Csajok!
A boros témára egy kicsit visszatérve:
azért jó, mert sejtképző és vérképző hatása van!
Miért is egészséges?
http://www.medicinfo.hu/vorosbor.shtml
Gyógyít a vörösbor
Régen rájöttek már, hogy a régi népi bölcsességeket nem szabad lebecsülni. A régi öregek ugyanis tudták, hogy egy-egy pohárka jó minőségű vörösbor többféle nyavalyára ajánlatos. Ezzel gyógyították a vérszegénységet, emésztési panaszokat, s azt már csak a mai modern tudomány derítette ki, hogy a szívinfarktus is megelőzhető, napi egy pohár (nem több!) vörösborral. A vörösborban ugyanis a növényi tápanyagok különleges csoportját tartalmazza, amelyek közül több erős antioxidáns hatású.
Orvosok, természetgyógyászok egyaránt megerősítik, hogy mértékkel fogyasztva a vörösbornak számos jó tulajdonsága, áldásos hatása van.
Még terhes anyáknak, vagy szoptatós anyáknak is ajánlják , igyon naponta egy deci száraz vörösbort.
A belgyógyászok közül is egyre többen tartják jónak egyes betegségek esetében a vörösbor mértékletes fogyasztását, szakirodalom is ír már arról, hogy jótékony hatása van az érbetegségekre.
-------
• Flavonoidok
A flavonoidok erős antioxidáns hatású vegyületek. Komoly szerepük van az úgynevezett oxidatív stressz kivédésében. Az oxidatív stressz (betegség, műtét, pszichés terhelés stb. következménye lehet ) megnöveli a rosszindulatú daganatok, a szív- és érrendszeri megbetegedések és számos degeneratív kórkép kialakulásának kockázatát.
A kutatók szerint az ún. „francia paradoxon” is a vörösborok nagy flavonoidtartalmának köszönhető, és persze annak, hogy a franciáknál természetes, hogy az étkezésekhez rendszeresen vörösbort fogyasztanak. Francia paradoxonnak azt a rejtélyt nevezik, hogy a franciák között ritka a szív-koszorúér megbetegedés, az agyvérzés és az infarktus okozta halálozás, pedig a kockázati tényezők előfordulása náluk ugyanolyan gyakori, mint a többi európai országban. A szakemberek úgy gondolják, hogy a vörösbor antioxidáns hatású anyagainak köszönhető a védőhatás. Számos vizsgálatban fordított összefüggést találtak a flavonoidbevitel és az érelmeszesedés között.
A flavonoidok nagy mennyiségben vannak jelen a különféle zöldségekben, gyümölcsökben, különösen a szőlőben, a citrusfélékben, az almában, a földieperben, a teában stb.
A zöldségek, gyümölcsök naponta 5 alkalommal 400-800 gramm mennyiségben fogyasztva csökkentik a rákos daganatok kialakulásának a kockázatát. Rendszeres teafogyasztásról is (elsősorban a zöld teáról) kimutatták, hogy szerepe van a gyomorrák megelőzésében. (Mások ezt az eredményt nem tudták megerősíteni.)
Nyulasz,
nekem egy kicsit gyanús, hogy neked egyik üveg bor sem izlik.
Lmami,
ennyi pénzért már az anyakönyvezetőhöz is bejelentkezhettek!!
Nekem májusban ennél kevesebbe került.
Dezsi,
ha szeretnél inni, akkor igyál. Aztán vagy 'rászoksz" vagy maradsz józan.
Amúgy szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét arra, hogy nekem Bogi baba 5 hetesen már whiskeyt (remélem jól írtam) és egy fél üveg pezsgőt ivott meg. Pedig nagyon nem bírtam anno a piát. Whiskeyt meg akkor ittam először.!!!
A terhesség alatt is volt, hogy ittam egy kevés vörösbort, de Apa engem is tiltott tőle. Azért néha rábírtam venni, hogy csak egy kortyot hagy igyak. Nem is bírtam volna többet. Már az is fejbevágott kólástul.
Kellemes 7végét mindenkinek.
Ja és a bekukkolók nyugodtan maradjanak.
Nem kell azért visszamenni, mert nem ebben a cipőben vannak. Mindenkit szivesen látunk.