Sziasztok:)
szilvih: gratula Lillának
Ez hamar ment (és ne aggódj, ha most ezt vagy 2 hónapig nem ismétli meg- legalábbis Bercinél ez volt
)
I: úgy látom a csajok mindent "ellőttek". Én viszont kavarok egyet, mert nekünk a fülhőmérő nagyon bejött, a végbél-digitálissal ellentétben.
- Pelusok: Babylove,
nem gazdaságos Tesco-márka, Libero, Huggies váltak be nálunk is, bár a 2 előbbi csak addig, amíg nem volt nagyon aktív a baba (amikor már pörgött, forgott, mászott, vmiért mindig kijött a pisi-kaki
)
- Popsitörlő: ha zsíros popsikrémet használsz, jók a vizes alapú törlők, de ha pl. Ung. infantumot írnak föl, akkor jobb a krémes (Pampers, Johnsson).
-Fürdetőkrém: már 1x leírtam, szylvinél műxik is: a doki által fölírt Ung. hydrosum (asszem ez a neve) úgy lesz használható állapotú, ha feloldod vízzel. Én egy kiürült foly.szappanos flakonba nyomtam a krémből, kb. 2x annyi vízzel fölengedtem és jól összeráztam. Még a 21 hós Bercinek is ezt használom.
-Én spúr vagyok
, na meg csak a fejőt sterilizálom, így maradtam a lábosban főzésnél. A vízbe mindig teszek egy teáskanálnyi ciromlevet, vagy 2 citrompótlót, így nem lesz vízköves a motyó.
-Nálunk mérleg sincs, Bercinél kölcsönzős volt 3 hónapig. Szerencsére most nyár van, így nem gond hetente, kéthetente elbattyogni egy mázsálásra. Bercinél is inkább azért volt, mert iszonyú keveset (és gyakran
) evett, én meg aggódtam. Marci egy zabagép, nem is parázom.
-Viszont volt/van légzésfigyelő. Bercinél voltak születése után komplikációk, így beszereztük, most MArci ágyában is ott van, de gyakorlatilg este 10 és hajnali 3 között van használatban.
-Hajkefe helyett én puhább fajta körömkefét vettem (
körkérdés: csajok, Ti találtatok olyan babakefét, ami nem iszonyú puha? mert én eddig nem...), körmüket egész pici körömcsípővel (NEM babáknak árulttal, az használhatatlan) vágom.
-Textilpelus: húú, nem tom, nálunk mennyi van, én vettem anno 20-at, kaptam uennyit, meg örököltem is...mégis állandóan üres a szekrény
A CSEH tetrapelust érdemes venni, van lengyel is, de annak a szövése olyan béna (nem lehet négyzetre vasalni, vékonyabb, lazább szövésű, nekem nem tecc).
-Fürdőlepedő: uilyen tetra-anyagból lehet kapni, 2-3 db elég belőle és eleinte sokkal jobb ez, mint a frottír, puhább, de mégis nedvszívó. Én azt vettem észre, hogy a puha frottír képes zsírpapírként viselkedni, ha víz éri, ami meg jól szíjja a vizet, az meg durva a bébiknek.
-Baldachin nekem se gyün be:) Én rácsvédőt pl. varrtam Bercinél. Uabból az anyagból kispárnát, takarót is.
-Babaruhák: ha előreláthatólag méretes lesz a baba (3500 fölötti), akkor érdemes inkább 62-es ruhákat venni, kevesebb 56-ost, mert előfordulhat, hogy mire odajutnál, rá sem megy a gyerekre. Marcira pl. 4 kilósan már nem bírom az 56-osok jó részét ráadni (mondjuk ő 56 cm-rel született, így az a meglepő, hogy 1 hónapos koráig még rámentek
), míg Berci (aki 47 cm-rel született) csak 2-3 hónaposan nőtte ki uezeket.
-Mózeskosár: mi a többfunkciós babakocsi mózesét használjuk. Marci ebben alszik elég gyakran. Berci-alvásidőben pl., mert ilyenkor a kicsi nyűgösebb, nem akarom, hogy a nagyot fölkeltse, meg hajnalban, szintén uebből a megfontolásból (így hamar meghallom, ha nyüszög).
Na, én is jól kiírtam magamból, ami eszembejutott, megyek pihizek egyet, amíg a fiúk hagynak...ehh, ezt kár volt leírnom, Márton Péter már nyökög