Új privát üzeneted érkezett!

[quote="becka"]N írta:beckaem tudom, hogy tudjátok-e, de jó néven veszik, hogyha viszel be ruhát a picurra, azt mondták tegnap, hogy nem gond, ha nincs, de jobb lenne, hogyha a születése után már az otthonról hozott ruhákban lenne, rugi, body, takaró, törülköző...


Mikor én szültem, 2 éve, épphogy fejbe nem kólintották azt, aki nem vitt saját ruhát a babának... Adtak ottanit, de kb. mintha a csillagokat kellett volna lehozniuk az égből. Szerencsére nem velem történt, én vittem, mert az itteni lányok felvilágosítottak:D, hogy mit kell bevinni, de több szobatársam is így járt.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Azért írtam le, mert én eddig úgy tudtam, hogy majd csak a hazamenéshez kell ruha a babára, mert benntre adnak. Szóval nekem újdonság volt tegnapig ez az infó.

Ja, popsitörlőt is vigyünk és egy csomag pelenkát, textil pelenkát pár darabot, hirtelen még ez jutott eszembe... :roll:

KépKép
becka
 
 


Köszi Becka a sok hasznos infót!
Mikorra vagy kiírva?

5-én akkor lehet találkozunk, én mindenképpen elmegyek a szülésfelkészítőre. Bár sajnos apa nélkül, mert ez a déultán 3 óra kicsit korai.

Ez a tolmács dolog jó:)) Két hete mikor vérvételen voltam, akkor is volt egy kínai nő tolmáccsal. Ahogy észrevettem van egy doki, aki rájuk van specializálódva. A tolmács olyan otthonosan mozgott a kórházban, mint aki ott dolgozik :D
kutyfül
 
 

 
 

úgy tudom megvannak a kialakult doki-szülésznő párosok. ÉS gondolom az is megvan, ki kivel nem szeret együtt dolgozni...

Én nem akarok a dokimnál szülni, egyszerűen anyagi okokból. Most magánrendelésére járok, ami elég húzós. És ahogy látom, hallom, tapasztalom a dokik csak a szülés végére a kitolásra jönnek be. Nekem eddig minden problémamentes, úgy tervezem a szülés is az lesz, szóval jó az ügyeletes doki. De szülésznőt szeretnék, mert ő végig ott van az emberrel. És ha kifogok egy nagyüzemi napot/estét, akkor az ügyletes szülésznőnek ahogy olvasom nem sok ideje van egy-egy kismamával foglalkozni.
Így viszont elég kínos lenne a dokit megkérdezni, hogy kit ajánl szülésznőnek, hogy nem nála akarok szülni...
ez az én nyűgöm
:(
kutyfül
 
 


Elvileg szeptember 20-án szülünk. :) (Sikerült másik vonalzót beállítani)

Megértelek, én is anyagi okokból kifolyólag rágódtam azon, hogy behívjam-e a választott orvost, amikor szülünk, mivel a magánrendelőjébe járok, az havi 10 ezer forint, a szülésre úgy tudom, hogy a tízszeresét adják átlag.. Ez nekünk is nagyon megterhelő lesz, lenne. Szóval a párom azt szeretné, hogy nyugodt legyek, mindent megoldunk, de hogyha minden rendben lesz, bízom ebben, akkor szinte a "semmiért" kapná azt a hatalmas összeget. Azt gondolom most, hogy behívjuk és meglátjuk a végén, hogy mennyit volt szükség rá, és max. kevesebb lesz a borítékban...

A szülésznő viszont szerintem fontos, mert sokszor el vannak havazva és teltház is gyakran van, átlagban ketten ügyelnek és szaladnak nyolcfelé, érthető, hogyha nem tudnak egyformán mindenkire figyelni. Az pech, hogyha a választott éppen akkor ügyeletes. Viszont, hogyha miattam bejön és a pihenő idejéből áldoz és tényleg segít, akkor hasznosabb mint a doki. Az ő tarifájuk nem vészes a dokikhoz képest, 15-30 ezerig, ha jól tudom.

Ezen gondolkodtam, hogy mi van akkor, hogyha szülni megyünk és csak a szülésznőt hívjuk be, a doki pedig az éppen ügyeletes. Ezzel az a baj, hogy ők együtt dolgoznak, tuti, hogy azért vállalt így el a szülésznő, mert mondtam, hogy XY dokihoz járok, ő ajánlotta..

Lehet, hogy akkor tudod így csinálni, hogyha a szülésznőt máshonnan hívod és nem a kórházi, mert a kórháziak valószínűleg mind dokikkal vannak "összeköttetésben". Ez csak feltételezés, persze.

KépKép
becka
 
 


az én dokimnak is ez a tarifája, 10 e Ft a magánrendelésen egy alkalom. és ennek a 10szerese nagyon sok. Főleg ha tényleg minden problémamentes és mondjuk egy 3/4 órás "munkája" van az emberrel összesen.
Te kérdezted a dokit, hogy mennyi nála a szülés?

Azért nem adom fel, megpróbálok keresni olyan szülésznőt, aki esetleg vállal választott doki nélkül is. Próba szerencse.
kutyfül
 
 


ilyen vonalzót hogy lehet betenni?
kutyfül
 
 


Az én dokimat nem kellett kérdezni, kérdés nélkül mondta a sajátját és a szülésznőét. :( Nem gondoltam, hogy ez így megy, de úgy látszik, hogy nem kertelnek, időben szólnak!

Klikkelj az én vonalzómra, akkor arra a honlapra kerülsz, beírod az adatokat, választasz hátteret és figurát, jópofák vannak. Hogyha a többiekét megnézed, van sok honlap már, ahol lehet gyártani. Magyarul még csak a babafalvásat találtam.

Te mikor szülsz? (Hogyha sikerül a vonalzód, úgyis kiderül :D )

KépKép
becka
 
 


[quote="becka"]A írta:beckaz én dokimat nem kellett kérdezni, kérdés nélkül mondta a sajátját és a szülésznőét. :( Nem gondoltam, hogy ez így megy, de úgy látszik, hogy nem kertelnek, időben szólnak!



Ha ez velem történt volna meg, akkor akár 1 héttel a szülés előtt is váltottam volna. Nekem ne mondja meg senki, hogy mennyire legyek "hálás". Szerintem. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


A választott szülésznő, de orvos nem témához: nem tudjátok a kiszemelt szülésznővel megbeszélni? Elvileg 100%-ig meg kell, hogy bízzatok benne és akkor szerintem ha őszintén elmondjátok, hogy mi a helyzet, ő is őszintén válaszol majd, hogy igen, vagy nem. :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Igazad van Ilba, nekem is azonnal az jutott eszembe, hogy otthagyom a dokit. Viszont, kb. 10 éve járok hozzá, eddig minden rendben volt, ez hideg zuhanyként ért, de úgy vezette elő, hogy minden kollégája megmondja, ezért ő is és még mosolyogva azt is hozzá tette, hogyha nem engedhetjük meg magunknak természetesen nem adunk annyit... :(

Nem próbálom a szülésznőt beavatni ebbe, hiszen ők együtt dolgoznak és nekem az orvos adta meg a szülésznő nevét és a "tarifáját". Nem kockáztatom az utolsó hónapban az orvos és szülésznő váltást sem. Ez van.

Viszont megkérdeztem, van olyan ismerős aki végig a kórházi rendelésekre adott alkalmanként 6000 Ft-ot és a szülésnél szintén a tízszeresét adta. Általában ez a "szokás". Elég durva, sajnos.

KépKép
becka
 
 


Kvaszeva!Írtam neked privit.

Kép

Kép
linus
 
 


Becka,
igen, ez a dolog, hogy a rendelési tarifa 10×-esét adják szüléskor, ez egy támpont, én csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt a bizonytalan anyukák találták ki maguknak, vagy a dokik. :roll: Mert én kismamáktól hallottam, hogy ezt a gyakorlatot szokás követni, de az sosem derült ki számomra, hogy ez kitől ered. Mindenesetre én azt tanácsolom, hogy mindentől és mindenkitől függetlenül gondold meg, hogy a magad értékrendje szerint mennyit adnál és vedd hozzá az anyagi lehetőségeiteket és aszerint adj. Ha esetleg keveselné az orvos, az már az ő gondja. Attól még a gyerek megszületett, nem rakhatja vissza, hogy ennyiért nem segítem a világra. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Becka,
ki a dokid?
Értem, nehéz helyzet, tényleg.
Én is azt mondanám, mint Gabi, szülés után majd meglátod és annyit adj, amennyit gondolsz.
Mi előre megbeszéltük a férjemmel, aztán mégsem annyit adtunk. :D
Ha érdekel priviben szívesen megírom. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Oké csajok, akkor ezt követem én is. Majd szülés után megbeszéljük a férjemmel, addig is van egy elképzelésünk, hogy mennyit tudunk, akarunk szánni rá. Meglátjuk!

Hétvégén már bedobáltam a táskába jó pár dolgot, mert mindenki ezzel nyűstölt, szerintem Levi nem akar idő előtt érkezni, de majd eldönti. :) Van olyan dolog ami hiányzott, nem vittetek be magatokkal a kórházba, de jó lett volna? Akár szülésre, akár a pár napra?

KépKép
becka
 
 


Becka,
nekem hálóingből nem volt elég. :D
Eléggé véreztem, így voltak "balesetek", aztán a 2. nap éjjelén, mikor megjött a tejem, na akkor mindent szétáztattam.
Mindenképp legyen nálad szerintem szopis melltartó és betét bele.
Nekem bejött a hálós bugyi is, úgy, hogy Tena, rá a hálós bugyi, de ez volt mikor elcsúszott és utána kicsit szoros rendes bugyit húztam erre, na ez így volt a tuti biztos. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ez igen! Tettem be 3 hálóinget + 1 rövidnacis pizsit, aminek szintén szopis a felső része. Ez elég lesz?

Tettem 2 szopis melltartót + Tena betétet + melltartóba betétet..

Az érdekel még, hogy a picur hány rugit, bodyt használ el a benntlét alatt? Tudom, hogy ez változó, attól függ mennyit eszik, pisil, kakil, de kb. hány db-ot vigyek ezekből neki?

KépKép
becka
 
 


Becka,
az én babám nagyon bukós volt (= hányós), gyakorlatilag 2 óránként öltöztettem át. De akkor még eszembe sem jutott, hogy ha előkét kötnék rá, akkor nem átöltöztetni kéne folyton, csak előkét váltani. :oops:
Sztem a nacis pizsi kényelmetlen lesz. Bár, ki tudja. :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Becka,
csak hogy legyen ellenpélda is :lol: Beni napi 1 rugit használt csak. De ő nem volt bukós soha.
De ahogy nézem pesti vagy, szóval bármikor kapsz otthonról utánpótlást, nem? :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Bilbus, kikapsz!!! :lol:
Az otthoni utánpótlással csak az volt a gondom, hogy izgultam, hogy a férjem beér-e a kórházba, amíg kitart az utolsó kis rugi is. :? De mondom, ha lett volna annyi eszem, hogy előkét adok rá nappal...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


próbálom a vonalzót

<a href="http://lilypie.com"><img src="http://bd.lilypie.com/LkY0p2.png" alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
kutyfül
 
 


kutyfül
 
 


Ilba!
A választott szülésznő, de doki nem témához:
az a baj, hogy nincs kiszemelt szülésznő. Szóval nincs kivel megbeszélni. Nem ismerek egy szülésznőt sem. És ezen az alapon, doki nélkül nem is ajánlottak senkit. Talán ezen a felkészítő tanfolyamon szerencsével járok és legalább egy szülésznővel megismerkedek. aztán majdcsak ajánlanak valakit
kutyfül
 
 


Becka! Ugye majd beszámolsz nekünk mindenről, ha már otthon lesztek majd?

ja, mivel a vonalzós téma nem sikerült inkább megírom :) Nov 25-re vagyok kiírva. Szóval addigra Te már rutinos anyuka leszel!
kutyfül
 
 


Kutyfül, az url-es kódot másold be. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

a szülésfelkészítőre visszatéve. Hogy működik? ha most szeptember első szerdáján kezdődik, akkor hány alkalom egy adag? Vagy minden alkalommal ugyanaz van?
Váltóruhát vagy cipőt kell vinni?

Judit

Kép
vjudyt
 
 


Judit,
6 alkalom, aztán újra előlről megy, szóval végülis bármikor be lehet kapcsolódni.
A témák: általános bemutatás, szülés, van egy film is, ami nagyon szar, nem érdemes elmenni, 70es éveket mutatja, fájdalomcsillapítás, légzés, csecsemőápolás.
Fizetni nem kell, vinni se semmit, esetleg papírt, ceruzát.
Utána kb. 6 pár nézheti meg a szülőszobát.
Ez volt legalábbis 2005ben.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Persze, hogyha hazajövök a kórházból megírom, mert ezért van ez a topik az "élményeimet". :)

Addig is, Gabuska példájából okulva, teszek be előkéket is. :D Biztos, ami biztos és 3 rugit, 3 bodyt, remélem így elég lesz, de tényleg Pesten lakunk (IV.ker), a párom tud behozni, ha hiányzik valami.

Nem értem vjudyt, hogy mihez kell váltóruha, cipő? A szülésfelkészítő tanfolyamhoz? Nem tudom, mert én a nyáron pont lecsúztam róla, de ez inkább egy előadás az ebédlőben, nem hiszem, hogy "tornaóra". Úgy tudom, hogy 4-5 alkalomból áll.

Kutyfül, a vonalzót a profilodban tudod beállítani és nekem csak a BBC kóddal működött. Mire szülsz, már "komoly" 2 hónap tapasztalatom lesz. :wink:

KépKép
becka
 
 


Becka,
pontosan hányadikára vagy kiírva? A Barátnőm, akit említettem, hogy szintén Levi babája lesz és ugyanott tart kb. mint Te, szóval ő szept. 18-ra van. Lehet, hogy egyszerre lesztek bent? Áginak hívják, rövid barna haja van, ha találkoztok, szólítsd meg nyugodtan, szuperjó fej! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ez nagyon jó! Én szeptember 20-ra vagyok, úgyhogy van rá esély. :) Nehogy összekeverjük a 2 Levi babát. :D

Lehet, hogy hülye kérdés, de miben szültetek? Szüléskor mi van az emberen, semmi? Vagy egy hálóing, ami utána kuka? Úgy látom, teljes káosz ez a pakolás..

KépKép
becka
 
 


Becka,
én hálóingben szültem, tök mindegy milyen, mert fel volt tűrve és miután megvan a baba a hasadra teszik és szoptatni is tudsz úgy.
Sima 60 fokon minden kijött belőle, én a mai napig használom.
Ja, és zokni is volt rajtam, de akkor tél volt.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Becka,
a vajúdás alatt tényleg tökmindegy mi van rajtad, egy hosszú póló is megteszi, és ha úgy esik jól, a kitolásra akár le is veheted, sokan szülnek meztelenül. :wink: Aztán ha letisztogattak, akkor vissza lehet bújni egy tisztába, de akkor már sztem mindenképp hálóingbe, hisz utána lekerültök a kórterembe már.
De izgi, 3 hét! :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy beleszólok én most voltam kedden a szülésznőmnél és ő mondta, hogy ha lehet még popsitörlőt, hintőport, popsikrémez, fürdetőt is vigyünk, mert elméletileg van, de ha mégsem ne akkor kelljen rohangálni. (kifogót, kisplédet, sapit is mondott)

Hát én össze pakoltam a fentiek alapján, de röhejes mekkora lett a csomink, ha én ezzel bevonulok, tuti, azt hiszik, hogy oda fogok költözni.

Ha minden igaz leánykám lesz 2-3 héten belül (szept. 15- re vagyunk kiírva). Ha fülbevalót szeretnénk neki tetetni kivel kell intézni? Egyáltalán a kórházba kifurják még?

Köszi a segítséget előre is. Mindenkit üdvözlök!!!

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Köszi, hogy írtad, nekem ennyi mindent nem mondtak. Viszont a popsikrémet és a fürdetőt a gyerekorvos írta fel receptre és azt majd Levi születése után tudjuk kiváltani. Hintőpor és alkohol helyett pedig a Betadine oldatot javasolja, úgyhogy a kórház miatt vegyem meg ezeket a dolgokat?

Nem tudom, hogy mi az a kifogó? Takarót, törülközőt nekem is mondott és popsitörlőt, pelenkákat.

Azért köszi az infót, akkor már te is a "végét" járod. :) Hogyha túl vagy mindenen, gyere vissza a fórumra és mesélj!

Még egy szüléssel kapcsolatos kérdés: nem probléma, hogy nem adnak beöntést? Gondolom, hogy jó megúszni ezt a macerát, viszont hogyha kakilni kell és nem tudsz menni, akkor nagyon kellemetlen lehet, vagy nem az?

KépKép
becka
 
 


Sziasztok!

Én is az Istvánban fogok szülni, holnap megyek a szülésznővel beszélni. Még nem találkoztunk, szeretnék vele elbeszélgetni és az alapján döntenék.

Becka! A gyógyszertári recepteket, amiket a gyerek háziorvos ír fel, azt megkaphatod korábban, mert úgy szoktak gyerekorvost választani. nekem pl. a védőnőm "intézi". Ő fog bemutatni és talán jövő héten meg is kapom a recepteket.
Csak így tudom magammal vinni szülésre a kenceficéket.

Röhej, de én nem tudom mennyi csomagunk lesz, ha ennyi mindent kell vinni :roll:

büngyike
 
 


Ja, és még valami: Szülőpozíciós jógára járok, ott egy dúla azt mondta, hogy jó, ha kapunk beöntést, mert több helye lesz konkrétan a babának!
Én szeretnék beöntést.

büngyike
 
 


Gondolom, hogyha kérünk, akkor kapunk, de nem tudom, hogy kérjek-e...

A recepteket már megkaptam a választott gyerekorvostól (még jó, hogy mindent választhatunk :D), még a gyermekem nevét és a címét is rá tudom írni (bizom benne, hogy mindegyik UH jól látta, hogy fiú). Viszont kell rá születési dátum, amit előre hogy írjak rá? Enélkül is kiváltható? Mert a TAJ számot mondta a doktornő, hogy úgy kell, hogy 8-assal kezdem és a többi szám a sajátom, ideiglenesen, amíg nincs meg az övé.

Szóval én azt gondoltam, hogy szülés után apuka ráírja a dátumot és kiváltja. Mondjuk akkor nem a pakkomban lesz, de hamar behozza, ha szükséges. Ezek szerint, hamar kellenek..

Büngyike, kiváncsi vagyok, hogy a te szülésznőd még mit mond, majd írd le légy'szíves.

KépKép
becka
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a szülésfelkészítős infókat. Akkor ezek szerint én tévhitben éltem, valószínű az amerikai filmek alapján, mert úgy gondoltam, hogy egy szülésfelkészítőn légzésgyakorlatok, meg ilyenek lesznek.
na mindegy, azért elmegyek és megnézem.

cukorterhelés: egyik terhes barátnőm mesélte, hogy az Istvánban úgy zajlik a cukorterhelés, hogy tejet és zsömlét kell enni-inni.
Ezzel csak az a problémám, hogy utálom a tejet. utoljára anyatejet ittam valamikor pár hónapos koromban, utána már csak kakaó formájában tudták a szüleim belémtuszkolni.
Van arra esély, hogy valamivel helyettesítsék a tejet? ki mit tapasztalt?

A szülésre készülőket nagyon irigylem, hogy már ott tartotok, hogy korházi csomag, és miben szüljetek. Kíváncsian várom az élménybeszámolóitokat majd szülés után.

Judit

Kép
vjudyt
 
 


Légzésgyakorlatot Vjudyt, azt a szülőpozíciós jógán tanulhatsz! Nagyon hasznos!

Becka: Én úgy tudom, hogy kiválthatjuk, habár még nem kaptam se receptet és a gyermekorvossal sem találkoztam. Majd megkérdezem én is jövő héten. De ha Apa behozhatja, akkor szerintem nem gond utána sem. Úgyis ott fog téblábolni meg segédkezni, és ki tudja mit kell mg behoznia :)

Cukorterhelés: nem tudom mivel válthatod ki. A kakótól nem lesz magas a cukrod? Esetleg ha kihagynád a zsömlét és csak egy kakaót innál :roll: ... én csak morfonírozom, de kérdezz rá a védőnődtől!

Holnap este igyekszem beszámolni a szülésznőről:)

büngyike
 
 


Büngyi, közben megnéztem a blogot, szép! Ügyes vagy. :) Nekem a gyerekorvos mondta, hogy szülés utána apa majd kiváltja, de akkor még abban voltam, hogy mire hazamegyünk, addigra kellenek ezek a motyók. Nem baj, így is megoldjuk.

Vjudy: nekem a légzőgyakorlat benne volt a "sima" terhestorna végén is minden alkalommal, amire a Brendonba járok, jártam és a kismama jógán is. Ja és ott tartanak havonta (most pénteken is lesz) papás-mamás szülésfelkészítést, akkor is gyakoroltuk, hogy a papák is tudják, hogyha mi esetleg elfelejtenénk. :D

Cukorterhelés: nekem nem zsemle, tej volt, hanem 75 gramm (ha jól emlékszem) laktóz, ezt a patikában kell megvenni, olyan mint a tömény porcukor, nagyon durva, vízben kell feloldani, de beletekerhettem citromot, egy egészet. Így még elviselhető volt. Hogyha mondták volna a tejet, zsemlét inkább azt választom. Hát, kinek mi.. Emlékszem, nagyon kellett utána sietnem, mert pont 1 óra múlva kell, hogy levegyék a vért, persze tömeg a labornál, én előre furakodtam, mindenki kinyírt a tekintetével, éppen odaértem. :?

KépKép
becka
 
 


Köszi Becka :)

Jaj, keverjük a dolgokat... a cukorterhelés, az a cukros lötty, amit Becka ivott, az nagyon rossz.
Az Istvánban pedig tejet és zsemlét etetnek veled (vagyis otthon kell megedd), legalábbis annál a vizsgálatnál, amit az én orvosom kért.
Tehát, előző az a terhelés a második az csak sima reggeli utáni cukorvizsgálat.
Az értékek nem lesznek ugyanazok, mert értelemszerűen a cukorterhelésnél nagyon sok cukrot juttatnak a szervezetbe. Ilyenkor néznek 30-60-90 és hasonló perces eredményeket.

büngyike
 
 


Szóval akkor a tejet elvileg nem úszhatom meg.
Pedig én megeszek bármilyen más tejterméket, mondjuk a kefírt csak ha nagyon muszáj, mert azon kicsit érzem még a tej ízét, az összes többi: sajt, joghurt, tejföl, túró, bármi jöhet.

De hát majd 2 hét múlva kiderül, hogy mi lesz a nagy megoldás.

a cukros víz is tudom, hogy nagyon rossz, de szívesebben innék azt kétszer.

Judit

Kép
vjudyt
 
 


Az az igazság, hogy nekem nem volt tej-zsemle. Egyszer mentem, és laktózt ittam. Lehet, hogy orvostól függ, vagy eredménytől, vagy ... ki tudja? Elvileg megúszhatod.

Szóval nem tudom még mindig, hogy mi az a kifogó? Még nem jött Csilla77, hogy elmondja. Valaki más, esetleg?

KépKép
becka
 
 


Sziasztok!

A beöntéssel kapcsolatban
Kitoláskor nekem bizony más is jött a baba után, DE: abban az állapotban ez érdekli az embert a legkevésbé, és mivel senkinek nem adnak, gondolhatjátok hány ilyet látott már a szülésznő és az orvos. Nálam abban a pillanatban kihúzta a szülésznő a lepedőt alólam, tett egy másikat és kész. És nem mellesleg én irtózom attól, hogy a végbelemben turkáljanak, így kifejezetten örültem, hogy nem volt beöntés.

Kifogó
Igaz, ez 2 éve volt, de nemhogy kifogóval nem bíbelődnek a fürdetéskor a csecsemősök, de még a babákat is 5 másodperc alatt lelötykölik, pultra ki, törlés 2 irányból, ruha rá és kész. Egy baba 2 perc.

Receptek
Ez is 2 éve volt :lol: , mi előre kiváltottunk mindent, szül. dátum nem kellett rá, csak a Taj-számom azzal a bizonyos 8-assal az elején.

Az pedig tudtommal elég ritka, hogy hintőport, alkoholt nem adnak a köldökcsont kezelésére. Popsitörlőt viszont tényleg mindenkinek magának kell vinnie, hisz az nem egy nélkülözhetetlen eszköz (elvileg...), amit a kórháznak kötelessége biztosítani.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Becka,
a kifogó egy hatalmas pelenkaanyagból készült valami, ami nagyon-nagyon jó nedvszívó, ezért a picurkáknál nagyon gyakran törölközőnek használják. Én is csak azért tudom, mert 15 évvel fiatalabb nálam az öcsém, és az Anyu neki azt vett. A mai napig csak azt hajlandó törölközésre használni a kistesóm. :D :D

Évi

KépKép
kvaszeva
 
 


Linus!

Nagyon köszönöm az infókat! A 13. heti ultrahang után felhívom, és egyeztetek vele.

Évi

KépKép
kvaszeva
 
 


Köszönöm mindenkinek. Ezek szerint már van itthon "kifogóm", mert a normál textilpelenkák mellett vettem 3 db nagyméretűt is, ezt hívják így. Akkor beteszek belőle, és megpróbálom előre kiváltani a recepteket is. Sokat segítetek ám! :lol:

Gondoltam, hogy nem problémáznak a szülésznők, hogyha más is kijön a baba előtt, után belőlünk, mivel senkinek nem adnak beöntést, biztos megszokták ezt. Nekem nagyon fura, de abban a helyzetben nem számít. Akkor nem erőltetem, hogy adjanak. Egyébként ez egyszerűen "mamabarát" dolog? Nekik nem biztos, hogy így kényelmes, miért csinálják vajon?

KépKép
becka
 
 


Sziasztok Lányok...
Én tavaly novemberben szültem az Istvnban... Megpróbálok válaszolni.
Bendém 62 cm-es volt, így a bevitt 56-os rucikból egy sem volt jó. Apa, amikor az KZS vért elvitte, utána hozott nagyobb rucikat. addig kórháziban volt Manókám. Kifogó=nagy textilpelus, bébitörölköző... :)
beöntés. Én is a "mellékes" dolgoktól féltem, de a szülésznőm azt mondta, én ezzel ne törődjek, ez ezzel jár. És kicserélte a lepedőt/törölközőt...
A fürdetés nevetséges: tényleg kb 10 másodperc! Komolyan!!! Én első este alig tudtam kivergődni a csecsemősökhöz, úgy szédültem, de ott pattogtak, hogy vigyem a babát fürödni.... És erre bevizezik, dobálgatják kicsit és kész...
Popsitörlő, kenőcs volt a szobában a pelenkázón, meg alkohol és hintőpor is. Pelus is volt, talán 3-4 db/naponta/baba. De kaptunk Libero-s ajándékcsomit is, abban is volt minden.
Fürdető nem kellett, mert a csecsemősők pancsoltak valamivel, nem mi adtuk.
Különben lesz idő kiváltani mindent, mert a szülés napján nincs fürcsi, a magzatmáz miatt (gondolom...)
Ott van az "udvarban" a gyógyszertár, Apa ki tudja váltani, amit kell...
:)
Klassz dolog előtt áltok, most elkapott a nosztalgia... :))))
Szilvi

szilvás76
 
 


Becka,
igen, valami olyasmit hallottam az István kh. kontra beöntés dologról, hogy a széklet, ami esetleg a babával kijön, semmi veszélyt nem jelent rá nézve, és pusztán azért, hogy az "jaj, de undi" nem kínozzák a kismamát még a beöntéssel is.
Az én időmben :lol: úgy működött, hogy ha mégis ragaszkodott az anyuka hozzá, előre kellett szólnia a választott szülésznőnek, aki addigra, mire a kh-ba ért a kismama, átkönyörgött a nőgyógyászatról egy beöntő csövet, mert a szülészeten eleve nincs.

Szilvi,
hűűűűűazannya, 62 centi! Ha jól emlékszem már olvastam rólatok, és akkor is leesett az állam. :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mindig jön valaki, valami újabb meglepivel. :) Akkora lesz így a táskám, hogy csak na, mert most teszek el 62-es rucit is. :D

Holnap megyek a dokimhoz CTG-re (nem a kórházba, hanem a saját rendelőjébe, biztos így fizetős lesz, múlt héten szabadságon volt és a kórházban a szülésznő megcsinálta, ingyen természetesen), remélem UH-ot is néz majd, mert érdekelne, hogy most mekkorák vagyunk kb. Utoljára 33 hét + 3 naposan voltunk és 2,2 kg. Azóta 3 hét eltelt.

KépKép
becka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?