Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Tegnap érkeztünk haza a nyaralásból, mától meg sajna ezerrel munka :(

Nyuszifül nagyon gratulálok a kislányotokhoz, irigykedek ám nagyon :wink:

Erika örülök, hogy minden rendben találtak a genetikán. Hát nálatok férfiuralom lesz a javából :wink: Ákos fiad stram kisfiú jól birja a fogzást.

Bella mit tudtatok intézni a Kaáliba?

Nyulasz én is szedem a fogigátlót. Kiváncsi vagyok, hogy melyik protokollt csinálom majd. Jó lenne ha a shortot csináloni, mert azok között több a babás kismama. Aug. 16-án derül majd ki, hogy mikor kezdek.

Jenni, Princess felétek mi újság?

Kép

csibe
csibe32
 
 


Krisztináknak utólag boldog névnapot kívánok.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Szia Csibe!
Holnap reggel megyün Krizsa dokihoz, utána tudok majd többet mondani.
Jó hír, hogy a férjemnek javultak az eredményei!
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Erika!

Örülök a jó eredményeidnek! :)

Bella!

Ugye mondtam neked, hogy rendben lesz minden! :wink: Ez fantasztikus hír! :lol: +++++++++++++++++++++++++

Csibe!

Jó volt a nyaralás? Rossz visszarázkódni a hétköznapi életbe, az biztos.


Nyuszifül!

Egyszer mesélhetnél a szülésről! :wink:


Princess, Áfonya, Nyulasz merre vagytok???

Jeni99
jeni99
 
 


Sziasztok!

Nyuszifül!
Örülök, hogy jól vagytok. Láttam az új képeket az iwiw-en.
Még nem meséltél, hogy milyen lett a babaszoba. Mindennap mentek sétálni? Anyukád még besegít?

Erika!
Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n. És mi lesz a neve a kisfúnak?

Bella!
Mi volt az orvosnál? Ma voltatok, ugye?

Csibe!
Milyen volt a nyaralás? Hol voltatok?

Jeni!
Hogy vagytok?

Nyulasz!
Merre vagy? Olyan régen jelentkeztél!

Lányok! Én jól vagyok, a jövő hónapban lesz kint a diplomaosztóm, utána már nem jövök haza. Nem tudom, meddig maradok, egy kicsit lelkileg is helyre kell jönnöm. Itthon most egy kicsit javult a helyzet, de csak addig, amíg kerüljük a baba témát. Ha valami gyerekes film vagy reklám megy a tv-ben, rögtön elkapcsoljuk. Nem jó ez így, de már annyit próbáltuk átbeszélni a problémákat és nem jutunk előrébb.

Princess
princess
 
 


Sziasztok!

Princess
szia,
Nagy nagy gratula a DIPLOMÁHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bella
mi volt ma Krizsa dokinál??????????

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Október vége, vagy nov. eleje lesz az első lombik. Úgy néz ki, hogy egy rövid stimulációt fogok kapni. Persze Krizsa doki szerint azért a férjemnek akkor kell jó eredményt produkálnia, mivel fagyasztásról szó sem lehet.

Aug végén megyek még vissza egy ultrahangra, Krizsa doki azt mondja egyelőre nem látja szükségét egy petevezető átfújásnak.
Vendég
 


Sziasztok!

Bella
gratula a jó eredményekhez!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Mi újság? Nagyon el van tűnve mindenki!

Én a jövő héten szabin leszek! Hurrá!
Vendég
 


Sziasztok, volna egy kérdésem, és a topikcím alapján bátorkodom hozzátok fordulni.
Barátnőm egyedülálló anyuka - lesz, kb 5 hónap múlva. A megtermékenyítés donorspermával történt, a genetikai apa személyazonosságáról nem tud, nem tudhat.
Kérdésem röviden az, hogy mi lesz beírva születendő gyermekénél az "apja neve" kategóriába? Fiktív név? Ő választhatja ki? Esetleg hallottatok már ilyesmiről..
Köszönöm,
coolasa

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok

Copolasa
szerintem itt ezt nem tudná megmondani senki, mert itt senki nem egyedül álló, vagyis itt akiknek donoros babája van, ott apaként a férj van beírva, mert végülis ehhez a részéhez a dolognak senkinek semi köze, vagyis nekem is a rendes nőgyogyim mondta mikor visszamentem hozzá hogy sikerült, hogy akkor ezt a részét fejeltsük el, mert itt az apa az aki a gyereket akarta :lol: , úgyhogy sajna nem valószínű hogy itt ezt a részét bárki is tudja, szerintem a barátnőd kérdezze meg valamelyik hivatalban, vagy ha jár szüléselőkészítőre ott a szülésznőktől, hogy ők mit tudnak erről!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika, köszönöm a gyors választ, legalább azt tudom, hogy máshol kereskedjek a kérdésemmel (egyébként a nőgyógyászod nem is mondhatott mást, mint hogy a férj az apa, mivel a jog lerögzíti, hogy ha az anyának házassági életközösség fennálta alatt születik gyermeke, akkor vélelmezni kell, hogy az apa az az anya férje...lásd Bochkor Gábor kislánya mért nem viselheti egyelőre az ő nevét, ha így bulvárhírekből jobban ismerős..) :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Én nagyon eltűntem és szégyellem is a pofám érte :oops: igazából most is teljesen véletlenül jöttem, és Coolasa kérdésére még régebben olvastam a választ valahol: fiktív apa kerül a kicsi születési anyakönyvi kivonatába.
Igyekszem visszacsatlakozni, mégegyszer bocsi! :oops: :)
Vendég
 


Sziasztok!
Coolasa kérdése jó kérdés, de valami illetékes személyt kéne megkérdezni ezügyben. Esetleg ahonnan volt a donor ott nem tudnak felvilágosítást adni.

Nahát Áfonya, szégyelheted is magad!:) Na jó most az egyszer megbocsátjuk!:) )

Hogy vannak a kedves pocakos kismamák?
Vendég
 


közben egy meddőségi központos internetes oldalon is rákérdeztem a szerkesztőtől, mivel ők járatosnak tűntek a gyakorlati kérdésekben is a honlap alapján, ezt írták vissza:

"Tisztelt Hölgyem,
Nagyon érdekes kérdést vetett fel, megkérdeztem egy anyakönyvi hivatalt. A gyerek születésekor az anya vezetéknevén fog szerepelni, az apja rovat üresen marad. Ha a gyermek három éves koráig az anyuka nem megy férjhez, és a férj nem veszi a nevére a gyereket, akkor a gyámhatóság, a gyermek érdekében - annak 3 éves korában - hivatalból ad majd egy fiktív apuka nevet.
Üdvözlettel, Dr.Szabó Júlia"

De mért nem maradhat pl az anyuka neve? Ha ha nem így van, és nem viselheti a bébi az anya nevét, azért is érdekes volna, mert a házasságkötéskor ugye a leendő szülőktől megkérdezik, milyen vezetéknéven futnak majd a gyerekek...tehát ha ott bemondhatják az anya nevét, akkor itt meg mért ne..

Kép Kép
coolasa
 
 


Hát ez tényleg érdekes. Szerintem maradhat az anyuka neve legalábbis én úgy értelmeztem, csak a születési akvi kivonatba kerül egy fiktív név.
Vendég
 


Sziasztok,
Lenne egy kérdésem felétek.
Párotok hogyan fogadta el azt, hogy csak donorspermával lehet közös bébi?
Röviden rólunk: apusnál nem találtak kiskatonát (gyerekkori műtét miatt), herebiopsziával sikerült nyerni és 3 szalmát fagyasztottak. Az első lombiknál 1-et fölhasználtak, de ez a lombik nem sikerült. Hamarosan következik a 2. lombik.
Krizsa doki azért felkészített arra, hogy nem biztos, hogy felébrednek a katonácskák és hát akkor ugye ott leszek felturbózott hormonháztartással és csak a donor jöhet szóba. Na, ezt nem akarja elfogadni a drágám. Pedig próbáltam beszélni Vele, hogy akkor is az Ővé lesz, mert együtt csinálunk végig mindent. Aztán azt mondta jó, csak ne tudjon róla. Akkor az én titkom lesz életem végéig. Mert Ő csak saját bébit szeretne. Jaj, de nehéz. Nem akarom most ezt túlbonyolítani, csak a véleményetekre lennék kíváncsi.

Bocs, hogy hosszúra sikeredett! :oops:
tobi
 
 


Sziasztok!

Tobi!

Nekem óriási szerencsém van a párommal, mert elöször én nem akartam donor babát. Az győzött meg, hogy ha ő szeretné, akkor miért pont én legyek ellene.
Szerintem a párodnak ezt még meg kellene emésztenie. Nem lehetne neki addni rá egykis időt? Mióta húzódik a dolog?
Csak azért kérdezem, hogy nehogy egy életen át benne legyen a párodban, hogy vajon kié a baba.

Jeni99
jeni99
 
 


Jenei99,
Köszi a választ!
Tavaly májusban derült ki, hogy probléma van. Biopszia tavaly novemberben volt. Decemberben voltunk a Kaáliban konzultáción és akkor merült föl ez a lehetőség, mint végső megoldás, ha gond van. Már akkor is rosszul volt a gondolattól. De szerencsére nem volt szükség rá.
Totálisan elzárkózik ettől a dologtól.
Igen, nekem is fölmerült az, amit az utolsó mondatban írtál.
Nem könnyű ez senkinek sem. Reménykedem, hogy nem leszünk ilyen helyzetben, ha igen akkor majd rögtönzünk. :roll:
tobi
 
 


Bocs elírtam a neved, természetesen Jeni99 :)
tobi
 
 


Sziasztok

Coolasa
bocsi hogy elírtam a neved, de csak most vettem észre :cry: !

Áfonya
üdv itt újra, már hiányoltalak!!

Jenni
hogy vagy-vagytok?

Csibe - Nyulasz
merre jártok? Hol tartotok?

Tobi
szerintem azoknak - mint a párod is - akiknél azért találnak mégha csak párat is de találnak talán nehezebb számukra elfogadni a donort, mint azoknak akiknek a biopsziánál sem találnak.
Nálunk a biopsziánál sem volt sajna :cry: !
Megkérdezhetem hogy a párodat ki műtötte?
Egyébként Krizsa dr-nál (Mágus) nagyon jó helyen vagytok!!!!!!
Mi is hozzá jártunk, ill. még jövőre meg fogjuk valamikor tavasszal látogatni a 2 lurkóval és apjukkal.
Nekem szerencsém van a párommal (apjukkal), ő igazán az első vizsgálat után kenődött el, a műtét után azt mondta hogy ő erre az eredményre számított, míg én azért talán, lehet hogy egy kicsit jobban reménykedtem mint ő, az eredmény közlése után a doki (Papp prof) mondta, hogy vagy donor, vagy örökbefogadás, és én meg mondtam apjuknak hogy előszőr szeretném a donoros változatot, mert itt végülis végig ott van, a beültikor még meg is nézhetjük őket, vagyis már akkor láthatja a leendő babánkat, mikor a normális szülők még nem. Illetve a terhességet is együtt csináljuk végig, és a babánk születésekor is ott lehet. Hát sajna ez nem jött össze, de telefonon keresztül hallotta ahogy Ákos életében előszőr felsír. De most abban reménykedünk hogy a kistesó születésénél ott lesz!
És végülis ő már az elején azt mondta hogy gyerek nélkül nem élet az élet, így ha egy lombik sem sikerült volna akkor maradt volna csak az örökbefogadás, mert én azért úgy voltam vele hogy ha lehet akkor én azért szeretnék legalább 1x az életben terhes lenni, és szerencsénkre ez sikerült is, és most már a kistesót várjuk. Ést ezt főleg a Mágusnak köszönhetjük, és annak a szerencsének hogy nálam nincsenek hormon problémák!
Mint Jenni is írta lehet hogy neki egy kicsit több idő kell hogy megeméssze a dolgot, de persze ezt befolyásolja az is (legalábbis mi úgy voltunk vele) hogy hány évesek vagytok (mert mi ekkor már 30 felett voltunk mindketten)!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Egyetértek Erikával. Nekünk mondjuk az is jó volt, hogy az első vizsgálat után, csak másfél hónapra kaptunk időpontot és addig is emésztődött a dolog. Illetve az első konzultáció után a második vizsgálattól nem igazán vártunk semmit, de hál istennek találtak egy-két mozgó spermát. A második konzultáció ez után jött 3 hétre, így még ezt is emésztettük. Illetve a férjemnek volt ideje elgondolkodni ezen a dolgon.

Szerencsére nálunk is ő volt aki rögtön azt mondta, hogy donor. De így a mi esetünkben most már reménykedünk legalább egy saját babócában.
Vendég
 


Tobi,
Óriási teher egy életen át cipelni azt, hogy tudod nem a férjed a vér szerinti apa. Ezt neki is meg kell értenie. És sajna előfordulhat az életben olyan eset is, amikor mindenképpen kiderülne, hogy nem ő a biológiai apa.
Vendég
 


Erika, amíg nem szóltál, hogy elírtad a nevem, észre sem vettem. Sajnos nagyon érzékeny vagyok az ilyesmire, így most borzasztóan neheztelek.
:lol:

bella06.... hogy te milyen okos vagy..... nekem eddig eszembe sem jutott, hogy elválasszam a két kérdést, és összemostam a gyermek vezetéknevét az apa kilétének problematikájával, pedig a kettő nem feltétlenül függ össze....sőt!

Kép Kép
coolasa
 
 


Lányok,

Köszönöm a válaszotokat! Nagyon aranyosak vagytok! :)
Igen, nagyon nehéz megemészteni, hogy találtak odabenn kiskatonát de ott van az a "másik lehetőség" is. Apus sokáig nem akart babócát, aztán jött, hogy egyre több ismerősünknél jött a baba és már Ő is vágyott rá.
Mondjuk az első közlés, na, az volt durva. Elmentünk egy családtervező központban ahol a vizsgálatának eredményét, hogy természetes úton nem lehet babánk a váróban közölték, ez volt tavaly májusban. Aztán hagytuk a dolgot, majd ősszel elmentünk dr Kópa Zsolthoz ( volt szabolcs utca), aki műtötte.
Mi is mindketten 30 felett vagyunk. Annyira már nem szeretném húzni az időt.
Tudjátok mitől fél? Attól, hogy "kavarnak" nekünk egy néger babót (szóval egy olyan babót, aki nem hasonlít rá) :roll: , mondom neki, hogy butaság. Erre csak figyelnek. :oops:
Ma megyünk 3-ra a Mágushoz és tuti ismét fel fog merülni, hogy mi legyen akkor, ha nem ébrednek föl.
Bella,
ezért nem szeretném, hogy csak én tudjak róla :?
Puszi,
Nektek
tobi
 
 


Sziasztok

Tobi
Az azért tényleg nagyon nagyon durva hogy a váróban, kitudja hány ember előtt közlik az ilyen eredményt!!!! :cry: Nagyon elszomorító.
Mi a párommal a KRIO-ban voltunk a Papp profnál, igaz 1-sőre nem nyerte el a párom rokonszenvét, mert eléggé közönyösen közölte vele a hírt + a többi teendőt pl. műtét stb., de itt bent a rendelőben közölte vele a hírt 4 szem közt, és nem kint a váróban ahol kitudja hányan voltak még (sokan)!

Attól meg ne féljen a párod hogy néger vagy vagy más féle babát kavarnak be. A KRIO-ban (és szerintem máshol is - igaz a Kaálinak tudtommal a KRIO-val van szerződése) nagyon jól megnézik hogy ami csak lehet egyezzen a papával, pl. magasság, hajszín, szemszín, súly, vércsoport stb., de akár ti is elmehettek és akkor ti válasszátok ki a donort!

És szerintem az nem jó ötlet hogy ő nem tudja hogy a gyerek az ő vérszerinti gyereke-e vagy sem. Mert szerintem még a halálos ágyán is ezen morfondírozna!

Majd megírod hogy mi volt a mágusnál ?

Én épp ma délután tervezem felhívni, hogy mi újság nálunk, néha rendesen hiányzik hogy nem hozzá járhatok terhes gondozásra + szülni is. Habár akkor aludni sem lenne szegénynek ideje, mert mindenki vissza járna hozzá :lol: , mert mindenki szereti!!!!!!

Sziasztok

Erika

Csibe - Nyulasz
merre jártok, hogy vagytok, hol tartotok most?
Már augusztus közepe van????????????????????????

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Én jövő hét pénteken megyek a Mágushoz. Bár beírt a táblázatába délután 3-ra, de azt mondta már menjek oda reggel, mert majd besuvaszt egy vizsgálatra.
Na ezt most nem nagyon tudom elképzelni hogyan fog működni, vagy az információnál mit fognak mondani?

Tobi,
Néger tuti nem lesz, mert megkérdezik az adataitokat és az alapján ajánlanak, de az is jó, ha elmentek a Krioba, amit Erika ajánlott. A Kaálina a Krióval van szerződése egyébként.
Vendég
 


Bella,
Voltunk a Mágusnál, nem is volt rajtunk kívül senki abban az időben ott. Megbeszéltük, hogy a szurizás augusztus 31-től kezdődik és szeptember 7-17 között lesz vmikor az ET :) .
Rákérdeztünk, a donorspermás dologra is. Mármint, hogy lehet e ilyenkor vmilyen oknál fogva néger babóca. Megnyugatott, hogy vannak véletlenek és igen előfordult már párszor ilyen jellegű baleset. :roll: Két fehér bőrü embernek néger baba jött a világra a szülész pedig azt mondta az újdonsült anyának "ezt szülte". :shock: Szóval néha előfordul a dolog. De azt is megbeszéltük, hogy saját kiskatona legyen az elsődleges és ha gond van akkor beszélünk a másik lehetőségről is.
És most Apus is egész jól állt a témához.
Te most hol tartasz?

Erika,
az tuti, hogy egy perc nyugta sem lenne Mágusnak, ha szülést is vállalna :D , szerintem is mindenki szereti, ilyen rendes doki ritka, mint a fehér holló :)
Pocaklakó jól van? Ákos mit szól ahhoz, hogy a mami pocija növekszik és lesz Hugicája? :)
tobi
 
 


Sziasztok

Tobi
köszi szépen jól vagyok, ma délután voltam a nőgyógyászomnál, minden OK, 2 hét múlva megyek majd terheléses vérvételre + labor, + UH.
Hogy Ákos mit szól a tesóhoz-pocihoz? Hát nem sokat, de ha kérdezem hogy hol a tesó akkor odajön és mutat a pocira, volt idő hogy puszit is adott rá :lol: ! De szerintem még nem igazán fogja fel, még kicsi hozzá!
Kistesó is fütykös, úgyhogy férfiuralom lesz teljesen a házban, illetve már most is az van! :lol: !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Tobi,
Mi ott tartunk, hogy jövő héten megyek egy ultrahangra és a következő mensitől szedem a fogigátlót, majd utána egy rövid protokoll aztán majd meglátjuk mi lesz. Nekünk is akkor kellene a férjemnek jó eredményt produkálnia amikor ténylegesen megtörténik a leszívás, ugyanis a spermáit nem igazán lehetne fagyasztani Mágus szerint. Október vége, nov. elejére tehető a beültetés.

Erika,
Mindját eltellik az a 89 nap és hipp-hopp itt lesz kistesó is!:)

Mágus anno talán vállalt is nem Era? Vagy Te hogy tudod? Régen a II. SOTE-n volt, nem véletlenül kerültünk hozzá Erikával.
Vendég
 


Mi lehet Csibével?????????
Vendég
 


Sziasztok,

Vagyok ám, csak nagyon izgulok, hogy mit mond ma dokim.

Erika, hogy múlik az idő, már 25 hetes terhes vagy :) . Tényleg most cukorral, hogy állsz, mintha az első terhességnél gond volt a cukroddal, ha jól emlékszem :oops: .

Tobi, Bella donor kérdés, nehéz kérdés, mégpedig úgy,hogy találnak a biopsiánál spermiumot.
Szeretném nektek leírni a mi első lombikunkat, legalább is a megtermékenyítéses részét. Szóval nekünk találtak, sikerült is megtermékenyiteni 7 petesejtből 2-öt!! 4 naposan csak 4 sejtes volt ( egészséges spermiumok esetén 4-5 naposan már blasztocita állapotban vannak, tehát már túl vannak 14-16 sejtes osztódáson. Valahogy úgy magyarázták nekünk, hogy naponta duplázodnak illetve triplázodnaka a sejtek. 3. napon akkor szokták beültetni 8-10 sejtes állapótúak az egészséges embriók) Ezek után várod a büvös 10. napot, persze nem jó érzéssel. Lelked mélyén örlödik az ember, valyon a babóca behozza a lemaradását?
Ezek után felmerül a kérdés, saját vagy donor. A mi történetünkhöz még az hozzátartózik, hogy biopsia elött2-3 nappal páromnak 39 fokos láza volt, nem tudjuk, hogy ez milyen hatással volt a spermiumokra. Nekünk akkor 2 szalmát tudtak lefagysztani, ja azt elfelejtettem irni, hogy nem mozgó spermiumokat találtak nekünk.
Lassan kezdjük a 2. lombikot, és megbeszéltük a párommal, hogy most fele-fele alapon dolgozunk. Fele saját, fele donor. Ha most közel normális lesz a saját embrionk osztódása, akkor azt kapjuk vissza, ha nem akkor marad a donor. Megbeszéltük azt is, hogy ha mos se sikerül, akkor a párom belevág a következő biopsiába, és ugyan ilyen szisztémával folytatjuk tovább mint a 2. lombiknál.

Huuuuuuu a néger babával fülembe tettétek a bogarat, ez nekem eszembe sem jutott :oops: :oops:

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!
Mi még biopszia előtt állunk,de mivel az első spermavizsgálat eredménye után kiderült, hogy egyetlen darab spermium sincs a doki javasolta,hogy azért kezdjünk el gondolkodni a donor lehetőségén.
Igaza volt, tényleg idő kell az "emésztés"-hez!
Először az én párom sem akart hallani a dologról. Inkább az örökbefogadás mellett volt. Nem nagyon értettem, de mivel időnk még volt/van, hagytam a dolgot. Kb. egy hét kellett mire megemésztette, és átértékelte a dolgot. Ma már ő is úgy érzi, hogy jobb, ha donor, és én átélhetem a terhességet, ő pedig a kezdetektől ott lehet, és természetesen ő lesz az apukája!
Szóval nálunk szerencsére nem volt olyan nagy gond, és sok idő ez a téma.
Bár ma még biopszia előtt vagyunk, és bizakodunk, azért megnyugtató, hogy ha mégsem sikreül, akkor ezen már nem kell "vitázni".
Persze nekem is még fel kell majd dolgozni,hogy egy idegen ember spermiuma... és hogyan és mikor mondjuk majd meg a gyermeknek...stb.! Egyelőre viszont csak a következő lépésre koncentrálunk!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Jah!
Sztm ez a néger babás eset 1:100000000 arányban fordulhat elő!
Ilyeneken ne aggódjatok!
úgyis van sok sok más amin aggódhatunk :?

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok,
Jaj, nem ijesztgetni akartam a néger babóval, csak hát ez is benne van. Ezen tényleg nem kell aggódni, jó kezekben vagyunk :)
Törpehzs,
Érdekes, Apusnál is az volt az első reakció, hogy örökbefogadás. Vajon miért?
Nekünk a biopszia eredménye 10-es skálán 8-as lett. Apus tök jól viselte, nem volt semmi fajdalma utána. Viszont ugye egy ideig nem lehet összebújni, azt már kevésbé viselte és sikerült bevéreznie, na azt a látványt nem kívánom senkinek. Úgy megijedtünk :shock: Most is egy kicsit parázik, hogy újabb műtét ne legyen. Mágus annyira nem is támogatja a dolgot és azt mondja, hogy minél több a műtét annál érzékenyebb lesz a fiúknak ott. Van egy ismerőse akinél 4 biopsziát csináltak és minden frontot megérez. Persze gondolom ez ember függő, ki mennyire érzékeny.
Csibe,
A Ti megoldásotokat is fölvetettem Apusnak, erre pedig az volt a válasz, hogy a donoros biztosan jobban fog osztódni, mint a saját. Ezért mi egyenlőre próbálkozunk a sajáttal és ha mégsem ébrednek, akkor jöhet szóba a donor.
Erika,
majd megtanulok olvasni Bogárka helyett Boglárkát olvastam :)
Tök jó, 3 férfival leszel körülvéve, csupa kényeztetés :D Vigyázz Magatokra!
Bella,
Szedi a párod a maca-t, meg a vitaminokat? Megy a turbózás ezerrel? Drukkolok, hogy az eredménye jó legyen éppen amikor kell. :wink:
tobi
 
 


Szia Tobi!
Mit jelent a 10 skálán 8? Mennyi lombikra elég? Vagy hogy kell érteni?

Fura a pasik gondolkodása.. egyedül arra tudok gondolni, hogy beindult az idegen férfi az ő birtokán reakció :D

Nem könnyű! Nem tudom ellenkező esetben, ha nálam lenne gond, és petesejt donor kellene, én mit gondolnék? :roll:

Na a sex szünet páromnál sem nagyon szokott működni, de majd akkor elmesélem neki, hogy ilyen is lehet!

4 biopszia :shock: nem semmi....

Nálatok mi okozta a problémát?

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Tobi,
Igen szedi, Maca, E vitamin, Szelén.
Reménykedünk, hogy akkor produkál azért pár darab használhatót.
Vendég
 


Sziasztok!

Bella
Igen, a Mágus a Kaáli előtt a II-es klinikán volt! Azért ismer ott jó néhány orvost, köztük az enyémet is.
Akkor valszeg még szülhettünk volna nála!

Csibe
Pici Bogárka már 27 hetes + 2 napos :lol: !
Cukor: most a klinikán utoljára a 16. héten nézték, mostanában itthon szoktam ellenőrizni, és az itthoni szerint OK, de azért (tegnap voltam a dokimnál) a 29. héten (pont 2 hét múlva) megyek vérvételre + UH-ra is!

Üdv itt Törpe!
Jó hogy így gondolkodik a párod!!!!!

Tobi
Úgy látom, hogy a Mágus mindenkinek elmeséli az ismerősét! Szerintem van benne valami hogy érzékeny lesz ! Végülis az a legérzékenyebb pontjuk :lol: !
3 férfi = kényeztetés: hát erre nagyon kiváncsi leszek úgy kb. jó 10 év múlva :lol: !

Sziasztok

Erika

Ui: Nyulasz veled mi van????????????????
Nyuszifül? Babázól?

Kép

Kép
erika13
 
 


Törpe,
Apusnál gyerekkorában csináltak 2 műtétet, mert nem szálltak le a heréi. Ezt úgy megcsinálták, hogy a bal el is sorvadt (műtét után tudtuk meg) és csak a jobban reménykedhettünk, hogy találnak spermiumot. Megállapították, hogy a kimetszett hereszövet 100 %-ban van spermatogenesis és 85 érett spermiumot találtak. Johnsen skála alapján kapott 8-t. (hogy ezt mi alapján állapítják meg, passz; gondolom szerkezet). Úgy örültünk, mint majom a farkának :D , úgyhogy nem is emlékszem mit mondott. 3 szalmát tudtunk lefagyasztatni a Krionál. ICSI eljárást ill. SMART ICSIT ajánlottak.
Bella,
Mi is szedtük a macát, akkor a párom hormoneredményei is jobbak lettek, meg kezelgettem pránával (energia). Ha hisz benne az ember sok jót tud csinálni.
Erika,
szóval nektek is mesélt ról, csak azt felejtjük megkérdezni, hogy vajon lett-e eredménye ennek a sok biopsziának. Majd legközelebb megkérdezzük.
tobi
 
 


Tobi!
Szuper! Gratula nektek!
Nálunk is műtét volt 4-5 éves korában! Neki szerencsére mindkettő ép!
Pontosan mi is az a szalma? (bocs abszolut kezdők vagyunk:)
Az Icsi már ok, de mi az a Smart ICSI?
Ember is eszi macat meg ginsenget, remélem el tudunk mi érni egy jó kis eredményt:)

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Törpe,
Köszi! Remélhetőleg Nálatok is rendben lesz minden. :D
A mélyfagyasztás előtt a spermákat műanyag ampullákba vagy ún. műszalmákba töltik. Krio oldalán sok dologról lehet olvasni ezzel kapcsolatban. Majd nézd meg :wink:
SMART (surgical microaspiration retrieval techniques): Azon eljárások tartoznak ide, amikor mikrosebészi módszerrel nyernek spermiumokat a heréből vagy a mellékheréből, amit ICSI alkalmazásával juttatnak a petesejtbe. Azoospermia esetében - amikor az ejakulátumban nem található spermium - így lehetőség nyílhat genetikailag saját utód vállalására.
tobi
 
 


Szia,

Tobi a párom története teljesen megegyezik a férjem elözményével, sajnos ő is így járt.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!
Ma voltam reggel lecsapoltak 5 ampulla vért:)
30 mehetek átjárhatóságira:)
Párom eredményei megvannak!
Tökéletesek:) (leszámítva a spermaszámot:( de legalább a többi ok!
Remélem az én hormonjaim sem lesznek rosszak:)
Tobi köszönöm az infokat:)

Szia Csibe!
Remélem tegnap jó híreket mondott a dokid!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok Lányok,
2 hétre eltünök, szabira megyek :D és nem leszek internetközelben
addig is mindenkinek szép napokat és jó eredményeket :lol:
pusz
tobi
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a múltkori segítséget, hát a hysteroskopia tényleg semmi sem volt....de pár hét múlva a laparnál több pihenés lesz:(

Jó hétvégét nektek!
lugi
 
 


Sziasztok

Tobi
jó pihenést!!!!

Lugi
hogy hogy nem egyszerre csinálták meg neked?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy így eltüntem,azt gondoltam könnyebb lesz,ha nem foglalkozom a témával,hanem csak sodródom az eseményekkel.Átfutottam az eddigieket,úgy látom egyre többen vagyunk itt.Kitartást kívánok az újaknak.
Rólunk röviden:
Múlt szombat óta szuri,tegnap voltunk UH-n,és sajna Krizsa doki nem volt elájulva az eredménytől.Most is max 4 petesejtem lesz.Bal oldalon semmi.Pedig most napi 3 szurit kaptam,a Suprefact és 150 Gonal mellé még Merionalt is.Szerdán leszívás,reméljük legalább ezzel tudunk dolgozni,és megtermékenyülnek.
Jövő héttől itthon vagyok,lehet,hogy sűrűben benézek.

Csibe!
Szurik mennek már?

Erika!
Örülök,hogy minden okés nálatok!

Most mennem kell,
Mindenkinek pusszantás
Vendég
 


Sziasztok,

Tobi jó pihenést.

Lugi tényleg fura, hogy nem egyszerre csinálták meg a két beavatkozást.

Nyulasz a Tanárnak dolga van a jövő héten ezért kicsit odébb toltuk a kezdést. Szeptember 5-én kezdek. Ugyanazt a protokollt csinálom, mint múltkor, mert arra én nagyon jól reagáltam, gyakorlatilag átmásolta a stimus lapomat. Én azt hittem, hogy most shortom lesz a fogi miatt, de megint antagonista leszek.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!

Nyulasz
örülök hogy újra itt vagy!!!!!!!
4 petesejt = jó az, nekem is most januárban annyi volt, és mégis itt van a pocaklakó
és ügye most sokkal jobban randiztak mint Ákosnál, mert itt a 4-ből 24 óra múlva már 3-an randiztak, Ákosnál meg a 13-ból 24 óra múlva csak 1 randizott, és 48 óra múlva voltak 3-an.
Úgyhogy fel a fejjel, én nagyon nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyébként pedig nagyon édi kutyáitok vannak!!!!!!!!!!!

Csibe
HAJRÁ SZEPTEMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Jeni
hol vagy, merre jársz????????????????

Kép

Kép
erika13
 
 


Csibe!

Ha a dokid úgy látta jónak,biztos úgy a legjobb.Akkor már csak 2 hét.Hajrá!

Erika!

Köszi a dicséretet!
Mi is reméljük,hogy legalább olyan jól sikerül megtermékenyíteni,mint a múltkor,mert akkor nekünk is a 4-ből másnapra 3 randi sikerült.
Nagy már a pocid?
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?