Új privát üzeneted érkezett!

Gabuska

:) igen, szép nagy gyerek :D
De rosszul írtam, csak 61 cm volt (így azért egészen más... :lol: ) és 4,4 kg... Mindenesetre mindketten elfáradtunk a végére, de alaposan....

Most 78 cm és 12 kg. Nem hiszik el, hogy csak 9 hónapos múlt :)

Ja, lányok, Domestosos törlőkendő, papír WC ülőke (DM-ben kapható) legyen nálatok, mert ha a szobában nincs fürdőszoba, akkor... nem ragozom.
Nekem hasznos volt a nedves wc papír is (olyan,ami "kidobhartó"), mert az addig ismeretlen aranyér fogalma sajnos igencsak ismertté vált, és a síma papír vetekedett (érzésre) a dörzspapírral :twisted: ...
Gondolkodom még, mi kellhetett...
Van, aki a saját mellszívóját is beviszi, általában a "rutinos" anyukák (értsd nem az első babót szülők...)... hát, nekem nem kellett, mert már a 3. napon hazaengedtek, és amúgy sem volt tejem. De a szobatársamnak a 2. nap úgy beindult, hogy folyton fejt, mert szét akart durranni...
Úszógumit esetleg dobjatok be :wink: , első nap "jó" volt azon ülni... Nem egy nagy összeg, és egyszer a gyerkőcnek is jó lesz strandoláskor... :D
Sz

szilvás76
 
 


Szilvi,
hú, már 9 hónapos a fiad! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


húúúú és 12 kiló???? :shock:
Elvileg az én fiam is nagyobb kicsit a kortársainál, de még nincs 13 kiló. Igaz 95centi.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 

 
 

Ilba
12, de szerencsére már lassult a gyarapodása. :lol: Gondolom, mert úgy mászik, nyüzsög, hogy "letornázza" a bevitt kalóriát. Most legutóbb már csak 25 dekát hízott 4 hét alatt... :wink:
Tényleg nagyon nagy gyerkőc :) 18 hós cuccokat adok rá...

Olvastalak Titeket, még pocaks koromban is, csak olyan összeszokott csapat voltatok, hogy nem akartam bepofátlankodni. Meg nektek már megvolt a babátok, égészen más dolgok foglalkoztattak titeket, én meg csak a mocorgással, pocaknövekedéssel, súllyal, idegesítő-érdeklődő ismerősökkel, szüléssel foglalkoztam... :) Hú, mintha tegnap lett volna... :)

szilvás76
 
 


Szilvi,
nem raksz fel egy képet róla?
Igen, én emlékszem Rád, egy az orvosunk ha minden igaz. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Kép pár hete...
Kép és július elején... azóta már bn 6 foga

szilvás76
 
 


Én is úgy kezdtem tavasszal, minden héten bekukkantottam, olvasgattam. Most meg úgy érzem, főleg ma, hogy függő lettem. :lol: Nemhogy naponta, de naponta sokszor benézek, ha nincs más dolgom, holnap sajnos reggel és este leszek inkább itthon. :(

Viszont nagyon megéri, sok hasznos tanáccsal láttok el, ennek nagyon örülök. :D

Gondolkodtam a mellszívón én is, hogy bevigyem-e. Eddig úgy voltam vele, hogy nem kell, úgysem indul a tej olyan hamar. Akkor most mégis lehetséges, hogy fog kelleni? Tényleg hatalmasra nő a pakk. :shock:

KépKép
becka
 
 


Becka, ha kell, majd a párod beviszi... Sztem annak is örülni fogsz, ha a szopi szépen elindul,... és ha tejcsárdává válsz, majd bekéred. Legfeljebb addig megtanítanak kézzel fejni :wink:
Nem fér el sok cucc! én is az ágyam alá pakoltam, de én az ablak mellett voltam...

szilvás76
 
 


Becka,
én a 2. szülésre tuti elviszem a mellszívót. Nagyon jól jött volna, nem kellett volna a kórházinál sorba állni.

És nem kell ám mindent egyből bevinni, csak a legfontosabbakat, legyen a cucc mindig a párodnál a csomagtartóban (ha van autótok) és mindig felviszi belőle, ami épp kell. Gondolom minden nap be fog menni. :)


"Én is úgy kezdtem tavasszal, minden héten bekukkantottam, olvasgattam. Most meg úgy érzem, főleg ma, hogy függő lettem. Laughing Nemhogy naponta, de naponta sokszor benézek, ha nincs más dolgom, holnap sajnos reggel és este leszek inkább itthon. Sad

Viszont nagyon megéri, sok hasznos tanáccsal láttok el, ennek nagyon örülök. Very Happy "

Ujjuj, én is így kezdtem 2 éve! :wink: :lol: 8)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szilvi,
nagyon szép kisfiú! :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Becka,
én se vinném be a mellszívót. Ha kell, tényleg utánad viszik, de ahogy hallom, ha minden oké, akkor akár a 2. napon is hazaengednek mostanság, így minden bizonnyal csak otthon kell majd.

Szilvi,
nagyon helyes! :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Olyan, mint Lívi kislányban: a szeme sem áll jól, ott van benne a csibészség... :lol:

szilvás76
 
 


Na, Gabival megint egyezik a véleményünk. :lol: :lol: :lol:

Ő meg Benedek ma délelőtt:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Hazamenetel: Nekem pl senki sem szólt, hanem a 3. nap reggelén bejött a csecsemős, hogy menjünk vizsgálatra, és NEKEM megvan-e már a zárójelentésem... :roll:
Úgy telefonoztam Apának, hogy 11 körül jöjjön már, mert hazaküldtek...
:twisted:
szóval valószínűleg sok minden csak otthon "jön majd elő"... pl tele leszel kajával. Mindenki kaját hoz, de én pl nem voltam éhes, és amit az egyik látogató hozott, azt a másikkal hazaküldtem... :) Inni viszont sokat kell, meg az evést ispicit erőltetni, hogy legyen tejci...

szilvás76
 
 


Huh, egyre többet ütök "félre" asszem, aludni kellene menni :D

Ilba, a te "picikéd" is kész kiskrapek :), már nem olyan "babás"...
Bölcsis, vagy ez a kép otthoni?

szilvás76
 
 


Nem, nem bölcsis, itthon készült a kép.

Én is megyek, jóéjt! :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


[quote="szilvás76"]O írta:szilvás76lyan, mint Lívi kislányban: a szeme sem áll jól, ott van benne a csibészség... :lol:


Tesséééééééééééék?! :shock:
Milyen csibészség? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Látom, új társaság kovácsolódik itt a topikban, s tényleg de jó ezt látni!

Én az első fiamat nem az Istvánban szültem, ott volt kötelező borotválás, beöntés. Nekem a szülés leghorrorisztikusabb élménye volt. Így örültem, hogy ezt az Istvánban megúsztam, s bár szülés közben nekem a hólyagom engedte el magát robbanásszerűen, gyors lepedőcsere, senkit sem izgatott.

Szilvi,
Leventém nekem is 61 cm-el és a szülőszoba szerint 4370 gr-mal, a csecsemőosztály szerint 4500 gr-mal született. :lol: :lol:
Neked nem mondták előre, hogy nagy baba lesz? Még a szülés előtti vizsgálaton tapogatta a pocakom egy szülésznő azzal a szöveggel, hogy el nem tudja képzelni, hogy az ekkora babák hogy férnek el odabenn.
Én vittem 62-es cuccokat is, erre a dokinőm meg a párom sikeresen kiválasztott egy 56-osat, mondván ahhoz volt színben illő sapi, s abba gyömöszölték bele. :lol:
Viszont beérkezéstől számított 2 órán belül egy könnyű szüléssel megvolt.
Utána jól szórakoztam pl fürdetéseknél, hogy bele se fért oda, ahol a normál méretű babákat fürdették, enyhén szólva....
Fél évesen kb 9 kiló volt, egy évesen 12, de most 13 kiló, s nem nagyon nőtt a súlya az elmúlt 3 hónapban.

Mellszívó: én nem vittem be a második babámhoz se, de jó, ha van otthon. Az elsőnél nagyon kőkeményre bedurrant a mellem, amikor megjött a tej, kellett járnom rendesen fejni. Levente viszont nonstop cicin volt, s ezzel kivédtük a durva tejbelövellést. Viszont mellszívót az első babámhoz csak az első mellgyulladásom után vettünk, pánikszerűen, vasárnap délután, ezt kihagytam volna az életemből.

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok! Most tudtam benézni, de nincs egyelőre több kérdésem (a mellszívó itthon marad), jó hogy sokat írtok, mindig van olvasnivalóm. :)

Megyek kozmetikába "bundátlanításra", és a dokim rendelőjébe is. Szóval délután keveredek vissza, addig se fogjátok vissza magatokat! :) Úgyis vacak az idő, mi más dolga lehet ilyenkor az ember lányának? :lol:

KépKép
becka
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de nem gondoltam, hogy tőlem fogtok kérdezni. Pofátlankodni meg nem akartam. de amint látom már meg vannak a válaszok.

A kifogóból van frotír változat is, amin van kis tutyi is. 2-3 x kikell ezt is és a pelenkásanyagot is mosni, mert nem szívja a vizet.

A beöntésről csak annyit, hogy én a fiammal, vártam, hogy mikor kapom és nem adtak. Mivel nekem mindenki azt mondta, hogy beöntés után jönnek az igazi fájások és rá nemsokra babázunk.
Na én vártam. Már a falatkapartam, úgy fájt, de nem mertem szólni, hátha elfelejtik, de csak nem jöttek beöntést adni én ekkor már biztos voltam, hogy meghalok, mert ettől erősebb fájdalmat túlélni már nem lehet, mikor egyszer csak jött a baba kifelé.
Szóval a beöntés elmaradt!!!
Két nap múlva mikor már volt széklet megkérdeztem a szülésznőt, hogy miért nem kaptam.
Válasz: Már nem szokás, csak ha kérik ill. szülés/vajúdás előtt ill. alatt szinte minden anyukánál előfordul egy kis hasmenés és hányás így kitisztul. ILLETVE IDÉZEM: " Ha mégsem egy kis szarba még nem hallt bele senki."
Ezzel így vagyok, ha nem erőltetik, nem kérem.

Fülbevaló ügyben tud v.ki segíteni? Előre is köszi

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Sziasztok
Csilla
A fülbevalót a szobatársam picilányának az eljövetel előtt tették be a csecsemősök. Csak szólt, és megcsinálták.
Kormi
rajtam hátulról nem látszott, hogy pocakos vagyok. Azonban előlről, pláne oldalról!!! :twisted: Már augusztusban mondták a nagytudású kolleganőim, hogy úgyis elszámolták, mert ekkora hassal nem létezik, hogy novemberig kihúzzam. (hogy utáltam, úgy beszéltek rólam, mint egy Mars-lakóról) Aztán mégis kihúztam, sőt úgy kellett 10 nap túlhordás miatt előcsalogatni a picikémet. :) Neked is G.E volt a dokinénid? :lol:
Egyébként burokrepesztéstől számítva 6 óra volt, de a vége vákuum lett... Így stoppoltak kb 40 percig grátisz.
Nekem gáz volt az egész, mert a nulla fájás miatt rögtön kaptam egy valag oxitocint, na ettől kb 1 óra után 1 perceseim, majd szinte "összeérő" fájásaim voltak... Az anesztest további 2,5 óra után találták meg, beadta az edá-t. Onnantól jó volt. Csakhogy kb 20 perc múlva már nyomni kellett...volna... Az eda túl "friss" volt, nem éreztem, csak nyomtam... Semmi. újabb 1,5 óra kitolás után babóm szívhangja rendetlenkedni kezdett. Próbálkoztunk még egy kicsit, de nem volt mese, be kellett avatkozni, de csaszira már nem volt mód. Maradt a vákuum. Ja: slusszpoén: kicsúszott a tű a vénámból, így az oxi melléfolyt= leállt a méhtevékenység. Nyomtam én, ráadásul jól nyomtam, de egyedül kevés voltam hozzá... Nagy is volt Bende...szóval kiszippantották szegényt. Így visszagondolva a legrosszabb a varrás volt, meg az, hogy el kellett vinni 2 órás megfigyelésre Bendét a vákuum miatt, vagyis nem maradhatott velem... A szülés mindenek ellenére nem rosszként maradt meg, csak a varrás... :)
...de azt is ki lehetett bírni, a dokinénim még mintát is akart hímezni ;)

szilvás76
 
 


SZiasztok!

Én kértem beöntést, mivel a lányomnál a beöntés után sűrűbbek letteka fájások, de nem adtak. Pedig lehet jó lett volna, hátha megúsztam volna az oxitocint. Az nagyon brutál volt.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok!

Jó volt olvasni a tapasztalatokat, történeteket, amiket ma gyártottatok.

Voltam a szülésznőnél: Kári Magdolna lesz. Őt ajánlotta a dokim (Gasztonyi Zoltán), és nekem az az első, hogy ők ketten tudjanak jól együttműködni. Mindent megbeszéltünk.
Vagyis majdnem :oops: a beöntést elfelejtettem és a fülbevalót megkérdezni, de még úgyis találkozunk.

Én úgy döntöttem, hogy ha van rá módom, akkor itthon adok magamnak beöntést és úgy megyünk be a kórházba :roll: Ne kelljen ott bénázni még ezzel is.

Mellszívó és egyéb extrák nálunk is a kocsiban lesznek elspájzolva :) És akkor ha kell kéznél van.
Juj! Fontos kérdés: mikor fertőtlenítettétek ki a mellszívót????? Szülés előtt hány héttel, nappal????

Szilvi: Jól megszenvedtél bendegúzzal :?

Kormi! Szép nagy fiad van, neked sem lehetett könnyű szülésed.

Gabuska, Ilbás, Szilvi, jók a fotók, szépek a babák :)

büngyike
 
 


Büngyi!
Ha nem vagyok nagyon indiszkrét, hogy adsz magadnak beöntést? :oops: Én még nem fertőtlenítettem a mellszívót, a napokban akarom, ha nem jön össze, majd Apa megcsinálja, vagy Anyukám.

Szilvás ! Köszi a segítséget!

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


A patikában lehet erre a célra kapni készüléket. Olyan kis pumpás izé... Na avval :roll:
Mivel nekem a dúla a szülőpozíciós jógán ajánlotta a beöntést, úgy döntöttem, hogy mindenképp megcsinálom. És szerintem egészséges is.
Régen voltak a homokzsákok, na azt is bevállalnám!
Fazonigazítás is itthon lesz ;)

büngyike
 
 


Sziasztok!

Én is visszajöttem, nagyon aludt ma Levi a CTG-n, az asszisztense a dokimnak pedig lökdöste folyton és nyomkodta, hogy ne aludjon. Nem az "alvós" szívhangra kiváncsiak. Na, amikor felébresztette végre Levi úgy elmászott, hogy utána kereshettük a szívhangot össze-vissza. :)
Megunta a macerát biztosan.

A súlyunk kb. 3 kg, de fél kiló eltérés lehet, a fej méret átlagos, szóval a méretei alapján azt mondta a doktor bácsink, hogy nyugodtan vigyem az 56-os rucikat, valószínűleg elég lesz.

Az az érzésem, hogy a fiam nem fog idő előtt megszületni, jól érzi bennt magát, úgyhogy szept. 20-ig nem izgulok. :D

Ja, a recepteket megpróbáltam kiváltani, de születési dátum nélkül nem adta egy gyógyszertár sem. Így hiányos adatokkal a gyógyszertár nem kaphatja meg a támogatást a tb-től, támogatás nélkül is megvehettem volna a felírt popsikrémet 1000 Ft-ért, viszont születési dátummal majd 500 Ft lesz. Ennyi a különbség. :(

KépKép
becka
 
 


Vjudyt! nekem a terheléses cukor elött a doki megkérdezte, hogy a tej-zsemle megoldást szeretném vagy a cukros löttyöt. Én a tejet választottam:) Amikor vérvételen voltam, láttam, hogy vannak kismamák, akik a cukros lötyöt itták. Szóval mind a két megoldás működik, csak a dokiddal beszéld meg!
kutyfül
 
 


Becka!
Lehet már találkoztunk? :) Én is a Brendonba járok ( ha az, hogy 3x voltam már annak számít) tornázni.

Lányok lenne egy kérdésem: az normális, ha a 28. héten beindul az előtej? Ma vettem észre, hogy jött valami....Ez már így lesz végig? Az még 3 hónap :oops:
kutyfül
 
 


Sziasztok Lányok, Én úgy tudom, hogy terhelésnél alapból a tej+zsemle van (az Istvánban). Ha az érték határeset, akkor jön a drasztikus cukorlötty. Legalábbis az én dokimnál ez volt... szerencsére nem kellett szirupoznom :lol:
Más kórházban hallottam más "rendről" is, de amikor ez nekem volt aktuális, akkor így működött.

szilvás76
 
 


Kutyfül,
bezonyám! :wink: Van, hogy már sokkal hamarabb is beindul. Nem biztos, hogy végig szivárogni fog, de megeshet.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kutyfül
Indulamandula :) eldobható melltartóbetét-hegyek... :twisted:
:lol: van, akinek már előbb is szivárog...

szilvás76
 
 


Hát köszönöm lányok a "jó híreket". Holnap megyek melltartóbetétet venni :oops:
kutyfül
 
 


Kutyfül,
bár nekem lennének ilyen problémáim! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kutyfül: Nekem is nagyon hamar beindult, talán így, ahogy most neked. Legtöbbször amikor délután ledöltem pihenni, olvasni vagy éjszaka vettem észre, mindig foltot hagyott még a fehér pólón is. Szóval egy ideig minden pihenésnél általában jött egy kevés, de nem volt vészes mennyiségű, egyszer jött egyszerre több, na akkor tettem be melltartó betétet, de utána már nem volt többször annyi.

Ennek a védőnő nagyon örült, amikor mondtam neki, arra következtet, hogy akkor lesz tejem. Majd meglátjuk. Egyébként egy ideje már nem veszem észre, hogy pár csepp is volna, szóval.. Nem tudom, hogy működik ez a dolog. A védőnő nagyon lelkes, tegnap csak úgy felhívott, hogy érdeklődjön, hogy vagyok és szülés előtt szeretnék-e még beszélgetni vele a kórházi dolgokról, szoptatásról, stb. Meglepődtem. :shock:

KépKép
becka
 
 


Előtej: én úgy tudom, hogy semmi köze ahhoz, hogy mennyi tejed lesz szülés után. Alkati dolog.
Nekem csak párszor volt a 30. héttől, de ennek ellenére 20 hónapig szoptattam és tovább is tudtam volna, ha akarok.

Védőnő: én lassan 1 éve nem láttam a miénket. :? Na nem mintha hiányozna. :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Lányok, ez a cukorterheléses cucc hányadik héten van?Én ma voltam vérvételen (várandósságom alatt másodszor), de nekem nem csinálták.A nőgyógyászom nem beszélt róla, és majd csak szept. végén megyek hozzá újra.A szavaitokból úgy vettem ki, hogy a "huszas hetek "elején?! :shock:
Jó éjt!
Lina

Kép

Kép
linus
 
 


[quote="ilba"]E írta:ilbalőtej: én úgy tudom, hogy semmi köze ahhoz, hogy mennyi tejed lesz szülés után. Alkati dolog.
Nekem csak párszor volt a 30. héttől, de ennek ellenére 20 hónapig szoptattam és tovább is tudtam volna, ha akarok.


Én meg vagyok az ellentétje, előtej, tejcsárda a baba pár hetes koráig, aztán hirtelen a töredékére csökkent a tejem. :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Cukorterhelés: szerintem a 30. hét elején, vagy még pár héttel előtte, de biztosan majd a következő vizsgálaton elmondja neked is a dokid, nem úszod meg. :)

Előtej: akkor ez is "mendemonda", majd kiderül, hogy mennyi tejem lesz, nem jelent semmit ezek szerint, hogy van-e előtej vagy nincs és mennyi. Ez van.

KépKép
becka
 
 


SZiasztok
linus: vmikor a vége-felé, 30. hét körül... de már nem tudom pontosan, de ne aggódj, "nem maradsz ki a jóból" :P

nekem is jött egy pici előtej, aztán meg nem volt tejem, csak "desszertnek"... Sajna Anyu is ilyen volt valaha, talán ez genetika, nem tudom. Sírtam emiatt, szinte "vádoltam" magam, hogy még erre sem vagyok képes, de aztán lenyugodtam. TÉNYLEG mindent megtettem, hogy legyen tejem, de a 3-4 hónap körül teljesen "elfogyott"... :(
Sz

szilvás76
 
 


Én meg azt hallottam, hogy genetika sincs benne, mert ismerek olyat, akit az anyukája 1 éves koráig és az öccsét szintén addig szoptatta, viszont a neki az elejétől pótolták, és pár hónap után már egyáltalán semmi nem volt... Szóval ezen sem múlik, de nem hiszem, hogy bárkinek magát kellene vádolnia, amit tud úgyis mindenki megteszi, azon túl pedig a szervezetedet nem tudod "megerőszakolni", hogyha nem sikerül.

KépKép
becka
 
 


Szilvi,
dettó!
Én nem vádoltam magam, mert tudtam, hogy nem tehetek róla. Ideges voltam miatta, persze, de a helyzetre, nem magamra haragudtam. És onnantól, hogy tápszert is kapott már a lányom, megnyugodtam. Láttam, hogy jóllakik, jobb is lett a hangulata, előtte elég sírós volt. 4 hónapos koráig reggel-este anyatejet kapott, de nappal tápszert. 5 hónaposan meg már csak tápszert, sinlacot, főzeléket (persze nem tehéntejest).

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Csak a pontosság kedvéért: 6 hetes koráig csak anyatejet, utána jött a tápi is.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Szerintem senkinek nem kell vádolnia magát, ha nem tud vagy nem akar szoptatni, mert mindenkinek szuverén joga eldönteni, hogy mit szeretne. Ha tápszert kap a baba attól se ő se az Anyukája nem kisebb vagy alábbvaló, mint az aki szoptat. Nekem például herótom van azoktól az Anyukáktól, akik szentnek gondolják magukat mert szoptatják a babájukat. (Nyávogásuktól pedig a falra mászok, hogy ő ezt nem ehet, azt nem ihat, amazt nem csinálhat a szopi miatt.)

Én a fiamat 21 hónapos koráig szoptattam, már félidős terhes voltam, mikor leszoktattam róla. Nem azért mert terhes vagyok/voltam, mert egyszerűen besokaltam és elég volt. Fárasztott, nyűgössé tett stb. (ebben közre játszott, hogy akkor halt meg Apukám).
A lényeg, hogy én soha nem készültem tudatosan a szoptatásra, különösen nem is érdekelt, ha van jó, ha nincs az se gond.
Előtejem nekem is volt egy pár csepp, most is van, bár szerintem igazán el sem múlt.
Ha esetleg most nem lesz, akkor tápozunk, nem ő az első és az utolsó sem. SŐTT!!! Legalább Apa is felkelhet hozzá éjjel, mert a cumisüveghez én nem kellek!!! :lol:

Norbi a mai napig cicis, még mindig szeretné. Simogatni szokta a kismajom, de volt már mikor kérte " Anya csak egy kótyot!"
Érdekes lesz,ha meg lesz a kistesó, neki is kelleni fog az tuti.

Jajj!! Most látom rám jött a szófosás! Igazán nem akartalak untatni titeket! Mindenkinek Üdv.:

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Csilla,
ne izélj már, azért van a topik, hogy írjunk! :wink:
Hát, annyi előnye tényleg van a cumisüvegezésnek, hogy a gyerek nem nő hozzá a melleimhez és nem kell kínlódni a leszoktatással. De a 2. babánál azért örülnék, ha tudnám sokáig szoptatni.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok
Nálam az is baj volt, hogy a koriban nem nagyon akart beindulni a tejem. Azt mondták, egyikre is rakjam 20 percet, a másikra is... De hiába cumizta, nem jött, sokszor keltegetni kellett, mert kifáradt és bealudt. 40 perc cici után (én már sebes voltam) kapott anyatej pótlást (az Istvánban, ahol tudvalevőleg nem adnak semmit) pohárból. símán lecsúszott. Mondjuk "orvosi rendelvényre" kapta, nehogy besárguljon. Túl nagy volt, ehhez a tejcim kevés. Sztem itt romlott el a dolog, mert rájött, hogy a pohárért annyira nem kell megküzdeni. Na, otthon meg... Ahogy "okosodott"... a 20-20 perc eleinte maradt, de nem volt elég. Fejtem evés után még, azt betettem hűtőbe, a köv. szopi után odaadtam pótlásnak. De egyre kevesebbet tudjam fejni is (egyébként kész mizéria volt, egész nap etettem-fejtem), szóval hamar elapadt a tej. Próbálkozni a szaporítással nem tudtam, mert írtó üvöltés lett belőle, ha nem jött tej, és ő meg éhes volt. Ha meg jóllakott (HA táp: Milumil start HA), esze ágában sem volt cicizni.
Amitől kiborultam, de legközelebb nem fogok (és leendő Anyukák, Ti se hagyjátok magatokat):
okos rokonok, ismerősök, védőnő duma... a "és szoptat(sz) még? Neeeeeem? Hát, hogyhogy?????????? Az a legjobb a babának!!!!!" mintha nem tudnám. Állandó lelkiismeret furdalásom volt miatta. Mintha nem a legjobbat akarnám a gyerekemnek...
De köszönjük szépen, túl vagyunk rajta, jól vagyunk, ma már (tojáson kíívül) mindent eszünk, nem kel imádkozni a kaja miatt. :lol:
És ma már tojok a lesajnáló beszólásokra, Bende kiegyensúlyozott, szép, arányos (értsd nem kövér)gyerek...
Ja, egyszer próbáltam összebújni vele, talán a csodában bíztam, de úgy megharapott, hogy többet nem kísérleteztünk :shock:
Na, ez is hosszú lett, talán kusza is itt-ott...
:wink:

szilvás76
 
 


"(egyébként kész mizéria volt, egész nap etettem-fejtem)" - ez ismerős...

"kapott anyatej pótlást (az Istvánban, ahol tudvalevőleg nem adnak semmit)" - dede, anyatejpótlást azt igen :wink:

Egyébként ez a pohárból itatás... Néztem, ahogy Livit itatják a lefejt tejemmel pohárból, hát, a 3/4-e mellé ment, úgyhogy sok értelme volt...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


gabuska... Én is tökre sajnáltam Bendét. ahogy a csöpp szájába önttték a tejet, mit öntötték, löttyintették...
Hát én otthon (szembeszálltam a modern tudománnyal és elvekkel) cumisüvegeztettem és kész. Sőt, síma cumit is vettem neki, bár sose kellett igazán, csak egyszer-egyszer használta, majd 3-4 hónaposan az ujját kezdte szopizni. (azóta is)

Ja egy sztori. szóval számomra a tejem olyan volt, mint az arany (ezért nem löttyingettem), legalábbis nekem olyan drága volt minden megszenvedett 10 mili. Egyszer nagy nehezen összejött 60 mili. És ahogy öntögettem az üvegbe, kiborult szinte az egész. Én úgy elkezdtem zokogni... :oops: :lol:

csajszik...Készüljetek fel arra, hogy (utólag piti) dolgokon is úgy ki fogtok akadnibőgni... :D de ez természetes, legfeljebb a Párotok majd nem érti, mi a bajotok... de hozzáedződnek, aztán meg elmúlik :wink:

szilvás76
 
 


Köszi Szilvi a biztatást, ezt már a terhesség alatt is észrevettem magamon, és még fokozódik később? Hurrá! :)

Jó éjszakát! :)

KépKép
becka
 
 


sziasztok
juj beckam most nézem a vonalzódat... :D
Már símán megszülethet Levi, és nem számít koraszülöttnek sem... olyan izgi... 8) :lol:
...most egy picit irígykedek... nagy menet lesz, de mégis gyönyörű...

Kíváncsi leszek, majd egyszer, a második babámnál milyen lesz az "egész"... Bendénél annyira problémamentes volt a terhesség, hogy én imádtam várandós lenni (és ez állítólag sugárzott is rólam...) a szüléstől sem féltem igazán, inkább izgatott voltam...

amúgy hogy bírod?

sz

szilvás76
 
 


Jó reggelt!

Nagyon jól bírtam végig, jól éreztem magam a bőrömben, köszi! Nem voltak az elején hányások, még hányinger sem. Csak a kávéról szoktam le, de semmi más változást nem jelentett, annyira örülök, hogy nálam is egy jó élmény "volt" ez a 9 hónap, mostmár az utolsó heteken mondhatom így. Mi is szeretnénk kistesót majd Levinek, úgyhogy azért szurkolok, hogy a szülés is ennyire jól menjen..

Egyébként én még nem izgulok amiatt, hogy mostmár bármikor megszülethet, mert olyan érzésem van, hogy nem fog idő előtt kibújni a kisfiúnk, de ha mégis, már nagyjából a táskában a cucc. :D

Ahogy te is írod, Szilvi én sem félek a szüléstől, inkább kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Sajnos az utóbbi időben mindenkit lépten-nyomon kifagattam, hogy nála hogy volt, és hallottam nem egy "rémtörténetet" is. Na akkor leszoktam a kérdezősködésről! :)

KépKép
becka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?