Sziasztok,
Vagyok ám, csak nagyon izgulok, hogy mit mond ma dokim.
Erika, hogy múlik az idő, már 25 hetes terhes vagy
. Tényleg most cukorral, hogy állsz, mintha az első terhességnél gond volt a cukroddal, ha jól emlékszem
.
Tobi, Bella donor kérdés, nehéz kérdés, mégpedig úgy,hogy találnak a biopsiánál spermiumot.
Szeretném nektek leírni a mi első lombikunkat, legalább is a megtermékenyítéses részét. Szóval nekünk találtak, sikerült is megtermékenyiteni 7 petesejtből 2-öt!! 4 naposan csak 4 sejtes volt ( egészséges spermiumok esetén 4-5 naposan már blasztocita állapotban vannak, tehát már túl vannak 14-16 sejtes osztódáson. Valahogy úgy magyarázták nekünk, hogy naponta duplázodnak illetve triplázodnaka a sejtek. 3. napon akkor szokták beültetni 8-10 sejtes állapótúak az egészséges embriók) Ezek után várod a büvös 10. napot, persze nem jó érzéssel. Lelked mélyén örlödik az ember, valyon a babóca behozza a lemaradását?
Ezek után felmerül a kérdés, saját vagy donor. A mi történetünkhöz még az hozzátartózik, hogy biopsia elött2-3 nappal páromnak 39 fokos láza volt, nem tudjuk, hogy ez milyen hatással volt a spermiumokra. Nekünk akkor 2 szalmát tudtak lefagysztani, ja azt elfelejtettem irni, hogy nem mozgó spermiumokat találtak nekünk.
Lassan kezdjük a 2. lombikot, és megbeszéltük a párommal, hogy most fele-fele alapon dolgozunk. Fele saját, fele donor. Ha most közel normális lesz a saját embrionk osztódása, akkor azt kapjuk vissza, ha nem akkor marad a donor. Megbeszéltük azt is, hogy ha mos se sikerül, akkor a párom belevág a következő biopsiába, és ugyan ilyen szisztémával folytatjuk tovább mint a 2. lombiknál.
Huuuuuuu a néger babával fülembe tettétek a bogarat, ez nekem eszembe sem jutott