Új privát üzeneted érkezett!

http://www.eletforma.hu/?r=3383

Olvassátok el! Nagyon aranyos... és a többi része is... :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Gratula Copfinak a gyönyörű bébihez!

Mikegirl
Annyira sajnálom,hogy neked még ilyen nehéz.De tényleg igaza van Sabinének is ,hagyd a házimunkát,sokat pihizz és apa segítségét ne légy rest elfogadni,vagy szólj is neki ha úgy érzed szakad a cérna.

NÁlam ma elszakadt délelőtt 10 órás szopinál.....apja végre hajlandó volt kelni és mondam neki örülnék ha reggel kicsit figyelne Bálintra amíg én pihizek vagy csinálom a dolgom.Erre kifakadt mi a lófaszért nem keltem /szó szerint/ én meg bedurrantam és elküldtem a náthásbapill szopi lesz

Kép

Kép
jucu
 
 


Nóra,azért erll befeküdnöm,mert betöltöm a 40.hetet.Itt ez a szokás.Nem örülök neki,de ott legalább akármi van,a doki kéznél van.

Sabine,légyszi beszélj a fiúkkal!2 olyan jó hapsinak csak nem tud ellen állni Zsófikám :lol: :lol: !

Kép
Kép
huni
 
 

 
 

erll=kell :oops: .Jól elütöttem :lol:

Kép
Kép
huni
 
 


Sabine
Köszönöm. A leírtakból saját meglátásom szerint az nem megy, hogy a bimbi mellett az udvart is bekapja. Most egy kicsit kúrálom magam, pár napot, aztán szerintem személyesen is találkozom szoptatási tanácsadóval, hogy segítsen, mutassa meg nekem és a Babszikának.....elvégre mégiscsak legalább fél évig szeretném szoptatni, és még öt hónap hátra van.....
Ráadásul szeretném önfeledten, meghitt boldogságban tölteni a szopik idejét Babszikával....
Ja, és remélem szájpenész nincs, de majd az esti fürdetésnél bekuksizok Babszi szájába, hátha látok valamit......

Életforma - :D :D :D :D

Jucu
Mondtam apának, hogy keressünk taki nénit. Ő - mármint apa - dolgozni fog ugyebár hétfőtől péntekig, aztán ott van az ő szokásos teendője, a kert. Kellene még nekem is segíteni, na és persze hétvégén pihizni is akar....És mi volt erre a válasza?! "Nem kell, minek."
Bár a reggeli kiakadásom után felkelt, vigyázott Babszikára, csinált magának reggelit, elmosogatott - este már nem volt erőm :oops:
És ma próbált egy kicsit kedves lenni......
Tegnap egyébként még délelőtt leordítottam. Megkértem, hogy kicsit legyen Babszival - villám sétán voltunk kettecskén, erre tökre kiakadt, hogy miért a MotoGP utolsó köre alatt kell neki....este a fürdetést a Cobra 11-hez kellett igazítani, egyébként Forma 1 alatt nem pelenkáz, stb, stb .....no comment
Barinőm mondta, hogy magának szül az ember - hát ez a mi esetünkben tökre igaz.

Na megyek, felkeltem a pasikat, mert most kellene fürdetni. A következő szopi után egy órával már túl késő lesz, és Babszika fent fog radarozni egész éjszaka.

mikegirl
 
 


Szóval itt ...
megharagudtam hozzávágtam a tálcát és közöltem ezentúl lecarom magasról mit esznek és hogy a konyhába áll a mosogatnivaló mert ugye azt se veszi észre vagy legalábbis ej ráérünk arra még......szóval nem beszéltem vele ma egész nap.
Most meg sündörög felmosta az erkélyt ,de észre sem vette hogy én mindent megcsináltam délelőtt és meg is főztem kétfélét.

na mindegy
Bálintom olyat kakilt megint,hogy át kellett mindent húzni és most meg is kellett fürdetni.
hát ismét így jártunk,de csak előtte levő torna segített neki kakkantani. na pusza ismét mert megint cicizik.. :lol:

Kép

Kép
jucu
 
 


Lányok!
Álljatok a sarkatokra...
Nem hiába volt régen az, hogy a gyerekágyas asszonyok 6 hétig szinte fel se kelltek... rokonok, szomszédok horták a kaját, a hagyományos "komatálat"...
Az a 6 hét kell arra, hogy a nő szervezete majdnem eredeti állapotába visszaálljon, hogy összehangolódjon a babussal...

Mikegirl
Lehet, hogy nálatok is érzi Babszika ezt a feszültséget?
Iszonyatosan érzékeny érzelmi radar van ám ezekben a törpékben...
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Tegnap érkeztünk haza. Fogalmam sincs, hogy mikor tudom átnézni, kivel mi újság. pedig nagyon kíváncsi vagyok! Képeket tettünk föl a g-mailra. Ahogy tudok, jövök.
Ui.: velünk minden rendben, csak utól kell érni magunkat. :-)
Puszi mindenkinek! Kép Lili első alvása a kiságyában :-)

Kép
nap12
 
 


Nap,mégegyszer gratula!Lili egy tünemény :D !

Nekem ma olyan jó dolgom volt.Apa kitakarított,átsuvickolt mindent,és elvitt vacsizni,mondván ki tudja mikor tudunk elmenni legközelebb :D .Olyan jó volt :D !Imádom :lol: !Remélem megmarad ez a segítőkézsége Zsófinál is :lol: .Gábornál sokat segített :roll: .

Holnap reggel nem bizti,hogy benézek,mert Gábort visszük szemészetre,de amint tudok jövök.Ha csak nem....de ezt kétlem :lol:

Kép
Kép
huni
 
 


beindult a kakagyár. férjemet is lekailta ezerrel. az alkoholmentes sör hat. :)

tényleg fontos a jó szopitecnhika. hajrá!!! menni fog az. én is szoptatni szeretnék sokáig, d emár lelkiekben letisztáztam, ha esetleg mégsem, akkor én mindent megtettem. a természet dönt. de mi meg ügyesek leszünk!!! :)

jó éjt mindnekinek!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Nap
Lili is topik-gyerek... gyönyörű :lol:

Huni
Beszéltem a pasikkal... csalogatják Zsófit... :lol:

Dimet
:lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Sehol senki?

Még mindig egyben vagyok :? .Úgy látszik most már nem kerülhetem el a sorsom.Holnap befekvés :( .

Sabine,a vérnyomás emelkedése így a végén normális?Mert ugyan szedek rá 2X1 dopegytet,de tegnap óta 130 felett van.Eddig mindig 120 alatt egy kicsivel,vagy felette volt,de a 130-at nem lépte át.Az vígasztal,hogy 140 fölé nem ment még.De holnap azért említem a dokinak is.
Mond meg a kishapsiknak,hogy hangosabban kiabáljanak :lol: :lol: !

Kép
Kép
huni
 
 


ja, vérnyomás. emlékeztek engem riogatott a dokim, hogy elindítja a szülést a magas vérnyomásom miatt...stb...stb....
itthon is 130-140 körül volt, és ezen paráztam sokat. elárulom: most is annyi......no comment.

na, megyek,mert megy a lááá-lááááááá

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!!

Babszika hajnali fél kettőtől fent volt reggel hatig. Zombi vagyok!!! Nem sírdogált, csak fent volt, cumizott- amit folyton kiköpött, én meg nem tettem mást, mint rakosgattam vissza a szájába, remélve, hogy elalszik. De jó sokáig kellett várnom.

Ma délelőtt a jobbik cicimre tettem Babszikát. Nagyon ügyi volt. Bekapta az udvar egy részét is :D Boldog voltam, szuper volt így együtt lenni - semmi fájdalom, és csúcsot döntött az étvágyával is. 110g :D Hurrá!! Hurrá!!!
De nemsokára jön a rosszabb cici :roll: Itt vacakabb állapotba van a bimbó, és a tej is kevesebb benne, nem tudom mi lesz.....

Édi a kis Lili :D

mikegirl
 
 


Kép

Kép

Kép
mona76
 
 


Ha valakit kihagytam volna, az szóljon, és elnézést, de kicsit lemaradtam az eseményekől :oops:

Dani mindenhol alszik, csak a kiságyában nem, tegnap már ijesztgettük, hogy eladjuk neki a légzésfigyelővel együtt, de nem hatotta meg :lol: :roll:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan tudom átállítani a vonalzót?
Az újat már megkreáltam, de valami jogosúltság szükséges ahhoz, hogy a profilba feltegyem... :shock:

Még mindig nem tudtam visszanézni az eseményeket. Ugye mindenkinél minden rendben volt a szülés alatt?
Nagyon drukkolok azoknak akiknek ez a hét lesz a nagy hét!

Ti mérlegeltek szopi előtt és után? Biztos tárgyaltátok már, de én most parázok... Mérleg még nincs, az biztos, hogy kaki mindig van, de hogy van-e elég tejcsi?! -ezen morfondírozom. Ugye a gyerek mindenesetben ordít, ha éhes? Remélem nem mazohista.
:lol:

Kép
nap12
 
 


Sziasztok!

Most sikerült visszaolvasnom, gratulálok minden anyukának, aki utánam szült. Nagyon szép mindenkinek a babája.

Ádám éppen alszik, én pedig leszöktem netezni. Túl vagyunk az első éjszakán, elég tűrhető volt, nem úgy mint a Márkkal. Azért tudtam aludni kb. 4-5 órát. Délelőtt is aludtam vele egyet. Védőnő még nem látogatott meg, pedig megígérte.

Nap: nekem sincs mérlegem, nem is szándékozom kölcsönözni. Amikor a Márk pici volt és nem gyarapodott, akkor kölcsönkaptuk a tanácsadóból egy hétre, de akkor sem evett többet.

Ma este jön anyósom és a nagyfiam, péntekig itt lesznek, legalább nem leszek egyedül a babával, tudok majd többet pihenni, és lesz főtt kaja is. Szeptembertől pedig rendelni fogok ebédet, ezt már akkor megfogadtam, amikor a Márk kicsi volt, főzni nem tudtam, mert 20 percnél többet nem aludt, mindig sírt, rendszertelenül ettem és elfogyott a tejcsi. Remélem most nem lesz ilyen gondom.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!

Elszállt amit írtam.... :evil:

Mike: sztem vedd fel a kapcsolatot az LLL-lel! Egy laktációs tanácsadónő megnézi hogyan szopizik babszika és tud segíteni abban, hogy tedd helyesen mellre. Tuti az a gond, hogy nincs jól cicin a baba... ha minden oksi, rendesen bekapja a bimbót, nem fájhat a szopi! NÁlunk sem fáj, mert már tudom hogyan is kell csinálni... Bezzeg anno.... Encsinél is gond volt, aztán megnéztek és segítettek! Hidd el, nem árt beszélni velük. Ráadásul teljesen ingyenes és tündériek a csajok! Ha gondolod, van két személyes ismerősöm, megadom a számukat. Ha jól emlékszem Sabine is ilyesmit említett anno....

Márkanyuka: Neked is gratula a kicsi fiúhoz! Annyira szép!

De ezt el lehet mondani mindegyik babáról! ÉN még csúnya topic-babát nem láttam.... pedig vannak ám rondák is! A klinikán is néztem őket... hát, akadt köztük amin csodálkoztam, hogy vajon az anyukája amikor olyan áhítattal nézi, vajon mi szépet lát benne? :roll: Bocsi.... most bunkó voltam... :oops: :twisted:

Pattogo: ahogy nézlek, azon gondolkodom, hogy ebből a törékeny csajsziból hogy fért ki az a hatalmas baba? :shock:

Képzeljétek!
Szerdán este lemértük pucéran a kisasszonyt. A mérlegünk szerint 2,11 volt a meztelen súlya. És tegnap este ismét mértük.... 2,25!!! :roll: :shock: :D
Szerintem fénnyel táplálkozik, mert állítom alig eszik... de valahogy mégis hízik... :)

Na megyek mert ordítás van.... :)
Tudjátok... leeeeeee, leeeeeee, leeeeee... nálunk ez az éhes vagyok cicit akarok.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk. Képzeljétek, Lánykánk kitanul a szopiból. Most kezd el kínozni.....
Huni, ha még olvasol, szorítok! Új anyuciknak gratulálok és sok tejcsit!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok Mamik!

Gratula az újdonsült mamiknak, sajnos még nem olvastam vissza hogy mennyien is vannak, de mindenkinek SZívből gratulálok!

Eddig minden problémamentesen zajlik nálunk. Este 8kor fürdés szopi, majd hajnal 1kor szopi és utána reggel 6kor. Aztán napközben folyamatosan szinte 3 óránként ébred a kis drága. Tényleg egy tünemény, mert csak alszik és eszik. Most arra akarom rávenni, hogy naponta legalább 2 órát próbáljon meg velünk "kommunikálni" azaz aktivvá tenni. Mnden este kiszoktunk menni a kertbe e gy 20 percre nézelődni, ma volt a gyerekorvos azt mondta, hogy jó a levegő este elvihetjük már babakocsival egy körre. Már nagyon várom.

Amúgy nálunk kaki szempontból a kövi vált be ( se nem hőmérő, se nem szélcső): a kakiló részét körkörös mozdulattal kell masszirozni, és csak úgy lövel ki belőle a kaka meg a puki. Ezt kb addig kell csinálni amig minden ki nem jött belőle. Nekünk az első három nap elég volt hozzá hogy megtanulja hogy kell pukizni. Aztán minden evés után hagyom hogy bealudjon mert ha megbüfiztettem akkor nem alszik vissza, bár nem büfis inkább egy picikét bukós. Ha igy hagyom kijön aminek ki kell jönni és utána magzati pózban teszem be az ágyába. Ott még szokott egy-két csepp tej jönni, de megtörlöm az arcát.
Esküdtem mindig mindenféle elvekre és könyvekre, hogy mit hogy kell csinálni, meg hogy ilyen elvek szerint nevelni. hát a nagy lóf........ , minden bébike más-más, persze vannak irányelvek (nagyvonalakban) amit érdemes követni, de mindenki a saját gyerekénél tapasztalja meg. ÉN speckó úgy beszélek vele mint egy felnőtt emberrel akármi történik itthon és mindent elmondok neki, mégha alszik is. és azt veszem észre hogy ezt ő nagyon meghálálja.

Na bocs ihogy ilyen sokra sikeredtem, a szüléstörténet már szerinte mnem annyira aktuális. egy két szóban:

reggel bementünk mert véres folyásom volt, kiderült hogy szivárog a magzatviz, ez volt hajnal 4kor. Szivárog a magzatviz és 4 cm-re vagyok kitágulva, 6kor burkot repesztettek és várni kellett a fájásokra amik persze nem jöttek, 7kor kaptam vmi homeopátiás tablettákat amikor is a doki 9ig várt ,hogy mi lesz amire még mindig semmi fájás, de már akkoar 6 cm-re voltam kitágulva és10kor úgy döntött hogy akkor jöjjön a sóoldat, fájássegitő. Tehát 10kor megkaptam és ahogy az első csepp eljutott a szervezetembe már éreztem is fájást. az els ő10 perc kegyetlen volt, aztán elkellett agyilag vonatkoztatnom és a férjem segitségével minden fájást végig kellett számolnom és fújnom. Aztán igy ment ez 11,30ig amikor is a doki közölte hogy már 8 cm-re vagyok kitágulva már csak 2 cm hiányzik. HÁt akkor az a két centi nagyon soknak számitott. Bár nagyon összefojt az idő, ez a fél óra mégis kegyetlen volt, ezt már labdán és járkálva kellett eltöltenem. Azt mondta az orvos hogy jó esetben 2re baba van. Én intenziven a 2 cmre gondoltam és 12kor megvizsgált a doki, mondta hogy teljesen eltűnt a méhszáj 10cm-re vagyok kitágulva kezdjünk akkor el talán nyomni. Kérdeztem tőle hogy ez akkor már a vége (én hülye:::DF:D:D:D:) mire mondta hogy igen innentől kezdve már nem sok idő, csak rajtam múlik. Hát csajok én harmadik fájásnál egyetlen tolásra kitoltam a kislányt, mire a doki felorditott hogy ŐSANYA, mert kevés ilyet látott :D:D:D (gondoltam magamban azt mondta hogy nyomjak hát én nyomtak bikából) igaz meglett az eredménye mert lett egy kisebb aranyerem, meg még gátat is metszetek, de hamar kinn volt a bébi. Aztán már semmi nem érdekelt mert a mellemre tették és onnantól megszűnt a világ számomra létezni. Azóta itt van mellettem egyszer vitték el tőlem amig megfürdették. Annyira jó érzés, hogy azt sem leirni ,sem pedig elmondani szavakkal nem lehet a szülés, a születés maga az ahogy felelősséggel tartozol valakiért .HÁt egyszerűen ez a világ legeslegnagyobb csodája.
Szóval megszületett, levittek a szobánkba és csütörtök reggel jöttün khaza. Apával az első másodperctől kedzve óriáis nagy szerelem van.

Megyek nézegettem őt egy picikét, majd jövök

Kép
sziszike77
 
 


annyira jó szüléstöriket olvasniiiiii!!!!! még-még!!

képzeljétek, végre elérte zsuzsi a születési slyát, vagyis túl is lépte. 8 nap alatt hízott 300 g-ot!!! csak nemtom mitől, mikor kevés a tejem. és a tápszert meg nem mindig adom, azt is csak péntek óta. :D nem baj, a lényeg a hízás. :D
ma egy ciciből szopiztatok, kipróbálom így is. persze így minden szopi után kell pótlás, mert egy ciciből 30-40et cumizik ki. (volt,hogy csak 20at). de hátha így jobban telítődik és jobban beindulok.

üdv mindnekinek!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


hello!

Na, mi is itthon vagyunk!
Megpróbálok visszaolvasni, amíg Sebi engedi, aztán majd apával rakatok fel képet!:)

Judit

mamiblue
 
 


Nap, mi mérlegelünk, mert én is azon paráztam, hogy eleget eszik-e. És kiderült, hogy eleget eszik, és megnyugodtam és van tejcsi :)
Ha ezen múlik a nyugalmad, szerintem inkább méregess.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


sziasztok!

elég nagy ma a csend....
nekem meg óránként egy fájásom volt ma egész nap, holnap reggel 8ra megyünk nst-re, nem bánnám, ha már bentfognának :roll:
vagy még korai erre gondolnom? bizom benne hogy a fájások elkezdenek sűrűsödni ma este :? :D

ma hajnalban meg vagy 6szor volt has-mars :oops: remélem ez is jó jel :roll:

szorítsatok hogy meginduljon nálam is ez a csoda, amit ti már átéltetek!

puszi Kép
nora80
 
 


Nora, hajrá! Akkor ha holnap nem jelentkezel, akkor utána már csak babástól? :lol:
Mandala, gratulálok a hízáshoz! Fog ez menni!
Sziszike, nem semmi szülés, ügyes vagy/voltál!
Na, mi megyünk, sétálunk egy nagyot! Eszter tegnap végigaludta, talán ma lát is valamit a lakóhelyéből. :D :D

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


mamiblue, de jó hogy ti is otthon :)
miroszék is ma mennek haza, ha jól emlékszem. Képeket kérünk :wink:
Képzeljétek Daninak visszaesett az étvágya, 50-60-70-eket eszik, aztán alszik. Szerintetek ez nagyon kevés?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok.

Szüléstörténet. ( míg alszanak a csajok..)

Reggel 7-kor megvizsgált a dokim, és miután szűk kétujjnyira nyitva voltam, úgy döntött, hogy megindítják. Én csak hápogtam, mikor közölte, hogy most rögtön menjek a szülőszobára, ön utánam vizit után és burkot repeszt. Vártam ezt a pillanatot, de valahogy mégis hirtelen jött. Bementem, jött a dokim és megrepesztette a burkot. Az első mondata az volt, hogy: "Baszki csak ennyi vize volt.." De legalább ami volt azi is tiszta. Bekötöttek egy zacsi sóoldatot 3/4 8-kor. Gyorsban lecsepegett és negyed 9-kor megkaptam az oxitocint. Elkezdtek jönni a 10-percesek, és az 5 percesek. 10-től 12 ig viszont jött a java. Az egy két perces fájásokat labdán vészeltem át. Akkor már apa is ott volt velem. 12-kor elfogyott a türelmem és kértem fájdalomcsillapítás gyanánt gázt. Na az komoly volt. :P :lol: :lol: De jött a dokim és 5 perc után elvette tőlem, mondván jól bekábulok és nem fogok tudni nyomni. Alig, hogy elvette a következő fájásnál jött a tolási inger is. De akkora erővel, hogy a doki pániksebesen kengyelbe rakatta a lábamat. Onnantól 10 perc volt mire kibújt Lala. Asszem most egy jó ideig nem fogok következő gyereken gondolkodni. :D:D
Durván ennyi. Ja és a legmeghatóbb. Először láttam apát sírni. :):)

Na még két kép és lépek. Drukk mindenkinek aki még egyben van. :)

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk anyuméktól.Leadtuk Gábort,mert reggel korán kell mennünk,és nem akartam nyúzni szegényt.Hát nem könnyű :( .Rossz,hogy nincs itthon,és egy darabig nem fogom látni :cry: .A sírás kerülget.
Nem hiszem,hogy fogok még írni ma,úgyhogy el is köszönök tőletek,remélem nem sok időre.Nagyon bízom benne,hogy a doki nem kínoz ,és holnap megcsászároz,vagy megindít,vagy valami :lol: .
Puszi mindenkinek!Majd megy valakinek az üzi,hogy mizu :D !

Kép
Kép
huni
 
 


Huni mennek a drukkok és persze egy kis irigység!!!
Remélem ahogy meg van a amnókád jelentkezel valakinél! Már nagyon várjuk és kitartást mostmár nem sokára a kezedben tarthatód :P :lol:
De jó, de jó......

Kép
kis pupu
 
 


Huni mennek a drukkok és persze egy kis irigység!!!
Remélem ahogy meg van a amnókád jelentkezel valakinél! Már nagyon várjuk és kitartást mostmár nem sokára a kezedben tarthatód :P :lol:
De jó, de jó......

Kép
kis pupu
 
 


Sziasztok!

Ma délután mi is hazajöttünk. És bocsi, de nem olvastam vissza, hogy kivel mi van, majd apránként....

Rövid sztori:
Kedden befektettek, merthogy szerdán lejárt a kiírás szerinti idő. Szerdán reggel lett volna egy főorvosi bemutatás és csütörtökön indítás.
Szerdán reggel 6-kor 4 perces fájásokra ébredtem. Gondolom, előbb kezdődtek, de beleálmodtam az álmaimba és nem zavart :) Nem voltam benne biztos, hogy ez már az, vártam csaknem fél órát, azután szóltam a nővérkének. Először nem vette komolya, de kb. 10 perc múlva hívott egy dokit, aki bő 3 ujjnyi méhszájat "mért".
Kb. 5 percen belül a szülőszobába kerültem, közben a nővérke a dokimat hívta, hogy jöjjön azonnal, én meg a szülésznőmet és a páromat.
10 perc múlva már bő 4 ujjnyi volt a méhszáj, s nem kellett hozzá 1 óra, hogy a tolófájásokig eljussunk. Nyomtunk kb. 15-ször, de Enikő nem jött lejjebb, nem illeszkedett be a szülőcsatornába, úgyhogy sürgős császár lett belőle altatással.
Enikőt ballonnal lélegeztették 1 percig, mert magától nem ment. Utána légzési nehézségei adódtak, oxigént is kapott és 3 napig szigorúbban megfigyelték. Streptococcus fertőzése is lett, ami még méhen belül érte, úgyhogy 1 hetes antibiotikum-kúra után ma jöhettünk haza. Tegnapra be is sárgult, de mára a kék fény és a gyógyszer helyrehozta.
A nehézségek ellenére jól elkaptuk a szopizást. Ugyan voltak gázosabb csecsemősnővérek, de a többségük kedves volt és az elején bemehettem hozzá- legalább nappal és 2-óránként, utána 2 napig együtt lehettünk éjjel-nappal, amikor pedig fényezték, kihozták szopiztatni, ha sírt. Szóval a hozzáálás sokat javult 2 év alatt.
Ma nagyon jó kislány, csak eszik meg alszik. Nem is lenne rossz, ha így maradna, a tesója úgyis hiperaktív-féleség :)

Egyenlőre ennyi.
Mindenkinek gratulálok, aki azóta babázott és szorítok, aki még előtte áll.
Puszi.

Franciska

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Huni
Akkor talán hallgat Zsófi a fiaimra...

Nora
Hasmenéssel is megindulhat a szülés...

Mona
Akkor Daniban is van kiságyradar... :lol:
És hányszor eszik egy nap? Hány bőségesen pisis pelusa van?

Nap
Vonalzó... újat kell csinálni...
Méregetés... szerintem felesleges... Úgyse eszik mindig egyforma mennyiséget a gyerek... anyuka meg paramami lesz...
Nálunk van max. 30 perc szopi, ha utána még nyivákolnak, akkot kapnak tápszert... ez inkább este fordul elő... (persze, anyuka önző... a tápszer jobban eltelíti a pocakot, és akkor kicsit tovább alszanak... anyatej kb. 2 óra alatt kiürül a gyomrukból)

Mikegirl
Látod, mandala is a szopis tanácsadót javasolja... és minél előbb!

Mandala
:lol: :lol:
Eszik az a Mesi baba... a mini gyomrába nem ehet meg egy nagy fazék töltött káposztát :wink:

Dimet
Én szépen elhagynám a pótlást... A 300g/8nap hízás az szép teljesítmény...

Puszi minden bébinek, anyukának :lol:
Vendég
 


hello!


Huni: Hajrá!

Már nem is tudom ki szült elöttem meg utánnam, de gratulálok mindenkinek! Sajna nem vagyok egy írói tehetséggel megáldva, így a szüléstörténetemet sem nagyon tudom leírni!
De azért próbálkozom!

Mi is Auchanban voltunk elötte, de mikor már elindultam éreztem, hogy sietni kell a vásárlással...:) Kb. fél 9-re értünk haza, és egyre rendszeresebbek lettek a fájások, de elég rövidek voltak. Aztán megfürdettük lefektettük a gyerekeket és háromnegyed 11-kor indultunk a kórházba..kb. 5 perces fájásokkal. Éjfél elött értünk be, előkészítés után feltettek CTG-re, ami rossz volt, és fájásokat nem mutatott. Egyébként mikor beértünk már bő két ujjnyi majdnem elsimult méhszjam volt...a reggeli vizsgálathoz képest ahol még 3 centis vaskos volt, 1 ujjnyi.:) 2-kor mondták, hogy negyed óra múlva meglesz a gyerköc...de én nem voltam ilyen optimista, mert nagyon rövidek voltak a fájások, fél 3-kor oxitocin...amitől igaz, hogy hosszabbak lettek, de sokkal gyengébbek...már mondtam a férjemnek, hogy lehet nem is szülünk...se aztán oldalra kellett fordulni, és ettől teljesen elsimúlt a méhzsáj és indult is a baba, én meg nyomtam ezerrel, gondoltam olyan gyorsan kint lesz mint a Tami. Na akkor jött csak a java, a szülésznő közölte, hogy ne nyomjak olyan erősen, mert nem fog gátat metszeni és így szétszakadok, aztán kicsi nyomásokkal kint lett a feje, de egy picit már itt megakadt, aztán a vállánál teljesen elakadt nem tudott forulni...na én akkor már ordítottam, hogy kérek gátmetszést, mert ez a kézzel gát nyújtás,ez valami őrjítően fájt, végül bekenték olajjal a kis nyakát, de közben a már a csecsemős szívta az orrából a trutyit.Aztán a másik szülésznő segített beforgatni, én meg már majd elájultam. Végül kicsusszant és miután leszívták az orrát, csak akkor sírt fel, de akkor jó erősen! Mennem kell bőg...

J.

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó volt a születéstörténeteket olvasni. Franciska, hogy nálad milyen gyorsan zajlott minden. Örülök, hogy Enikő jobban van.
Pattogó, gyönyörű a kis Lala. Nap, Lili is nagyon szép baba! :D
Huni, szorítok, hogy holnap minden jól haladjon.:)
Nora, még én is pocakosan... Hasonló a helyzetem, mint a tied.
Az éjjel görcsöltem, de állandóan, nem pedig hullámokban. egy enyhe menstruációs görcshöz hasonlítanám.
Ma voltam Nst-n, és a doki megvizsgált. A méhszájam még mindig zárt... :roll:

Kép
tipetupa
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó volt a születéstörténeteket olvasni. Franciska, hogy nálad milyen gyorsan zajlott minden. Örülök, hogy Enikő jobban van.
Pattogó, gyönyörű a kis Lala. Nap, Lili is nagyon szép baba! :D
Huni, szorítok, hogy holnap minden jól haladjon.:)
Nora, még én is pocakosan... Hasonló a helyzetem, mint a tied.
Az éjjel görcsöltem, de állandóan, nem pedig hullámokban. egy enyhe menstruációs görcshöz hasonlítanám.
Ma voltam Nst-n, és a doki megvizsgált. A méhszájam még mindig zárt... :roll:

Kép
tipetupa
 
 


sabine, nem görcsölök az evésével, mert szopi után fejek, és ha adok neki pótlást.
Na de alvás ügyileg nemtudom mi lesz. Este is 8-kor fürdettünk, és éjjel 2-kor aludt el, persze végig sírt, ha nem volt cumi azért, ha volt azért mert pár pillanat múlva kiesett. Aztán 5-kor ébredt, és még mindig nem alszik :cry:

Kép
mona76
 
 


Hello!

Mona: Köszi, hogy feldobtad az sms-em, Ildikó száma volt még meg, de ő suttyomban elment szülni elöttem.:)

Csekély vigasz: Mi sem aludtunk ám az éjjel...de remélem pár nap és csak enni kel majd fel a drágám. Legalábbis Tamaránál így volt. Tildus meg elaludni nem akart soha, viszont ha elaludt akkor hajnalig nyugi volt!

A szüléshez még annyit, hogy persze repdtem, bár 3 varrat és nem fájt egyáltalán utánna sem, de szerintem ha gátmetszés lett volna, akkor nem akad el! :( De a lényeg, hogy minden rendben van!:)

Tipetupa: Akkor lassan Te jössz! :)

Judit

mamiblue
 
 


Sziasztok!
Huni írt (09:01:50-kor):

"Sziasztok!Ugy döntött az orvosi garda,hogy ma délután megcsasziznak,mert reménytelen eset vagyok szerintük :) Szurkoljatok!Puszi"

Drukk, Huni!!!!!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Elég ritkán jutok a gép elé, ebbe a 3 gyerekes életbe még bele kell tanulni...

A 2in1 kismamiknak hajrá!

Olyan jó volt a születéstörténeteket olvasni...
Kedvet kaptam a miénk leírásához:

Aug.10-én este 8-kor darabokban távozott nyák bácsi, tudtam, hogy a szülésig még hosszú napok telhetnek el, de azért mondtam apának feküdjünk le korán, ki tudja milyen éjszakánk lesz. Leila ugrált ezerrel, szinte fájt. Este 10-kor lefeküdtünk, hallottam vmi halk pukkanásfélét, és éreztem, hogy elkezd folydogálni a m.víz. Na akkor elkezdtem sétálni, hátha a tompa fájásokból igaziak lesznek. 11-kor el is kezdődtek, rögtön a 3 perces baromi erős fájások.Róttam a köröket a lakásban éjjel 2-ig, aztán bementünk a kórházba. Beöntés, vizsgálat, elkeseredtem: még csak 2 ujjnyi méhszáj.3 óra alatt tágultam 1 ujjnyit. :cry: Apus adagolta a homeobogyókat, én bíztam nagyon bennük. Folyamatosan sétáltam, néha felraktak NST-re, ücsörögtem a meleg zuhany alatt is, az volt a legjobb. 5 után újabb vizsgálat: 3 ujjnyi méhszáj.Akkor már 1-2 percesek voltak jó ideje, mégis csak 1 ujjnyi tágulás újabb 3 óra alatt. A szülésznő azt mondta ez alkati dolog, van akinek baromi erős görcsök mellett is nehezen tágul a méhszája.És ekkor - lehet, hogy a homeobogyó miatt??? - felgyorsultak az események: 5.15-től 5.30-ig szinte folyamatosan fájtam, azt hittem megőrülök, és e röpke 15 perc alatt teljesen kinyíltam, jöttek a tolófájások...A kitolás most a 3. babánál volt a legrosszabb. Nem akartak vágni, de a lánykám szalutálva, homloka elé emelt kézzel óhajtott világra jönni és úúúúgy szétrepesztett, ráadásul a keze be is szorult, úgyhogy végül vágni is kellett. :cry:
És 5.40-kor világra jött Leila baba és olyan hangosan tudatta ezt mindenkivel, hogy visszhangzott a szülőszoba. Aztán engem kitakarítottak - ahogy Mandala is írta - háááát szuri nélkül nem volt nagy élmény... ( A vágásnál nem volt idő szurira, csak varrás előtt kaptam.) És szépen összestoppoltak...
Hát, ennyi. A szülésznő mosolyogva megjegyezte, hogy azért a 3. gyereket sem mindig adják olyan könnyen.
Ébredezik a kisasszony, mennem kell...
bee73
 
 


Hello!

Bee: ezek szerint nálatok nem tágítanak kézzel? Nekem mondta a szülésznő, hogy maradjak nyugton, és akkor 1 perc alatt bő 2 ujjnyiból 4 ujjnyit csinál.( ezt lehet már írtam). Azt hittem ez mindenhol szokás.

Huni: Remélem gyorsan túl leszel a csaszin és minden rendben lesz!

Franciska: És azt lehet tudni, hogy miért kellett lélegeztetni? Mert attól, hogy nem indult meg lefelé még a köldökzsinóron kapott oxigént, nem?

Megint felkelt...

Judit

mamiblue
 
 


Sziasztok

Jó sokat írtatok ....kicsi időm lesz visszaolvasok.
CSak ma déelőtt is 2 óránkénti cicizés volt és nem mindig alszik visznya a drága :roll:
Tegnap este /is/ volt kis ordítás ,pocakból nem jön ki pukkandúr meg kaki sem rendesen és olyan szegényke mint a lufi.......
Viszont elképzelhető hogy most ugrottmeg kajaigény mert elképesztő mennyit eszik 2 óránként.../100ml/.....valaki jól írta "riska" lassan hozzánk is az kell!!!!!
MA már remélem kibírja kicsivel tovább is.
Este mérlegelek,holnap meg megint jön a védőnéni megnézni minket :lol:

Képzeljétek jól felbosszantottam magam a tgyás miatt.Felhívom őket ,hogy milyen címre küldjem a kórházi zárójelentést ,amit mondjuk nem értek miért kérik.....erre azt mondja inkább vigyem be ,mert különben beérkezéstől számított 30-60 nap az átfutása a feldolgozásnak és kifizetésnek.Mondom kurva jó,mert férjemnek azt mondták nyugodtan postázzuk uúgy megkapjuk.....
Szóval egész délelőtt szopik közben ezt próbáltam kideríteni telón,de fel se vették vagy 1.5 órán keresztül. :twisted:
Jó kis ügyintézők ülnek ott nem???

Most jöttem rá közben,hogy nyakunkon a suli és semmit nem vettem meg.Úgyhogy most elaludt a kicsi ,átnézem a listát és megnézem mi az ami jó és mi kell új.Hétvégén ezeket is be kell szerezni ,mert már csak 1 hét van a szünidőből. :oops:

Jah és utólag ,,,,,elnézést ha valakit nem vettem észre és közben babázik már.

Huni
Mennek a drukkok !!!!!!gyors felépülést,sok tejcsit kívánok nektek !!!

Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


ÉS a legfontosabb amit elfelejtek megkérdezni.....
Csaszisok!
Kinek múlt már el a niagara áradat ott lent.?Meddig normális ha van ilyen olyan dolog.MÁr unom nagyon,hol van hol nincs....
Jó lenne kicsit már "raktár" nélkül sétálni :D
Bocsi ha túl személyeskedő a kérdés ,de engem baromira érdekel csak én vagyok ilyen defektes vagy másnak is így van és ez normális.
Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


Sziasztok, csajok! :)
Tegnap végre mi is hazajöhettünk, és annyira jó végre itthon lenni! Köszönöm mindenkinek a drukkolást, bejött! :wink: Nem tudtam persze visszaolvasni, csak azt láttam, hogy Bogesz, Mamiblue, Dudu és Copfi is megszült közben. Mondjuk Bogeszről tudtam, de amikor megkaptam az sms-ét, már én is a kórházban készülődtem... :lol: Nagyon-nagyon boldog babázást nektek is! :D

Huni,
neked nagy drukk!

Mindenkinek, aki még pocakos: hamarosan meglesznek nálatok is a babók! Tartsatok ki, én sem hittem volna, hogy egyik pillanatról a másikra megtörténhet, és mégis. :lol:

Raktam fel néhány képet a photoblogra, a történetünket majd valamelyik nap küldöm, és remélem, a többiekét is lesz időm akkor elovasni.

Puszi mindenkinek!

italoman
 
 


Huni üzent 15:09-kor:
"Örömmel tudatom,hogy Zsofi ma 14:00-kor 4250g-al,51cm-el megszületett. Mindketten jol vagyunk"


Huni, gratulálok!!!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Huni üzenete:

"Örömmel tudatom, hogy Zsófi ma 14:00-kor 4250 grammal és 51 cm-mel megszületett. Mindketten jól vagyunk."
Vendég
 


HUni gratula Zósfi babaához! Mégsem lett igazad, hogy én előbb babázok majd mint te!
Sok tejcsit és sok örömteli pillanatot kívánok nektek, még 2'1:)
Lassan eljön a mi időnki is......

Kép
kis pupu
 
 


Huni, gratúlálok, vége kikivánkozott Zsófi :lol:

Sabine sos
Normális dolog az, hogy Dani ma is csak 80-at szopizott, és abból is egy csomót visszabukott. Aztán kicsit nyüglődött, szundikált, és 30perc múlva rájött, hogy még éhes, és üvegből ivott még 60-at. Hogy tudnám leszoktatni, hogy akkor egyen mikor kap, ne összevissza akarjon enni, minden órában :roll: :cry:

Kép
mona76
 
 


Szia lányok.

Hát a visszaolvasás sajnos nem nagyon megy, a manó állandóan fent van,kicsit nyafka.De imádom!!!

Hát szüléstörténet az pár sor:1/2 8 kor megrepesztették a burkot,fájás semmi.1/2 9-kor kaptam oxitocint,innentől folyamatos fájás.9kor kimentem pisilni,sétálni, már az asztalra alig bírtam visszamászni,mert jöttek a tolók.9 40-re egy tolóval kint volt a manó,gátvédelemmel.Szóval 1 óra 10 perc alatt.Nem akartam elhinni,hogy ennyi volt,a doki felajánlotta,hogy visszadugja, és kezdjem előrről.Azért azt be kell vallanom,hogy hiába egy óra volt,ez volt a legkeményebb,azt hittem belehalok az összefüggő fájásokba.

A dokim ki van bukva,hogy ha igy kiakart jönni,akkor miért kellett a segítség?Én voltam a leggyorsabban szülője.
Közben a szamó kint vajúdott,én nem ismertem fel,de ő igen.Sokat nem beszéltünk,met mindig elkerültük egymást.

Szopi: Hát nekünk természetesen most sem megy.A bal mellem nem termel, a másik meg nem győzi,soha nem elég neki a cici.Ez van,marad a tápszer.Azon legalább nem stresszelem magam,hogy elég-e.

a kép az nem akar összejönni,nem tudok kicsinyíteni még :cry:
tuza edit
 
 


Sziasztok!

Huni: gratulálok Zsófihoz, szép nagy súllyal született.

Ádám nagyon jó fiú, szinte csak eszik meg alszik. Igaz napközben igényli a cumit, de éjszaka szerencsére nem. Mert amikor kiesik a szájából és észreveszi, akkor reklamál. Az előbb levegőztettem meg az ablaknál, holnap már 5 percre ki lehet vinni a levegőre is.

Nagyon jó volt az éjszakánk, este 10-kor evett, büfizés, letettem aludni és 2-kor ébredt, evés, büfizés, 5-kor szintén, majd 9 órakor. Szóval nem panaszkodhatok, áldott jó fiú. Főleg ahhoz képest, amilyen a Márk volt, ő ugyanis csak 20 percet tudott egyfolytában aludni, utána pedig csak sírt. Remélem ez nem fog megváltozni.

Aki még nem szült meg annak kitartás, ilyen édes kis babócára érdemes ilyen sokat várni.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?