Új privát üzeneted érkezett!

Szia szücsi!

Aranyos kislányod van. Ugylátom a kisautok és motorok minden kisgyerek kedvence.

Képet még ne várjatok tőlem mert ugylátszik tipikus szőke nő vagyok és nemsikerül.
A kisfiam nem fogadja el reggel a tápját, kétkézzel csapkodja az üveget. Ezt még semelyik gyerekem nem csinálta, mi baja lehet? Tettem bele kakaot ugy se, beleöntöttem pohárba ugy se.

Segitsetek! :cry:
Vendég

Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Tudtátok, hogy a fényképeink bárki által kimásolhatóak?
Legnagyobb megdöbbenésemre ma felfedeztem, hogy a saját fotóimmal hírdetnek járókát és hintát. Ti mit szóltok ehhez?

Melinda
fermel

Sziasztok!

Judit
Köszi :lol:
A tápi problémához nem tudok hozzászólni, nem tudom mi lehet a baj. Ugyan olyat adsz mint eddig?

Melinda
Minden fotó amit az interneten, bárhol látsz, kimásolható. Jobb gombbal rákattintasz és mentés másként. Nincs ebben semmi trükkös. Amikor netezni kezdtem engem is zavart, valahogy tartottam tőle hogy a lányom képeit valami agyament valami alantas célból felhasználhatja... de aztán elmúlt ez a gondolatom.

Melcsi
Ha Anna elindul, okvetlen eldicsekszem vele :wink: Egyenlőre csak kézenfogva jár, azt is csak ha kedve van, nem túl gyakran. Tudod ő hypoton izomtónusú, már írtam erről, ezért mindent kicsit később csinál, de nincs vész. A gyógytornász szerint meg van a rejtett tudása ( neki hajlandó volt egyedül is lépni kettőt – tudja hogy vele nincs kecmec ), csak nagyon bátortalan. A bébitaxira sem mert felülni eleinte, szóval tényleg bátortalan.
A habtapit Anna is nagyon szerette szétszedni, ezért régebben egy szép babamintás huzatot varrtam rá, így nem tudta szétszedni. Míg csak feküdt, vagy keveset mászott, ez volt a játszószőnyege, szerettem mert nagyon jó hőszegetelő, nem fázott rajta télen-tavasszal a földön. Már levettem a huzatot mert elég nehéz belehúzni úgy hogy közben szét ne essen, és akkor nagyon nehéz összerakni. Azóta anyai szigorral rádördülök :lol: ha szedi szét, most már elég ritkán teszi. Ha nagy csend van, olyankor résen kell lenni, de tudja hogy nem szabad és kezd szótfogadni :lol:
Takarításnál az egészet együtt arrébb tolom, úgy nem esik szét.
Esetleg vegyél olyat aminek 1 darabból van a közepe ( betűs, számos) azt könnyű összarakni.
Luku nagyon ügyes hogy így alkalmazkodik. Kíváncsi vagyok meddig alszik ugyan abban a ritmusban, mert Anna ahogy nőtt szinte havonta más időpontokban igényelte az alvást napközben . Most mióta jól alszik éjjel, nappal is nagyobbat alszik, igaz csak 1x már, de az eddigi másfél óra helyett újabban 2-2,5 órát, bár így maradna :lol: :!: Sőt, az elalvás is 1-2 perc alatt megy, a korábbi hosszú nyűglődések helyett! ( csak el ne kiabáljam) :lol: Hát, előbb is elkezdhettem volna az új módszert... Szóval Mandula, érdemes változtatni!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula
A fentebb írtakon túlmenően, Anna napközben is nyugodtabb, jobban eljátszik és kevesebb a hiszti, mióta nyugisak az éjszakák. Mese is talán attól hisztis nappal hogy a sok éjjeli ébredés miatt nem piheni ki magát. Úgyhogy érdemes pár napot rászánni...

Apa megtanította Annát, hogy csikizze meg a talpamat. Én erre szorgalmasan sikongatok ( bár igazából nem vagyok csiklandós), hát azt a gyöngyöző kacagást, ahogy mulat rajta...! Együtt nevetünk mind, én is próbálom rávenni hogy csikizze az apját is, de inkább engem szokott, és aztán cinkosan összenevetnek apával, édesek :lol:
Tényleg igaz, hogy ha túl nagy a csend, valami rosszat csinál a gyerek! A minap megszerezte a popsikrémes dobozt, már a szőnyegen volt belőle egy nagy kupac, de még épp nem kente bele, mire beléptem a gyerekszobába. De a keze, a haja csupa kenőcs volt... :shock: Melcsi, Pöri jutott eszembe, Te írtál valami hasonlót a múltkor...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Ugy látszik minden gyerek a kenőcsök rabja! :lol: (Mátém is magára kent 1x 250 g. Fa krémet, elképesztő illata volt hetekig :lol: :evil: )
Rendszeresen jártok gyógytornászhoz? Meddig fog kelleni?
Annácska nem tünik bátortalannak a képeken, és a talin sem vettem észre... :)
Most én is kiváncsian várom a fejleményeket Lukuval. Mert Máté nagyon pontos gyerek volt, Nála hónapokig ugyanaz a ritmus ment szinte óramü pontossággal, és sokáig, legalább másfél éves koráig kétszer aludt nappal, este pedig 8-tól reggel 8-ig egyhuzamban, soha fel nem ébredt. Pörike még egyéves se volt, már csk 1x aludt, a napirendet elég sürün váltogatta, most pedig már ne is beszéljünk az elalvás problémáiról! Kb félóra délután és este is, pedig este csak kb 9 körül fektetem le már. Kezdek azon gondolkozni, vajon ragaszkodjak-e a délutáni alváshoz, vagy felejtsem el és akkor legalább este nem kell veszekedni Vele. Sokszor egyáltalán nem látszik álmosnak, és ha vasárnap elmegyünk valahova, már nem is csinálok ügyet belőle, legfeljebb alszik a kocsiban utközben.
Kedves óvónéni, mi erről a véleménye?
Korábban megbotránkoztam, mikor arról hallottam, hogy egy kisgyerek nem alszik délután, de komolyan elgondolkoztam már ezen a megoldáson.
Fermel!
Te ezt nem tudtad? És hol találtál rá Benji képeire?
Judit!
Nem váltottál tápszert? Az is lehet, hogy reggelire szeretne azt enni, amit Ti, nem szoktál adni pl. joghurtot, vagy kalácsot, esetleg rántottát :oops: ?

Tegnap elmerészkedtünk Gárdonyba strandolni egyet. Én csak "lájtosan" merészkedtem a vizbe, 1x de muszáj volt a lelkemnek. Pöri viszont élvezte, a karuszóval ugrált a kiscsónakból a vizbe, hanyatt feküdt, felemelte a lábacskáit és örült hogy fekszik a tetején, szóval hatalmas móka volt. Folyton mondta: pancsi, pancsi. Ráadásul még jó kis játszótér is van a strandon, remek csuszdával, egész nap megállás nélkül játszott és fürdött (persze alvás nélkül). Sajnso itthonhagytam a fényképezőt, de ma is készülünk, és már betettem a tatyóba. Ugyan Szbattára akartunk átmenni táncot nézni, de za uram azt mondta, oda kell menni, ahol a gyerek egész nap jól érzi Magát, a táncot pedig megunná 1 óra alatt. Luku uriember módjára aludt délután 3 órát, igy hagyta az anyukáját élvezkedni és Pörivel játszani. Hatalmasat usztunk, be a nádas felé, ahol "nincs senki" mondta a kislányom :D Jó messzire ellöktem a csónakban, Ő meg sikongatott, nevetett, én meg usztam utána.

Mikor pisilni kell, mondja: bili,hozom-bozom :lol:
A Zsókababának etetési időben: hozom, nyugi (az én hanghordozásommal)
Kicsuszott a számon az hogy b@sszus. Erre Ő: biszi-baszi. Órákkal később kajánul rámnéz, csufondáros tekintettel:biszi-baszi, 2x egymás után :oops: Honnan tudja, hoghy ezt nem kéne???

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Már fél éve ugyanazt a tápot eszi, azért nem értem. Vajaskenyeret adok neki vagy mézeset reggelire. Ébredéskor mindig az ágyamban összebujtunk és itta a tejét. Este se kérte pedig megcsináltam neki vaniliás babagrizzel.
Mi is csak egyszer alszunk 12-3ig nagyon fáradt már estére mégis 8-9ig szenved a kiságyba hogy eltudjon aludni.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Köszi Icus a bíztatást, tegnap de. elkezdtük az Aludj jól gyermekem könyv szerint altatni. Délelőtt 20 perc volt míg elaludt. Délután kirándulni voltunk, így a babakocsiban aludt. Este az elalvásnál 13 perc volt az első futam, ez alatt megtanult felállni a kiságyban :shock: :? :lol: . (ezt azóta is gyakorolja) Ez volt fél kilenckor. Fél tízkor már ébren is volt, és ekkor kezdődött az igazi kín (mindhármunknak) :cry: :cry: ! Egy óra alatt aludt vissza :? . Aztán a következő ébredés éjfélkor volt, ez csak 7 percig tartott. Ezután még volt kettő pici nyüglődés, és reggel hatkor egy pici sirás, gügyögés, és aztán aludt hétig. Most aludt el megin, ez megint egy fél óra volt.... Így azért sokkal nehezebb, hogy már fel tud állni is, a szívem szakad meg amikor néz kifele a könnyes kis szemeivel :? :? :cry: !
De úgy döntöttünk, hogy végigcsináljuk! Annál is inkább mert tegnap együtt voltunk egy barát házaspárral, akiknek 14 hónapos a kislányuk. Éjszaka másfél óránként kel cicilni, nem is alszik el máshogy, és annyira anyás, hogy az anyukája cipelte egész úton (a lány45 kg). És ha cicilni akar (a kisvonaton akart is) akkor nem elég egy cici, kell mindkettő mert a másikat közben babrálja, emelgeti :shock: . Szóval ezt látva azt mondam, hogy nem :!:
És egyébként is nagyon sok jót olvastam erről a módszerről, bár a tegnapi egy órás sírás alatt én is sírtam és már vagy ötször fel akartam adni...... :?
Nagyon édes lehet Anna, ahogy kacag a csikizésen!

Melinda! Én tudtam, mondtam is a nagyoknak, hogy csak olyan képeket rakjanak fel mondjuk myvip-re, amit bárki láthat :roll: .

Melcsi drága! Hogy Neked milyen rendes gyermekeid vannak :lol: ! Azért ez valószínűleg a Te vidám és kiegyensúlyozott természetednek is köszönhető :lol: ! Akkor ezek szerint már nem áll fen a probléma ami miatt nem fürödhettél? De jó!! Én igazábol az első hónapokra emlékszem nagy káoszra, de mint mondtam volt segítségem, így azért könnyebb volt! Aztán meg azok az emlékek erősebbek, amikor pl. egymás mellett ültek a vacsinál, és mint a kismadarak sorban tátották a kis szájukat :lol: !

Na, megyek főzök tovább!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Nem Benji fotóját csenték el szerencsére. Itt a babaneten hirdettem tavaly eladásra járókát meg szobahintát. Tegnap pedig megint arra jártam, mert most a babakocsikat szeretném eladni. Ekkor vettem észre, hogy a saját lakásunkban készült fotók más neve alatt díszelegnek. Egyikük ugyan elnézést kért ezért, de a másik hirdető még ezt sem tette. Ha a gyerekem fotójával egy cég tenné ezt, akkor azért tennék lépéseket. Azt azért nem hiszem, hogy minden engedély nélkül bárhol közszemlére lehetne tenni és fel lehetne használni. Nem értek hozzá, hogy meg lehet-e oldani, de én úgy tartanám helyesnek, ha csak az másolhatna akár a szövegből, akár képeket, akié a hozzászólás. Én balga meg még előtte azon töprengtem, hogy hol is van a tavalyi hinta kép elmentve, mert azt ismét fel akartam tenni, mivel azt még nem sikerült eladni.

Mandula!
Kitartást neked az éjszakákhoz! Én ebben szerencsére nem tudok tanácsot adni, de kívülállóként úgy gondolom, hogy valószínűleg a következetesség eredményre vezet. Az más kérdés, hogy ezt nagyon nem könnyű végigcsinálni.
Emesének pedig gratulálok a felálláshoz!

Judit!
A képek feltöltésében nem tud valaki segíteni? A nagy fiaid biztosan értenek hozzá. Én is abszolút analfabéta voltam ehhez és most már legalább ezt meg tudom csinálni. Viszont, mint olvashattad, a képek letöltésének lehetőségéről eddig nem tudtam. Illetve azt nem tudtam, hogy a magánszemélyek hozzászólásaihoz csatolt fotók letölthetők. Csak azzal voltam tisztában, hogy letörölni nem tudom őket. Nem baj, most már ennyivel is okosabb lettem.

Melcsi!
Mostanában nálunk is többször előfordult, hogy Benji nem aludt napközben. Jó, éjszaka rengeteget alszik. Attól én is tartok, hogy mi lesz így az óvodában. Gondolom, hogy akkor azért nem lesz probléma, mert reggel jóval korábban kell majd kelni.
Jó strandolást nektek! Az nagyon jó, hogy Emese így szereti a vizet.

Icus!
A képek most is szuperek. A járás miatt továbbra se aggódj!
Nagyon szépen, elmélyülten játszik Anna.
Megnéztem azt a bizonyos könyvet. Meg nem botránkoztatott, talán csak a vége túlzás már számomra. Nálunk ez a stílus szokatlan, de általában ez jellemző a svéd gyerekkönyvekre.
A babanet kezdőlapján is szó van róla, ott még a szerző más műveiről is tesznek említést. Engem leginkább a halálkönyv érdekelne, mert ez a téma nekem, felnőttként is nagyon nyomasztó. Ha másképp kezelnénk ezt a kérdést, lehet, hogy természetesebben tudnánk hozzáállni ehhez a témához. Nekem valószínűleg azért is nehezebb, mert nem vagyok vallásos. Lehet, hogy rosszul gondolom, de talán, aki vallásos, az jobban tud viszonyulni hozzá.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Megoldódott a táp gondom, csak egy kanál cukor kellett bele. :idea:

Most , hogy ilyen szomoru idő van hamarabb alszik délelött, tegnap egész nap nyügös volt érezte a rossz időt. A ti gyerekeitek is érzi az időváltozást :?:

Nyugodt napot mindenkinek sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Eltelt a 2. éjszakánk is az alvásra szoktatással! Most este kb fél óra alatt aludt el a kis drága, és nem kelt fel csak hajnal 4-kor :shock: , akkor egy kb. 10 perces nyügi volt, és aludt 3/4 7-ig :lol: . Szerintem utoljára 6 és fél órát 5 hónapja aludtam egyhuzamban.... :lol: . Most ebéd után pedig 8 perc volt amíg elaludt.
Ezek a fejlemények, és mindenkinek köszönöm a bíztatást!! Remélem hamar megtanul aludni is, ahogy Gábor mondta : okos gyerek :lol: !
És bocs ha untatlak Titeket, de most a mi életünkben ez a főszereplő!
Végre ma a nagyok is hazajönnek a balcsiról, már úgy hiányoznak!!

Mindenkinek szép napot!!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Dehogy untatsz! Az alvás az egyik legfontosabb dolog (főleg a szülők életében :wink: )! Rendet kell tenni ezen a téren idővel, és ugy látszik, Ti jó uton haladtok, remélem tartós lesz a siker!
Egyébként stopperolsz elalváskor? :lol:
Kérdésedre azt válaszolhatom: a problémám továbbra is fennáll, bár kisebb intenzitással. De egyszerüen nem birtam már szárazon, lelkibeteg vagyok teljesen a vizhiány miatt (is). Ezért 1x belemerészkedtem, de az hatalmas volt! Pöri élvezte a csónakázást, én meg végre-valahára uszhattam egyet!

melcsi1967

Sziasztok!

Megvolt a mandulaműtét, jobban ment, mint vártam. Egyáltalán nem voltak nyűgösek, előtte és utána sem sírtak. Egy éjszakát töltöttek ott, anyu maradt velük . Én csak napközben voltam ott, a férjem hordta Marcikát szoptatni. A legnehezebb az egészben Ritát lekötözni, mert állandóan ugrál, és szaladgál, pedig még nem lenne szabad. Egyébként nem szerdán volt a műtét, hanem pénteken, mert a kórház már túllépte a pénzügyi keretét, és volumenkorlátozás miatt elhalasztották :twisted: :twisted: . Nagyon rossz volt még két napig izgulni, de szerencsére most már vége.

Icus, Mandula

ügyesek vagytok ezzel az alvás-szoktatással. Lehet, hogy nekem is el kellene kezdenem. Igaz, Marcika "csak" kétszer kel éjszaka, de volt idő, mikor átaludta az egész éjszakát.

Melcsi,

nekem három hónapig tartott szülés után az össze-vissza vérezgetés, de nem csinált a doki velem semmit. Azt mondta, hogy a hormonjaim okozzák, a szoptatás folyamatosan összezavarja a hormonháztartásomat. Azt is mondta még, hogy császár után egyébként is tovább tart a vérzés. Szülés után egy hétig én szinte egyáltalán nem véreztem, később is csak alig, de három-négy hét után egyre erősödött. Valóban elmúlt magától, most már rendben vagyok.

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!

Hát, nálunk nem alakult túl jól a hosszúhétvége.
Kezdődött azzal hogy a férjemnek itthon ügyeletben kellett várnia, hátha behívják a munkahelyére. Ugyanis ő programozó, és most indították élesben az új rendszert amit január óta fejlesztenek huszadmagával. Ilyenkor persze számítani kell kisebb-nagyobb hibákra, amik a teszt ideje alatt nem jöttek elő. Hát sajnos be is jött, már szombat este telefonálgattak rá, aztán vasárnap reggel behívták, éjfél után jött haza, és hajnal 5-kor már jött az újabb sms hogy menjen vissza, délután 4 kor jött haza, épp mikor megérkeztek a vendégek. Sőt tegnap este is ugrasztották. Nagyon mérges volt, mert olyan hibák jöttek elő amiket már a teszt közben észre lehetett volna venni, ha a tesztelők komolyan vették volna a dolgukat fél éven keresztül. Sőt olyan dolgokat kellett kijavítania, ami nem is az ő dolga lenne, de ha baj van, mindig hozzá futnak. Ami nem is lenne baj, ha mindenki kellő felelősséggel csinálná a maga részét, de ez messze nincs így, és rajta csattan, neki kell megoldani. Mindig emlegeti, hogy nem érdemes túl okosnak lenni...
A 20.-i viharban volt egy egészen közeli villámcsapás nálunk, elsötétedett minden, és mikor visszakapcsoltuk kiderült hogy a feszültségingadozás tönkre tette a hálókártyát és a modemet, így nem volt netünk sem, ma vettem új modemet.
Tegnap este ismét ugrasztották a férjemet, hogy valamit változtasson a programban. 5 perces munka volt, de mivel nem volt netünk, nem tudta elküldeni a fájlt. Végül hogy ne kelljen este 10-kor bemennie, taxit küldtek ami elvitte a módosított állományt a céghez...
Én persze reméltem hogy együtt töltjük a 3 napot, hát kevesebbet volt itthon mint egy sima hétvégén.

Mandula
Ügyi vagy, így tovább! :D

Nálunk is jól telnek az éjszakák, reggel 6-1/2 7 körül ébred Anna, ilyenkor már éhes. Megkapja cumisüvegben a 2,5 dl tejcsit, az 2 percalatt elfogy és visszaalszik. kb. Negyed vagy fél 8-kor ébred újra, mutogat a heverőre hogy vegyem ki, ott még összebújunk, kis szopika ( azért nem a korábbi ébredésnél mert nem lakna jól vele), ilyenkor még szundítunk együtt fél órát aztán teljes ébredés. Ezt a reggeli összebújást, szopit nem adja, de ezt nem is bánom... :oops: :lol: Éjjel szinte hang nélkül alszik végig, néha nyöszörög hajnaltájt picit vagy felsír de szinte rögtön visszaalszik. Este egy kis cumisüveg vizet odakészítek az ágyába, abból reggelre mindig negyede – fele hiányzik. Sőt, este nemegyszer úgy alszik el, hogy átkarolja a cumisüvegét...
És 2 napja azt a szokást vette fel elalváskor, hogy mikor picit odaülök a kiságy mellé ő először feláll a kiságyban, átkarolja a nyakamat, vállamra hajtja a fejét, hármat szuszog (olyan édes ilyenkor :lol: ) s mire lefektetem szinte már alszik.
Az éjszakákkal már csak az gond, hogy én túl korán felébredek, mióta nem kell felugrálnom Annához, már hajnal 4 körül szinte kialudtam magam :shock: Akkor forgolódok 6-ig, s akkor álmosodok újra el mikor ő ébred... Kéne egy „Aludj jól, anyuka” című könyv is, nekem... :oops: :shock: :wink:

Melcsi
A délutáni alvásról általánosságban azt gondolom, hogy szükséges, még óvodás korban is. De lehetnek kivételek. Ha nem álmos, nem nyűgös, lehet hogy Pörinek kevesebb az alvásigénye. Van ilyen. Szinte minden kiscsoportban akad olyan gyerek, akit úgy hoznak oviba hogy otthon már 1-2 éve nem alszik délben. Ezen ugyan kicsit megütközünk, hogy lehet ez, de lehet. Ezek a gyerekek részben később sem alszanak az oviban, de vannak akik beleszoknak az ovis rendszerbe és a szülők hitetlenkedve hallgatják hogy a rég nem alvó csemetéjük az oviban visszaszokott az alvásra. Abban az atmoszférában ahol 20 gyerek szuszog bizony még én is el szoktam álmosodni... :oops: :lol: a többi alvó gyereket látva, illetve a sok új inger, esetleg a korábbi felkelés mind segíthet a gyereknek hogy elfáradjon, elálmosodjon. De egy dolog mindenképp fontos szerintem: otthon ha nem is alszik már a gyerek, mindenképp szükséges az idegrendszer fejlődése szempontjából a déli pihenés. Tehát lehetőleg fekve, csendben pl. mesekönyv nézegetés vagy más nyugodt tevékenységre való szoktatás. Azzal nem értek egyet ha a gyerek egész nap pörög, rohangál. Annál is inkább, mert ezt az oviban sem teheti meg. Jó esetben azt megengedik majd neki, hogy egy félórányi csendes, nyugodt fekvés után, mikor a többiek már elaludtak, ő mesekönyvet nézegethet az ágyában, esetleg kicsit később felkelhet és az asztalnál, esetleg a csoport előterében csendes játékot ( pl. rajzolást) választhat, amivel senkit nem zavar ( nálunk kb. ez a rendszer). A szülök, sőt néha egyes „szakemberek” is kifogásolják, hogy az oviban miért kell mindenkinek lefeküdni, aki nem álmos annak is. Nos, abban a pillanatban amint a gyerekek maguk eldönthetnék hogy le akarnak-e feküdni vagy sem, máris senki sem érezné magát álmosnak... Ez nyilván nem járható út. Annál is inkább mert sokszor van hogy az otthon nem alvó gyerek – csodák csodája - az oviban nagyokat alszik, tehát ez nem lehet a gyerek döntése. És arra sem külön hely, sem külön ember nincs, hogy a nem alvók valahol játsszanak alvásidőben. Szerintem a fentebb leírt rendszer eléggé gyerekbarát megoldás. De azt mindenképp el kell tudni fogadnia a gyereknek ( és a szülőnek), hogy alvásidőben a többieket zavarni nem lehet. Már csak ezért is jó, ha a déli pihenést otthon megszokja.
Gyerekkoromban én az alvást nagyon utáltam az oviban – már írtam hogy mindig is rossz alvó voltam. Emlékszem rá, hogy alig bírtam elaludni s mire végül sikerült, már keltettek is föl, nagyon rossz volt.
Kicsit én is tartok tőle, hogy Anna nem fog ovis korában délben aludni, valahogy mindig is az volt az érzésem hogy kevesebbet alszik mint az ő korában kéne.

Melinda
Benji, ha jól emlékszem, reggel sokáig alszik. Ha oviba fog járni és korábban kel, ez biztos segít majd a déli alvásra való visszaállásban.
Képzeld, most hallom a játszótéren, hogy van olyan ovi Csepelen ahol a gyerekek délben nem mosnak fogat és nem vesznek pizsamát... :evil: azért ez durva.
A halál mint téma engem is nyomaszt ha belegondolok, gyerekkoromban egészen el tudtam keseredni rajta, sőt most is, így inkább elhessegetem a gondolataimból. Igen biztos könnyebben feldolgozza az aki hisz a túlvilágban.
A Halál könyvről találhatsz egy csomó hivatkozást, ha beírod a Google-be, egyik pl. http://vivandra.hu/
Itt belenézhetsz a Halál könyvbe pár oldal erejéig, és olvashatsz a többi könyvéről is. Szerintem igen is fontos hogy a tabu témákról természetesen tud szólni.

Itt van Vekerdy Tamás pszichológus véleménye is a korábban említett könyvéről, érdemes elolvasni minden megbotránkozónak.

Timi
Jól vettétek a kórházi akadályt. Biztos nagy megnyugvás hogy túl vagytok rajta.

Bocs a hosszú irományért, sziasztok.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Kezdődött azzal hogy a férjemnek itthon ügyeletben kellett várnia, hátha behívják a munkahelyére. Ugyanis ő programozó, és most indították élesben az új rendszert amit január óta fejlesztenek huszadmagával. Ilyenkor persze számítani kell kisebb-nagyobb hibákra, amik a teszt ideje alatt nem jöttek elő. Hát sajnos be is jött, már szombat este telefonálgattak rá, aztán vasárnap reggel behívták, éjfél után jött haza, és hajnal 5-kor már jött az újabb sms hogy menjen vissza, délután 4 kor jött haza, épp mikor megérkeztek a vendégek. Sőt tegnap este is ugrasztották. Nagyon mérges volt, mert olyan hibák jöttek elő amiket már a teszt közben észre lehetett volna venni, ha a tesztelők komolyan vették volna a dolgukat fél éven keresztül. Sőt olyan dolgokat kellett kijavítania, ami nem is az ő dolga lenne, de ha baj van, mindig hozzá futnak. Ami nem is lenne baj, ha mindenki kellő felelősséggel csinálná a maga részét, de ez messze nincs így, és rajta csattan, neki kell megoldani. Mindig emlegeti, hogy nem érdemes túl okosnak lenni...
A 20.-i viharban volt egy egészen közeli villámcsapás nálunk, elsötétedett minden, és mikor visszakapcsoltuk kiderült hogy a feszültségingadozás tönkre tette a hálókártyát és a modemet, így nem volt netünk sem, ma vettem új modemet.
Tegnap este ismét ugrasztották a férjemet, hogy valamit változtasson a programban. 5 perces munka volt, de mivel nem volt netünk, nem tudta elküldeni a fájlt. Végül hogy ne kelljen este 10-kor bemennie, taxit küldtek ami elvitte a módosított állományt a céghez...
Én persze reméltem hogy együtt töltjük a 3 napot, hát kevesebbet volt itthon mint egy sima hétvégén.

Mandula

Nálunk is jól telnek az éjszakák, reggel 6-1/2 7 körül ébred Anna, ilyenkor már éhes. Megkapja cumisüvegben a 2,5 dl tejcsit, az 2 percalatt elfogy és visszaalszik. kb. Negyed vagy fél 8-kor ébred újra, mutogat a heverőre hogy vegyem ki, ott még összebújunk, kis szopika ( azért nem a korábbi ébredésnél mert nem lakna jól vele), ilyenkor még szundítunk együtt fél órát aztán teljes ébredés. Ezt a reggeli összebújást, szopit nem adja, de ezt nem is bánom... :oops: :lol: Éjjel szinte hang nélkül alszik végig, néha nyöszörög hajnaltájt picit vagy felsír de szinte rögtön visszaalszik. Este egy kis cumisüveg vizet odakészítek az ágyába, abból reggelre mindig negyede – fele hiányzik. Sőt, este nemegyszer úgy alszik el, hogy átkarolja a cumisüvegét...
És 2 napja azt a szokást vette fel elalváskor, hogy mikor picit odaülök a kiságy mellé ő először feláll a kiságyban, átkarolja a nyakamat, vállamra hajtja a fejét, hármat szuszog (olyan édes ilyenkor :lol: ) s mire lefektetem szinte már alszik.
Az éjszakákkal már csak az gond, hogy én túl korán felébredek, mióta nem kell felugrálnom Annához, már hajnal 4 körül szinte kialudtam magam :shock: Akkor forgolódok 6-ig, s akkor álmosodok újra el mikor ő ébred... Kéne egy „Aludj jól, anyuka” című könyv is, nekem... :oops: :shock: :wink:

Melcsi
A délutáni alvásról általánosságban azt gondolom, hogy szükséges, még óvodás korban is. De lehetnek kivételek. Ha nem álmos, nem nyűgös, lehet hogy Pörinek kevesebb az alvásigénye. Van ilyen. Szinte minden kiscsoportban akad olyan gyerek, akit úgy hoznak oviba hogy otthon már 1-2 éve nem alszik délben. Ezen ugyan kicsit megütközünk, hogy lehet ez, de lehet. Ezek a gyerekek részben később sem alszanak az oviban, de vannak akik beleszoknak az ovis rendszerbe és a szülők hitetlenkedve hallgatják hogy a rég nem alvó csemetéjük az oviban visszaszokott az alvásra. Abban az atmoszférában ahol 20 gyerek szuszog bizony még én is el szoktam álmosodni... :oops: :lol: a többi alvó gyereket látva, illetve a sok új inger, esetleg a korábbi felkelés mind segíthet a gyereknek hogy elfáradjon, elálmosodjon. De egy dolog mindenképp fontos szerintem: otthon ha nem is alszik már a gyerek, mindenképp szükséges az idegrendszer fejlődése szempontjából a déli pihenés. Tehát lehetőleg fekve, csendben pl. mesekönyv nézegetés vagy más nyugodt tevékenységre való szoktatás. Azzal nem értek egyet ha a gyerek egész nap pörög, rohangál. Annál is inkább, mert ezt az oviban sem teheti meg. Jó esetben azt megengedik majd neki, hogy egy félórányi csendes, nyugodt fekvés után, mikor a többiek már elaludtak, ő mesekönyvet nézegethet az ágyában, esetleg kicsit később felkelhet és az asztalnál, esetleg a csoport előterében csendes játékot ( pl. rajzolást) választhat, amivel senkit nem zavar ( nálunk kb. ez a rendszer). A szülök, sőt néha egyes „szakemberek” is kifogásolják, hogy az oviban miért kell mindenkinek lefeküdni, aki nem álmos annak is. Nos, abban a pillanatban amint a gyerekek maguk eldönthetnék hogy le akarnak-e feküdni vagy sem, máris senki sem érezné magát álmosnak... Ez nyilván nem járható út. Annál is inkább mert sokszor van hogy az otthon nem alvó gyerek – csodák csodája - az oviban nagyokat alszik, tehát ez nem lehet a gyerek döntése. És arra sem külön hely, sem külön ember nincs, hogy a nem alvók valahol játsszanak alvásidőben. Szerintem a fentebb leírt rendszer eléggé gyerekbarát megoldás. De azt mindenképp el kell tudni fogadnia a gyereknek ( és a szülőnek), hogy alvásidőben a többieket zavarni nem lehet. Már csak ezért is jó, ha a déli pihenést otthon megszokja.
Gyerekkoromban én az alvást nagyon utáltam az oviban – már írtam hogy mindig is rossz alvó voltam. Emlékszem rá, hogy alig bírtam elaludni s mire végül sikerült, már keltettek is föl, nagyon rossz volt.
Kicsit én is tartok tőle, hogy Anna nem fog ovis korában délben aludni, valahogy mindig is az volt az érzésem hogy kevesebbet alszik mint az ő korában kéne.

Melinda
Benji, ha jól emlékszem, reggel sokáig alszik. Ha oviba fog járni és korábban kel, ez biztos segít majd a déli alvásra való visszaállásban.
Képzeld, most hallom a játszótéren, hogy van olyan ovi Csepelen ahol a gyerekek délben nem mosnak fogat és nem vesznek pizsamát... :evil: azért ez durva.
A halál mint téma engem is nyomaszt ha belegondolok, gyerekkoromban egészen el tudtam keseredni rajta, sőt most is, így inkább elhessegetem a gondolataimból. Igen biztos könnyebben feldolgozza az aki hisz a túlvilágban.
A Halál könyvről találhatsz egy csomó hivatkozást, ha beírod a Google-be, egyik pl. http://vivandra.hu/
Itt belenézhetsz a Halál könyvbe pár oldal erejéig, és olvashatsz a többi könyvéről is. Szerintem igen is fontos hogy a tabu témákról természetesen tud szólni.

Itt van Vekerdy Tamás pszichológus véleménye is a korábban említett könyvéről, érdemes elolvasni minden megbotránkozónak.

Timi

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Mandula

Melcsi

Melinda

Timi

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Mandula

Melcsi

Melinda

Timi

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Mandula

Melcsi

Melinda

Timi

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Mandula

Melcsi

Melinda

Timi

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

ELNÉZÉST KÉREK!

FOLYTON HIBAÜZENETTEL VISSZAJÖTT!

NE HARAGUDJATOK!!!!!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus! Most még a reggeli kelés van nagyon korán, 6 fél 7 körül. Az jó ötletnek tűnik, hogy akkor megkapja a kajcsiját (szopi már nincs, mert ahogy elmaradt az éjszakai a többit nem is igényli, igazábol meg nincs is már ), hátha még visszaalszik. Egyébként meg már a délutáni és esti elalvásnál is csak 1-2 perc volt a sírás. Csak este már annyira fáradt, hogy a fürdés csak sírás, pedig eddig jókat játszottak Apával :cry: :cry: . Erre kell még kitalálni valamit...
Sajnálom, hogy ilyen rossz volt a hétvégétek, dehát, aki okos arra szükség van :lol: :lol: !

Melcsi! Igen stopperolok, mert ebben a könyvben benne van, hogy hány percenként menjünk be megnyugtatni :lol: . És úgytünik egyenlőre beválik....

Timi! De jó, hogy túl vannak rajta a Lányok :lol: ! Ügyesen megoldottátok! Nem tudom mikor jó elkezdeni ezt a szoktatást, a könyv szerint újszülött kortól 5 éves korig lehet, mert 5 éves kor után már elég nagyok a gyerekek, hogy alvás nélkül is elfoglalják magukat a szobájukban amig Te azt hiszed hogy alszik.

Olyan szédüléssel keltem.... Nem tudom mi okozhatja, de alig látok ki a fejemből!

Na, megyek takarítani amíg Kitti elvan a kisasszonnyal.

Ja, még annyi, hogy amióta Mesét szoktatom napközben is sokkal nyűgösebb, olyan mintha nem aludná ki magát. Pedig délelőtt is alszik egy kicsit, délután meg kb. másfél órát... Remélem hamar beállunk erre a rendre és megint boldog baba lesz! (hát, mit mondjak tele vagyok bűntudattal, lelkiismeretfurdalással de remélem ezzel jót teszek és jó alvó lesz Mese)

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Megjöttünk Gárdonyból, nagyon jó volt, isteni idő volt!

Mandula!

Én is pont ezt akartam neked írni, amit Te is említettél az ismerős házaspárról, hogy jó, jó szép dolog a szoptatás, de azért... Nekünk is van egy ismerős házaspár akikkel 2 évvel ezelőtt leugrottunk Horvátországba 4 napra, egy kocsival, mondván evvel is spórolunk. Négy felnőtt és egy 2 és fél éves kislány. Hát én már azon is meglepődtem, hogy egy ekkora gyereknek miért kell cicizni, ( az anyja már úgy nézett ki, mint egy agár, a melle csak egy kis bőrszütyő) de a negyedik nap végére már kifejezetten irritált, hogy szó szerint: uton-útfélen, ha kell ha nem állandóan a cicin lógott az a gyerek. A kocsiban hazafelé 10 percenként tűrte fel az anyja polóját, de étteremben, sörözőben, strandon, bárhol. Ez már láthatóan csak unalom űző volt, már az anyjának is terhes volt a dolog mégis muszály volt engedni, mert olyan erőszakosan követelte már a gyerek, hogy inkább engedett. Szóval én már hazafelé a kocsiban már mereven bámultam kifelé az ablakon, nehogy valamit beszóljak, hogy mi a fene értelme van ennek. ( végül is semmi közöm hozzá)

Szóval szerintem is nagyon ügyes vagy, hogy erőt vettél magadon az éjszakai felkelés dologban, mert ez az éjszakai "cirkuszolás"
( már bocsi a kifejezéséért, de sokszor a kívül állók ezt reálisabban látják) már sem neked sem a babának nem volt jó, és szerintem most még könyebben le tudod szoktatni róla, mint később. KITARTÁS!

Egyébként kérdezted, hogy nálunk ez hogy volt. ( csak közben látom, hogy nagyon ügyesen boldogulsz) Nálunk eleve ez a szoptatós dolog nem "játszott" sokáig, mert nem tudtam szoptatni. De arra konkrétan emlékszem, hogy 2-3 hónapos volt a nagyobbik mikor bizony elhatároztuk, hogy nem kapkodjuk fel minden szösszenésre, arra emlkészme, hogy először vagy egy fél óráig ordított és olyan bűntudatom volt, hogy biztos azt hiszi, hogy nem szeretjük, de a második éjjel már csak pár percet sírt utána meg teljesen abbahagyta.
A sógornőm kislánya is olyan 10-11 hónapos volt, mikor már nem akart délután aludni, ordított a kiságyban, meg felállt, panaszkodott a sogornőm a szüleinek, hogy ez a gyerek már elhagyja a délutáni alvást, mert ugye egy kicsit hisztizett és kivette a kiságyból ( eleinte ez az egyszerűbb megoldás). Akkor még egy házban lakott a szüleivel, mondta apósom, hogy menjen el szépen a Sugárba. El is ment, papa lefektette a kiságyba és bizony nem ment be hozzá mikor sírt ( pedig első unoka volt, imádták) hisztizett, mint az istennyila, de csak elaludt a végén, másnap már csak nyöszörgött, utána meg akkorákat aludt, hogy nem győzték kivárni, hogy felébredjen. Na, szóval néha nem árt a tudatosság, mégha kicsit húzosabb is a dolog.

Melcsike!

Egyetértek Icussal, szerintem is még egy ekkora gyereknek aludni kell délután.
Időpont egyeztetés kezdődhet?

Timi!

Örülök, hogy túl vagytok a madulatműtéten.

Melinda!

Én is tudtam, hogy bárhonnan lehet képet másolni, én nem problémázok ezen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:17-kor.
fanny01

Sziasztok!

Megjöttük a nyaralából (sajnos). Még simán ment volna újabb 1-2 hét, vagy akár egy hónap is.
Majd írok pár sort és teszek is fel képeket. Megpróbálom az Icus által ajánlott programot, remélem nem gabalyodok bele.

Timi
Nagyon jó, hogy szerencsésen túl vagytok rajta. Az a két nap csúszás idegölő lehetett. És azért elég elképesztő! Most is azt mondom, hogy csak betegség ne legyen, különösen a gyerekeknél.
Egyébként kaptatok számlát? Csak kíváncsiságból kérdezem,mert a férjemnek a lábtörés után adtak számlát t.i., hogy mennyibe került a TB-nek az ő műtéte. Ha jól emlékszem 297 ezer! Nálatok mennyi? És szabad már ugrálni a gyerekeknek?

Fanny
Hátha mégis? Reménykedsz még azért? :?:

Mandula
Neked nem jön meg és szédüléssel ébredsz. Van amiről nem tudunk??? :lol:
Az éjszakai műsorral kapcsolatban minden elismerésem. Őszintén. Nagyon megérintett az a rész, hogy hónapok óta nem aludtál 6 óránál többet egyhuzamban. Húúúh. De én is nagyon szurkolok és örülök, hogy már javul a helyzet.

Melcsi
Tényleg nagyon erős már a legényke. De most még olyan nagy a méretbeli különbség. Pöri egész óriásnak tűnik mellette. De Luku hamarosan beéri, sőt lehet, hogy a fejére nő. Érdekes lesz 2 év múlva nézegetni ezeket a képeket.

Icus
A Kaki könyvhöz: megnéztük és tényleg elég bizarr. De szerintem jó, hogy tabut döntöget, bár néhol átesett a ló túloldalára. Szóval mi is kacarásztunk rajta. Meg kell hagyni, eredeti! Akinek tetszik, vegye. Én még gondolkodom rajta. :lol:

És egy könyvajánló neked és a Többieknek is:

Czárán Eszter: Világnak Virága (magyar műveltségünk napról napra kicsiknek és nagyoknak) 2005-ös kiadás
4 kötetes, egyenként 5500,- ami elég húzós, de megéri. Nekem egyelőre a tavaszi (zöld) kötet van meg, így tapasztalatból is azt mondhatom, hogy nagyon szép, igényes, egyszóval tényleg jó.

Bővebb info: http://www.vilagnakviraga.hu/

Fermel
A másik taburól (halál témakör) majd írok, most nincs időm. (de felénk is az a tapasztalat, hogy elkerülhetetlen)
A sapkák nagyon klasszak!!!

ZSENGÉNEK
Én elismerem, hogy elég passzív vagyok irányodban. De érdekes módon a dolog piszkosul kölcsönös!!! (ha jól számolom: legalább nullaszor reagáltál a gyerekeimről felrakott képekre - szóval kvittek vagyunk!)
A kislányod szülinapjához csak annyit (mert ezen borult ki a bili) , hogy ha nem ugranád át a hozzászólásaimat, akkor láttad volna, hogy épp nyaralunk. A többiek meg esetleg nem voltak gépközelben. És szerintem nem lehet kieröltetni a dícséreteket, gratulációkat.

Egyébként volt már egyszer-kétszer, hogy érdeklődtem felőletek, de kérdésemre választ nem kaptam. Akkor most miről is beszélünk???
Fannynak igaza van, jó a példája. Ha nagyon ritkán jössz és csak pár mondatot dobsz ide magadról, akkor nehezen alakul ki kapcsolat.
Ennyit erről.
regina3

Szia Regi!

Örülök, hogy megjöttetek, lassan mindenki bejelentkezik. ( ugye Paga Te is?!!!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:26-kor.
fanny01

Regi!

Kérdeztem a múltkor, csak biztos átsiklottál rajta, hogy uradat vizsgálták már?
Ti hogy álltok a projekttel?
Éva
fanny01

Sziasztok!

Fanny! Köszi, hogy leírtad a véleményed, tapasztalatod!! Most olyan időszakot élek, hogy minden bíztatás számít! Én egy éves kora után már nem szoptattam volna, nekem az valahogy fura! De ezekszerint most jött el az idő, és én is sok 2 éves körüli gyerekről tudok aki éjjel-nappal cicizik és akkor már sokkal nehezebb leszoktatni amikor már odamegy és elkezdi tépni a ruhát rólad! És most délután 1 (!) perc alatt aludt el Emese! (kopp-kopp)

Regi! Várjuk a képeket és a beszámolót a nyaralásról! Neked is köszönöm a bíztatást! Ja, és a szédülés nem utal nálam semmire.... azt hiszem elég lesz a három gyerek :lol: :lol: !

Paga, Sheila, Bea és még akit kihagytam! Legalább egy pár mondatot írjatok!!!!!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Igazán jól haladtok, lehet hogy az alvás téma lassan le is kerül a napirendről :)
Elfelejtettem viszont tegnao gratulálni az álldogáláshoz! Micsoda ügyes kislány! :D
Icus!
Nahát jó hosszut irtál, és sokszor fel is került :lol: :lol: :lol:
Na én is ugy itélem meg, hogy igenis aludni kell délután, és ezt már csak azért is gondolom, mert ha végre elalszik, akkor kb. 1,5 órát csicsikál. Csak maga az elalvás megy nehezen, bár néha meg percek alatt. Viszont legtöbbször nem látszik álmosnak, semmi szemdörzsölés, nyügösség.
Hát persze, ha választani lehet, az ovis biztos azt mondja, hogy nem álmos! :wink: Szerintem Nálatok jól müködik az oviban ez a toleráns rendszer, mert tény hogy sok gyerek nem alszik valamiért. Ha mi ovisok leszünk, valszeg csak délig lesz bent, ilyen szempontból nem zavarna a dolog, de szerintem az gészséges fejlődéséhez szüksége van délutáni alvásra is minden kisgyereknek.
Én még nem néztem meg a könyvet, az a helyzet, hogy kicsit zsufoltak a napjaim... Reggel 6-kor kelünk aztán már este is van :shock: Közte meg nem is tudom mennyi mindent csinálunk.
De jó is Nektek, hogy kettesben ágyikóztok reggelente kicsit! Épp panaszoltam Dezsőnek, hogy szegény Lukuval alig vagyok kettesben (mire Ő: na ne, folyton a karodban van, ahánydzor feljövök), megváltoztak a napjaink. Pörivel mi is szoktunk ágyikózni, ami sajnos most nincs már, Apával kelnek és kettesben tötyögnek, nélkülem :(
Szegény urad, na meg Ti is!
Timi!
Sokat gondoltam Rátok, örülök hogy tulvagytok a mütéten. Gondolom a várakozás rosszabb lehetett mint maga a kórházi 1 nap.
Bocs, jól irtad: lekötözöd, vagy inkább lekötöd Ritust???
A vérzéssel kapcs: na nekem a tej nem kavar be, és a szülés után nekem 5 hétig semmi nem volt, de azóta kisebb-nagyobb intenzitással!
Tegnap épp semmi nem jött, egyáltalán, mennem kellett vissza a dokihoz, aki örült meg minden, azt monmdta UH-n semmi nincs a méhemben, én is gondoltam, na elmult, erre ma reggel megint... Hát ez már iszonyat! Ez engem nagyon nyomaszt, félek hogy kiderül esetleg valami komolyabb, még terveim vannak a méhemmel, muszáj rá vigyázni...
Regi!
Akkor jól telt nagyon a pihi! :D Nekem ugy tünik, nagyon hosszan nyaraltatok, vagy csak én érzem igy? Várjuk a képeket!
Nálatok semmi változás? :?:
Én kaptam számlát a szülés után, a gyermek ellátása 89 ezer Ft volt, az én császármetszésem pedig 19o ezer. Mindketten "közepes problémával" minősitést kaptunk a számla részletezésénél
Fanny!
Mi is Gárdonyban voltunk, csak aztán az idő bekavart :(
Egyezkedhetünk, megkérdezzem az uramat a mostani szombatról? Ugyan délelőtt szüretel(ünk) a szomszédnál, de dél körül végezni szoktak.
Irtam privit és az iwiwen is üzentem Sheilának, aki nem válaszolt egyelőre... Mi lehet?

Tegnap összeraktuk a járókát Lukunak (de lehet hogy nem tetszik Neki :? ).Pörit be kellett rakni, fogta a Zsókababát, és az arcán nagy pátosszal sétált benne körbe-körbe, és mondta, járóka,járóka :lol: :lol: :lol: Sajnos le kellett tegyük legalulra, mert a Kisasszony feljebb csodákra képes. Igy is megfogta a lábánál Lukukát kihuzta a szélére és megitn tornáznia kellett :shock: Leguggol Luku mellé, és ha sir, mondja Neki: "minnyá, minnyá" (mindjárt jön a tejci :lol: )

melcsi1967

Sziasztok!

Mandula
Elkiabáltam... a mai ébredés fél7 után volt, de utána hiába a tejcsi, hiába az összebújás, nem aludt vissza Anna. Pedig az még kicsit korai. Nálunk is véget kéne lassan vetni a szopinak, már csak cseppek vannak. Ha erre sem alszik vissza, lehet tényleg lemondunk róla. Bár én még 1-2 hónapig nem bánnám ha ciciznénk :oops:
Akartam írni, hogy az a 14 hónapos kislány példája a szopival, az azért elég gáz.... de arra jó volt neked, hogy elhatározd, ebbe nem akarsz belecsúszni. És látod, máris egyre jobb :lol:

Fanny
A 2,5 éves kislány szopizása még durvább. Nem is értem, hogy juthat el idáig a dolog :shock:
Küldtem privit.

Regina
Megnéztem a könyvet, NAGYON JÓÓÓ!! Csak elég drága :cry: Talán a főnökömet meggyőzöm hogy vegye meg az ovinak, nálunk úgyis a néphagyományörzés a profil.

Melcsi
Ha 1,5 órát alszik Pöri, akkor erre nyilván szüksége van. Anna csak akkor dörzsöli a szemét ha már nagyon álmos, de ezt nem érdemes megvárni, ha előbb leteszem, könnyebben elalszik, ha túl fáradt, néha átesik a holtponton és utána csak pörög, forog, nyűglődik.
Nosztalgia a járókában :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi!
Nekünk jó a szo. délután, de miattünk ne rohanjatok a szürettel,nekünk jó egy hét múlva is, ahogy Ti gondoljátok!
Én is gondoltam, ahogy írtad, hogy ott voltatok, hogy majdnem találkoztunk, csak mi már aznap nem mentünk be a strandra, mert előtte két napig pont elég volt, kicsit kirándulgattunk, aztán jöttünk haza. Jó lett volna összefutni!

regi!
Nekem is úgy tűnik, hogy nagyon hosszút nyaraltatok!

Icus, Melinda4 Küldtem privit!

Mindenki!

Ha bárki tud abban segíteni, hogy hol találok ( esetleg tud kölcsönadni) keresztszemes betűs mintát, annak nagyon örülnék.

Sziasztok Éva
fanny01

Fanny

Esetleg ilyen?
http://www.freeweb.hu/karmolas/galeria_ ... szemes.php

De legegyszerűbb ha fogsz egy kockás papírt és megrajzolod magad, nem nehéz.
Csak nem a kisunoka nevét akarod behímezni valamibe? :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula!
Csak így tovább! Várom a fejleményeket. Akárcsak Melcsit, engem sem untatsz ezzel a témával. Természetes, hogy arról írsz, ami foglalkoztat, ami fontos neked. Gondolom, hogy a biztatások és a tapasztalatok segítenek könnyebben végigcsinálni az egészet.
Éppen tegnap este meséltem Benjinek arról, hogy milyen volt, amikor egészen pici baba volt, mit evett stb. Nagyon- nagy érdeklődéssel hallgatta. Úgy láttam, hogy arra már egyáltalán nem emlékszik, hogy szopizott, pedig 13 hónapos koráig szoptattam. Belegondoltam, hogy ő is most 2és fél éves, mint az Éva által említett kislány. Bizony nagyon furcsa lenne, ha még mindig szopizna. Az ilyen korban való szoptatást én is túlzottnak tartom, pedig egyébként nagyon szoptatáspárti vagyok.

Timi!
Nagyon örülök, hogy sikeresen túl vagytok a műtéteken. Azért felháborító ez az időponthalasztás dolog.

Icus!
Ez a hosszúhétvége nem alakult valami jól nálatok. Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de most, hogy nem dolgozom, nehezebben viselem, hogy a férjem keveset van itthon.
Huszadikán nálunk nem volt áramszünet, csak a TV adás ment el, pont a tűzijáték alatt.
A ti óvodátokban pizsamában alszanak a gyerekek délután? Egyik gyerekemnél sem volt így, s megvallom őszintén, hogy napközben én sem pizsamában fektetem le Benjit. Ez még onnan ered, hogy amikor pici volt, ezzel is meg akartam különböztetni az éjszakát a nappaltól. Azt viszont én is rossznak tartom, hogy nem mosnak fogat abban a bizonyos óvodában.

Regina!
Bizony én is ugyanígy jöttem haza a nyaralásból július elején, úgy maradtam volna még!!
A fotókat én is várom!

Melcsi!
Biztos, hogy rendbe jössz. Olyanra ne is gondolj, hogy nagy baj van.
Egyetértek azzal, hogy szükség van a délutáni alvásra. Most, hogy a szürke hétköznapok vannak ismét, én is lerakom Benjit és el is alszik. Az viszont nem olyan rossz, hogy ha elmegyünk valahova egész napra, akkor nem kell szervezkedni, hogy hogyan oldjuk meg az alvását.(általában azért hazafelé jövet az autóban elalszik) Amikor még babakocsis volt, akkor meg simán aludt bárhol a babakocsiban.

Bence tegnap hazaérkezett Tunéziából. Tele van élményekkel. Nagyokat fürödtek, de azért kirándultak is. Voltak pld. a fővárosban is. Szegényt megcsípte egy medúza, bizony még most is eléggé látszik a nyoma. Ilyet én még nem is láttam, mintha nem is csípések, hanem karmolások lennének. Hosszú vonalakban hagyott nyomot az állat.
Bence mindenkinek hozott szuvenírt, sőt még pénzt is hozott vissza. Ilyen, hogy pénze maradjon, Péternél még sosem fordult elő. Egyáltalán Bence (annak ellenére, hogy 7 évvel fiatalabb) sokkal jobban átlátja, hogy mindenért meg kell dolgozni és nem hullik csak úgy az ölünkbe. Többször megköszöni, ha kap valamit. Péternek meg olyan természetes, hogy a szülő mindent megad a gyerekének.
Apropó, Péter!
Már három szolgálaton túl van. Egyelőre egy másik váltókezelő mellett gyakornokként, de néhány hét múlva már önállóan fog dolgozni. Persze, ha a gyakorlati vizsgája sikerül,de miért ne sikerülne.
Vasárnap családilag megyünk a gyermekvasútra. Ballagás lesz és ilyenkor a régiek teljesítenek szolgálatot. Péter a volt csoporttársaival Hűvösvölgyben lesz, ha minden igaz, akkor ő lesz a rendelkező. Tavaly is voltunk, de akkor Benji még nem nagyon fogta fel a dolgokat. Most már várja, hogy menjünk és Péter megmutatja majd neki az állomást belülről is.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Lányok!
Hajdúszoboszlón nyaraltunk, 7 éj/8 nap rendszerben és utazás előtt 1-2 nappal már nem ültem gép elé,mert elég sok dolgom volt.
Egyébként nagyon jó volt, remek időt fogtunk ki és pl. kedden, amikor itt állítólag ömlött az eső, mi ott strandoltunk.
A szállás is nagyon jó volt és a félpanziós ellátás is. Igazából olyan bőségesen kaptunk enni, hogy kifogott rajtunk. (Volt, hogy ki kellett önteni :( )
A fürdő bejáratától 800 méterre, a horgásztótól kb. 500 méterre voltunk. Most elég passzívra vettük a nyaralást, mert háromszor strandoltunk és egyszer horgásztunk, a városnézést pedig kétszer fél napra szűkítettük. Én nagyon szeretek csámborogni új környezetben és megismerni a látnivalókat, de most ránk fért a passzív pihenés, mert nehéz hónapok állnak mögöttünk. De végül is átmentünk Debrecenbe a virágkiállításra és voltunk Hortobágyon pusztakocsikázni.
A legnagyobb élményem mégis az volt, hogy beneveztem magamat a csúszda-parkba, hogy Ádám ne egyedül csúszkáljon (az apja még félti a lábát - okkal). És hagytam magam rávenni meredek dolgokra. Pl. egy zárt, sötét, tekergő csövön csúsztunk kétszemélyes gumimatraccal 3 emelet magasságból és az első alkalommal félútig nem bírtam levegőt venni az izgalomtól. De azért még négyszer megismételtük,mert az adrenalin tényleg feldobja az embert. Persze el kell ismernem, hogy sosem leszek a csúszdák ördöge. :D
Hajdúszoboszlót ajánlani tudom mindenkinek, aki mostanában nem járt ott. Nagyon sok szórakozási és kikapcsolódási lehetőség van. Csak idő és pénz kérdése az egész. Pl. a lehetőségek felét ki sem használtuk. A fürdőn belül ugyanis sok medence van, és aqvapark, csónakázó tó, vizibiciklizés és külön a termálvizes gyógyfürdő. A strand mellett repülőtér többféle repülési lehetőséggel. A városközpontban kavalkád. Sörsátor, gyerekugrálók, árusok és indián zenészek. Aztán bringohintó, lovas hintó, városnéző kisbusz. A környező városok közül Debrecen nagyon közel van és igazán szép. Nyíregyháza kissé odébb, de a Sóstónál nagyon látványos a skanzen.
Szállás rengeteg és nagyon szépek! Az árak ált. elfogadhatóak, de a szállodákban és a fürdőhöz közel már magasak.
Idelinkelem a mi szállásunkat, ez már le van tesztelve. Nekünk nagyon megfelelt.
http://www.apartmanvar.hu
A fényképeket is hamarosan felteszem.

Fanny
Láttam a kérdést, de a rövid nem helyett bővebb választ akartam írni, s aztán elmaradt.
Szóval nem vizsgálták a páromat, és igen tudom, hogy ami 8 éve még jól működött, az mostanra esetleg kicsit hibás lehet.
Persze megkérdeztem tőle, hogy belemenne-e kivizsgálásba. Hát inkább nem volt a válasz. De ha eröltetném, akkor az én kedvemért talán mégis.
Szóval a babaprojekt úgy áll, hogy most magas sem tudom hogyan. Lényegében nem védekezünk és azért egy hónap üresjárat sem volt, tehát tettünk az ügy érdekében. Csak éppen mostanra minden praktikával fölhagytam. Korábban mindig volt valami: hőmérőzés, LH-teszt, gyógynövényes bogyók, homeo cseppek, krém. Hát most semmi sincs, csak a természet.
És az a helyzet, hogy nem tettem meg mindent. Az én hozzáállásommal pl. Melcsinek nem lenne most két pici gyermeke. És valószínüleg az ő hozzáállásával nekem talán lenne. De ebben azért nem vagyok olyan biztos. Szerintem nagyon fontos, hogy mit érez az ember legbelül. Nekem nem volt meg az a késztetés, ami Melcsinek. Szóval neki az az út volt a helyes, nekem más. Pontosan érzem, hogy nem tehetem meg, hogy kierőszakolom a sorstól. És úgy érzem most már, hogy nem lesz gond pár év múlva. Nem fogok siránkozni rajta. Megpróbáltuk,nem lett. Oka volt. Ennyi. De pár hónapja még úgy éreztem, hogy harcot indítok a sorsom ellen, mert nem bírom elfogadni a kudarcot. Aztán egyszer csak elmúlt. Most itt tartunk. De arra azért nem vagyok képes, hogy védekezni kezdjek. Az utat nyitva hagyom, majd az égiek döntenek.

Icus
A sajt nekem is gyanús volt. De úgy gondoltam, hogy a lángos miatt van, hogy lisztezik. És persze a legolcsóbb sajtot használják. De arra azért nem gondoltam, hogy a sajt nem sajt. Jaj, ez olyan szörnyű. Nemrégiben a cba-ban megláttam egy terméket a tejek között. Az volt ráírva, hogy pusztafriss. Az nem hogy tej, sem az, hogy reggeli ital vagy ilyesmi. Csak a pusztafriss felirat. Megnéztem az összetevőket és csak ámultam. Bizonyos százalékban tejféleség volt feltüntetve és egyéb adalékok. Szóval betették a tejek közé egy ilyen csábító megnevezéssel. És mellette teljfölszerűség is volt ugyanezen a néven.
A guargumis történet már meg sem lepett minket. Csak azt nem értjük, hogy miért pont ezt pécézték ki a töméntelen adalékanyag közül. Ez csupán csepp a tengerben, vagy porszem a sivatagban. Nem hiszem, hogy a tudatos vásárlást próbálják erősíteni bennünk. Szerintem valami üzleti fogás ez is pl. a konkurencia lejáratása egy olyan cég részéről, aki guargumit nem, de más hasonló egészségtelen adalékot használ. Vagy egyszerűen így majd piacra dobhatnak új, guargumi-mentes mindenfélét. A jónép pedig veszi majd elégedetten. Vagy nem is tudom, hogy mit gondoljak.
Ha jól értelmezem, ez a növény alapból mérgező, nem csak most a dioxin szennyeződés után. :?:
http://www.e-szamok.hu/eszam/412
regina3

Melinda!
Ha Bencét nem zavarja, tennél fel képet a medúzacsípésről? Én sem láttam még olyat. (lehet, hogy mást is érdekel)
Szerencsés a fiad, hogy ilyen élményben lehetett része. Voltak a sivatagban? Tevegeltek? És indulás előtt kellett valami védőoltás?
Képek készültek?
regina3

Sziasztok!

Melcsi! Dehogy lesz komoly bajod!!!! A járóka Emesének nem tetszik, szerintem fél benne, olyan ijedt arcot vág amikor beteszem :shock: ! De legalább nálatok ha Luku nem is, Zsókababa elvan benne :lol: !

Icus! A fél hét nálunk már jó :lol: ! Ma fél hatkor felébredt Mese, de hagytam egy kicsit, aztán pár perc múlva elaludt. Végül fél hétkor kelt, de sztem akkor már éhes volt, mert rögtön bevágta a kajcsit :lol: ! Egyébként este is kb. 20 mp. alatt elaludt fél kilenckor, és aludt fél hatig!
Remélem így is marad....

Melinda! Köszi Neked is a bíztatást! Én is kíváncsi lennék a medúza csípésre! Nálunk Alex nem tud spórolni, Kitti ha valamit akar, akkor nagyon ügyesen összerakosgatja a zsebpénzét!
Én is szopipárti vagyok, de azért egy járó, beszélő, esetleg szobatiszta kisgyerek elég fura ha a cicin csüng.....

Regi! Tényleg nagyon jó helyen voltatok! Azért képeket még kérünk :lol: ! Remélem a természet mellettetek áll, és előbb-utóbb bekövetkezik amire annyira vágysz :lol: :lol: ! Igen, emögött a guargumi ügy mögött én is valami hasonlót sejtettem, de azért nem veszek olyat amiben van....

Szép napot!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Regi!

Melinda!

Nekem nagyon tetszik Péter rajongása a vasút iránt, kevés 20 éves fiatalember van, aki ebben a korban boldogan megy kisvasutazni!
Majd csináljatok képeket Benjikéről.
Az pedig, hogy "természetes, hogy én mindent magkapok" nálunk is a nagyobbik gyerekre jellemző. Én biztos vagyok benne, hogy ez a mi hibánk, mármint biztos, hogy az ember az első gyerekét akrava-akaratlanul, másképp szocializálja, mint az összes többit. Én mindig mondom nekik, hogy tudom, hogy ez igazán nekem okoz örömet, hogy adni tudok, és ugyis csak addig adok, ameddig bírom anyagilag, csak majd ne essen nekik rosszul, ha esetleg eljön az az idő, hogy nem tudok adni.
Bence nyaralása írtó klassz lehetett. Voltak a sivatagban is?

Icus!

Köszönöm a keresztszemes linket, ezt az egyet én is megtaláltam, de mutattam a K.-nek és nem nagyon tetszett neki. Én is arra gondoltam, hogy megtervezem inkább én, végül is 3 betű nem olyan vészes munka.
A harmadik fotón mi az az érdekes játék? Én olyan tudatlan vagyok.

Mandula!

Nagyon-nagyon ügyes vagy!!! Ugye azért Te is megkönnyebbültél, hogy nyugisabbak az éjszakák? Majd leírod annak a könyvnek a címét, amiből kitanultad ezt az okosságot? Hátha nekünk is szükségünk lesz rá.

Melcsike!

Most gondolkoztam el, hogy mennyire rímel az amiről előzőleg írtál a gyerekekkel való kapcsolatodra ( mármint, hogy hiába mondja az urad, hogy egész nap a karodban van Luku, Te mégsem érzed azt, hogy elég figyelem jutna rá, az mégsem ugyanaz, mint amikor Pörike még egyedül volt) szóval erre gondoltam én is, mikor Melindának írtam, hogy az első gyerek másképp szocializálódik, mint a második.
( Emesét most "számítsuk" elsőnek) Persze ez nem baj, ez a természet rendje, hiszen " nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba".

Na, tegnap végre voltak a gyerekek 4D-n. Száz százalék, hogy lány, mi is láttuk a nuniját a DVD-n. Nagyon jó lett a felvétel! Teljesen látszik az arca, még a dokinő is megjegyezte, hogy milyen szabályos gömbölyű feje van! Sokszor mosolygott, ásított, játszott a köldökzsinórral. A becsült súlya 1139 gr, az a betöltött 27 héthez pont jó, egyébként minden értéke teljesen normális, a korának megfelelő.
Teszek fel egy képet, kicsit az orra mintha nyomott lenne rajta, de a filmen látszik, hogy szép kis nózikája van!Kicsit homályos a fotó, mert arról a kicsi fényképről, amit adtak, egész közelről csináltam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:30-kor.
fanny01

Szia fanny!

Valóban az első gyerek mindig középpont marad. Vele éljük meg elösször a csecsemőkort, az ovis időszakot, az iskolábamenést a középiskolát. A végén meg a családalapitást. A többieknél nagyjából már tudjuk mi vár ránk.
A nagyfiam az éretségiére jogositványt kapott. Aztán jött a dilemánk, hogy vegyünk e neki kocsit vagy nem és ki fizeti a fentartását. Végül ugy döntöttünk, hogy dolgozzon gyüjtögessen és csak akkor vegyen autot ha fent tudja tartani. Mert ha nem ezt tettük volna, akkor 5évente autot kéne venünk, fenttartanunk mindeggyiknek. Avval érveltem neki, hogy ez olyan mintha családod lenne és őket kéne eltartanod, de ha nem sikerül akkor egy autot el lehet adni de egy feleséget már nem :lol: Megvette az autot és ezért hétvégenként 24órázik és mellette tanul. A te fiad dolgozik igy, hogy jön a baba?
Nagyon ari a kisunokád :)
Vendég

Sziasztok!

Ma reggel lefotóztam a medúzacsípést. Bár már sokkal szebb, mint tegnap volt, de azért a jellege talán látszik.
Védőoltás nem kellett. Arra vigyáztak, hogy csapvizet egyáltalán nem fogyasztottak, még fogmosáshoz sem. Amit viszont felháborítónak tartok, hogy az ihatatlan csapvíz mellett a szállodába tilos volt kint vásárolt ásványvizet bevinni. Viszont a közeli üzletben hatodannyiba került a víz, mint a szállodában. Azért megoldották a problémát, mert hátizsákban becsempészték az ásványvizet.
Tevegeltek, de nem sivatagban, hanem Bence szerint félsivatag volt.(nem tudom, hogy ilyen fogalom létezik-e valójában)
A medúzacsípésen kívül teszek fel még néhány képet. Elnézést, ha kicsit sok lesz, de nehéz választani.

Melinda
Kép
fermel

Fanny! Örülök, hogy minden rendben a kicsivel! A könyv címe: Aludj jól, gyermekem! Itt a neten is sok jót olvastam róla, és a könyvben is az van írva, hogy 96%-ban bevált. Eddig nekünk is jó véleményünk van, remélem ez így is marad!

Melinda! Ez tényleg olyan mintha karmolászás lenne :shock: ! És olyan érzés volt mint egy csípés? Az tényleg durva, hogy nem lehetett bevinni vizet, nem is tudom ezt hogy tilthatják meg?! Na, várom a képeket!

Még csak annyit a könyvről, hogy ez kifejezetten külön szobában alvó babára vonatkozik, de nekünk még nincs külön szobánk (Mesének). Ezt egy kicsit átdolgoztam, de így is kijövök a szobából amikor altatom. Éjszakára meg varrtam egy ilyen függönyszrűt a kiságyra, hogy elég sötét legyen akkor is ha mi még olvasunk v. sz.gépezünk.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Akkor az ígért képek. Újra kellett kicsinyítenem őket. Ugyanis ezek a képek nem a mi gépünkkel készültek. Amikor fel akartam tölteni, akkor derült ki, hogy még mindig túl nagyok. Kép Kép Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Judit!

Nelem (sajna) már nem tanul, hanem dolgozik a gyerek. Mi is így adtunk neki autót, hogy mi fizetjük a lizingdíjat, meg a cascot, a többi az ő gondja. Persze a kicsinek is van már jogsija, kérdezte is hogy ő mikor kap autót, mi is pont ugyanezt mondtuk neki: majd ha fenn tudod tartani!

Melinda!

Tényleg jól "összecsapkodta". Fájt neki mikor megcsípta, Nem is látta a vízben, hogy ott van? Nagyon megijedt, ( én biztos elájulnék, ott helyben).

Mandula!

Köszi a címet, vagy már megvettem nekik, vagy én is csak nézegettem a neten, majd utána nézek. Nekik is egylégterű a lakás, így a baldachinon kívül ők is fogna egy függönyt felszerelni a kiságy köré, hogy este érezze, hogy neki már vége a napnak.

Jó hétvégét Éva
fanny01

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
fermel

Éva!
Nem is reagáltam még a kisunokád fotójára. Egyáltalán nem nyomott az orra. Nagyon édes, hihetetlen ez a modern technika.
Nálunk a 4D Benjinél is elmaradt, mert mire felocsúdtam, már olyan nagy volt, hogy azt mondták, hogy már nem érdemes.
Ahhoz meg mégegyszer gratulálok, hogy lány. Lesz, akin kiélheted a vásárlási kedvedet.
Egyébként a medúzát nem látta Bence, fájni meg fájt, de azért el nem ájult a fiam.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Hétvégén nem leszünk net közelben, most még gyorsan írok pár sort.

Melinda
A szopira való emlékezéshez annyit, hogy a kolléganőm most szülte a 3. babáját, és a 8 éves nagyfia megkérdezte, hogy ő is szopizhatna –e egy kicsit, mert már nem emlékszik és olyan kíváncsi hogy milyen az.... :shock: persze nem engedte az anyja, de a lefejt tejet megkóstolhatta és azzal megnyugodott :lol:
Nálunk pizsiben alszanak a gyerekek, és ez nagyon jó. Különösen azért mert sok gyerek szűk farmerban, vagy fodros szoknyában jön oviba, hát abban nem lehet kényelmesen aludni. Igaz kicsit időigényes – kb. 10-15 perc a csoport átöltözése alvás előtt és után is, életkortól függően, de megéri. Nálunk ez fontos szempont, mármint a gyerek kényelme. Kivétel a nyári hőség, akkor bugyiban alszanak. Nagy melegben pl. homokozás után, ebéd előtt végigtusolunk minden gyereket – ez sincs mindenhol.
Bence milyen takarékos! Ez igen, zsebpénzt visszahozni! A medúzacsípésre egyébként szintén jó a már emlegetett vizeletterápia, mint gyorssegély, ami mindig „kéznél” van. Vagy ha tengeri sünbe lép valaki. Csak nem kell finnyáskodni :wink:
Péternek teljesült a vágya a vasúttal de jó, biztos boldog. És milyen büszke lesz ha ő mutathat meg mindent a kisöccsének!
Nagyon szépek a képek!
Mi az a kezében?

Regina
Klassz lehetett a nyaralás, tegyél fel képeket. A linket elmentem, jövőre szerintem mi is ilyen helyre megyünk nyaralni, Anna már elég nagy lesz. Én imádom a vizi élményparkot, kivétel az a bizonyos sötét tekergő cső, abban nagyon félek, és nem esik jól mikor a cső darabjainak összeillesztését a gerincemen érzem... A legjobban azt szeretem mikor óriási úszógumiba feküdve lehet lecsúszni, az nagyon király!!!
Én a reggeli itallal jártam úgy régen, hogy azt hittem, tej, hisz ugyan úgy van csomagolva, meg ugyan ott van a helye, én meg nem nézegettem a zacskóját.
Nagyon tetszik a gondolkodásod a babaprojektről!

Mandula
Látod, milyen jól haladtok! Jó a függönyös megoldás! Milyen jó, ha az ember tud egy kicsit varrni
Nálunk is alakul, ma reggel 6 kor ébredt Anna, megkapta a tejét, de nem akart visszaaludni csak mutogatott hogy vegyem ki. Én meg csendesen, határozottan mondogattam neki hogy nem- nem- nem, alvás. És ledőltem a szobájában a heverőre, és szundítottam. Párszor nyekergett kicsit, én megismételtem a nemet, ő nemsokára lefeküdt és aludt 8-ig.
Azon gondolkodom, meg tudnám-e a reggeli első ébredéskor szoktatni hogy visszaaludjon, és 8 kor egyen. De eléggé szokott sírni és a tej pillanatok alatt elfogy, szóval biztos éhes már. És ha tényleg éhes, úgysem fog visszaaludni, csak bőgni fog.

Mit gondoltok, érdemes lenne megpróbálni, vagy csak elrontom az eddigi rendszert ami elég jól beállt :?:

Fanny
A játék egy Fischer Price golyócsúszda, írtam róla mikor vettem. Nagyon klassz, ha beledobod a golyót zenél míg legurul, és a 4 kijárat közül mindig máshol bukkan ki, véletlenszerűen. Új ára 15-17 e. Ft :shock: de én használtan vettem a Teszveszen 6 ezerért.
Nagyon jó a fotó az unokádról. Szerencsések voltak hogy aktív időszakában „kapták el” a babát, nem alváskor. A nóziról meg annyit, hogy nekünk a második 4D-n olyan stöpszli orrot mutatott a kép, egész meg voltam ijedve. Mikor megszületett, első kérdésem az volt a férjemhez, meg van-e mindene, második pedig az hogy milyen az orra? Hát, szerintem pont jó :lol: Szóval még sokat fog változni.
Küldtem tegnap privit, nem tudom láttad-e.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Hétvégén nem leszünk net közelben, most még gyorsan írok pár sort.

Melinda
A szopira való emlékezéshez annyit, hogy a kolléganőm most szülte a 3. babáját, és a 8 éves nagyfia megkérdezte, hogy ő is szopizhatna –e egy kicsit, mert már nem emlékszik és olyan kíváncsi hogy milyen az.... :shock: persze nem engedte az anyja, de a lefejt tejet megkóstolhatta és azzal megnyugodott :lol:
Nálunk pizsiben alszanak a gyerekek, és ez nagyon jó. Különösen azért mert sok gyerek szűk farmerban, vagy fodros szoknyában jön oviba, hát abban nem lehet kényelmesen aludni. Igaz kicsit időigényes – kb. 5-15 perc a csoport átöltözése alvás előtt és után is, életkortól függően, de megéri. Nálunk ez fontos szempont, mármint a gyerek kényelme. Kivétel a nyári hőség, akkor bugyiban alszanak. Nagy melegben pl. homokozás után, ebéd előtt végigtusolunk minden gyereket – ez sincs mindenhol.
Bence milyen takarékos! Ez igen, zsebpénzt visszahozni! A medúzacsípésre egyébként szintén jó a már emlegetett vizeletterápia, mint gyorssegély, ami mindig „kéznél” van. Vagy ha tengeri sünbe lép valaki. Csak nem kell finnyáskodni :wink:
Péternek teljesült a vágya a vasúttal de jó, biztos boldog. És milyen büszke lesz ha ő mutathat meg mindent a kisöccsének!
Nagyon szépek a képek!
Mi az a kezében?

Regina
Klassz lehetett a nyaralás, tegyél fel képeket. A linket elmentem, jövőre szerintem mi is ilyen helyre megyünk nyaralni, Anna már elég nagy lesz. Én imádom a vizi élményparkot, kivétel az a bizonyos sötét tekergő cső, abban nagyon félek, és nem esik jól mikor a cső darabjainak összeillesztését a gerincemen érzem... A legjobban azt szeretem mikor óriási úszógumiba feküdve lehet lecsúszni, az nagyon király!!!
Én a reggeli itallal jártam úgy régen, hogy azt hittem, tej, hisz ugyan úgy van csomagolva, meg ugyan ott van a helye, én meg nem nézegettem a zacskóját.
Nagyon tetszik a gondolkodásod a babaprojektről!

Mandula
Látod, milyen jól haladtok! Jó a függönyös megoldás! Milyen jó, ha az ember tud egy kicsit varrni
Nálunk is alakul, ma reggel 6 kor ébredt Anna, megkapta a tejét, de nem akart visszaaludni csak mutogatott hogy vegyem ki. Én meg csendesen, határozottan mondogattam neki hogy nem- nem- nem, alvás. És ledőltem a szobájában a heverőre, és szundítottam. Párszor nyekergett kicsit, én megismételtem a nemet, ő nemsokára lefeküdt és aludt 8-ig.
Azon gondolkodom, meg tudnám-e a reggeli első ébredéskor szoktatni hogy visszaaludjon, és 8 kor egyen. De eléggé szokott sírni és a tej pillanatok alatt elfogy, szóval biztos éhes már. És ha tényleg éhes, úgysem fog visszaaludni, csak bőgni fog.

Mit gondoltok, érdemes lenne megpróbálni, vagy csak elrontom az eddigi rendszert ami elég jól beállt :?:

Fanny
A játék egy Fischer Price golyócsúszda, írtam róla mikor vettem. Nagyon klassz, ha beledobod a golyót zenél míg legurul, és a 4 kijárat közül mindig máshol bukkan ki, véletlenszerűen. Új ára 15-17 e. Ft, de én használtan vettem a Teszveszen 6 ezerért.
Nagyon jó a fotó az unokádról. Szerencsések voltak hogy aktív időszakában „kapták el” a babát, nem alváskor. A nóziról meg annyit, hogy nekünk a második 4D-n olyan stöpszli orrot mutatott a kép, egész meg voltam ijedve. Mikor megszületett, első kérdésem az volt a férjemhez, meg van-e mindene, második pedig az hogy milyen az orra? Hát, szerintem pont jó :lol: Szóval még sokat fog változni.
Küldtem tegnap privit, nem tudom láttad-e.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Ne haragudjatok, nem tudom mi van már megint, nem szoktam én ennyit bénázni :shock:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
A képen Bence barátja kezében egy medúza van, csak persze nem az a bizonyos.
Jó utat nektek! Gondolom azért nem leszel gép közelben, mert elutaztok.
Melinda
fermel

csúszdapark
Kép
A fürdő bejáratánál
Kép
Harangház a fürdő bejárata előtt
Kép
Harangház
Kép
Pecázás (a botokon kívül csak törpeharcsákat fogtunk)
Kép
Kézműves udvar Hortobágyon (sok szépséges dolog volt látható)
Kép
A férfiak szeme ilyeneket vesz észre
Kép
Kép
regina3

A pusztán
Kép
Kép
Kép
Kép
Virágkompozíciók
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A Virágkiállításon 15 alkotás vonult fel. Mindet lefotóztam ugyan, de nem sikerült mind jól. Csak a jobbakat teszem fel.

Fermel
Nagyon üdítőek a képek. Igazán egzotikus vidék az arrafelé. S bár sosem költöznék el hazánkból, de egy nyaralót elfogadnék ott. :D Főleg télvíz idején.
Medúza a kézben. Brrr. Kihagynám, de azért látványos.
regina3

Az első helyezett: Háry János küzdelme a sárkánnyal
(ez sajna nem sikerült jól - persze akkor még nem tudtuk, hogy ez fog nyerni és nekem nem ez volt a kedvencem)
Kép
regina3

Sziasztok!

Melinda! Nagyon szép helyen volt Bence! Nem is tudok választani, hogy melyik a legjobb kép... Talán a nagy pálmafa alatt a két fiú...

Regi! Már vagy két éve el akarunk menni a hortobágyra, de sosem hoztuk össze, pedig nincs is olyan messze.... De a kézműves udvar az számomra nagyon vonzó! A Csajkán nekem is megakadt volna a szemem :lol: ! És milyen édes vaddisznócskák... :lol: . Mi is voltunk a virágkarneválon, de sajna csak telefonnal tudtam fotózni, de azért megpróbálom felrakni a kedvencemet. Nem tudtam, hogy melyik nyert, jó, hogy mondtad :lol: !

Icus! Én úgy döntöttem, hogy ha reggel 6 után kel akkor már hozom a tejcsit, mert már biztos éhes. És gondolom az is, mert be is vágja az egészet. Ma 3/4 7-kor kelt, az már nekem jó. És tényleg, amióta nem kell sokszor felkelnem éjszaka, én is felébredek 6 körül és nem nagyon megy már az alvás :lol: :lol: . Persze ez nem panasz.. :wink: . Egy héttel ezelőtt nem hittem volna, hogy az én kisbabám tud egyhuzamban 10 (!) órát aludni :lol: .

Nekem ez volt a kedvencem a virágkarneválon:
Kép
Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?