Új privát üzeneted érkezett!

Manka,
azért nem ilyen gyorsan meg végbe a váltás. Napok telhetnek el, hogy a tejtermelés átáll egy másik mennyiségi termelésre. Ha az megnyugtat esténként lefekvés elõtt fejd le, ami akkor benne van, és kész. Én kb. rendszeresen 3 hónapos korig fejtem (de nekem 6 hetesen tanult meg szopizni a babám) utána már mindig ellébecoltam, az estit kivéve, még mindig szopizik a kicsi.(17 hónapos) Nem volt sok-sok tejem, de annyi mindig volt, amennyi kellett.

Gondolom az orthopéd orvos írta ezt a szíj dolgot, megkérdezhetem, hgoy melyik városban. Tudod, ez egy elég elavult dolog, megelõzésnek meg fõleg. Konkrétan mi volt a probléma? Mit mondott a doki? (vannak már jobb dolgok, terpeszpelus, kenguruzás, hangsúlyozom, fõleg,. hgoy megelõzésnek...)

Anycsa,
a mennyiség az nem fontos. Az én gyerekem félévesen 9 kilót nyomott, szinte soha sem evett meg 150 ml-t, ez nem vicc. Mindegyik kicsi más, fõleg, ha szopizik. Egy kicsit az probléma, hogy nem hízott, de valszeg akkor fogyott, mior beteg volt, és mostanra szedte össze magát. Az antibiotikum, hasmenés hatására.

Gyarapodás szoptatott babáknál:

hetente átlag
elsõ 3-4 hónap: 115-220 gr-t hízik,
4-6 hó között: 85-140 gr, és a
második félévben 45-85 gr.

Az anyatejjel nincs semmi baj!!! Olyan nincs, hogy minõségileg nem jó.

Hányszor szopizik? Egy szopi meddig tart? Bukós? Mit eszik? Mennyit? Hányszor? Hogyan eteted? Hol ül? Mikor kap enni? 10órai? Ebéd? Mozog már? Forog vagy ilyesmi?
Még vmi, szerintem nem fogod tudni megtömni, csak a mosnivalót gyarapítod, azt meg minek, van úgyis elég, nem?Kép Ezzel csak azt éred el, hogy késõbb is utálni fogja az evést, azt pedig nem akarja egyikõnk sem, igaz?

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Szia Àgci! Szia Zulu!

Àgci kérdezte, hol lakunk: Bp. III. ker.

Zulu: mi azért kezdtünk el pótolni, mert amikor hazajöttünk a kórházból, utána még tovább esett a súlya és zöldeset kakilt. Amikor visszamentünk varratszedésre (császár volt), akkor megnéztük ott a súlyát, mert én mérleget sem akartam venni elször, mert tudtam, hogy csak stresszelni fogom magam a méréssel. Minden jel arra utalt, hogy nem kap eleget a baba, borzasztó lelkiismeret furdalásom volt, hogy éheztetetm a gyereket. Gyakorlatilag a masodik héttöl így pótlással élünk. Most olyan napi 400-450 tejcsi van, idönként beiktatok egy mérös napot. Ehhez pótlok 200 ml-t, ezzel jól érzi magát és nöl a súlya. De barmily hihetetlen, délután egyszerüen alig van tejcsi, kicsit sziv, aztán inkább csak mérges. Olyan véletlenül sem fordul elö, hogy jóllakottan elalszik, vagy nézelödne. Hiába hagyom a cicin egy órát is, igyekszem figyelni, de semmi jel nem utal arra, hogy tejcsit nyelne. Egy darabig meg cummog rajta, aztan idönként felsir türelmetlenül, hogy miert nincs.

Elolvastam mindenfélét a neten, hogy a nöi mell tejszintetizáló képessége különbözö (11-65 ml/óra), meg sok hasznos tanácsot, de nem sikerül feljebb mennünk. Még igy két hónaposan nem adtam fel a reményt teljesen. Tudom, hogy szopás után fejni kéne, de ha nem jön belöle, akkor mi van? ès idöben hogyan lehet azt csinálni, ha szopizunk egy órát, aztán böfi, pótlás szoptanitból megint ´40 perc és eltelt két óra. Ha sürün (azaz két óránként akarom mellre rakni, )akkor kezdhetném elöröl.

Szóval így állunk most. ès még nagyon reménykedünk, hogy valami csoda történik velünk.


(Megpróbálom a regisztrálást újra, nem tudom miért nem sikerül)
Gabi
Névtelen
 


Szia Gabi!

Csak szoptatnítból adsz neki pótlást vagy kapott másból is? Cumija van? Mikor szopizik, használsz bimbóvédõt? Mennyit iszol, mit eszel? Mennyit tudsz pihenni egy nap? Biztos, hogy jól van mellre téve a babád? Bekapja a bimbóudvar egy részét is, nem csak a bimbót? Nem fáj, ha szoptatsz? Mindkét mellbõl szoktál egy etetésnél?

Ágci

Kép
Ágci
 
 

 
 

Ágci!

Napközben kb.5-ször szopizik, éjjel nem tudom, mert mellettem alszik. A nappali evések legalább egy órát vesznek igénybe, mert ilyenkor bele is alszik, ha ébren szopik, akkor úgy érzem nem is olyan hatékony a szopi. És igen bukós, szinte mindig bukik, többnyire a "szilárdat" is visszabukja, egyébként gyümölcsökkel próbálkoztam eleinte a déli szopi után, de akkor nem volt olyan fogékony, mint amikor kora délután próbáltuk. Hogy hol? Hát már mindenhol próbáltam, de még az etetõszék vált be a legjobban.
Egyébként úgy egy hete, kezdett el kúszni, (forogni 4 hónaposan).

Anycsa
Anycsa
 


Anycsa,
írj lécci egy e-mail címet privátba, megtalálod az enyémet ha a fejlécben a nevemre kattintasz.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!

Egyetemi klinikán írták fel a szíjat, megbízom a dokiban. Azt mondta, kicsit fejletlenebb a csípõje a kelleténél, határeset. Ezért megelõzés.
A tanácsot köszönöm!

Manka
MankaZs
 


Manka!

Az én Zsófimnak is kicsit fejletlen volt a csípõje, ráadásul asszimetrikusan, de ezért még nem szokás a szíjat (Pavlik-kengyel) felírni. Azt csak súlyosabb esetekre adják.
Ha javasolhatom, keress meg egy másik ortopéd orvost is. Majdnem biztos, hogy elég a terpeszbetétes pelenka, de nem a bababoltokban, hanem a patikában kapható! Ugyanúgy van méretezve, mint a ruhák: 56, 62, stb. Egy mozdulattal föl-le adható, lehet benne feküdni hason-háton, normálisan szoptatni oldalt. Egyébként szoptatás idejére akár le is veheted.
rjuli
 
 


Szia Agci!

Olyan hülye billentyüim vannak, hgy nincsenek hosszú magánhangzók, vagy ha csinálok, akkor sokszor a level küldése utan egész más karakterek jelennek meg. Ezért elöre is bocsi.

Szóval mi csak szoptanitból etetünk, vagy az ujjunkkal (finger feeder) kis szondaval. Cumit soha nem adtunk neki, bimbovédöt nem hasznalok. Mindkét mellböl eszik, mert reggel/ éjjel igy jön össze a 100-110 és délután kettöböl az 50!! Nevetségesen kevés, tudom. De ez van. A bimbo udvart jól bekapja, nem is fáj a szoptatás. Sebesedés sem volt soha. Meg is iyen rosszul állunk szopi ügyben. Pedig ez a 400-450 gram is már javuás, mert 300-ról tornáztuk ide fel magunkat. De innen hogyan tovább? Es föleg a delutáni dologgal mit csináljak?

Gabi
Névtelen
 


Szia Gabi!

Értem. Nos, van egy megoldás, ami kicsit hosszabb távú, de talán nem reménytelen. Bár az is lehet, hogy így fogjátok végig csinálni egészen a szopi végéig, de nem kell elkeseredni, akár több mint egy évig is szoptathatod így a babád.
Nem akarom itt untatni a többieket, meg néhány oldalt küldenék is, írsz nekem egy email címet? Az enyém a profilomban.
Még annyit, hogy épp a legutóbbi ligás továbbképzésen hallottam, hogy ezekhez a pótlást segítõ kütyükhöz épp úgy hozzá tudnak szokni a babák, mintha cumisüvegbõl adnánk, csak nem cumizavaros babákról beszélünk...Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Mona vagyok, egy két éves és egy 7 hónapos kisfiú édesanyja. A nagyfiam 8.5 hónapos koráig szopizott, magától hagyta abba, egyszerûen nem akart tovább szopizni. Sokáig lelkiztem ezen, de nem tudtam mit tenni. A pici igény szerint szopik, eddig éjjel-nappal kb. 3 óránként evett, plussz a soron kívüliek. Az éjszkai szopik most is mennek, de nappal csak szenvedünk. Egyszerûen nem hajlandó még bekapni se a cicit. Ráadásul hiába kezdtünk el gyümölcsözni, fõzelékezni, nem eszik szinte semmit azokból. Ha szopizik, akkor nem aggasztana, de se szopi, se más, már a vésztartalék H.A. tápit is bevetettem, éhezni nem hagyhatom. Tudtok segíteni? Nagyon kétségbe vagyok esve! Ja, kb 9 kg, eddig jól hízott, most, mióta sztrájkol, nem mértem még.

Köszönöm szépen!

Mona&Máté

Köszönöm szépen!
monamáté
 
 


Mióta sztrájkol? Hány napja?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Kicsi fiam 7 hónapos. Szopival semmi gond. Igény szerint, éjjel nappal. Eddig naponta 1x kaptt valamilyen más kajcsit. Amig turmixoltam nem kellett neki, alig evett meg 20 grammokat, kivéve a banánt, almát, bár ezeket reszeltem, nyomkodtam villával. Szóval ma betermelt jó sok répa, burgonya, karfiol egyveleget, amit csak villával nyomkodtam össze. De még igy is este elalvás elõtt eleszi a fél banánomat, vagy a vacsoránál kénytelen vagyok kenyér héjat adni neki, mert kiveri a balhét. Lassan ott tartunk, hogy nem lehet elõtte enni, mert kunyizik és ha nem kap akkor hisztizik. És nem mindig práolt zöldség, meg gyümölcs a menü... Szóval ilyen helyzetekre mi a megoldás? Amig 3x aludt egy nap addig megoldottam mikor laudt, de most van, hogy 1x alszik, és egyedül hagyni nem lehet, mert mostanában, ha nem lát kétségbe esik.
Kérdésem. Próbáljam meg hogy ebéd-vacsorát adjak neki? (kizárólag szopi után, vagy 2 szopi között) Az ebéd már nem elégíti ki? Hízik szépen, mint a kismalac, azzal nincs is bajom, csak azzal, hogy mindig kunyizik. Átverni meg nem tudom, mert a játék az játék, anya nem azt veszi a szájába... Nemhiába, csak kicsi, de nem hülye.
Elnézést, hogy ezt a topikot zaklatom a hülyeségeimmel, de ha létezik hozzátáplálás topik akkor kéretik az utvonalat leirni, persze, csak ha látogatják azok akiknek hiszek ;-)

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Nagyon klasszak vagytok, hogy szoptaníttal meg ujjetetõvel pótolsz! Nem kis meló lehet! Csöppet sem nevetségesenkevés a mennyiség, és szuper, hogy így fölfejlesztetted a tejtermelést. Lehet, hogy érdemes lenne személyesen megnézetni a cicinlevést, mert ha nincs tökéletesen jól a cicin, akkor lehet, hogy kevesebb a stimuláció is a cicinek meg õ is kevesebb tejhez jut.
Megpróbálhatod a szopi közbeni ciciösszenyomást, mintha kézzel a szájába fejnéd a tejet.
Fejés: esetleg elõtte a meleg zuhany? Vagy a 2. cici szopizása közben megpróbálni fejni az elsõt?

Manka!
Igény szerint szoptatott babánál, ha nincs rá külön indokod (pl. tartalékot kell képezni, mert el kell menned idõnként, vagy a tejmennyiség növelése másképp nem megoldott) nincs szükség fejésre. Sõt, fölboríthatja az elõtej-hátsótej arányt: a babád mindig a hígabb elõtejet fogja kapni a cicibõl, te meg utána az üvegbe fejed a zsírdús hátsótejet.
Pozíció: esetleg ha õ is függõlegesen van az öledben? Nem tudom, mennyire kell széttartania a lábait.

Anycsa!
Nincsen olyan, hogy nem elég jó anyatej!!! Az minõségileg mindig a lehetõ legjobb, a legkönnyebben emészthetõ és a legjobban hasznosuló. Viszont az tényleg aggasztó egy kicsit, hogy 3,5 hónapja nem hízik a babád. Csináltak már valamiféle kivizsgálást?
Önmagában az, hogy nem fogadja el a szilárdat, nem jelent semmit. Nagyon sok baba van így, de ez teljesen normális. Viszont lehet, hogy a nem hízás miatt én elvinném dr. Sarlai Katalinhoz az István Kh-ba. Õ gyerekorvos és szoptatási szaktanácsadó, nem árt, ha megnézi.
Mi a helyzet a kakis-pisis pelusokkal?
Próbáltad már sûrûbben mellre tenni? Ez az elsõ, amit meg lehet próbálni, ha egy babának nem nõ a súlya. És persze nagyon nézd, hogy jól legyen cicin.

Mona!
Félálomban, álomban ezek szerint megy a szopi. Igen, a babád sztrájkol, de lehet, hogy sok türelemmel ki lehet böjtölni a végét.
Félálomban, álomban mindenképp szoptass, amennyit csak lehet. Nagyon figyeld a pisis pelusokat, hogy elegendõ-e a folyadékbevitel!!
Sok-sok közvetlen testkontaktus (most már jó meleg van!), nem kell fölkínálni a cicit, de azért legyen ott "szem elõtt"Kép. Esetleg kipróbálhatjátok az együttfürdést is.
Lehet valamihez kötni a sztrájkot? Nem jött meg a menzeszed? Nem lehetsz várandós? Új kozmetikum, mosópor, ilyesmi? Valami új étel, amit mostanában ettél?

Sasha!
Ha azt látod, hogy enne még Gabi, akkor adjál neki nyugodtan többször is. Lehet, hogy most többször/többet kér, aztán lesz olyan idõszak, amikor majd kevesebbet. Lényeg, hogy õ mit jelez. A kunyizásra Ibolynak volt egy szuper megoldása: tegyél az õ kajájából a te tányérodra, és adjál neki abból, amikor te is eszel. Nálunk bevált.
Az én Bálintom most már így ugyanannyiszor eszik, mint mi elég régóta. mindig csak pár falatot, illetve ebéd/vacsi rendes mennyiség, de akkor nyugodt a lelke, ha nincs kihagyva semmibõlKép Persze mellette 1453x szopizik isKép

Pele
pelcsi
 
 


Pele!

Nekem is eszembe jutott már dr. Sarlai Katalin, mert a doktornénink szerint az a baj, hogy kikészült a gyomra a kicsinek az anyatejtõl, mást is igényel. Fél éves volt, amikor egy hét antibiotikum utáni egy hét hasmenésre javasolta, hogy adjak almát vagy banánt, az megfogja, holott akkor a cicit is alig fogadta el, nem volt étvágya. Ezek után nem kérném ki a tanácsát, hogy mi lehet a dolog hátterében. Azt megkérdezhetem, hogy hogy érem el a doktornõt? Be kell jelentkezni, vagy rendelési ideje van??

Anycsa
anycsa
 
 


Sziasztok!

Ágci,
kb. 2 hete nehezebb szoptatni, 3 napja meg szinte csak éjjel szopik.

Pele,
köszi, mindent úgy teszek, ahogy ajánlottad. Játszani is félpucéron játszottam ma, ha útjába akad, kettõt beleslukkol, aztán megy tovább. Mensi, nem tudom, még nem volt meg szülés óta. Hogy van erre is idõd a 3 gyermek mellett? Köszönöm, hogy alvás helyett inkább segíteni próbálsz nekünk! A fejleményekrõl majd beszámolok.
Köszi!

Sziasztok!

Mona
monamáté
 
 


Pele!

Köszönöm a tippet! Kipróbáljuk!

Manka
mankazs
 
 


Sziasztok lányok!

Velünk minden rendben, Eszti rendesen szopizik, szépen növöget továbbra is. Többé kevésbbé abbahagyta a szopi alatti ficergést, és ugyan még mindig nézeget, de közben eszik. Viszont van egy érdekes dolog, amire esetleg lesz ötletetek, hogy mitõl lehet.
Arról van szó, hogy újabban reggelente nagyjából 8 órától úgy 9, fél tízig, félálomban sûrûn tekereg, felhuzkodja a lábát, és nyöszörög, néha sír. Szemmel láthatólag, és füllel halhatólag a szelek bántják. Ami a dologban érdekes, hogy soha nem volt hasfájós, nappal soha nincs ilyesmi, csakis olyan 9-10 óra alvás után, és ez a félálomban tekergés, nyöszörgés gyakorlatilag csak addig tart, amíg fel nem ébred. Az éjszaka alatti szopik nagyjából úgy néznek ki, hogy elõször alszik 4-5 órát, utána pedig kb. 3 óránként eszik. (Néha nem három, hanem csak 2 óránként, de nem sûrûbben.) Én nem változtattam semmit az eddigi étkezéseimen, ugyanazt eszem, mint eddig, és eddig bármit megehettem, semmire nem volt probléma Esztinél.

Lehet, hogy most valami kaját mégis el kellene hagynom? Mi lehet az? Tejet nemigen iszom, max. a reggeli kapuccínómba úgy 1 decit, káposztát, meg ilyesmit nem is ettem mostanában.

Sziasztok!

Yoan
yoan
 
 


Szia Agci!

Irtam tegnap emilt, megkaptad? Azert megadom a cimem mégegyszer: BalassaGaby @aol.com

Szia Pele!

Köszi a vigasztalást. A semminél persze több ez, de olyan jó lenne csak szopiztatni a babát.Ès en hajlando vagyok érte barmire, amit csak ki lehet próbálni. Várom Agci levelét.

Gabi
Névtelen
 


Sziasztok!

Rég jártam itt, mert szerencsére velünk minden rendben. Kép Bogibaba már hatalmas, nagyon szeret szopizni, és most három hónaposan már 64 centi, és 6 és háromnegyed kiló. Kép

Amiért most billentyûzetet ragadtam, az az, hogy az egyik tesómnak két és fél hete született meg a kisbabája, és gondjuk van a szopival. A baba idõre született, -bár császár volt-, 3 és fél kilóval. A kórházban sokat lefogyott, és egyenlõre még egy dekát sem szedett vissza a súlyából. Naponta úgy 9x szopiznak, de egy-egy szopi csak kb. 40 gr. Szegény lány már nagyon szorong. Nem szeretném, ha tápihoz nyúlnának. Mit tudnátok ajánlani, hogy több teje legyen a testvéremnek? Én ajánlottam neki a tejszaporító teákat, meg az Urtica urenst, és a sûrû szoptatást. Mit tehet még ezeken kívül?

Elõre is köszönöm!

Kispici
kispici
 
 


Pele köszönöm!

Ma már 2x adtam neki, meg tettem a tányéromra neki valót is, mikor ettünk és õ is evett. Sõt ebédjét is vacsiját is majdnem mind betermelte. Szemmel mérve olyan 2 dl körül. Ha kicsit darabos akkor csúszik neki, de ha sima pépes akkor nem kell.... ki érti?:Ö Szerencsére ezeket nem bukja visszaKép
Iboly irta, hogy lehet adni húst is, és azt hiszem, valami telepatikus képessége van valamelyikünknek, mert ma a vacsi csirkemell husi volt buriva, karfiollal, répával.Kép Nagyon ízlett neki, az egész tálkával megette, 3 kanálnyit hagyott nekem, pedig igen fincsi voltKép

Na megyek megkeresem már a hozzátáplálás topikot, ha van ilyen, mert ide ez nagyon offKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Anycsa!
DokinéniKép Az anyatej a legkönnyebben emészthetõ, legjobban hasznosuló táplálék a babák számára. Olyan NINCS, hogy attól kikészül a babák gyomra! Betegség idején pedig még amúgy mást jól evõ babákkal, kisgyerekekkel is elõfordul, hogy visszatérnek a kizárólagos szopira, mert ösztönösen tudják, hogy akkor az a legjobb nekik, hiszen tele van immunanyaggal, védi a bélflórát és nagyon könnyen emészthetõ.
Sarlai drnõt az István Kh számán tudod utolérni, akkor megkérdezheted tõle, hogy mikor van bent. Addig is próbáld meg minél sûrûbben kínálni cicivel a babádat.

Mona!
Az nagyon klassz, ha játék közben beleslukkolt!!! Ha éjszaka szopizik rendesen, akkor azzal ki lehet böjtölni ezt az idõszakot, de figyeld a pisis pelusokat.
Nagyon várom a beszámolót és nagyon szurkolok Nektek!!

Manka!
Sok sikert, remélem, ez a póz beválik!

Yoan!
Lehet, hogy éjszaka épp csak belekortyol a szopiba a babád, és csak a laktózban dús, szelet csináló elõtejet szopizza ki. Meg lehetne próbálni csak az egyik cicit használni egész éjszaka folyamán, de ez lehet, hogy kellemetlen lesz eleinte, mert a másik nagyon fog feszülni. Így lehet, hogy abból le kell fejni majd egy picit, nehogy túltelítõdjön. Vagy kezdésnek azt is meg lehet próbálni, hogy éjjel nem minden evésnél váltasz cicit, hanem csak minden másodiknál.

Gabi!
Ágci biztosan ellát jótanáccsal! Nagyon szorítok Nektek!!!

Kispici!
Gratula Bogi hatalmas méreteihez!!!! Igazán jól tartod!Kép
A tesód babája: nagyon valószínû, hogy nem jól van mellen a baba, ezért nem jut elég tejcihez. Így hiába is szopizik gyakran. Legelõször is költözzenek be az ágyba a babával együtt, hogy sokat tudjon pihenni és csak a szopira legyen gondja. Van lehetõséged segíteni a mellretevésben? A baba teljes testével forduljon az anyukája felé, füle, válla, csípõje egy vonalban legyen. A mellbimbó a baba orrával legyen egy vonalban, mielõtt bekapja. Ha bekapta, az álla érjen a cicihez, a szája legyen olyan nagyra nyitva, mintha ásítana. Az orcái legyenek közel a cicihez, de az orra maradjon szabadon a lélegzéshez. Az ajkai forduljanak kifelé, a nyelve ölelje körbe alul a cicit. (Szoptatási pozíciók topikban van kép róla.) Baromi macerásnak hangzik elsõre, de nagyon hamar megtanulható a helyes mellrehelyezés.
Hallható nyelés hangja szopi közben? Érzi a mama a tejleadó reflexet? Kézzel mindenképp segítsen rá, azaz szorítsa össze a cicit a bimbóudvar fölött C-tartásban, mintha fejne szopi közben.
Használnak cumit, cumisüveget, bimbóvédõt? Kapott pótlást a baba a khban? Nincs lenõve a baba nyelve?
Érez a mama fájdalmat a szopi során? Nme sebesedett ki a mellbimbója? Milyen alakú a mellbimbó, mikor a baba elengedi? Rendes kör alakú, vagy egy kicsit összelapult?
És fõleg nyugi!!! Biztosan menni fog a szopi!!!

Pele
pelcsi
 
 


Sasha!

Akkor Nálatok sincs baj az étvággyalKép Nálunk meg pont csak a pépes csúszikKép

Pele
pelcsi
 
 


Most hallottam, hogy az anyatejet -már aki leadja- 8oo Ft-ról felemelték 18oo Ft-ra.
igen ám! de hogy a TB-nek ne kelljen sokat fizetni, mert 2x több anya adja most már le a tejet, így megállapította a nemt'om milyen szervezet hogy egy anyának csak annyi teje lehet hogy max. 6oo gr-ot adhat le naponta.
És persze szidják a védõnõket az anyukák hogy miért nem vesznek át több tejet pedig nem õk tehetnek róla, hanem a hülye rendelet.

Ami tuti azért készült, hogy ne kelljen dupla pénzeket fizetni a tejért.


Amúgy egy ismerõsömmesélte, hogy a barátnõje tejet ad le, de csak 1x volt kötelezõ a vizsgálat legelõször, és többször nem, és pl. az a csaj dohányzik.
Most gondoljátok el, ha pont az õ tejét kapná a babám.

Meg állítólag az AIDs szûrés nem volt kötelezõ. Szóval én azt hiszem inkább tápszert adnék a bébimnek, mert ki tudja milyen anyától jön az a tej????


Lehet hogy nem idevaló voltam, akkor bocs, de amikor megláttam a topic címet ez jutott az eszembe.

Edina
Névtelen
 


Yoan,
Ha ez vigasztal, a reggeli (nalunk inkabb hajnali) "tekerges" nalunk is megvan. En arra tippelek, hogy mivel ejszaka nem bufiztetem, bantja a pocakjat a sok levego!

Edina,
Ez eleg borzasztoan hangzik mar onmagaban is, hogy egy kismama dohanyzik szoptatas alatt! Hat meg hogy tejet is ad le!

Zsuzsi- aki baromira elvezi, hogy szopik a Miki babaja!!!!
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

LÁnyok, és (Menta, kérdeztél tõlem egy pár dolgot a múlt héten,) és most bújt ki Zsófinak alul 2 fogacskája, és 1hete már 2 cicbõl eszünk, ráadásul 3 napja éjszaka 2x-3x felébred, és mindkét cicit kiüríti. Lehet hogy ez már azt jelenti, hogy kezdhetem a kóstolgatást?

köszi pusz

Brokkoli és a Ma 5 hónapos Zsófi
brokkoli
 
 


Szia Pele!

Nem akarom elkiabálni a dolgot, de mintha kifelé másznánk a gödörbõl: ma 4 alkalommal elfogadta a cicit nappal is!!! Találtam egy olyan pózt, amiben nem tud átfordulni hasra, kicsit nekem kényelmetlen, de mûködik. Igaz, szigorúan csak kajaidõben szopizik, az eddigi vígasz- és altató-szopikból köszöni,de nem kér. Köszönöm a bíztatást, néha nagyon nehéz, mikor a baba nem kér belõlem. Remélem lassan visszáll a régi rend.

Szia!

Mona&Máté
monamáté
 
 


Sziasztok!

Nálunk a tejserkentést kell kitalálni, mert szerintem a Lára jól van cicin. Mi voltunk már a Sarlai doktornönél és ö sem látott semmit. Csak enyszerüen baromira (felére) esik vissza a tejmennyiség a délutáni órákban. Es ez nagy baj, mert a Lára akkor is szeretne ugyanannyit megenni, azaz 100-at és nem 50-et. Ha erröl van valakinek tapasztalata, szivesen olvasnám. Hogy miként lehet a cicit ösztönözni délután. Tudom, hogy mindenkinek kevesebb a teje estére, de azert nem ennyire? Ez valahol nem normális.

Agci!

Köszönöm a tejserkentö recepteket, teát persze már iszom, szedek homeopátiás cseppeket´, talán most attérek erre a homeopátiás dologra, megnézzük, hátha többet ér. Ugye ezeket szabadon lehet venni a gyógyszertárban?


Gabi
Névtelen
 


Gabi!
Egy kis ebéd utáni szunyókálás Neked? Az csodákat bír művelni a tejjel!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


SZiasztok!
Iboly, Pele, Menta!

Az lenne a kérdésem, hogy: kb. egy hónap múlva születik meg a baba Kép, Ármin még mindig szopik, mostanában megint egyre többet. Néhány napja viszont nagyon fáj a mellbimbóm Kép. Külsérelmi nyomokat én nem látok rajta (sem harapdálást, sem gombát) - de lehet, hogy csak nem ismerem fel! Én úgy érzem, Ármin rosszabb technkával szopizik, mióta megvannak az elsõ fogai (8 van, a négy elsõ rágó most jön). Nwem harap igazán, de valahogy sokszor fáj, mikor szopizik Kép Ha szólok, hogy óvatosan, akkor kiköpi és újra beveszi, szépen, tátott szájjal - de mégsem mindig jól. Ezügyben mit lehet tenni? Én nem látok penészt a szájában, de mi van, ha mégis van vmi gombás fertõzésünk? Hogy ismerjkem fel és hogyan védjem meg tõle a babát? Egyáltalán, a késõbbiekben milyen higiéniai szabályokat kell betartanom, ha mindkettõ szopizik? Elég lesz kettejük közt egy zuhanyozás vagy kell más is?

Köszi elõre is! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti
 
 


Brokkoli!

Be tud már tenni dolgokat a szájába? Tud ülni?
Persze ez nem kell mind, de sokszor ezek is megvannak. Meg tudod 6 hónapos kor körül van egy újabb növekedési ugrás! Nézd! Te ismered a babád, te látod, hogy elégedett-e szopi után, jóllakottnak látszik-e vagy nyûgös, 3-5 cicbõl enne?
Ha úgy látod hát próbáld meg szopi UTÁN egy kis almát vagy rizst adni és meglátod mit szól hozzá.
De jobb lenne még legalább 2 hetet várni.

Márti!
Én úgy tudom, hogy az utolsó idõszakban is elõfordul, hogy érzékeny lesz a mell mindenféle gomba nélkül is. De remélem, hogy Iboly is meg tudja ezt erõsíteni.
A higiéniával nem tudom, hogy mi a helyzet tandem esetében. Én azt hiszem, hogy csak akkor mosnám le a mellem egy egy szopi után, ha szájpenésze lenne az egyik cicizõnek vagy ha a nagyobbik szájában még lett volna ételmaradék a cicizés kezdetekor.
Egyébként meg nem fárasztanám magam és a mellem ezzel. De ebben Pele tapasztalati tanácsot is tud adni. Kép

Puszi!
Menta
menta
 
 


Szia Borcsa!

Aludnék én, ha lehetne. Egy héten egyszer (max. kétszer) van olyan nap, hogy a Lára alszik napközben. Van egy 9 hetes csecsemöm, aki nappal nem alszik! Es egy hulla fáradt mamája, aki nappal állva is el tudna aludni. Lára sajnos még a hasfájos korszakában van, remélem a 3. hónap után tényleg eltünik. Egyebként amikor sikerül délután aludnunk akkor tényleg több tejci van, de csak arra az egy szoptatásra, ami utána jön. Aztán megint csak az a kis mini tejci. De leklekesen probálkozunk mindennel, ami csak szoba jön a delutáni tejszaporitásra.

Gabi
Névtelen
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Hál' Istennek velünk minden rendben van, de van egy barátnõm, akinek problémája van. A babája 3 hetes. Napközben nagyon keveset eszik, kb. 3 óránként 20-30 miliket. Szopi közben bealszik, és ennél többet nem hajlandó enni. Este viszont beindul és 2 óránként ennek a dupláját termeli be. Ez még nem is lenne nagy gond, de az esti evéseknél mindig iszonyatos hasmenése van, zöldes színû és majdnem vízszerû. És a baba fogy, most már a kórházból való hazajövetel alá süllyedt a súlya, pedig egyszer már sikerült feltornázniuk a születési súly fölé. Van valami ötletetek, hogy mitõl lehet ez, és mi lehet rá a megoldás?

Üdv
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!

Pele, köszi, a tippeket, mag fogom próbálni egy cicibõl etetni éjszaka.
Zsuzsi, köszi neked is a tippet, én sem szoktam bufiztetni éjszaka Esztit.
Amúgy meg ma éjjel elõször teljesen átaludta az éjszakát, 11-kor volt utoljára szopi, és utána csak reggel 9kor. Most kissé szokatlanabbul zajlott az éjszakánk, mint máskor. Az utolsó szopi úgy 11-körül szokott lenni, utána beteszem az ágyacskájába, és ott alszik, onnan veszem ki mindig szoptatni, amikor szól. Tegnap éjjel viszont én is elaludtam és így ott maradt mellettem. Ez nem annyira szokatlan, elõfordult már máskor is, de most úgy aludt, hogy teljesen az oldalamhoz simult, és érdekes módon egyszer sem kért többet cicit az éjszaka, csak már reggel kilenckor. Volt egyszer-kétszer fejrázás, meg kis nyöszörgés, de a felkínált cicit nem kérte. Azt hiszem azért nem kellett a cici, mert teljes testével mellettem aludt, és elég volt az "anyaérzés". Valószinûleg máskor sem annyira az ehség miatt szól, inkább az odabújhatnék dominál. Úgyhogy valószinûleg legközelebb ha a kiságyban alszik, akkor megint kell majd éjszaka etetni.

Puszi!

Yoan
yoan
 
 


Sziasztok,

a b?rdoki tudott valami kencét (3 különböz?t, 4*-i próbálkozásra) adni, ami ugyan nem mulasztotta el a kiütéseket, ragyákat az arcomról, de már legalább nem fájnak meg égnek. Így azt hiszem, az antibiotikumos kezelést egyel?re elhalasztom.

De azt hiszem, hogy a kisasszony megérezhette, hogy az elválasztás került szóba, mert péntek óta (na jó, másfél hetet késett) nem hajlandó egy falat normális kaját sem lenyelni, s?t a száját is jól összezárja a kanál el?tt. Szopni viszont szopik ezerszer egy nap. Ilyenkor mia a teend?? Hogy lehet az, hogy egy jó ev? gyerek egyszer csak nem akar enni?
Mondjuk egy hete voltunk kórházban két napot, de az úgy tünt nem viselte meg különösebben. Aztán most szombaton belázasodott (38,3 levonás utan) , de másnap reggelre elmúlt. És azóta sincs semmi. A foga nem bújt ki (szerintem nem is jön, mert nem rág különösebben semmit, nem is nyálaz jobban mint eddig), jókedv?, nem ny?g?s és alszik mint egy kisangyal.
Szóval nem értem. Persze szopik, amennyit csak akar, csak furcsálom.
És mindemelett hízott is a héten 120 g körül (ami meg sokallok, mert így most 8,5 kg körül van).

Igazából nincs semmi gond, csak az érdekelne, hogy van-e ötletetek, hogy mit?l lehet ez. És hoygan lehetne (kell-e) visszaszoktatni a pépekre.
Még arra is gondoltam, hogy megundorodott a kajától, de semmi újat nem vezettem be neki a héten, csak azt kapta, amit eddig is. És semmi rossz élmlényre nem tudok visszaemlékezni, pedig törtem rajta a fejemet elég sokat.

Még annyit kérdeznék, hogy ha a széklete olyan lett, mint 6 hónapos kora el?tt (az a folyékony, sárgás anyatejes kaki) vagy legalábbis nagyon hasonlít rá, akkor ez most hasmenés vagy csak a "diéta" eredménye? Ma 2* volt, de ez még a megszokottba belefér. Mármint mennyiségileg. Ja, és a második már zöldes volt egy kicsit.

Bocsi, hoyg itt kérdezek ilyeneket, de ebben talán ti tudtok segíteni.

macsek
macsek
 


Tüni!

Elsõ körben kéne egy beutaló plusz tartály az ÁNTSZ-hez székletmintához, mert lehet, hogy van v.mi bélfertõzése, attól lehet híg és zöld a széklet. A lányomnak ez volt. Lehet v.milyen anyagcsere vagy felszívódási zavar is, azt a gyerekorvos tudja, hogy hová kell menni pl. gasztroenterológus(?). Én mindenképp a gyerekorvossal beszélnék, mert ez nem szoptatási problémának tûnik nekem.
rjuli
 
 


Tüni!
Én meg Sarlai Katalin doktornõt keresném meg a Szt. István Kórház újszölött osztályán. Õ orvos is és nemzetközi szoptatási tanácsadó is.
Nem biztos, hogy fertõzése van a babának, mert lehet attól is, hogy mindig csak a tej elsõ feléhez jut hozzá. Ettõl leheta fogyás is.
De azért valóban érdemes kizárni a fertõzést!
Azt hiszem, hogy ezt csak így a neten, másodkézbõl nem lehet megoldani. Kép
Mindenképpen menjenek el Sarlai doktornõhöz. De ha másik dokihoz mennek, akkor is keressék fel vagy a doktornõt vagy Rózsa Ibolyát, ha lehet személyesen!

Macsek! nem jön a foga? Nem beteg? Sokszor elõfordul, hogy a babák néha így esznek, néhe meg úgy. szerintem azért csinálják, hogy idegesítsék a mamájukat! Kép Kép Kép
Ne aggódj! Kínálgasd tovább, fog õ még habzsolni! Kép

Gabi! Nálunk dettó ez volt! Azt hittem, hogy nem elég a tejem, pedig elég volt csak Helena hasfájós volt és így nagyon nyûgös volt. Délutánra valóban kevesebb, de ne félj, nem fog elfogyni a babád! Ami nálam nagyon bejött és azóta minden kismama barátnõmnek, rokonomnak azt adom ajándékba, a kendõ. Délután beletettem és Helena megnyugodott. Nem sírt. Így egy kicsit én is megnyugodtam és tuti, hogy ez is szaporította a délutáni tejcsiadagot! Kép
És azóta is haználatban van a kendõ, nagyon sokat mentünk vele, tehát jól ki van használva, megérte az árát!
Kép Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi!
El is hiszem, hogy élvezed a szopit! És nagy gratula hozzá!!

Brokkoli!
Csatlakozom Mentához: én azért mindenképp várnék vele még min. 2 hetet.

Mona!
Éljen, éljen!!!! Biztos, hogy nagyon nehéz, és nagyon klassz, hogy ilyen türelmesen kitartottál!!!! Ez szuper, hogy egyre többször hajlandó szopizni Máté, biztosan visszaáll majd a régi rend. Szurkolok!!

Gabi!
Igen, a homeos szerek szabadon kaphatóak. Egyébként ha a babád ilyen keveset alszik, és kimerült vagy, akkor nem csoda, hogy kevesebb a tejcsi délutánra. Borcsa és Menta ötletei tényleg mûködnek: megpróbálhatsz du. semmit sem csinálni, csak beköltözni az ágyba a babáddal. Ha nem is alszotok, de legalább pihensz, olvasol, tévézel, ilyesmik. A kendõ az egyszerûen szuper tud lenni!!! És nagyon jó a sok-sok testkontaktus, lehetõleg pucéron, mert az is serkenti a tejcsit!
Gyönyörû neve van a babádnak!

Márti!
De jó, hogy hallok Rólatok!! 1 hónap van már csak hátra?? Te jó ég!!
Nálunk is így volt, hogy szülés elõtt megint többet kezdett szopizni Hanna, úgy láttam, hogy jobb ízû és több lett a tejcsi akkor. Viszont tényleg lehet érzékenyebb a mellbimbó, úgyhogy lehet, hogy csak ettõl van.
Gomba: lehet fehér lepedék, vagy élénkrózsaszínes, fényes bõr is a mellbimbón. A foga elvileg nem kéne, hogy bezavarjon, ha elég mélyen van a szájában. Esetleg próbáld közelebb húzni Ármint, hátha beljebb kerül a bimbó a szájába.
Tandem higiénia: höhö, Te azt hiszed, hogy lesz idõd lezuhanyozni két szopi között??KépKépKép Nagyon valószínû, hogy egyidõben fognak kérni, és hogy Ármin is fõleg tejet fog csak fogyasztani az elsõ hetekben. De ez nem gond. Igazából, ahogy Menta is írta, hacsak nem volt konkrét ételmaradék a cicimen, nem csináltam vele semmit. A Montgomery-mirigyekre, az anyatejre meg a babanyálra bíztam a teendõketKép Ha meg szájpenészes lesz valamelyik, akkor úgyis le kell kezelni mindkettõt függetlenül attól, hogy látszik-e a másikon a tünet vagy sem.
Nagyn sokszor puszillak mindhármótokat!Kép

Tüni!
Én is a sok elõtejre gyanakszom, mint Menta. Meg kéne próbálni elõször is esténként 4-4 órán belül mindig ugyanarra a cicire visszatenni a babát. Délelõtt mindenképp ébreszteni kéne az evésekhez, legalább kétóránként, de lehet gyakrabban is. Nem szabad durván, csak átöltöztetéssel, pucéron összebújással, pelenkázással. Szopi alatt cicicserélgetéssel lehet fönntartani az érdeklõdését, amikor elkezdene bealudni. Fontos lenne a C-fogásban történõ ciciösszenyomást is alkalmazni szopi alatt, mert ezzel a tej mennyisége és zsírossága is növelhetõ.
Még egy nagyon fontos: nem eszik-iszik a mama nagyon sok tejet/tejterméket? Nálunk anno tejallergia jött ki hasmenéssel a kizárólagosan szoptatott babámnál. Meg lehet próbálni ezeket elhagyni az étrendbõl.
Nagyon ügyeljenek a helyes mellretevésre!!! Föntebb írtam Kispicinek errõl.
És mindenképp meg kéne próbálniuk minél elõbb fölkeresni egy szopis szakembert.

Yoan!
De aranyos lehetett a babád, ahogy hozzád bújt!!Kép Hát igen, a szopi nemcsak testi, hanem lelki táplálék isKép

Macsek!
De jó, hogy sikerült találni valami kencét!
A babák étvágya nagyon változó lehet. Vannak periódusok, amikor sokat esznek, és épp kevésbé érdekli õket a szopi, máskor meg rengeteget szopiznak, de alig fogadnak el mást. Ez így teljesen normális. Ilyen sûrûbben szopizós idõszakokat a természetes ciklikusságon kívül elõidézhet az is, ha valami nyugtalanító történik az életükben. Lehet, hogy a mostani aggódásod a gyógyi miatt meg az esetleges elválasztás miatt hatott így a babádra. Betegség idején is nagyon gyakori ez a jelenség. Akármi is legyen az oka, ahogy jött, majd megy tovább ez az idõszak. Persze fontos, hogy az ember ne csináljon gondot belõle. Ha nagyon elutasító a pépekkel szemben, akár ki is hagyhatsz pár napot: lényeg, hogy ne érezze erõltetve magát. Az sem baj, ha most hosszabb ideig nem fogad el szilárdat: a tejciben azért még mindig benne van minden, amire szüksége van.
Szóval semmi más teendõ nincs, mint várni és türelmesnek lenni.
Kaki: még jóval nagyobb babáknál is elõfordul, hogy egy-egy ilyen "szopidiétás" idõszakban megint anyatejes-szerû lesz a székletük. De ez az étrend egyenes következményeKép, nem kell miatta aggódni.

Pele
pelcsi
 
 


szerintem nem csak az elõtejet kapja a Tüni által kérdezett baba, hiszen azt írja, hogy délutánonként két óránként dupla adagot eszik. abban már kell, hogy legyen hátsó tej is!!!
l.
 


az aluszékonyságot sem magyarázza a helytelen szoptatás!
l.
 


Hahó,
nemigen jöttem mostanában, mert Cicóka kitalálta, hogy most másfél-kétóránként akar enni. De ez most már egy hét után nem tekinthetõ evésnek, 5, max. 10 percet hajlandó a cicin tölteni, van, hogy bele is alszik, amikor nem, akkor meg tiltakozik. Azt gondolnám, mivel nem kap mást, mint cicit, ez a meleg miatt van, gyakran szomjas, de mintha éhes meg nem lenne soha...
Hozzá kell tenni, hogy ez a kétórás üzemmód nagyon jót tett a tejcsinek, több van, mint valaha, tehát biztosan nem arról van szó, hogy kevés neki. Olyan tejleadó reflexeim vannak megint, mint az elsõ hetekben. Egy jó részét mindig benne is hagyja a ciciben (fejni meg már nem tudok, mert nem jön), azaz az sem lehet, hogy olyan hatékonyan szív, hogy percek alatt kiüríti. Most már úgy van cicin, ahogyan a nagykönyvben írva vagyon, már ha hajlandó egyáltalán. Kezdek nagyon aggódni, ha most ebben a melegben akar sztrájkolni, nem jut elég folyadékhoz... A pelusok egyelõre rendben (bár kaki már csak egy-kettõ van naponta, de ez szerintem teljesen normális), kutacs is, vidám is a gyerkõc, néha már egyedül is el tud aludni (úgy értem, hogy cici meg hurcolászás nélkül is), de egyen már, mert így le fog passzolni!!!
Egyébként pár napja többet is alszik a szokottnál (de ez sem több napközben három óránál, sõt inkább kettõ-kettõ és fél), szóval kezdem azt hinni, hogy vérszegény.
A foga mégsem jön, vagy most éppen leállt. De én még ilyet nem láttam (mikor láttam volna, ez az elsõ gyerekem?), hogy mindent hajlandó a szájába venni, a cicit is, de azzal is pont úgy játszik, mintha mittudomén, zsebkendõ lenne, vagy mi (beveszi, dünnyög rajta keresztül, rákiabál, kiköpi, és kezdi elölrõl).
Na szóval küzünk mi is rendesen.
Üdv
Kriszi
Kriszi
 


Menta,Pele

Köszi a tanácsokat, Zsófi mindent a szájába vesz, és tegnap megpróbáltam az almát, csak úgy cuppogta úgy ízlett neki.
Én is meg szeretném várni a 6hónapot, de most már úgy döntöttem 1-2 kávéskanál alma ha ennyire ízlik neki szerintem nem árt.

köszi még1x

pusz

Brokkoli
brokkoli
 
 


Szia Pele!

Ezer köszi a segítségért, Kép továbbítom a tesómnak. Remélem hamarosan minden oké lesz.

Kispici
kispici
 
 


Tuni!

A baratnod probalta kis setaval, bofiztetessel felebreszteni? Mert azert a 20-30 m. keves szerintem. Egyebkent egy szekletvizsgalat mindenkeppen jo lenne, szerintem is. Foleg, hogy fogy a Babuci. Mindezek mellett a hig zoldes kakira annyit, hogy Emese is kepes volt annyit szopizni, hogy aztan ejjel 1-2X agynemucsere volt, mert folyt mindenfele a kaki. A doki nekem akkor azt mondta, hogy amit nem tud ilyen gyorsan feldolgozni, az keresztulmegy rajta. Aztan ez elmult, viszont kozben a sulya nott.

Gabi!

Nem akarlak keseriteni, de nekunk 8-9. honap tajan kezdett mulni a hasfajas (meg legjobban a Gripe Water hasznalt). Szoval ne legyel elkeseredve, ha nem mulik el hamar. Nem tudsz valakit megkerni, hogy neha delutan vigye setalni a Picit, es akkor te tudnal pihenni?

Kati
katkamano
 
 


Sziasztok!

Segitsetek legyszi!
Tegnap ota a tejleado reflexnel szuro fajdalmat erzek a honaljam kozepen egy pontban. Hallottam, hogy akinek eleg kicsi melle van, mint nekem is, annak meg ott is vannak tejmirigyei.
1 hete kb kozmetikusnal voltam es legyantaztattam, ettol is lehet? Most mit csinaljak, maszirozzam?
Egyenlore nem veszes, csak felek, nehogy rosszabb legyen.
Emma egyebkent most volt 4 honapos, 5,5 kg es 64 cm.
Szerencsere ebben a honapban is meghizta a fel kg t, viszont jo hosszu, szuletese ota 12 cm t nott!

Koszi a segitseget,
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Kakukkfû,
igen lehet a gyantától. Próbálj pihenni, a baba álla szopikor nézzen a fájó terület felé. A masszír is jó.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok, sajnos nincs idõm végigolvasni a topikot, tudna valaki most tanácsot adni harapás ügyében?
Kicsi fiam 8.5 hónapos, mostanában szopi elõtt vagy után harap, s mivel 4 tûhegyes foga van ez igen fájdalmas :-(((.
Az, hogy határozottan szóljak rá, hogy NEM, az sajna nem segít, kicsit értetlenül néz, aztán harap megint. Szeretném sokáig szoptatni, de így már félek a szájába adni a cicit :-(((.
köszi elõre is,

bia
Névtelen
 


Sziasztok!

Sajnos nálunk eljött a pótlás ideje! 4 hónapos Emma lánykám 2 hete nem hízott egy dekát sem, egész nap bömböl, pedig 1-1.5 óránként cicizik éjjel-nappal. Kaki nagyon kevés, teljesen zöld. Én meg teljesen el vagyok keseredve!!!!

Egyenlõre saját tejcsibõl pótlunk kiskanállal, de hát kínszenvedés, mert 80% mellé megy. Õ sír, nem hajlandó lenyelni, és van mikor én is sírok vele együtt.

Mi lesz ebbõl? teljesen el fog fogyni a tej?

sziasztok
Veronika
Vendég
 


I.! Viszont ha elõtte meg csak az elsõ tejet szopizza, akkor lehet attól is zöld a kakija és bealudhat a fáradtságtól is. Mindenesetre abban egyetértek veled, hogy valóban mindenképpen érdemes kivizsgáltatni a babát. (Dokinéni lássa, székletet leadni, esetleg vérvétel is!!)
Itt van még pár tipp az ébresztéshez:

1. Beszéljen hozzá, vagy énekekeljen neki.
2. Vegye le rõla atakarót.
3. Pelenázza át.
4. Vegyen le róla 1-2 ruhadarabot, vagy vetkõzetese le teljesen.
5. Fektesse a meztelen kisbabát meztelen felsõ testére.
6. Fürdesse meg a kisbabáját.
7. Masszírozza mega hátát, lábát, karját.
8. Vesse be a babaszem trükköt: ehhez gyengéden mozgassa a kisbabát mindeddig fel-le, amíg ki nem nyitja a szemét. :-)
9. Forgassa a kisbabáját a hátán fekve gyengéden jobbra-balra és beszéljen hozzá!
10. Ha jól szopizik, akkor bíztassa, hogy jól csinálja, mosolyogjon rá!

Kriszi! Kitartás! tök jó, hogy bõven van tejcsi! Valószínû, hogy nagyon szomjas ebben a melegben és nagyon jól teszed, hogy nem adsz neki mást csak tejcsit! Hidd el elég! Próbálj meg megnyugodni és õ is meg fog nyugodni és sokszor fog keveset szopizni ebben a nagy melegben. ó kis móka lesz ez a nyár! Kép

Kakukkfû! Szerintem is a gyantázás lehet a ludas, de azért ne keseredj el! Esetleg tegyél rá szopi közben meleget ha nagyon fáj, egyébként meg szopik között 10-20 percre hideget ha kipirosodna, megduzzadna, fájna!

bia!
Pedig ez lesz a megoldás meglátod! Minden egyes alkalommal szólj rá kedvesen, de határozottan, hogy Nem szabad! Ha nem hagyja abba, akkor vedd el tõle és próbálkozz 20 percel késõbb! Figyeld szopi közben mert látni lehet, hogy mikor készül a csintalanságra. Olyankor szólj rá vagy húzd gyorsan magadhoz, a melledhez közelebb, mert ha jó mélyen van a cici a szájában , akkor nem tudja megharapni. Ha nem akarja elengedni, akkor dugd be a kisujjad a szája szélén, és úgy húzd ki a melled.
Az is nagyon fontos, hogy soha ne mosolyogj rá ilyenkor és ne is kiálts föl! Az elõbbi miatt játéknak gondolja az egészet az utóbbi miatt pedig annyira meijedhet, hogy elutasítja telesen a cicit.
Kitartás és következetesség! Menni fog! Kép

Vero! Nyugi! Ha tudsz gyere el csütörtökön az Attila út 89-be az LLL-es baba-mama csopiba, biztos kapsz majd választ! Addig is próbálj meg nyugost maradni, már amennyire lehet ilyen esetben!
Talán vonulj be a hálótokba a nagyágyra, kérd meg a férjed reggel, hogy készítsen neked jópár szendvicset, almát, finomságokat és vizet az ágyhoz, meg újságokat könyveket, tv-t és szoptass, szoptass szoptass, amikor csak megnyikan a babád. Ha mégis úgy látod, hogy 3-4 pisi és 2-3 kakis pelusnál kevesebb van naponta, akkor adj neki pótlást és nagyon jól teszed, hogy nem cumiból adod! Írj majd még, hogy mi a helyzet! Egyébként nincs láza vagy más betegségre utaló jel?
Nyelve nincs lenõve?

Puszi mindenkinek!
Menta
menta
 
 


Sziasztok Lanyok!
Kerdeznek: Miki ma haromszor is kakilt (amugy 3-4 naponta szokott nemi tornaztatasra), ebbol az utolso zoldes volt, es nyalkas, nem homogen. A vegen egeszen vizszeru le jott belole. Mennyisegileg teljesen normalisnak tunt. Nem lazas, eszik rendesen (bar a napokban mintha picit kevesebbet enne), jokedvu. Aggodjak, vigyem el dokihoz, vagy varjak?
Lehet, hogy csak benyalt valamit cumirol, kezerol? Vagy en ettem valamit, ami ezt okozta nala?
Az is furcsa, hogy mostanaban mintha lustasagbol nem akarna teljesen kiszopizni a cicit, amikor mar nehezebben jon bekapja-megszivja-kikopi-tekereg-elegedetlenkedik, es ha atteszem a masikra, akkor joizuen es nagyokat kortyolva cicizik tovabb. Mivel birjam ra, hogy uritse ki a rendesen?

Lecke feladva Lanyok, koszi elore is a segitseget!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Szia Pele!

Ma bekölöztünk az ágyba, de Lárával aludni képtelenség. Egy darabig nézelödik, aztán kiabál, fel kell venni, hogy nyugi legyen, menni kell vele körbe a lakásban. Es elaltatni nem tudom, sirni meg nem akarom hagyni, mert nincs hozzá szivem.

Szia Menta!

Szerintem nálam tényleg kevés a tejcsi, mert ha mérem, akkor délután még 50 gram felett soha nem mértem. Az meg nem o.k., hogy egy 2 hónapos baba 4500 súllyal csak ennyit egyen.

Nálunk kaki is jó esetben csak kétnaponta van, pisis pelusok vannak rendesen. Ha nézem a súlynövekedést, akkor meddig lehet kivárni, hogyha nem növekszik???? Mert Agci javasolta, hogy kevesebb pótlást adjak, csak hát félek töle, mert ránk annak idején nagyon ránkijesztettek, hogy a babának nem szabad fogynia. Van valami türelmi idö? Mert mindehol azt olvasni, hogy 100-150 grammot össze kell szednie a babának a héten. Ezt mi csak úgy tudjuk teljesíteni, ha pótlást is adok a saját tejemhez. Meg sir is a Lára, jelzi, hogy neki valamikor kevés. Aztán néha délután is elégnek tünik, de utána egy órával biztosan újra jelentkezik, mert éhes.

Nálatok mennyivel szokott kevesebb lenni délután a reggelihez képest?

Gabi
Névtelen
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?