múlva telefonál, persze már aludtam, hogy vigyem ki a kapuba a pénztárcáját, mert itthon hagyta.
Végre este van, már élő halottnak érzem magam, és mire elaludnék, nagyon elkezd horkolni, eddig is csinálta de azóta zavar csak mióta nem vagyok kipihenve, szóltam neki, és felháborodva azt vágta hozzám, hogy ő egészhéten dolgozik, hagyjam hogy kipihenje magát :x De hozzá kell tennem, hogy olyan mélyen alszik, hogy a Dani akárhányszor, akármilyen hangosan sírhat, akkor sem ébred fel :x /vagy nem akar/
Na és én ekkor kiakadtam kegyetlenül, és megmondtam neki, hogy azzal ki foglalkozik, hogy én is kilegyek pihenve, hogy sokkal jobb ha nincs itthon, és hogy én is reggeltől estig dolgozom, bár itthon, de tuti jobban elfáradok mint ő.És persze ez nem tetszett neki, és nem beszélünk :x
Danit rendezzem, teregessek, főzzek, takarítsak, vasaljak, és a nap 24órájában még szolgáljam ki őt, jaaa, és jővőhéten felakarunk költözni, de gondolom eltudjátok képzelni milyen kosz van, a festő, asztalos, ablakos, parkettás után, és azt mondta mindennap megtudok egy helyiséget csinálni :x
Bocsi, de olyan jól esett :)
Ma reggel meg jön a parkettás, mert múltkor nemfejezte be a lakkozást, és most itt a szoba mellett csinálja, ezért a Danival megyünk le anyuékhoz, és ott is alszunk.

Kép
mona76
 
 


pasi utálat tombol??? jóvan na, ez is kell néha :)
én nem panazskodom, férjem segít sokat. igaz néha ő is kiborul a fáradtságtól. és ha mindketten éppen ebben az állapotban vagyunk, akkor gáz. de ez van. egész héten itthon volt. és jövő héten is itthon lesz. úgyhogy elvagyunk.

a kecskeruta teát meg tejfokozásra írtam. nekem több van. lehet attól. :) de még tápizunk pluszzba. hadd nőjjön a gyerek. no, és persze éhes is szopi után.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Jó reggelt!!!

Mandala
Igazán minden elismerésem. Képtelen lennek mindazt megcsinálni, végigcsinálni, mint amit Te megteszel. A sok kis gyerkőc, a rengeteg meló otthon..... Nem csoda, ha időnként kiborul a bili......én nem bírnám.

Mona
Ez sem semmi. Én a takarítást lesza.om. Amíg Babszika alszik, csinálok egy-két dolgot hétközbe. Ami fontos: fürdő, wc, konyha, a szoba ahol alszunk, és Babszika szobája, mert ott teszem tisztába. Ennél többre csak akkor vagyok hajlandó, ha apa is jön, és segít..... Mosni mosok, csak azt vasalom, ami feltétlen szükséges. Korábban apa alsógatyáit is vasaltam. Hát most már nem. Eddig én csináltam a reggelit, na, arról most apát leszoktattam. Sőt, most ő csinálja nekem. Nem volt nehéz. Olyan fáradt voltam, hogy már a kaja sem érdekelt, csak pihizhessek, ő meg éhes....és akkor csinál már nekem is :)
Eddig rendeltem a kaját, hétfőtől nem fogom. Babszikának fájt a hasa, és a rendelt kajára gyanakodtam. Szóval hétfőtől valami főzés is befigyel, de majd kevés pepecseléssel járó, egyszerű dolgokat választom.
A reggeli etetés után pedig apa van Babszikával, én szundizok. Bár ma ötkor volt ez a reggeli/hajnali etetés, és fél 7-ig vártam, aztán keltettem, hogy Babszikával kellene foglalkoznia.

Képzeljétek, este 7-kor, éjfélkor és 1/2 5-kor volt szopi ezt az időszakot tekintve. Nem is olyan rossz, alakul ... :)

mikegirl
 
 


sziasztok,
Mikegirl, milyen az a járóka? hol vettétek? mert nekünk is olyan kell majd, amiben alhatis napközben, hogy ne kelljen az emeletre szaladgálnom egész nap.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Lányok, nálunk is napok óta megy nappal az állandó fentlét. Persze egyre jobban sír a fáradtságtól, az ölemben hajlandó csak aludni, amint megmozdulok görbül a szája... :cry:
Szerencsére éjjel nincs gondunk, 3-4 óránként jelez, eszik majd alszik is a kiságyban. Hogy nappal mi lehet?! Még jó, hogy pont az éjszakák normálisak...

Szabine, olvastam az általad küldött linkben a homlok, szemhéj foltról (tűzfoltnak is mondják). Nekünk van, a doktornő is mondta, hogy el fog magától múlni, de Ő fél évet mondott. A cikkben 3-4 éves kort írnak. Tényleg ilyen sokáig eltarthat? Van másnak is ilyen?

Kép
nap12
 
 


Mona: keblemre sorstárs! :)

Nap: Encsinek volt a bal szemhéján egy ilyen tűzfolt. Most három éves és abszolút nem látszik! Sokat javult már fél év alatt is, de teljesen, abszolút láthatatlanná olyan 2-2 és fél éves korára vált.

Megyek, mert manólány sír... éhes...
Mindjárt itt vannak a vendégek, én meg még mindig géppisztollyal a kezemben mászkálok a lakásban, azon gondolkodván, hogy:
Vháááááááááááááááááááá kit öljek meg?????!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


:lol: Mandala, elképzeltelek a géppisztollyal... :lol:

Tényleg nem kell kezelni semmivel a tűzfoltot?

Kép
nap12
 
 


Hogy az a....írtam és elveszett, pedig Sebi is felkelt, persze apja most is a seggét fogja. Én be szoktam tenni a kiságyba, simán elvan 10 percig a zenélőjével! Sőt brendonban van most akciósan olyan zenélő, ami komolyzenét játszik, ma megvesszük neki a pénzen amit kapott a déditől. Egyébként nálunk Sebi a 10. dédunoka. :lol:

Nap: ha ölben alszik el, én is mellette szoktam maradni amíg teljesen be nem ájul, addig is érzi, hogy ott vagyok mellette.

Ági: Van elég tejed?

Mona: Hátha anyukádnál ki tudod pihizni magad! Van, hogy én is csak állok a szoba közepén, és gondolkodom, most éppen mit is csináljak, mert tuti egyszerre legalább 5 dolgom lenne!

Nekem ma párom főz, bár ő mondjuk szabira nem tud eljönni...de jövőhéten kezdődik az ovi, bár csak 4 órát vannak a csajok az oviban, de remélem elég lesz az a kis nyugi is ami addig lesz!:D

Szép napot!

J.

mamiblue
 
 


Kis pupu: én a Jánosban szültem és az ügyeletes dokik nagyon rendesek, a szülésznők meg kifejezetten tündériek, segítőkészek. A szülészete jól felszerelt, kultúrált és max. 5 ágyas szobák vannak, de többségük 2-3 ágyas. Naponta 2-szer mosnak fel, a wc elég normális, a zuhanyzó kevésbé, de túlélhető! Nekem is csak a saját dokimmal volt gondom, az ügyeletes jobb lett volna, de már mind1........

Ági, örülök, hogy bevált az elektromos szopigép!! Én csak a dm-ben kapható teát tudom javasolni, nekem ömleni kezdett tőle a tejci! Nem tudom biztosan, hogy attól mert azóta nem iszom, mert brutál mennyi tejem van, de sztem attól indúlt be még a kórházba. a neve: BABYLOVE BIO-STILLTEE

Pocifájás: lehet az, hogy maga a kakilás fáj a picúrnak?? Mindig mielőtt betrottyant, mert azt aztán hallani kilóméterekről :lol: akkor sírdogál, nyög! Annyira sajnálom ilyenkor, mert nem tudok rajta segíteni! Van ötletetek??? Amúgy mióta szopi alatt 4-5-ször megbüffentetem, alig fáj a pocója. Előtte csak 1-2 büfi volt beiktatva és alig bírt meglenni szegénykém.
h.bogesz
 
 


Sziasztok!
Nem tudom hogy csináljátok,de én nem jutok ide a géphez.
Nálunk is ugyanez a probléma mint azt sokan írtátok. Állandóan cicizni akar és csak pukizik de kaki édes kevés.aztán meg csak nyöszörög.gondolom fáj a hasa. de néha meg elalszik 4 órát is és van olyan nap hogy teletojik 6-7 pelust. én ezt nem értem. Nekem van itthon infacol meg laevolac de még nem használtam.De ha marad ez a helyzet akkor bevetem. Most hála Isten alszik már 3 órája,de biztos hamarosan ébreszti a gyomra.Amúgy én is azt várom már hogy elérjük a 3 hónapos kort.akkor talán könnyebb lesz. Minden jót mindenkinek!
Én csak azzal vígasztalom magam hogy ez csak átmrnrti helyzet.
Aki tud az pihenjen.Nekem sajnos nem sikerül.

KépKép
dudu_84
 
 


Húúú Mona, nem semmi, biztosan én is kiakadnék!
Vagyis azt veszem észre, hogy ki is akadok, mert engem is dühít néha órákat telefonál itthon, miközben fél kézzel csinálom neki a vacsit, másik kezemben a gyerek, én is felfordulok az éhségtől, ő meg át sem veszi mert Qrva fontos telefont intéz..........
Szóval meg tudlak érteni!!!!!!!!!! :evil:
h.bogesz
 
 


dudu, az Infacoltól majdnem minden pelusban, de az bizti, hogy minden másodikban kaki lesz. Nálunk rotyogtat tüle rendesen, lehet ezért is fáj kevésbé a pocója! Mindenképp vesd be, ne szenvedjen a gyerkőc sem, meg te sem, hiszen semmi mellékhatása, károsanyag tartalma nincsen!
h.bogesz
 
 


Sziasztok

Látom tombolandusz van csajok :lol:
Mandala,Mona, társulok hozzátok jó????GÉppisztoly jöhet nekem is,mert esküszöm fenéken lövöm vele a párom... :twisted:
Egyszerűen már annyira kiborultam tegnap,hogy amikor aludhattam volna este akkor sem tudtam. :oops: CSak sírtam sírtam és azon gondolkodtam kell e ez nekem,vagy csináljam inkább egyedül. :?
Annyira dühös vagyok ,én még arra is képes vagyok hogy felkeljek ,direkt dejtem tejcsit,sőt meg is etettem előtte mielőtt 6.15 kor reggel elindultam vásárolni ,erre megjövök és hallom sír.Mondom mikor kelt fel,..erre ő..
faszom amikor elmentél vissza sem aludt csak vergődött az ágyba. :cry: és az összes teát megitta. :twisted:
Mondom neki miért nem adtál lefejt tejcsit ott van a hűtőbe ,azért keltem fel amikor aludhattam volna és Bálint is aludt ,hogy mégtöbb legyen /de komoly 150ml fejtem le hajnalban a kimaradt szopiidőben/ szóval erről ennyit.Elkezdtem kipakolni és előtte megetettem picurt kitettem erkélyre aludni.Pakolok konyhába erre odajön és közli menjek már a gyerekemhez mert hiszitzik,nah ez volt a vég....ekkor földhöz ba....m a tánylért és mondtam jó lenne ha összeszedné magát mert elválok.Nem csak én akartam ezt a gyereket.De közölje ha elege van vagy van valakije ,mert tönkre ne tegyük egymás életét,ahoz még fiatalok vagyunk.
Szokás szerint csak azt hajtogatja hülye vagy te és nem akarsz megismerni.
De teszem hozzá én odamentem BÁlinthoz és csak annyit kellett tennem ,hogy hasrafordítom és már nem volt semmi baj. :evil:
Mona!
Eggyüttérzek vled,francba a pasikkal!!!!!

Most meg csak dafke is leborotválta a fejét ,mikor tudja egész nyáron azt mondtam csak azt ne,nullás még oké de tar kopasz....
Jah és közöltem vele jó lenne ha nem maradna itthon jövő héten mert akkor én megyek el ,nem vagyok hajlandó nézni az unott képét és kiszolgálni.!!!
No lépek kisütöm a hekket gyorsan...

Kép

Kép
jucu
 
 


Bogesz!
És hogy adagolod neki,mert az van ráírva hogy minden étkezés előtt 0,5ml. Te hogy csinálod? előre is köszi

KépKép
dudu_84
 
 


dudu, valóban minden etetés előtt adok neki, de úgy vettem észte amennyit egyszerre felszív az a szippancs az nem elég! Szóval felszívok egy adagot, belenyomom kétszerre a kis szájába, aztán még egy keveset felszívok és azt is, és úgy érzem ekkor teljes a hatás. utánna már küldöm is be a tejcit. Eddig bevált és nem köpte ki a cuccot, na nem is ízlik neki........ megkóstoltam, narancs ízű, egész kellemes.
h.bogesz
 
 


Háát, nem találok szavakat egyes párok/férjek viselkedésére... nálunk abszolút párban mennek a gyerek körüli teendők is, már amikor itthon van a Drágám. Sajna a munkahelye 60 km-re van, így hét közben 7 előtt nemigen ér haza, de amikor itthon van, szó nélkül ugrik, ha megnyikkan a szerelmetes Lánya :)

Bogi, mit is használsz aranyérre? Doki írta fel, vagy csak úgy is lehet venni. Úgy tűnik, engem se került el...

Pupu, a János sztem is viszonylag jó, csatlakozom Bogesz észrevételeihez.

Lányok, próbált már bárki kispohárból/kiskanállal BÁRMIT beadni a gyerek szájába, úgy, h le is nyelte???? És ha igen, akkor azt hogy kell? Esküszöm, a védőnőnek megmondom, h mutassa meg, mert csak annyit mondott, h a babák ügyesen isznak pohárból, kiskanálból.... Vagy csak mi bénázunk???? :? :?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Huha.. tombolnak a női hormonok. :D Nálunk a pasi fronton kissé más a helyzet. Apával semmi problem nincs szerencsére. Segít, ha megkérem és elvan a csajokkal. DE! Este... Komolyan. Szegénykém már annyira kivan, hogy még 4 hetet várni kell. Teszem hozzá, hogy Vivinél anno csak 3 hétig bírta. Elege lett most abból, hogy csak én 'szeretem' és már napok óta azzal nyúz, hogy viszonozni akarja.. :oops: :lol: De komolyan. Olyan édes meg minden, de kiborító lefekvés előtt 28x elmagyarázni neki, hogy semmi de semmi kedvem nincs hozzá, mert inkább aludnék. Kérdi, de miért? Fáradt vagyk?? :shock: :shock: Mondom egy kicsit. Mivel napközben próbálok 2 felé szakadni a gyerekek között, meg a lakással haladni, és még éjjel sem tudok aludni max 3 órát egyhuzamban. Ez így eléggé fárasztó.
És ezt mire elagyarázom neki, meg mire eljut a füléig, és megbeszéljük, már el is ment a 3 órából másfél óra.. Szóval nekem meg ez sok.. :D:D Na megyek, intézem az ebédet míg a legkisebb alszik, meg megpróbálom a nagyot is ébrentartani a következő szopiig, hogy utána együt tudjunk aludni. :)

Majd még benézek Puszi nektek.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sziasztok lányok!
nagy gratula mindenkinek!
nagyon ritkán járok erre, pl. most. :D

nálunk is megszületett a picilány júli.31én, 3940 g és 52cm-el, csaszi volt, mert nem fordult be, ráadásul nagyon rosszul "ült" így siettek is nagyon :(

Pasik:
fel a fejjel, nálunk apa, bejelentette h. ne is jöjjek haza a kórházból (pont valami baja volt ) na, így kezdtük.
azóta már elment pár napot pihenni külföldre (csaktudnámmitpihentki????)
és a többit nem is mondom, írom.
Én atombombával mászkálok :lol: :mrgreen:
nem is tudom h. sírjak-e v. nevessek.

Ági!
én már próbáltam itatni a nagyobbik lányomat, párszor, aztán mikor jött a védőnő mondtam neki hová menjen a kispohárkájával...
Vendég
 


Pasik :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Én megfogtam az isten lábát... nem panaszkodhatom a nagy pasimra...

Pohár... elvileg az a jó, amelyiknek kifelé hajlik a széle...
Vendég
 


Sziasztok!
Nekünk ma nagyon jó napunk volt. Délelőtt elvitte apa a fiúkat a játszótérre, s mivel Leila ma nagyon jó kislány volt én főztem, sütöttem, vasaltam, előkészítettem holnapra az iskolai cuccot. Az éjszaka viszont húzós volt, egész éjszaka nyögött és nyomott a kisasszony, 20 perc alatt 3 pelust rottyantott tele.Aztán 2 óránként kérte a tejcsit...Mire hajnalban végre mélyebben elaludt ,felkelt Balázs és követelte a kakaóját...

Férjek...Nekem egy szavam sem lehet. Mindenben segít a férjem. pelenkáz, büfiztet, ringat és a fiúkkal kapcsolatos teendők nagy részét is magára vállalja. És fejlődik is apuci,sokszor már kérnem sem kell, egyedül is rájön, hogy mit kell csinálni. Persze nem volt ez mindig így, anyuci kinyalt fenekű kiszolgált fiacskájaként kaptam meg, de a gyerekek születése után megváltozott. :lol:
Lányok, ne hagyjátok magatokat! Nem egyedül és nem csak magatoknak "csináltátok" a babákat,ha apuci a dolog kellemes oldalából is ki tudta venni a részét, akkor segíthet is!

Sabine!
Köszi, hogy tegnap megnyugtattál az evéssel kapcsolatban.Végülis a kisasszony tudja, hogy mennyi és milyen gyakran kell neki. Csak a kivitelezés macerás. Elindulunk sétálni, de fél óra múlva ordítva futunk haza szopni...Jövő héttől iskola, aztán Balázst is szoktatom be az oviba.Fél 9-re vinni, fél 12-ig hozni kell. Mindketten itthon kajálnak, fél 12-re kész kell lennem a főzéssel, mindezt úgy, hogy a hölgyemény 30 percenként lóg rajtam...Szóval nekem könnyebb lenne, ha kicsit többet enne kicsit ritkábban...

Zozo!
Nagy gratula nektek is!

Kis pupu!
Nem ismerem a budapesti kórházi viszonyokat, de a doki és a szülésznő az igazán fontos. Nekem nemigen volt választási lehetőségem sem. Vidéki kisváros egyetlen lepukkant kórházzal...
Őszintén szólva a dokimtól sem vagyok elájulva, de itt vidéken nőgyógyászokban sem dúskálunk. Viszont kifogtam egy tündéri szülésznőt, aki a hosszú órák alatt velem volt - és persze a férjem - az orvos csak akkor kelt fel - ő volt az ügyeletes -, amikor már nyomni kellett.

A lányom még mindig alszik. Félek, hogy éjszaka lesz még ennek böjtje...
bee73
 
 


Ági
100x100-as, fa, világos színű, és 20e Ft az Elefáni Babadiszkontban. Tök király :D Babszika már fel is avatta :D Egy jót szunyált benne, és végre elférünk apával összebújva :D Most per pill abban köpködi a cumit, én meg rakosgatom vissza fél percenként.
Mi már kiskanalaztunk, és poharaztunk is. Ügyesen megy, a baj az ízekkel volt.....úgy kiköpte, mint állat. :D


Jucu
Részvétem...

mikegirl
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?