Új privát üzeneted érkezett!

TIMI
Az nagyon jó megoldásnak tűnik, amit leírtál, bár neked biztos fárasztó lesz, de végül is csak 1-1,5 nap. És tényleg sokkal praktikusabb egyszerre letudni mindkét lánykánál,ha már muszáj volt...
Nálunk a műtét veleszületett rendellenesség (veseüregtágulat) miatt volt. Amikor megtudtam (szülés után) nem értettem mi is ez. De állítólag ez elég gyakori. Ádámnál mindkét vesét érintette, de az egyik 2,5 éves korára spontán gyógyult. A másik azonban egy darabig stagnált, aztán romlani kezdett. A műtéttel rendbetették. Viszont addig rengeteget jártunk kórházba (Heim Pál Kh), újszülött kortól havonta UH, évente urográfiai röntgen és izotópos vizsgálat. Közben hólyagrenyheség miatt 4 hónapig katéter, időnként vesemedence-gyulladás.... szóval nagyvonalakban ez vezetett a műtéthez, ami 6 éves korában volt és utána még sokat jártunk kontrollra, de 9 évesen lezárult ez a kórházas "élményözön". (Mostanában még kellene egy kontroll, bár semmi gond nincs, de így beszéltünk meg az orvossal.) És az eseményeknek némi "utórezgése" is volt: a rengeteg antibiotikum, amit szegény gyermekünkbe diktáltak, megtették hatásukat, meggyengítették a bélflórát és a műtét utáni években rohamos hízásnak indult Ádi (évente 8 kg). Ez azt jelenti, hogy 10 éves korára 32 kg-mal lett több (!!!!) mint a műtét idején. Akkor felkerestünk egy természetgyógyász, homeopata gyermekorvost és segítségével rögtön megállt a hízás és még fogyott is, azóta pedig serdül, növekszik és egyre jobbak az arányok a magasság/súly tekintetében. Gyógyszert viszont képtelenség beadni neki, de az események után mi ezen nem is csodálkozunk. De legalább annyi haszna van, hogy elindultunk más irányba (természetes szerek, teák, vitaminok, homeopátia). A férjem bioenergetikát és akupresszúrát tanult, én reflexológiát, mindketten az ETI-nél vizsgáztunk és családon belül igyekszünk használni a tudományunkat - elsősorban megelőzésre.
És még egy dolog: Ádám is elő volt jegyezve orrmandulaműtétre, de képtelenek voltunk 2 hét tünetmentességet felmutatni, aztán jött a veseműtét és közben valahogy megoldódott a mandulaprobléma (talán kinőtte).
Kicsit sokat írtam, bocsi.
regina3

Regina!
Nem semmi amin keresztülmentetek Ádámoddal. Számomra legborzasztóbb a 4 hónap katéter, ez folyamatos 4 hónapot jelent??? A gyógyszerektől hizott ugy meg? Szerintem rendeződhetett, mert a képeken nem tünik kövérnek. A tudományotokat csak a családban használjátok? Biztosan megéri.

Tegnap Emesével megint Kormoránt hallgattunk (csak cd-ről :( ). Emlékeiben élhet a koncert hangulata, mert a Zsókababának sürgősen tapsolnia kellett (ő volt velünk "potyautasként"), Pöri táncolt, mondta közben: tánc,tánc. Amikor a Szeretni jó c. dal refrénje következett, akkor pedig az ölembe kéreckedett, szorosan átölelt és azt mondta: szeret :D :D :D Persze puszit továbbra is csak Lukuka kap, és még Máté sem :shock: hiába ácsingózik Nála :roll:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!

Azt hiszem igazán jó irányba fejlődik a kislányod zenei ízlése. Csak így tovább!

Ádámmal kapcsolatban a válasz mindkét kérdésre: igen.
A 4 hónap tényleg 4 hónap volt és elég szörnyűséges, de valahogy jól viseltük. És azért kellett, mert hólyagrenyheség is volt a veseüregtágulat mellett és miatt. Pl. 10 hónaposan száraz maradt az éjszakai pelus (!), ami este 8-tól reggel 8-ig volt rajta! Ja, kérem, az én fiam már 10 hónaposan szobatiszta volt. Ezt überelje valaki :lol: :lol: :lol:
Persze utána, amikor kiengedett végre a hólyag, akkor viszont úsztunk a pisiben rendesen...
Ezért hát 1 évesen (pont a szülinapján) feltették a katétert, ami miatt 1 hetet bent is kellett töltenünk. És kaptunk zacsit, de csak felnőtt méret volt (?!), amin az orvos is elképedt és azt húzta-nyúzta maga után a gyerek. Persze emiatt állandóan felfertőződött. 2 hónap után aztán rábeszéltük a dokit, hogy saját felelősségünkre elhagyhassuk a zacsit és a katéter csövet a pelusba vezethessem (és csak fürdéshez kellett a zacsi). És úgy már sokkal jobb volt, kényelmesebb és nem is fertőződött fel. De az antibiotikumot így is muszáj volt adni, úgyhogy 4 hónapig folyamatosan mindig kapta csak 2 hetenként mást, hogy ne szokja meg a szervezet. Majd később a műtétnél is hetekig nyomatták a gyógyszert. És közben, amikor vesemedence-gyulladása volt, akkor is. Szóval emiatt hízott. Vagyis ezt nem mi találtuk ki, hanem az a term.gyógy doki. És igaza lett, mert amint adni kezdtük a Gastrovit K port (probiotikus készítmény és magyar, olcsóbb és jobb, mint a Protexin, csak nem reklámozzák, pedig a legtöbb patikában kapható és tényleg nagyon jó!) meg a homeopátiás szereket - már a rákövetkező hónapban fogyott, ami előtte 4 évig nem fordult elő. És most még mindig annyi kiló, mint 3,5 éve, amikor felkerestük a dokit a hízás miatt. De közben sokat nőtt és persze még mindig husika, de nőni is fog még és a végeredmény jó lesz!
Hát ennyi "röviden", mert lehetne még spillázni. De a lényeg az, hogy mostanában nagyon jól van Ádi, szinte sosem beteg (évek óta) és így azért könnyebb az élet!!! (Tényleg az egészség a legnagyobb kincs!)
regina3

Regina!
Ez még igy szárazon leirva is borzasztó!

melcsi1967

Sziasztok

Érdligeti 4gyerekes anyuka vagyok. Ha szeretnétek velem beszélgetni Irjatok. :D
Vendég

Judit
üdv közöttünk!!!

Ha szeretnél velünk beszélgetni :lol: akkor írj bővebben és gyere gyakran!!!

Érd - Érdliget: ez most hogy van??? Ugyanaz? Vagy egyik része a másiknak? Vagy semmi közük egymáshoz? Hm. :shock:
regina3

Melcsi,

nagyon helyes, csak továbbra is ilyen jó zenéket hallgasson Emeséd :D Aranyos lehet a puszival :) , de még mindig jobb, hogy Lukut tünteti ki a puszikkal, és nem erőszakot alkalmaz :) .

Ritus Marcika keresztelőjére vette fel ezt a ruhát. A sógornőm kislánya valóban kszorúslány volt benne, de Ritát ez a legkevésbé sem érdekelte, és ragaszkodott hozzá, hogy ebben pompázhasson :D . A gyerkőcök valóban hasonlítanak apára, de Laura inkább az én apukámra hasonlít.

Regina,
szörnyű lehetett nektek az az időszak. Annál rosszabb nincs is, mikor az ember tehetetlenül nézi, hogy beteg a gyereke :cry: . Szerencse, hogy most már rendben van Ádám. A természetes gyógymódok sokszor valóban eredményesebbek, mint az a rengeteg gyógyszer. Jó, hogy nektek ezek segítettek.

Fanni,

a pogácsa recept engem is érdekelne :lol: .

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Szia Regina!

Most lett netünk, mostantól gyakran leszek. Érdliget 1vonatmegállóval elöbb van Érdnél. A legnagyobb gyerekem 20éves a középsők 14 és 10évesek a legkissebb 10honapos. A 10éves lány a többi mind fiu. És neked milyen idős v. idősek?

Köszi, hogy irtál!

Szeretnék mindenkit megismerni :roll:
Vendég

Szia Judit!

Nem semmi a négy gyerek, ilyen korkülönbséggel :D .
Érdligeten merre laktok?

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Szia Timi!

Örülök, hogy irtál. Csodálom azokat akik kis korkülömbséggel szülnek.

Nekem átlagba 5év kellett, hogy vággyak egy babára, utálok terhes

lenni. Az utolsó megmeglepetés baba lett. Közel lakunk a hármas busz

végállomásához.

Szia :)
Vendég

Judit
Nálunk Ádi: 13 év 5 hó, Évi: 7 és fél év. És két éve folyamatosan tart a babaprojekt. Nálunk is direkt "nagy" a korkülönbség, nagyjából 6 év. És a harmadikkal is azt céloztuk meg, de már látom, hogy jobb lett volna könnyelműnek lenni és hagyni, hogy "meglepetés" babánk legyen. Most már egyre inkább azt hiszem, hogy úgy tutira sikerült volna. (egyébként tavaly azért összejött egy "pillanatra", de sajna elhalt és 9 hetesen megtapasztalhattam az abortuszt :( )

Mindkét gyerekem évhalasztással ment iskolába, illetve a kislány most megy. Ádi pedig úgy lesz hetedikes ősztől, hogy egy hatosztályos gimiben elsős. Ez tényleg így van, ahogy írtam. Tehát 7/b-s lesz, de közben elsős gimis: VI/1. osztály. Még nem tudjuk, hogy hivatalosan melyik megjelölést kell használni.

Timi
Hamarosan túl lesztek a műtéten, a hétvégétek biztos nyugisabb lesz.

Mi pedig szerdától nyaralunk, úgyhogy nem jövök egy darabig.

Mindenkinek szép hetet kívánok a továbbiakban!!!
regina3

Szia Judit!
Üdv itt! Amint látod, én is érdi vagyok (betelepült), biztos ezért kérdezte Regina hogy van-e köze Érdligetnek Érdhez :D
Nálam: Máté 18 éves, Emese 21 hónapos, Lukács 2 hónapos :D :D
A nagyobbak között sok viszontagsággal folyamatos babaprojekt volt, végül Emese lombikkal lett, Lukács tervezett, de meglepetésre spontán baba :D :D :D .Még szeretnénk egyet... Hamarosan, mert 40 éves vagyok...
Ugyan az első hetek sok töprengéssel és aggódással teltek a 2 picivel, de mostanra ugy érzem, legyőztük az akadályokat és egyre gördülékenyebben oldjuk meg a mindennapokat. Kezdem igazán élvezni a babázás minden pillanatát, látom Őket ahogy alakul a kötődés, elmélyülnek az érzelmeik egymás iránt és ez nagyon boldoggá tesz. A nagyfiam is imádja mindkét picit, de Neki már más viszonya lesz Velük.
Te miért nem szeretsz terhes lenni? Nekem az első időszak rosszulléteit leszámitva, "kedvenc időtöltésem" :)
Timi!
Már meg is volt a keresztelő? Nem Ritust nézték keresztelendőnek? :D
Regina!
Jó nyaralást Nektek, és irigy-irigy! Én még nem tudom mi lesz a sorsom ezzel a nyavalyával :shock:
Timi!
Akartam kérdezni csak lemaradt, hogy irtad ezt az elhuzódó vérzést. Kaptál-e rá valamit, vagy csak várták hogy magától elmulik?
Nekem adott a doki Ergamot, meg egy gyógyszert, ami "ki kell pucolja", de sajnos nincs számottevő csökkenés. Félek, nem akar-e kikaparni :shock: Holnap kell telefonáljak neki, hogy mi van.

Vendégségben voltunk, ahol a házigazda megkérdezte Emesét, aki épp az ölemben ült: ki szeret Téged legjobban? Erre Pörikém vonásai ellágyultak, és áhitatos hangon azt rebegte: Lukuka :D Lehet hogy forditva értette, hogy Ő kit szeret legjobban, de bárhogy is értette, a felelet magáért beszél :D
Megoldódott az esti lefektetés is :) Nagyon egyszerü! Sorrendben: Emese vacsi, Emese fürdés, tápik végleges elkészitése, Luku fürdés, majd a csapat együtt vonul a hálóba a tápikkal, ott Pöri lefekszik a nagyágyba, cumi, Luku cumi, közben jönnek a mesék. Addig mesélek, mig Luku félkómában megitta a tápikát, (ez elég hamar van), akkor elénekelem a Tente babát, Emesével ágybarakjuk Lukut, majd Neki is jön a Tentebaba, és Őt is ágyba rakom. Akkor még elmesélem a Lencsibabát, de már mindenki fekszik az ágyban (Luku alszik már), és megvárom mig Emese elalszik. Ennek a lebonyolitása összesen másfél óra. Szerintem egész gyors, és ami a lényeg, már nagyon gördülékeny! Lukács már teljesen be van vonva a családi programokba, pl. fotelból nézi ahogy Emese fürdik, igy még akkor is folyamatos kontaktusban vagyunk, ha épp nem Vele foglalkozom. Igy már mehet Apa uszni (na jó, max. 2 este!)

melcsi1967

Nikim ma 3 éves :lol:

Kép
zsenge

Sziasztok!

Zsenge! Nikine BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Judit! Üdv közöttünk :lol: ! Örülök, hogy ránktaláltál! Nekm 3 gyerkőm van, Alex 14, Kitti 13 éves, Emese pedig 8 hónapos. Számomra elég érdekes két kamasszal és egy csecsemővel az élet :lol: . A 20 éves fiad hogy fogadta a kistesó hírét?

Melcsi! Igazán nagyon ügyesek vagytok! Tudtam, hogy hamar megoldod a kicsit nehezebbnek tűnő helyzeteket is :lol: . Az pedig, hogy Pöri Lukut szereti a legjobban, az látszik minden képen!

Regina! Húú, ez nagyon nehéz lehetett :? ! Nagyon jól "kezeltétek" ezt a betegséget, és tényleg Ádin nem látszik, hogy beteg lett volna. Jó nyaralást!!

Timi! Nagyon szépek a gyerekek! Milyen érdekes, hogy a lányok barnák, Marci meg szőke. A nagyok nálunk nem néznek ki testvéreknek, még a természetük is teljesen más! De ügyesek vagytok, hogy már meg is kereszteltétek Marcit. Szerintem Emesét lehet már csak karácsonykor kereszteljük :roll: .

Fanny! Épp most néztem a kuruc.infon egy képsorozatot a szigetről :shock: , hát nem csodálom, hogy a fiad otthon volt reggel! Szerintem most is inkább csak "szépíteni" próbálják ezt az egészet :roll: . Jól megjárta a parkolást is....

Sheila, Paga, Icus, Bea! Mi van veletek?

Megvolt vasárnap a keresztelő. Nagyon szép kis szertartás volt az avasi Jezsuita templomban, egy direkt erre a célra rendszeresített különteremben. A többi pedig egy telken volt, nagyon szép környezetben, szóval nagyon jól sikerült. Sajnos még nincsenek fotóim, mert a mi gépünket elvitték a nagyok, aznap reggel mentek a balcsira. De ha átküldik akkor majd teszek fel!
Végül ajándéknak vettünk a Brendonban vásárlási utalványt, így nem vettünk felesleges dolgot, de sztem mégis értelmeset.

Képzeljétek Emesének jön a két alsó foga :lol: ! Igaz eléggé nyűgös, van, hogy 10x :shock: felkel éjszaka szopizni, de azért a nappalok nem vészesek.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Képzeljétek, DOLGOZOM. Biztos mondtam, hogy két hétig otthon leszek szabin, hát lehet, hogy meg fogtok rökönyödni, de én már péntek délelőtt azon meditáltam, hogy hogy adjam be az uramnak, hogy bizony én hétfőn bemegyek dolgozni. Nem sokkal később telefonált az igazgatónő, hogy valamit javítani kell a beszámolóban, mondtam rögtön, hogy nyugi, hétfőn bemegyek és megcsinálom! Sokkal nyugisabb nekem itt bent, pl. nyugodtan tudok babanetezni!
Különben meg olyan csönd van itt, hogy a fű sem nő, kettő körül meg ugyis lelépek!

Lezajlott a hétvégi vendégeskedés, jól sikerült minden, isteni lett a bográcsgulyás. Képzeljétek el hogy jártam, írtam hogy lesz kétsajtos pogácsa ( majd a végén leírom a recepteket) de végül mondta az uram, hogy van juhturó a fagyasztóban, legyen inkább juhtúrós rúd. Az is nagyon egyszerű, el se lehet rontani, különben is csináltam már, úgyhogy gyorsan összedolgoztam, JÓL megszórtam egész köménnyel, sajttal, nagyon guszta lett. Ízlett is a K. szüleinek, egyszerre csak arra lettem figyelmes, hogy az anyukája piszkálja a rudacskákat... kérdezem tőle: jézusom csak nem a köménymagokat szeded le egyesével? De igen, mert egyikőnk se szereti, de egyébként NAGYON finom! ( na, gondolhatjátok!!!!!!!!!)

A szilváslepénnyel meg elkövettem azt a hibát, amit szigórúan tilos, hogy vendégeskedésre próbáltam ki először a receptet. Sima zsíros tészta, de szerintem a tejet kihagyták a receptből, mert az istennek se akart összeállni, már mindent kipróbáltam, még vajat, még lisztet, végül tejet öntöttem bele és végre összeállt a tészta. Jó lett csak marhára megdolgoztam vele.

Na, ennyit magunkról.

Regi!

Tényleg jól megszenvedtetek a kisfiaddal, de a lényeg, hogy ebből mára semmi nem maradt, egészséges, és tényleg már a súlya sem rossz! Nem is tudtam, hogy Ti már két éve próbálkoztok. Urad volt már dokinál? ( tudod, nem véletlen kérdezem, saját rossz tapasztalat)

Timi!
Biztos figyelmetlen vagyok, de nekem fel sem tűnt, hogy Marcinak volt a keresztelője. Mi újság a lányokkal? Jobban vannak?

Mandula!

Ügyesen megoldottad az ajándékozási gondot. Nagyon várom a képeket. Gratulálok a fogacskákhoz! ( hogy lehet éjjel tízszer felkeni szopizni? mikor alszol?)

Melcsi!

Nagyon sajnállak, hogy gondjaid vannak, én már attól is megőrülök, ha 3 nap alatt nem múlik el a mensim.

Judit!

Én is üdvözöllek körünkben!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:34-kor.
fanny01

Szia regina!

Azt mondják, ha valamit nagyon szeretnél akkor nem lessz, ha már

nem is számitasz rá akkor meg megkapod. Ezt a fajta iskolát nem

ismerem, nekem most meggy szakközepbe a fiam.
Vendég

Szia melcsi!

Örülök, hogy helybélivel is levelezhetek és majdnem egykoruak is

vagyunk. Nekem már kérdezték a fiamat, hogy a tiéd a baba? A

terhességek elején semelyikkel sem voltam rosszul inkább az zavart,

hogy nemtudtam ugy mozogni mint régen. Most 45kilo vagyok és

felnőt ruhák legtöbbször nagyok.
Vendég

Szia mandula!

Örülök, hogy megismertelek! Akkor ti is most ballagtatok? Jó megint

babázni ugye? Nagyon szeretik a kistesót ő a központ. A nagyfiam és

a barátnője rajta gyakorolnak.

Sziasztok és nyugodt éjszakákat kivánok mindenkinek! :lol:
Vendég

Na, leírom a recepteket, zárójelben a saját megjegyzéseimmel

Kétsajtos pogács

25 dkg füstölt és 20dkg Óvári ( bármilyen sima reszelhető) sajtot lereszelünk, majd 4 dkg élesztőt 2 dl tejben simára keverünk
( felfuttatjuk). 20dgk margarinnal 60 dgk lisztet elmorzsolunk, hozzáadjuk a sajtot, az élesztős tejet és 4 dkg sót, 3 tojássárgáját.. Jól eldolgozzuk ( összegyúrjuk) és hütőben kifagyasztjuk ( sima hütőben pihentetjük). Kinyújtás után kiszaggatjuk, megkenjük tojássárgájával ( tetejére sajtot szórunk), forró sütőben kisütjük.

Juhsajtos rúd

2 dkg élesztőt kevés tejben felfuttatunk ( én egy kis cukrot teszek a langyos tejbe). 50dkg lisztet 25 dkg margarinnal elmorzsolunk, bele szórjuk a 25 dkg juhtúrót, élesztőt, sót ( vigyázni mert a juhtúró sós!!!) borsot, pici pirospaprikát és egyneművé gyúrjuk. Kinyújtjuk, derelyevágóval rudakat vágunk, megkenjuk tojássárgájával ( én egész tojást szoktam felverni és avval megkenni, mert a fehérjéjétől lesz fényes) megszórjuk egész köménnyel, sajttal, forró sütőben világosra sütjük. ( vigyázni,mert hamar kész)

Szilvás lepény

30dkg lisztből, 12 dkg vajból, 10 dkg cukorból, 2 tojássárgájával 1 evőkanál rummal omlós tésztát gyúrunk. ( na, ez így tuti nem áll össze, kis tejet kell hezzá önteni, de így is egy elég száraz tésztát kapunk a végén - a K. megkérdezte, hogy kekszből csináltam, mert olyan az állaga - amire a végén rájöttem, hogy nem baj, mert a szilva viszont sok levet ereszt sütés közben még sem ázott el az alja a sütinek) kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, félbe vágott szilvával telerakjuk, bőségesen megszórjuk fahéjas cukorral és megsütjük. Az eredeti recept azt írja, hogy a tetejére a tésztából csináljunk rácsokat, de én ilyenekkel nem szarakodok, viszont a tojásfehérjéből vertem kis cukorral kemény habot és amikor megsült a süti rákentem és 150 fokon még bent hagytam pár percig, így rászáradt a tojásfehérjehab, nagyon guszta volt és nagy-nagy sikere lett végül is!!! ( és ha nem vacakoltam volna annyit az elején avval hogy összeálljon a tészta akkor nagyon gyors és egyszerű süti.

Háziasszony képzőnk mai adásának vége, sok sikert a sütögetéshez!
Éva
fanny01

Judit!

Ez nem "ér"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi az, hogy 45 kg vagy?
Megőőőőőőőőőőőőőrülök.
Éva
fanny01

Judit!

Ha van időd-kedved, elég sűrűn rakok fel képeket, hát én nem a filigrán kategória vagyok. De mielőtt félre értenéd az előbbi hozzászólásomat, nagyon ki vagyok békülve magammal! Csak vicceltem az előbb!
Nagyon várjuk ám a gyerekekről ( és rólad) a képeket. Kedvenc elfoglaltságunk a képek nézegetése.
Éva
fanny01

Na, már telefonált a férjem, hogy jön értem ( ma nincs kocsim), nem lehet itt nyugodtan netezni, ez őrület!
Sziasztok Éva
fanny01

Helló Lányok!!
Csak nem én rémisztettem el mindenkit a hosszú irományommal?

HOL VAGYTOK?????????

Jobb híjján akkor nézem a Pasikat.
Jó éjt Éva
fanny01

Fanny!
Mire leteszem a 2 gyereket, megistápolom az uramat, hát nem jutok ide előbb... Máté szokta a panasznapon mondani, hogy "látod, minek kellett neked ennyi gyerek" :lol:
Á már látom mitől kétsajtos. Nem gondoltam hogy kétféle sajt :oops:
Persze irtad már hogy Hanna, de ugy értettem, még nem 100%.
Szóval más irányt vesz az életed? Azért remélem a menyed hagy majd unokázni.
Egész héten bemész dolgozni? Nem utaztok mostanában sehová?
Én még nem tudok semmit, ez a vacak betett rendesen. Bár, mára, talán megijedt hogy beárulom, de mulóra fogta a dolgot. Dokim holnap ad még gyógyszerreceptet, és a jövő héten akar látni, ha addig nem rosszabbodik. Kezdek reménykedni! A kaparás kikerült a látótérből.
Zsenge!
Boldog születésnapot kicsi Nikinek!
Mandulácska!
Gratula a fogacskákhoz! De a 10 éjjeli szopi :shock: :shock: :shock: Nekem hajnal 5-kor van 1 cumivisszaadásom, ami nem akar elmulni, de folyton egyezkedek Lukuval, hogy holnap inkább ne... Viszint ha visszakapja, kb fél 7-ig alukál! :D
Ne sokkoljatok már a szigettel! Holnap szerencsére vége van! És reménykedem hogy előbb-utóbb ez a gyerekbetegségünk is elmulik!
Nagyon ügyesen megoldottad az ajándékozást! A brendonban valóban minőségi termékeket lehet kapni (igaz, az áruk is ehhez igazodik)
Judit!
Na akkor én a másik véglet vagyok, a sulyom 3 számjegyü... Én békében élek vele :) :oops: talán ezért se tudtam soha lefogyni, amig még akartam. És biztos ezért élveztem annyirta aterhességeket, mert végre kitolhattam a pocakomat :D Engem semmiben sem akadályozott, a babákkal 2-3 kilókat hiztam csak, szinte végig tudtam hordani minden megszokott holmimat, és végig fürgén mozogtam (igaz, Lányok?), pedig Emese elég izgága alkat...

Pörikém mai aranyköpése: kérdezem Tőle: ki játszik? Eme, válaszolja (Emese). És ki alszik a babakocsiban? Lukicuki válaszolja édesen :D Mindennap uj becézéseket talál ki. A kutyának most azt mondja: vauka-vuki-vava :D Nekem is: mami :D :D :D

melcsi1967

Sziasztok!

Tényleg nagyon eltűntetek! Mindenki nyaral? Legalább képeket tegyetek fel, ha már társalogni nem akartok velem.
Jó éjt Éva
fanny01

Éva!

Itt vagyok, csak lusta vagyok írni.
Bence tegnap Tunéziába utazott. A barátja családjával ment el. A lehetőség váratlanul jött, egy hete derült ki. Ezzel a mi néhány napos kiruccanásunk (amit még szerettünk volna) anyagi okokból elmarad, de ugye első a gyerek. Annyi még belefér, hogy holnap megint leugrunk egy napra a Balatonhoz.
Péternek sikerült a vizsgája. Várhatóan jövő héten már kezdődik a gyakorlat.

Judit!
Üdvözöllek én is. A csapatban jelen pillanatban én vagyok a legidősebb. 42 évesen szültem a most két és fél éves kisfiamat. A nagyok 21 és 14 évesek és szintén fiúk. Én mindig imádtam
állapotosnak lenni, még ilyen „öregen” is. Nálam azért van a nagy korkülönbség, mert önző módon szerettem volna mindegyikük pici korát kiélvezni.

Regina!
Valóban igen rémisztő, amit átéltetek. Viszont Ádin már egyáltalán nem látszik, hogy min mentetek keresztül, stramm kölyök és ahogy írtad szerencsére már egyáltalán nem beteges.

Melcsi!
Máté épségben hazaérkezett a Szigetről? Az emailemre persze azóta sem kaptam választ.

Mandula!
Ez a 10-szeri ébredés nekem is nagyon ijesztően hangzik. Legalább nappal tudsz egy kicsit pihenni?(bár sejtem a választ)

Timi!
Lányoknak drukkolok! A gyerekek nagyon hamar regenerálódnak.

Akkor Éva kedvéért teszek fel néhány képet. Vasárnap volt egy hete, hogy Benjivel elmentünk a Lánchídhoz. A pesti hídfőnél egy férfi üvegpoharakon zenélt (zeneművészetit végzett, láttam vele riportot a TV-ben). Szenzációs volt. Benjinek nagyon tetszett, gyakorlatilag ő volt a háttértáncos. A zenészen kívül ő volt a másik nevezetesség. Felmerült bennem, hogy akár mi is kalapozhatnánk?!

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Fanny! Húú, nagyon inycsiklandozóan hangzik a pogi, ha lesz időm meg is csinálom, pogácsát még úgysem sütöttem. De jó lett volna ha lefotózod! Akkor Te egy icipicit munkamániás vagy :lol: , nem? Nekem is nagyon szimpi ha valaki vállalja a nem túl "trendi" dolgokat is! Én pl. hibernáltatni akartam magam vagy fél évre amikor Kitti megszületett, úgy be voltam tojva a dologtól :oops: :lol: . De aztán az unokahugomnak és a nagyinak köszönhetően nem is volt olyan vészes az első időszak! Ja, és én élvezettel olvastam a hosszú irományodat :lol: !

Melcsi! Remélem mostmár rendeződnek nálad a dolgok, és még egy pár napra el tudtok menni fürdeni valahova! (én meg azon aggódom, hogy már Mese 8 hónapos és nekem még mindíg nem jött meg :shock: ) Jaj, de szívesen eltöltenék egy éjszakát Lukuval Emese helyett :lol: !

Melinda! Gratula Péternek a vizsgához! De jó Bencének! Nagyon jól állnak Benjinek a kalapok :lol: !

Sajnos a 10x ébredés az nem túlzás, de ma "csak" 5-6x kelt, és néha, kb. 2 hetente előfordul az is, hogy csak 3x. Nem tudom, hogy lehetne erről leszoktatni, nem szopi ez, inkább csak cicilés, de már nagyon fáraszt :? :( . Azt gondoltam, hogy talán kevés a tejem már Neki és biztos éhes. De vettem tápszert és nem ivott belőle egy pár kortynál többet, és sírt, hogy neki cici kell. Próbáltam, hogy éjszaka adok Neki cumisüvegből vizet.... azt sem értette, hogy mit kell csinálni azzal a bigyóval :? . Persze nappal sem tudok pihenni, mert amíg Ő alszik addig kell elvégeznem a dolgom, mert mostanában annyira igényli a társaságomat, hogy már ha hátatfordítok is sír! Na de ezeket leszámítva egy tündér :lol: ! Nagyon huncut, és igazi egyéniség!
Majd túl leszünk ezen, de nem is érdekel, ennyi boldogságért amit Tőle kapunk akár egy éjszaka se aludjunk :lol: :lol: .

Csinálják az utcánkat, aszfaltozzák vagy mi. Eddig murva út volt, de most a viharoknál nagyon kimosta az eső. Az az érdekessége, hogy senki nem szólt tegnap, hogy álljunk el az autókkal. Még szerencse, hogy Gábor észrevette reggel, és még időben elálltunk innen. Azért nagyon örülök neki, hogy megcsinálják!

Na, mennem kell....

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Szia fermel!

Örülök, hogy megismertelek. :roll:

Szia melcsi!

Énis már várom, hogy beszéljen a kisfiam. Nagyon aranyos

becézéseket talál ki a kislányod.

Szia fanny!

Nekem még gyakorolni kell a gépezést, örülök, hogyha irni tudok

nemhogy képet feltenni.
Vendég

Sziasztok!

Judit!

Itt nagyon ügyesek a lányok, megtanítják neked a képfelrakást is!Gyakorlásnak meg pont jó, ha jó sikat írsz nekünk.

Melinda!

Beírtam egy fekete pontot az üzenőfüzetedbe, mert lustaságból nem ér nem írni! Főleg mikor ilyen képek vannak Benjikéről. Nagyon sokat "nagyosott" mostanában. Ezek a kalapok honnan voltak?
Bence nagyon szerencsés, hogy még a nyár végén becsúszott neki egy ilyen nyaralás. ( Na, ugye, hogy nem is vagytok Ti olyan keményszívű szülők! - kémia tanulás)

Melcsike!

16 hetes volt a baba, mikor a 4d-n azt mondta az orvos, hogy ez 100% lány, de tudod az ördög nem alszik.Jövő héten újra mennek, már nagyon kiváncsi vagyok. Legutóbb a saját dokija még méreteket sem mondott, nem hogy a nemét. De én valahogy érzem, hogy kislány. ( pedig tudod én nem vagyok "lányos")

Na, azért nem vagyok én a munka hőse, nyugi van ilyenkor bent a munkahelyemen. Holnap elutazunk Velencére 2-3 napra. Remélem nem romlik el az idő.

Mandula!

Jót mosolyogtam a hibernálási gondolataidon. Azért idővel egész jól belejöttél ebbe az anya dolgoba, nem? Az éjszakázásért minden elismerésem. [size=9]Én már biztos meguntam volna a helyzetet és gyors iramba leszoktattam volna róla.[/size]

A hiányzóknak is küldöm üdvözletem Éva
fanny01

Kép
Kép

melcsi1967

Jön még több is.

Fermel!
Honnan volt ennyi sapka Nálatok? Aranyos :D
Igen, épségben van a gyerek. Már dolgozik is. Jól érezte Magát, nem látok Rajta különösebb elváltozásokat.
Látod milyen ügyes fiad van? Meglátod, ez fog beválni Nála!
Mandulácska!
Nem adom Lukut :oops: Meddig tartott Nálatok a káosz? Mármint a 2 picivel? Én már elég simán veszem, báraz elején azon gondolkoztam, jól meggondoltam-e ezt. De mostmár tudom, hogy igen! Ennél jobbat ki se találhattam volna!
Amig szpotatsz, lehet hogy meg se jön! Örülj neki, főleg ha nem akarsz tényleg kistesót. És tényleg, miért nem lesz?
Meddig tart az aszfaltozás? Elég hangos és büdös mutatvány :?
Fanny!
Én is akarom már Velencét, de félek hogy az idén csak képről látom :cry:

melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

melcsi1967

Bocs az egyik kétszer ment...

melcsi1967

Sziasztok melcsi és mandula :)

Köszönöm szépen a szulinapi jokivánságokat ami Kettötöktöl jött,a többieknek valszeg még annyira se futja hogy,észre vegye,nem baj
már ugyis rég ota a bögyömbe volt,de most leirom

Nagyott változott a szoba,vagytok páran körbe lengitek egymást,najo az ujakat is eleinte aztán a régieket már észre se veszitek
direkte visszaolvastam fermeltöl pl még egy kedves szo sosem hangzott el vagy szucsitol ,reginárol már ne is irjak!
szal Ök sose jegyezték meg az én lányom mijen,nem is ez fáj
én ezt csak sima emberi gesztusnak vettem volna,jegyzem nekem nem esett le a gyuru az ujjamrol hogy elismero kedves szavakat irjak az övéikröl,
Nem gond lányok,nincs harag
de tölem többet ne várjatok egy sort se(nem leszek nagy veszteség)

Melcsi és mandula nektek külön köszönet a kedves szavakért,,apropo a gyürü még az ujjatokon van? :wink:

Kép
zsenge

Zsenge!
Van 1 dal, igy szól: "Ne vedd ugy a szivedre, semmi nem tarthat örökre..." Légyszi ne csináld már! Mert olyan ritkán irsz, biztos csak azért feledkeztek meg Rólad!
De én nem felejtettem el, hogy milyen belevaló csaj vagy, és kedves, és engem elvittél a talira tavaly :D
Inkább rakjál fel a kis szülinaposról pár képet, ha már megvolt az ünnepség!

melcsi1967

Sziasztok!

Zsenge! Na ne már!!! Tényleg ne vedd a szívedre!!

Fanny! Persze, belejöttem hamar, és utólag már nagyon jó, hogy ilyen kis korkülönbség van! Most kövezzetek meg, de már én is arra hajlok, hogy elég ebből az örökös szopiból :? :oops: . Nappal is csak cicizés van altatásnál, enni már nem eszik belőle.

Melcsi! Milyen nagyot nőtt Luka :shock: . Vagy csak én látom így? Nagyon szépek ezek a gyerekek! Hát a káosz az még mindíg tart :mrgreen: ! Az aszfaltozás (ha egyáltalán aszfalt lesz) elég sokáig tart majd szerintem, mert még csak az utca tetejét egyengették ki....

Na, megint sírás van!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Zsenge
Pont annyi kedvességet kaptál tőlem mint én Tőled :shock:
Se többet, se kevesebbet... Egy jó szót még Te sem írtál nekem soha, na de kibírom valahogy...

Judit
Szia, én is üdvözöllek kicsiny körünkben :D
Nekem egy lombikbabám van, 40 évesen szültem, imádom :D
Szívesen leírom ha akarod hogy kell képet feltenni, de ha pár oldalt visszaolvasol megtalálod, nem rég volt téma, Sheilának írtam róla, szerintem menni fog, próbáld meg.

Majd jövök, írok mindenkinek, ha tudok, most mennem kell, férjem dolgozik mostanában esténként a gépen, azért nem jutok ide, nappal meg nem hagy Anna, ha ideülök, rögtön jön és ő is nyomkodná a billentyűt, szóval vele lehetetlen :wink: Alvás alatt meg rohanok a dolgom után, akkor tudok haladni, mert ha "együtt" csináljuk kb. 5x annyi időbe telik minden :D
Maj holnap míg alszik, talán...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Zsenge!
Szóról- szóra idemásolhatnám Icus mondatait, pontosan így érzem én is.

Melcsi!
A sapkák nem a sajátjaink voltak. A Lánchídon árulták őket, brahiból felpróbált Benji néhányat. Van egy képem a férjemről is az egyik sapkában, de azt azért nem teszem közszemlére.
A fotók a gyerekekről most is nagyon jók. A Camponában jártatok esetleg? Ezt az autót Benji is nagyon szereti. A kesztyűmese ugyanebben a kiadásban van meg nekünk is. Benjinek az egyik legkedvesebb meséje.

Ma voltunk a Balatonnál. Hát, én jól megjártam. Egész nap trüsszögtem, rendesen kijött rajtam a parlagfűallergia.Tegnap még gyakorlatilag semmi bajom nem volt. Úgyhogy mostanában szobafogságra leszek ítélve, mert a lakásban egész elviselhető. Benji viszont nagyon élvezte a strandolást. Nem unatkozott, mert velünk volt az összes nagyszülő és a húgom a kisebbik lányával. Ja, és nagyon ízlett neki a sajtos-tejfölös lángos.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
Kép Kép Kép
fermel

Szia szücsi!

Örülök, hogy téged is megismertelek. Nagyon jó tudni, hogy ennyi korombéli kismama van az országban. Köszi a fényképes tanácsot.

Lányok nagyon jók a fényképek, tényleg a legjobb szórakozás veletek fényképeket nézegetni. Olyan aranyos gyerekeitek vannak. :)
Vendég

Sziasztok!

Na erőt vettem magamon és 6-kor keltem, így most van egy kis időm írni míg mindenki alszik....

Regina
Húúú, amiket Ádi betegségéről írtál... tényleg legnagyobb kincs az egészség, ha közhely is, nagyon igaz :!:
Vizeletterápia: mikor gyerek voltam, pisibe kellett mártanom a kezem, mikor nagyon kifújta a szél. Utáltam nagyon :evil: de tényleg csodát tett. Medvecki Ilona nyilatkozott egyszer, hogy ő mai napig is használja. Ez a legjobb akkor is ha pl. tengeri sünbe lép az ember. Ezek a régi népi gyógymódok, mint pl. köhögésre a zsír-ing, nagyon hasznosak tudnak lenni, csak ma a szintetikus gyógyszerek és alternatív csoda-gyógymódok világában elfelejtődnek, pedig van bennük ráció.
A kertes ház csak álom... míg a lottó ötös be nem üt
A mostani lakásunkat is csak pár éve vettük, mikor összeházasodtunk, még kölcsön is van rajta. Mi nem vagyunk évtizedek óta együtt, így a lakáskérdés is másképp alakult, mások ennyi idős korukra a többedik lakásukba költöznek, nekünk ez az első. Ezenkívül a kertes ház csak engem vonz, a férjem jól meg van a lakótelepen, este mire hazaér a munkából neki már mindegy. Én is míg dolgoztam jól megvoltam nélküle, csak most hogy egész nap itthon vagyok, hiányzik, főleg Anna miatt.
A párom épp a munkalehetőség miatt jött fel Pestre pár éve, ott nem volt semmi lehetőség ( most sincs) szóval nem cél hogy visszaköltözzünk vidékre. A sógórnőm pl. akinek szép háza van falun bánja hogy ottragadt, mert ott nincs semmi perspektíva. Én pedig itt születtem, itt van anyám, nagymamám, úgyhogy maradunk.
Mesekönyv: szerintem a mesehallgatáshoz nem kell képes könyv, de azért annak is van létjogosultsága: a képnézegetés ha szép az illusztráció, vizuális élmény, lehet róla beszélgetni, megfigyelni apró részleteket, vagy önállóan elfoglalja magát vele a gyerkőc, szóval azért az is kell.

Képzeljétek, küldött egy ismerősöm egy csomó fotót egy gyerekkönyvből, megbotránkoztatás végett. A címe: Kaki könyv. Olyasmi stílusú mint Janikovszki Éva könyvei ( bocs a párhuzamért), csak a téma ugye megdöbbentő.... szívesen feltenném hogy mit szóltok hozzá :?: ( nekem tetszik) de elég sok kép és félek hogy kiutáltok miatta, vagy sértem a közílést. Majd megpróbálom belinkelni valahogy, hogy csak az nézze meg akit érdekel.

Timi
Rendben ment a műtét? Otthon vagytok már? Sikerült megoldani a kórház-szopi dolgot? Gyors gyógyulást a lányoknak! :D

Melcsi
Szenzációsak a képek, Pörike amint anyáskodik, mesél, vígasztal.
El is hiszem hogy szívmelengető érzés rájuk nézni!
A kicsinyítéssel mi a baj? Ha kész, az Intézőben be lehet állítani hogy mutassa a képeket: nézet>miniatűrök, ha ezt választod az összes képet kicsiben megmutatja egy oldalon, tudsz belőlük válogatni. A másik lehetőség hogy amit fel akarsz tenni azt elnevezed rendes névvel pl. Pöri mesél ( mentés másként ) és akkor a nevéről felismered. Én úgy szoktam rendet tartani a képek közt hogy havonta új mappába gyűjtöm, csoportos átnevezéssel elnevezem az adott hónap nevével plusz számjegy ( pl, aug001, aug002, aug003 stb) és a legjobb képeknek rendes nevet adok amiről később is könnyen megtalálom a keresett képet. Az intézőben ha jobb gombbal rákattintasz és kiválasztod az átnevezést, akkor is meg lehet változtatni a nevét a képnek.

Judit
Mi is szívesen nézegetnénk a te gyerkőceidet :lol:
Ha kell segítség a képfelrakáshoz írd meg hol akadtál el.

Fanny
Köszi a recepteket, én is imádom a juhtúrós dolgokat, ez a rúd is biztos fini ki fogom próbálni!
Így könnyűűűűűű, munkamániásnak lenni, aki a munkahelyén ennyit tud netezni :lol:

Melinda
Kalapozás :lol: jó ötlet, ki kellett volna próbálni. Benji igen népszerű lehetett, az édes pofijával. Ezek szerint nem egy szégyenlős gyerkőc!

Mandula
10x szopi? Még az 5-6 is sok. Anna 2-3x szopizott éjjel de arra is azt mondtam 8 hónaposan: elég. A védőnő szerint ez már csak megszokás, és igaz. Én szoktattam rá vissza mikor fogzás miatt fel-felsírt éjjelenként, mert a cicire hamar megnyugodott, aztán meg a rabja lett. Le is szokott róla pár nap sírás árán, de sajnos ezzel nem oldódott meg a dolog, azóta is többször felsír éjjel, bár már nem szopik. Na, hogy erről hogy szoktassam le, arról gőzöm sincs...

Fanny ( vagy bárki más) éjszakai felriadásról való leszoktatáshoz ötlet :?:

PAGA, hol vagy :?:

Sheila, mi van veled?

Mennem kell, Anna felébredt.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melinda
Nagyon jó a lángosos kép ( meg a többi is)
Tudtátok hogy a "sajt" amit újabban a lángosra tesznek, nem is az, hanem valami melléktermék amit "bakery plusz " néven árulnak a nagykerben? Nekem csak az tűnt fel egy ideje, hogy olyan mintha lisztes lenne. Ilyet kapunk az oviban a milánóira is, mindenki azt hitte azért van belisztezve hogy ne ragadjon össze. Pedig nincs sok köze a sajthoz :evil:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Hát indulás előtt még gyorsan beugrottam! ( Ez még nem függőség, ugye?)

Mindjárt indulunk, majd ha hazajöttünk mesélek.

Most csak egy gondolat:

Zsenge!

Tudod az úgy van..., hogy van nekem egy sógornőm, szinte egykorúak vagyunk, sorba jöttek a gyerekek, egy neki, egy nekem, három neki, egy nekem, egy neki, szóval sok kisgyerek, közel laktunk egymáshoz, sokszor átmentünk, márcsak a gyerekek miatt is, jókat beszélgettünk, mindenről, anyósról, gyerekekről, oviról, iskoláról, pénzről, pasikról, telefonon is tudtunk órákig beszélgetni. Aztán évek múlva ők leköltöztek vidékre, nagyon messzire, telefonjuk nincs, egy évbe egyszer ha feljönnek Pestre, beugranak hozzánk is, de bizony azon kívül, hogy mi újság, hogy vagytok, és a gyerekek...nem nagyon tudunk beszélgetni és nem haragszunk egymásra, mert tudjuk, hogy ahhoz, hogy valakivel legyen közös téma, ahhoz ismerni kell egymás mindennapjait, tudni kell, hogy éppen mi foglalkoztatja, mik az örömei, gondjai, problémái.Napi-heti kontaktus nélkül nehéz beszélgetni.
Na, csak ennyi jutott eszembe, ha meg az udvarias köröket hiányoltad, akkor utólag is boldog szülinapot Nikinek.

Indulunk Velencére, mindenkinek jó pihenést a hosszú hétvégére! ( Csináljatok jó sok fényképet! Éva
fanny01

Sziasztok!

Icus! Én éppen azon töröm a fejem, hogy szoktathatnám le Mesét az éjszakai szopiról. Próbáltam, hogy inkább simogatom, de csak a cici nyugtatja meg :? ! Már nagyon fáradt vagyok, de tehetetlen is, nem tudom mit csináljak?! Ráadásul, mostmár nagyon kevés a tejci úgy vettem észre. Talán ezért kel többször, bár eddig nem volt kevés......
Most olvastam itt a neten, egy Aludj jól gyermekem c. könyvről, többen nagyon dícsérik, utána akarok nézni, hátha segít!
Tegnap hallottam én is valahol a kaki könyvről :shock: , hát nekem az jutott eszembe, hogy már mindenből pénzt csinálnak :roll: :twisted: !
Sajt :shock: , még mi a piacon rendes sajtot kaptunk a lángosra!

Melinda! Ahogy ott a medencénél megy Benji, olyan nagyfiús :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Fanny!

Te is csinálj jó sok képet :lol: :lol: ! Kellemes pihenést Nektek!

KépKép
mandula35

Icus!
Engem nem zavar, ha teszel fel a könyvből részleteket, sőt érdekel is.
A lángosra otthonról hozott sajt és tejföl került. Édesanyám nyugdíjas katonatiszt, ezért mi a kenesei üdülőbe szoktunk lejárni. Itt nagyon olcsón (120 Ft) adják a sima lángost. A sajtos- tejfölöst viszont jóval drágábban és ráadásul alig tesznek rá valamit. Így most már a húgom mindig hoz otthonról reszelt sajtot és tejfölt és ebből mindenki annyit tesz rá, amennyi jólesik.

Mandula!
Benji valóban olyan nagyfiús már. Sőt, már kikéri magának, hogy ő nem baba, hanem sokszor hangoztatja, hogy már nagyfiú. Ha sétálunk, akkor erre való hivatkozással már a kezét sem lehet mindig megfogni. Egyik szemem sír, a másik nevet. Jó látni, hogy milyen értelmes és mennyit fejlődik, de ugyanakkor szomorú vagyok, hogy már nincs kisbabám. Valószínűleg azért, mert tudom, hogy ő már tényleg az utolsó gyerekem, sokkal jobban foglalkoztat is a kérdés, mint amennyire a nagyoknál foglalkoztatott. Emlékszem (különösen Péternél) még valamelyest örültem is neki, hogy már önálló, nincs pelenka stb.

Éva!
Bár már valószínűleg nem olvasod, de nagyon jó pihenést kívánok nektek.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Ha valaki meg akarja nézni a "kaki könyvet"
http://nsziliblog.extra.hu/?p=30
Persze, megdöbbentő először :shock: :shock: :shock:
És elnézést mindenkitől akit sért a téma, de azért remélem van elég humorérzéketek hozzá :wink: , én jót nevettem.
Bár az összes komment amit találtam, szinte kivétel nélkül pfujjol, pedig szerintem csak vicces, és a gyerekek ezáltal legalább legálisan beszélhetnek természetes dolgokról, ami általában tiltott témának számít.
Na jó, lehet hogy én sem venném meg, de azért nem kéne megbotránkozni rajta, mint sokan teszik. Olyan ez, mint a mesében a törökcsászár, akinek a bő bugyogójába dugják a kiskakast. A bő bugyogó mindig, minden gyerekből nagy nevetést vált ki, épp azért mert legalizál olyan szót és cselekvést amit "nem illik" kimondani. És azáltal hogy nevetünk egyet rajta, máris el van intézve a dolog. Ez a könyv is ennyi szerintem, és nem több.

Azért kíváncsi vagyok, mi a véleményetek :?: de tényleg :lol:

És ugye nem utáltok ki a topikból emiatt?

Mandula
Az éjjeli szopit szerintem már csak drasztikusan tudod megvonni, és ez nem könnyű. De hidd el, nem a tej kevés - én is mindig azt hittem, éhes - csak megszokta Mese hogy ha felébred, a cicivel ringatják álomba. És erről a finom komfortszopiról nem akar lemondani. De minél tovább cicizik éjjel, annál később tanulja meg hogy egyedül visszaaludjon.
Ha most szülnék, én is másképp csinálnám... :roll:
Az Aludj jól, gyermekem-ről olvastam a Gyermekek-betegségek, gondok>alvásproblémák topikban.
Én ma éjjel próbáltam először, hogy nem ugrottam a felsírásra rögtön, ahogy szoktam, hagytam kicsit sírni - ez nagyon nehéz - és én voltam legjobban meglepődve mikor pár perc múlva magától elcsendesedett és elaludt, pedig be sem mentem hozzá. És csodák csodája, nem volt több felsírás, mint máskor. Ha nem hagyta volna abba a sírást, 5 perc múlva bementem volna. De addigra megoldotta Anna ügyesen :D Ha túl korán közbelépsz, elveszed a lehetőségét hogy ő keresse a megoldást, megszokja hogy mindig "megmenti" anya és a cici.
Nekem is hamarabb kellett volna kipróbálnom, de olyan szörnyű hallgatni éjjel a sírást, és azt gondoltam akkor vagyok jó anya ha első nyekkenésre ugrok...

Melinda
Ha strandra megyünk a kolléganőimmel, mi is szoktunk vinni sajtot, tejfölt :lol:
Megértem amit az önállósodásról írsz, én is félek ez túl hamar eljön :roll: Már most sóvárogva nézem a pici babákat :oops:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus! Húú, hát elég izé.... nemtudom nevessek-e vagy sírjak :? :lol: ? Szóval még a sz@rból is pénzt lehet csinálni :roll: .
Azért nem venném meg én sem a gyerekemnek.

Egész nap az éjszakai (nem)alváson gondolkodom. De sajnos majdnem biztos, hogy 5 percig sem bírnám és megkapná a cicit :? . jaj, nemtudom mit csináljak :?: :!:

KépKép
mandula35

Mandula
He elég elszánt vagy, vágj bele :wink:
De akkor ne add fel, mert csak roszabb lesz. Kitartás!

Teszek fel pár képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Az a baj, hogy sztem nem vagyok elég elszánt :? :( ! Pedig muszály lenne......... De még erőt gyüjtök.

Nagyon sokat nőtt Anna, meg Ő is olyan nagyosabb lett :lol: ! És továbbra is nagyon bájos kislány :lol: !

Jó éjszakát....

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Szerintem minél később áll rá a lelked, annál problémásabb lesz leszoktatni Mesét az éjszakai müsorról. Látod Icus milyen ügyesen megoldotta (remélem tartósan is). Én egyenesen megmondanám már este, hogy ma éjjel, ha felébredsz, nem lesz cici, anya a másik szobában alszik, és hagyj légyszives ma éjjel aludni. Nekem ugyan egyik sem csinálta éjjel a müsort, de szerintem igy csinálnám. Vagyis Luku a cumival, de büszkén jelenthetem, hogy 2 hajnal ugy telt el, hogy 5 órakor hangos cuppogással megtalálta az ujját és azt kezdte szopni. Ugye érdemes volt 2-3 héten át minden este ugyanazt a kérésemet előadni (hogy ma hajnalban ne kelj fel légyszi a cumidért)? Igaz, én mindkét hajnalon pontban 5-kor készenlétben vártam... :shock: :oops:
A káosszal kapcs. arra az igazira gondoltam, mikor még csak kapkodtad a fejed, hogy egyik sir, másik sir, most mi legyen.
Bár, épp ma megint próbáltam forditani egyet, hogy a 2 napirend minél hamarabb összeszokjon. Nálunk az ebéd kb 1/2 2-kor jön el. Ma Luku is akkortájt kezdett megéhezni (2 körül szokott, mikor már Pörit lefektettem), gyorsan megcsináltam a tápiját, és odaültem Vele Pöri etetőszéke mellé. Igy néha be tudtam segiteni Pörinek, és gyakorlatilag együtt ebédeltek, ezután pedig Luku előbb elaludtz mint Emese. Nagyon örülnék, ha a délutáni szundika ilyen egyszerre jönne el, mert akkor én tudnék haladni a házimunkával is. Erre most jó esélyt látok. Luku roppant alkalmazkodó :D
Jól látod, ebben a hónapban nagyot nőtt a kicsim, 62 centi, 5,35 deka volt 2 hónaposan. És az egész gyereknek tartása lett, mostmár nem egy kis csomagot fogok, hanem egy erős kis emberkét, aki nagy érdeklődéssel szemléli a világot.
Icus!
Miylen ügyesen ül Anna a taxin! Elkezdett járni végül? Nagyon nagykislány lett!
A habtapitok nem esik szét? Én vettem egy csomaggal, igaz hogy kinai boltban, de nem gondoltam, hogy pl. egy madárnak legalább 10 darabból kell állnia, és pillanat alatt szét lehet szedni az olyan ügyes gyereknek mint Pörike. Ugyhogy most egy zacskóban pihen :evil:
Fermel!
A kicsi fiad olyan emberes legényke! És nagyon finom lehetett az a lángos :D
A kesztyü most nálunk a sláger, állandóan azt kell mesélni, csak az a baj hogy mindig rosszul hajtja össze és sajnos megtört :( Mostmér kivülről tudom egyébként.
Sheila!
Régóta nem irsz...

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?