Új privát üzeneted érkezett!

Meri, jó ez a gatyó!!!! :D Én is még 1 farmert veszek, és ki is szeretném húzni két nacival az egészet.

Katuci biztosan nem lesz semmi baj, ne aggódj!! :D

Anonimus :lol: :lol:

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de egyre nehezebben találom ki mi legyen a vacsi itthon...Párom mindig csak azt mondja: nekem mindegy! Így könnyű, én meg agyalhatok..vmi könnyű kellene.Hm.

Kép
timicsiga

Jó reggelt,

Visszatérve arra, hogy az AFP szint is utalhat a baba nemére, megnéztem a fiaimét.
Danikáé 0,82m Bazsié 1,02 volt. Szóval erről ennyit. Ebben sem lehet bízni.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Jó reggelt!
Hogy vagytok?
Nekem éjszaka megint begörcsölt a vádlim :? egyre többször van ilyen pedig eszem a magnéziumot :? nektek nincs ilyen?

Pati,
Hatalmas drukk a mai kombi teszthez kérlek jelenzkezzél!!!!

Judy,
Megkérdeztem a nővéremet neki kétszer is alacsony volt és kettő lánya van.... ez ilyen egyszer igaz egyszer nem :lol:
Vendég

Pandi,

Jó reggelt.

Nekem is szokott görcsölni a vádlim, másnap meg alig tudok lábraállni. És a terhesség alatt gyakoribb, már én is gondoltam a magnéziumra, de odáig még nem jutottam el, hogy vegyek.

Pati,

Én is drukkolok a teszthez. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy,
Magnezium szerintem semmit nem ér legalábbis nekem mert én azt tényleg naponta szedem már 18 hete. Lassan sánta leszek :D
Vendég

Pandi,

Akkor azt hiszem inkább spórolok rajta, és nem veszek, ha igy is ugyis görcsöl. Majd elmulik a szüléssel. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy,
Inkább botot vegyél azzal könnyebb menni :lol: nekem is kell :lol:

Kép
Kép
Vendég

Pandi,

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amugy anyunak van mankója még abból az időből amikor el volt törve a bokája, majd kölcsönkérem. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Éjjel nekem is görcsölt a lábam, este mikor a lányomat altattam, akkor a lábfejem, de iszonyatosan, éjjel pedig 3-szor a vádlim. Reggelre még meg is volt egy ponton duzzadva. Szörnyű volt. A lányommal csak az utolsó két hónapban volt ilyen, most meg már többször is előfordult, de ennyire még sosem volt rossz.
Én is szedek magnéziumot, a fene tudja, hogy mennyit is ér valójában.

Pandi!
A tábliba írd be légyszi, hogy szept. 20-án megyek vissza terhestanácsadásra, aztán majd akkor adnak időpontot UH-ra.
De gondolkodom rajta, hogy a 18. héten elmegyek 4D-re. Szerintetek érdemes? MErt nem bírom ki a 20-22. hétig!!! :-)
Látni akarom, hogy tényleg minden oké!
Bár legbelül tudom, hogy minden rendben, de a kisördög mindig ott bújkál bennem, és nehezen tudom elhessegetni a rossz érzéseket.
A lányommal soha nem aggódtam, nem tudom most mért vagyok ilyen parázós.

Tegnap amúgy nem volt túl jó napom, 1,5 órát várattak a belgyógyásznál, utána 2 órát a terhesgondozóban. Este tök szarul voltam, meg asszem elrontottam valamivel a gyomromat, mert most egy kis hasmenésem is van. Ja, és dolgozom:-((((

További szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
18. héten szerintem érdemes mi a 16. héten már nagyon jól láttuk mindenét a picinek :D
Vendég

Látom az UH-k és vérvételek időszakát éljük.
MIndenkinek drukk a tökéletes eredményért.
(Én is ma voltam vérvételen, végül az AFP-t is meg kellett csináltatni, mert kötelező. )

N. Vera!
Éljenek a buborékok!

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Pandi!
Akkor szerintem el fogok menni, párommal is leegyeztetek egy időpontot, meg visszük a pici lányunkat is, mert már úgy szeretné látni a kistesót!

Légyszi javítsd át a tábliban, hogy február 12-re írtak ki.
Ahány kalkulátoros-karika, annyi időpont....:-)

Köszi!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok,

megérkezett az AFP eredmény : )

AFP TERHES 33.54 IU/ML ( 20.00 - 55.00)
AFP MOM 0.75 (0.70 - 1.30)
SÚLY KORR.MOM 0.83 (0.70 1.20)

Mindenkinek drukk, aki még várja az eredményeket

Andi

Kép
danidaniel

Andi,
Akkor nálad is minden ok :lol:

Körkédés:
Légzésfigyelő:
Ti vesztek, tapasztalt anyukák? Jó vagy felesleges?
Vendég

Sziasztok!

Pandi!

Szeptember 24-én megyünk 4d-re, ha beírnád a tábliba! :D
Légzésfigyelő: Petinek asszem megmentette az életét, én nem sajnálnám rá a pénzt csajok, ha már nem kell, simán el tudod még adni a börzéken! Mindenki azt mondta, hogy időre született, egészséges, fejlett baba, semmi szükség nincs a légzésfigyelőre, de valahogy úgy voltunk vele, hogy ezen már nem múlik! Angelcare-t vettünk, kb. 22.000 ft volt 2,5 éve! Peti kb 5,5 hónapos volt, amikor hajnali 2-kor bejelzett! Hát, nem volt semmi, nagyon megijedtünk, és alig bírtuk felébreszteni, azonnal villanykapcsolás, gyerek kikap az ágyból, ekkor szerencsére elkezdett sírni, ami már megnyugtatott, de percekig úgy sírt, hogy nem volt ébren, szóval csak üvöltött, és más semmi, majd mpár perc múlva kinyitotta a szemét, és mint aki a legjobb lmából ébredt édesen mosolygott, és nézelődött! :shock: Mindenki maga dönti el, hogy vesz-e ilyen szerkentyűt, de én azt mondom, ezen már nem múlik, annyi minden kütyüt kellmegvenni egy babának, meg itt nálunk egy 4d-s uh is 20.000 ft, szóval szerintem nem kérdés! Bocs, hogy hosszú lettem! :oops:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Andi,

Gratulálok az AFP eredményedhez. :lol: :lol:

Pandi,

Ha egy szobában lesz a kicsi veletek akkor felesleges, ha külön lesz, és te ugy érzed, hogy nyugodtabb lennél ha hallhatnád a szuszogását akkor vegyetek.

De alapból ugy kell felfogni a dolgokat, hogy semmi rossz nem történhet.

De ártani sosem árt.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Ja még az előzőhöz: a Angelcare azért is jó, mert 2 érzékelő lapja van, így nagyon ritkán van véletlen jelzés. Nálunk csak ezegyszer jelzett, pedig 1 éves koráig az ágyában volt! Hallottam több helyről már, hogy az egylapos légzásfigyelők akkor, mikor a bab már mocorog, forog, éslemászik az érzékelőről sokszor tévesen beriasztanak!

Akinek volt ilyen, Ti mit tapasztaltatok?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Légzésfigyelő:
lányomnál nem volt, most sem lesz, de bébiőrzőt veszünk, mert a lakásban elég nagyok a távolságok, pl. ha főzök, akkor egyrészt távol is vagyok a szobától, másrészt a szagelszívónak olyan hangja van, mint a helikopternek felszálláskor:-))
Vagy pl. éjjel, igaz, hogy 2 lépésre van a szoba, de jobb ha ott szuszog a fülembe - mégha virtuálisan is.

Amúgy elhihetitek, minden mozzanást, szusszanást észre fogtok venni...:-))

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

A légzésfigyelő jó dolog,még ha egy szobában is vagytok a kicsivel.Ha kimarad a légzése Ti nem veszitek észre,akár mellette vagytok,akár másik szobában.A bébiőrző nálunk elengedhetetlen volt,mivel az emeleten aludt Én meg lent voltam a konyhában,nappaliban...De mindenki maga dönti el,Én úgy voltam vele,hogy ezekre nem sajnálom a pénzt.A babakocsi a másik ilyen dolog,Én olyat választottam ami két irányból tolható,lábzsákos,esővédős,és a késöbbiekben a sportkocsinál is az volt az első és legfontosabb kikötés,hogy dönthető háttámlás legyen.Rosszul vagyok amikor látom a sok gyereket,aki elalszik a sportkocsiban és ülve,kitekeredve van szegény...:(
Vendég

Sziasztok!

Légzésfigyelő: szerintem lelkileg megnyugtató tud lenni, hogy nem csak rajtad múlik, meghalood-e, ha nem vesz levegőt. Viszont csak akkor érdemes, ha azt is tudod, mit fogsz tenni, ha bejelez...

meri

Ja, és nagyon sok fórumon árulnak.

meri

Hát nagyon vegyesek a vélemények :D köszi hogy leírtátok :D
Vendég

[quote="meri"]V írta:meriiszont csak akkor érdemes, ha azt is tudod, mit fogsz tenni, ha bejelez...

Ezt is tanítják,ellehet menni egy "tanfolyamra" és akkor tudod,mit kell tenni.Ez nem csak akkor jó,ha van légzésfigyelő,hanem akkor is,ha nincsen... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Nekünk nem volt ,de tuti lesz.Én ne nevessetek,de minden este mielőtt lefekszek megnézem a fiam és nem csak azt,hogy be van e takarva,vagy tudom is én,hanem hogy lélegzik e.10 éves lesz.Akkoriban nem volt divat,de folyton lestem és nagy megnyugvás lett volna.Most lesz.És valóban fontos tudni,mi a teendő,ha kimarad a légvétel,vagy ne adj isten leáll a légzés.Fontos! Van egy ismerős pár,akiknek így aludt el örökre az egészséges babájuk.Szerintem előbb lesz mint bármi más a babának. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Vendég

Nekünk is lesz, mondjuk mi kapjuk egy ismerős családtól. Azt is mondják különben - hagy felelevenítsem Panda múltkori témáját is :) -, hogy nagyon sokat számít a megelőzésben az is, ha egy szobában alszotok a babával. Valahogy nem alszik be annyira mélyen, hogy "elfelejtsen" levegőt venni.

meri

Illetve azt is mondják(ellentétben a védőnők véleményével)hogy megfigyelték,akik a szülőkkel egy ágyban,úgymond alomban alszanak,nem szenvednek bölcsőhalált...Hm,érdekes,nem? 8) :shock: :roll:
Vendég

Panda, szerintem a tanácsok után újrakezdjük a szavazást, kinek hol fog aludni a babókája. :D

meri

Sziasztok!

Meri,

Ezt a nacit néztem is , hogy milyen jó azon a fórumon amit betettél. Ügyi vagy. Nekem is ez jobban tetszik, mint amit én vettem, de lótni futni jó lesz az.

Andi ,

Gratula az AFP-hez nekem is 2 hét múlva lesz eredmény.

4D-re én csak a 20.hét után megyek, mert akkorra már jobban kifejlődik az arcocskája, testecskéje.

Katuci,

Gyógyulj meg. Most pontosan ez a vírus van és mivel dolgozol is és sok emberrel érintkezel. Lehetséges, hogy elkaptad. Vigyázz magadra!

Babaörző,

szerintem nekünk is lesz. A babadiszkontban már láttam 15e körül Philipset. De az is lehet, hogy kapunk kölcsön.

Pandi,

nekem még nem kezdett el görcsölnmi, de magne B6-ot fogok rá szedni. Te is azt szedsz? Szerintem ér valamit lehet, hogy nem sokat. Nekem a derekam most olyan, hogy reggel és este nem tudok felkelni, ha lehajolok úgy érzem, hogy úgy maradok. Szinte beakad az egész. Még jó, hogy van itthon Fit-Ball lasztim. Ez egy kincs. Mindíg ezen ülök most már.

Viki,

nálatok minden ilyen drága? Mert itt budapesten már 10e Ft körül megcsinálnak egy 4D-t. Ez hihetetlen. Pedig ezért szeretek vidékre menni, mert ott minden sokkal olcsóbb. Például párom Gyöngyösi és oda járok fodrászhoz is. Melegvágó ollóval gyógypakolással stb-stb nagyon olcsón csinálják meg a hajamat. Ez kicsit hosszú lett bocsi.

Nagy Vera,

Akkor 11.-én találkozunk :lol: A tornára is jössz? Mi Merivel megnézzük azt is.
Hali,

Vikci

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Most kértem időpontot 4D-re egy vidéki rendelőben, a betöltött 17. hétre. Azt az infót adták, hogy náluk az ÁNTSZ előírásai miatt, csak a 18. heti genetikai UH után lehet menni.
De én pl. csak a 20-22. hét között megyek legközelebb UH-ra, tehát akkor most nem értem, hogy mi van.
Pandi! Te is 16 hetesen voltál, neked nem problémáztak? VOlt még aki előbb volt, mint 18. hét?

Nem igazán értem ezt az egészet. Hátha valaki tud hasonlóról beszámolni. Amúgy most várom az újabb választ, vázoltam a szitut az illetőnek. Kíváncsi leszek.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Jaj de hosszút írtam bocsi

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Igen azt szedek valamikor napi 4-et is és nekem nem segít csak a pociban. Vagy lehet segít és ha nem szedném akkor napi kettő görcs állna a vádlimba :roll:

Katuci,
Ez érdekes nem egy olyat ismerek aki volt 10 hetesen 12 hetesen 4D-n ilyen hülyeséget még nem is hallottam :shock: hát nem a genetikai uh helyett mész hanem csak mozizni nem értem mi köze van a kettőnek egymáshoz :roll: nálam se volt ebböl semmi gond nem is beszéltek ilyenről!
Vendég

Kata,

szerinetm sokan mennek csak a 20. hét után. Pandi esete más, de azt majd leírja. Prószáld meg itt Budapesten. Várjunk csak te hol is laksz? Én is várom már a 20-22 . hetet. De úgy vagyok vele, hogy kivárom, mert minden ismerősőm azt mondta, hogy még most nem lesz annyira rajzos a gyermek. Csak megszeretnélek nyugtatni ne érts félre okés :wink: .

Hali,

Vikci

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!Itt vagyok, csak nyaralni voltunk...Mondjuk ahogy látom nem hiányoztam senkinek!! :cry: Hogy kell ilyen vonalzót csinálni?Bekerülhetek én is a táblába? Február 4.-re vagyok kiírva.Kedden voltam afp-n, és csak 5.-én lesz eredmény, úgy izgulok!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Vikci,
Miért más az esetem? Amúgy sokan mennek 20.hét elött mert gyakran kétszer is mennek a terhesség alatt.
Vendég

Igazad van Pandi a 4D-t illetően. És a magne B6-eal kapcsolatban nekem is ez jutott eszembe amit írtál.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mintha zt írtad volna, hogy neked azért kellett 4D-re menni inkább, mert lombikos vagy. Nekem valami ilyesmi rémlik bár mostanában bajok vannak a memóriámmal. Akkor én értettem félre valamit bocsi. :oops:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsu, nem neked szól a dolog, csak szerintem nagyon sokan lettünk, számomra már számontarthatatlan, úgyhogy már nem is próbálkozom. :)

Kata, én a 18. héten voltam 4D-n. Nekem ez volt egyben a genetikai uhu. Úgy tudom, legközelebb a 30. hét környékén kell menni, én azt is 4D-ben szeretném. Ugyanis a nagyszülők rettenetesen élvezik, hogy ők is láthatják a kis picurkát. Egyébként nem bántam meg, hogy most is 4D volt, mert sokkal kivehetőbb számunkra, mint a 2D, és nem hittem volna, de nekem hatalmas élmény visszanézni magát a mocorgást!!!!
Apropó, a rendelőben, ahova járunk, úgy kezdték, hogy előbb megnézik, érdemes-e egyáltalán 4D-zni, azaz úgy fordul-e, mocorog-e, szóval nincs olyan, hogy most már ott vagy, lesz ami lesz. 8 db kéoet kaptam, de ez eddig is így volt, soha nem számolják, mennyit adnak. Számomra ezért is szimpi a hely. Nem kicsinyeskednek hülye papírokkal. :)

meri

Vikci,
:lol: nem azért kellett a 4D-hez nincs a lombiknak köze egyszerűen csak látni akartam ahogy ficánkol mert most még van bőven helye látványosabb a mozgása :D
Vendég

Csak nálunk divat, hogy egy hét múlva telefonon meg lehet kérdezni az afp eredményét??????

meri

Zsu,
Írjál adatokat a táblihoz!! www.babafalva.hu itt találsz vonalzót és magyar

Meri,
Ahol mi voltunk ott is nagyon rendesek kaptunk képeket, dvd-t, cd-t és 40 percig nézhettük a babát.
Vendég

Vikci!

Az az igazság, hogy nem nagyon tudom, hogy máshol mi mennyibe kerül, így nem tudom, hogy nálunk minden ilyen drága-e, de ez speciel 15.000 ft lenne, ha sima 4d babamozi lenne, de mivel én a 18. héten szeretném, hogy ez legyen egyben a genetikai uh is, így csak egy bizonyos doki csinálhatja, és így 20.000 ft!

Meri!

Nálunk nem lehet telefonon megkérdezni az afp-t, a doki kapja meg és a következő találkozásnál mondja el, és adja oda a papírokat!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kivagdostam a filmből pár képet!

Kedvencem, a kisbéka. :)
Kép

És ahol picit felénk fordult:
Kép

Imádnivaló, nem? :lol: :lol: :lol:

meri

Sziasztok,

Én e-mail-ben kaptam meg az AFP eredményt, dokinak és nekem is küldték.
4D egyben genetikai UH is lesz nálunk a 18. héten
Légzésfigyelőt szeretnénk mi is, remélem kapunk kölcsön unokatesóméktól...

Andi

Kép
danidaniel

És nagyon köszi, megkönnyebbültünk az AFP eredményt látva : )

Kép
danidaniel

Én sem értem, hogy mi köze a genetikai UH-nak a babamozizáshoz, még várom az újabb választ a rendelőtől, hogy akkor most mehetek-e vagy sem.

De ahogy látom helyenként eltérő az UH-k időpontja. Nálunk úgy van, hogy van egy 11-12. heti genetikai UH, majd AFP, és 20. hét körül újabb UH. Sógornőm más dokihoz jár, de ugyanez a helyzet ott is. Ő most volt nemrég a 20 hetesen.
Amint látom Pesten és környékén a 18. héten csinálják a genetikait. Érdekes, hogy mindenhol máshogy van.

Amúgy a soproni kórházban is van 4D Uh, de nem sok jót mondtak róla, meg inkább szakmailag nézegetik a bébit, nem annyira a szülők számára is élvezhető módon, és a kép sem igazán tökéletes. Szóval ezért gondoltam, hogy elmennék olyan helyre, ahol csak ezzel foglalkoznak.

De ha innen negatív válasz jön vissza, akkor elmegyek Pestre, oda ahol Pandi volt. A honlapjuk alapján nagyon tetszenek, de ez amit itt kérdeztem sokkal közelebb lenne.
Bár akkor a párom összekötné az üzleti dolgaival a Pestre menést, és így igazából tök mindegy lenne, hogy hová megyünk.
Majd meglátom, hogy alakul a dolog.

Amúgy ez Szombathelyen van, különböző "csomagok" vannak, 10-15-20-30 perces videózás, DVD/CD, fénykép, stb. stb., és 10-15000 Ft-ig terjed árban, tehát nem rossz a hely, meg dícsérik is.
Eredetileg én is csak a 23-25. hét körül akartam menni, de már nem bírom ki addig. De lehet, hogy muszáj lesz...:-((

Nálunk sem lehet az AFP után érdeklődni, ha eltérés van postázzák, ha nincs akkor 4 hét múlva a dokinál lesz az eredmény.

Az tök jó, hogy e-mailben elküldik, szerintem ezt már lassan mindenhol be lehetne vezetni. Sokkal gyorsabb, és megnyugtatóbb is, nem kell 4 hétig cidrizni.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci!

Nálunk itt pécsett is van egy uh a 12. héten, afp a 16. héten és genetikai uh a 18. héten! Remélem sikerül eljutnod 4d-re!

Meri!

Képek :D :D :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Katuci!

Nálunk itt pécsett is van egy uh a 12. héten, afp a 16. héten és genetikai uh a 18. héten! Remélem sikerül eljutnod 4d-re!

Meri!

Képek :D :D :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Meri:nagyon aranyos a bébibogyód!!!!!!!!!!! :lol: :wink: 8) :D

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?