Beszéd:
Az 50 szót már 1,5 éveseb túlteljesítettük. Tényleg nagyok az egyéni különbségek, de pár hónap/év alatt ez is eltűnik sztem. Ez is olyasmi, hogy ki forog vagy mászik először, vagy a születési súly. Mostanra már semmi nem látszik a kezdeti előnyből.
Patrisa,
Nagyon tetszett a video! Teljesen kedvet kaptam, hogy én is csináljak valami ilyesmit. Már csak az időt kéne megtalálni rá...
Flocika,
Elég kevés dolgot kérek Natitól, mivel általába nem csinálja, amit mondok neki. Reménykedek benne, hogy ha csak pár dolgot kérek, akkor azokat megcsinálja, és majd hozzászokik, hogy mindig azt kell csinálni, amit anya mond.
A tiltás az jól megy. Ha valamit nagyon szeretnék, hogy megcsináljon, akkor azt meg kell csinálni. Lehet, hogy 5x annyi idő, mintha én csinálnám, de azért megy. Ha nem csinálja elsőre (haha, naná, hogy nem), akkor addig szólok, amig a szemembe nem néz, jó közelről és nem csinál mást, és akkor mondom neki. Így többnyire működik. Morogni, duzzogni nem szokott, simán nem csinálja a dolgokat. Kérlelni nem szoktam, inkább elég határozottan utasítani.
Minyu,
Most látom, kortalan vagyok a táblin
Nem mintha nem felelne meg
33 vagyok.
Akartam még írni, de már nincs energiám...
Gyerkőcök jól vannak, csak én nemigazán. Semmi komoly, csak nem vagyok a toppon, amit rögtön megéreznek, és akkor jön a nyüszi. Úgyhogy megyek is aludni, hogy legalább az alváshiányomat ne rontsam tovább.