Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, ma kidőltem, volt vagy 15 vendégem, 2/3-a gyerek, ugyhogy képzelhetitek a rendrakást utána.... :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Gondoltam, hogy jól belekérdezek a sűrejébe... :lol: :lol: :lol:
Előre bocs, hogy nem néztem vissza x időre visszamenőleg, hogy mi került már szóba és mi nem! Ti már ezeken (részben) túl vagytok, úgyhogy nem biztos, hogy nagyon kultiváljátok most itt az én kis közvéleménykutatásomat. Szóval, mégegyszer bocs'ka, és kösz a türelmeteket...! :oops:

Tulajdonképpen mindenfélére gondoltam, petra78: babagondozási és pity-puty dolgokra is. Pont, ahogy írtad! :wink:


Ruhákból nem igazán készültem be (pláne nem vadi újból, szép pénzért. Pedig néha csorog ám a nyálam, de rendesen... :wink: :wink: :wink: ). Úgy vagyok vele, hogy tényleg csak amennyi kell. De viszont ami kell, az tényleg meglegyen!

A szoptatásban vadul bízom, de a cumisüveg azért nálam is befigyel, hátha... Esetkeg valakinek, valami extra tapasztalat ezügyben...? Mi igen, mi nem? (Nem feltétlenül konkrét márkára gondolok)
Mellszívó egyelőre nem játszik, előbb kézzel próbálnám meg. Aztán ki tudja, hogy alakul... De mindenképpen megfontolás tárgyát képezi.

Esővédő, szúnyogháló: jól érzi benne magát szegény gyerek? Nekem folyton az ugrik be, mintha valami oxigénsátorban, vagy valami hasonlóban lenne. Annak ellenére, hogy tudom, hogy vannak rajta lukak, szellőzik. :?:


Lázmérő: én is a digitálisan gondolkodom. Mivel még semmilyen tapasztalatom nincsen, úgy vagyok vele, hogy szegénynek valami baja van, akkor lehet, hogy hisztis, nyűgös, és nem biztos, hogy rá lehet venni, hogy maradjon nyugton egy kis ideig, amíg itt vagy ott hőmérőzi az ember. (Bár tény, hogy azért mi is felnőttünk valahogy. Illetve, ha konkrétan belegondolok, akkor nekem össz-vissz bárányhimlőm volt, és a 8 év alatt, csak 4 napot hiányoztam a suliból. Azt is csak alsós koromban, a mandulám miatt... :o :wink: :wink: :wink: Mondjuk, ez most nem tudom kit érdekel egyáltalán, úgyhogy bocs, az erős kitérőért... :wink: )

Sterilizáló: voltaképpen mi benne a "lányeg"? Már úgy értem, mikben különbözik attól, hogy fogok egy edényt, és abban kifőzöm? (Szintén bocs, ha kissé hüye a kérdésem... oops: )

Mérleg: kölcsönözni tervezem, a védőnő mondta, hogy náluk lehet. Ismerve az egészségügy mai állapotát, ezekról van valakinek valamilyen tapasztalat, hogy mennyire lestrapáltak, pontosak?

1020. bocs, amiért "kissé" sok lettem...

:oops:

:wink: :wink: :wink:
l
Eger
 
 


l: a babamérleget először mi is csak kölcsönöztük, aztán a végén kiszámoltuk, hogy olcsóbbra kijövünk, ha megvesszük, mintha béreljük. Főleg most, hogy már a második babánál használjuk :lol: Egyébként a legtöbb helyen szerintem már a "modern" digitális mérlegeket lehet kölcsönözni, nem hiszem, hogy van köztük különbség.
Sterilizáló: semmiben nem különbözik a kifőzős módszertől, csak van, hogy sok mindent kell egyszerre sterilizálni, és akkor jobb a mikrós (mondom, mi úgy kaptuk, egyébként én se vettem volna valószínű) - mellszívó, cumisüveg - víznek, amit általában nem is használunk, csak ha megyünk valahová, legyen nálunk - rengeteg kanál (főleg a homeos cuccoknak), tejgyűjtő kagylók... Egyébként ha csak 1-1 kanalat kell sterilizálni, azt mi is "csak" kifőzni szoktuk :lol:
lázmérő: a kórházban (Baross) ott hagyományos hőmérőt használnak (sajnos volt szerencsém), és a csecsemős azzal is nagyon jól meg tudta mérni. Én mióta összetörtem egyet, nem szívesen használok higanyosat, inkább digitálisat, és már egész olcsón lehet kapni.
Babagondozási pitty-puttyon nem tudom, mit értetek :lol: . Körmöt vágni én a saját manikűrszettem bőrvágójával szoktam, sokkal jobban lehet levágni a körmüket azzal, mint amit direkt babakörömvágó ollóként árulnak, azok nálam sose jöttek be.
Fürdetőt, kenőcsöt a gyógyszertárit használom, amit a doktornő-védőnő ír fel.

Kép
Kép
timóca
 
 

 
 

Jók ezek az infók köszönöm, és még sok mindenre van ám kapacitásom!

:wink:
l
Eger
 
 


SZiasztok!

I, a sterilizáló azért jobb, mert nem égnek oda az üvegek, gyorsabb, biztosabb (hogy pont annyi ideig sterilizáltad, ameddig kell.) Nem ég oda a kezed, és nem feledkezhetsz meg róla. És sterilen tartja pár óráig kifőzés után, tehát ha éjjel fel kell kelned fejni, nem kell várnod, vagy a bacisba fejni.Szóval nekem nagyon bejött.

Kézzel fejés??? Hááát, nekem nagyon nem ment, és rohadt fájdalmas volt, különösen a tejbelövellésnél. Első babánál nekem sem volt, és irigyelltem is a szobatársaimat rendesen, ők lazán fejtek az Aventtel. Azóta sem tudok kézzel fejni...

Most csak ennyi, mennem kell autózni... :twisted:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Kézzel fejni én sem tudok. Én is az Aventet szeretem :lol:
De az egyik szobatársam vett a csecsemősöktől 2000 Ft-ért ott a Barossban, és azzal is nagyon jól tudott fejni.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

I, egyetértek Szilvihvel, fejő mindenképpen kell, az aventes szerintem a legjobb, azzal fejtem fél évig Rolcsinál, és most is Minával! Nagyon megéri az árát. Még Bencénél sajnáltam rá a pénzt, de a kézzel fejés teljesen szétcseszte az amúgy serm nagy cicimet, így gondolhatod mi maradt utána... :?
Most befektettem egy mikrós sterilezőbe, nincs az a macera, mint a kifőzéssel, sokkal egyszerűbb és gyorsabb, csak bapakolom és 4 perc múlva kész.

Szúnyogháló az nem oxigénsátor! :) De esővédőt csak akkor vegyél ha fogtok esőben sétálni. Mondjuk nem nagy összeg, de mi jó ha 5x használtuk.A szúnoghálót viszont sokat!

Cumisüveg, szopi alatt mi csak akkor használtuk amikor suliban voltam, és itthon hagytam a tejcsit, maximálisan elégedett voltam az aventtel. nekem ez a favoritom!!!

Pittyputty: Külön olló szerintem sem kell. Ha alvás közben vágod eleinte a körmét, nem fogja rángatni a kezét.
Legyen vatta az olajozáshoz, köldökkezeléshez, szemecsketörléshez, stb.
Nekem szereti a felhúzós zenélőt, de egy babazene cd is megteszi, az legalább nem csakl 3 percig szól.
Forgót gyártani is lehet, origami figurákból, vagy plüssökből, elég ha légmozgástól mozog, jó színes legyen, ez a lényeg!

Textilpelus!!! Nekem 25 van forgalomban, kell is!
Csudiszép babaágynemű! Párna felesleges, csak a takarót használod!Baldahint ki szereti, ki nem, nekünk egy tüllfüggöny van feltéve, az egész ágyat betakarhatom vele, így védve van a szúnyogoktól és besurranó legyektől is.
Érdemes beszerezni valamit amibe tudsz tejcsit fagyasztani, az első időkben lesz felesleg, és az jó lesz a későbbiekben, akár főzelékbe is.

na még gondolkodom, most hirtelen ennyi! és kérdezz nyugodtan! :)
Pusszantás!

KépKépKép
dikó1
 
 


Pár képet teszek fel :lol:

Marcika:
Kép

Livi doktornő megvizsgálja Marci babát:
Kép

Marci baba szurit is kap:
Kép

Marci baba is doktorbácsi lesz :lol: (Livike tette rá :lol: )
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, nagyon hasonlít rád Marcibaba :lol: Ez már a pocakban is látszott...
Vendég
 


Timi, nagyon aranyosak!! Marci hogy tűri!!!

Ildi, Avent :) nekem is favorit!!! Bár más másra esküszik...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Timi,tök jó, nagyon édi a kis doktornéni, és a doktorbácsi :) :)

Kitta,én is a zárójelentéssel kaptam meg az igazolást a kórházban a kötelező 4 alkalomról.De azt nekem a dokitól kellett kérnem, a védőnőtől nem kaptam ilyet, és tőle nem is kell.Csak az orvos igazolása szükséges az anyaságihoz :)
Szombat de. otthon vagy?Mert megyünk anyóshoz, meg anyuékhoz is, családlátogatások, meg szülinapra.És gondoltam meglátogatlak egy kicsit Hannussal. :wink:Ha jó az időpont küldd el priviben a telszámod, és ha ott vagyunk rádcsörgök!


I, elég sokat leírtak már a lányok, szóval sok újat nem tudok most.De a mellszívó szerintem is nagyon fontos, azt vegyél!Én is az AVENT-re esküszöm, és a cumisüvege is tök jó, meg vannak hozzá poharak amiben tudsz fagyasztani tejcsit!Kézzel fejni szerintem is nagyon fájdalmas, és csak kínlódás, órákig tart ezzel megg pikk-pakk lejön :wink: Melltartó betét, nekem a textil jobban bejött mint az eldobható, azt én csak a kórházba vittem be.Sterizlizáló is jó dolog.Abból nekem Tefal van az meg cumisüveg+bébiétel melegítős is egyben!hamarabb megy mint a kifőzés, és nem mattulnak be a dolgok.
Orrszívónk az a porszívós van, de szerezz be azt is, lázmérő nekünk is digi.A pelenkkázóra én itthon kis mintás textilpelust terítek, de a DM-ben lehet kapni, szerintem amit Timi írt, leterítőt.10 db. van egy csomiban, az is praktikus, én akkor használom, ha megyünk valahova.Pl. orvos ilyesmi, és akkor mégse csupaszon rakod le, hanem aláterítem.Pelus, nekünk is Libero, és Huggies.Pampers, egy kaka azt ne!
Popsitörlőből is én a jobbakat javaslom,pl:Nivea, Huggies, mert a többi nagyrészt olyan vékony papír, és annyit kell belőle használni, meg elszakad hamar.Ezek meg olyan anyagosak, jó vastag!
Ruha, hát az ugye kell, :) de nem olyan nagyon soka, és évszaktól függ, hogy miből mennyi!Nekünk mivell nyár van a rövidújjú bodyból van naon sok.Rugink csak pár db. van plüss, ha ugye hüvösebb lenne, és kicsit több, de abból se sok pamut hosszú.Ezeket éjszakára adom rá.
Ollót mi is a miénket használjuk, bár van baba, de az nem jó.Baba hajkefét viszont vegyél.Én minden fürdetés után megkefélgetem a fejét, hogy ne legyen koszmós, meg a vérkeringgésének is jót tesz!Az kell.Mérleg is hasznos, valóban, hogy ne kelljen örökkéé a védőnőhöz menni.Az elején azért sokat kell mérni.Főleg, ha anyatejes, mert akkor nem látod mennyit eszik.
A kiságy tartozékok pedig ízlések és pofonok.Pl. én a baldachint nem szeretem, mert nekem olyan mintha alíg kapna benne levegőt.Nem olyan szellős, úgy bebábozódva :)Meg kivenni+berakni is olyan macerás.De rácsvédő az nagyon jó, kell.Azt én a Brendonban vettem, és tök jó olyan szivacsos, jó vastag.Leszedhető a huzatja, mosható.Kislámpa, azt mi is használunk. Világít egész éjjel, amíg ilyen pici, és kelünk addig én jobb szeretem.
Babaőr nekünk van, de mi családiházban lakunk, és ha kint vagyok a kertbe, vagy a lakás másik felében, azért jó, mert akkor már nem hallom.De aki kis lakásban lakik, és nincs kert sem szerintem akkor nem kell.Bár utazásnál is jó hasznát lehet venni, és nekem szándékom sokáig használni, ha már nagyobbak a gyerekek akkor is.Azért egy 4-5 évesnek sem baj, ha hallom, hogy mi zajlik odabent :wink:
Légzésfigyelőnk nincs.Én is úgy gondolom, hogy akinek baj van a babával mindenképp vegyen, amúgy meg........+++++++++++hozzáállás!
Na, most ennyi, ha még eszembe jut valami majd írom :wink:
manóci
 
 


Sziasztok!
Terveim szerint csak bekukkantottam, de nem bíírom ki: Timóca, annyira aranyosak a gyerekeid! És csatlakozom az előttem szólóhoz: Marcika tényleg tiszta te vagy. Jó tesók egyébként? Mármint: Livike nem akarja bántani az öccsét? A mi lányunk többször eljátszotta, hogy szeretetnek álcázza a bántást (simogatta Ármin fejét, és a végén jól meghúzta a haját)... de már leszokóban erről.
I (Ildi?): :wink: én is csak ua tudnám írni tanácsként, mint a többiek. Ollóval, mellszívóval (nekem is az Avent vált be) :lol: , szúnyoghálóval, textilpelussal, hőmérővel kapcs... Ja: fülhőmérőt ne vegyetek... :cry:
Nem emlékszem, esett-e szó róla, de nagyonnagyon hasznos a melltartóbetét! Szerintem ipari mennyiséggel vegyél - ha eldobhatót veszel... nekem az van, Babylove és nagyon jó.
Pelus: szintén a fenti márka, ez a DM terméke, de nekünk ezek jól beváltak. Ilyen a gyerekek popsitörlője is. Amúgy nekünk még a Libero jött be, a Pampers-t felejtsd el szerintem is... :cry:
Én még használok paraffinolajat, mer gyerekem öléggé husis és a hajlataiban lerakódott gyöszöket ezzel törölgetem ki fürdés előtt, és a koszmóra is jó, azt mondják. De ugyanerre a célra más, márkás babaolajok is vannak, és napraforgóolajat is lehet kapni a patikában.
A légzésfigyelő, ha nem beteg a baba sztem is felesleges, csak stresszeli az embert... Lányomnál volt, nagyon sokszor tévesen riasztott, a fiunknál a gy.orvos se javasolta, csak a mi megnyugtatásunkra... :roll: Úgyhogy nem kellett.
Más most nem jut eszembe... ahhoz képest, hogy csak bekukkantottam... :shock:
Ha több időm lesz, normálisan visszaolvasok.
Szép napot nektek!
Vendég
 


Gyorsan eldicsekednék, hogy tegnap Lilla arra ébredt, hogy átfordult a hátára :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok:)

szilvih: gratula Lillának :lol: Ez hamar ment (és ne aggódj, ha most ezt vagy 2 hónapig nem ismétli meg- legalábbis Bercinél ez volt :wink: )

I: úgy látom a csajok mindent "ellőttek". Én viszont kavarok egyet, mert nekünk a fülhőmérő nagyon bejött, a végbél-digitálissal ellentétben.
- Pelusok: Babylove, nem gazdaságos Tesco-márka, Libero, Huggies váltak be nálunk is, bár a 2 előbbi csak addig, amíg nem volt nagyon aktív a baba (amikor már pörgött, forgott, mászott, vmiért mindig kijött a pisi-kaki :shock: )
- Popsitörlő: ha zsíros popsikrémet használsz, jók a vizes alapú törlők, de ha pl. Ung. infantumot írnak föl, akkor jobb a krémes (Pampers, Johnsson).
-Fürdetőkrém: már 1x leírtam, szylvinél műxik is: a doki által fölírt Ung. hydrosum (asszem ez a neve) úgy lesz használható állapotú, ha feloldod vízzel. Én egy kiürült foly.szappanos flakonba nyomtam a krémből, kb. 2x annyi vízzel fölengedtem és jól összeráztam. Még a 21 hós Bercinek is ezt használom.
-Én spúr vagyok :oops: , na meg csak a fejőt sterilizálom, így maradtam a lábosban főzésnél. A vízbe mindig teszek egy teáskanálnyi ciromlevet, vagy 2 citrompótlót, így nem lesz vízköves a motyó.
-Nálunk mérleg sincs, Bercinél kölcsönzős volt 3 hónapig. Szerencsére most nyár van, így nem gond hetente, kéthetente elbattyogni egy mázsálásra. Bercinél is inkább azért volt, mert iszonyú keveset (és gyakran :roll: ) evett, én meg aggódtam. Marci egy zabagép, nem is parázom.
-Viszont volt/van légzésfigyelő. Bercinél voltak születése után komplikációk, így beszereztük, most MArci ágyában is ott van, de gyakorlatilg este 10 és hajnali 3 között van használatban.
-Hajkefe helyett én puhább fajta körömkefét vettem (körkérdés: csajok, Ti találtatok olyan babakefét, ami nem iszonyú puha? mert én eddig nem...), körmüket egész pici körömcsípővel (NEM babáknak árulttal, az használhatatlan) vágom.
-Textilpelus: húú, nem tom, nálunk mennyi van, én vettem anno 20-at, kaptam uennyit, meg örököltem is...mégis állandóan üres a szekrény :oops: A CSEH tetrapelust érdemes venni, van lengyel is, de annak a szövése olyan béna (nem lehet négyzetre vasalni, vékonyabb, lazább szövésű, nekem nem tecc).
-Fürdőlepedő: uilyen tetra-anyagból lehet kapni, 2-3 db elég belőle és eleinte sokkal jobb ez, mint a frottír, puhább, de mégis nedvszívó. Én azt vettem észre, hogy a puha frottír képes zsírpapírként viselkedni, ha víz éri, ami meg jól szíjja a vizet, az meg durva a bébiknek.
-Baldachin nekem se gyün be:) Én rácsvédőt pl. varrtam Bercinél. Uabból az anyagból kispárnát, takarót is.
-Babaruhák: ha előreláthatólag méretes lesz a baba (3500 fölötti), akkor érdemes inkább 62-es ruhákat venni, kevesebb 56-ost, mert előfordulhat, hogy mire odajutnál, rá sem megy a gyerekre. Marcira pl. 4 kilósan már nem bírom az 56-osok jó részét ráadni (mondjuk ő 56 cm-rel született, így az a meglepő, hogy 1 hónapos koráig még rámentek :lol: ), míg Berci (aki 47 cm-rel született) csak 2-3 hónaposan nőtte ki uezeket.
-Mózeskosár: mi a többfunkciós babakocsi mózesét használjuk. Marci ebben alszik elég gyakran. Berci-alvásidőben pl., mert ilyenkor a kicsi nyűgösebb, nem akarom, hogy a nagyot fölkeltse, meg hajnalban, szintén uebből a megfontolásból (így hamar meghallom, ha nyüszög).

Na, én is jól kiírtam magamból, ami eszembejutott, megyek pihizek egyet, amíg a fiúk hagynak...ehh, ezt kár volt leírnom, Márton Péter már nyökög :shock: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Kép

Kép

Kép
h.nelli
 
 


Szia mindenki, köszönöm a papíros hozzászólásokat!!

Manóci: legközelebb.... :( de a privi ment :)

Timi: :lol: , hogy rendbejött a hátsód :lol: :lol: Marcika iszonyat nagyot nőtt! És a kis dokinéni zabálnivaló!!!

Képzeljétek, ma voltam ctg-n( 2 óra után sorra is kerültem), aztán szintén 2 és fél óra várakozás után jött Bőze doki a műtőből. Megvizsgált, s ezt mondta: remek, bő 1 ujjnyira nyitva, jövő héten szülünk, mint a pinty!!! :lol: :lol: :lol:
Hurráááá, már naon várom!!
Tegnap apával voltunk szülöszoba látogatáson is, elég barátságos volt számomra. Mondhatni, kellemes csalódás.
:D
Kedden újra ctg, és doki vizsgál.

Most lépek, mert a lábam...hehe, nincs bokám, csak egy nagy durung... :lol:

pussy

Kitta
kitta
 
 


Nelli: nálatok is cukor a két tesó!!! :lol:

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy már megint azzal kezdem, hogy "bocs", és hogy már megint erősen off topik vagyok: de úgyszólvan a kertem felett gyakorlatoznak 20-ára a repcsik. Én baromira szeretem őket nézni, csak a lakásból ülve nem lehet. A férjem utlája a tömeget, ráadásul az én pocakommal pláne nem tülekedne. Kérdés, honnan láthatnám a repcsiket, és a tüzijátékot, anélkül, hogy sokan lennének körülöttünk?

Ez kardinális kérdés, úgyhogy help, plíííz!

:( :( :(

:roll:

:P
l
Eger
 
 


sziasztok!!

l! tető?????
remélem nem családiházban laksz,akkor azért nem ajánlom!!!


én is kaptam aventos sterilezőt,meg mellszivót,ezek tök jók,cumisüveg viszont a most kijött tommie tippee a tuti.nézd meg a neten a www.brendon.hu oldalon,megérted,miért,talán még leirása is lesz ott.

timóca!zabálnivalóak!!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


A változatosság kedvéért most egy kicsit on topik leszek.

:wink: :wink: :wink:

Nagyon jó sok, és főleg hasznos dolgot írtatok, kösz'ke mindenkinek! :wink: :wink: :wink:

A fejéssel kapcsolatban: Avent előjegyezve. Szülés után hamar kiderül kell-e, ha igen, akkor lövök egy olyat. (Én kis lelkes amatőr, naív jányka. Kíváncsi leszek mondjuk kb. 2 hónap múlva milyen lesz visszaolvasni a mostani elképzeléseimet... :lol: :lol: :lol: )

Pelus: ezek szerint nem én leszek az, akiből megél majd a Pampers. Bezzeg, a Libero...! :)

Sterilizátor: egyelőre -még- szintén a hagyományos módszerre gondolok, osztán majd jól kiderül, hogy mennyire müxik a dolog. Elvetve mindenesetre nincs.

Fürdőkence, olaj stb.: a gyerekorvos által felírttal indulok neki, aztán majd később jöhet a bolti.

Gyerekolló: kicsit meglepődve olvastam, hogy nektek mennyire nem jött be. Ahhoz képest, hogy minden okos könyvben, újságban, stb.-ben vadul ajánlgatják...

Mérleg: majd kiszámoljuk, hogy jön ki jobban anyagilag. Sajnos, már nem elkészem pontosan, de csak jelképes összegnek rémlik, amit mondtak. (De ha esetleg úgy alakul, hogy nekem kéne elvinni a gyereket a védőnőhöz/doktor nénihez, az sem lesz gáz, mert kb. 5 perces az út...)

Lázmérő: ma majdnem vettem egy digitálisat (Dimarson), de már baromira mehetnékem volt a boltból, úgyhogy majd egy kicsit később.



Ami még meglepő volt a hozzászólásaitokban, hogy a légzésfigyelőt nem említettétek a fontosabb dolgok között. Azt hittem, hogy sokatoknál fog szerepelni. Elvégre -még ha nem is az a kiindulási alap, hogy beteg a baba-, még a széltől is óvni akarja az ember a gyerekét, nem? (Legalábbis eleinte. Na, de amikor már majd "büdös kölök" lesz...! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Továbbra se tartsátok vissza magatokat a tapasztalataitokkal kapcsolatban, tök jók! :wink: Például, azt is megírhatnátok, hogy KONKRÉTAN hol lehet székes fővárosunkban, fel nem boruló poharat kapni??? Már nem tudom, hány helyen néztem. CSöpögésmentes az mindenütt van, de én richtig olyat szeretnék, amit nem borít fel a gyerek. (Ja, és az sem baj, ha nem 4 számjegyű az ára, mint ahogy ma láttam... :evil: )


(kitta! Ezek szerint tegnap találkoztunk -csak nem tudtunk róla. Részemról pont 4-kor csattogtam be, zöld mintás, kivágott, rövid ruhában. Akkor már ment egy kis duma. Esetleg nem valami sötétebb felső volt rajtad, és ki volt engedve a hajad? :?: :?: :?: )

l
l
Eger
 
 


gabi.baba!

Igen, van tetőnk.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy, 1 azaz egy saroknyira lakom a Dunától, szemben a Parlamenntel. Nagyon tetszenek az ilyen repcsi bemutatók, meg a tüzijáték, amikor csak lehet megnézem. Ha belegondolok, hogy mi itt lakunk egy kőhajításnyira mindentől, az egész itt van szánkban, mások meg akár több száz km-t és rengeteg órát utaznak fel az országból, az én férjem pedig nem és nem akar kijönni a sarokra, hát akkor megszívesebben megkaparnám magam...

:evil: :evil: :evil:

(Jó tudom, mással is kimehetnék. A bökkenő csak az, hogy ezzel kábé mindenki így van a környezetemből. Egyedül meg nem olyan... :( )

(Amúgy, kösz jól vagyunk, és remélem ettől nagyobb problémánk soha az életben nem lesz...!)

:wink: :wink: :wink:

l
l
Eger
 
 


Gabi: azt a tommie tippee cumisüveget én is néztem, csak azért nem vettünk, mert úgyse nagyon használjuk. (Aventost meg kaptam egyrészt a mellszívóhoz, másrészt meg a várandós mama csomagban is volt).

l: jó nektek, hogy közel laktok :lol: . Persze nem mindig, de ilyenkor augusztus 20-án jó lehet :lol: Ötletem nincs, hogy honnan lehetne tömeg nélkül nézni a tűzijátékot. Idén mi kihagyjuk, szerintem Marcika még nem csípné.

Kitta: mennyire örülök, hogy nem kell már odajárnom, és órákat várnom :lol: . Most már érted is nagyban lehet izgulni, úgyhogy most már tessék rendszeresen jelentkezni, hogy ne izguljunk :wink: :lol:

Csak mert többen írtátok, hogy rám hasonlít (így jobban össze lehet hasonlítani):
Kép
(nem a csúnya hajamat nézni :roll: , azóta már festettem :wink: )

Kép
Kép
timóca
 
 


Gabi, mitől jobb a tommie mint az avent? Én is néztem már, és nagyon tetszik a formája. De egyéb tekintetben mi mindent tud????
Vendég
 


Kitta,ok. de én is sajnálom, mert azért annyira sűrün nem járunk arra! :( Főleg így már a minimanóval!De mindegy, hátha nem lesztek otthon :!: :( Akkor tényleg majd legközelebb.
De jó, jövő héten már szülés, kezd izgi lenni a dollog!


Timi, tényleg nagyon rád hasonlít! :P :wink:


I, hát nem irigyellek én sem ahol laksz!Egyébként impozáns hely, de azért tavaly szeptember óta?! :roll: Az "jó" lehetett amikor ott tanyáztak a ..................!Gondolom hallottatok is rendesen mindenfélét! :? De majd most szép parkk lesz ott!
Légzésfigyelő, ha lenne neked, és ne adja Isten riasztana, jogosan tudnál újraéleszteni?Ezt csak azért kkérdezem, mert az egy dolog, hogy mindenki megpróbál mindent megtenni a gyerekért, de én pl. nem is tudnáám mit tegyek! :roll:

Mellszívó, szerény véleményem szerint ne szülés után szerezd be, mert már a kórházban hhasznát vennéd!Én legalábbis mindekettőnél muszáj voltam használni, mert már ott majd szét durrant a cici, és le kellett fejjem, különben......!Szobatársamnak nem volt, és irigyellt nagyon, mert így neki kézzel kellett kínlódni!Fontold meg!

Nelli, nagyon édik a tesókák :)

Akkor egy tesóst nyomok én is :wink:

Kép
manóci
 
 


Off

A budai oldalon lakom, jó kis helyen. A környék ugyan forgalmas, de nem a mi utcánkban, és pláne nem hallatszik be a lakásba.

:wink:




On

gabi.baba!

Én is csatlakozom cscsi kérdéséhez. :?:


manóci!

A légzésfigyelő mellett van egy kis füzetke is, amiben többek között az is benne van, hogy mit kell csinálni, ha tényleg gubanc van. (Az más kérdés, hogy a mennyire lennék bepánikolva, és tudnám böngészni, hogy aszongya, kettes ábra... Amúgy, hála az égnek nem volt különösebb okunk beszerezni, csak gondoltam, hogy ártani nem árthat.)

Mellszívó: ha még a kórházban kiderülne, hogy mégis csak jó lenne, ha már meglenne, akkor majd átugrom a szemközti boltba. (Elvégre a szülés után egyből ki-be lehet járni a Klinikáról, nem...? :lol: :lol: :lol: )
l
Eger
 
 


Sziasztok!

CSak gyorsan megint, mert Dóriról vártam híreket már pár napja, kijöttetek???

NA és Dincusék??

I: Bocs, de azért ezen mosolyogtam egy kört, hogy kiugrassz a boltba. :) , Ne hari. A második szülésemnél már én is rohangáltam, mint a mérgezett egér, de az elsőnél még a folyosó végéig alig bírtam elvonszolni magam. Persze én voltam a legsz..bb állapotban az egész osztályon. De más is beszerezheti, aki megy hozzád látogatóba. Használtan is lehet sokat kapni, pl. babaszoba, ha kifőzöd, uaz.

Kép
Kép
szilvih
 
 


sziasztok!

Szilvi,
:) köszi, hazajöttünk csüt. du. Viki rendben van, a lelke nem sínylette meg a kh-i tartózkodást, tényleg le a kalappal előtte. 8) Jól vagyunk mindannyian. Vikinek ab-ot kell szednie (Suprax) minden este 4 ml-t 2 hétig, aztán a nefrológus átállít vmi másikra, majd szept elején mnegyünk hozzá és megmondjami a további sorsunk. Az biztos, hogy ezta vesemedence gyulladást nagyon komolyan veszik. Állítólag a gyomrát nem cseszi szét, mert nem olyan..na ez majd kiderül, de hát ha kell, akkor kell, nincs mese. :? Adom /adnám a Normaflore-t - bármibe teszem nem issza meg :evil: , így inkább adok neki joghurtot, kefírt naponta. Viszont nagyon jól eszik, ennek örülök baromira. :) Azonban elkapatódott, mert valamelyikünk mindig körülugrálta és CSAK VELE fpglalkozott a kh-ban, így hisztisebb meg követelőzőbb.. :roll: de majd visszaáll a régi kerékvágásba. REMÉLEM: :D

Most már Marcikám 7 kiló (20-án lesz 4 hónapos) és átalussza stailan az iccakákat, ált. mindig este 10-kor alszik el és reggel fél 6 és fél 7 között ébred és eszik. És sosem sírva ébred, csak hallom, ahogy motoszkál és kiveszem. Éjjel mindig hason alszik egyébként.
Vendég
 


Jéé, Gergő vonalzója miért nem műxik? :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


l (és Kitta, ha érdekli), ott a Barossban a csecsemősöktől is lehet kapni egy egyszerűt (mellszívó) 2e Ft-ért. Sőt, nekik van saját is, amit kölcsön is adnak, hogy ki tudjad próbálni, hogy beválik-e. Két szobatársam vett is, nekik nagyon bejött.

Kép
Kép
timóca
 
 


szilvih!

Én is csak hülyéskedtem.
Elképzeltem, hogy after szülés szundizok egy jót, majd kipattanok az ágyikóból, feldobok egy friss kismamáknak való, trendi makeup-ot, egy leheletnyi parfőmöt szórok a nyakamra, felveszem a csinos kis hálóingem, kis köntöském. Karcsú bokáimmal belebújok a szigorúan magas sarkú, pompomos kis papucskámba, és átlejtek a boltba, hogy aszongya 85D-s mellszívót kérnék, léccike...
NEHOGY, AZT MONDD, HOGY EZ NEM ÍGY MEGY...!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


timóca!

Köszi a tippet! Remélem, ez most is így van, ugyanis ma hallottam, hogy már no pelus, meg popsitörlő, kéretik azt is vinni befele. :( (Még jó, hogy megkérdeztelek titeket, mit ajánlotok...)



(Off topik

Most jöttünk vissza a repcsi bemutató nézegetésből. Még folyik az edzés, és tök jó hallgatni. Jól esett a kis lelkemnek, meg kell mondjam. Nyammm.... :wink: Jövő ilyenkor gyerek be a babakocsiba, oszt nyomás, nem lesz apelláta! :D :D :D )
l
Eger
 
 


Dóri,nagyon jó, hogy otthom vagytok már, és Vikici is jól van! :) A betegségét meg vegyék is komolyan mert az nem játék!
Marci nagyon ügyi fiúcska :) És szépen fejlődik is.De akkor ezek szerint én is örülhetek, mert nálunk meg Hannus ue. időt alszik, csak más elosztásban.Este 1/2 9, 9 fele alszik el, és reggel 1/2 5-kor kelünk először szopizni.Utána meg 8 körül :) És ő sem sírva ébred, ennek én is úgy örülök! :wink:

I, Repülős bemutató, tök jó volt, mi is néztük egy kicsit, bár mi csak kocsiból, mert épp mentünk családi szülinapra.Eszti úgy be volt tojva, olyan hangos volt.De ez asszem még csak valami edzés, vagy próba volt a 20.-i fellépésre,nem?

Légzésfigyelő, hát azt tudom, hogy adnak hozzá füzetkét, de te sem gondolod komolyan, hogy abból autodidakta módon el is tudod sajátitani az újraélesztést?!Ezzel az erővel nem is kéne elvégezni az orvosit, hogy doki legyek, csak megveszem a szakkönyveket! :lol: :roll:
De a Madarászban van tanfolyam a kismamáknak, asszem ingyenes, és aki komolyan gondolja, hogy megnyugtatná egy ilyen otthon azért az szerintem inkább végezze el, és úgy már valószínűbb, hogy tudna is segíteni a gyerekén, ha baj van!Nem?
manóci
 
 


manóci!

Off

20-ára "gyúrtak" a fiúk. Magát a versenyt majd a tévéből nézzük, most nem hiányzik a tömegnyomor. Viszont olyan aláfestésem lesz, hogy ihajj...!

:wink:



On

Hogy mit tudnék kezdeni a füzetben leírtakkal? Tartok tőle, hogy az erősen függ az ijedtség mértékétől... :cry: Természetesen nem gondolom, hogy pár fotóval, leírással meg van oldva minden, de nyilván mindenképpen hasznos, hogy mellékelve van a kütyü mellé.
És persze ettől még nincs "ellátva" a gyerkőc.
De mondok én Neked jobbat a tanfolyamtól. Miért csak így van rá mód? Szerencsétlen mai gyerekek annyi felesleges dolgot tanulnak az iskolában, hogy az elképésztő. De miért nem tanulnak például elsősegély nyújtást, vagy miért nincs KRESZ oktatás? (Nem jogsira gondolok persze, hanem a gyalogos közlekedésnek is vannak szabályai, túl a piros-zöldön, és a szétnézekamikorlelépeken...) De eszembe juthatna még akár az is, hogy mi van, ha ég a tévé, vagy az olajos serpenyő. (Bár, nem értek hozzá, de ezeket akár osztályfőnökin is meg lehetne tanulni, nem feltétlenül kéne konkrét tantárgyhoz kapcsolni. És aztán évenként/kétévenként átismételni)
Sajnos, mi sem tanultunk ilyeneket, pedig ezek aztán tényleg kapcsolódnak a mindennapi életünkhöz, és akár TÉNYLEG életmentőek lehetnek...

l

:(
l
Eger
 
 


I: Sajna ne mén voltam, akire gondolsz.. :( Tetőtől talpig fehérben nyomultam, bár, a hajam ki volt engedve, többnyire...
Hát, ha addig már nem is talizunk, lehet, a szülőszobán, vagy az újszülött osztályon :lol: :lol:
Te mikor mész legközelebb? Nekem kedden kell mennem.

Timi: igyekszem többet jönni. Már jó itthon a gép :lol:
VAlóban nagy a hasonlóság, de hát nem hiába: anyja fia :lol:
Mellszívó: kaptam kölcsibe barátnőmtől kézit (sztem olyan, mint amit Te írtál, 2e-ért), ő is a kórházban vette. Viszont nem igazán használta, mert nem volt fejnivalója :(
Ki fogom próbáli, ha beválik, és nem leszek hozzá béna, nem veszek elektromosat.

Manóci: legközelebb, ha jötök arra, már mehetünk babás sétára!! Kezdek izgulni, de valahol mégis nyugodtabb vagyok, mint gondoltam leszek. Na, ezt jól megaszontam, de tán érted, mire gondolok...
TEsós kép: :lol: :lol:

Dóri: Nagyon örülök, hogy a család újra együtt otthon!! És valóban nagy szerencse, hogy nincs úgymond utóhatása a kórháznak Vikinél. Az, hogy több figyelmet igényel, érthető, hisz míg bent volt, egyedül ő volt a középpontban, de bizti hamar visszaáll a megszokott kerékvágásba minden.
Az is szupi, hogy Marcika már végigalussza az éjszakát, így nyilván Te is többet tudsz pihenni :lol:

Dincus: remélem, minden rendben, hiányollak én is!!!

Kitta
kitta
 
 


Most pedig visszalapozok, és elolvasom tanácsaitokat, mire is van szükség, hátha találok vmit, ami elkerülte a figyelmünket...

Kitta
kitta
 
 


Asszem, felkészülésből járna egy pirospont :lol:
Mérleg kivételével minden van, ill. légzésfigyi és bébiőr sincs (kicsi a lakás, sztem nincs rá szükség)...ja, és én maradok a kifőzős megoldásnál egyenlőre...
Viszont Jovika tanácsait megfogadom mint fürdető mint cirtomlé v. pótló vízkőfolt ellen!! Ez utóbbiról nem tudtam.

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok

Ezen az oldalon még nem voltam fenn.
Kitta
Nekem a DM-s pelus vált be a legjobban és az nem is drága, igaz, hogy csak a DM-be lehet kapni.
Bébiőrünk van, de csak most kezdtük használni, szerintem jó. Nem volt drága, most akciós az Interspar-ban.

Kép
boki
 
 


kitta!

Kedden van jelenésem... Még nem tudom pontosan mikor megyek, de alighanem reggel.

:lol: :lol: :lol:
l
Eger
 
 


Sziasztok!

Apa lement Balcsira a bő családdal, képviseli kis családunkat. Én inkább itthon maradtam babucival. Tegnap anyukám szülinapján voltunk, csak a 2 testvérem volt ott, Milánnak már ez is sok volt.

Csináltam egy hatalmas lábos paradicsomos tésztát, IMÁDOM!!!! Szerelmünk hajnalán hetente egyszer ilyet főztem, apa ette is szó nélkül, aztán nagyon kedvesen figyelmeztetett hogy ő húsevő, és ugyan szereti a tésztát de nem ilyen mennyiségben :) Azóta csak olyankor eszem ha nincs itthon.
Most gondoltam bele, hogy mi még sosem voltunk egy hétig egymás nélkül!!!! Szerencsére laptop, internet, skype, és webkamera korában élünk, az előbb jól meg is nézegettük egymást.
:lol: :lol:

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!!

Már nem is kellene mondanom, hogy elhavazva leledzünk, most jöttünk meg 50 kg barackkal Szobról, meg Nagymaroson voltunk anyósék nyaralójában... Nem nagyon szeretem azt a helyet, mert nagyon meredek, félek elengedni Dorka kezét...

Csilla, akkor neked elég volt a múltkor a nyaralásból... Mi megint megyünk majd egy hét múlva, Csopakra...

Dóri, örülök, hogy Vikit nem viselte meg, AB:(. De majd csak ezt is túléli. Nelliéknek asszem évekig kellett szedniük, de erről ő tudna bővebben...

Tényleg, Nelli, igaz lett a 6 hetes korról, amit mondtam???

Dincus, már haza kellett volna jönnötök, remélem, minden ok!!! Várunkm ajd képeket szépséges Emmáról!!!

Holnapután lesz egy éve, hogy utoljára mensiztem... :lol: :shock: :oops: Kíváncsi vagyok, ezúttal is 8,5 hónapra jön majd meg, vagy hamarabb, mert Lilla jóval ritkábban szopizik, mint anno Dorka.
Képzeljétek, tegnap délután 4kor letettem, mert mentem lakást kiadni, nagy rohanásban jövök vissza, hogy már biztos balhé van...
Ma reggel fél 7ig aludt, igaz, 9kor meg hajnali 4kor szopizott, de aludt is tovább... :shock:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Boki: szia itt :lol: gyere máskor is
mesélj magatokról, s ha van foto, szeretettel várjuk!!!

I: az jó!! akkor lehet, talizunk :lol: Bár, nekem korán van jelenésem, fél 8-ra bent kell lennem, szülésznőm csináltat ctg-t, aztán megvizsgál a doki, gyors konzultáció... Szo, lehet, én 8- fél 9-re végzek is. Mondjuk, azért ilyen korán megyek, mert a szülésznőm éjszakás műszi után lesz, s még mielőtt hazaindulna, kiváncsi a doki véleményére, nehogy mire hazaér indulhasson vissza szülést levezetni :lol: :lol:

Cscsi: parcsis tészta nyammmm, ha nem lenne tőle savam, amitől majd meg halok, ennék én is!!! De sajna semmilyen paradicsomosat nem bírok már vagy 2-3 hónapja megenni :(
1 hét "egyedül", nem irigyellek. Bár, így, hogy neten tudtok kommunikálni, talán könnyebb lesz elviselni a távollétét férjednek.
Kitartás!!

Szilvih: Mennyi időre mentek Csopakra? Bizti szép lesz!! Bevallom, kicsit irigyellek, már én is úúúgy mennék kirándulni egyet... pedig, még egy darabig nem fogok...
Mesi: mit ne mondjak, én sem bánom, hogy már 9 hónapja nincs :lol: nem tom, neked milyen, én a kínok kínját éltem át, míg el nem kezdtem fogamzásgátlót szedni. Cataflan tabl. mesi előtt 3 napon át napi 3-4 szem, s akkor megúsztam a 4 nap mesit görcsök, szenvedés nélkül. Ha pedig mégsem, akkor ügyelet, szuri :( viszont Cataflantól egy idő múlva már szédültem, zsibbadtak a végtagjaim, néha homályosan láttam...
Aztán babu előtt 4-5 hónappal letettem a fogigátlót, és köv. mesitől újra kínlódások...
Azt mondják,általánosságban szülés után enyhébb lesz a mesis görcsölés. Hát, én ebben nagyon bízom!!!

Kitta
kitta
 
 


kitta!

Bár, alighanem jó korán kell majd kelned miatta, azért nagyon rendes dolog a szülésznőd részéről, hogy műszak után bennmarad konzultálni a dokiddal! Tisztelem az ilyen emberket.
l
Eger
 
 


Sziasztok!!

Túúúl az 50 kiló barackon... :shock:

Nem bírtam ki, meglestem Dincus blogját, remélem, nem haragszik, ha idemásolok Emmáról egy képet!!! Gyönyörű, igazi lányos arca van, ami ritkaság ilyen pici korban!!! (az én lányaimat mindig fiúnak nézték... :x )
Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi :)
6 heten túl: nagyjából alakul a tej. Van, mikor semmi pótlás nem kell, de van, mikor max. 30-40 ml-t megiszik a lefejt tejből.
Most két éjszaka kihagyta a 1/2 1-1 körüli evést, és csak 1/2 4-4 körül evett. Remélem, ez lassan állandósul :lol: Így hajnalban tudtam egy kicsit fejni, ami megnyugtat.
Az éjszakák jók, meg már nappal is van jobb időszak, ha nincs front, csak késő délutántól kemény, mert estig fent van. Viszont kb. 8 körül el tudom altatni persze cicin.
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy így eltűntem, de besűrűsödtek a napjaink! :)

Festünk ezerrel, párom glettel, meg csiszol, én kenek! Tök jó! :D

Még jó, hogy 1 szoba már kész, ott pihizik Mina a babakocsiban, És Rolcsi is ott alszik délben, mert természetesen ők is ott vannak velünk. Mina szobájába már csak a díszítő csík, és a végleges szín hiányzik, az alapszín megvan, azután lerakjuk a padlót és kész!!!

Utána nekiesünk a fiúk szobájának!

Amikor itthon vagyunk akkor pakolgatok, mert már nagyon költöznék!!! Ma a konyhát festjük másodszorra, már az is kész lesz, vihetjük majd a bútort, ami most a fiúk szobájában várja, hogy az asztalos összerakja, kiegészítse...

reakciók:

Dincus, gyönyörű csajszid lett!!! Gratulálok hozzá mégegyszer!

Dóri, örülök, hogy már jobban vagytok, és ilyen jól bírta a kiscsaj!

Nelli, csak nyugi, rendben lesz az a tejcsi!

Kitta, I várjuk a híreket, mikor bújnak már ki azok a babók??? :)

Csilla, paris tészta, én is imádom!!!!

Szilvih, de irigyellek! Mi halasztottuk a nyaralást a költözés utánra, apa valami wellness hétvégét szeretne, addigra a fenekemet is csinosabbá kéne tennem, mert csak azon van már felesleg, de az rengeteg! :evil:

Timóca, popsi??? Tényleg hasonlít rád Martin!

Manóci, nagyon ari a tesós kép! Az a hajzat! :D

Na csajok megyek ezer dolgom van még! Ne hiányoljatok nagyon! :) :wink:

KépKépKép
dikó1
 
 


Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/


Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

képzeljétek Marcikámnak kibújt az első fogacskája! :) :)
nem is nyálzott nagyon, rágta a rágókáit (mind vadiúj, mert a két gyerekem egyik sem rágta semelyiket sem.) tegnap volt 4 hónapos. :)
Vendég
 


Dóri: Nektek is gratula az első fogacskához :lol:
Enyém Marci babám is nagyon szenved már kb. 2 hete a fogával :cry: . De én nem is reménykedek benne, hogy hamar kibújik. Livike is 3 hónaposan kezdett szenvedni vele, és 10 hónaposan bújt ki az első foga - utána mondjuk gyorsan jött a többi. De nagyon kínlódott minden egyes fogával. Úgy néz ki, Marci is ugyanígy fogzik :evil:

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Kitta, csak nem babázol, nem jelentkeztél a mai doki után?! Kit értesít???

I, te is ma voltál dokinál! ,???

Dóri, gratula a fogacskához! :)

Timóca, remélem Marci mégsem fog annyit szenvedni, mint Livike!

A mai napunk szinte csak ébren telt. Felriadt a délelőtti viharban egy dörgésre, és agész nap csak kézben volt ahjlandó szunyálni. Még jó, hogy anyu is itthon volt, így besegített!

Most várom a párom, ma sokáig dolgozik, de mindjárt megyek 3. műszakot nézni. Unatkozom, a gyerkkőcök már alszanak4 Ritka pillanat! :)

Jó éjt mindenkinek, és várom az utolsó babások híreit!!!!!

KépKépKép
dikó1
 
 


Ildi: Kittától még nem kaptam SMS-t :lol: . De amúgy engem értesít.
Jó neked, hogy unatkozol :lol: . Nem is tudom, nekem mikor volt ilyenem :roll: Lányom mint az ördög, soha nem alszik :wink: . Este kb. 11 felé alszik el (de mindig 10 után), reggel már 6 körül fent van, és napközben se mindig alszik. (Ma kivételesen aludt, de akkor meg Marcika volt fogfájós) Bár most nem panaszkodhatok, mert biztos kifárasztotta a hétvégi buli - unokatesója 5. szülinapi bulija, tegnap meg a dédiéknél + keresztszülőknél voltunk. Úgyhogy hazafelé a kocsiban (1/2 7 körül) elaludt, és reggel kb. 7-ig aludt (egyszer felkelt ugyan, mikor a tűzijáték volt, de kb. 2 percig nézte, aztán el is aludt). És délután is aludt majdnem 3 órát :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Ildi: Kittától még nem kaptam SMS-t :lol: . De amúgy engem értesít.
Jó neked, hogy unatkozol :lol: . Nem is tudom, nekem mikor volt ilyenem :roll: Lányom mint az ördög, soha nem alszik :wink: . Este kb. 11 felé alszik el (de mindig 10 után), reggel már 6 körül fent van, és napközben se mindig alszik. (Ma kivételesen aludt, de akkor meg Marcika volt fogfájós) Bár most nem panaszkodhatok, mert biztos kifárasztotta a hétvégi buli - unokatesója 5. szülinapi bulija, tegnap meg a dédiéknél + keresztszülőknél voltunk. Úgyhogy hazafelé a kocsiban (1/2 7 körül) elaludt, és reggel kb. 7-ig aludt (egyszer felkelt ugyan, mikor a tűzijáték volt, de kb. 2 percig nézte, aztán el is aludt). És délután is aludt majdnem 3 órát :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?