Üdv.
Mivel én ilyen kis függő vagyok, csak bekapcsoltam a gépet, hogy írjak. Ment egész nap, de du. Peti rázizzent a power gombra.
Marcy, hajrá alvás. Nálunk ez a módszer ezer százalék, hogy nem válna be. Tudom, hogyha már nem lesz rács, jó lesz neki az ágya is, de most az a módi, hogy este kilenc után hívjuk a férjemet, és ahogy viszem a kezemben a mobilt, Peti már mászik is fel az ágyra. Én mellékfekszem, beszélünk apával, és miután letesszük a telcsit, általában 15-20 perc múlva alukál is. Mondjuk este már nem kel fel, csak nagyon ritkán, akkor is csak cumiért.
Kavics nálunk is favorit, van a belvárosban egy játszótér, kavicsalapon nyugszanak a játszóalkalmatosságok, és utóbbiak Peti részéről magasról le vannak ejtve, ő a kavicsokat hurcibálja, kaparássza, "pakolássza".
Meteor, én is csak a melegre tudok gyanakodni, de olyan hirtelen jöttek ki, ahol eddig volt melegkiütése, ott inkább csak néhány halvány pötty volt, most meg a nyakánál csupa olyan, de nekem úgy tűnt, hogy egy picit javulófélben van, én reggel-este lekenem mentolos hintőporral.
Én is gondoltam már mindenre, de újat nem eszik, a pöttyök olyan helyen vannak, ahol ruha egyáltalán nem éri mostanság. Talán még az lehet, hogy szegény kezd betelni a joghurttal és társaival, de amíg nem rosszabbodik, ráhagyom. Ha meg mégis a gyümijoghurt (vagyis inkább csak a joghurt, mert gyümit már szinte mindent evett a drágám), akkor őszre-télre így is úgy is elmúlik, mert akkor jön a tejpépes, tejbegrízes, stb. korszak.
Oriandy, milyen érdekes, ahogy ránéztem Dani kicsi kori képére, az első gondolatom az volt, hogy az arcocskája semmit sem változott az eltelt majdnem 15 hónap alatt.
Bénianyu, hát én evés terén nem nyilatkozom. Az én fiam úgy nyom 11-12 kilót, hogy reggel eszik tápit, tízóraira gyümit, előebédel, mikor mi eszünk (ma épp egy kistányérnyi répa-krumpli egyveleget "nassolt el", ebédel rendesen, uzsira van tejtermék, vacsi meg főzi és tápi. És eszeget csokit meg kukit. Utóbbi nagy favorit...
Abban maximálisan egyetértek, hogy most még mi mondjuk meg nekik, hogy mi legyen, de abban is biztos vagyok, hogy mindig a tiltott gyümölcs az érdekes.
Irigyellek, hogy Beni már eszik ilyen darabosat, Petinek még nem merem, főleg az ilyen szálkás dolgokat, mint a sonka, mert a kis bolond egészben tuszmákolná le, erre még kevés a négy foga.
Ja, póló, Petin most épp egy 92-es (vagy 98-as) póló van, és ami azt illeti nem tűnik rajta valami óriásinak...
Na ilyen házi gyümijoghurtot én is próbáltam, nem jött be Petinek (nekem mondjuk ízlett), így neki marad a bolti. Sebaj, előbb hozzászokik...
Jesszus, Malackás hajbavaló. El nem tudtam képzelni, hogy ezt akarod Oriandynak megmutatni, nagyon jót mosolygok itt magamban.
Oriandy, a bababónusz a DM babáknak "kifejlesztett" programja, adott évben az akkor született babákat lehet beregisztráltatni, küldenek ki csomagot, tájékoztatót, stb. De a DM honlapján le van írva részletesen. Na meg néha a DM-es kiadványokba is bele szokták csempészni a jelentkezési lapot, én már szülés előtt elraktároztam egy ilyet, és amint volt időm, kitöltöttem és feladtam.
És most azon mizériázunk, hogy az egyévesek anyukájának küldenek egy levelet, hogy kapnak egy szülinapos pólót, de úgy tűnik, hogy a Dél-Alföldre ilyeneket nem kézbesít a posta, így e-mailben reklamálunk.
Juca, Peti is úgy kapja a tejpépet, hogy megáll benne a kanál, ha épp azt kapja. Volt olyan, hogy higítani kellett, mert nem tudtam neki adagolni!
Wkata, nálunk nincs mese, próbáltam neki megmutatni a könyve(ke)t, de csak annyira értékelte, hogy lapozott benne egyet előre egyet vissza, aztán becsukta, és ezzel játszott. Azt hiszem, nálunk klasszikus értelemben sosem lesz esti mese, csak délutáni olvasás.
Ja, a második kérdésedre szerintem lazán igen a válasz, az a véleményem, hogy minden az adott helyzettől függ, főleg, amíg ilyen törpék. Egyébként amit leírtál, nekem az jön le, hogy Misi maximálisan társasági lény, lehet, hogyha mindig egy egész csapat venné körül, nem volna gond.
Kimike, na igen, erre volt Dr. House-nak egy jó mondata: Nem lehet a gyereket lucernával etetni.
Egyébként én már megkóstoltattam Petivel a kólát, nem ízlett neki, csak azért követelte volna, mert az üvegből ivás nagyon tetszik neki. Konkrétan ehhez kapcsolódva: van egy rokonunk, ő nagyon tiltja a lányától a kólát, na de ha odateszik az üveget az asztalra, jóhogy nyekereg érte. Erre apuka-anyuka felveszi az azért sem jelmezt, a gyerek meg az azért is akarom gúnyát. Ugye ebből szép kis viták tudnak kialakulni. Szerintem a gyerekeink vannak olyan értelmesek, hogy azt mondjuk nekik, hogy rendben van, ihatsz mondjuk egész este egy pohárral, és így a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad.
(Lehet, hogy nem teljesen idevág, de nálunk hasonló a szisztéma azzal kapcsolatban, amikor nem babakocsival megyünk valahova. Petivel kézenfogva sétálunk, és ő eljátssza párszor, hogy vegyem fel, de eddig mindig sikerült neki elmagyaráznom, hogy mondjuk a sarkon felveszem, ha eljön odáig, stb.)
Na lelőttem magam.
Jó éjt.