Sziasztok!
Itt a táppénz és dolgozni-nem dolgozni témában írok csak, kicsit hosszú lesz... akit nem izzít fel a téma, átugorható
Nem volt szándékom ilyen vitát kezdeményezni a dolgozni-táppénzre menni témában, csak bizonytalan vagyok abban, amiben más véleménnyel vannak a dokik. szóval az még mindíg nem tiszta számomra, hogy meddig kell- vagy erősen ajánlott feküdni a beülti után...
Ha sikerül a beülti, és el lehet mennem táppénzre, akkor én biztos, hogy elmegyek. Nekem egy orvos mondta, hogy semelyik orvos nem kockáztatná azt, hogy nem ír ki, ha kéred, merthogy ha elvetélsz, akkor baja is származhat belőle, merthogy nem írt ki, pedig lombikos vagy.
Én azért megyek el akkor, mert nekem otthon sokkal nyugisabb, no stressz, (5 embert szolgálok ki, és sokszor mindegyiknek azonnal kell a feladatot megoldani, akik közül 1-2 az ügyféllel való problémáit rajtam veri le, az én idegeimen sportol, mert hogy velem megteheti, plusz nem fúj a fejemre és hátamra egész nap a légkondi, amitől állandóan fáj a torkom, és ha valaki beteg az emeleten a 80 emberből akkor tuti, hogy 2 héten belül a 75%-unk lebetegszik, merthogy a légkondi szállítja az alattomos bacikat, vírusokat. Inkább figyelem magam, és szépen megfőzöm az egészséges kis ebédet, vacsorát, és nem szendvicsautomatán és péksütin élek, mint a munkahelyemen, ha épp annyi időm sincs, hogy a menzára lemenjek.
Heni, Te kérdezted azt hiszem, tudják -e a munkahelyemen, hogy lombikozunk. Nem, nemtudják, mert még esetleg amikor épp nem kezelés idején vagyok-mondjuk ami most van, punkció és hosszú- 1 hónap szünet a beültiig, vagy épp ha nem sikerül az első beülti, akkor az, és a 4 hónap szünet között kitalálják, hogy lenne olyan, aki folyamatosan rendelkezésre tud állni, és mind az 5 embert ki tudja szolgálni... Én ehelyett kivettem az egész éves szabim, plusz a túlórákból összegyűjtötte csúsztatásokat, és csak 1 hét betegállományba mentem el, és a beülti után abban a dilemmában leszek, hogy meddig ajánlott otthon maradni,mert az én orvosom 4 napot mond, de a régi meddőségis dokim végig betegállományt javasolt.
Egyébként ezt a munkát nagyrészben a főállás státusz, az anyagiak és a juttatások miatt vállaltam el, mert így maximális GYES-t fogok kapni, és banki hitelt is, ha elcsréljük a lakásunkat egy család számára is kényelmesen élhetőre. Vállalkozóként pedig egyik sem teljesült volna, hiába kerestem jól.
Elnézést a hosszúságért...