Sziasztok!
Na erőt vettem magamon és 6-kor keltem, így most van egy kis időm írni míg mindenki alszik....
Regina
Húúú, amiket Ádi betegségéről írtál... tényleg legnagyobb kincs az egészség, ha közhely is, nagyon igaz
Vizeletterápia: mikor gyerek voltam, pisibe kellett mártanom a kezem, mikor nagyon kifújta a szél. Utáltam nagyon
de tényleg csodát tett. Medvecki Ilona nyilatkozott egyszer, hogy ő mai napig is használja. Ez a legjobb akkor is ha pl. tengeri sünbe lép az ember. Ezek a régi népi gyógymódok, mint pl. köhögésre a zsír-ing, nagyon hasznosak tudnak lenni, csak ma a szintetikus gyógyszerek és alternatív csoda-gyógymódok világában elfelejtődnek, pedig van bennük ráció.
A kertes ház csak álom... míg a lottó ötös be nem üt
A mostani lakásunkat is csak pár éve vettük, mikor összeházasodtunk, még kölcsön is van rajta. Mi nem vagyunk évtizedek óta együtt, így a lakáskérdés is másképp alakult, mások ennyi idős korukra a többedik lakásukba költöznek, nekünk ez az első. Ezenkívül a kertes ház csak engem vonz, a férjem jól meg van a lakótelepen, este mire hazaér a munkából neki már mindegy. Én is míg dolgoztam jól megvoltam nélküle, csak most hogy egész nap itthon vagyok, hiányzik, főleg Anna miatt.
A párom épp a munkalehetőség miatt jött fel Pestre pár éve, ott nem volt semmi lehetőség ( most sincs) szóval nem cél hogy visszaköltözzünk vidékre. A sógórnőm pl. akinek szép háza van falun bánja hogy ottragadt, mert ott nincs semmi perspektíva. Én pedig itt születtem, itt van anyám, nagymamám, úgyhogy maradunk.
Mesekönyv: szerintem a mesehallgatáshoz nem kell képes könyv, de azért annak is van létjogosultsága: a képnézegetés ha szép az illusztráció, vizuális élmény, lehet róla beszélgetni, megfigyelni apró részleteket, vagy önállóan elfoglalja magát vele a gyerkőc, szóval azért az is kell.
Képzeljétek, küldött egy ismerősöm egy csomó fotót egy gyerekkönyvből, megbotránkoztatás végett. A címe: Kaki könyv. Olyasmi stílusú mint Janikovszki Éva könyvei ( bocs a párhuzamért), csak a téma ugye megdöbbentő.... szívesen feltenném hogy mit szóltok hozzá
( nekem tetszik) de elég sok kép és félek hogy kiutáltok miatta, vagy sértem a közílést. Majd megpróbálom belinkelni valahogy, hogy csak az nézze meg akit érdekel.
Timi
Rendben ment a műtét? Otthon vagytok már? Sikerült megoldani a kórház-szopi dolgot? Gyors gyógyulást a lányoknak!
Melcsi
Szenzációsak a képek, Pörike amint anyáskodik, mesél, vígasztal.
El is hiszem hogy szívmelengető érzés rájuk nézni!
A kicsinyítéssel mi a baj? Ha kész, az Intézőben be lehet állítani hogy mutassa a képeket: nézet>miniatűrök, ha ezt választod az összes képet kicsiben megmutatja egy oldalon, tudsz belőlük válogatni. A másik lehetőség hogy amit fel akarsz tenni azt elnevezed rendes névvel pl. Pöri mesél ( mentés másként ) és akkor a nevéről felismered. Én úgy szoktam rendet tartani a képek közt hogy havonta új mappába gyűjtöm, csoportos átnevezéssel elnevezem az adott hónap nevével plusz számjegy ( pl, aug001, aug002, aug003 stb) és a legjobb képeknek rendes nevet adok amiről később is könnyen megtalálom a keresett képet. Az intézőben ha jobb gombbal rákattintasz és kiválasztod az átnevezést, akkor is meg lehet változtatni a nevét a képnek.
Judit
Mi is szívesen nézegetnénk a te gyerkőceidet
Ha kell segítség a képfelrakáshoz írd meg hol akadtál el.
Fanny
Köszi a recepteket, én is imádom a juhtúrós dolgokat, ez a rúd is biztos fini ki fogom próbálni!
Így könnyűűűűűű, munkamániásnak lenni, aki a munkahelyén ennyit tud netezni
Melinda
Kalapozás
jó ötlet, ki kellett volna próbálni. Benji igen népszerű lehetett, az édes pofijával. Ezek szerint nem egy szégyenlős gyerkőc!
Mandula
10x szopi? Még az 5-6 is sok. Anna 2-3x szopizott éjjel de arra is azt mondtam 8 hónaposan: elég. A védőnő szerint ez már csak megszokás, és igaz. Én szoktattam rá vissza mikor fogzás miatt fel-felsírt éjjelenként, mert a cicire hamar megnyugodott, aztán meg a rabja lett. Le is szokott róla pár nap sírás árán, de sajnos ezzel nem oldódott meg a dolog, azóta is többször felsír éjjel, bár már nem szopik. Na, hogy erről hogy szoktassam le, arról gőzöm sincs...
Fanny ( vagy bárki más) éjszakai felriadásról való leszoktatáshoz ötlet
PAGA, hol vagy
Sheila, mi van veled?
Mennem kell, Anna felébredt.