Új privát üzeneted érkezett!

Nah, akkor újabb tábli kérdés: kivegyek az életkorokat? Mármint anyuci életkorát. Nekem majdnem mindegy, hogy benne van-e :)

Mestermóni :)
Ird meg a többi adatot is a táblihoz és beteszlek.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Bilire szoktató pelust mi is próbáltuk, de szerencsére Annát egyébként is zavarta a pisi a pelusban, így elég hamar rákapott a bilitémára. Eleinte nála is jellemző volt a napi 15-20 bilizés, mert újdonság volt. Most már nagylányos ebben a témában, bárhol tud pisilni, ha úgy adódik.

Pizsit a nagymamitól kapta szülinapjára, de ebben a melegben még nem adom rá, mert Anna egyébként is nagyon izzadékony. Csak egy fotó erejéig próbáltuk fel, de nagyon oda volt érte.

Nyújtógyakorlatok: én a jógára esküszöm, ill. a terhesség alatt próbáltam a pilates labdás változatát, az is tök jó volt.

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Lányok!
Megint elkezdtük a bilizést... Jelentem sikerrel... :lol: bár érdekes, hogy mikor kisgatya volt rajta, akkor simán bepisilt, viszont mióta nincs ratja semmi, azóta 4-ből négy alkalommal belepisilt. Sőt magától ment oda a bilihez és ült rá. :shock: :D 8)
Lehet hogy az alsónadrágra is azt hiszi, hogy pelenka??? :roll: :?: Szerintetek??

Tábli:
Részemről maradhat az életkor... vagyis hogy mindegy van-e vagy sem... Novemberben leszek 29 (pont mikorra ki vagyok írva Dávidommal), de nem érzem magam annyinak... bár a tükör néha mást mond... :roll: Már szóltam Ádámnak, hogy szemránckrémet kérek szülinapomra... ha lehet Juvenalosat... :lol:
szilbee
 
 

 
 

Sziasztok!

Móni: Kiskunfélegyháza ott van Mezőhegyestől nem messze, ugye?
Ott születtem, bár 1 éves koromban elköltöztünk és most már csak félévente járunk le rokonlátogatásra.

Szilbee: Gratulálok a bilizéshez!

Minyu: Szerintem inkább a születési évet tüntesd fel, az tuti nem változik.

Kajla: Jók a képek!


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Csucsu:ez jó kérdés???

Mi az Lányok!Megkezdődnek a sorozatok,és mindenki eltűnik???
Hol vagytok???
Vendég
 


Sziasztok! Jól eltűntem, nem volt netünk 1 hétig.

Ritago! Utólag is boldog szülinapot Leonienak!

Mestermoni! Tényleg gyönyörű a kislányod! Ismerős, amit írtál, hogy minden nap megdícsérik. Nálunk is így van ez a kék szeme és mosolya miatt, viszont a szép hosszú haj hiányzik nekünk. :D

Most megyek, majd jövök még!
Pusssz!

Kép
patrisa
 
 


Patrisa:köszönöm!


Lányok!Valaki!Merre???
Vendég
 


Móni :)
Van ez igy, hogy néha leáll a topic. Mi pl mostmár ugye egész nap Pesten vagyunk, csak estefelé nézek be.
Adataid megjöttek, majd dobok fel újra táblit :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Roberta,
a jóga jól hangzik, de attól marad a 8 kiló feleslegem, nem? Ja és itthon kell csinálnom, a Dórika még nagyon anyás...

Szilbee,
bilizéshez gratula! Sajnos mi nem tudunk tanácsot adni alsógatya-pelenka ügyben, mert mi még mindig letagadjuk, hogy egy hatalmas kakát rejtegetünk a pelusban... :roll:

Minyu,
mi újság a bölcsiben? Még ott vagy Nándival? Mármint a folyosón?
Mi voltunk játszóházban tegnap. Én olyat kerestem, ahol anyukákkal együtt vagyunk. Ahol most voltunk, ott lehet játszóházazni, de gyermekmegőrzőként is funkcionál. Na hát egy anyuka sem volt, 6-8 gyerkő lepasszolva. :) Anyukák csak mi voltunk a barátnőmmel, de mi sem mentünk be a játszó részre, hanem az előtérben ültünk. Nóri rám sem nézett egy órán át. Bartánőm kisfia kijött hozzá, ölébe ült, pedig otthon sosem szokott. Nóri nagyon jól elszórakozott a többi gyerkővel, a vigyázó lány ölébe persze beleült. :( Úgyhogy most úgy vagyok vele, hogy pár alkalom után majd otthagyom egy fél órára, órára, ha nem hiányzom neki. Nem lenne rossz, ha lenne egy hely, ahova bármikor bevihetem, ha valamit el kell intézni, vagy pl. a kicsivel dokihoz menni, vagy ilyesmi és Anyukám nem ér rá. Egyébként is nagyon szimpi hely volt, egyből mentünk a fürdőbe, megmutatták hol vannak türcsik, hol moshatunk kezet, minden gyerkő játszi előtt kezet mos. Gyönyörű tisztaság volt. Ha viszünk kaját uzsira, vagy ebédre, akkor azt odaadják nekik. Mondjuk ennyit szűrtem le egy óra alatt, meg a kertben is játszottunk. Elsőre nem is rossz! :)

Most megyek, mert 6 körül még kelünk szopira...

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Ja és Kajla,
nagyon jók a képek és köszönjük a szép pillangókat, az egyik a miénk! :lol:

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Jdóra :)
Végülis már egész nap ott van a bölcsiben, múlthéten már nem is várakoztam, hanem eljöttem. A bölcsis néni telefonált volna, ha gond van, de szerencsére nem hivott egyszer sem :) Reggel fél 8-ra megyünk és eddig 3 körül mentem érte, most a héten ezt kitoljuk már 4 -fél 5-re, mert jövő héttől akkor fogok érte menni. Tudom, kicsit sok, de ez van. :oops: Mindkét gondozónéni szerint nagyon kedves, sokat játszik, mostmár nagyon aktiv, jól alszik, viszont enni nem akar. :roll: Teljesen elutasit mindent odabenn, még az itthoni nagy kedvenc almát és a sütit (!!!) is. Nem tudom, meddig birja, itthon persze bepótolja, de ez akkor sem egészséges. Adok neki Vitacolant is, hátha nagyobb lesz az étvágya (bár tudom, hogy nem az étvággyal van a baj, hanem ő igy tiltakozik) és segit a szervezetének is ellenállni. :shock:
De ez nagyon jó, hogy Nóri igy eljátszott nélküled!!! Biztató kezdet :lol:

Szilbee :)
grat a bilizéshez! Nem hiszem, hogy az alsógatyáról is azt hiszi, hogy pelus. Azért az csak nedves lesz, nem olyan nedvszivó.
De kiváncsian várom a fejleményeket!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Hali! :)

Köszi a gratulációkat. Tolmácsolom majd Leventének. :)
Mondja most már azt is hogy pisi, de csak miután már belepisilt a bilibe... A kakinak is úgy tud örülni, mint majom a farkának. Hihetetlen... mint kiderült, pont olyan kis lusti és kényelmes,mint az apja... ki tudja mióta képes erre... mondjuk gondolhattam volna :roll: , mert mindenben olyan kis önálló (ha álmos, akkor elegy aludni; ha éhes, meg a hűtőhöz és veszi ki a joghurtot ... stb.). Nagy szerencsém van vele... 8)

Az első bölcsis élmény megvolt. Levente nagyon jól érezte magát, jó hosszan el is játszott. Nem igen akart eljönni, csak mikor felvetettem, hogy megyünk haza autóval joghurtot enni... :lol: Hiába... ez a gyengéje... :lol:
Én még mindig nem érzem, hogy olyan nagyon szupi ötlet a bölcsi, úgyhogy eldöntötem, hogy csak pár órát fog naponta bölcsiben lenni, épp annyit hogy azért gyerektársaságban is legyen... aztán hozom is haza... :)
Szept. 10-én kezdjük majd a beszoktatást.
szilbee
 
 


ANNÁnak és MIRTILLnek nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

Kép
patrisa
 
 


Boldog szülinapot az ünnepelteknek!

Szilbee
Sasa is csak napi 2-3 órát fog járni oviba...

Életkor... én se látszom 39-nek és nem is érzem magam annyinak... sokszor inkább 70-nek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Annának és MIrtillnek mi is sok szeretettel gartulálunk!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!


[size=18]Köszönjük szépen a jókívánságokat![/size]
A buli majd 08.-án lesz, ma csak hármasban ünnepelünk. Csináltam fincsi vacsit és sütöttem palacsintát, Anna kedvencét. Majd 08.-án meg a nagy családi banzáj, nagy kajálás, tortázás stb...


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Ez nagyon nagy lett, ekkorát nem akartam!

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Teszek pár képet a mai"buliról".

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ildikó74
 
 


Kép :)

Kép
szilbee
 
 


Annának és Mirtillnek nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is! :)
Ildi,
nagyon jók a képek! Ezt a hatalmas tortát hányan ettétek meg? :)

Minyu,
Ti már nagyon jól álltok! Érdekes ez a nem evés, még nem hallottam ilyet. Reméljük, nem csinálja ezt sokáig!

Bölcsi téma: én még nem akarom beadni Nórit, most kezdi csak szokni a közösséget, amíg Dóri pici volt, nem nagyon mentünk sehova. :( Viszont majd később, amikor már pár órát járatnám, akkor valami játszóház kell inkább, mert a bölcsiben viszi nagyon a társaság őket, nem értené, miért pont neki kell mindig eljönnie. Barátnőm másfél éves kislánya is így kezdte, hogy csak játszani pár órát, aztán már ott akart enni a többiekkel, majd aludni a többiekkel, most meg már ott tartanak, hogy 9-re beviszi és 4-kor érte megy. Ez persze nem baj, mert a kislány imád oda járni, de ha nincs a csoport, aki tovább marad mindig, mint ő, akkor lehet, hogy nem így alakul...

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Boldog szülinapot kívánunk mi is az ÜNNEPELTEKNEK!!!
Vendég
 


Isten éltesse a szülinaposokat!!!
Kép

Ildikó!

Mirtillnek hatalmas, gyönyörű tortája volt. Hogyan bírkóztatok meg vele?

Bölcsit mi is 10.én kezdjük szokni. Kiváncsi vagyok mit szól hozzá Andris. Hétfőn lesz egy nyiltnap, akkor is ott a helyünk :D

Kép
flocika
 
 


Sziasztok!
Én is kívánok boldog szülinapot Annának és Mirtillnek!
Kép

Micimacis torta nagyon szép!!!

Én azért vagyok eltünve kicsit, mert munkát keresek! (nem sok sikerrel! :( )
Bölcsi: novemberben kezdjük, remélem, nem lesz nagy sírás-rívás...

Kép
kajla
 
 


Jdora :)
Hát ezelőtt még én sem hallottam ilyet, hogy igy tiltakozik, viszont azóta egyre több felől hallom, hogy eleinte volt ilyen promléma. Van egy csoporttásunk, Benedek, aki 1 héttel hamarabb kezdett, és ő sem hajlandó enni :cry: :oops:

Kajla :)
drukk a munkahelykereséshez. A régi helyed megszűnt, vagy nem szeretnél visszamenni oda?
Egyébként reggelente még Nándi is pityereg, ma pl elkezdte már a kocsiban, mikor befordultunk az utcába, de mikor beértünk és kezet mostunk, már nem volt semmi gond :)

Flocika :)
Végülis sikerült a közelebbi bölcsi? Nem emlékszem, csak arra, hogy volt "közelebbi" meg "távolabbi" verzió.

Ildiko :)
te sütötted a tortát, vagy vettétek? Nagyon klassz!!!

Megyek, ez az utolsó "szabadnapom" hétfőtől húzom a rabigát én is. Úgyhogy most nekiállok kitakaritoma garázst :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Jah, nem tudom, ki hogy áll cipővásárlás ügyben, de a napokban láttam a Deichmannban tök jó gyerekcipőket 2700-3000 ft-os áron, már őszi, sőt volt bundás is.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Istenke éltesse a mostanság ünneplőket!

El voltam tűnve...

Megkezdődött a bölcsis beszoktatás, no, azóta aztán nem nagyon tudok aludni. Addig nem volt gond,míg Apa ott volt vele délelőtt ebédig, de most már én vagyok vele, reggel 3/4 8-ra viszem, 9 körül eljövök. Ma nagyon sírt mikor otthagytam. Ha hallottátok a reccsenést, az én szívem szakadt meg kissé. Tegnap még velem ebédelt ( mert délre azért visszamentem) és önként ott aludt majd' 2 óráig. Én meg a folyosón vártam, hogy ébredjen. De hogy mi lesz ma?
Még jövő héten apája itthon lesz szabin-szoktatáson, de utána?
Kissé kétségbe vagyok esve.
Amúgy enni eszik Milán szépen, viszont pelust kellett ráadni, kissé visszaesett e téren, de ez várható is volt a gondozó szerint.
Állítólag nincs olyan gyerek, aki ne szokott volna be. És ha pont az én fiam lesz úttörő ebben a szituban!?

Jó, nem kínlódok. Majd csak lesz valami.

Hétfőn én is kezdek a suliban, egy nem éppen pehelysúlyú -válogatott 5. osztályt kaptam. Lesz küzdés, az tuti.

Deichmann-ban mi is vettünk cipőt, tényleg jó áron lehet ott vásárolni.
Sziasztok!

bockbrigi
 
 


Brigi :)
Nagyon szoritok nektek is!!! Kis csoporttársunk, Réka is nehezen szokott be (1 héttel előbb kezdtek , mint mi, és kb akkor kezdett ott aludni, mikor Nándi) Szobatisztaságot nekünk is mondta a gondozó néni, hogy ilyenkor mindenki visszaesik kicsit. Nekünk ugyan nem volt honnan vissza esni :mrgreen: , de nem is erőltettem már a nyár közepén a bilizést...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Brigi!
:cry: :cry: :cry:

Minyu!
Hétfőn már meló?? :shock: Hogy elrepült az idő... :shock: :oops:

Bölcsi:
Hát nem"tom, hogy csak a hormonok e, vagy mi... de tegnap akkorát bőgtem a bölcsi miatt. Mert azért ott nem lesz akkora szabadsága, mint itthon. Nagyon félek attól, hogy azalatt a 2-3 óra alatt, míg a gondozónő vigyáz rá, teljesen átneveli... (az én szememmel nézve nagyon vaskalapos). Valahogy nem szimpi nekem a nő... persze, lehet hogy csak azért, mert nem úgy bánik a gyerekekkel, mint anyósom vagy anyukám... gondolom ezért nem merem annyira rábízni a fiam. De a gyerektársaság meg kell... (nálunk nincs a környéken se játszóház, de 2 év környéki gyerek) szóval kissé szétszakadok... Kíváncsi vagyok arra, hogy fogja viselni Levente a beszoktatást... :roll:

Bilizés:
Meglepő Levente fejlődési üteme e téren. Tegnap már nem azt csinálta, hogy megált (a kis alsógatyójában) ott ahol éppen volt és eresztette el a pisit, hanem kisgatyóstul ráült a bilire és úgy pisilt. :lol: Ma pedig már próbálja letolni a gatyát pisi / kaki előtt... bár nem igen megy neki, mert a fenekénél, mindig fenn akad... de ez azért már nagy teljesítmény. Sőt, most már közli, hogy "pis" és úgy megy pisilni. 8) Tök király!! :D
szilbee
 
 


Minyu!
Előző munkahellyel semmi gond, ha csak az nem, hogy Szegedtől párszáz km-re van :lol: ( Békéscsaba)
Köszi a drukkot :D

Kép

Kép
kajla
 
 


Sziasztok!

Kissé megkönnyebbültem. Milán kb. 10 percet sírt, megkapta a cumiját és aztán semmi gond nem volt vele. Azért dél előtt elmentem a bölcsi felé, leparkoltam jó messze és a bokrok mögött kukucskáltam , hogy játszik. Ott bőgtem az utcán, mint 1 hülye! Meg ugye leskelődtem. Kész röhej lehettem.
Evett ebédet, 20 perc alatt elaludt és 2-kor ébredt.

A gondozónénik nagyon rendesek, én teljesen megbízom bennük, remélem a gyerekem is így érez, mert mindennek ez a kulcsa.

Hát meg kell az anyai szívnek szakadni, az tuti!!!

bockbrigi
 
 


Bölcsi: most azon "fáradozom", hogy Regi meg a kisbarátja Ferike egy csoportba kerüljenek. Mert így könnyebb lenne mindkét gyerkőcnek a beszokás, hiszen ismerik és szeretik egymást. Főleg Reginek jelentene előnyt, mert ugye mi később kezdünk, mint Ferike! Szóval, jövőhéten eldől, hogy sikerül-e kiügyeskedni a dolgot!!!

Kép
kajla
 
 


Nati csak jövőre megy oviba, de nagyon együttérzek mindenkivel, aki a beszoktatást éli át. Remélem, hamarosan jókedvűen mennek már! (Bár itt lép be a családi mondat. Anyatragédia: Amikor már nem néz vissza. Mármint a gyerkőc az óvoda/bölcsőde ajtajából)

Ildikó,
Picit késve, de boldog szülinapot kívánunk mi is!!! :D :D
Nem apróztátok el a tortát! :D
Szerencsére a motoros pukli sem látszik! :)

Csucsu,
Annának is kívánunk sok-sok boldogságot! :lol: Éljenek a szülinaposok!
A dokikat sajnálom. :( Utálatos, hogy össze vissza beszélnek nagy határozottan, amikor csak tippelgetnek! :evil:

Minyu,
A nem-evéshez csak saját példát tudok hozni. Idegen helyen én nem szoktam éhes lenni, ha kicsit stresszes vagyok. Amikor Görögországban dolgoztam, mindenki meg volt győződve róla, hogy én levegőből élek, mert egy jó hétig szinte nem ettem. Amikor "beszoktam" a munkába, akkor meg mindenki azon csodálkozott, hogy hová fér ennyi kaja. :wink: Lehet, hogy Levente is olyen típus, mint én.
A tábliban mama életkora helyett szerepelhet a születési évszám. Így nem kéne frissíteni. :wink: Nekem 74.

Kép KépKép
lorca
 
 


Nati most kezd végre kicsit önállósodni. A bugyit, nacit felhúzza és ma már a zokni, ha kicsit csálén is, de végre a lábára került. Pólóhúzás viszont egyáltalán nem megy.

Azért írtam, mert még akartam valamit kérdezni...erre elfelejtem. Na jó, ez egyértelmű jel arra, hogy húzzak aludni. :D

Kép KépKép
lorca
 
 


Kajla!
Volt aki a "mi" bölinkbe is át akarta teteni ismerős gyerkőcök közé a csemetéjét, de mivel korok szerint vannak elhelyezve a gyerekek nem engedték neki, pedig csak 2 hónap van a két gyerek között... :roll: :? Nagyon rugalmatlanok...

Bili téma:
Levente most már közli, hogy "pis" és próbálja letolni a gatyót. Nem csurog most már be, csak ha nagyon elmerül a játékban. :) Szóval most már elég klasszul ki tudja várni, míg leaplikáljuk róla a gatyát és a melegítőt. 8)
szilbee
 
 


Minden szülinaposnak sok boldogságot!! (Én mindig csúszok az ilyesmivel, bocsi!!!)

Szilbee
gratula Leventének, Anna elég régóta szobatiszta, de ő sem mindig tudja lehúzni a bugyiját. Ilyenkor kiabál nekünk, hogy "gyósan, gyósan, pisi!!!" :lol:

Én úgy veszem észre, hogy a lánykám kicsit önállótlan az öltözés-vetkőzés témában. Tudom, hogy mi rontottuk el abban, hogy mindig segítettünk neki, de nem tudom, hogyan szoktassam rá, hogy próbálkozzon önállóan?!

Mi holnap kezdjük a bölibe szoktatást, gyomrom kb gombostűfejnyire van szűkülve már :? Majd írom a fejleményeket.

Tegnap este voltunk tűzijátékot nézni, sajna csúsztak majd 1 órát a kezdéssel, így a gyerek már fél szemmel aludt, de azért nagyon örült neki.

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Nati önállóan használja a bilit. A múlkor nem volt a helyén egyik sem, mert a fürdőben maradt, ahol kimostuk. A wc ajtót meg szokással ellentétben bezártuk. Ő szólt szegénykém, hogy pisilni kell, mi meg szépen tettünk-vettünk. :oops: Így megvolt az első szőnyegre pisilés. :( Annyira azért nem viselte meg, de ismét rájöttünk, hogy picurkánk mennyire kiszolgáltatott. Nagyon sajnáltam, ahogy küzdött, hogy elérje a wc kilincsét. Magas belvárosi lakásban lakunk, jó nagy ajtókkal. Esélytelen. :roll:

Roberta,
Ha bölcsibe megy, szerintem ott szoktatni fogják, nagyon ügyesek tudnak lenni már ilyenkor.
Mi a zokni és gumis nadrág levételével kezdtük. A póló, pulóver egyáltalán nem megy.
A bugyikon van masni, mindig azt tanítom, hogy a masninak elől kell lennie. Már tervezem, hogy varrok masnit azokra is, amin nincs. A nadrágot úgy rakom le elé a földre, hogy le kell ülnie és eléterítem, úgy igazítva, hogy a legegyszerűbb legyen felvenni. Most már lassan megy egyedül is, de még többnyire segíteni kell neki, nem mindig tudja melyik az eleje-hátulja. Összehasonlításképpen a háromgyerekes ismerősöm 2. gyereke Nati korában már remekül öltözött.
A zokni nála saját fejlesztés. Már tavaly télen is ő vette ki a fiókjából, most, hogy ismét kell, már próbálja felvenni, de még nagyon kezdő a témában.
Cipő csak nagy ritkán megy. De levenni azt már jóóó régen tudja, de csak akkor, ha pont nem kéne. :twisted:

Kép KépKép
lorca
 
 


Szilbee!
Hát, remélem, nekünk sikerülni fog! Tényleg nagy előny lenne!

Öltözés: bugyi, nadrág, zokni, cipő, szandi megy. Póló esetleg a nyakánál belebújik, de az ujjába nem tudja beledugni a kezét. Nem is várom el, én még ezekhez is kicsinek tartom, de ő próbálkozik, hát csinálja, ha akarja!

Nem megy nekem ez a munkakeresés! Kezdem feladni... :x

Kép

Kép
kajla
 
 


Sziasztok!
Öltözködés terén nem állunk sehogy se. Küzdök, hogy ráadjam valahogy a ruhadarabokat. Ahogy bejött a nyár az volt a baja, hogy nincs rajtunk ruha, most meg nem akar felöltözni. Egy bugyiban rohangálna egész nap. Amikor esetleg van kedve, akkor próbálkozik a szandával, nadrággal, de inkább a vetkőzés megy nagyon jól.

Voltunk tanácsadáson. 16 foga van, 13 kg, és csak 88 cm. Azt hittem sokkal magasabb, hisz mindenki azt mondja milyen nagy. Beszéd terén fejlődünk. Mostanra mond minden szót utánam, de mondatokat még nem alkot. Ismeri és mondja a szineket, leírja, hogy VIKI (keresztanyja neve), és számol 10-ig. Egyébként önállóan eszik, pisil szó nélkül. A főzőcskézés a kedvenc időtöltése. Egyedül robotgépezik, felveri a tojást, önti a tálba a hozzávalókat. A feltörlést meg nekem nem is engedi csinálni. Egyszóval házias és rendszerető.

Tegnap átnéztem egy zsák ruhát, kimostam és bepakoltam a szekrénybe. Azt hiszem nem kell vennem egy darabot se. A szomszédtól örökölt őszi cipők kicsik, ebből következik, hogy a téli cipők is azok lesznek. Mondjuk cipőből egyébként is jobb újat venni. Holnap elmegyünk szétnézni. Azt hiszem 26-os fog kelleni, mert a szandája 25-ös volt. Elég nagy lába van.

Akik ma mentek először munkába, és a babóknak, akiknek ma volt az 1. napja bölcsiben mi újság???

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Minyu!
A közelebbi bölibe sikerült bekeveredni, itt van az utca végén, kb 5perc sétaMa voltunk a bölcsi ismerkedési napon. Egy másfél-két órát motorozott és homokozott az udvaron. Nagyon tettszet neki, remélem ha jövő hétfőn élesben megyünk ugyan ilyen jól viseli a dolgokat..
Milyen volt az első nap?

Öltözködés nálunk nem megy, inkább a vetkőzés. A wc-vel is nagyon hadilábon állunk.Ha kisgatya van rajta azt is pelusnak nézi és lazán belealkot.A dadus néni biztatott, hogy nem gond, majd a pici wc és a birkaszellem megteszi hatását. :)

Patrisa!
Mi még mérföldekre járunk tőletek. Csak írígykedni tudok. Bár kifejez mindent, de legtöbbször csak én értem.

Kajla!
Ne add fel menni fog!! Itt a neten is nézz körbe!

Roberta!
Ne izgulj a beszoktatás alatt.Ha lazán elengeded és vidám vagy, tudja hogy jó helyen van.De ha szorongsz, ezt Anna is leveszi és ő is így fog reagálni.

Holnap megyünk a két éves státuszra, majd mondom az adatokat.

:!: Olyan jó lenne egy talit csinálni.Egy halom
2éves tök jó mulatság lenne. :lol:

Kép
flocika
 
 


Bölcsi: hááááát, egy kissé csalódott vagyok. Fél óra ottlét után szinte kidobtak minket. Holnap már egy egész órát ott lehetünk! ki érti ezt? Miért nem a gyerekhez igazítják a beszoktatás ütemét? Anna szeretett volna még játszani, ki akart menni az udvarra motorozni stb, de semmi...
Remélem azért a folytatás jobb lesz. A csoportban ő az egyetlen szobatiszta, így egy kicsit tartok tőle, hogy vissza fog esni nagyon.

Most csak ennyi, mert még főzök, mert persze kajálni sem maradhat a bölcsiben!!! :evil: (persze a teljes díjat fizetjük a mai naptól kezdődően)

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Bölcsi:Mi pénteken megyünk majd először játszóházba.9-12-ig.
Ez minden pénteken lesz...Hát nem tudom,hogy mit fog hozzá szólni...

Öltözködés:Megy már egyedül...Főleg a vetkőzés...szekrényből kipakolás.Ha rá szólok:Próbálok...Válogatok!--Jön a válasz..

Sokat beszél!Sőt egésznap be nem áll a szája...Még álmában is motyog!Mondókázik,számol...
Vendég
 


Móni: nálunk is ez van, egész nap dumál és éjjel és álmában.Elmondja ami aznap történt! Jókat szoktam mosolyogni rajta.

Roberta: Ez csak az elsö nap volt, de legyél csalódott. Örülj, hogy nem sírt és nem akart egyből menekülni. Ez jó jel, nem?

Öltözködés: megy nekünk is, főleg a vetkőzés. A cipőt is már szépen fel tudja venni, a bugyit és a polókat is. A nadrággal néha baj van, akkor aztán "anya-anya segít".

Holnap megyünk a 2 éves taácsadásra, majd utánna jelentkezem.

Jó éjt!

Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Natival délelőtt Manótorna kettesben, délután Szabival uszoda kettesben. Nagyon jól sikerült napunk volt :D Meg lebeszéltem az első tanórát is, úgyhogy csütörtökön kezdem végre megint a tanítást. :)

Roberta,
Mióta is vagytok teljes pelusmentesek? Lehet, hogy egy kicsit visszaesik, ha nem tetszik neki a bölcsi, de szerintem attól, hogy ő az egyedüli bugyis, nem fog. Natira egyszer visszaadtam a pelust, mert pont az autópályán mentünk szakadó esőben, amikor szólt. De inkább kivárta, hogy hazaérjünk. Egyáltalán nem akart már pelusba pisilni.

Ha már tali szóba került: A Művészetek Palotájában vasárnap szokott lenni jó kis játszóház. Nem lenne kedvetek egyszer ott találkozni? Egy uncsibb őszi hétvégét feldobni egy pesti kirándulással? Mi egyébként mindenben benne vagyunk, ami nincs túl messze és a két gyerekkelmegoldható.

Kajla,
Ne add fel. :( Jó munkához idő kell. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

A torta elfogyott már aznap.Mirtillnek nem ízlett(csoda lett volna ha ízlett volna)de Apa szívesen falatozta.Adtunk Anyuéknak is és itt volt a kisbarátnője is Ők is ettek.

Öltözés:
A cipőt,szandit feltudja venni,sapkát is és többet nem nagyon.Levenni csak a zoknit és a pelust.

Szobatisztasággal még most sem járunk sehol.Nem hajlandó sehova pisilni kizárólag a pelenkába.Így ez annyiba maradt majd tavasszal megpróbáljuk.

Hétfőn megyünk a 2éves vizsgálatra.Nem tudom hány kiló(jó ha meg van 11kg)de a hosszát megmértük 93centi.24-es a lába.
Vanesszának jó nagy lába van a magasságához képest szerintem.

Voltunk ma a bölcsibe játszóházba jól érezte magát mert már régen voltunk.

Tegnap megvolt az ortopédia is sokat megint nem csináltak.Most azt mondták hordjon sarokdöntéses cipőt a múltkor ezt kifejezetten megtiltották.Most nem tudom mittévő legyek.

Tegnap a szomszéd téren kiugrott egy 27éves anyuka a 2és fél éves kislányával az ablakon.Mindketten meghaltak.Az a legrosszabb,hogy ismerem őket mert a kislány párszor odajött Mirtillhez a játszón.Állítólag depis volt az anyuka és az apjának ítélték a gyereket.Szörnyű!Ezen jár az agyam azóta!

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!


Ma voltunk a 2 évesen, 11,3kg és 86cm. 16 foga van. Megdicsérték a szobatisztaság miatt és, hogy milyen szépen összefüggően beszél. Most már hál'istennek nem fél a dokinénitől, sőt már nagyon haverok.

Kajla: Hogy állsz a melókereséssel? Nagyon nehéz, sajnos. Mi a végzettséged?
Én még maradok itthon Annával, most beiratkoztam egy TB ügyintézői suliba plussz nekiállok a gyors és gépíróinak is.
Édesanyám áprilisba megy nyugdíjba( egy ált.isk.-ban iskolatitkár) felajánlotta a főnöke a helyét, de még nem tudom mi legyen, mivel mi mindenképpen szeretnénk még egy babát. Itt szigorúan kérik a gyors és gépírást mivel rengeteget diktálnak és profin kell gépelni. Hiába tudok (szerintem) gyorsan gépelni az még sem az igazi. Persze ez mellett kell még titkárnői-adminisztrátori múlt is.
Úgyhogy mondtam a főnökének, hogy nagyon hálás vagyok de mivel családi barát, így nem akarom becsapni. Rendes volt, az mondta, hogy akkor az ő ismerősét viszi oda, aztán ki tudja mit hoz a jövő. Már januártól kell menni betanulni, hogy mire anyu április vége-május elején elmegy, addigra kész legyen.
Remélem nem "életem nagy lehetőségét" hagytam ki a visszautasítással. Azt hiszem, ha jövőre sem jön össze a baba, akkor nyáron én is nekiállok a nagy melókeresésnek!

Ildikó: Szörnyű lehetett. Legalább a gyereket ne dobta volna ki!


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Ma bent voltunk melóhelyen. Jó volt. :D Meg főleg az, hogy gyorsan haza is jöttünk. :) Csináltatjuk az EU biztosítókártyát és hát ahhoz kellett egy igazolás, hogy GYEDen vagyok.

Ildikó,
Nagyon sajnálom, ami történt nálatok! :cry: Én hiszek a Salamoni döntésben. Nem anya az, aki inkább megöli a gyereket, minthogy másé legyen. De akkor is elkeserítő. Nekem még így ismeretlenül is sírhatnékom van tőle. :cry:

Ez az ortopédia nagyon nem tűnik jónak nekem. Tudom, hogy elég messze vagytok, de nem lenne jó itt Pesten is felkeresni egy ortopéd orvost? Amiket írtál, az alapján sokkal jobban meg kéne vizsgálni és nem elintézni egy cipővel. Esetleg egy méretre, csak neki készült cipő? Ott is látná orvos, és ha még egy szakvéleményt kérsz, csak többet látnak.

Nati tavalyi csizmája 24es. Ami ebben "jó", hogy tavaly télen alig hordta, mert nem is volt tél, meg egy kicsit nagy is volt. Persze mostanra meg kinőtte. Remek. Megint vehetek egy csizmát, csak azért, hogy ott álljon a polcon! :evil:

Minyu,
Milyen a munka?

Csucsu,
Hát nem hinném, hogy a naaagy lehetőséget szalasztottad el. De mindenesetre egy békés meló lett volna és biztos állás. Nem hinném, hogy az az ismerős annyival jobban tudna mondjuk gyorsírni. A mi sulinkban szerintem egyik titkárnő sem tud. Vagy legalábbis nem kellett még nekik felmutatni semmi ilyesmit. A dirink meg szépen ki szokta várni, amíg lepötyögik a dolgokat.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!
Munka még kicsit uncsi, mert havi-hetizárás lévén mindenki mint az idegbajos dolgozik, és rám-a betanitásra nem marad idő. Teljesen új csapatra, új emeletre kerültem, még az asztalomat is bitorlja egy ifjonc, igy én egy másik asztalnál, kicsit távolabb a többiektől unatkozok (még net sincs arrrhhhhh :evil: ) Deazért kapok kisebb feladatokat, amikkel egyedül is boldogulok. Nameg, "új belépő tréningen"kell résztvennem, ami azt jelenti, hogy újból végig kell járnom a cég összes osztályát, ahol átfogó képet kapok az adott osztály működéséről. Ez tegnap reggel volt mókás, mikor a volt csoportomban kezdtem. Persze ott is vannak változások a folyamatokban, igy azért jó volt megnézni, mit hogyan csinálnak most. Holnap viszont szivok majd, mert egész nap kinn kell lennem a reptéren, reggel 7-este 8ig kinn leszek elvileg, mert a reggeli import és az esti export folyamatot is meg kell szemlélnem.
Kollégákról még nem nagyon tudok beszámolni, mivel legtöbbjüket csak arcról (vagy onnan sem) ismerem. Szóval szépen lassan beilleszkedek majd.

Ildiko :)
Jézusom, ez nagyon gáz, mármint ez a kiugrós dolog. Iszonyatos belegondolni is. :shock:

Kajla :)
Drukk az álláskereséshez, Bp-en sem könnyű, gondolom vidéken még nehezebb.

Öltözködés: óóóóóó, hát mi meg abszolút sehol nem tartunk! zoknit cipőt remekül leveszi, de ennyi. Ja, meg az előlhagyott cipőkbe előszeretettel belebújik és bohóckodik velük, amig hasra nem esik. :D

Bölcsis kezdőknek nagy-nagy drukk!!!!!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Kicsit lemaradtam... testvérféltékenység dúl ezerrel... :evil:
Próbálom kezelni a dolgokat...
Vendég
 


Tanácstalan vagyok,hogy mit adjak most már Grétire???!!!
Body már nem jó,mert nincs pelus és nem-e kényelmetlen lenne Neki,persze bugyikát is adok rá és úgy kapcsoltam be...Trikónál meg ki van a dereka! Szinte egész nap figyeltem,meg kérdezgettem,hogy a patent nyomja-e?
Segítsetek!!!
Cipő:24-es kell már Neki!11.5kg és 90cm
Nagy szerencsém volt,mert kecskeméten voltunk és a Szilcoopban 50%-kal levoltak értékelve az őszi és téli siesta cipők!!aug.31-ig tartott,mi meg előtte levő nap voltunk...Vettem egy béleltet és egy őszit.5000ft volt db-ja...
2 napja cumi nélkül alszik!!!! :lol: :lol:
Azt mondogatja:-Nem kell cumi megyek bölcsibe,oviba!!
ILDIKO:Olvastam a Blikkben! Még a hideg is kiráz tőle...Istenem!
Vendég
 


Mestermoni! Nekem is kicsit gondot jelentett a hirtelen jött hideg. Őszi cipőt sikerült vennem kedden, a ruháit meg folyamatosan mosom. Az a rengeteg ruha nem akar száradni ebben a hidegben. Ma már kénytelen voltam begyújtani, mert kelenének a kabátok. :?
Hát én badyt már nem adok rá. Szerintem kényelmetlen is lenne, és a patent miatt macerás lenne az egyedül pisilés. Hát igen, a trikóból meg kivan a dereka.
Az öltözködés egyre rémesebb. Nem hajlandó felvenni a ruhát, még mindig csak bugyiban lenne.

Kép
patrisa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?