Sziasztok!
De jó sokan lesztek a talin
Mi nem megyünk sajna... na segond.
Képzeljétek ma jött anyukám délelõtt és mondta, hogy menjünk ki mára hozzájuk. Gyömrõ és Üllõ közötti részre. A fõút jó messze van, elõttük egy enyhe emelkedõn búza van vetve ami olyan hatású, mint a növekvõ fû és az emelkedõnek hála ameddig a szem ellát sehol egy ház, csak a "dombtetõn" van egy ósdi "kastély". A hátulsó részeken meg vikkendházikók. Nyugi, sok állat, jó levegõ, napsütés. Nagyon élveztük.
Valaki kérdezte miben altat"juk" a gyerkõcöt. A Gabin most csak egy pizsi van aminek nincs lábfej része és derékig van csak betakarva egy vékoyabb takaróval. Emellett sarkig nyitva az erkély ajtó. Megpróbáltam hogy csak az ablak van nyitva, de mivel bukóablakról van szó, az max 10-15 cm-re nyilik, így nem sok levegõ jött be. A gyerek kitakarva és 1 órán át dobálta magát jobbra, balra és közben gyöngyözött a homloka, nem gyõztem törölgetni neki. A kis teste is kezdett ragadni az izzadtságtól, úgyhogy letörölgettem és kinyitottam az ajtót. Láss csodát a gyerek 2 perc múlva aludt
Csakhát addig nem mertem kinyitni. Addig viszont be se takartam amig rendesen el nem aludt.
Ja, igen. 3 naja külök a gyekõccel a Wekerlei Koós K. Térre a fák árnyékába. És akármit csinálok a nap a kis karját, és pofiját megkapta. Nem piros inkább barnás, de úgy félek, hogy fáj neki, bár nem érzékeny. Ma meg tök frászban voltam, mert anyuéknál ritkásak a fák, mert még kicsik és a gyerek egy szál napozóban volt, meg a sapkájában. De megint megfogta kicsit a nap. Naptejjet meg még nem vettem neki, csak a körömvirág krémmel kenegetem, mert az jól hámosit, meg elvileg az idõjárás viszontagságai ellen védi a bõrt, gondolom akkor abba a verõfényes napsütés is beletartozik. De nem panaszkodott a Gabi, hogy fájna. Remélem nem olyan érzékeny bõrû mint az anyja
Az elmúlt héten nagyot fejlõdött mozgás téren. Forog. Simán a hasáról a hátára, pillanatok alatt. Ülésbõl tudatosan a tárgyakfelé nyúl ésúgy egyensúlyozik, hogy ne essen hasra, hogy még. Megtalálta a lábát és azokat fogdossa, és be akarja kapni
Hason a popóját emelgeti és kúszik hátra, de elõre akar
(bár ezt mintha már irtam volna) Ülésbõl próbál négykézlábra állni, csak még nem tudja magát megtartani, de azt hiszem akkor lesz jaj nekem, ha elkezd mászni
, bár amúg nem ül fel magától addig szerintem ez a veszély nem fenyeget.
Állandóan állni akar. Ha fel akarom húzni ülésbe fekvésbõl, hogy az ujjamat fogja (merthogy õ húzza fel magát) akkor befeszíti a lábát és feláll. A felállást persze csak és kizárólag a fürdõkádban akarja gyakorolni, ahol mindig kicsúszik a lába alól a talaj peszre. Kiságyban meg nincs csak aludni rakom be, akkor is úgy, hogy már elaludt. Nagyokat kacag. Ma pl. anyu szedett egy hatalmas csokor orgonát. Ahogy rázta le róla azt a néhány bogarat a gyerek olyan hangosan elkezdett nevetni, hogy szinte a könnye is kicsordult. Aztán ott ráztuk neki az orgona csokrot és úgy röhögötünk. A gyerek az izgõ-mozgó orgonát, mi meg õt
Betermelt nagyon sokat a kajcsijából. Répa, bugonya, kis karfiol. Villával nyomogattam össze, hogy apró darabok legyenek benne. Érdekes módon igy megeszi! Sõt mi több, egy darabkát sem bukott vissza belõle!!! Sõt, ma nem is bukott
De jó, erre most jöttem rá
Na megyek leviszem még a kutyát és megyek aludni én is.
puszi
sasha és a lassan-lassan 7 hónapos Gábor