Sziasztok!
Zsuzsi!
El is hiszem, hogy élvezed a szopit! És nagy gratula hozzá!!
Brokkoli!
Csatlakozom Mentához: én azért mindenképp várnék vele még min. 2 hetet.
Mona!
Éljen, éljen!!!! Biztos, hogy nagyon nehéz, és nagyon klassz, hogy ilyen türelmesen kitartottál!!!! Ez szuper, hogy egyre többször hajlandó szopizni Máté, biztosan visszaáll majd a régi rend. Szurkolok!!
Gabi!
Igen, a homeos szerek szabadon kaphatóak. Egyébként ha a babád ilyen keveset alszik, és kimerült vagy, akkor nem csoda, hogy kevesebb a tejcsi délutánra. Borcsa és Menta ötletei tényleg mûködnek: megpróbálhatsz du. semmit sem csinálni, csak beköltözni az ágyba a babáddal. Ha nem is alszotok, de legalább pihensz, olvasol, tévézel, ilyesmik. A kendõ az egyszerûen szuper tud lenni!!! És nagyon jó a sok-sok testkontaktus, lehetõleg pucéron, mert az is serkenti a tejcsit!
Gyönyörû neve van a babádnak!
Márti!
De jó, hogy hallok Rólatok!! 1 hónap van már csak hátra?? Te jó ég!!
Nálunk is így volt, hogy szülés elõtt megint többet kezdett szopizni Hanna, úgy láttam, hogy jobb ízû és több lett a tejcsi akkor. Viszont tényleg lehet érzékenyebb a mellbimbó, úgyhogy lehet, hogy csak ettõl van.
Gomba: lehet fehér lepedék, vagy élénkrózsaszínes, fényes bõr is a mellbimbón. A foga elvileg nem kéne, hogy bezavarjon, ha elég mélyen van a szájában. Esetleg próbáld közelebb húzni Ármint, hátha beljebb kerül a bimbó a szájába.
Tandem higiénia: höhö, Te azt hiszed, hogy lesz idõd lezuhanyozni két szopi között??
Nagyon valószínû, hogy egyidõben fognak kérni, és hogy Ármin is fõleg tejet fog csak fogyasztani az elsõ hetekben. De ez nem gond. Igazából, ahogy Menta is írta, hacsak nem volt konkrét ételmaradék a cicimen, nem csináltam vele semmit. A Montgomery-mirigyekre, az anyatejre meg a babanyálra bíztam a teendõket
Ha meg szájpenészes lesz valamelyik, akkor úgyis le kell kezelni mindkettõt függetlenül attól, hogy látszik-e a másikon a tünet vagy sem.
Nagyn sokszor puszillak mindhármótokat!
Tüni!
Én is a sok elõtejre gyanakszom, mint Menta. Meg kéne próbálni elõször is esténként 4-4 órán belül mindig ugyanarra a cicire visszatenni a babát. Délelõtt mindenképp ébreszteni kéne az evésekhez, legalább kétóránként, de lehet gyakrabban is. Nem szabad durván, csak átöltöztetéssel, pucéron összebújással, pelenkázással. Szopi alatt cicicserélgetéssel lehet fönntartani az érdeklõdését, amikor elkezdene bealudni. Fontos lenne a C-fogásban történõ ciciösszenyomást is alkalmazni szopi alatt, mert ezzel a tej mennyisége és zsírossága is növelhetõ.
Még egy nagyon fontos: nem eszik-iszik a mama nagyon sok tejet/tejterméket? Nálunk anno tejallergia jött ki hasmenéssel a kizárólagosan szoptatott babámnál. Meg lehet próbálni ezeket elhagyni az étrendbõl.
Nagyon ügyeljenek a helyes mellretevésre!!! Föntebb írtam Kispicinek errõl.
És mindenképp meg kéne próbálniuk minél elõbb fölkeresni egy szopis szakembert.
Yoan!
De aranyos lehetett a babád, ahogy hozzád bújt!!
Hát igen, a szopi nemcsak testi, hanem lelki táplálék is
Macsek!
De jó, hogy sikerült találni valami kencét!
A babák étvágya nagyon változó lehet. Vannak periódusok, amikor sokat esznek, és épp kevésbé érdekli õket a szopi, máskor meg rengeteget szopiznak, de alig fogadnak el mást. Ez így teljesen normális. Ilyen sûrûbben szopizós idõszakokat a természetes ciklikusságon kívül elõidézhet az is, ha valami nyugtalanító történik az életükben. Lehet, hogy a mostani aggódásod a gyógyi miatt meg az esetleges elválasztás miatt hatott így a babádra. Betegség idején is nagyon gyakori ez a jelenség. Akármi is legyen az oka, ahogy jött, majd megy tovább ez az idõszak. Persze fontos, hogy az ember ne csináljon gondot belõle. Ha nagyon elutasító a pépekkel szemben, akár ki is hagyhatsz pár napot: lényeg, hogy ne érezze erõltetve magát. Az sem baj, ha most hosszabb ideig nem fogad el szilárdat: a tejciben azért még mindig benne van minden, amire szüksége van.
Szóval semmi más teendõ nincs, mint várni és türelmesnek lenni.
Kaki: még jóval nagyobb babáknál is elõfordul, hogy egy-egy ilyen "szopidiétás" idõszakban megint anyatejes-szerû lesz a székletük. De ez az étrend egyenes következménye
, nem kell miatta aggódni.
Pele