Új privát üzeneted érkezett!

sziszike, gyönyörű kiscsajotok van :wink:
szopispárnán alszik?

Kép
mona76
 
 


Kép Család

Kép Felipe

Kép Valentin


Kép Fiúk
Vendég
 


Jucu
De igen, azt a hason fekvős kézi pózt is bevetettem....már örültem, hogy sikere van, de csak késleltete a nyikorgást.... :(

Sabine
Hát persze, mert neked kettő van :D

Doki - pénz
Én hazamenetel előtt szültem. Viszont nem a saját dokimnál, hanem az ügyeletesnél, így én nem lihegtem túl.....elvégre fizetős kórházban szültem.....

mikegirl
 
 

 
 

Köszönöm mindenkinek az infokat!

Sabine! nagyon szép a család! Jó fejek a fiúk!

Sziszike! hát ez a kép szuper, sokat mosolyogtam rajta, egyem meg, nagyon édike :D

mandala! köszi külön az infokat!

puszi és jó éjt! Kép
nora80
 
 


nora80: nagyon szépen köszönöm

mona76: nem szopipárna, hanem a hordozó, amig ma fürödtem kitettem magamhoz, hogy lássa milyen a zuhanyzónk :D:D:D és igy bealudt.

sabine: szép a kis családod, gratulálok hozzá! :D

Ja lányok akik még nem szültek: nálam a csirkepöri hozta meg a bébit :D:D:D és képzeljétek tegnap beszéltem egy barinőmmel aki csirkepörit csinált tegnap , mára megszült :D:D:D:D Kitartás, nemsokára ti is babázhatok.

Mi már túl a fürdetésen, etetésen Hanga már az igazak álmát alussza, most kedvem lenne apával huncizni ha nem lenne az az izé vér odalenn :cry:

Hanga 3690 gramm, 3450el született és még nincs két hetes. Mostmr megnyugodtam hogy ezek szerint tápláló a tejem. Röhögök is magamon hogy minden nap megiszom egy üveg sört :D:D:D, tesom meg mondta mikor elköszöntem tőle hogy milyen kocsmaszagom van :D

Kép
sziszike77
 
 


Sabine
Olyan szépek vagytok!! Te, a gyerekek, na és persze apa is.....jó választás :D

Sziszike
Helyes a kis szundi bajnokod :D Olyan édes kis pufók. Látszik, hogy jó dolga volt odabennt, és idekint is nagyon-nagyon jó helyen van :D

Na megyek, mert van még tennivaló a látogatók érkezéséig...
Szép napot mindenkinek!!!!! :D

mikegirl
 
 


Kispupu: hidd el, a pénz dolog csak Neked kínos... ő laza mozdulattal zsebre teszi minden arcpír nélkül.... :? Egyébként én úgy intéztem, hogy a varratszedéskor adtam oda. Akkor úgyis csak ketten vagytok jelen, akkor "szokás". Anyósom vett egy nagyon szép fa dobozt (bortartót) és a férjem vett bele egy üveg nagyon márkás bort gyönyörű üvegben (amolyan homokfújt... vagy tejüveg... a csuda se tudja, de olyan szép opálos és az üvegben van egy üvegrózsa, körötte meg a bor... szóval igazán dekoratív. A borítékot beletette a bor mellé a fadobozba és szépen felcsicsázta díszszalaggal és celofánnal... szóval fájt a szívem odaadni. Amúgy a boríték 50-et rejtett. De eddig mindig boríték a zsebbe... nem kell akkora feneket keríteni a dolognak!
Amúgy a terhesgondozásért rendszeresen fizetsz neki... szóval szülés után annyit adj, amennyire meg vagy (vagy nem vagy) elégedve! Most mondd már, ugyan mit csinál?! Vissza nem dugja a bébit, annyi szent! Szólni sem szólhat, mert ugyan mit? Jaj, kérem nem kaptam hálapénzt????!!!! Kiny.....6ja! Persze csak ha megengeded.... :twisted: Persze ha nála kívánsz maradni szülés után, akkor nem árt a jóviszony.... de tudod, nőgyógyász annyi,, mint égen a csillag..... szóval ha nem teccik a pofija keress másikat a szülés után, neki meg adj amennyit a szíved adna, amúgy is utálom ezt a fix tarifával szülhetsz nálam dolgot.... Brrrrrr!!!! :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Szabi: ezek a pasik egyszerűen fantasztikusak! Ja, és mind a három!!!!! :D

Sziszike: nagyon dögönyözni való Hanga kisasszony! :)

Na megyek mert itt a brigád... főznöm kell.... szép napot mindenkinek! Kihasználom a lehetőséget, hogy pindúrka alszik... benyomott 80-at és azóta durmi....

Ja, van vm 5letetek arra, hogy lehet spórolni a pelussal? Ma reggel óta már a 6. pelenka van a fenekén... állandóan kakál... nem győzöm anyagilag ezt a kakagépet! :) 28-30 db pelus 1000 froncsi és ilyen tempóban számolva nem tart 3 napnál tovább... valami 5let? :roll:

Durmi... elkiabáltam... ja, és ő is ezt teszi... kiabál..... na, menek! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Hello!

Végre ki tudtam magam aludni! Este 8-tól éjfélig aludt , utánna kb. 40 perc kajcsi, aztán csak fél4-kor ébredt megint...kajcsi,aztán 8-kor keltünk!:) Kibírnám ha minden éjjel ilyen lenne! Végre van normálisan tejcsim is a pizsimre is bőven jutott :D , bár fejni még nem tudtam igazi mennyiséget. :?

Sziszike: Szép barna Hanga baba! Gondolom voltatok kék fény alatt.

Szabine: Ti is szépek vagytok! Mekkorák már a srácok, mert ezen a képen olyan nagynak látszanak?!

Mikegirl: részvétem a látogatók miatt, hozzánk holnap jönnek anyósék, de remélem nem szándékoznak sokáig maradni...

Remélem jönnek kicsit hűvősebb napok, mert ez a fülledtség délutánonként szörnyű!

Judit

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Sabine, Sziszike és mindenki, aki most nem jut eszembe: nagyon édesek a babák!

Az én kisfiam éppen most nyitogatja a szemét, mindjárt megzabálom. Nagyon jó kisfiú, egy szavam sem lehet rá, szinte csak eszik meg alszik, termeli a kakis pelusokat, úgyhogy az nálunk is nagyüzemi mértékben fogy. Éjszaka is nagyon jól viselkedik, általában 3 óránként eszik +/- fél óra, napközben szokott cumizni, éjszaka szerencsére nincs rá szükség.

Tegnapelőtt volt a doktornő, megvizsgálta, mindent rendben talált, nagyon megdicsérte. Hozott egy köteg receptet, elmentem kiváltani, mellé még vettem egy Laktoherbet és Mecsek baby teát, otthagytam a gyógyszertárban 4.500,- forintot. Szóval már most sokba kerül ez a gyerek.

Tegnap bementem a munkahelyemre elintézni a tgyást és az anyasági segélyt, már minden megvolt hozzá, kivéve a taj kártya, remélem minél hamarabb megjön. Amúgy nektek hány nap múlva küldték ki?

Na megyek, mert ébredezik, majd rakok fel pár friss képet, és ha lesz még egy kicsi időm, akkor a fotóalbumba is megpróbálom feltenni a képeket.

Aki még nem szült meg annak kitartás, aki már babázik annak minden jót.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


És akkor az ígért képek:

Kép Ádám

Kép Márk és Ádám

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Hello!

Márkanyuka: Jó kis alvós babád van!

Én is teszek fel egy tesós képet.

Kép

J.

mamiblue
 
 


nagyon szépek a babák, meg atesók is.

nem voltunk kék fény alatt, apának van kreol bőre, a kicsi is azt örökölte

hogy vannak a még nem szült kismamák???

én nem tudom használni a szopipárnát, látom neked mamiblue azon alszik a kicsi, én félek hogy a lyukba becsuszik.

tegnap minden fogadalmam ellenére vizet adtam Hangának, mert egyszerűen már elviselhetetlen volt a meleg és szegényke nagyon szenvedett. Aztán berágtam a melegre, fullra lehűtöttem a lakást, beöltöztettem a kiscsajt szinte téli ruházatba és úgy aludt el, de akkor aztán úgy mint a tej!

hbogesz: mizu hogy vagytok??? csörögj már majd rám, kivi vagyok nagyon a részletekre

na megyek regenerálódni, mert a kőkemény 4 óra alvásokat még nem szoktam meg
pusz mindenkinek

ja ma vadast csinálok császármorzsával ha esetleg vkit érdekel ötlet szinten :D:D:D:D

Kép
sziszike77
 
 


Sziasztok!

Szabina!
Egyszerűen gyönyörűek vagytok! 3 ilyen pasival együtt élni... :lol:

Sziszike!
Hanga baba zabálnivalóan szép kiscsaj! Milyen édesen alszik! Sajna nálunk igen ritkák az ilyen pillanatok!

Márkanyuka, Mamiblue!
Olyan édesek a tesós képek! Én is készülök csinálni párat, csak ki kell fogni, hogy a kisasszony jó kedvében legyen...

Ma egész délelőtt ordított... 20 percenként kérte a cicit, lehet, hogy rákényszerülök, hogy én is adjak neki ebben a dögmelegben más folyadékot is, mert ezt egyszerűen nem bírom. 29 fok van a lakásban... Még az a szerencse, hogy éjjel alszik... Ha fordítva csinálná és éjjel kiabálna, ahogy nappal szokott, megzavarodnék...

Nálunk is megvolt ma a röpke anyósvizit. Úgy üvöltött a kisasszony, hogy szerintem egy jó darabig nem fog újra jönni... :lol:
bee73
 
 


Sziasztok!

Ime Fanni :D Ez még kórházas kép, nemsokára lesz több is.


Kép

horvviki
 
 


Annyira szép az összes gyerek! :lol:

Köszönöm a pasijaim dícséretét...

Mikegirl
Tudom, hogy jól választottam... képes voltam a világ másik felére is költözni... :wink:

Mamiblue
Olyan 3 kiló körüliek...
Vendég
 


[b]Sziszike jelntem én még vagyok! :cry:
Mostmár igazán történhetne valmai, bár még nincs vége az általad megjósolt 7végének,én ma estére tüztem ki az időt!
És pont az előbb beszélgettem Mátéval is, hogy persze ha akar maradhat még, de azért anya és apa szívesebben ltáná már idekint!
De a döntést rá bíztam! :D :lol: Most meglátjuk ő mennyire kiváncsi már ránk!? :roll:

Kép
kis pupu
 
 


Hello!

Sziszike: össze van kötve a vége, szerintem nem tud szétcsúszni, de nem szoktam ebben altatni, azért volt benne, hogy Mati mellé tudjon ülni, csak közben elaludt.:) na én főzni nem főzők az tuti! Most hozzák kínait nekem az auchanból, többiek meg rendelnek pizzát maguknak! De holnapra azért bevállaltam egy fasírtot, az pikk-pakk megvan!

J.

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a babák :wink:
Szerintem a mi topicunkban, csak szép babák vannak. :lol:
Tegnap éjfélig dajkáltam, aztán reggel 6-kor ébredt Dani, ilyen még nem volt, 3 körül felébredtem, és megnéztem, hogy jól van-e, de aludt mint a tej :lol:
Aztán délelőtt ébren volt, és most megint alszik, úgy látszik, nekünk csak éjféltől van alvás. :lol:
Ma nagyon mérges lettem a páromra, jönnek délután vendégek, takarítok, ebédet főztem, sütöttem almás pitét, Danit rendezem, és még elvárta hogy kiszolgáljam :x Már elszállt a mérgem, mert szerencséjére én csak pár percig tudok haragúdni, de aztán meg csodálkozik, ha este meg már ideges vagyok, és nincs türelmem. Hirtelen az ugrott be, amit egyszer mikegirl írt, hogy ő magának szült, hogy én is úgy vagyok. Na mindegy, már mindennel végeztem, úgy pihennék egész délután a babókámmal, a hátam közepére sem kívánom a vendégeket. :x
Csajok, Daninak rettenetes kemény a cicije, ez normális dolog?

Kép
mona76
 
 


[quote="mona76"]S írta:mona76ziasztok!

Csajok, Daninak rettenetes kemény a cicije, ez normális dolog?

:shock: :roll: :?:

S az mit jelent, csókolom? Tessék kicsit kifejteni... bár ügyeletes doktornénink, bizti tudja a frankót... :) Sabine... plíííííííííííz! Én még ilyet nem hallottam! Talán az anyai hormonok még nem mentek ki Danusból? Vagy mi a csudi lehet?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Lányok a tesós képek nyagyon szupik!

Mi is próbálkoztunk... de tudjátok, egy zsák bolhát lehet, hogy egyszerűbb lenne, mint négy gyereket..... Valamelyik tuti nem odanéz, vagy grimaszol, vagy elunja az egészet.... nem irigylem a gyerekfotósokat! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Gyönyörűek a babák! Igazad van Mona, a mi topikunk babái mind szépek. :D :D :D

Én is még mindig nagy pocakkal...

A múlt héten nálunk is csirkepaprikás volt, nálunk úgy látszik, nem jött be a hatás.

Tegnap voltam a dokimnál, a flow és a szívhang is rendben van. Hétfőn megnézi a méhszájat is. Onnantól naponta kell bejárni, de én is reménykedek, hogy a hétvégén lesz valami.:roll:

Kép
tipetupa
 
 


Elmentek a látogatók :wink: Nem anyósék, hanem anyukámék voltak. Anyukám 2003-ban járt nálunk utoljára. Most elég beteg, mégis eljött....szép tőle. (Egészségesen nem jött, mert sok a szúnyog, messze lakunk, meleg van, stb, stb). Viszont állandóan mondta, hogy most letehetem Babszikát, most igazítsam meg a kezét, ...... úgysem lesz elég tejem....stb. :evil:
Egyébként áldom magam, hogy rendeltem kajcsit egy vendéglőből, és nem vállaltam be semmiféle főzést. A három órai kelés után.....délelőtt takarítás lóhalálában, szóval abból nem ettek volna... :)
Jövő hétvégén jönnek anyósék.

Mona
Emlőduzzanat - normális. Nekünk is van. Anyai hormonok :D Vica - versa - merthogy terhesség alatt Babszika férfihormonjaitól szörösödött a hasam :D

Apa is jött nekem tegnap, hogy ma délelőtt füvet nyir, hogy mire jönnek a vendégek, szép legyen. Mondtam, hogy a nagy sz.rt, amikor takarítani kell.....meggyőző voltam :)

mikegirl
 
 


Nem is írtam....Babszika most aztán durrog, és kakál...... :lol: :lol:
Csak tudnám mitől :shock: Már annyi mindent kapott ebből a célból.....kétféle tea és a bélflórát kialakító kúra....szóval pelus csere van nálunk is bőven. Ráadásul amikor utoljára tisztába tettem, csak kétszer pisilt össze mindent nagyon-nagyon rövid idő alatt.....és a végén még ő türelmetlenkedett, hogy mit bénázok annyit egyetlen tisztába tevéssel :D

mikegirl
 
 


szétszórt vagyok....

tipetupa és minden szülni vágyó kismama - én úgy tudom, hogy az ananászban is van valami, ami beindíthatja a szülést....azt nem tudom, hogy mennyit kell belőle megenni, de egy jól behűtött ananász ezen mellékhatás nélkül is király :D

Szóval akkor a teljes ajánlás: Tescoba menet csirkepöri evés, és desszertnek ananász :D :D :D

Befogtam..... :)

mikegirl
 
 


Sziasztok, csajok!
Huh, tegnap meg ma elég húzós napunk volt, órákon át nem akart elaludni a kisasszony, és még most sem tudom, miért, mert eddig nem csinált ilyet. Igaz, ennek hatására majdnem a teljes éjszakát átaludta, de hát ez sem egészen normális... :( Szerintetek?

Mona,
nálunk is duzzadt a cici, de mondta a doktornő, hogy ez teljesen normális, és kisfiúknál is szokott lenni, úgyhogy nyugi. :wink:

Úgy látom, ez a borral feltupírozott borítékátadás varratszedéskor másnak is bejött. :wink:

italoman
 
 


Ildi!
Nálunk hét közepén kezdődött, hogy nap közben - főleg délelőtt - órákon át nem akar aludni a kisasszony, csak nyűglődik, sírdogál és cicizik. Éjjel viszont tündérien alszik, kb. 4 óránként kéri a cicit és szopi után alszik is vissza rögtön. Nem örülök a napközbeni több órás kiabálásnak, de még indig jobb, mintha éjszaka csinálná ugyanezt.

Nem tudom hogy fogunk ma aludni. Már megint egy bazi nagy cigánylakodalom van a mellettünk lévő hotelben, szerintem megint reggelig fog tartani a dínomdánom. Vagy megsülünk a csukott ablaknál, vagy nyitottnál virrasztunk... :evil:

Végignéztem a fényképalbumunkat. Tényleg minden topic baba meseszép! :lol:

Jó éjt mindenkinek!
bee73
 
 


Sziasztok

Hanga baba gyönyörű,és milyen nyugisan alszik.Aranyos.
Mandala te gyemekeid is szépek.Márk igazi nagylegény ,Ádádm meg olyan mint a mi BÁlintunk. :D

Sőz Sabinénál meg kiszurtam ,hogy Valentine tiszta mama Philipe meg tiszta papa,vagy nem???? :shock: :lol:

TÉnyleg minden baba csuda szép. :lol: :lol: :lol:

Ma tesómékhoz mentünk ,mert reggel felhívott éskitalálta nála gyüjjön össze a család :P
Szó mi szó ,óckodva mentem ,de kisfiam mást se csinált egész nap mint evett aludt.Szóval tuti volt.Most is hazaértünk már lent megéhezett ,megetettem a padoknál és azóta durmi van.Meglátjuk mi lesz éjjel :wink:

Holnap baconnal rakott pulykamellet csinálok ,krumplival ,kis ubisalival,meg kis zöldlevest.,és jönnek tesóék át ebédelni.Kivi vagyok mert Augusto imádja a husikákat....
Lehet ksi rakott csirkés tésztát is összedobok....gyorsba.

Ma reggel szopi után kiugrottam piacra és olyan fini gyümiket vettem,nyamika....

Apa felrakta a gyerekszobába készíttetett polcot ,de sajna olyan helyet talált a betonba ,hogy átszakadt a fal. :oops: nem vészes ,de nem kellett volan friss tapétázás után.

Szép estét mennem kell lányom éhes nagyon.....jók legyetek.

És a fototárba is nagyon jók a képek.Fannni is tüneményes meg mindenki bébikéje.

Kép

Kép
jucu
 
 


Jucu
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nagy valőszínűséggel 1 petéjű ikrek a fiaim.... :wink:

Pelenka
Jó üzlet lenne pelenkagyártónak elmenni... nagyfogyasztók vagyunk mi is...
Vendég
 


Mikegirl, az ananász ilyen hatásáról most hallok először. ha hétfőig nem indul meg a szülés, talán jó lenne beszerezni egyet... :D

Kép
tipetupa
 
 


Sziasztok!
1-2 kép rólunk:
Kép Kép tesóval Kép büfi Kép mérlegen

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziszike!

Így ránézésre Hanga sokkal idősebbnek tűnik nekem, mint amennyi. Olyan nagylányos!

Kép
Kép
pfranciska
 
 


csajok, valaki tudja, hogy igy szoptatás közben ihatok-e calcium pezsgőtablettát? Kint voltunk a teraszon, és mire észrevettem, hogy mászik rajtam valami, addigra már a lábamon végigment egy szárnyashangya, és cefetül összecsipkedett.
Képzeljétek Dani 120-at evett, és még 160-at lefejtem, beindúlt a tejcsárda, bár eddig sem panaszkodhattunk :lol:
Voltak vendégek, 2 család, az egyik váratlanúl jött, de legalább letudtuk, beindúltak a látogatók, holnap is jönnek :roll: Dani kapott szép ruhákat, mi meg egy csomó sütit :lol: , húú, nagyon süteményes lettem lányok, de nem baj ha nincs, de akkor legyen nápolyi, vagy csokis győri édes keksz :roll: :oops: De ugye ennek ott van látszata, hogy még mindig a kismama nacimban járok, mert a tavalyiak még nem jönnek rám :oops:
tipetupa, megy a drukk, hogy hétvégén akarjon kibújni a babód :D

Ti hogyan kicsinyetítettétek le ennyire a képeket, amik a vonalzókon vannak?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk!
Először is szeretném megköszönni a sok gratulációt!
És természetesen én is gratulálok az öszzes újdonsült anyucinak és jó egészséget kívánok mindenkinek!
Az én drágám már az utóbbi 2 éjszakát átaludta csak egyszer kelt fel szopizni.Tejci van rendesen úgyhogy lassan belejövünk a dolgokba.Visszaolvasni nem tudom mikor tudok,de majd igyekszem.

KépKép
dudu_84
 
 


És egy kép: Kép Apával

KépKép
dudu_84
 
 


És mégegy: Kép Unokatesómmal még a kórházban

KépKép
dudu_84
 
 


Még mindíg alszik a királylány úgyhogy teszek fel még néhány képet ha nem baj. Kép Nagyival Kép drágaságom Kép Bekajáltam

KépKép
dudu_84
 
 


Amúgy minden baba gyönyörű! A képeket már volt isőm megnézni.

KépKép
dudu_84
 
 


Szép napot mindenkinek!

A babák gyönyörűek, nem is emelek ki külön senkit.

Italoman: nálunk is kapott a doki egy üveg márkás bort + mellé a pénzt. Remélem meg volt elégedve vele, a szülésznőnek pedig egy doboz Lindt desszertet és 5.000,- forintot adtam, igaz nem fogadott volt, de nagyon meg voltam vele elégedve.

A kisfiam éjszaka egy tündér volt: este 9 órakor evett, aztán 10 órakor elaludt (igaz az én ölemben) és 1/2 3-kor kelt fel enni, aztán folytattuk az alvást és 7 órakor evett legközelebb. Utána nézelődött egy kicsit, majd bealudt, még nem ébredt fel, de szerintem nemsokára fog.

Amúgy olyan érdekes, hogy amikor itt volt anyósom és nekem el kellett mennem ügyet intézni, gyógyszertárba stb., akkor babóka mindig megérezte, hogy mikor értem/érek haza, mert akkor ébredt fel. Biztos van benne anyaérzékelő detektor.

Ma én is csirkepörit csinálok nokedlivel és ubisalival, szülés előtt állókat szeretettel várom egy adaggal.

Még a fotóalbumot nem sikerült megnéznem, valamint képeket felraknom, és még a szüléstörténet sem készült el, ígérem mielőbb pótolom.

Amúgy most már teljesen kitisztult a fejem, igaz tegnap még egész nap fájdogált, de már csak napi 2 vérnyomáscsökkentőt kell szednem. Most már nagyon fittnek érzem magam, sőt tegnap már a lábujjaimon is le tudtam vágni a körmeimet, a gátam egyáltalán nem fáj, már csak picikét vérzek. Józan paraszti ésszel, ilyen előzmények után - toxémia - nem mernék még egy terhességet bevállalni.

Na puszi mindenkinek, ha tudok akkor még jövök, bár még randim lesz a vasalódeszkával is.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap 11-kor elaludt a drágám, és reggel fél 9-ig aludt! Így szokott pihizni :D

Kép

horvviki
 
 


Sziasztok!!!

Egy rövid kérdés: Az édeskömény teát forralva, vagy áztatva kell elkészíteni? :shock:

Ma hajnalban könyörögtem apának, hogy keljen fel, büfiztessen, stb, mert aludnom kell, különben összeesek. Babszikának nehezen megy a hajnali 3 órás szopi után a visszaalvás. Aztán további könyörgések árán sikerült veresenyre kelnem a fűnyíróval, és vigyázott Babszikára a következő két szopi között is - szóval viszonylag friss vagyok.

Sabine - Babszika bőrén lévő sok kis pici pattanás állítólag a tej miatt van, plussz az emésztésével sincs minden ok. Ma jár le a 10 napos Protexin kúra, de még mindig nem tiszta sárga a kakija, hanem van benne zöld is :( Ezek utalhatnak tej allergiára? Mennyire komoly?

Jó babázást mindenkinek!!
Aki hátravan, annak pedig mielőbbi szülést :)

Délután majd én is teszek fel képeket. Azt mondtam, hogy nagy leporellóval mentem fodrászhoz? :D Olyan büszke vagyok Babszikára!!!!!! :D

Pusszantás mindenkinek!!!

mikegirl
 
 


Sziasztok,
végre megírtam a történetünket. Egy kicsit hosszúra nyúlt, bocsánat érte. :( Íme:

Az előzményeket nagyjából ismeritek (legalábbis aki aznap neten volt), szóval csak röviden: 17-én pénteken hajnalban 3 óra tájt arra ébredtem, hogy enyhe, de viszonylag rendszeres (7-8 perces) fájások vannak. Reggel felé kezdtek átmenni ötpercesekbe, és már-már azon voltam, hogy indulni kellene, amikor elkezdtek ritkulni és rendszertelenné válni. Időközben a nyákdugó is elkezdett darabokban távozni. Ez így ment kora délutánig, amikor amúgy is mennem kellett a dokihoz a rendelőbe ctg-re. A gép már szintén mutatott valamit, a doki pedig megvizsgált, és közölte, hogy kb. egyujjnyi a méhszáj, s ebből ma baba lesz. Ennek tkp. nagyon örültem, de hirtelen meg is döbbentem, annyira nem volt addig semmi jele. Megbeszéltük, hogy legkésőbb ötre menjek be a kórházba, de ha megint sűrűsödnek a fájások, akkor hamarabb. Végül már valamivel öt óra előtt benn voltunk, mert éreztem, hogy kezdenek gyorsulni az események, és nem mertem tovább otthon maradni. A kórházban az ügyeletes orvos is megvizsgált (na, ez nem volt túl nagy élmény), és megállapította ugyanazt: bő egyujjnyi a méhszáj. Ekkor már folyamatosan tágultam, és jöttek az egyre erősödő fájások, közben rendszeresen nézték ctg-vel is, hogy rendben van-e a szívhang. Szerintem úgy fél 7 vagy 7 tájban lehetett, amikor megint megnéztek, és tovább tágultam (az adatra nem emlékszem, addigra már csak annyi tűnt fel, hogy ha ülök, majdnem leszakad a derekam a fájásoktól). Felhívták a dokimat, hogy most már indulhat, és ő hamarosan meg is érkezett a rendelésről. Úgy 8 óra tájban burkot repesztett, és azt mondta, ha jól megy minden, és gyorsulnak a fájások, éjféltájt meglesz a baba. Úgy éreztem, mintha egy tíz évvel későbbi időpontot ígért volna, mert ekkor már tényleg rendesen és sűrűn jöttek a fájások. Szerencsére az események annyira felgyorsultak, hogy még a doki várakozásait is felülmúlták. Úgy éreztem, az egész világ egy nagy fájás, szinte szünet nélkül. Nem volt fogadott szülésznőm, de szerencsére egy tündér volt végig mellettem, akinek a jelenléte és a kedvessége rengeteget segített. Amikor már a tolófájások kezdődtek, a doki próbált rásegíteni némi könyökléssel is (szerencsére ezt nem is éreztem), de valahol mindig elakadtunk, a fejecske nem akart átférni. Nemsokára bejött egy fiatal orvos is, és ekkor már tudtam, hogy ha hamarosan nem jön a baba, császár lesz belőle. Ez egy kicsit kétségbeejtett: itt fájok órák óta, és ez lesz a vége? Próbáltam a baba lelkére beszélni, hogy jöjjön ki, mert nagyon szeretném átélni, milyen érzés, amikor kibújik. Közben a dokik tovább próbálkoztak: az egyik nyomta, a másik lenn próbált tágítani (gondolom), de még mindig semmi. Szerintem már az utolsó esélyt adták meg nekünk akkor, amikor egyszer csak szóltak, hogy most már látszik némi remény. Aztán számomra minden átmenet nélkül szólt a dokim, hogy szülünk, és mindenki villámsebesen dolgozni kezdett: eltűnt alattam a fél szülőágy, előkerült a kengyel meg tudomisén mi még - úgy éreztem magam, mintha a Vészhelyzetben lennék. Valamikor megvolt a gátmetszés is, de nem is emlékszem rá pontosan. A következő tolás után úgy éreztem, alul valami szét fogja nyomni mindenemet, mire örömmel jelentették, hogy most már nem csúszott vissza a fejecske, és a következő fájással kinn lesz. Most örültem először annak, hogy sűrűn jöttek a fájások, és a következővel, 22.43-kor, két tolással tényleg kicsusszant. Sohasem hittem volna, hogy ez ilyen csodálatos érzés. Sírást hallottam, és egyszer csak ott volt a hasamon egy bömbölő kis szutyoktömeg, amelynél szebbet még sosem láttam. Hamarosan elvitték letisztogatni, nemsokára mondták, hogy 10-es az Apgarja, s hallottam, hogy az apukája is bemerészkedett, és megkönnyebbülten gügyögött hozzá. Addig csak időnként nézett be, egyébként a folyosón rágta a körmét. Úgy döntöttünk, mindkettőnknek jobb így: ő nem tudott volna mit kezdeni azzal, hogy szenvedni lát, és nekem sem lett volna jó, ha azt látom, hogy emiatt nyűglődik. Hál’ istennek az a két (a végén három) ember, aki mellettem volt, szakmailag és emberileg egyaránt csodálatos volt, így már most azt mondom, hogy nem is tudom felidézni, milyenek voltak a fájások, a kitolás csodálatos perceit viszont újra meg újra átélem, szóval bármikor végigcsinálnám újra. Egyébként még utána is csak annyit mondtak, hogy elég passzentos volt, és csak a zárójelentésemből tudtam meg a császárveszély valódi okát: nyakra csavarodott köldökzsinór. :shock: Szóval külön hálás vagyok a dokimnak azért, hogy ennek ellenére elővarázsolta belőlem a babát, és pláne hogy egy szóval sem említette ezt a veszélyt szülés közben, sőt utána sem.
Még annyit, hogy a végén a varrás elég sokáig tartott, mert az egyik oldalon folyamatosan véreztem, és a szövetek folyton eleresztettek, úgyhogy végül a dokinak vért izzadva valamilyen átmeneti megoldással sikerült elállítania a vérzést, és összestoppolnia. Sajnos, ezzel majd még lesz később egy menetünk, azt mondta, újra akarja stoppolni kb. fél év múlva, amikor már a babától be tudok majd feküdni egy napra a kórházba, mert azt szeretné, hogy tökéletes legyen. De a lényeg az, hogy a varratszedés óta már nem érzem a sebem, és jól vagyok, Manóka pedig mindenért kárpótol. :)

És épp most kezd ébredezni meg nyekeregni, úgyhogy mennem is kell. :wink:
Remélem, még tudok jönni visszaolvasni!

italoman
 
 


Sziasztok!

Háát, nem tudom, de ez az Anyaság nevű csoda aztán determinálja a napirendet :) Olvasgatni van időm, de írni nem nagyon. Viszont azt látom, mindenki nyakig belevetette magát a házimunkába.. Hogy bírjátok????

Mi jól vagyunk, túl egy nagyon sírós napon, mert véletlenül káposztát ettem, Eszternek meg mindene bugyogott tőle :oops: :oops: majd a szívem szakadt meg, de szerencsére 24 óra alatt átvonult rajta. Viszont 1-2 napja nehezen alszik el nappal, nem tudom, mi az oka. Tegnap gondoltam, h akkor este nem lesz gond, de ugyanúgy picsogott fürdés és esti szoptatás után is.

Bocs, most is riadó van, mennem kell. Majd jövök, ha tudok.

Huni???? Még nem jöttetek haza?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulciókat!

Jucu,olyan jól esett,hogy írtál sms-! :) !Ági neked i sköszönök mindent!

Ma jöttün haza.Jól vagyunk.Sokkal jobban viseltem ezt a műtétet,vagyis az utána való lábadozást,mint Gábornál.

Ha több időm lesz megírok mindent,de most még egy kicsit fáradt vagyok,és az én drága nagy fiam úgy hiányzott,hogy szeretgetem egyfolytában ezerrel :D .Ja és képet is rakok fel,amint áttöltöm a képeket!

Kép
Kép
huni
 
 


Sziasztok!

csak 1 percre mert el vagyok havazva. Mi most próbáltuk ki mert Adrienn csak kínlódott, de képtelen volt elaludni. Szóval apa elkezdett porszívózni és úgy bealudt a hangjára mint a tej. Hozzáteszem Rékával ez nem jött be, ő üvöltött a porszívó hangjától.

Minden baba nagyon édes, mindig olvasok, de írni sajna csak ritkán tudok.

Pusszi minden mamának és babának!

Kép
Kép
robcsi03
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1188130642.31.jpg[/img] [/img]

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


sziasztok, csak gyors tettem fel egy képet.
tényleg nagyon szépek a babák!!!!!!!!!
mi megvagyunk, megy a tápi meg a tejcsi. és megint híztunk 1 hét alatt 300 g-ot. beindult a csajszi kissé. pedig nem etetem túl :) tejcsim még mindig kevés, lehet így marad már. de sebaj, annyit kap, amennyi kell az immunrendszerének. a tápot meg úgy bepuszilja mindig. :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok lányok!

Úgy látom sokunknál gondot okoz, hogy nap közben sokat nyűglődik a baba, nehezen alszik el. Nálunk ma sokkal jobb volt a helyzet, közel sem sírt annyit Leila mint az elmúlt napokban. Talán azért, mert egy picit csökkent a kánikula, legalábbis úgy érzik a szél miatt.

Nektek nem hiányzik néha a pocakotok? A vége felé már nagyon szenvedtem és mentem volna szülni és most mégis rámtör néha, hogy hiányzik az a mocorgó púpocska. A napokban félálomban a hasamat fogtam, olyan érzésem volt, mint amikor Leilácska dörömbölt odabenn. Persze aztán tudatosult bennem, hogy a poci tartalma a kiságyban szuszog...:lol:
Van viszont vmi, amiért visszasírom a terhességet: akkor megszűntek az allergiás tüneteim és az első 4-5 héttől eltekintve nem volt migrénem. ( Ez akkor is így volt, amikor a fiacskáimat vártam.)Gondolom a hormonális változások miatt. Amióta megszültem visszatért minden bajom: Tüsszögök, folyik az orrom, viszket a szemem és 2 napja olyan migrénem van, hogy alig látok...
Tényleg, szoptatás alatt mit lehet bevenni migrénre ami használ is?

Az új babás képek is gyönyörűek egytől-egyig!

Ildi!
Örülök, hogy végül minden rendben volt a szülésed körül, nagyon ügyi voltál te is és a kis Zita is! És ez valóban így van az esetek nagy részében: a sok kínt elfelejtjük, a picur mindenért kárpótól és csak a szépre emlékezünk...

A 2in1 kismamiknak nagyon drukkolok, hogy mielőbb kibújjon a babócájuk. Hajrá!!!
Kép Kép
bee73
 
 


Kép

Reggek 9-óra óta nézelődöm :D

Kép
mona76
 
 


[quote="bee73"]
írta:
bee73Van viszont vmi, amiért visszasírom a terhességet: akkor megszűntek az allergiás tüneteim és az első 4-5 héttől eltekintve nem volt migrénem. ( Ez akkor is így volt, amikor a fiacskáimat vártam.)Gondolom a hormonális változások miatt. Amióta megszültem visszatért minden bajom: Tüsszögök, folyik az orrom, viszket a szemem és 2 napja olyan migrénem van, hogy alig látok...
Tényleg, szoptatás alatt mit lehet bevenni migrénre ami használ is?

Hát, Bee ezzel épp így vagyok én is... amíg pociban volt Mesi addig semmi gondom nem volt, szinte azt gondoltam kaszálhatnék parlagfüvet... erre tessék... úgy szenvedek, mint a kutya! A fejem is nagyon sokat fáj. Tegnap volt iszonyat migrénem. ÉN amúgy vándormigrénnek hívom, mert ha egyik nap fáj a jobb oldalam, másnap tuti, hogy a bal fog.... a csudiba! Anno nekem azt mondta a háziorvos, hogy a nurofen az egyetlen fájdalom- és lázcsillapító amit szedhetek, mert abban ibuprofen van, ami állítólag nem megy át a tejbe....
Találtam egy oldalt, nézegessétek:

http://www.informed.hu/betegsegek/gyacs/

A vény nélkül kapható gyógyszerekről vannak infok... többek között...
Na, lépek... etetés idő van... pocakpöci nyöszörög.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?