Új privát üzeneted érkezett!

Cső csajok!

Napközben tréningen vagyok és így beindultok... Ja csak most ülök a gép elé, mert nem mondom mit csináltam, bár akkor még nem olvastam az utasításokat. Kapáltam, de csak kicsit. A virágoskertet. Nem vagyok ma olyan rosszul, de érzem, hogy azért véges az erőm és nem tudnék már mondjuk betont keverni.
Az előbb az uram ült a sötét nappaliba... nem tudom mit csinált...??? Nem hiszem hogy gondolkodott, mert aztán feljött... tulajdonkép semmire nem jutottunk... észrevette, hogy töröltem a póker programot és szerinte ez túlzás. Ja és küldött ma egy sms-t, hogy nem érti mi bajom, hogy pár hónap múlva már úgy se tehet ilyeneket... ahh, hát nem tom ki ígérte, hogy ha gyerek lesz, akkor ő bizony nem megy bulizni - azt nem a faszt nem... - bocs. Mondtam neki, hogy amíg a gyerek megjön egy csomó dolgot kell elintézni, megcsinálni, pl az ablak előtti talicskát két hete tolja... na erre kiment és eltolta... de ennyi. az a kurva polc még mindig nincs feltéve :( sebaj, majd én holnap. Áhhh, nem érdekel, nem idegesítem magam rajta. de nem is törődök vele. vagy rájön, vagy nem. azért én nem adom fel, én ezt nem fogadom el, akár ilyen az asszony sors akár nem. hát Dózsa György is csinált paraszt lázadást, akkor én is. eldöntöttem: forradalmár leszek! miiiiint az a nő a festményen a kilógó mellével (mellem már nekem is van akkora) Na! Most ez van. Ja forradalmam jelenlegi taktikája: nem beszél, tevékenykedik... hogy az ellenséget a megdöbbentés lövedékeivel taszítsam sarokba. Ha nem megy, akkor fegyvert váltok. Vagy hátulról támadok (mondjuk anyóspajtás :) ) Végül is babussal mi most egy csapatot alkotunk. Azt vagy sikerül az ellenséget letörni és rabszolga sorba terelni, vagy döntetlen esetén szövetségre lépünk és dualizmust alkotunk. De a pénzügyminiszter mindenkép én leszek. Azért addig nem megyek el, hogy totális válság alakuljon ki, erre majd figyelek, bár az ellenség felhívta a figyelmem, hogy ő semmikép nem hagyja már el az országot, mert a nép összeköt örökre :) (az én házam-bár ezt sose mondom így) Szóval a háborút csak pár naposra tervezem, mert kedden amúgy is uh. :) ja ezért szorítsatok! Megpróbálom megtudakolni népünk nemét :). Ja az ellenség nyomására. Na a mai panasznap befejezve :)

Amúgy csajok megjegyzem: Elvis Presley januárban született... azért ez kemény összefüggés mi?
Viki egy Elvis funnal mi gond lehetne! Nyugi! Amúgy a koncert: nagyon sok jó Elvis hasonmás van! És ki tudja, lehet hogy igaz h Elvis nem halt meg, csak kém volt és így tüntették el... Bár akkor is 72 éves... Elvis élt, él, és élni fog! Ez már a 2008-s generációt se kerülheti el!
Lafi, Mazsi: boldog félidőt!
Csibe: szorítunk holnapra!

Jó éjt csajok!!!

Holnap péntek! Királyság! 3 napos hétvége! Lehet ablakot mosni! :)

Jó hosszú hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Csibe drukk holnapra!

Konkri, ne idegesítsd már magad, nem szabad!!!!Ilyen ez a pali, ezt te is tudtad..........nem???Most ne bosszantsd magad rajta te lány!
Vendég
 


Igazából én nem idegeskedek az AFP miatt, meg semmin sem szoktam feleslegesen aggódni, majd akkor ráérek, ha azt mondja a doki, hogy valami nincs rendben. Azért köszi, hogy szorítatok. Konkri, te nem semmi nő vagy. Én ezt biztos nem csinálnám. Nem azt mondom, hogy nem segítenék neki az ilyesmikben, ha megkérne rá, de hogy én csináljam meg a ző munkáját?! Amíg életerős, egészséges, addig igenis az ő dolga a ház körüli tevékenység. Vigyázz magadra nagyon, nem ér annyit az egész, most nem csak a te egészségedről van szó, ahanem a babádéról is!

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 

 
 

Helló Csajok!!!! Egyszer már írtam nektek (kb 2 hónapja :oops: ) DE Minden nap olvaslak titket! Ma 10-re megyek az AFP eredményünkért. Kíváncsi leszek....... Konkri: az én férjem dettó ugyan ez! Néha a falra mászok tőle néha meg hívom a csajokat,hogy jöjjenek már segíteni ásni gödröt neki mert úgy érzem mindjárt lelövöm. De nekem meg kellene értenem hogy neki jár a pihenés meg a sörözés meg a peca meg minden végülis. És különben is szervezzek én is programot magamnak! Igen egy 3éves kislánnyal és egy 18 hetes pocaklakóval ez tök egyszerű... Na lassan készülődnöm kellene. De megfogadtam ,hogy ezentúl írok is nem csak olvasni járok ide!!!
söci
 
 


Söci, szia ismét!!!!!!!!!gyere többet!

na mi van csajok, a hétvége jön..........???????értem én, de azért némi életjel igazán belefér..........

itt az enyém:életjel!!!!
Vendég
 


Hahó LÁlnyok,

2,5 óra volt , míg visszaolvastam. Huh.
Konkri: sajnálom, hogy küzdened kell, de hajrá! Az még jó, ha akarsz küzdeni ! Én már nem akarok.
Férjem kitalálta, hogy kötelességem visszaengedni őt mert házasok vagyunk. Mondtam, hogy minimális bizonyiték nélkül nem és kész. És ha erővel visszajön akkor én átköltözök anyámékhoz (húgom elutazik két hét múlva 3,5 hónapra). EGyelőre semmi haladás, nem udvarol és nem keres állást.
TEgnap és tegnap előtt a Rukker tónál voltunk Botossal, nagyon élvezi a pancsit és itt sokkal bátrabb volt mint a Balatonnál, talán mert itt fokozatosan mélyült.
Allergia: én full szénás vagyok a parlagfűtől, ma már bevettem reggel fél zyrtecet, hogy létezni tudjak, igy elviselhető. Botos is allergiás :(.
23-ára kértem volna UH időpontot, erre nem kaptam mert olyan sokan vannak és 27-ére volt csak. Viszont a jobb gépre!!
Az eredmények miatt ne aggódjatok, minden rendben lesz! Tudjátok hány féle betegsége lehet még egy embernek? Ennyi erővel nem szabadna belekezdeni mert olyan kicsi az esély, hogy egészséges lesz.
Én babóm is sokat mozog, én tök egyértelműen érzem és néha kivülről is ha épp arra rúg. Lafi! Ne aggódj, valószínűleg a súlyfelesleg miatt nem érzed csak. Lesz ez még így se! És én is gratulálok a diétádhoz és hajrá és csináld!! Könnyebb testben mindent könnyebb csinálni, a legegyszerűbb tevékenységet is.

Hízás: félidőnél a 4 kg plusz nem túl jó, az még nem a gyerök. A vacsorákat ki kell hagyni, sajnos :(. Én lekopogom, pár napja nem igazán van étvágyam, az ilyen időszakokban könnyű nem hízni :).

Cellulitisz: nekem már 14 évesen volt amikor voltam kb 45 kg a 162 cm-hez, szóval nem feltétlen a hájon múlik :(. Viszont nem is kellett gátat metszeni meg egy szem csíkom nincsen sehol. Valamit valamiért, a laza kötőszövet is jó valamire.

Konkri: mit jelent, hogy fáj a hasad? Be van keményedve? Ha keményedsz akkor egyrészt magnézium ezerrell, másrészt szerencsétlen babád máshogy nem tud szólni, hogy pihenj, szóval hallgass rá. Anyum mesélte, hogy ő velem végig keményedett és nem pihent és a 33. héten el is folyt a vize, szóval nem szabad figyelmen kivül hagyni.

Jó hétvégét!!!

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Bocsi lányok, Vörösbegyhez jöttem.

Tegnap voltam dokinál, minden oké, vert a oici szíve, csak van mögötte-mellette egy hematoma, ezért feküdnöm kell 2-3 hetet szigorúan. Nehéz kivitelezni, ráadásul totál legyengülök, de majd meglátjuk mi lesz, hogy lesz. A doki bizakodó volt.
Szept. 6-án megyek újra, addigra nem lenne rossz, ha csökkenne, vagy eltűnne.

Viszont van egy érdekes dolog. A doki írt fel antibiotikumot, Augmentint, nehogy fertőzés legyen-merthogy barnáztam 2 napig-, és hogy a véren tudnak a bacik nagyon kiválóan terjedni.

Van ennek bevett gyakorlata, vagy csak be akarja szedetni velem a sok sz@rt?
Egyelőre nem szedtem be egy szemet sem.

M i a véleményed?

Akár priviben is leírhatnád a véleményed, nem akarom itt akadályozna topikos beszélgetést!

Puszi
Vendég
 


Sziasztok!!!!
Mondtam,hogy gyakrabban jövök :lol: !

Megvan az Afp-m:1.09MOM.
Mond ez vkinek vmit? Mert nekem nem sok mindent.
Viszont csinált a dr bácsi UH-ot :D !!!!
BPD:41mm
HC:160mm
AC:124mm
FL:26mm
Humerus:23mm
Úgy néz ki minden OK!
Remélem mindenkinél rendben van minden és most már tényleg csak a pocaknövesztéssel kell foglalkoznunk.
Az én Manócskám éppen trambulinnak használja a hugyhólyagomat, ezért fél percenként úgy érze,hogy bepisilek. De mire elindulok a WC felé, már semmi. Kikészít!!
Na elég,már sok lesz mára belőlem!
Pussz Csajok!
Évi
söci
 
 


Söci, nem is kívánhatsz jobb apf-t magadnak! az 1 az átlagos!!!Grat!És szép nagy babóka!!!!
Vendég
 


Sziasztok! :)

Kicsit későn jutottam ma ide, törpikémmel voltam egésznap. Délben míg ő aludt, Anyu is aludt! :lol:

Délután nagyon-nagyon görcsölt, csikart a hasam - semmi hasmars - már nagyon elkezdtem aggódni, de ahogy jött, úgy el is múlt...Továbbra sem tudom, mitől lehetett...

Tyúkeszű nő vagyok, már 2 napja kész a véreredményem, és elfelejtettem érte menni. Most várhatok keddig, bár lehet, akkor is elfelejtem. :oops:
Igaz, ez csak a teljes vérkép, meg a toxo eredménye, az afp eredményére nekem még várnom kell pár hetet sajna :(

na megyek csicsikálni, Apa még nincs itthon :cry:

Kép
Kép
zituska28
 
 


sziasztok!

tegnap teljesen felpörögtem és kitakarítottam az alsó szintet, elég alaposan, minden fiókot, minden zeg-zugot...este el is ájultam rendesen...és mikor lefeküdtem először láttam Barnabást kívülről mozogni...rendesen ugrált a hasam :lol:

Konkri! már megint megnevettettél a forradalmaddal :lol: drukk a keddi UH-hoz, hátha kapsz Lafitól kék vagy rózsaszín betűket :lol:

Normajeane! ha egy nő feladja, az már nem jó, mi mozgatjuk a dolgokat...jaj szegények, ez az allergia mocskos dolog...egész augusztusban tart?

Kacika küldök privit! :)

Söci, szia tényleg gyere gyakrabban, és grat az eredményekhez, mind tökéletes! :o

Zituska! legalább látszik, hogy nem aggódsz, mert akkor biztosan nem felejtetted volna el :)

Lányok nekem pár nap alatt akkorát nőtt a hasam, nem is értem, hogyan...mint aki most indul szülni, súlyra még mindig a 3. kilónál tartok... :shock:
Kép

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Vörösbegy, szép a pocak, úgy irigyellek, én még mindig a mozgást várom.............hát úgy néz ki várhatok még egy jó ideig.......... :cry:
Vendég
 


Helloka!

Vörösbegy: annyira jól néztek ki!!! :D

Hasra én is nagyon növök,most felszedtem +1 kilót, talán víz lesz. :roll:
Mostanában alig érzem Milut :shock: most ezen fogok aggódni a szeptember 3-ai UH-ig :oops:

Úgy tűnik nálunk esni fog :D
Vendég
 


Hali csajok! tudom kicsit hanyagolom ezt a topikont, mint mostanában a netezést is mivel otthon egy hete nem üzemel, most is anyósoméknál netezek. remélem hogy veletek minden rendben van, visszaolvasni nem nagyon van időm, de ha majd lesz, akkor majd reagálok rá. ok?
hát velem nem sok minden tölrtént. voltam a 16. heti vérvételen, hát nem gondoltam volna hogy ennyi vért levesznek egy terhes kismamától, én két napig nem tértem magamhoz. a szuri helye is fájt egy darabig. az általános vérképem jó volt, meg a vizelet is, az már aznap készen volt, el is mentem vele délután a belgyógyra, ott is rendben volt minden, még az ekg is, pedig nekem van egy enyhe szívritmus zavarom.
most várom az afp eredményét, amivel tűzök majd az uh-ra. már nagyon várom, hogy megtudjuk fiú vagy lány lesz a csöppség.
mostanában egyre többet mocorog, már határozott rúgást is érzek!:) voltunk vele edda koncertre, az is nagyon tetszett neki:)
bocsi, hogy ilyen hosszú voltam. majd még jelentkezem, ha jólesza anetem otthon. jók legyetek! puszi!
Vendég
 


Mi ez a pangás csajok????

Még tart a hosszú hétvége :roll: ?
Csak én kínlódok a gép elött? Bár nekem is lenne mit csinálnom.
Na jó,ha sehol senki hát megyek én is. Vár egy kosár vasalni való!! ÚTÁLOM!!!!! :evil:
söci
 
 


Hahó!

Vörösbegy: Nagyon csini vagy!!

Blongyi: én dettó! most visszafogom a kajálást meg a nasst, még pár hétig szeretnék nem hízni, mert ez még mindig nem igazán a gyerek. Én mondjuk tudom miért híztam, mostanában elég sok édességet ettem, pl este9-kor egy kis tiramisu fagyi 8)

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Hello Csajok!

Mi Szlovákiában voltunk a hétvégén, ezért nem jelentkeztem már péntek óta, pénteken végigtakarítottam a házat + bevásároltam + vasaltam + állatokat takarítottam... estére olyan voltam mint az élő halott... a derekamról már nem is beszélve. De aztán kipihentük magunkat kint! :)

Mindenkinek gratuka a jó eredményekhez! :) Engem összezavart a védődnő és most nem tudom, hova fogják küldeni az AFP eredményemet... :shock: Ő SZTK-t mondott, de nekem az rémlik, hogy ide küldik... Már fullra nem értem... No majd felhívom a dokimat... Szép időnk van, mi? Olyat dörgött itt az előbb, hogy azt hittem már sosem hagyja abba... Vagy 1,5 percig egyhuzamban dörgött... Durva volt...

Ja és kicsit ideges vagyok, kinéztem egy kiságyat vaterán (20 ezerrel lett volna olcsóbb, mint újonnan) és ELVITTÉK! Úgy, hogy eddig 1 árva lélek nem érdeklődött utána, csak mi. Erre hipp hopp lecsapták. Licit nélkül... Kicsit feltűnő... de nem fogok áskálódni... ez van... Nagyon mérges vagyok.

Na puszika! Megyek...

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sziasztok!
Mi is megjöttünk Balatonról. Most végre sikerükt szombaton kifogni egy kis jóidőt, persze délutánra megint leszakadt az ég.

Norma! Nagyon nehéz lehet most neked a férjeddel, de már az is valami, hogy vissza akar jönni nem? Hátha még jobban összeszedi magát.

Sleepin! Milyen állataid vannak?

Söci! Gratulálok a szép eredményeidhez, csak így tovább!

Vörösbegy! Nagyon szép a pocak! Azt mondják a 20. héttől van a nagy megugrás, hát én is érzem.

Kép
barbi5
 
 


Helló Csajok!

Söci-jók az eredményeid, de minek vettek ennyi vért? Nekem elsőre az 5 papírral teljes vérképpel nem vettek ennyit.

Vörösbegy! Nagyon állatul nézel ki! Mármint csini vagy, kismamis, látszik rajtad az energi, a boldogság...

Hát csajok, nekem nem jól telt a hétvége. Ma itthon vagyok, este doki. Izgulok. Ugye volt a csütörtöki kapálás, de aztán az este, és pénteken semmi gond nem volt. Péntek este leszedtem 2 kis függönyt, nem volt magasan, kicsit pakolgattam és főztem - tehát semmi nagy cucc. Na aztán a szombat... ugyan ilyen kismunkákat próbáltam csinálni, de mindig fájt, feszült a hasam. Vasárnap már semmit se csináltam, este elmentünk a buliba, bár én nem akartam, de mindenki nyúzott, az uram is, azért a táncot visszautasítottam mereven, jól felöltöztem, és végig ücsörögtem egy kényelmes székben. a hasam leszámítva jó volt a buli. tegnap már fel se keltem, úgy fájt a hasam mint menstruáció előtt, nem görcs, csak az az érzés, hogy az izmok dolgoznak... fél algopirin semmi... nem mertem se hidegfürdőt se meleget, pedig előző napokon a fürdés segített. a védőnőm szart felvenni a telefont, ezért felhívtam hugom anyósát, ő is az - na jött a javallat - magne b6. 2 már segített, aztán még éjjelre egyet bevettem és ma reggel is. azóta határozottan sokkal jobb, már nem érzem azt a hasi gyengeséget se. és hiába érzem jobban magam, semmit se csinálok, az uram takarít, és ablakot mos. szerencse! Úgy hogy minden happy! Átvettem a kommunikációs tréningen tanultakat és másként közeledtem hozzá. mondta h mondjam el néha, h ezt csináld, azt csináld, spóroljál... azért csütörtökre pecát tervez most is :)

Na mindegy, én csa az estét várom. fél 6! Remélem semmi gond nem lesz, remélem megjavultunk, most a hasam se kemény. Csak cidrizek. Nem akarok rossz anya lenni!

Na szép napot mindenkinek!

Ja ami még nyugtalanít, hogy egy másik fórumon megkérdeztem h ki mit tud a dokimról - hát nem sokan ismerik, aki ismeri az nem mondott jót róla, de a barátnője jó véleménnyel van róla... na mindegy leszarom. A mamát és anyut meggyőzte. Ez a lényeg! Eddig 4:1 arányom van irányában. nem fogok máas véleményére adni. a bizalom szerintem fél siker.

Vörösbegy, lassan te is félidős leszel!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Képzeljétek pénteken voltam UH-n és tutira kislány ! olyan boldog vagyok ! már nem fog kinőni a kukija és már érzem a rugásait is.

Konkri ! szépen kérünk vegyél vissza a tempóból !!! most már meg volt a figyelmeztető jelzés, jó, h nem történt nagyobb baj. remélem már teljesen jól vagy.


4D-s ultrahangért mennyit fizettek ? én 10 ezerért találtam, tudtok ennél olcsóbbat ?

Kép
boci1234
 
 


Jó reggelt Csajok!

Minden rendben volt!
Mikk-makkok vagyunk. Zárt a méhszáj. Azért a kedvem még nyomi most, de örülök.
Az egész család azon volt kiborulva, hogy még mindig nem tudjuk, hogy mi is lesz... most egyedül mentem be, és így nem akartam megkérdezni, majd ha ott lesz az uram is. Ez szeptemberben lesz. De szerintem nem is láttuk volna, mert a hátát mutogatta.
Engem egyébként is csak az érdekelt, hogy minden redben legyen.

Boci: gratula a kislányhoz! Nem teszel fel fotót a "rettentő nagy" hasadról? Kíváncsi vagyok, hogy a múltkori fittness pocihoz képest most milyen lehetsz? :)

Na szép napot csajok!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok lányok!

Konkri: Tök jó,hogy minden OK! Bár mi más lehetne!!!!!! Én egyébként a lányommal egész végig nem tudtam,hogy mi lesz. Egyszer rákérdeztem,akkor nem tudták megmondani,aztán már nem is akartam tudni. És tök jó volt akkor megtudni amikor megszületett!! A férjem csak rohangált össze vissza a kórházba,hogy:Kislányom született! Kislányom született!!!!!! Így érkezett meg hozzánk JANKA! Aki azóta is az Apukája szerelme!

Boci: Gratula a kislányodhoz!!!

Jók legyetek Csajok!

Évi
söci
 
 


Szia Söci...

én se szeretném akkor majd tudni. :oops: .meglepetést szeretnénk...magamnak... az Apukájának, a családnak... :) Bárcsak ott tartanánk.. És örülök, hogy végre valaki leírt egy ilyen sztorit:))

Ettől függetlenül mindenkinek gratula a félidőhöz, kisnunásokhoz, kukisokhoz... Vigyázzatok magatokra, és sok egészséget!!!!

(na persze továbbra is olvaslak titeket.. :) )
Vendég
 


Sziasztok! :)

Vörösbegy :)
Nagyon csini mami vagy!!! :lol: :lol:

Boci :)
Gratulálok a kicsilányhoz! :D

Konkri :)
Örülök, hogy minden rendben! :D
Azért mostmár legyél óvatosabb, vigyázz magatokra!

Engem is mindenki azzal "nyaggat", hogy tudjuk-e már, hogy mi lesz!
Mondjuk én is nagyon kíváncsi vagyok, mert szeretném már végre a nevén nevezni, az olyan jóóó! :lol:
Csak az bosszant, amikor azt elfelejtik megkérdezni (pl. anyós :oops: ), hogy hogy érzem magam, minden oké-e, csak egyből: "és mi lesz?? Fiú, vagy lány??" :evil:

voltam a labor eredményemért, sztem tök szar, mert teli van csillaggal. :( Masjd holnap a védőnő megmondja, mert bejelentkeztem hozzá szívhang hallgatózásra :lol: (ugyanis még mindig nem érzem a mocorgást :( )

Kép
Kép
zituska28
 
 


Sziasztok!
Januar 5 es januar 8 a szulesi idopontom.Tehat a 20-adik hetben tartok.Tegnap voltunk orvosnal,aki azt mondta ugy nez ki kislany,de lehet belole meg kisfiu.Ezt nem ertem.Mindenhol azt olvasom a 17-hettol mar tutira meglehet allapitani a baba nemet.A doki azt mondta a 30.het utan lesz biztos.Na jo nekem johet mindketto,de mar nagyon kivancsi vagyok.
Van valaki aki hasonlo cipoben jar mint en,de mar biztos tudja a babi nemet.Vagy most tenleg mikortol biztos.Eleg csendes zarkozott orvosom van,ha kerdek akkor valaszol,de eddig minden rendben van.Sokan dicserik,csendes de alapos.

Segitsegteket elolre is koszonom.
marcsitita
 
 


Cső Marcsi!

Hát sztem, ha ennyire nem elégít ki a doki, de meg vagy vele elégedve, akkor én esetleg benéznék egy magánrendelésre... akiről már hallottál, ezek a rendelések ált. 5-10ezer körül vannak és itt sztem magától is elég sokat dumál a doki, de ha kérdezel, akkor biztos válaszol.
Vagy amit választhatsz még, hogy sima rendelésen mész másik dokihoz...
De szerintem semmikép se hagyd magad kételyek közt. Járj utána minden kérdésednek. Ha esetleg olyan a védőnőd, akkor nála érdeklődj elsőként.

K.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok Lányok!

A segítségeteket szeretném kérni. 34 éves vagyok és a 19. hétben járok a második babámmal.
A 12. heti uh-n a nyaki redő rendben volt.
Ma kaptam meg az afp leleteimet, amitől kissé megijedtem.
:shock:

Íme:
AFP 33,2 ng/ml
wAFP 31,9 ng/ml
MOM 0,9

Nekem nagyon a határértékhez közelinek tűnik a MoM. Úgy tudom, hogy 0,7-2,5 ig terjed a normál tartomány. Nem kevés ez a 0,9?

Ma voltam ultrahangon, ahol az uh-s doki(bár rendesnek tűnt, de elég csendes volt, alig hallottam, amit az orra alá dünnyögött) azt mondta kb. 2 perc vizsgálat után, hogy minden rendben van. Ezt kaptam:

Vizsgálatkor magzat fejvégű fekvésben.
BPD: 46 mm
Négyüregű szív, ritmusos szívműködés.
Épnek imponáló koponya és gerinc.
Ép hasi és mellkasi szervek, ép rekesz.
Ép, hiánytalan hosszú csöves csontok.
Jó gyomor- és hólyagtelődés ábrázolódik.
A magzatvíz mennyisége átlagos.
Plancenta a méh hátsó falán tapad.

Ennyi. AC-t, FL-t stb-t nem is mért, súlybecslést sem csinált . Képet sem adtak, mert drága a papír. :twisted: :!: :?: :!:
Eddig még egy darab képem sincs a kisbabámról! :twisted: :evil: :evil:

A választott orvosomhoz csak holnap este tudok eljutni a rendelésére.

Tudtok valami megnyugtatót mondani nekem, mert rettenetesen izgulok. Vagy tudtok nekem javasolni egy magánklinikát, ahol alaposabban megultrahangoznak? Ahol mindent rendesen és jól érthetően elmagyaráznak, nemcsak az orruk alá mormognak? Hova, kihez érdemes elmenni? Mennyibe kerül? Kaphatok-e képet a babuciról, stb? Akinek van jó tapasztalata, kérem, ossza meg velem is.

Az első gyermekemmel minden rendben volt. De most nagyon aggódom. És az amnio-tól is nagyon félnék. Ha nem muszáj, nem csináltatnám meg. Ha lenne más mód megbizonyosodni, megnyugodni, inkább azt választanám.

Előre is köszönöm, ha valaki válaszol nekem! :P

Edit
gomboska
 
 


Szia Edit!

Ez a mai az új csajok napja.

Szerintem, ha gondod van, menj nyugodtan magán klinikára, de addigra úgy is beszélsz a saját orvosoddal is.

Az adatok sok mindenből adódhatnak: ezt már korábban is megbeszéltük itt.
-a legpontosabban úgy lehetne az afp, ha tudnák, hogy teresség előtt miből mennyi volt a szervezetedben, illetve ha tudnák a fogamzás pontos dátumát... így a jön ki a legtutibb eredmény. Lehet hogy neked kicsit korábban csinálták, mert mondjuk még sem a 14-15. napon fogant meg a baba... De határ értéken belül van, sőt nem is a felső határt súrolja.
Egyébként arról is beszéltünk, hogy más országokban nincs is ilyen vizsgálat...
De nyugodj meg! Felesleges aggódni, és a dokid holnap mindent el fog mondani.
Test tömeget és méretet nekem se mondd soha a doki, azt mondja, hogy megtudom, ha kint lesz. Feltételezem, ha törpének látná vagy óriásnak szólna, de mindent rendben találtak, ez a lényeg!

Amúgy hol vagytok csajok? Gáz hogy csütörtök óta még mindig ezt az oldalt koptatjuk!
Hahó!!!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Nekem meg valaki megírná, hogy pontosan mit is jelentenek az alább adatok:
bpd, thx, fl...
Ja és 19 hetesen:
bpd: 46mm
thx: 41mm
fl: 29mm

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Szia Konkri! :D

Köszi a gyors választ! :D Kicsit nyugodtabb vagyok.

Tudom, hogy az afp nem mindig megbízható. Az dühít, hogy a kórházban egy asszisztensnő csak annyit mondott a leletem láttán (pedig nem kérdeztem őt), hogy hát lehetne magasabb is...
Ennyi elég volt ahhoz, hogy ne érezzem magam jól.
Aztán az uh-s doki a maga csendességével...
Még a monitort sem láthattam. Képem sincs, egyetlen egyszer láttam a kisbabámat a legelső uh-n, amikor még csak a petezsák látszódott.
Azóta sem, és még képem sincs róla.
Ezt nagyon sérelmezem. :evil: Nem hiszem el...

Ezért is akarok elmenni magánklinikára, hogy alaposan megnézzenek minket, és legyen legalább képem a babuciról.

A neten számos rendelőt találni. Csak azért vagyok gondban, mert nem tudom, hová érdemes menni?

Még egyszer köszi a választ.

Edit
gomboska
 
 


AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.
Vendég
 


Hát én pesti klinikát nem ismerek.

A képre két dolgot tudok mondani:
Kérhetsz ott, az 500.- forint
Vagy kamerás telefonnal csinálj te, ez ingyen van és folyton veled lehet, én ezt tettem eddig.

Olyan nincs hogy nem láthatod a monitort! Ez az én véleményem, de én tuti másik dokit keresnék, vagy hangot adnék a vágyaimnak, kérdéseimnek.

Ez a kép dolog: 2002-ben volt egy abortuszom, na előtte a doki kérés nélkül nyomott nekem képet, és hozzám vágta hogy "itt a gyereke"... aztán mint kederült egy fasz volt a doki, meg nyudíjas is, úgy tájékozatott hogy 3 napos lesz az egész bentlétem, erre aznap délután már otthon voltam...

Szóval Edit! szerintem a héten látogass meg egy rendelőt. vagy ha nem is magán dokit, akkor másik korházat, vagy bármit. Amúgy a magándokik 5-10ezer körül mennek alkalmanként, ami általában hely és gép függvénye.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Köszi Pöttye!
Én beírtam a keresőbe ezeket, de semmit nem találtam így.
A bpd-t sejtettem.
A thx-em feltételezem a mellkasos izéke... :)

köszi!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Igen, szerintem is az..
Igazán nincs mit.
Kicsit zizi vagyok, hogy ennyire érdeklődöm ezek után :oops: , pedig még nem is aktuális a dolog..de legalább ide beillesztetthettem:) :lol:
Vendég
 


Helló lányok!

Lent voltunk Balcsin,meg átépítünk ezerrel, ezért nem voltam mostanság.


Gomboska!

Ne aggódj! Most jöttem a dokimtól és ezek az értékeim (közel hasonlóak mint a tiéd)

AFP:29,9
WAFP:33,3
MOM:0,9

Nekem határozottan azt mondta a doki, hogy jók az eredmények!

A cukrom viszont kicsit magas (6,65 a max 5,9 helyett) de csak azt mondta, hogy még belefér...szerintetek ez tényleg belefér? Bár én így se eszek nagyon édességet, leszámítva a 100%-os üditőket, nesquik kakót, amik mondjuk szerintem tele vannak cukorral.

Konkri,

remélem, hogy pihensz végre!!:)

Sleepin,

te mesélted, hogy a Sárkány centerben vettél gatyókat? Azok kimondott kismama nadrágok?

Pöttye,

mire nálad is aktuális lesz legalább nem leszel ilyen tájékozatlan mint mi néha :)

bingii
 
 


közben ezt találtam cukrom ügyében:

A másik szűrőmódszer, amit a Szabolcs utcai munkacsoport szülészei propagálnak és nálunk elterjedt, a „zsemlés” (szűrő) módszer előnye, hogy a legkellemesebb módszer, mert a terheseknek nem kell éhgyomorra várakozni, valamint olcsó is. Az álnegatív esetek aránya itt 15%, de mivel ezt a módszer bármikor, akár minden terhességi vérvételkor, alkalmazhatjuk, ez az arány 3%-ra csökkenthető. A módszer kivitelezése: reggel 7h kor meg kell enni egy un. vizes, zsemlét (ami a szabvány szerint 30 g szénhidrátot tartalmaz) és meg kell inni 2 dl tejet (ami kb. 10g szénhidrátot tartalmaz). Ezután egy órával, azaz 8h-kor meg kell mérni a vércukrot. A vércukor meghatározása minden esetben a szérumból történjék bárhonnan veszik is le (azaz a gyorsteszt nem alkalmas). Gyanús az eset terhességi cukorbetegségre, ha ez az érték 7.0 mmol/l felett van. Ebben az esetben kb. 80%-ban kell számítani terhességi cukorbetegségre, tehát az így „kiszűrtek” egy része nem beteg (álpozitív esetek). A dolog tisztázása céljából (második lépcső) cukorterhelést kell végezni.

De így se nyugodtam meg teljesen....:(

bingii
 
 


Nálunk mindenképpen csinálnak cukorterhelést, függetlenül a tesztreggelis eredménytől. Nekem a zsemlés vérvétel utáni cukrom: 3,5. Amikor a Bencét vártam akkor 6,3 volt utána a cukorterhelés nem is lett jó. Remélem, most nem lesz gond vele.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Sziasztok!

Nem voltam pár napja...nem történt semmi különös. Tegnap elmentem kismamagatyákat venni. Naná,hogy nem kaptam, ill. kaptam 1-et. Nem akarok senkit megbántani, inkább a gyártókat rúgnám seggbe. 34-40-eseket csinálnak, könyörgöm aki ekkora méret, azon szerintem nem is látszik. Ill. van választása nagyobb méreteket venni.
Kénytelen vagyok bemenni a Baross utcába :roll:

Amúgy jól vagyunk, ma méreckedtem, 2,3 kilót híztam eddig. Olyan 2-3 kiló van rajtam. Szerintem ez jó. Bár tudom Norma véleményét.. :D

Az meg aggaszt,hogy csak nagyon ritkán és halványan érzem a babát :( Nagyon remélem,hogy semmi baj, de hát a pocakom meg nő, szóval csak fejlődik... :wink:

Ma még belevetem magam a melóba, mondjuk úgy néz ki, hogy az APEH az egyik cégemnél vizsgálódni fog :evil: szóval....

Majd még jövök, mindenki legyen jó, meg kerek meg minden. A cukor miatt ne idegesledjetek!!!
Vendég
 


Hi Csajok!

Bocs az eltűnésért...

Válaszolok:

Állataim: 2 db kutya (egy Malamut és egy keverék Németjuhász) + 1 db vadászgörény + 1 db logófülű törpenyufi. Ennyi! :) Állatkert...

0,9 MoM Afp mondhatni tökéletes!!! 1 a jó... Úgyhogy teljesen megnyugodhatnak a 0,9-esek...
Nade erre varrjatok gombot:
Aug. 8-án levették Istenhegyin az AFP-t, MoM 1,05 (34,03 ng/mL)
Aug. 9-én levették a kórházban: MoM 1,6 (60,5 ng/mL)
Szerintetek megbízható? Egy nagy kalap ***!!! Nevetséges!

Bingii :)

Igen, én voltam a Sárkány Centerben. Nem kimondottan kismama naci, de szinte ugyanolyan a szabása, úgyhogy mondhatni az... Nézd meg, szerintem az a legegyszerűbb! Cukorhoz Lafi kéne, de nyaral 2 hétig... :? Esetleg nézz be PCOS topikba (fogamzás/Pcos-ok ...), ott bizti tudnak Neked segíteni, mit csökkents, vagy miből eszel sokat, amiből nem kéne... Bár Lafi a tejet abszolút mondta hogy nem szabad... :?

Én holnap megyek 18 hetes UH-ra. Ma akartam, de műt a dokim... Mondtam, hogy visszajövök holnap... Ez van... Potyaút... Bár legalább megkaptam az AFP-met...

Na megyek, befogom...

Ja üdv. az újaknak!

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sleepin,

köszi az infót:)

Én ma felhívtam a Schöpfit, hogy időpontot kérjek genteikai uh-ra, de már csak szept. 4-re kaptam és így is hozzátette, hogy készüljek fel majd 1-2órát várni kell,mert csak egy orvos van.

bingii
 
 


Szép napot Csajok!

Tegnap lightosan dolgoztam itt a munkahelyemen, aztán elmentünk az urammal vásárolni... kibaszottul fájt a hasam végül...
3 magne b-vel aludtam el+fürdő- hát de így se volt az a kimondott jó.
Mit gondoltok, beszéljek a dokival?
Az uram azt kérdezte, hogy Nyuszi, ez már így lesz mindig? És most tényleg nem csináltam semmit, csak sétáltam, ahogy a doki mondta... :( iszonyatos izom fájdalom volt. + mintha a csontjaim is nyílnának szét. mondjuk szerintem nagyon lent is van a gyerök, az uh-n is tök lent nézte a doki, még jó, hogy nincs "bojt-om" :), különben jól bezselézte volna.
Szóval beszéljek a dokival mi?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Ja, ami viszont tiszta happy:
tegnap az uram mondta nézzünk gyűrüket! Néztünk! Megmutattam mi tetszik, csak már nem volt eladó, így majd megoldja... :) Legalább olyat kapok majd, ami tetszik, végülis egy életen át kell hordanom. :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak!
Az AFP-n ne parázzatok, felesleges.
Gomboska: sztem ha nagyon izgulsz akkor 4D-s UH-ra menjetek el, ott legalább kapsz is vmit a pénzedért. Igy a 20. hét környékén ha jól fekszik akkor egész élvezetes már a dolog és a nemét is simán megmondják ha mutatja.

Boci: gratula a hambishoz! Remélem nekem is az lesz! Én hétfőn megyek a jó gépre úgyhogy ha mutatja akkor tutira meg tudja mondani majd a doki.

sleepin: ne idegeskedj, a teszveszen v. vaterán januárig még simán találsz megfelelő ágyat. Nem tudom milyet akarsz, mi tök sima 60*120-as fenyőt vettünk anno , Drewexet és teljesen jó, ez a boltban volt 9900Ft. Mondjuk én fiam nem nagy darab, talán a 70*140-es praktikusabb, nem tudom. Amúgy úgyis kucorog a legtöbb gyerek, szóval hiába a nagy hely, van kedvenc helye és ott alszik. Mi szerencsére kapunk sógornőtől ágyat, nem kell rá költeni.

Tegnap nekem hormonizém volt, az tuti . Óránként más volt a hangulatom, de nagyon durván. Délután szegény Boti itt a levét, miután kétszer lerántotta a gyöngyfűzést a kezemből, nagyon csúnyán kiabáltam vele ő meg érthető módon rettentően megbántódott és orditott. Szerencsére ilyen félévente ha 1x van, huh.

Bingii: :), ezt jól megkaptam. Én ma reggel mértem egy köztest, hogy elég-e a nass kihagyása és úgy tűnik igen, lement 80dkg hétfő óta. Én azért kardoskodom a hízás ellen, mert lefogyni baromi nehéz , finoman szólva. Főleg gyerek mellett amikor nem tusz heti 4x edzeni járni meg hú de egészségesen táplálkozni. Sógornőm pl szrencsés alkat mert nulla tornával visszanyerte mindkét gyerek után az eredeti alakját, egy picivel szélesebb lett mindenhol, de csini teljesen. De ez ritka, sztem.

SOTEII-n is várni kell, sztm ez már általános jelenség lesz.

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Mit fűztél gyöngyből Norma?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Konkri! A Hasad fáj vagy a medencéd? Mert ha a csípődet tolja szét a baba ami nagyon fáj az normális, ha viszont olyat érzel , hogy elindul egy feszülés és iszonyú kemény lesz az egész az nem jó. Akkor beszélj mindenképp a dokival, mert pihenned kell. Nekem amikor ilyen volt (30. hét körül) ki kellett iratnom magam egy hétre, feküdni és szépen elmúlt.

Sleepin! Nekem is két kutyám és egy törpenyulam van, megspékelve két ékszertekivel, meg akváriummal. Hát nem mondom, hogy estére nem dőlök ki, mire a teljes bandát megetetem.

Kép
barbi5
 
 


Sziasztok! :)

Voltam ma a védőnőnél dibidobit hallgatni! :D
Nagy nehezen találtuk csak meg, jól elbújt a manóm, de végül nem hagyta kétségek közt az anyukáját! :lol: :lol:
Mocorgás még mindig nuku.. :?
Vérképem mégse olyan rossz, mint gondoltam!

Afp-n nem izgulni, tényleg egy kalap sz@r... tök megbízhatatlan, csak arra jó, hogy az amúgy "tök nyugodt" kismamákat még jobban beparáztassák..

Konkri :)
Sztem csörgess rá a dokidra, ő döntse el, hogy rátok néz-e, vagy mond vmi megnyugtatót!
pihi,pihi!! Bármilyen nehéz is!
Milyen magnéziumot szedsz? A magnézium citrici a legjobb, doki fel tudja írni, potom pénz..
Na a Párod még a végén megembereli magát!! :lol:

Nekem marha soká lesz a genetikai uh, már a 20. hetet is betöltöm addigra. :( Lehet felhívom a dokimat, hogy intézzen már valami korábbit. Bár még az Afp eredmény sincs meg, és azzal kéne menni. :roll:

Kép
Kép
zituska28
 
 


Barbi! Köszi!

1-kor kell hívnom a dokit. Szerintem is a fekvés a megoldás, de ő azt mondta sétáljak, na én meg bátran elmentam vásárolni. de tényleg, még a kocsit se toltam... csak kifele, mert azon görnyedtem.
A csontfájás okés, azt értem, de nekem a méh izmom fáj. És mikor fáj, kemény is. Most szerencsére nem. De 1kor hívom a dokit. Amire én gondolok, hogy lent van a babus, most mondjuk fentebb érzem, de tegnap szegény nagyon lent volt, és éreztem is hogy lent motoszkál, most fentebb van és nem is nagyon érzem.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Norma:

nem értettem, hogy mire írtad, hogy jól megkaptad,de visszaolvastam és szerintem te Blongyi bejegyzésére gondoltál. :)

Én amúgy 4kilót szedtem fel eddig és nagyon nem izgat. Nem gondolom, hogy ebből semmi sem a baba,mert csak ott a magazatvíz amiben úszkál, a méhlepény, 1számmal nagyobb melltartót kellett vennem. Szóval úgy gondolom, hogy ez a 4kiló nem hájként van most rajtam. Lehet, hogy téves gondolat,de én jól érezem így magam :lol:

Konkri:
szerintem is beszélj a dokival. Amúgy lehet, hogy a baba nyomja neked ott a dolgokat, pláne ha azt mondod, hogy nagyon lent van. az ott egy nagyon érzékeny részünk.

bingii
 
 


Hülye vagyok, de ez a genetikai uh automatikus vagy menni kell utána? Ha igen hova, és mennyi?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


ja és ami még érdekel:
őssejt és köldökzsinór bigyó

Ennek ment már valaki utána? mennyi? hol? stb.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?