Sziasztok Mamik!
Gratula az újdonsült mamiknak, sajnos még nem olvastam vissza hogy mennyien is vannak, de mindenkinek SZívből gratulálok!
Eddig minden problémamentesen zajlik nálunk. Este 8kor fürdés szopi, majd hajnal 1kor szopi és utána reggel 6kor. Aztán napközben folyamatosan szinte 3 óránként ébred a kis drága. Tényleg egy tünemény, mert csak alszik és eszik. Most arra akarom rávenni, hogy naponta legalább 2 órát próbáljon meg velünk "kommunikálni" azaz aktivvá tenni. Mnden este kiszoktunk menni a kertbe e gy 20 percre nézelődni, ma volt a gyerekorvos azt mondta, hogy jó a levegő este elvihetjük már babakocsival egy körre. Már nagyon várom.
Amúgy nálunk kaki szempontból a kövi vált be ( se nem hőmérő, se nem szélcső): a kakiló részét körkörös mozdulattal kell masszirozni, és csak úgy lövel ki belőle a kaka meg a puki. Ezt kb addig kell csinálni amig minden ki nem jött belőle. Nekünk az első három nap elég volt hozzá hogy megtanulja hogy kell pukizni. Aztán minden evés után hagyom hogy bealudjon mert ha megbüfiztettem akkor nem alszik vissza, bár nem büfis inkább egy picikét bukós. Ha igy hagyom kijön aminek ki kell jönni és utána magzati pózban teszem be az ágyába. Ott még szokott egy-két csepp tej jönni, de megtörlöm az arcát.
Esküdtem mindig mindenféle elvekre és könyvekre, hogy mit hogy kell csinálni, meg hogy ilyen elvek szerint nevelni. hát a nagy lóf........ , minden bébike más-más, persze vannak irányelvek (nagyvonalakban) amit érdemes követni, de mindenki a saját gyerekénél tapasztalja meg. ÉN speckó úgy beszélek vele mint egy felnőtt emberrel akármi történik itthon és mindent elmondok neki, mégha alszik is. és azt veszem észre hogy ezt ő nagyon meghálálja.
Na bocs ihogy ilyen sokra sikeredtem, a szüléstörténet már szerinte mnem annyira aktuális. egy két szóban:
reggel bementünk mert véres folyásom volt, kiderült hogy szivárog a magzatviz, ez volt hajnal 4kor. Szivárog a magzatviz és 4 cm-re vagyok kitágulva, 6kor burkot repesztettek és várni kellett a fájásokra amik persze nem jöttek, 7kor kaptam vmi homeopátiás tablettákat amikor is a doki 9ig várt ,hogy mi lesz amire még mindig semmi fájás, de már akkoar 6 cm-re voltam kitágulva és10kor úgy döntött hogy akkor jöjjön a sóoldat, fájássegitő. Tehát 10kor megkaptam és ahogy az első csepp eljutott a szervezetembe már éreztem is fájást. az els ő10 perc kegyetlen volt, aztán elkellett agyilag vonatkoztatnom és a férjem segitségével minden fájást végig kellett számolnom és fújnom. Aztán igy ment ez 11,30ig amikor is a doki közölte hogy már 8 cm-re vagyok kitágulva már csak 2 cm hiányzik. HÁt akkor az a két centi nagyon soknak számitott. Bár nagyon összefojt az idő, ez a fél óra mégis kegyetlen volt, ezt már labdán és járkálva kellett eltöltenem. Azt mondta az orvos hogy jó esetben 2re baba van. Én intenziven a 2 cmre gondoltam és 12kor megvizsgált a doki, mondta hogy teljesen eltűnt a méhszáj 10cm-re vagyok kitágulva kezdjünk akkor el talán nyomni. Kérdeztem tőle hogy ez akkor már a vége (én hülye:::DF:D:D:D:) mire mondta hogy igen innentől kezdve már nem sok idő, csak rajtam múlik. Hát csajok én harmadik fájásnál egyetlen tolásra kitoltam a kislányt, mire a doki felorditott hogy ŐSANYA, mert kevés ilyet látott
:D:D (gondoltam magamban azt mondta hogy nyomjak hát én nyomtak bikából) igaz meglett az eredménye mert lett egy kisebb aranyerem, meg még gátat is metszetek, de hamar kinn volt a bébi. Aztán már semmi nem érdekelt mert a mellemre tették és onnantól megszűnt a világ számomra létezni. Azóta itt van mellettem egyszer vitték el tőlem amig megfürdették. Annyira jó érzés, hogy azt sem leirni ,sem pedig elmondani szavakkal nem lehet a szülés, a születés maga az ahogy felelősséggel tartozol valakiért .HÁt egyszerűen ez a világ legeslegnagyobb csodája.
Szóval megszületett, levittek a szobánkba és csütörtök reggel jöttün khaza. Apával az első másodperctől kedzve óriáis nagy szerelem van.
Megyek nézegettem őt egy picikét, majd jövök