Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Reklám van, így gyorsan pötyögök.
Képzeljétek, ha jól láttam, jön Peti ötödik foga, legalábbis mintha egy kis rece lenne az egyik felső kettesénél.

Wawel, én azt mondom, hogy a 1,5 év sokmindennél választóvíz lehet, szerintem a fogaknál is. De ez tipikusan az a kategória, ahol óriási eltérések vannak...

Bénianyu, úgy látszik, hogy akkor ezek a levelek elvesznek itt-ott. Mert pl. mi sem kaptunk, és még a bnőm sem mondta, hogy kapott volna ilyet. Egy ismerősömnek meg már ezer éve bent van az üzletbe a pólója, mert levelet azt ő sem kapott, és anélkül meg nem adják ki.
Fogdokihoz szerintem 1,5 évesen mi is ellátogatunk, első ellenőrzés céljából. Na meg a liftezés sem utolsó. :)

Oriandy, jók a képek. A puszis haláli édes!

Móni, de jó, hogy leírtad ezeket. Én kálciumot csak akkor adok Petinek, ha annyira beteg, hogy antibiotikumot kell adjak neki. Akkor ő is 2*fél ampullát kap egy nap.

Na mára ennyi voltam, mindjárt vége a reklámblokknak.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó reggelit Mindenkinek! :-)

Mestermoni, köszi a receptet és a homeós dolgokat is. :-)

Oriandy, nagyon jók a képek. Danika miért sír? Nálunk ilyen sírás akkor van, ha beindul a hiszti.

Wawel, szerintem nem gond, ha nem bújt még elő fogacska. De én, amilyen parázós vagyok, biztosan elvinném gyermekfogásztra.

Nekem még eszembe se jutott, hogy fogászatra is kellene mennünk. Nem tudom ahhoz mit szólna Milán, egyenlőre nem tűri, ha bele akarunk nézni a szájába. Mikor a gyermekorvos a torkát nézte jobban sírt, mint az oltásnál. Tegnap viszont megnéztük, mikor nevetett, szerintem már az összes foga kint van, aminek kint kell lennie. Szóval lassan átértékelem a fogászati kérdést.

Remélem nem lesz beteg a kisfiam, tegnap szinte egész délelőtt aludt, aztán lementünk a játszóra. Kb. 10 perc után bújt az ölembe, dörzsölte a szemét, és még délután is aludt egy jó nagyot. Ezek után az esti alvással sem volt gont.

Ki tudja, szőlőt mikortól lehet adni?

No megyek vasalni, élvezem, hogy most mindenre jut időm. :-)
Vendég
 


Csak röviden!

Kimike! Mesi már evett szőlőt, lazán, magostól! Úgy tudom, azt lehet már 10- 12 hónaposan.

A pólót meg sajnálom, de olyan szülinapi levelet mi se kaptunk... :cry:

Megyek, mert éhesek, kakásak, csavaroghatnékosak!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Hali.

Gab, most írtam a bababónuszosoknak, kivi vagyok, mit írnak vissza a pólóval kapcsolatban.

Kimike, szőlőt még Peti csak a húsát kapott, de az sem ízlett neki, így egyelőre nem erőltetem.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Fú, Ex! Én is kíváncsi vagyok! Ha van eredmény, szólj, és akkor én is írok!

A szőlő meg nincs is benne a kismamás táblázatban... :?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimi!

Kinga rajong a szőlőért, úgy szőröstül bőröstül, és amit nem emészt meg, az távozik az outputtal. :-)

Voltunk ma szurin, Kinga hősiesen végigvisította az egész ottartózkodásunkat. Nagyon pikkel a dokinőre. Csajok az én lányom még mindig nem lépte át a 9 kilót, el sem hiszem, 8,99 kiló, és nem ám kerekítettek volna, szépen beírták, hogy 8,99 kiló. :evil: Girnyó. Amúgy minden ok. Másfél hónap múlva kell mennem, remélem addigra már fog járni, mert dokinéni kicsit húzta az orrát, hogy nem jár. De az utánunk jövő anyuka lelkesen ecsetelte, hogy a Kinga a mászóbajnok a játszón, ők még ilyen gyereket nem láttak. Ezt már csak fél füllel hallottam, mert jöttünk el. Na rendi volt, hogy "megvédett", de tényleg ez az igazság. Manapság már a köteleken is mászik, várról rámpán le-föl, csúszdán föl :wink: Ja és úgy, mint a falmászók, "ráfekszik" a felületre, és mint a pók hasizomból húzza magát fel. Nagyon durva a legújabb technikája, tényleg csak filmen láttam még ilyet. :shock:

No megyek, csak ezt akartam elújságolni. Úgy látszik mindenki házatáján van valami "hendi", vagy girnyó, nem megy, nem mászott, nem nől a foga, nem beszél, de összességében tök jó fej gyerekek :-)

tjuca
 
 


Juca, ez így van, mindenkinél van valami. Ma megyünk szülőire a bölcsibe, no kivi leszek mit szólnak a gondozónénik a nem járó Milánhoz. :? Ma is lépegetett párat, de végül a mászás gyorsabbnak bizonyult. A barátaink azon akadtak ki, mikor a fiam a betonon tepert. Bizarr látvány, de a térdén úgy meg van erősödve a bőr, hogy csak na. Bírja a gyűrődést.
Úgy látszik, mi már csak ilyen elégedetlenek vagyunk, nekünk az a bajunk , hogy Milán túl sokat eszik és ez kezd meglátszani a trendi alakján. :P
Köszi a szőlős hozzászólást, közben már megtömtem vele délelőtt. Ezt is szereti. :)

Csajok, ti adtok még tápszert a gyereknek? Ki adott már tejet?
Vendég
 


Kimi!

Szerintem semmit. Amúgy meg a bölcsiben biztosa hamar elindul, mert a többi is azt csinálja.

Kinga már nem kap tápot és még nem kap tejet.

tjuca
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk..
Már olvasgatom az eddigi irományokat, de még nem jutottam a végére, és így is másfél órámba telt..
A lényeg:
Juca!
Mi is ma voltunk az oltáson (ráadásul Dani kettőt kapott - az agyhártyagyulladás ellenit is most kapta meg) ÉSSSSSSSSSSSS
Dani 8880gr és 80,4 cm! Vagyis még mi sem léptük át a bűvös 9 kilót pedig fiúcska a lelkem!!! Tehát lehetne kicsit húsosabb is, de sebaj, nem néz ki rosszul!

Na, majd késöbb jövök vissza a reagálásokkal!
Pusz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

tjuca: Noi is éppen hogy csak átlépte a 9 kilót, 9120g volt a tanácsadáson, de be kell vallanotm, hogy odafelé megivott több mint 2 deci vizet. Szerintem egy kacsa veszett el benne.

kimike: Noi kap tejcsit, de nem rendszeresen. Tápi nála kiaradt cici még van. Tejet ő szokott kérni vacsira vagy reggelire.

Fogak terén mi 10-nél tartunk, nálunk egyszerre jönnek, akkor visít szegénykém 3 napig :cry: :cry:

Szőlőt Noi is eszik, de nála
ez úgy működik, hogy a kezével szétpaszírozza, majd ami marad belőle azt megeszi. A paradicsomot is hasonlóan eszi :lol: :lol:

na megyek főzni

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok!

Köszi a homeós tanácsokat!!!

Kimike!
Peti imádja a szőlőt. A bolti nagyszeműnek én kiszedem a magját, mert elég nagy és néha a héjját is lehúzom. Tesztelem magamon. Ha nekem is rágós a héja, akkor lehúzom. A kerti szőlőnk lightos héjú, szinte magtalan. Azt egyben kapja. Na, szóval imádja. (Viszont olyanokat pukizik tőle, hogy néha majd kiájulok! :shock: )

mi ugyan nem voltunk tanácsadáson már másfél hónapja. Ma kellett volna, de az orrfolyás miatt szerintem oltást nem kaphatott volna, így nem volt mérve régen, de szerintem ő meg már súrolja a 11 kilót. Nagyon kis masszív gyerek. Pedig étvágya nulla egy ideje. Néha olyan mérges vagyok, amikor sorba kínálok mindent, hogy szívem szerint a fejére borítanám a kaját. Úgy látszik. az én fajtám lesz. Ránéz a kajára és már attól hízik.

Éjjel mellettem aludt peti egy mukk nélkül fél 7-ig, szopizott, majd folytatta 3/4 9-ig.
Így csicsikált:
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Kimike!

Peti még tejet élesben nem kapott, de a kakaóba tunkolt kalácsot ( vagy a tejeskávémba) imádja!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kimi!
Dani már elég régóta kap tejcit, de vettem neki Milupa Junior gyermekitalt is, ha épp nem hajlandó vacsizni, akkor ez hasonlóan laktat, mint a tápi.
A múlt héttől pedig kecske tejet keztem neki adni, állítólag jobb étvágyat csinál! Hát, kíváncsi leszek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Üdv.

Gabi, nyugodtan írj a DM Bababónuszosoknak (a honlapjukon van egy ilyen rész, ott tudsz írni), nekem írtak vissza, hogy kiküldik, ami jár! Szóval hajrá!

Kinga, sebaj, én ismerek olyan KISFIÚT, aki másfél évesen is alig több 9 kilónál. Kis szöcskék. Nézd a dolog jobbik oldalát, legalább nem 12 kilót kell cipelned, ha úgy adódik. :)
Mi csütörtökön megyünk szurira, akkor megnéztem a bőrét, mert már tényleg nem tudom, mi lehet vele, csupa apró pötty van a nyaka körül, meg a könyökhajlatában. Idegbajt kapok. Lehet, hogy csak a melegtől van, vagy passzolok.

Kimike, mi még bőszen tápszerezünk (Milupa Milumil 3 gyümis verizó és Junior tejital), Peti még megeszi, megissza. Tejet csak néha kap, pár kanállal, ki is elégíti a fantáziáját.

Reni, na ilyet sem hallottam, szőlőtől pukizni. Ilyenkor nem a szőlő héja a ludas? Mondjuk, ha kijön, akkor a fene bánja, csak győzzük tüdővel, nem igaz?
Jó a névrokon alvópozíciója. :)

További szép napot mindenkinek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok,

jesszusom mennyit írtatok, már vagy 1 órája ülök a gép elött és így is csak végigfutottam a leírtakat.

Eltűntem néhány napra, talán 1 hétre, mert Marcival kezdtek "problémák" lenni, aminek elejét akartam venni, mielött elkanászodik... 8) .
Szóóóval kifejlesztett egy fülsiketítő éktelen kiabálást, ha vmit nagyon akart és ez kezdett idegesíteni. Ez a hiszti tipikus jele volt nála.
Dobálta a könyveket, fejbevert a telefonnal, ha éppen a kezébe akadt, tépte a hajamat, szóval minden rosszaság, amit egy ilyen kis totyogó el tud követni az anyuci ellen :D :D :D .
Az éjszakákról korábban írtam, hogy úgy néz ki nem elég neki a kiságy és a matrac talán beválik. Miután már én is szinte mindig vele aludtam, egész éjjel a cicin lógott és így sem aludt úgy döntöttem nem mehet ez így tovább.
Visszaszoktattuk a kiságyba, megtanítottuk aludni (suttogó szerint ébren kell letenni a gyereket, meg kell tanulni aludni, különben nem lesz nyugodt az éjszakája. Eddig Marci szinte mindig cicin aludt el, kivéve azt az egy két alkalmat az utóbbi időben, amikor írtam, de akkor még mindig ott volt az éjszakai 7-8 kelés és cicizés...).
Na szóval az első éjszakát Isti vállalta. Ez még csak arra volt jó, hogy a kiságyban kell aludni. Ő még minden egyes alkalommal elringatta igaz nagy üvöltés keretében.
Másnap éjjel is még Isti kelt Marcihoz, 3. éjjel vettem át én a stafétabotot, de én már a suttogó módszerét alkalmaztam.
Este kb. 50-szer kellet felvennem és visszatennem az ágyba, de aztán szépen magától elaludt. Ez este 8-kor volt, utána már csak éjfélkor és hajnali 4-kor kelt. Most már nincs éjszakai szopi, hiába próbálkozott. Amikor már kúszott volna le a cicihez már ment is vissza az ágyacskájába persze mondtam neki, hogy nagyon szeretem és vigyázok rá. Vizet kap helyette, amit nagy lelekesen iszik is :lol: :lol: :lol: . Legközelebb reggel 7-kor kelt.
Következő este már előre számította rá, hogy üvöltés lesz és legalább 30-szor kell felvennem. Erre amikor betettem az ágyába Marcit, először még készült rá, hogy na akkor most üvöltés és a lábával rúgkapált egyet, de aztán másképp döntött.
Kb. 5-ször kellett felvennem, de egy hangja nem volt.
Akkor éjszaka egy kicsit többet kelt, mert jön az alsó foga is, már nagyon fehéredik, de simán visszateszem a kiságyba.

Nappal is már csak 1-2-szer van cici. Eddig ha éppen úgy gondolta, akkor jelzett én pedig ugrottam. Ennek az lett a vége, hogy bárhol-bármikor rángatta a ruhámat.
Erről még nem sikerült leszoktatnom, de most már nem kap cicit, úgyhogy elöbb-utóbb abbahagyja.
Lehet, hogy radikális vagyok, hogy most hirtelen mindent próbálok egyszerre megoldani, de úgy látom, hogy van eredménye és nem akartam addig feszegetni, halogatni a dolgokat, amikor már nem tudom kordában tartani.

Mostanában a levegőn sem voltunk annyit, mivel írtam, hogy nem igazán marad meg a babakocsiban. Ezen is változtattam, többet megyünk ki, ha ki akar szállni a babakocsiból, akkor keresünk gyorsan egy hintát, és ott simán elvan, vagy kavicsokat keresünk, az nagy kedvenc :) :) :) .

Több kisgyerekes barátnőmet hívtam meg a héten, hogy Marci a saját korosztályával, vagy kicsit nagyobbakkal legyen együtt. Játszon velük és talán tanuljon is tőlük.
Jövő héten kezdődik a baba-mama klub és a csicsergő már nagyon várom.

Reni: kérdezted, hogy beadattam-e már Marcinak az agyhártyagyullaadás elleni védőoltást. Még nem. Ennek 3 oka is van. Az utóbbi időben Marci betegeskedett. Most, hogy kikeveredett a gyerekdokink kapott agyvérzést és nem tudom mi lesz vele. Majd beszélek a védőnővel, hogy most akkor váltsunk, vagy mi legyen.
A 3. oka pedig az, hogy amikor megvettem az oltóanyagot, akkor nagyon melegek voltak és nem tettem egyszerre hűtőbe, amikor hazaértem, hanem egész nap a táskámban volt...
Isti már akkor aggodalmaskodott, de én akkor még nem foglalkoztam a kérdéssel, de múltkor rákérdeztem a védőnőnél és azt mondta, hogy a doki akkor már nem szokta javasolni, hogy beadják, ha 4-5 órán keresztül nem volt hűtőben, akkor pedig még nagyon meleg is volt...
Valószínű, hogy drága pénzért, de újra megveszem.
Mivel jövő héten megyünk a kukija miatt Pestre, ezért ez valószínű, csak utána lesz.
Lassan következik a 15 hónapos oltás is... egy kicsit már sok lesz belőle...

Kimi: Marci este még kap kiegészítésnek tápszert. Én szerintem még egy darabig tápszert adok. Tejjel mi még nem próbálkoztunk és még nem is fogunk egy ideig.

Üdvözlök minden új topiklakót :lol: !

Bocsi, hogy most külön nem reagálok mindenkinek.
Tiszta furcsa volt, hogy mennyire egyszerre érezzük azt, hogy bizonyos dolgok nem mennek a helyes irányba.
Teljesen függetlenül attól, amit írtatok, kezdtem el a leszoktatást a ciciről, az éjszakázásról és láttam, hogy hasonló problémákat próbáltok ti is megoldani :) .

Most ennyi voltam, este próbálok jönni.

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok,

Ex,
tegnap én is észrevettem, hogy Pancsinak a nyaka alatt a hátán és a mellkasán vannak apró pöttyök. Egyenlőre a meleg a tippem, de ha a hl az idő és nem múlik, akkor offoljuk egy kicsit a tejtermékeket.
Pedig most a túrórudi a sláger nála. Ha kiszúrja a boltban már nyekereg érte.

Kimike,
szőlőt már Pancsi is evett, habár Guszti mondta, hogy ne adjak neki (hallott egy kisfiúról, akinek megakadt a torkán, újraélesztették, de szellemileg visszamaradt:( ) De azt nem lehet megcsinálni, hogy ne adjak neki, mert azt is imádja és ha kiszúrja akkor nyeker van.
Szóval én szépen lehámozom foggal a héjját, néha magokat is kieszem és úgy adom.

Úszást kérdezted még vmikor: hát nem tudom, aza a baj rettentő nehéz oda bkv-val eljutni :( A HÉV még oké, de még onnan is másfél kilométer séta.

meteor
 
 


Na, sikerült valamennyire visszaolvasnom, bár azt nem mondom, hogy mindent töviről hegyire meg is jegyeztem!!

Wawel!
A póker versenyre még nem kaptunk értesítőt. Ez úgy van, hogy a neten lehetett nevezni és a sok-sok emberke közül hívnak be X-et. Szóval még az sem bizti, hogy behívják, de mi reménykedünk és nagyon várjuk!

Meteor!
Mint írtam Dani 15 hónaposan még csak 8880gr, így semmi okod a panaszra!!! :wink: :lol:

Ákosbenianyu!
Nemrég írtad, hogy van Dani számára egy képed! JÖHET!!!!!!!
És akkor a hajszínről teszek fel csak neked!!!

Kép AKKOR Kép és MOST

Na, most lépek, majd még jövök!
Pusz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Ex! Köszi, írtam nekik!

Holnap lesz akkor új Meglepetés? Ha már benne lesznek a csemeték! :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi!

Én úgy tudom, hogy csütörtökön jelenik meg!

Reni
Kép
prenata
 
 


Juca, ez így van, minden babó nemcsinál valamit amit szerintünk már kéne. Szerintük meg nem és nyilván ők tudják jól. :lol: :P Beni zabálósan 9,3 1 évesen, egyáltalán nem vagytok lemaradva. Az ismerősöm kisfia 10 kgval megy most oviba!!!

Kimike! Beni is a betonon teper, még a lábujja is sebes, de nem bánja. Zokni, szandi,térdvédő. Jól néz ki!
Nem, Milán nem ehet túl sokat! ÁÁÁ.Különben én is ettől félek, hogy nehogy egésszségtelenül elhizzon Beni. Ne nevessetek, tudjátok azokra a felfújt pizza és hamburgerzabáló, 2 évesen cólaivó amcsi gyerkökre gondolok, akik már túlsúllyal kezdik az sulit. Mivel a fiunk extra sokat eszik, a mi felelősségünk, hogy olyan kajciból tegye azt, ami egészséges, tápláló. Ezért gabonapehellyel inditunk gyümivel. Fele tej, fele víz, búza vagy rozs, kukorica, köles, rizs pehely a biobótból, belereszelve egy alma, vagy barack. Tizróia túrós gyümi, vagy csak gyümi, itt 6-7 barack értendő!!
Ebéd 3-400 ml zöldfőzi csirkemellel. Uzsi ami van, vacsi ami van, sajt,pulykasonka. Igazából a zsir és a szénhidrát nagyon kevés a kajcijában.

No, itt egy laza reggeli barna kenyér, pulykasonka, sajt, nem merem megmondani hány perc alatt vágta be.
Kép
Én a szőlőt még nem próbáltam, őurasága csak olyat eszik amit lehet tömni, turbó sebeséggel, ugye a szőlő meg nem ez a kategória.

Kimike, én most kezdtem heti 2x felezve a tejet, más napokon meg túrót, sajtot, joghurtot próbálgatom.
Ma kapott 1 kiskanálnyi lecsót is, kivi vagyok hogyan reagál a tojásra.

Reni, Peti édes!!!!
:P
Gab, Ex, örülnék ha nektek is lenne pólótok, olyan nagy, hogy 2 évesen még simán jó lesz, csak textilfilccel rajzoljatok rá még 1 gyertyát!!! :lol:

Marcy!!!Fúú, de ügyes vagy!!!Minden elsimerésem a tiéd!!!Szerintem mindenki úgy van vele 1 év után má csak aludjon a kicsi, de legalább ne cicizzen egész éjjel mint 2 hónaposan. Eddig mindenki várt, hátha a foga, majd kinövi.......Azért egy szerre merül most fel mindenkiben a kérdés, és keresi a megoldás kulcsát. Gondolom. Kitartást a továbbiakhoz.

Meteror, fú, én igyekszem minél tovább kihúzni a túrórudi és egyéb bóti nem természetes cuccok megkóstoltatását, ami Blanka mellett elhihetitek nem egyszerű. Szegénykém már megtanulta, hogy ilyesmit dugiban eszünk, főleg a csokit. Megnéztem a gyümis joghurtot, hogy az is mennyi szart tartalmaz, :twisted: a fene egye meg, pedig olyan kényelmes lenne azt adni. Így adom a natúr aktiviát és teszek bele banánt, barackot, vagy a macerásabb almát reszelek bele. Ölég macerás.


Oriandy! Daninak is épp úgy szőkült, de édi!!!!!

Jók a képek nagyon!!!!

Kedves lányos anyukák! Blankával készitettünk nektek egy képet, csak hogy tudjátok mire számithattok!!!4 évig sikerült fa játékokkal, rendes baba kinézetű babákkal elkápráztatnunk a kislányunkat, 4 év után jött a hiszti a barbik, pónik és sellő lányok után, akiknek csillogó villogó, természetesnek jóindulattal sem nevezhető fizimiskájuk van, de az kő, hát az kő. Az első barbiig apa még kiszirkodott egy évet, ekkor jöttek a fa vonatok stb. 2 éve azonban tart a műőrölet. Ime a kép!Csak egy kis izelitő, ariel palotával, ficánkával, sebastiánnal, és vattacukorszinű hajú sellőlányokkal.
[color=red]Oryandi
, neked külön figyelmedbe ajánlom jobbról a 2. babát, annak is a haját!!Ezt tartogattam!!!!Hát látod már itt is....[/color] Kép
Kép
sziasztok!

benianya
ákosbenianya
 
 


Ja, és ami a legmegdöbbentőbb, Beni is ezekkel a babákkal játszik, mert le lehet venni az uszonyukat, belül rendes 2 db lábuk van, sőt azokat hajlitani is ehet, tehát ülnek is igy ez most Beninek a legjobb móka! Szét-össze. Ugyanezt csinálja a duplóval is, szétszedi és ma!!!végre össze is rakta a két dupló kockát!!Rendesen összarakta és diadalmasan felemelte felém!!!!Én meg jól megtapsoltam és megpuszilgattam, hogy milyen zseni ez a fiú!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya!
Köszi a képet! Nagyon szupi! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok! Mi ez a póló mizéria, meg bababónusz és társai????
Lemaradtam valamiről! Avassatok már be!!!

Köszi!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Juca!

Akkor Kinga mit iszik? Vagy inkább szilárd tápanyagot kap és csak vízzel leöblíti?

Mi még reggel-este tápszerezünk, olyan mennyiségben, hogy az inkább kaja elsősorban.

Móni!

Misi eszik szőlőt, de saját kertből, vékony héjú, kismagú, kisbogyójú fajta (előző tulaj ültette, mi meg nem értünk hozzá egyáltalán, így nem tudom, mi a neve), és semmi gond nem volt vele. Igaz, nem evett sokat. Kb. 10 szemet.

Andy!

Szerintem ahogy nőnek, úgy lesz egyre jobb majd a nyaralás is. Persze az alkalmazkodás pici manóval mindig nehéz.

Misi szerint most ne írjak tiovább...

Kata

Kép
wkata
 
 


Kata!

Igen vizet iszik és szilárdat eszik. Vagy kap joghurtot is, de amellé is szik. Nekünk nem volt táp, nem mondta senki, hogy kell. Tejpépet kap, de azt olyan állagban, mint egy sűrűre főtt tejbegríz, tehát szigorúan véve azt is eszi. Inni pohárból vizet, a többi kanállal eszi (vagy kézzel).

tjuca
 
 


Juca!

Én aggódtam a fehérjebevitel miatt, azért tartottam fontosnak, hogy anyatej után vmi tejféleséget kapjon naponta kétszer.
Egyébként most megint meg akarom próbálni a tejet, talán már elég edzett hozzá a gyomra.

Lányok!

Van valaki, akinél az esti mese már része az esti menetrendnek? Misi kisebbnek még elhallgatta, de mióta önjáró, egyszerűen nem figyel, és mondjuk kitépi a kezemből a könyvet... Akinél esetleg működik a dolog, mennyi ideig tart egy mese? Szeretném ezt valahogy visszahozni, de nem tudom, nem várok-e el túl sok figyelmet ezzel.

Kata

Kép
wkata
 
 


Bocsi, még egy kérdésem lenne:
Szerintetek lehet egy gyerek egyszerre valamennyire Mimóza és Talpraesett????????

Már nem is tudom, mit gondoljak néha...

Köszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Kata: Én néhaszoktam Noinak mesélni, de nem könyvből, hanem magamól, és nem ismert, hanem kitalált mesét. Noi szivesen hallgatja, de csak ha elég fáradt, ha még nem akar aludni akkor egyszerűen faképnél hagy :lol: :lol:
A talpraesett és mimóza kérdésben nekem az a tapasztalatom, hogy Noi adíg mimóza amíg nem asszimilálódik, nem ismeri meg az embereket, stb, de ha egyszer megbarátkozott, akkor reszykess mindenki. Barátnőmnél kb 10 percig szokott kis szótlan lenni, utána már pakol, dönt, borít kiabál. :lol: :lol:

Kép
Kép
lreta
 
 


Kata, én nem szoktam könyvből mesélni. Magamtól szoktam jó nagy marhaságokat kitalálni, néha a férjem dől a nevetéstől. De mostanában nem mondtam mesét. Helyett elbúcsúzunk a falra ragasztott micimackótól, malackától stb. Mondom Milánnak, hogy mindenki álmos, a malacka is megy aludni, a maci is, feljöttek az égre a csillagok, este van, és Milán is megy aludni. Olyan aranyos, ilyenkor elkezdi szopizni az ujját, leteszem és alszik is.

Miben nyilvánul meg a mimóza és talpraesett? Tudom, hogy van ilyen elnevezés a Suttógóban, de Misire konkrtétan mi a jellemző?
Vendég
 


Köszi a válaszokat. Szóval még van remény mese terén. Talán majd később.

Misi mint Mimóza:
Fél az új/erős érzékszervvel felfogható dolgoktól - tehát az első fürdetéstől, az első hangos nevetéstől a környzetében, illetve mindmáig pánikba esik az apja tüsszentésétől (tényleg nagyon hangos, de 15 hónapja mindig ilyen, sőt a pocakban is hallhatta...), vagy pl. az autóm váltója kicsit beteg, és néha agresszíven visszavált, tehát a motor felbődül, és ilyenkor Misi a hátsó ülésen elkezd sírni vagy egyéb aggódó hangokat adni, ezenkívül kisebb hőmérsékletváltozásokat is már nehezen tolerál

Misi mint Talpraesett:
Szociálisan olyan, mint egy kis Babamarketinges - mindenkire mosolyog, babanyelven mindenkihez van egy-két jó szava (mondata). Mindenkit alaposan és komolyan szemügyre vesz, majd egy mosollyal elbűvöl. Társaságban sokkal kevésbé hisztis - bár ez nyilván a befogadandó ingerek miatt is van. Semmilyen interakcióra nem kell bátorítani, inkább csak rohanni kell utána, hogy nehogy lelépjen, vagy netán elvigye valaki :-) Építési vezetőnk már többször el akarta kérni :lol:

Hát ilyesmi. Ezek elvileg nemigen passzolnak össze. Vagy én nem értek már megint valamit.

Kata

Kép
wkata
 
 


Kata, szerintem simán lehet mindkettő. de nem hiszek abban, hogy ennyire egyértelműen be lehet kategorizálni a gyerkőcöket. Az emlékeimben egyébként Misi nem egy félős baba.

Benianya, én sem szeretném, ha elhízna Milán. De azért azt sem hiszem, hogy répán és biocuccokon kellene kizárólag tartani. Az agyi és idegrendszeri fejlődéséhez szerintem szüksége van a megfelelő mennyiségű zsírra és szénhidrátra is. Bár nem vagyok orvos, de nekem így logikus. Szóval nagy a felelőségünk. Az sem jó, ha túletetjük csupa egészségtelen dologgal, de az sem, ha csak zellert csemegézik. :?
Nekem is van egy ismerősöm, akinek a 3 éves gyereke követeli a kólát. Ok, nem lehet elkerülni, hogy soha ne igya, de amíg lehet, addig jó lenne kitartani. Erre törekszem személy szerint. A túró rudival mi baj? Én szoktam adni.
Tehéntejet még nem adtam, de nekünk azt mondta a gyerekdokink, hogy 2 éves korig ajánlja a tápit, így addig nem bizti, hogy bevezetem.
Vendég
 


Üdv.

Mivel én ilyen kis függő vagyok, csak bekapcsoltam a gépet, hogy írjak. Ment egész nap, de du. Peti rázizzent a power gombra. :)

Marcy, hajrá alvás. Nálunk ez a módszer ezer százalék, hogy nem válna be. Tudom, hogyha már nem lesz rács, jó lesz neki az ágya is, de most az a módi, hogy este kilenc után hívjuk a férjemet, és ahogy viszem a kezemben a mobilt, Peti már mászik is fel az ágyra. Én mellékfekszem, beszélünk apával, és miután letesszük a telcsit, általában 15-20 perc múlva alukál is. Mondjuk este már nem kel fel, csak nagyon ritkán, akkor is csak cumiért.
Kavics nálunk is favorit, van a belvárosban egy játszótér, kavicsalapon nyugszanak a játszóalkalmatosságok, és utóbbiak Peti részéről magasról le vannak ejtve, ő a kavicsokat hurcibálja, kaparássza, "pakolássza".

Meteor, én is csak a melegre tudok gyanakodni, de olyan hirtelen jöttek ki, ahol eddig volt melegkiütése, ott inkább csak néhány halvány pötty volt, most meg a nyakánál csupa olyan, de nekem úgy tűnt, hogy egy picit javulófélben van, én reggel-este lekenem mentolos hintőporral.
Én is gondoltam már mindenre, de újat nem eszik, a pöttyök olyan helyen vannak, ahol ruha egyáltalán nem éri mostanság. Talán még az lehet, hogy szegény kezd betelni a joghurttal és társaival, de amíg nem rosszabbodik, ráhagyom. Ha meg mégis a gyümijoghurt (vagyis inkább csak a joghurt, mert gyümit már szinte mindent evett a drágám), akkor őszre-télre így is úgy is elmúlik, mert akkor jön a tejpépes, tejbegrízes, stb. korszak. :D

Oriandy, milyen érdekes, ahogy ránéztem Dani kicsi kori képére, az első gondolatom az volt, hogy az arcocskája semmit sem változott az eltelt majdnem 15 hónap alatt.

Bénianyu, hát én evés terén nem nyilatkozom. Az én fiam úgy nyom 11-12 kilót, hogy reggel eszik tápit, tízóraira gyümit, előebédel, mikor mi eszünk (ma épp egy kistányérnyi répa-krumpli egyveleget "nassolt el", ebédel rendesen, uzsira van tejtermék, vacsi meg főzi és tápi. És eszeget csokit meg kukit. Utóbbi nagy favorit...
Abban maximálisan egyetértek, hogy most még mi mondjuk meg nekik, hogy mi legyen, de abban is biztos vagyok, hogy mindig a tiltott gyümölcs az érdekes.
Irigyellek, hogy Beni már eszik ilyen darabosat, Petinek még nem merem, főleg az ilyen szálkás dolgokat, mint a sonka, mert a kis bolond egészben tuszmákolná le, erre még kevés a négy foga.
Ja, póló, Petin most épp egy 92-es (vagy 98-as) póló van, és ami azt illeti nem tűnik rajta valami óriásinak... :o
Na ilyen házi gyümijoghurtot én is próbáltam, nem jött be Petinek (nekem mondjuk ízlett), így neki marad a bolti. Sebaj, előbb hozzászokik...
Jesszus, Malackás hajbavaló. El nem tudtam képzelni, hogy ezt akarod Oriandynak megmutatni, nagyon jót mosolygok itt magamban.

Oriandy, a bababónusz a DM babáknak "kifejlesztett" programja, adott évben az akkor született babákat lehet beregisztráltatni, küldenek ki csomagot, tájékoztatót, stb. De a DM honlapján le van írva részletesen. Na meg néha a DM-es kiadványokba is bele szokták csempészni a jelentkezési lapot, én már szülés előtt elraktároztam egy ilyet, és amint volt időm, kitöltöttem és feladtam.
És most azon mizériázunk, hogy az egyévesek anyukájának küldenek egy levelet, hogy kapnak egy szülinapos pólót, de úgy tűnik, hogy a Dél-Alföldre ilyeneket nem kézbesít a posta, így e-mailben reklamálunk. :)

Juca, Peti is úgy kapja a tejpépet, hogy megáll benne a kanál, ha épp azt kapja. Volt olyan, hogy higítani kellett, mert nem tudtam neki adagolni! :o

Wkata, nálunk nincs mese, próbáltam neki megmutatni a könyve(ke)t, de csak annyira értékelte, hogy lapozott benne egyet előre egyet vissza, aztán becsukta, és ezzel játszott. Azt hiszem, nálunk klasszikus értelemben sosem lesz esti mese, csak délutáni olvasás.
Ja, a második kérdésedre szerintem lazán igen a válasz, az a véleményem, hogy minden az adott helyzettől függ, főleg, amíg ilyen törpék. Egyébként amit leírtál, nekem az jön le, hogy Misi maximálisan társasági lény, lehet, hogyha mindig egy egész csapat venné körül, nem volna gond.

Kimike, na igen, erre volt Dr. House-nak egy jó mondata: Nem lehet a gyereket lucernával etetni. :D
Egyébként én már megkóstoltattam Petivel a kólát, nem ízlett neki, csak azért követelte volna, mert az üvegből ivás nagyon tetszik neki. Konkrétan ehhez kapcsolódva: van egy rokonunk, ő nagyon tiltja a lányától a kólát, na de ha odateszik az üveget az asztalra, jóhogy nyekereg érte. Erre apuka-anyuka felveszi az azért sem jelmezt, a gyerek meg az azért is akarom gúnyát. Ugye ebből szép kis viták tudnak kialakulni. Szerintem a gyerekeink vannak olyan értelmesek, hogy azt mondjuk nekik, hogy rendben van, ihatsz mondjuk egész este egy pohárral, és így a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad.
(Lehet, hogy nem teljesen idevág, de nálunk hasonló a szisztéma azzal kapcsolatban, amikor nem babakocsival megyünk valahova. Petivel kézenfogva sétálunk, és ő eljátssza párszor, hogy vegyem fel, de eddig mindig sikerült neki elmagyaráznom, hogy mondjuk a sarkon felveszem, ha eljön odáig, stb.)

Na lelőttem magam.
Jó éjt.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kimike, Ex- lucerna téma.
Na, megint jól eltúloztam, illetve azt elfelejtettem irni, hogy Beni csak húst, kenyeret, tésztát, csucsogós csülköt enne pékné módra, ha nem adnám elé sokszor épp ezért "csak" a sajtot, párolt zöldséget, vagy a tésztát egyből párolt zöldséggel elkeverve adom.
És pl ahhoz nem adok husit. Csak mondjuk a kövi kajánál husit zöldséggel.
Ma csucsogós kolbászzsiros rakott krumpli zabálta anyunál, imádja ezeket a markáns fűszerezésű, csucsogós kajcikat. Na ne tudjátok meg meddig tart 20 dkg pulykasonka. A kaakslevesből a nagy mellett egyedül ette meg!!!!
Erre irtam, higy a mi felelősségünk elhizik -e a zabás gyerkő vagy sem. Fehérjére és szénhidrátra szerintem is nagy szükségük van. Na, igy már érhetőbb?
Ex, jó ez a lucernás gyerek-bár mi van azokkal akik vegák? Lehet vegán egészséges gyereket nevelni?Furi.

Kimi! Nincs most itthon rudi, de hajtsd le a szélét és olvasd el mi van benne. Háát, ezért adok inkább gyümivel kikevert túrót. Meg próbáld ki, ha kikevered a túrót gyümivel meddig szép és finom hűtűben tartva is, és nézd meg a bóti rudit, vagy gyümis túrót milyen jól tartja magát napokig-hát nyilván mert annyi állományjavitó, savanyúságjavitó anyag, szinezék van benne-na én ezeket szeretném kihúzni ameddig csak lehet. Úgysem ússza meg, de amig tehetem inkább kikeverem neki. Van ismerősöm aki a joghurtot is maga késziti. Meg biokecsapot csinál. Azért ezekkel nem mutyizok, meg a homokot, kavicsot is eszi a játszón, de éri pl. épp ekég légszennyezés ahhoz, hogy a kajciját szűrjem picit amig tudom.

Cola ügyben és nagyon markánsan szigorú vagyok, az csupa kátrány meg cukor, jobb ha minél később kóstolja meg, de Ex.igazad van, ne úgy tiltson a szülő,hogy ott van az asztalon. Pl. mi sem isszuk. Mondjuk mi csak a vizet szeretjük, igy itthon csak viz van, meg tea. De tudom e témában mi vagyunk a kisebbség.

wkata, mimóza, talpraesett ügyben nem tudok hozzászólni, újra kéne olvasnom a könyvet. Nekem is van ismerősöm, aki fél a hangos zajoktól-kinőtte. 3 évesen még sirva befogott füllel ment az utcán, ha elment mellette egy traktor, de kinőtte.

Kimike! Én is sajét meést mondok, nálunk adott, mert Blaninak is mesélünk, de van, hogy Beniek külön. És mi is elksözönünk minden állattól és úgy megy aludni. ÉÉÉdes. A könyvet Beni is tuti tépné, ezért magamtól mondok meést, éáltalában an napjukról szólót, amit pl.már blani fűz tovább. Itt a vége fuss el véle. és már Beni is tudja megyünk aludni.
Üdv.

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, pedig korábban én is kikevertem a túrót gyümivel, de valahogy ez elmaradt. Nem tudom megmagyarázni miért. :o
Mi is vizet iszunk, férj nesteat időnként, kóla csak legritkább esetben van itthon. Milán még mindíg 100 %-os gyümilevel kap vízzel keverve. Sajnos csak ezt az egyveleget hajlandó meginni. :twisted:
Vendég
 


Lányok!

Kinga meg ivott sört. Mondtam neki, hogy nem jó, ezt a felnőttek isszák. Nem hitte. Egy nagy nyelet, fancsali kép, és már köpte volna ki, de lenyelettem. Azóta, ha azt mondom rossz elhiszi.
Colát mi sem iszunk, de nem fogom markánsan lemetszeni a fejét, ha egy babazsúrban két évesen iszik.
Túrórudi, bolti joghurt-> adomés pont. Egyszer már betettem a táblázatot az Ekről. Lényeg, hogy a citromsavnak is van E száma, és egy csomó más normális dolognak. E-> élelmiszerfeldolgozáshoz használt termékek kódjai. Na mindegy. Egyébként ha így nézem, mindenben van olyan, amit ne egyél, de ebbe nem akarok bele menni.

Nálunk van egy prioritás lista, amit be fogok tartatni, és egyébként mi is tartjuk.
fagyi, túrórudi-> nápolyik, házi sütik, mint muffin-> csoki-> nagyon nem kéne már cukorka, főleg Duna kavics és hasonlók-> nyalóka
Nem tiltani, mert annak nincs értelme, módjával, és ebben a sorrendben, előbbiből többet, a legutolsókból szinte egyáltalán nem.

Már dugulok is el. :-)

tjuca
 
 


Kimike! Doki mondott erre a gyümilére egy jó ötletet, mert az egyik anyuka gyerkője egyszer csak nem ivott nyári nagy melegben, és csak a gyümilevet volt hajlandó elfogadni. Azt mondta a doki, hogy mivel a viz a legjobb szomjoltó, lassan szoktassa rá.
Ötlete: mindig csempésszen pici vizet a gyümiléhez, mig eljut a felezésig, negyedelésig, nyolcadolásig, és végül már csak sima vizet iszik. Ez persze hetek alatt megy, hogy hozzászokjanak az izlelőbimbói az egyre higabb gyümiléhez, ami végül tiszta viz lesz. És ha nagyon nagyon szomjas, valami száraz kajci után akkor meg egyből vizzel kinálja, szerinte ha nagyon szomjas a gyerek, akkor azonnal sokat iszik a vizből is.
Én nem próbáltam mert Beni még sohasem ivott mást. A 100 százalékos gyümilevet én arra használm, hogy azzal keverem ki -ha lusta vagyok almát reszelgetni -a gabonapelyhet.
Rohanok főzni, karfiolos, brokkolis, sárgarépás fagyasztott zőccséget főzök tésztával, és már kivettem a fagasztóból az előre megfőzött pipimellkockákat is. Ma ezt esszük mi is.Még nemtom mi lesz belőle, de az illata már ó.
Ja, Beni elvette a kosárról a hagymát és a fokhagymát, a vöröshagymába beleharapott, és megevett 2 gerezd fokhagymát, :shock: a héjakat kiköpte. :P :P Mindezt mig pisiltem. Gyanús volt nekem a csönd. Vigyorgott és könnyezett a szeme. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ezek szerint már a pocakban hozzászokott, hogy nagyon fűszeresen(hagyma, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, ilyesmiből sok, meg csipős is.) ettem, és már meg sem kottyan neki.
Blankával is képzeljétek 1,5évre besósult a tejem, mindenki csak lesett, apa több napszakban is megkóstolta, nem akarta elhinni. A borkóstolók alaposságával evett előtte mindenfélét, hogy biztosan sós-e. És igen. És Blanka nem eszi az édeset, viszont nyalja a sótartót! Háát, ki a fene érti ezt. Annyi sót azért nem ettem, hogy a tejembe menjen, talán a természet alkalmazkodott a baba igényeihez? De honnan tudta, hogy a sósat szereti? Megfoghatatlan, pedig neki akkor is natúr főztünk, só nélkül, vagy csak pici sóval.Bár evett rendes kajcit is, abban meg volt só. Háát nem értem, csak remélem a természet okosabb nálunk!
Ti sóztok már?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Ex!
Akkor nagyjából tudom, miről van szó, mert mi is tagok vagyunk. Mármint én is beregisztráltam Danit, kaptunk egy két dolgot, meg kuponokat, de pólót mi sem! Nem is tudtam, hogy lehet ilyet kapni, azaz, hogy küldenek! Ti honnan tudtátok meg?

Andy

Kép
oriandy
 
 


Juca! Nekem is megvan az E listám, kint van a hűtőn ,igy azonnal látom mi a jó e, pl citromsav, és mi a káros. Hát télleg nem tudsz nélkülük enni, ez van, minthogy a levegőt is szivni kell, jön vele a benzingőz vagy nem. Nem élhet mindenki a hegyekben.
Nálunk is vannak szabályok, mint nálatok. nálam a nyalóka tiltott, Blani évente 4-et kap, gyereknap, aug 20. meg ilyesmi. Kirázott a hideg azoktól a gyerkőktől akik 2 évesen minden boltba menetelkor kihisztizték a pénztárnála nyalókát, földhöz vágták magukat és naponta elnyaltak egyet. Most látnátok a fogaikat. szóval szopogatós cukrot is kap Blanka, de egy kezemen össze tudnám számolni idén hány szemet evett. inkább a házi almás pite, vagy muffin, vagy csoki, de azt sem kivánja, a télapó csomag most!!!! fogyott el!!!!!
Meg sok múlik a mintán, mit lát a gyerkő. Pl. Blanmka látja hogy a kávét steviával iszom, hogy ha édességre vágyom házi fagyit készitek, vagy belekanalazok a mézbe. Fagyizni mi is szoktunk, de Beni még csak tölcsért evett. Sört ő is ivott, de Kingával neki sajnos nagyon izlett. Igy apa azóta dugiban sörözik ha itthon iszik egy-egyet.

benianya
ákosbenianya
 
 


bocs: "de Kingával ellentétben neki"....na értitek,
rohanok, mert kavarnom kell. még jó, hogy a hátam mögött van a tűzhely.
Nálunk a konyha tetőtéti részéből lett leválasztva a dolgozósarok, vagyis nincs is leválasztva, egyik oldal konyha, másik oldal dolgozó meg ablak. Igy irás közben a gurulós székkel csak odagurulok és kavarok.Jó, nem?

benianya
ákosbenianya
 
 


Oriandy, nekem küldtek levelet, hogy fáradjak be a bótba és vegyem át a pólót, igy az 1 éves szülinapot már abban ünnepelte Beni és a felrakott képeken szúrta ki a pólót Gab. Onnan tudtak róla, én meg a levélből. Meg is lepődtem és örültem nagyon.Fúú, most már szétfő a tészta, rabul ejt ez a topic!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Köszi Benianyu! Már tiszta! de akkor valóban, miért nem küldenek mindenkinek???

A drágám ma 10kor így aludt el:

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok,

túrót friss gyümölccsel keverve hosszú idő óta én is éppen tegnap adtam Marcinak. Jobban mondva néhány hete megpróbáltam, de akkor nem ízlett neki. Valószínű, hogy voltak benne nagyobb túródarabok és ezért...
Tegnap úgy ette, mintha mindig ezen élt volna.
Natúr joghurt és kefír is jöhet neki :shock: . Ez meglepett...

Korábban gyümölcsöt csak tejpéppel ette. Mostanában kezdte el azt is, hogy ha én eszek, akkor jön és kér. Barack nagyon megy, de Marci is evett szőlőt már. Szerencsénk volt, mert mamámnál termett és olyan fajta, amiről simán le lehetett húzni a héját (Azt az 1-2 magot, ami benne van egy szőlőszemben, azt kiszedtem).

Mese: amikor pici volt Marci (kb. 4-5 hónapos koráig) én mindig mesét olvastam neki. Volt egy mesekönyvem Grimm legszebb meséi, én nagyon szerettem kiskoromban és abból olvastam.
Amikor már egy kicsit nagyobb lett, akkor már nem kötötték le a hosszabb lélegzetvételű mesék, ekkor jöttek a keménytáblás kis könyvek.
Egyenlőre nálunk esténként nincs meseolvasás, de mivel én is úgy nőttem fel, hogy anyukámmal és a nővéremmel együtt összebújva ültünk a kiságyon és anya mesélt nekünk, ezért valószínű, hogy én is hasonlóan szeretném majd az estéket alakítani, de még várok egy kicsit.

Egészségtelen kajcsi: amikor nyaraltunk (nem tudom, miért pont akkor), de Marci mindent ki szeretett volna próbálni. Ha bodzát ittunk, akkor azt, ha jégkrémet, fagyit ettünk azt. Mindent, amit korábban nem kapott.
Korábban írtam, hogy Marcinak nem jön be a kölesgolyó. Amikor itt voltak barátnőmék gyerekei gondoltam, hogy veszek egy zacsival, azt minden gyerek szívesen eszi. Erre együtt tömték két pofira, Marcival az élen :) .
Amikor tegnap játszótereztünk, az egyik ismerős kislánynak a nagymamája chipsszel kínálta Marcit :? :? :? :shock: :shock: :shock: :? :? .
Nem mondtam, hogy Marci nem igazán él ilyeneken 13 hónaposan (az ő unokája 20 hónapos...), de nem szóltam, mert néhány darab chipstől nem lesz semmi baja, főleg, ha évekig nem lát többé olyat...
Én azt hiszem az a fajta anyuka vagyok, aki próbálja egészségesen nevelni a gyerekét, de nem aggódom túl ezeket a dolgokat. Ahogy Ex is írta nem lesz bajuk tőle, ha néhanapján kipróbálnak ezt-azt, de a mindennapoknak nem erről kell szólni.
Ilyenkor mindig félek, hogy félreérthető, amit írok, hogy nyugodtan lehet adni a gyerekeknek mindenféle "szart", úgysem lesz semmi bajuk. Nem erről van szó, de nem akarom túlragozni a dolgot. Szerintem abból, amit eddig írtunk egymásnak úgyis kialakult a kép egymásról, a nézeteinkről, nem kell ezt ragozni :wink: .

Ami még eszembe jutott ezzel kapcsolatban. Ott alapvető problémák vannak, ahol ki van rakva az asztalra a kóla, hogy anyuka és apuka nyugodtan ihassák, közben a gyereket tíltják.
Mutasson példát a szülő és akkor követelhet... :? .

Más téma:
Marcival a nappaliban az ágyon heverésztünk (jobban mondva Marci ült a pocimon, mert most ez a kedvenc :) ) és mutogatott közben. Mondtam neki, hogy hozza ide nekem, amit szeretne. Lemászott az ágyról egy kicsit egyensúlyozott és tett néhány bizonytalan lépést :D :D :lol: :lol: :) :) . HURRÁ :lol: :lol: :lol: . Utána még egyszer megcsinálta, most kidőlt...
Tegnap a játszótéren tolta a motorját persze úgy hogy közben fogtam, lehet, hogy ez egy kicsit segített :) .

Reni: azt hiszem ma én is megcsinálom a szilvás sütit, mert itt van egy csomó szilva és nem tudom mit kezdjek vele...

Na lelövöm magam.

Eni

Eni
marcy
 
 


Ja még pár kép Marciról, mert már régen tettem fel :) !

Kép Mire nem jó egy papírvödör :) ???

Kép Így tudok örülni 2 kavicsnak :)

Kép Unom a banánt...

Eni

Eni
marcy
 
 


Marcy, Benianya, teljesen érthető, amit írtatok. :-)

Benianya, meg kell állapítanom, hogy nagyon fegyelmezett anyuka vagy. Nálunk is gyanús, ha nagy a csend. :lol: :wink:
A túrórudi miatt nagyon lelkifurdalásom van. Szinte minden nap kap Milán. :?
Én is keverem vízzel a gyümilevet. Most ott tartunk, hogy negyed rész gyümilé, a többi víz. Ezt még hajlandó meginni, de ha jobban hígítom, akkor nem. Nálunk ez már elég régóta gond. Nem tudom sehogy sem rávenni a vízre. 40 fokban inkább nem ivott, még egy kortyot sem a vízből. No akkor mondtam a férjemnek, hogy akkor kapja továbbra is a hígított gyümilevet, nehogy baja legyen a folyadékhiánytól. Rögtön behúzott 1 üveggel a hígított gyümiléből. Azt gondolom, hogy talán ez nem akkora probléma, hiszem 100 %-os a gyümilé, nem is töményen issza, nem cumisüvegből. Ha nem is az igaz, de mindenesetre jobb, mint a cukrozott tea.

Marcy, Marcika arca mennyit változott! Nagyon jók a képek. :) :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Az utolsó oldalt átfutottam...a 304-es oldal óta nem tudlak követni titeket! Mostanában sem unatkoztam, voltak hugi és vőlegénye, anyósék, Nyíregyházi barátnőm babával, 17. kerületi barátnőm 2 gyerkővel, meg szomszéd gyerekek, vidámpark, ez egy hét alatt. Holnap megyünk tejterhelésre. Aggódom, mert keményen diétáztunk, de félek, most hírtelen úgy megterhelik a gyomrát, hogy most meg azért lesz allergiás. Ezért én 2 hete eszem tejtermékeket-hú, de jól esik :) -, meg Vencus is kepott amit kért keveset, pl.: ropi, túró rudi belső. Igaz vannak kiütései, de a melegtől is lehet...na majd meglátjuk. Aztán megyünk a szüleinkhez, így nem leszünk 1 hétig. András állandóan a gép előtt ül, ezért is vagyok lemaradva.

Marcy! Én is így vagyok, csak még halogatom a cicileszokást. Majd ha már nem lesz olyan nagy hőség...szóval a napközbeni ciciről próbáltam már leszoktatni -mostanában azon alszik el, mert már nem bírtam a 9 kilóját ringatni-, de annyira ordított csukott szemmel is, hogy nem tudott elaludni én meg hallgatni...nem tudom mi lesz, de a nem alvást már nem bírom, meg azt, hogy nincs nyugodt 2 órám, mert vissza kell cicizni, ami ált. fél óra. Így nem tudunk 1 filmbe belekezdeni nyugodtan, meg félbe kell hagynom a házimunkát stb...

Vencel nem eszik gyümölcsöt. Barackot 2x evett, banánt 1x, dinnyit 3X, szilvát 4 napig. A dobozosat ette eddig...mostanában amúgy sincs étvágya, bár ha az egyszervolt aniomációin etetném, akkor megtömhetném, de így nem akarom.

Tápit kap reggel este, de csak 150 ml-t eszik, meg egyszer főzeléket meg egész nap kukit rágcsál, igaz nem sokat.
A reggeli séta alatt kiflivéget rágcsál, így bennmarad a kocsiban. Meg nagyon szereti a virslit, amit 2 éves koráig nem akartam adni...
Mi meg a kólát szeretjük apával, eddig senki nem tudott róla lebeszélni...:)

Felébredt és ma is jönnek hozzánk, úgyhogy rendbe kell tenni a lakit. Puszi mindenkinek!

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok Lányok,
tegnap már nem volt időm írni, mert hazaért a férjem. Szegény lebetegedett és hazajött előbb, hogy kikúrálja magát, de még ma sem lett jobban, így itthon maradt.
Ez jó egyfelől, másrészt viszont borult az egász napunk: a Kisasszonyka pölö az eddigi fél 7 helyett fél 9kor kelt, ráadásul vacak idő van, így játszóra se mentünk, szóval a szokott 12 helyett csak most aludt el.

Tegnap nem jutott időm írni, hogy én is elkezdtem az éccakai cicimegvonást. Kicsit sok volt már, hogy átlag 3 óránként keltünk. Végül nem felvesz/letesz módszer, csak simán simizem a hátát, meg cssss, csss-elek. Persze előbb bőgés van, de átlag 4-5 perc után már elfogadja cumit és visszaalszik. Na első nap szerencsém volt, mert köbö 5 perc után visszaszunyált, de tegnap nehezebben ment, ha kimentem a szobából akkor emgint elkezdett nyekeregni, így a végén már bent aludtam a szőnyegen amíg végre mélyen elaludt.
Ez olyan éjjel 1 körül volt (9kor aludt el), a következő ébredése hajnali 5kor volt, akkor kapott cicit és így laudt fél 9ig.
kiváncsi vagyok a mai nap mit hoz.

Kaja:
nálunk a reggeli (elképzelés) az vajas kenyér, sajt, felvágott, paradics, de csomószor van, hogy kiszúr vmi mást, pölö banánt az asztalon és akkor azt kell adni.
Tízórai: túrórudi vagy joghurt vagy banán vagy más gyümi -> a túrórudit én adni fogom, de a gyümölcsjoghurtok esetében szerintem én is áttérek a natur joghurt vagy tóró és gyümi variációra. ngem az dühített fel, hogy egy gyümölcsjoghurt vagy danonino gyümölcstartalma 3-6% között van. A többi adalékanyag, cukor miegymás.
És persze mind úgy van hirdetve, hogy tele gyümölccsel. Basszus még a Danoninoban is csak 6,1%os gyümölcstartalom van!!!!!

ost hirtelen csak ennyi jutott eszembe. Megyek főzni.
Ja igen, tegnap megvolt az első játzótéri attrociás is, akit érdekel a bloggon elolvashatja, engem érdekelne, hogy hasonló helyzetben ki hogyan reagálna. Ott vagy itt írjátok meg! köszi!

meteor
 
 


Sziasztok!

Kép

Igazából nem is akartam hozzászólni, mert valahogy ez a kaja, pia, szigor, következetesség nálunk olyan furán működik.

Mesi CSAK vizet iszik! Tejet se, gyümölcslevet se! Nem szereti. Amiket eszik: kenyér, sajt, felvágottak, májas, szalámi, keksz, túrórudi, kölesgolyó, kuki (az az extrudált, puffasztott kukorica), alma, körte, banán, barack, kukorica, szőlő, dinnye, sárgadinnye, mikor mi van. Meggyet nagyon szerette. Tök, bab, borsó, karfiol, karaláb, káposzta, uborka (savanyú is), bolti vajas pogácsa. Párolt rizs, tészta, levesből zöldségek, husi, tészta, néha Pombear chips, gyümölcsjoghurt, krémtúró, túró gyümölccsel, saját sütésű sütik, palacsinta, gofri, tejberizs, tejbegríz, saját készítésű pizza, pörköltszaftos nokedli, husival, sült husi, rántott husi, sültkrumpli, kóstolt már csokit, fagyit, jégkrémet is, de nem szokott rá. Amit még nem kap: aprómagvas gyümölcsök, dió, mogyoró és hasonló kemény dolgok.

Nagyon mű, nagyon olcsó és nagyon nem finom kajákat nem adok neki. Viszont Lackó a nem csokievéssel érdekes helyzetbe került, így mostmár nem vagyok olyan határozott. Ő kiskorában nagyon csak szabályok szerint kajált, most viszont imádja a kólát, egyéb cukros löttyöket...

Megyek, altatom Mesit.

Pusz!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Pöttyös túró rudi, natúr:
zsírszegény tehéntúró 42%, kakaós étbevonómassza min 35% (cukor, hidrogénezett növényi zsír, kakaópor, szójaleticin, vanilia aroma) cukor, vaj, módosított kukorica kemányítő, természetazonos citrom aroma, tartósítószer: kálium szorbát.

Hát vessetek az oroszlánok elé, de én ebben nem találok annyira hihetetlenül veszélyes dolgokat! Ahhoz képest, hogy a gyerekbarát danoninoban gumiarábikum is van, szerintem ez teljesen rendben van. Jó mondjuk a hidrogénezett növényi zsír (magyarul margarin) nem a kedvencem, de szerintem ettől eltekintve a túrórudolf rendben van.

meteor
 
 


Meteor, én nem értek hozzá, táblázatom sincs. Mondjuk a csokit nem adom, az megmarad anyának. :oops:

Mári, régebben mi is sok kólát ittunk, de aztán tudatosan leszoktattuk magunkat, miután már semmi más nem csúszott, csak a kóla.
Vendég
 


Macskanyelv, odakapartam, még korán reggel.
Vendég
 


Sziasztok!

Eni!
Marcika tündéri kiscsávó! Olyan kis húsijába haraphatnék, mint Petinek! :lol:
Ügyi vagy az éjjeli cici leszokatással! Kitartást Neked!
Nekem akkor szavam sem lehet, mert nomál esetben ( ha nincs fogzás vagy hőguta) Peti reggel fél-6-7-ig bírja a kiságyban akkor cicil és alszik tovább mellettem. Persze előfordul korábbi ébredés is néha. Ma is 2-kor már felébredt, magam mellé raktam és egy kis nyöszi után aludt 7-ig, majd szopi és fél 8-kor elkezdett a szomszéd fúrni, így felébredtünk! :evil: Egyébként tuti, hogy a kiságy méretével van baja, mert legalább 5-ször köbeforogja az ágyat az éjszaka. Az ágy végébe összetekert paplan van, hogy le ne essen!

Benia!
Nem semmi a reggelizős kép Beniről. Néha Peti, amikor étvagytalan periódusban van két nap alatt sem eszik meg ennyit. De normál esetben is csak egy fél (vagy negyed) szelet kenyér és egy karika csirkemellsonka az adagja. Két napja megkóstolta a száraz pulykaszalámit és remeg, hogy ha meglátja! :shock: Peti 10óraizni nem szokott, néha az ebéd is két részletben zajlik: délben egy pár falat, majd miután felébred fél4-4 körül, akkor a maradék. Nálunk mindig van itthon túrórudi, krémtúró, Danonino, de kb. e termékek felét a férjem eszi meg mielőtt lejárna a szavatosságuk.
Már égett a pofánk, amikor váratlan vendég jött, mert nem tarunk itthon üdítőt. Mi nagy vízivók vagyunk, max. citromkarikát rakunk bele. Pedig már annyiszor elhatároztam, hogy legalább szörpöt veszek. Ha jön valami ünnep (vendég) akkor szerzünk be üdcsit!Peti meg imádja az üres flakonokat. Peti még mindig csak vizt iszik, és azt hiszem én már nem is fogok mást erőltetni.

A Juca féle lista nagyon szimpi!!!

Oriandy!
Korábban nem írtam, hogy nagyon szupik a képek!!!!

Tegnap átválogattam egy nagy zsák ruhát, amit még akkor örököltünk, amikor Peti meg sem született: zömében másfél-2-3 éves korra való rucik. Király! Csak 1-2 új dolgot kell majd megvenni! (Még jó, hogy eszembe jutott, mert másfél éve már a padláson hevert! :oops: )

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?