Új privát üzeneted érkezett!

Zeze
Gergő már egy hónapos :lol:
Nagy puszit neki!
Vendég
 


Bogesz, Zeze, Pattogó, gyönyörűek!:D :D :D

Kép
tipetupa
 
 


Bocs, időnként szoktalak benneteket olvasni...
Betsy-t ismerem.... :lol:

Nagyon szépek a babáitok!
Nagyon sok boldogságot, jó sok tejecskét kívánok nektek!
Vendég
 

 
 

H.Bogesz!

Ugye TE a Jánosban szültél? Szerintem együtt voltunk bent. Péntek délután ott ültünk a szülőszoba előtt és akkor született egy Szaffi baba. Ti voltatok?

horvviki
 
 


Köszönöm Lányok!

Horvviki, igen ott szültem, akkor én voltam az :wink:

Lányok, 37,1 fokos a babó, ez normális??????????? Vagy magas? 60-70-et eszik, az is jó, vagy már többet kéne??

Köszi

Kép
h.bogesz
 
 


Bogesz
Popsiban mértél ennyit?
És hányszor eszik?
Vendég
 


Nem popsiba, szájba, cumis lázmérővel!!!!!!

SOK????

Kép
h.bogesz
 
 


ja, 3 óránként eszik

Kép
h.bogesz
 
 


de nagyon sír most és semmivel nem tudom megvígeasztalni, kezdek kétségbeesni :cry:

Kép
h.bogesz
 
 


Bogesz
Teljesen jó... :lol:
Kaja: átlagmennyiség, amit megesznek 150ml/kg/nap...
Ettől +/- eltérés bőven lehet... gyereke válogatja...
Azt nézd, hogy van-e rendesen pisi.
Vendég
 


Bogesz
Evett? Kakilt? Poci? Anyahiány? Túl sok inger?
Vendég
 


kicsit megnyugodtam, köszönöm!

napi 2 kaki narancssárga, pisil is, azt szinte minden etetés előtt van. lehet, hogy poci fájás, nem tudom.
most járkálok vele és kezd megnyugodni, de folxamatosan nyitva van a szeme.
tól keveset dédeégetem, ez lehet a baj, vagy az anyatejjel van gond? pedig annyi tejem van, egy mellből lemegy 120ml.

Kép
h.bogesz
 
 


Kórházban már volt egyszer, de most is van, hogy vérzik a puncija, de azt mondták ez normális az első napokban, ahogy belekerül a szervezetébe a női hormon. Lehet, hogy ettől nyűgös, menstruációs görcsei vannak?

Kép
h.bogesz
 
 


Hello!

Aranyér: akinek más nem használ próbálja ki a HEMORID kúpot meg kenőcsöt nekem az jött be!

Bogesz: nem lehet, hogy melege van? Mondjuk Sebi nem sír a melegtől, de itt nagyon fülledt a levegő és azt a babák sem szeretik. :(

Jucu: Köszi, akkor ezek szerint 1 héttel elötte kell kérni. Csak azért kérdeztem, mert Sebinek elég kicsi a kutacsa és rögtön vinni akarom 4 hetesen!

Mona: Szoktak csinálni UH-ot. akinek probléma van annak rögtön szülés után is. Szerintem nem árt megcsinlátatni, hogy minden rendben van-e odabent!

Jó éjszakát! :lol:

Judit

mamiblue
 
 


Jóestét

Bogesz
Gratula ,milyen szép szemei vannak !!!
LEhet a túl sok ingfer is hallottam,de talán a meleg is....

Judit
Nekünk is elég kicsi a kutacsunk,legalábbis Diáéhoz képest.Ez baj?Most kicsit megijedtem.....pont azt néztem már napok óta... :cry:

Este már sírva szoptattam a sokadig 1.5 óra után.Annyira fáj cicim megőrülök,és Bálintnak meg kell ...este is 6.45 kor szopizott és már 20.30 kor /addig húztuk,15 perc üvöltéssel/ ismét szopi kellett.Annyira fájt bimbivédővel is ,hogy levettem ciciről........50 szopizott és cibálta a cicim.....így adtam neki pótlást 30ml....
ÉS abból meg akkorát bukott vissza ,hogy csak néztem.minden ruhát át kellett cserélni rajta.
Mi ez a szopiigény?ÉS hogy bírom ki hétfőig amyg megnézik szopit?
Eddig miért nem fájt,tényleg előfordulhat ,hogy a túl sűrű szopi miatt van.???
Már kezdek megzavarodni..............irigylem azokat akiknek problémamentesen megy a szopi és van tejcsi bőven. :oops:
No megyek is most nekikeseredtem kicsit............
Jó éjt midnenkinek
:cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
jucu
 
 


Hbogesz: Gratula a kicsihez.
A pirosság a pelusban teljesen normális, én is majdnem agyvérzést kaptam amikor megláttam a kórházban,, azt mondta a csecsemőorvos, hogy a női hormonok, sőt még ilyen kis nyálkás izé is jött a punciból, de ne aggódj természetes.
Majd ha lesz időd csörögj rám itthon, hogy milyen is volt :D:D

Hanga is világitott egész éjjel ,állitólag melegfront volt, ne parázz a tejcsi minősége miatt, ha normálisan eszel (fehérje, szénhidrát és töménytelen gyümölcs, zöldség) akkor nem lehet gond a tejeddel. Én most 10 nap után már letudtam fejni egy kis aventes pohárral.
Ma elmentünk elintézni az Államkincstáras dolgokat, direkt úgy mentünk hogy délben szopiztattam és pont 3kor végeztünk mire úgy bedurrant a cickó hogy hazafelé a kocsiban végig szoptattam. Aztán úgy dontött hogy ő már nem fog aludni estig a fürdetést még végignyafizta aztán beájult. HÁt most várom hogy meddig fog aludni.

Én megmondom őszintén nekte,k hogy nálunk felváltva vannak itt a nagyik, akik iszonyatósan sokat segitenek, mert főznek mosnak ránk és nekem tényleg csak az a dolgom hogy pihenjek, de fexem a kiscsaj mellett és minden rezdülésére felébredek. éjszaka meg 3ban vaguynk, akkor azért parázok hogy mi van ha elalszom (bár eddig még ilyen nem fordult elő).

mikegirl: nálunk ez az ingerlés a kakilónál fullra bevállt, tegnapelőtt is egy picit kapálozott és láttam hogy már régóta nincs kaka, hát megcsináltuk apával és annyi jött a gyerekből, utána meg simán bealudt.

meddig is tart ez az izé (piros izé) ami sima szülés után folydogál belőlöünk???


MINDENKINEK GRATULÁLOK TISZTA SZIVBŐL AKI időközben megszült.

Kispupu??

Kép
sziszike77
 
 


csajok nálunk akkora vihar van, hogy mindjárt leszakad az ég, apa még nincs itthon a villany néha elmegy, engem meg a frász kerülget. Dörög az ég, villámlik folyamatosan, rettenetesen fúj a szél, és szakad az eső.
Most aludhatnék, mert Dani is jól viselkedik, de én hülye meg virrasztok :x

Kép
mona76
 
 


sziszike, én már pár napja nem vérzek, és a sebemet sem érzem :lol:

Kép
mona76
 
 


De jóü neked Mona :S:S:S

Sziasztok csajok
Sziszike ,tedd össze kezed,hogy Hanga baba ilyen jó és ügyesen szopizik.ÖRÜlök ,hogy jól vagytok ti is.Segítség az nagy dolog.:D

Én ma már nem bírtam visszaaludni reggeli 6.30 szopi után,így megy a mosógép,elmosogattam,beágyaztam,már csak a porszívózás vár rám és a főzés.
Felkelnek a skacok és megyek kezelésre ,mert tegnap kihagytam,kapok majd a pofámra,de már úgy unok odajárkálni.

ÉS kis siker,reggeli 90 szopi után sikerült lefejnem 40ml egy ciciből ,és még mindig érzek benne kis csomót.Viszont maszírkától teljesen bepirosodott és már ez is fáj. :roll:
Ez lehet azért van ,mert megint második este 9- 4 ig alszik lurkó.Nappal meg csak csüng a cicin,mint a kismajom :lol:

Úgy néz ki nekem is mintha kevesebb lenne cuccos ,illyetve most tegnap este óta tisztasági van.:-)

Kép

Kép
jucu
 
 


Hello!

Jucu: Nekem Matinál is kicsi volt! Nem baj, de azért jó ha figyelsz, hogy rendesen fejlődjön a bucija...legalábbis nekem ezt mondták Matinál.

Mona: Amíg bent voltam a kórházban, minden nap vihar volt...fent a 8-on...egyszer még az eső is rámesett! Remélem gyorsan vége lesz ennek a viharos időszaknak, mert engem is kiver a hideg tőle!

J.

mamiblue
 
 


sziasztok!

lehet hogy nektek ez már uncsi, de nekem nagy hír, ugyhogy remélem majd szurkoltok jövő héten nekem, ugyanis hétfőn be kell feküdnöm a kórházba. :D :D
én nagyon örülök neki :lol:

még egy technikai kérdés: mennyit adtok/adtatok a dokinak és mikor kéne odaadni neki a lóvét? Hát ez a része nem valami kellemes, de gondoltam megkérdezem...

úgy olvasom a soraitokból hogy ez a bimbivédő nem sokat ér, kérlek osszátok meg tapasztalataitokat, hogy mit érdemes venni ( kézi fejő?) és mit nem.

köszi, csajok és sok sikert a szopihoz!

Kép
nora80
 
 


kicsit szórakozott vagyok, rózsaszínű cumit vettem Sebinek...egyébként tök jól alszik éjjel, ha a cici a szájában van, én meg már a kezemet nem érzem a könyökléstől. Remélem szimpi lesz neki a cumi....

J.

mamiblue
 
 


Jucu: nekem már négy napja semmi... aztán tegnap előtt elöntött... úgy megijedtem, mert élénk piros volt és a doki azt mondta, hogy ha nagy mennyiségű élénk piros ürül azonnal hívjam.... hát besz....am, de nem hívtam, inkább lefeküdtem.... és láss csodát, ismét két napja semmi.... szóval sztem ez még lesz így egy darabig. Anyukám szerint 6 hétig még akármi is lehet...
Amúgy megint elkezdett váladékozni a sebem. Én meg ettől parázok. KÉt napja éri víz amikor zuhanyozom. Lehet, hogy ez a baj?

Hmmm, ki kérdezte a kádban ejtőzést? Nos 6 hétig nem szabad.... :(
Erre azt én kedves párom mikor kötötte rá a villanyórára a hidromasszázs kádat? Na, mikor? TEgnap!!! A csudába! Pocakosan könyörögtem Neki, hogy úgy fáj a derekam, csinálja már meg a kádat, hadd dörömböltessem a derekamat a vízzel..... áh, felejtsd el! Bezzeg most, hogy tiltólistán van a kádban ejtőzés..... köszi! :evil:

Bee: hát, az én Enikőm három éve pont így bújt elő... a pici keze a feje mellett, úgy ahogy nálatok... szalutálva! Klassz volt! Mondjuk engem nem vágtak, de repedtem én is tisztességesen! :(
Na, akkor megerősítesz, hogy a sutura egy élmény!!!!????!!!! JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ van! Higgyetek jó öreg anyátoknak.... megmondom a frankót! :twisted:

Szamo: nagyon szép a babád! :) De láttatok ti már itt csúnya babát?!!! Mert én nem! :)

Hát, nem tudom hogy van ez.... valaki segítsen!!!!!
Babalány alig eszik.... ez most komoly.... 30-40 g-okat nyomat be, két-három óránként... éjjel ma is csak 60-at bírt enni! :( Szóval tényleg alig eszik, mégis állandóan kakál, és most figyeljetek: tegnap este mértem meztelen súlyt: 2,37!

A múlt héten szerdán este 2,11 volt, egy héttel később 2,37!!! Az 26 deka egy hét alatt!! De mi a fenétől hízik, ha nem eszik???!!! :shock: :roll: Na, erre varrjon gombot valaki!

Huni: Óriási gratula Nektek! Várjuk majd a beszámolót!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Nora: na, akkor nemsokára Te is babázol! :) De jóóóóó!!! :)

Személyes tapasztalatokat tudok mondani, nem szentírás...
Kézi fejő nekem bevált, mert sokat aludt (és teszi ezt ma is....)bébike és addig is a tejtermelést tudod stimulálni... szóval a kézi fejő nagyon jó. Én aventet használok. De sokan a medelára esküsznek..... nekem az avent jobban bevált.
Garmastan kenőcs. Tudom, nem a legjobb, mert nem annyira babanarát, de a mellem nagyon sebes volt az első babánál (nem tettem helyesen mellre) és kennem kellett. De a legjobb a babanyál és anyatej szétkencézve és a cici szellőztetés.... :)
Bimbóvédő: sztem felejtsd el! A babát megzavarja a szoptechnika tanulásában!!!! Ha helyesen teszed cicire és figyelsz arra, hogy jól kapja be a bimbit, akkor nincs rá szükség! Én utálom!!!!! Sok bajom volt miatta amikor a "pucér"cicit tuszkoltam volna a szájába és nem akarta bekapni, csak a védőt kereste.... kész gyötrelem volt! Persze sokan használják, és nincs gondjuk vele (talán Jucu tud ilyen történetet mesélni neked), de nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak. Ugyanakkor viszont a szétrágott mellbimbó.... nos, az egy óborzalom!!!! Ez is tény....


Ja, én a dokinak 50-et adtam egy szép díszdobozos márkás bor kíséretében, és mivel csaszi volt de a szülésznőm csak miattam jött be hogy végig mellettünk legyen, neki egy gyümölcsöstálat (nagyon szép, kézi munka, kovácsoltvas és vesszőfonott) vettünk és telepakoltuk csokival, kakaóval, szóval egy desszertes kosarat kapott....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


jucu: én meg előtted emelek kalapot!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Hú, lányok, kezdek bepánikolni, mi lesz ha már nem lesz segítségem, hogy fogom bírni a 3 gyerekkel. Balázzsal anno nagyon nehéz volt, hisztis volt a kicsikém. Leila pár nappal ezelőttig egy angyal volt, a védőnő azt mondta nyugtával dicsérjem a napot, lehet, hogy csak a sárgaság miatt volt olyan áldott jó alvó baba. Na, pár napja változott a helyzet, nappal alig alszik, ha fent van kevés nézelődés után üvölt. A hasija is sokat fáj, tornáztatom, masszírozom, kapja az Infacolt, az annyiban segített, hogy néha már tud pukizni tőle.Kaki egyébként rendesen van min. 5-6 adag/nap.A cicit gyakran fél-1 óránként kéri, ezt a nagy melegnek tudom be, hisz más folyadékot nem kap. Szóval nagyon nehéz mellette bármit is csinálni...És ha belegondolok, hogy egy bő hét múlva kezdődik a suli, aztán Balázsnak az ovi és nekem fél 12-re meg kell főznöm, mert mindketten itthon esznek...
Kicsit tartok az egésztől...

Lányok!
Egyszerűen gyönyörűek a babák!

Mamiblue!
Nekem most a 3. baba után 4-5 napig tényleg nagyon erős utófájásaim voltak, főleg amikor szopizott a picur. Sima mensis görcsnél sokkal erősebbek, inkább a vajúdás alatt érzett fájásokhoz hasonlítottak. A doki azt mondta ez így van rendjén, szépen húzódik a méhem vissza. Viszont még mindig eléggé vérzek. Jó, már nem egész nap, csak hullámokban, de 2-3 napja még napi 7-8 nagy méretű betétet elfogyasztottam...

Megint felébredt és nagyon kiabál...
bee73
 
 


Sziasztok!

Teljesen kész vagyok!!! Dög fáradt...... :cry:
Kipróbáltuk az Espumisan cseppet, és azóta se éjjelünk, se nappalunk....Babszika állandóan tekereg, nyöszörög, sír. - Mondjuk előtte is ez volt, csak sokkal mértékletesebben.......Már mindent megpróbáltam. Büfiztetés, pocakmasszír, tornáztatás, kakiló simogatás, szélcsövezés.......a kakija is még mindig zölt, pedig a 10 naposra tervezett gyógyszerkúrából ez már a hetedik nap. Csak akkor hallgat el, ha felvesszük, de akkor is csak ha függőlegesen van. Szóval nincs olyan, hogy leülök az ágyra, és egy kicsit lecsúszok, hogy feküdjön a hasamon..... persze még a mászkálás is bejön neki, de ülni is alig van erőm, olyan álmos vagyok. Most is itt van a bal kezembe. De így reggeliztem, és így jövök-megyek a lakásba. De most már ez sem jó......

mikegirl
 
 


mike: próbáld meg a hordozókendőt... hátha...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Bee: eszmét cserélünk majd a jövő héten.... a férjem visszamegy dolgozni... én meg néggyel leszek itthon egyedül... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Hello!

Bee: Hát remélem attól, hogy nem érzem hogy fáj attól nekem is húzódik össze! Majd kiderül a 6 hetesen...
Egyébként én is pont így vagyok, ahogy Te! Úgy nézem reggelente olyan jókat alszik a drágám, nem tudom, hogy fogom felébreszteni, ha vinni kell a többieket oviba.:( ma pld egész délelött fent volt, szerintem nincs elég tejem, de az is lehet, hogy csak nem volt elég álmos.

Espumisan, infacol: Mikortól lehet adni? Én úgy emlékszem csak 4-6 hetes kor után!!!Egynelőre nálunk csak sok puki van, de lehet, hogy lesz pocifájás is!

Mikegirl: Teát adsz neki? Egyébként sajna tippem sincs, hogy mit lehetne vele tenni! :(

Nora:Hajrá! :) végre te is túl leszel rajta. bimbóvédő, Sebinél nem jött be, de csajoknál jó volt! Szerintem, ha fájni fog a bimbód ki fogod próbálni. Én szülésznőnél szültem, mondtam páromnak, hogy adjon neki egy 20-ast, de végül 40-et adott neki.

Mandala: Lehet, hogy rossz a mérleged!Mármint, hogy többet eszik, mint amit mérsz... Én még nem mértem picurkámat 2 hét múlva megyünk a védőnénihez.

megyek fejni :lol: , végül én is az aventos kézit vettem meg, de szuper!

Judit

mamiblue
 
 


Most voltunk a védőbe, 4060gr a drágánk, 3030gr-al jöttünk haza a kórházból.
És tegnap olyan jól viselkedett, éjjel 3-ig a kiságyban aludt, ráadásúl hason, ahogy még soha. És annyit szopizott, hogy nem kellett üvegből pótlás :lol:
Bár most kicsit nyüglődik, napközben nemszeret aludni :?

Kép
mona76
 
 


lányok!
Mindenkit megkövetek, aki anno meggyőzni próbált a micro sterilizáló fantasztikumáról.... és én nem hagytam magam....
A párom vett egyet egy hete.... hát, be kell vallanom.... IMÁDOM! Nem csak a páromat, bár őt is, hanem a sterilizálót.... 5 perc és kész... míg a tűzhelyen negyed óra, húsz percet prüntyögtem a láboskámmal mire kifőztem a cicifejőt...
Szóval csajok, a vén rókák is csapdába esnek néha... :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mamiblue: hát, nem tom... tény azonban, hogy csak 10 g-okat mér. A régi hálós mérlegen még az 5-öket is tudtam mérni.... na, most úgy döntöttem, hogy nem idegelem magam feleslegesen. Inkább csak néha-néha csapom mérlegre. Mondjuk heti egyszer azonos időben fürdés előtt pucéran, a többit meg amikor épp eszembe jut. Amíg fejlődik, és nem ordít h. éhen akar halni, addig no para... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


mandala, én is nagyon szeretem ezt a sterilizálót, és nem volt annyira drága, szerintem jól kihasználjuk. :D
Na főznöm kéne, apa és baba pedig alszik. :lol:

Kép
mona76
 
 


Mandala
Még nincs hordozókendőnk:-(

Mamiblue
Most főzöm. De hazafelé apa vesz édesköményteát, mert ez vmi gyógynövényes vegyes...De remélem szét pukizza tőle majd a házat!!!!! :lol:

Espumisan, Infakol: védőnő és gyerekdoki is mondta.... :shock:

Sterilizáló - jó a mikrós is - nekem is van, meg jó a lötty is. 24 óráig használható, és én csak beledobáltam a megtisztított cuccokat. Fél óráig kell benne hagyni min, vagy a következő használatig.

Babszika még mindig bal kezembe...... :(
Egyébként új nevei is lettek:
- Pöttyike :D - tele lett az arcocskája pattanásokkal, állítólag az anyatejtől. Ilyen nálatok is van?
- Törperős :D - ehhez nem kell magyarázat szerintem......

mikegirl
 
 


Mamiblue!

A dokinéni azt mondta már lehet adni az Infacolt ha kell. Ezen kívül írt fel vmi gyógyszertárban kikeverendő görcsoldót is szükség esetére, azt még nem váltottam ki.

Lányok!

Tőletek vettek vért szülés után a kórházban? A fiúk születése után emlékszem, hogy nézték a vérképet, kell-e vmit szedni, most viszont nem volt vérvétel. Rákérdeztem, azt mondták már nincs rá pénz :evil: , ha a kedves anyukának baja van, menjen el 300 Ft-ért a házidokihoz, ő majd ad beutalót vérvételre, ami újabb 300 Ft. :evil: Ez mindenütt így van, vagy csak nálunk?
Még egy kérdés: a napokban vettem észre, hogy 1-2 centire fehér cérnaszálak lógnak ki a hüvelyemből. Bazsó születése után is hagytak bent varratokat, amik később kipotyogtak, de az valahogy nem ilyen volt.Ez úgy néz ki mint a gépselyem. Tegnapelőtt mosakodáskor sikerült vhogy megrántanom, el is kezdett vérezni. Most idegesít, hogy szándékosan hagyta benne a doki és majd kiesik, vagy elfelejtette. Varratszedésnél nagyon kapkodó volt, úgy rohant el, hogy a folyosóról kiabálta vissza, hogy 6 hét múlva kontroll, ha bajom van hamarabb...Van vkinek hasonló tapasztalata?

Mandala!
Látod milyen szépen fejlődik Mesi baba? Az első héten Leila is csak 40-50 grammokat szopizott, napi 8-9-et kakilt és fél órákat ébresztgettem az etetéshez. És mégis 25 dekát hízott 1 hét alatt. Mostmár nem is méregetem, csak hetente 1-szer natúr súlyt...
Egyébként pár napja átesett a kisasszony a ló másik oldalára. Egész nap a cicin lógna, orrán-száján jön kifele a tejcsi... Ma úgy lebüfizett, elúszott a pelus a vállamon, a pólóm és még a melltartóba is befolyt. Mindezt azután, hogy 10 pec leforgása alatt lepisilt és lekakilt... :roll:
bee73
 
 


hello!

Jó tudni az infacolt, mert ha lesz pocigörcs, szaladunk is érte! Én meg itt imádkoztam, hogy ne legyen neki 4 hetes koráig, mert nem tudok neki adni semmit. De most picit megnyugodtam. Csajok minimálisan voltak hasfájósak, de ez szerintem teljesen kiszámíthatatlan.

Bee: Nekem feszívódó a varratom, így nem tudok hozzászólni. Lehet neked is volt felszívódó és most annak a maradéka potyog ki. Bárcsak nekem is lenne ilyen sok tejem, de most is csak 10 ml tudtam kifejni. :cry: Egyébként nekem teljesen sárga a tejem, lehet hogy túl zsíros???

Judit

mamiblue
 
 


bee, tőlem vettek vért, szülés követő reggel, de semmit nem mondtak róla, papírt sem kaptam.
Nekem felszívodó varratom volt, de nekem meg olyan érzésem van mintha vastagon vart volna össze, mert egy csíkban olyan vastag dúdort érzek, vagy ennek ilyennek kell lennie? :oops:
mamiblue, igen szerintem erős a tejed, nekem változó, néha vajszínű, néha meg annyira fehér mint a bolti tej. Biztos az étkezéstől függ, vagy mitől?

Kép
mona76
 
 


No megjártam az orvost ,és közben megálltunk szopiztatni is szóval kész leányálom volt.Dokinál picivel kb.30 percet ültünk folyosón mire kijött valaki és akkor sem engem hívtak be.No de én nagy pofám nem bírt és megmondtam nekik a magamét. :lol:
Erre megkaptam bent én is a magamét.Így még nem éreztem műtét óta. :oops: Baromarcú doki ,biztos tudja mit csinál ,de most tuti azért volt ez ,mert beszóltam.Megvágta kicsit és kaptam bele egy gézcsíkot amit jól betömködött. :cry: Annyira de annyira elegem van lányok.ÉS a végén mondja jövőhéten hétfő ,kedd,csüt,péntek jelenjek meg..folytatjuk ezt a gézes bigyót.
Mondom meddig tart még.??????Erre doki ..:ki tudja,amíg ki nem lökődik varrat bentről ,vagy isten tudja,legyek türelmes.
Szerinte szeptemberem fele tutira rámegy még ,és akkor nem biztos ,hogy jól tippelt. :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval bűzbombám marad meg a kínzás........kukim tele van..........

Barinőm megszült és képzeljétek ,hagyták spontán első csaszi után ,amikor ott is nagy baba volt,erre közben szétrepedt előző heg ,úgyhogy sűrgősségi műtéte volt.Jó kis doki.......
ezért utálom azokat akik azt mondják könníebb megoldás a második csaszi mint szülni!egy nagy lószart ,ezeket a következményeket nem is veszik számba.MÉg jó ,hogy nem vérzett el... :cry:

Mikegirl
Kezedbe hason tartva nem prószáltad?
Nekünk is van sok apró pici pötyink :lol: Jah és én is vette chicco stzerilizáló folyadékot...kurva jó ...és nem kel pöcsölnöm..... :lol:

Mona 1kg egy hó alatt?? :shock: az szép kis zabagéped van neked is és jó a tejcid ,jól hasznosítja a bébi is.

Mandala
26 dkg tök jó,nekem is azt mondta védőnéni,ügyik vagytok.... :D
Víz érheti a sebet,dokik mondták,még nekem így nyitva is érheti.

Judit
Rózsaszín cumika? aranyos.....kicsit elhavazódtál te is?hihihih
Én meg üresen tologattam kocsit fel alá ,mert gyerek nyügi volt ,de eközben ő már rég kezemben nyüglődött.... :P szóval én is csinálok érdekes dolgokat.

Nora drukk megy neked is!!!!!!

Gyorsan húzok főzök vmit mert enni is kell ma és abból nem lakunk jól amit itt készítek a gépnél :P

KAptam kölcsibe egy pihiszéket ma,annyira örültem.Semmi extra,de külön játékívet lehet rá tenni ha akarunk ,hintáztatható,fixálható...kimostam és lehet ki is prószáljuk.

Kép

Kép
jucu
 
 


Bee: nézz utána, de asszem 6 hét gyerekágy alatt ingyenes az ellátásod!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mamiblue!
Hát ez az, hogy nem potyog a varrat, csak lóg a cérna. Ha meghúzom fáj. A hüvelyben érzem a nagy gombóc csomót is. :evil:
A tejcsim nekem is sárga...

Mona!
Tomi után nekem is elég vastag volt a varratom, aztán ahogy telt az idő egészen elvékonyodott, alig látszott.

Éledezik a manóm, mennem kell...
bee73
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem, a visszaolvasás egyenlőre nem fog menni...
Pedig nem panaszkodhatok, leánykám egyenlőre nagyon jó kislány. Ma még egy ellenőrző vizsgálatra be kellett vinnünk a kórházba, úgy néz ki, minden rendben van vele.
Igazán nem tudom, hogy sikerül nektek a több gyerkőc mellett még főzni is! Mi kitartróan hozatjuk a kaját. :) És próbálunk minél többet a nagyfiúval is foglalkozni, hogy ne érezze annyira a tesó-dolog hátrányait.
Enikő amúgy kb. 3 óránként eszik, de van, hogy besűríti a dolgot és néhány órán át csaknem folyamatosan cicizik. Tegnap lemértem 2 kajálást, 100g és 60 g volt. El is tettem a mérleget. Majd jövő hét szerdán lemérjük a védőnőnél :)
Nálunk a kórházban automatikusan volt hasi és koponya uh is.

Amit eddig nem meséltem: valamilyen fertőtlenítőszerre allergiás vagyok, amit a kórházban használtak. Egy hete égővörös, kiütéses rinocéroszbőrrel létezem, ami ráadásul iszonyatosan viszket. Mióta itthon vagyok, javul, de nagyon lassan. Nagyjából folyamatosan ráz is a hideg emiatt. Odabent is csak kálciumot mondtak rá, de túl sokat nem használ. Nincs rá valami ötletetek? Köszi.

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok, lányok!

Ez a visszaolvasás nekem sem nagyon megy egyelőre, igyekszem legalább átfutni, amit írtok. A kiscsaj irtó cuki, és az itthoni éjszakák már sokkal jobbak, mint a kórházban, ott még fél éjszakán át szívfacsaró pocifájós nyűg ment. :(
Örömmel látom, hogy a témák hasonlók - lesz mit vesézgetnünk jó sokáig. :wink:

Bee,
nekünk is azt mondta tegnap a doktornő, hogy ne kiabáljuk el, mert ha megszűnik a sárgaság, valószínűleg nem lesz már ilyen jó alvókája...

Na megyek, annyi mindenre szerettem volna még válaszolni, de úgysem tudom fejben tartani, szóval majd apránként...

Jó babázást, lányok, és kitartást a még néhány pocakosunknak, hamarosan csatlakoztok ti is! :wink:

italoman
 
 


Hát, lányok nem tudom most dicsekszem-e vagy panaszkodom...
A lánykám nem sárga, de olyan jó az alvókája, hogy csak na! Én ébresztegetem hogy ugyan egyen mán....
Én meg ettől megyek a falnak... van aki attól, hogy nem alszik a manó, én meg attól hogy egész nap ezt tenné.... éjjel is csak egyszer ébredt, akkor is inkább én noszogattam.... szóval summázata a dolognak, hogy nekünk sem jó semmi.... :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Nora!

A kézi mellszívót tényleg nem árt bevinni, mert az első napokban segíthet beindítani a tejcsit, illetve ha nem lehet veled a baba valami miatt, akkor lefejt tejcsit biztosan lehet neki beadni.

Bimbóvédő: tényleg megzavarhatja a babát, de az én fiam annó csak vele volt hajlandó szopizni. Illetve, ha nagyon kilesz a cickód és fáj, azért segít a dolgon.

Szóval vigyél mindent, aztán majd meglátod :)
Remélem, hogy minden jól alakul nálad is!

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok csajok!

Ma voltunk dokinál, a helyzet változtatlna, bár már fájásokat jelzet a gép, de a méhszáj még mindig 2100....pedig én azt hittem a 7végén lesz már valami!!!!
viszont megy a hasam és néha görcsölgetek is, de azon kivül....semmi!

Ja a dokim egyre kevésbé szimpi, sőt állítom, hogy ha egy sima terhesgondozásra járnék, ahol ne kell fizetni érte ott kedvesebbek lennnének az emberrel....
Azon gondolkozom, hogy nem kapja meg az igénylet pénzt, hanemkevesebbet, mert én úgy érzem nem állt úgy a dolgokhoz, ahogy kellett volna. Szerintettek? Mit tud olynakor tenni?ha nem kpaja meg a 70ezret?szreintettek?

Amúgy a pénzt ti hogy rendeztétek ez egy olyna kínós dolog!!!

Kép
kis pupu
 
 


Szép napot mindenkinek!

Mona
Ez igen... ezek után ne aggódj azon, hogy kevés és nem jó a tejed...
Tej egyébként sem állandó minőségű...

Jucu
Szopis tanácsadó?

Mikegirl
Erre nem vagyok én képes... hogy egész nap hurcikáljak egy gyereket...

Nora
Nekem elektromos Avent szippantyúm van, de csak az első napokban használtam... amíg tökik gyengék voltak a szopihoz...
Orvos... én nem adtam semmit... itt nem szokás...

ÉS... a legjobb 3 napja este 11-től reggel 4-ig alvás van
:lol: :lol:
Napközben olyan 3 óránkénti evésre sikerült beállítanom a fiúkat (+/- 15-20 perc)
Vendég
 


Kis pupu
Csak a szülés után szabad odaadani a borítékot, hazamenetel előtt...
Mit tud csinálni, ha nem tetszik az összeg? Visszateszi Mátét.... :wink:
(többször leírtam már, hogy undorítónak tartom, azt, ha egy orvos előre kiköti, hogy x Ft-t kér....)
Vendég
 


Tegnap elintéztük a Lőportár utcai hercehurcát, kemény volt, de a biztonsági őr 1000ft-ért soron kivüli jegyet adott, aztán tegnap voltunk a Kikában a gyerekkel együtt, délben evett aztán háromkor felébredt, a kocsiban etettem meg.

ma viszont nagyon kemény volt, nem akart a kiscsaj aludni csak világitott,10től 4óráig. Közben evett, meg adtam neki egy kis vizet is, azhtán 4 órakor kipurcant, még most is alszik. küldök róla képet hogy hogy nézett ki:D Kép

Kép
sziszike77
 
 


Kép

ez meg a nagy bekajcsizás után, ja és hogy tudjátok már fülbevalóm is van, anya 3 naposan kilövete a fülemet

Kép
sziszike77
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?