Új privát üzeneted érkezett!

Huni, gratulálok Zsófihoz! Milyen nagy baba! :D

Edit, ez gyors volt. Tanítanod kellene másoknak a módszeredet...

Olyan jó a születéstörténeteket olvasni. Hasonlítanak, mégis mindegyik egyedi.

Ezek szerint Szamo is szült már? A fenti táblázat még 2 az egyben mutatja őt.

Noráról semmi hír?

Én ma voltam védőnőnél, kiderült, hogy most először volt egy kis fehérje a vizeletemben. Állítólag ez a végén normális. A vérnyomásommal semmi gond nem volt.
És szerinte látszik az arcomon, hogy hamarosan szülni fogok. :)

Kép
tipetupa
 
 


Tipetupa hajrázunk mostmár én azt mondom!!!


Amúgy borzasztó éjszakám volt, nem bírtam aludni max. összesen 4 órát. Hol pisilni keltem, hol arra hogy iszonyatós hányingerem van :oops: :cry:
Ma meg egész nap fo..i járok a WC-re és hányingerem van! Elkaptam valamit vagy ez már valamilyen jel, hogy babóka készülödik kifele?! :oops: :lol: Hmmmmmmmm.......
????

Kép
kis pupu
 
 


Sziasztok Csajok!

Nálunk ma reggel korántól délután fél négyig áramszünet volt karbantartás miatt. Majd frászt kaptam, úgy aggódtam, hogy a felhalmozott tejcikszletem kiolvad. Amikor visszajött az áram, rohantam megnézni, és szerencsére még akkor is kockára voltak fagyva a kis zacsik. :)

Aztán bejelentkezett a védőnéni, hogy másfél óra múlva meglátogatna. Gondolom ez volt a kettes számú, rajtaütés szerű látogatás. Nálatok is volt / van ilyen? Egyébként kedves, aranyos.....

Nap
Szerintem egy babó üvölt, ha éhes..... :D
Egyébként én mérlegelek, hogy tudjam, kb mennyit eszik, mire számítsak. Ha csak 60-at, akkor kifáradt, és bealudt, és tudom, hogy másfél óra múlva ismét etetés. Ha kb 100-at, akkor úgy számolhatok, hogy három órán át szundi :D De már nem méricskélem minden kaja után. Van, hogy elfelejtem.

Valaki írta, hogy kölcsön kapott mérleget, és attól sem hízott jobban a baba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mandala
Légyszi küld el priviben a telefonszámokat. Köszike!!!
Egyébként tökre nem értem. A szopi az egyik legfontosabb dolog, és a kórházban erre fordítanak a legkisebb gondot. Emlékszem, hozták Babszikát, és mondták, hogy szoptassam meg, aztán otthagytak. Én meg gyanútlanul odalógattam a cicimet......csoda hogy szerencsétlen bimbi már tulajdonképpen a kórházban kikészült, és azóta kínlódok vele?

Sziszike
Kövi? A kakiló rész az a lukacska? :lol:
Babszika böfis és bukós is, még az orrában is tej van. :shock: Foggalmam nincs, hogy csinálja. Először azt hittem, hogy náthás, mert csak a szörcsögést hallottam. Aztán egyszer megláttam, hogy csepeg a tej a nózijából. De hogy?????

mikegirl
 
 

 
 

Huni,
nagy-nagy gratula, de jó, hogy megvan a te babád is! :D

Tipetupa, Kispupu,
kitartás, már tutira nem sok van hátra! Epedve várjuk a híreket felőletek is. :wink:

italoman
 
 


Kis pupu, egyetértek. Talán ideje bevetni minden hatásos módszert, hiszen mindjárt itt a szeptember. :D

Emlékszem, pár hete írtátok csajok, hogy mindenki a szülés előtti napokban telefonálgat. Hát ez nálam is bejött. Tudom, a jó szándék vezérli őket, de mindenki azt kérdezi, hogy még nem szültél?:roll:

Kép
tipetupa
 
 


Sziasztok!

Bocsika, hogy sokáig nem jelentkeztem, de itt az új lakásban csak ma kötötték be az internetet. De nem is ez a lényeg, hanem:

2007. aug. 16-án 10:55 perckor megszületett Fanni lányunk 3700 grammal és 56 cm-rel. Vasárnap jöttünk haza. Jól vagyunk :D :D :D

Most próbálok visszaolvasni, hogy ki hol tart :D

horvviki
 
 


Jártam a photoblogon. Édik a babák nagyon!!!! :D :D

És még nem is gratuláltam az újonnan lebabázott anyuciknak. Sok boldogságot, sok tejcsit!!!!!
horviki, Huni, Italoman :D :D :D

Jucu
Nekem már csak egy-két pötty van, de már én is rohadtul utálom a betétet.
A kontrollig lehet kádban fürdeni? Úgy vágyom már egy kis ejtőzésre....csak szerintem még nem lehet. Vagy mégis?

Pocakosoknak nagy-nagy drukk!!!!

És sikerült a születéstörténeteket is elolvasni. Ügyik voltatok csajok!! Nagy-nagy gratula! Úgy elérzékenyültem....olyan csodálatos megpillantani azt a kis drágát, akit kilenc hónapig a pocónkban nevelgettünk...

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Huni, Viki!
Nagy-nagy gratula mindkettőtöknek!


Ildi!
De jó hogy már ti is otthon vagytok! Hogy telt az első éjszaka?

Mamiblue!
Nem volt kézzel tágítás, lehet, hogy az itt nem divat. Itt a fájdalomcsillapítás sem divat... Ez a 21. század egy vidéki kisváros csóró kórházában...

Képzeljétek, ma volt nálunk méricskélés és Leilácska 25 dekát hízott 1 hét alatt.Két napja még pánikoltam, hogy 40-50-nél nem eszik többet, aztán beájul.Ráadásul napi 7-8 kaki is van.

Jaj, elkezdett sírni, mennem kell...

Jó éjt!
bee73
 
 


Kép

Kép

Kép
mona76
 
 


Viki neked is nagy gratula!
Sok tejcsit és nyugodt éjszakákat!


Mikegirl
Sztrem te nyugodtan fürcsizhetsz már kádban,hiszen szépen begyógyult a sebed nem?
Én is alig várom ,hogy punnyadt testem betegyem egy kád vízbe vmikor :lol:

KÉpzeljétek ma elmentünk apával esti szopi után vásárolni tescóba,BÁlint meg anyumnál maradt.De nagyon rizikós volt a dolog mert 18.45 kor úgy dugtam a cicit a szájába egyen ,hogy végre indulni tudjunk.De ő aludt tovább és csak keveset evett/60ml/.ÉS láss csodátt épp időbe értünk vissza /1-1.5 órát voltunk el/ gyors pancsi és heti mérés 4.15 dkg a kis bébi :lol:
És utána 9 kor szopizott egy jóadagot majd röffentett egyet és szunya tovább.Nem tudom mi lesz így éjszaka :roll:
Szóval dundikám 21 nap alatt 3.420-ról 4.15 lett. :lol: :lol: kis dundiegó delavega lesz :lol: ......


Viszont olyan édes cuccokat kaptunk tesóméktól olaszból ,hogy csak na... :lol: Kezdek hinni benne ,hogy ugyanolyan vagány lehet egy kiscsákó, mint amilyen tüneményes kiscsajszi rucik vannak. :wink:

Gyorsan fürcsizek egyet és eszem egy joghurtot gyorsan ...kimaradt a vacsi...

Puszi jó éjt nektek..

Kép

Kép
jucu
 
 


Sziasztok!

Sabine írta:
Lányok! Álljatok a sarkatokra...
Nem hiába volt régen az, hogy a gyerekágyas asszonyok 6 hétig szinte fel se keltek... rokonok, szomszédok hordták a kaját, a hagyományos "komatálat"...
Az a 6 hét kell arra, hogy a nő szervezete majdnem eredeti állapotába visszaálljon, hogy összehangolódjon a babussal...Ez tökéletesen így igaz csak mára már mindenki megfeledkezett róla.
Bár én nem panaszkodom, nekem van rendesen segítségem, mondjuk nem hat-hétig csak kettő. A férjem azt követően is segítőkész, és a mamik is. Akkor is be vagyok szarva, mi lesz jövő héten velem. Apa megy dolgozni én meg három gyerekkel. Legalább a kicsi jobban szopizna.

Nap! Gyönyörű kislányod van, édes ahogy alszik. Gratulálok!

Mona!
Botond baba 39hétre és 5napra született.

Huni! Viki! Gratulálok a babához.

mikegirl! Jucu! Nem lehet kádban fürdeni kontrolig.

Nálunk a szopi továbbra is egy gyötrelem. Tuti én vagyok a béna. Azért egy hét alatt pont 100garmmot gyarapodott. Csak tudnám, hogy mitől. A cicim az éjjel úgy becsomósodott, hogy egész éjjel masszíroztam meg melegítettem. Reggelre elmúlt viszont most a masszírozás miatt nagyon fáj. Kivagyok teljesen borulva!!!!
Holnap jön a védőnő, aztán megyek fodrászhoz. Remélem, babácska értékelni fogja a távollétemet. Pénteken meg délelőtt lesz apósom temetése. Attól is nagyon félek, hogy viseli a kicsike.

Puszika!

Kép
Kép
Kép
bebi
 
 


csajok, én úgy irigykedem akinek van segítsége, hozzánk mindenki csak azért jön, hogy babód megnézegesse, megdicsérje. /még anyu, és a sogórnőm is, pedig mindketten szülés előtt azt zengték, hogy majd segítenek sokat :roll: /

Kép
mona76
 
 


tipetupa:Aranyos vagy, de nem vállalom.azt az egy órát senkinek nem kivánom,komolyan.
Szamó biztosan megszült,mert találkoztunk pocak nélkül :lol: még aznap,azt hiszem.

mérleg:nekem megint az a véleményem,hogy aki igény szerint etet,annak teljesen mindegy,hogy mennyit eszik a babó,mert a tej milyensége a döntő. 1,5-ös 2,8-as, 3,6-os, vagy olyan 0,5 light,mint az enyém :lol:
Csak bosszant,ha nem tartanam elégnek.

Alex eddig nagyon jó baba,éjszakánként 4 óránként kel,rögtön visszaalszik kaja után,de sajnos a pótlás nálunk is kell.

mona76
nállunk is ez a helyzet.mindenki meglátogat,gyönyörködik,babázik.Tőlem meg természetes,hogy egy hetes szülés után,rohangálok a lakásban,mellemen a gyerekkel.De nem érdekel.Kárpótol a kis szaros,meg ahogy a férjem ránéz.
Csak az őrjít meg,hogy a jókívánságok mellé mindenkitől megkapom,hogy de " bátor " vagyok,vagy éppen felelőtlen,hogy bevállaltam a saját harmadik gyereket.
Persze azt az anyukát,aki a 2 szobás panelba bevállalta a 4-es ikreket,őt mindenki csodálja és ajnározza,hogy milyen szent lélek.
Hát szerintem meg ő a felelőtlen.Bár végül is a hírverésnek köszönhetően jobb életük lesz,mint sokunk babájának. :?
tuza edit
 
 


Jó reggelt lányok

Anikó
FÁj a cicid?:-(sajnálom,de nem akarod a szopistanácsadót felhívni,hátha neked is rosszul cicizik a baba.Én felhívtam és kijönnek megnézik hogy szopizik és talán bimbivédő se kell már. :cry: :wink:
Csomók azért vannak mert sok a tejcid?nem?nekem is reggelre csomós,de basszus ma is egy mellből csak 70 evett és másikból szívott még 50 :shock:
Szóval nekem lehet egyre kevesebb van..... :oops:
Tegnap délitán is már csak két mellből lakott jól.
Lehet az a baj ,hogy abbahagytam az állandó fejést???
De nem érdekel irattam itthonra tápszer receptet ha gáz van kiváltom,nem szarakszok,más is ad pótlást.De csak ha akkora gáz lesz.

Edit
Szerintem igenis becsülendő aki bevállal 3 gyereket ,nem kell foglalkozni ki mit mond.Bár én magamból kiindulva nem tudom hogy bírnám.Úgyhogy Anikó Edit ,Judit ,Mandala és Bee meg bocsika akit kihagyok le a kalappal előttetek. :lol:

Mona
Nekem is itt lakik anyum mellettünk ,de azonkívül ,hogy hozott kaját egyszer kétszer ....mondjuk ő megkérdi kell e segítség?? nem használom ki ...lehet én vagyok hülye... :oops:
Úgy gondolom mindent megoldok,,lehert ez a baj....meg ugye arra számoltam párom önzetlen segít mindig és mindenben,de vasalni útál,főzni nem tud,soroljam...!!!mondjuk gyerekkel estig foglalkozik amikor melóból hazaér és esetleg fent van...no mindegy
iszok egy kávét gyorsan

Kép

Kép
jucu
 
 


Sziszatok!

Bocsi, hogy csak most, úgy volt, hogy a párom ír, de átvert! :?

Ákos baba 2007.08.15-én 17 óra 25 perckor született meg, 56 cm-el és 3000 g-mal! Gyönyörű baba és nagyon jó fiú, szépen eszik, és az elmúlt két éjszakát átaludta! Csajok nagyon boldog vagyok!

Csak most tudtam jönni, végre lett egy kis idő, bár most is hulla vagyok. A kórházban csak 3-4 órákat aludtam, mert kint voltak velünk éjszaka a babák! Próbálok majd visszaolvasni és jönni is, de egyelőre az itthoni dolgokba szeretnék belerázódni!

Mindenkinek gratulálok, aki már megszült, láttam a táblázatot nagyon felgyorsultak az események! Kitartást a még egyben lévőknek, minden rendben lesz!

Puszi:
Móni
Kép Hazaérkezésünk után

Kép
szamo
 
 


Jó reggelt Csajok!

Egész jó volt az éjszaka :D Apa egyszer ébredt fel, amikor pisilni mentem ki, és Babszika akkor felsírt. Tétován kérdezte, hogy mikor kell kajálnia.....mondtam, hogy már evett, csak van egy kis utózönge. :) Egyébként olyan csendben voltunk Babszikával egész éjjel, hogy ezen kívül apa fel sem ébredt. Nagyon jól összedolgoztunk :)

Délelőtt volt egy kis nyüglődés, csak a bal vállam volt megfelelő....egész eddig cipelgettem, de most sikerült letennem úgy, hogy ne kezdődjön minden előről.

Csatlakozom Jucuhoz. Minden elismerésem annak az anyukának, aki már egynél is több gyereket vállal. A három, vagy négy poronty nevelése pedig fantasztikus. Lesül a képemről a bőr, hogy én egynél panaszkodom időnként..... :oops:

Mandala
Köszi a privit. Múltkor blikkre pont Renátát hívtam, amikor hőemelkedésem volt, és egy picit be volt gyulladva a cicim. Rendi volt, telefonon segített. Ma is már próbáltam hívni, de nem veszi fel, pedig kicsöng.....majd még próbálkozom.

mikegirl
 
 


Szamo, gratulálok! Tündéri kicsi fiad van!!! :D

Ezek szerint már csak ötön vagyunk augusztusi topikos pocakosok. :roll:

Valószínűleg a régen betartott 6 hetes gyermekágyat azért lehetett megvalósítani, mert az anya együtt lakott a nagyszülőkkel, rokonokkal, így közel volt a segítség. Manapság nehezebb megvalósítani. Pedig tényleg jó lenne az első hat hétben nem főzni, csak a babára figyelni, összehangolódni.
Aki ennyire korán meglátogatja a babát, annak szerintem nyugodtan mondjátok meg, hogy milyen segítségre van szükségetek.

Kép
tipetupa
 
 


Hello!

Lassan itt az augusztus vége, aki még szülés elött van az húzzon bele! :)

Mona: Már bocsi a kérdést, de neked van még aranyered? Mert nekem most kijött a szülésnél és reggel már sírtam annyira fájt...Neked mivel múlt el vagy van vkinek vmi jó ötlete? Dokihoz nem szivesen mennék... :cry:

De jó annak aki tud fejni, nekem eddig 2-szer 10 ml-t sikerült, remélem lesz majd több is. Bár még csak 5 naposak vagyunk, végülis egész szépen bealszik zaba után, csak éjjel van kedve nézelődni, szerintem hiányoznak neki a nappali zajok.:)

Kis pupu, Nora, Tipetupa: Ügyesek legyetek!:)

Edit: nagyon ügyesek voltatok! A kórteremben volt egy csaj, akivel a mentő 10.10-re ért be és 10.35-kor kint volt a baba...semmi fájása nem volt neki, csak a magzatvíz folyt el. Ennyi várakozás után Te is megérdemelted a gyors szülést!

Huni: Gratula! [/quote]

mamiblue
 
 


Mike: próbálkozz mással, mert Regi is babázik... nemrég született babócája... nagyon elfoglalt. Javaslom, hogy másra is csörrents, hátha nagyobb sikerrel jársz....

Lányok: kinek kell szopi tanácsadó? Egész szép kis listát találtam... én kettővel tartom a kapcsolatot közülük, de sztem mindegyik aranyos, és ami fontos, nagyon felkészült! :)
Ím a link:

http://www.lll.hu/telefon

Mindenkinek gratula aki nemrég szült, most futnom kell mert kezdődik (folytatódik) a műszak... :)

Jucu: aranyos vagy! Köszönöm a kalapemelést, de hidd el, nem akkora érdem, csak valahogy így alakult.... de nem bánom az tény! Bár... ha kamaszodnak.... na, akkor ne kérdezzetek erről ismét! :)

Edit: ismerem ezt a problémát.... tudod mit mondott az én szeretve tisztelt jó édes apukám?!!!! Na persze nem nekem, ahhoz gyáva.... anyukámnak?!!!??? Azt, hogy biztos elkötöttek-e, és befejezzük-e a gyerekgyártást, mert ha szülök egy ötödiket, akkor ő - ezt kapd ki!!!! - NEM ÁLL SZÓBA VELEM TÖBBET..... Na, szép?!!!
Figyu anyóca! Sz...d le mit mondanak! Ti csodálatos emberek vagytok, a legcsodálatra méltóbb dolog a világon, hogy nagy családot vállaltok. Egyik barátnőm ezt mondta: "Nagyon szeret téged az Isten, hogy ennyi gyermeket bízott rád!" Gondolj erre, ha bántanak!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!
Bocsi,hogy így Rátok török!

Mandala!
Kicsit aggódtam,hogy mi van Veled?De itt megtaláltalak! :lol:
Örülök,hogy jól vagytok és gratulálok!Nagyon szép a kislányod!

Sziasztok!
Vendég
 


Judit

Nekem sajna van :S aranyam. :evil:
Sosem volt ,de miután kijöttem kórházból egy két nehéz nap után biza gazdag lettem.Hol kijön hol nem.
Én aloe lips-et teszek fel kúpként,úgy hogy picit letörök és alufóliába szétnyomom mint egy kúpot fagyó 10 perc utána meg helyére.És zöld krémet használok még rá.

Most ment el védőnéni.Azt mondta szépen gyarapszik a BÁlint ,ne parázzak,akkor kell elkezdeni pótolni ha heti hízása 10 dkg körül van,és nem növekszik......
Addig meg cicike.
Hétfőn megyek hozzá be és megnézi a szopinkat ő is ,mert végzett tanfolyamot.És megnézzük úgy mennyit szopizik,de tapasztalata az hogy akik bimbivédővel szopiznak annyira hozzászoknak nehéz átverni őket ,tehát lehet marad a védő.De most már úgyis fáj két napja.
Szerinte ennyire sűrűn ne adjam mint tegnap meg ma,minima 2-3 órát várjak,közben pici víz.....
Nem bírtam utolérni magam még kötözésen sem voltam :oops:
Ma cici kellett neki megint 1.5 óránként...
Szóval megyek kicsit pótolom a dolgom......
Puszka

Kép

Kép
jucu
 
 


Szia mandala!

Nekem is szükségem lenne szoptatási tanácsadóra! Budapesti vagyok, melyiket ajánlod? Melyiket próbáljam felhívni? Házhoz is kijön?

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Köszi lányok,jól estetek!!
Vígaszok vagytok bibis szívemre!!


szamó,sajnálom,hogy ennyire elhúzódott.Nem gondoltam volna,hogy ennyire az elején voltál még reggel.Az volt a tapasztalatom,hogy csak azt engedték be a vajudóba.aki már előrébb volt,különben kint séta.De sokkal jobb így,mint mindenki elött a folyosón!!!!Bocsi,hogy nem kerestelek meg,de a kétágyasban is kemény volt 2-3 óra egész nap.Pedig azt hittem,hogy legalább az alvás könnyebb lesz.Ennyit a fizetős szobáról.
tuza edit
 
 


talán így még látszik is

Köszi lányok,jól estetek!!
Vígaszok vagytok bibis szívemre!!


szamó,sajnálom,hogy ennyire elhúzódott.Nem gondoltam volna,hogy ennyire az elején voltál még reggel.Az volt a tapasztalatom,hogy csak azt engedték be a vajudóba.aki már előrébb volt,különben kint séta.De sokkal jobb így,mint mindenki elött a folyosón!!!!Bocsi,hogy nem kerestelek meg,de a kétágyasban is kemény volt 2-3 óra egész nap.Pedig azt hittem,hogy legalább az alvás könnyebb lesz.Ennyit a fizetős szobáról. :oops:
tuza edit
 
 


Borzasztó ez e mai nap! Csupa nyüglődés...talán most lesz egy kis leheletnyi szünetem....

SzamoÁkos baba nagyon szép. :D :D :D Gratula!!!! :D :D :D

Mandala
Oksi.

mikegirl
 
 


Sziasztok egy kis kukk.

Jól vagyunk. Vivinél lassan kezdődik a féltékenység. :( Meg kell neki is szokni, hogy nem tudok kétfelé szakadni. Lala meg rengeteget eszik. :D Mivel mérlegünk nincs és nem is akarok, nem tudom mennyiket eszik, de sokat az tuti :) Na dobok egy friss képet és megyek, mert Vivi eltöri a kezemet..

Huni, viki: Gratula a babákhoz!! Sok-sok egészséget és tejcsit. :D

Puszi Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak rá kell hangolódnom a 2 gyerkőcre. Picúrka nagyon ügyesen és sokat szopizik, így szépen gyarapodik is a súlya. Képeket tettem fel a photoblogra.

Szüléstörténet:

10-ére voltam kiírva, aznap voltam NST-n, de semmi jel nem utalt arra, hogy itt a közeljövőben szülés lesz, úgyhogy a dokim azt mondta 13-án hétfőn be kell feküdnöm. Na, én ettől teljesen kész lettem és könyörögtem a babának, hogy egy hétvége áll a rendelkezésére a megszületéshez. Vasárnap kb. 10 órakor kezdtem el érezni nagyon enyhe mensis görcsöket, de se nem fájtak, se tartósak nem voltak úgyhogy nem is igazán foglalkoztam vele, csak annyira hogy elkezdtem örülni egy kicsit, hogy talán alakul valami. Az első igazi fájás délután 2 után érkezett és utána ezek már szabályos időközönként jöttek is. Apa felébredt a délutáni sziesztából és szóltam neki, hogy menni kéne. Gyorsan felébresztette Rékát, én is felöltöztem (apa segítségével) aztán indultunk. Rékát kitttük a dédinél aztán irány a kórház. Mondtam a férjemnek mikor odaértünk fusson fel a szülészetre mert nem tudok kiszállni a kocsiból (akkor már tolófájsokat éreztem). Erre ahelyett hogy hoztak volna egy tolószéket lejött egy szülésznő és az ő meg a lift segítségével érkeztem meg. Akkor megvizsgált a vezető szülésznő és közölte, hogy már csak a burok tartja a babát. Akkor ott a vizsgálóasztalon jött ey olyan tolófájás, hogy azt hittem ott szülök meg. Ketten áttámogattak a szülőágyra és a következő fájásra mg is született Adrienn. Apa aki közben lefutott elállni a mentőbeállóról az utolsó pillanatra beesett. A dokim természetesen repülővel se ért volna be, de szerencsémre az a doki volt az ügyeletes akinél Réka is született és csak azért kellett dokit váltanom, mert ő már nem vállal szülést. Eddig a szép része a dolognak.
Szülés után nagyon-nagyon sok alvadt vér jött ki belőlem, úgyhogy a doki csinált egy küretet mert az volt a gyanúja, hogy benn maradhatott eg darabka méhlepény. Szerencsére nem fájt és alvadt véren kívül semmit sem talált, a vérveszteségem viszont nagyon sok volt. Az első vérvétel eredménye még elfogadható volt, de az ismétlés már katasztrofális (én furcsa mód tök jól éreztem magam). Szóval közölték jó lenne ha kapnék egy kis vérutánpótlást, ami miatt +1 napot tölthettünk a kórházban. Egész nap bőgtem annyira mentem volna már haza és 1000* eszembe jutott Miniliza, hogy ő mennyi időt töltött kórházban távol a kisfiától.

Hát kb. ennyi a mi szüléstörténetünk :wink:

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Sziasztok!
Rita, gyönyörű kis husi :lol:
Szamonak, és minden Anyucinak gratulálok!!!!

Képzeljétek, ma kirándulunk, bejöttünk a munkahelyünkre, ahol félgőzzel már dolgoznak. Megmutattunk a büszkeségünket. Apuci nagyon büszke volt ám, csak ragyogott a kis pofája, Eszterünk meg persze minden idegennek a legjobb viselkedését mutatta (=aludt). Nagyon kis huncutka :)

Most evett, próbál alukálni, én meg addig elugrom kicsit garázdálkodni :) Olyan jó kimozdulni egy kicsit.

Ha már szóba került a sokgyerekvállalás. MINDEN ELISMERÉSEM AZ ANYUKÁKÉ, MINÉL TÖBB GYEREKET VÁLLALTAK, ANNÁL NAGYOBB AZ ELISMERÉS!!!! Néha azt hiszem, mindjárt rám szakad az ég, pedig csak egyfelé kell figyelnem. Na de eddig nem riadtunk el a további szaporulattól :)

Sziasztok!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


SzIASZTOK
Gratulálok minden újdonsült babázónak!
Bocsi, hogy eltűntem, de szokjuk az életet, így hármasban, járunk usziba Viszem mindkettőt, csavargunk sokat Gergő szeret autóban aludni, szerintem minden gyerkőc..
Szuper volt az elmúlt éjszakánk evett Geri 9-kor majd aztán 4-kor és 8-kor olyan jól kipihentem magam, hogy gyorsan kitakarítottam a felhalmozott kupit, mert még a délelőttöt is meghagyta nekem, a nagyot meg mesenézőüzemmódra kapcsoltam addig.

Mikegirl Jucu:csaszi nekem nagyon kevés a vérzésem, inkább mintha a vizelet folydogálna, már csak tisztasági betétet használok, nektek visszaállt a pisilés visszatartás a megbolygatott katéterezés után???, Bocsi ha túl indiszkrét vagyok?
Hogy van a hasatok?
Nekem mostanában bele bele nyilal akkorát a hasamba bal oldalt hogy csillagokat látok, de kívül nem látszik semmi, csak egy lilás csík. De a fájdalom is inább csak este és ha furcsa mozdulatokat teszek..Nektek fáj ,és ez normális, Jucu neked hogy alakul...

Mikegirl: Nekem azt mondta a doki, hogy nem lehet ülő fürdő hat hétig..
Huni:
Viki:Gratulálok nektek!
Szamo:Gratula, sok tejcit és nyugis éjszakákat kívánok!
Minden elismerésem a sokgyerekes anyuciknak!
Zeze

Kép
Kép
zeze
 
 


Megpróbáltam visszaolvasni..
Olyan szépek a szüléstörténetek..sokat bőgtem.. :cry: Kép

Kép
Kép
zeze
 
 


Sziasztok!

Ime a szüléstörténetem:

Aug. 15-én reggel 9 órakor elment a nyákdugó, és már fájásokat is éreztem. Felhivtam az orvosomat, aki mondta, hogy menjek be és megvizsgál. Párom hazajött munkából, bementünk, de haza lettünk küldve. Még csak egy újjnyira voltam nyitva és a fájások még nem voltak az igaziak. Párom vissza a melóba :) Én egész nap éreztem a fájásokat, de már nem tudtam, hogy igazából miket is kéne éreznem. Este 11 óra körül mondtam a páromnak, hogy szerintem menjünk be, legfeljebb megint hazaküldenek, de én már úgy érzem, hogy szülnöm kell. Fél 12-re értünk be, 2 újjnyira voltam nyitva, már nem engedtek haza, ebből valóban baba lesz :) Ekkor még nagyon vígan voltam(voltunk). Éjjel 2 körül már erősödtek a fájások, de nem tágultam eléggé. Reggel 7-re jött be az orvosom, megnézett és mondta hogy délre meglesz. Mondom, délre??? Addig nem bírom ki, én már éjfél óta itt fájok :? 9-kor burkot repesztett, kaptam infúziot és onnantól felgyorsultak az események. 10:55 perckor megszületett Fanni.
A szülést azt hittem nem bírom ki, akkor nagyon fájt, de most már szinte nem is emlékszem, hogy mennyire. :) A technikán tényleg sok múlott, mert kb. egy óra volt, mire rájöttem, hogy mikor kell venni a nagy levegőt, meddig bent tartani és mikor kifújni...
A párom végig bent volt, nagyon sokat segített. Ha nem lett volna bent, tuti feladom félúton... :D

horvviki
 
 


mamiblue, nekem a Sperti krém nagyon bevált, pedig én már néha annyira véreztem, mintha ott mentstrúáltam volna :oops: de helyre hozott, néha még használom, mert ritkán, de még kiszokott bújni.
Nagyon aranyosak a babák, zeze, szerintem Gergő nagyon hasonlít rád :D
Dani reggel 8-tól most aludt el. Persze nem a kiságyban, hanem a babakocsiban, pedig folyamatosan mondom neki, hogy eladjuk az ágyát, :lol: de hiába :cry: Nemértem miért nem szeret ott :roll:
Az elöbb hívott a védőnő, hogy mindjárt itt van, ez nagyon klafa :x

Kép
mona76
 
 


Zeze
Semi probléma a hasammal. Látszik a rózsaszín vágás, de nem érzek semmit, szerencsére :D
A katéterezés az gáz volt. Sokáig azt hittem, hogy majd besza.ok, úgy fájt a pisilés. De aztán ez is elmúlt. És úgy érzem, hogy nem is csepeg akaratom ellenére :) Vagy csak nem voltam elég szemfüles :shock:

Ha hazajövök kontrollról, akkor fejest ugrom a fürdőkádba :D De addig még várnom kell. A szept 10-i héten lesz ez csak aktuális...

Ti is állandóan szomjasak vagytok?

Nem tudom mi van Babszikával, két óránként eszik.....

Na megyek, mert mára kimenőt kaptam (fodrász). És még van egy kis tennivalóm, na meg egy kis optikai tuningra is szeretnék időt szánni. Mindig tejci szagú vagyok, és szopis melltartóba lejtek, kialvatlan fejjel :D Most kiöltözöm, mint szaros Miska nevenapján, elvégre ez már óriási program (Találtam néhány göncöt a tavalyi kolleckióból, ami jó a csecsemre - faromra :D :D :D :D ) És ki tudja, mikor lesz ilyen legközelebb :D

mikegirl
 
 


Kép

Kép

Kép
mona76
 
 


mikegirl, jó neked, hogy találtál rucit, én még mindig a kismama nadrágomban lejtek, mert sajna más nem jön rám.
Dani is ma 2óránként eszik, közbe meg nyafi van :roll:
Nálunk nagyon meleg van, úgy folyik mindenemről a víz, mint mikor pocakos voltam.
Védőnő még sehol :x
Írtam Karolnak remélem visszajelentkezik.
A többi kismamira is adjunk ki körözést :lol:
Mirosz még nem jelentkezett, mióta megszült :o
Ti adtok a babónak ilyen melegbe vízet?

Kép
mona76
 
 


Mona
Nem adtam vizet Babszikának. Ezért nem is nagyon ellenkezek, ha szopizni akar kétóránként. Ami a legelején jön a ciciből, a híg tejci, az elsősorban szomjoltó - azt hiszem :oops:

Nyugi Mona, az a gatya korábban nagy volt rám, most meg pont jó :D Ahogy láttam, a kilók nagyja gyorsan leugrott szülés után. A kezdősúlyomhoz képest maradt kb. 3-4 kg, az a derekamon, seggemen és combomon van. Na de majd a Legmagic!!!! :D :D :D De persze ezzel is meg kell várni a kontrollt a doki javaslatára. :(

mikegirl
 
 


Sziasztok

Zeze
Nagyon szép Gegrő ,és mekkora szeme van :-)
Édes kis pofa...
Nekem vizelet..problemám nincs hála istennek.
Sebem köszönöm biztosan alakul,,,még ma nem jutottam el kötözésre ,kezelésre :oops: De most jobb oldalon fájdogál és ott van vágás alatt egy dudor.Kezd már elegem lenni belőle.
És seggemen folyik a víz nekem is/valamint szopismelltartóban bugyiban rohangálok lakásban/Mikegirl nem vagy egyedül. :lol: /
Majdnem egyformán aludtak babáink.Nekem 9-3-8 evett hihihi, de azóta 1.5-2 óránként cicizik :roll:
Jöttök mentek és még élvezed te is.... :lol:
Nekem is jólesett tegnap kicsit kimozdulni ,bár azért én járok rendszeresen 2 naponta orvoshoz :P :roll:Jövőhétre beiktatom a fodrászt én is és a kezem is rendbehozatom ha addig meg nem gondolom magam.

Most már tuti megyünk Hévízre ,csak időpont nem bizti még...úgy örülök.

Képzeljétek felbosszantottam megint magam.Hívom Heim Pál kórházat naívan ,hogy kérjek időpontot csípőszűrésre.Erre közlik legkorábbi október 8. :shock: :shock: szemem kikerekedett ,majd nőci kérdezi hozom vagy nem ,mert ő nem ér rá diskurálni.
Mondom viszem ,csak nyelek kettőt megemésztem a stílusát és azt hogy ilyen szar rendszer van az egészségügyben.
Úgyhogy beirattam magam ,de lehet el se viszem ,úgyis megnézte dokinő és szóltak volna kórházba ha gond lenne.

Ági
Eszterke tudja mitől döglik a légy :-)

No végre tussantok egyet megint és gazolok is most talán van időm,nem maradok féllábas :lol:

Kép

Kép
jucu
 
 


Jucu
Ortopédia - nekünk okt 10-re adtak időpntot....
Csak azt nem tudom, hogy egy szopis babával hogy a francba lehet időre menni. Tuti akkor szopizna, mikor indulni kellene, vagy ott jön rá majd az éhség, és ott fog sírni...... :(

mikegirl
 
 


mi szeptember 4.-én megyünk, 11-re, remélem nem lesz kánikula :x
Itt volt a védőnő, persze a Dani akkor éhezett meg, a csaj végignézte, hogy szopizik, és elment. Aranyos, de nem látom értelmét, hogy jön.

Kép
mona76
 
 


Hello!

Jucu: nem tudod mennyivel elötte kell kérni időpontot a hasi meg a kutacs uh-ra?

Mona: Én is azt használtam, de most úgy néz ki nem jött be! Anyukám barátnője ajánlott 1-et, most avval jól elvagyok...de ez valami szörnyű. :cry:

Zeze: Engem nem katéteteztek , de még most sem érzem úgy, mikor kell pisilnem...:( Csak mikor már minden bajom van,akkor elmegyek. Még szerencse, hogy azért nem pisilek be! :cry: De a katáterezés sem lehet egy lányálom, mármint utánna.

Viki: Most, hogy írod, nekem is sokat segített a férjem...főleg mikor elfelejtettem levegőt venni, mert ugye a babának is tőlem ment a levegő!

Bee: neked erősek voltak az utófájások? mert nekem semmi nem volt, egy kis menstruációs görcsöt sem érzek még szopi közben sem! Pedig nekem azt mondták a 3-nál a legerősebbek...

dobok 1 képet!

Ez a pasi állandóan vigyorog, de még nem sikerült lekapnom.:(

Kép

Judit

mamiblue
 
 


mikor kell menni a hasi, és kutacs uh-ra? Nekem erről még senki nem beszélt :shock:

Kép
mona76
 
 


katéter - ha jól rakják fel, nem gáz. Múlt nyáron volt egy műtűtem, és a kivétel után semmit! nem éreztem. Most meg.....

mikegirl
 
 


Képzeljétek írt Karol, 13.-án megszületett Lilla babája, majd megpróbál jönni :lol:

Kép
mona76
 
 


Judit

Édes kis pofa:Dés micsoda fityiszt tud mutatni? :D
Én ma hívtam őket,,jövő héten kell hívnom,mert nekem utánavaló hét lenne jó...

Kép

Kép
jucu
 
 


sziasztok!

most jöttem haza a dokitól és még mindig zárt vagyok, de hétfőn be kell feküdnöm és szerinte kedden talán meglesz a baba. :D :D :D
úgy örülök neki :lol: :lol:
remélem még igy akkor beleférek az augusztusi topik-ba :roll: :roll:

viszont tök durván előjött az aranyerem, adott is rá kúpot, ha ez a fájdalom nem lenne, tök jól lennék úgy egyébként.

viccesen azt mondta h ha majd megszülök elmúlik az aranyér :roll: :oops: köszi- gondoltam. ha van rá valami tippetek addig is szivesen veszem

cukik a babák, imádom a születéstöriket, puszi mindenkinek! Kép
nora80
 
 


Drága Kismamik, végre itt vagyok!

Tegnap jöttünk haza és még nem volt időm gép elé ülni!
Amint lesz időm visszaolvaslak titeket!
Nagyon hiányoztatok!!!!!!!!!!!!!!!
Kicsit hulla vagyok, de remélem hamarosan összeszedem magam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen megterhelő anyának lenni, de édes teher :P

Sziszinek nagyon köszönöm a tanácsokat amikkel ellátott pont a szülés előtt pár órával!

Remélem Ti is jól vagytok, mint említettem, hamarosan visszaolvaslak titeket, csak még ülni nem nagyon tudok huzamosabb ideig! Sajnos az aranyerem is kijött (bocs, hogy ilyen intim vagyok) és nagyon kellemetlen, Reparonnal kenem, de baromira fáj. Na mind1. Azonnal dobok fel képeket!

Pusszancs

Kép
h.bogesz
 
 


Kép Pár percesen

Kép Büszkén a szülőszobán

Kép Szaffi

Kép
h.bogesz
 
 


Kép Itthon

Kép Apával este

Kép
h.bogesz
 
 


Huni, Viki, Szamo
Gratulálok!

Nekem már lényegében semmi nincs...
Seb... észre sem veszem...
És a terhesség előtti ruháim rámjönnek... :lol:
Vendég
 


Bogesz
Gyönyörű :lol:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?