Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kismamik!

Én még csak most lettem babás. Szeretnék keresni egy jó, megbízható dokit, aki végig kíséri lekiiemeretesen a terhességemet, és nála is tudok szülni. Eddig 2 doki esélyes. Varga és Juan. Nem tudom kinek mik a tapasztalatai velük kapcsolatban. Priviben is megírhatjátok, ha gondoljátok. Nagyon köszi a segítséget!

Mindenkinek boldog babavárást kívánok!

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


Megyek!
Időpontot tudok adni fél2re vagy kórházasdi utánra de az nem tudom mikor lesz... márhogy vége a mókának. Megvan a mobilszámom?
Vendég
 


CSERIANIIII, SZUPER!!!
És nagyon tuti a kiccsaj az Uh-képen!
Nagyon örülök!
Vendég
 

 
 

nincs meg a számod...
Vendég
 


Christell,szerintem,ha van kis időd,olvasd el az eddigieket.
Előre elárulom,a Juanról itt nem fogsz jót olvasni,az tuti...
És üdv köztünk :D
Vendég
 


Köszi Lányok a fogadtatást!
Elég sokat írtatok, de megpróbálom végigolvasni. Mindenkinek szép estét kívánok!

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


Szia christell!
Én a Juanhoz jártam, de nem vagyok tőle elájúlva.
Most én is másikohoz akarok járni . Nekem a Varga elég jónak tűnik, a lányok leírásai alapján. Én is feltettem itt a fórumon ezt a kérdést és hát erre esett a választás.
A Juant szerintem ne válaszd nincsenek jó tapasztalataim sőt semmi jót nem hallottam róla.Bocsi, de ez az igazság!
edied78
 
 


Remélem Christell nincs harag...nem akartalak megbántani,csak nem akarom,hogy csalódás érjen...az utóbbi hetekben elég durva dolgok történtek körülötte...
Saját példa:ha csak neki hiszek,akkor ma nincs a kisfiam.
Olyan durván közölte,hogy méhen kívüli terhes vagyok,hogy majd elsírtam magam a stílustól. :cry:
Aztán mégsem az voltam.
Tudom,hogy minden dokiban van jó is meg rossz is,de komolyan nem hallottam róla jót az elmúlt majdnem 3 évben...
Vendég
 


lányok,a lényeget Timiről elfelejtettem este:tudjátok,hogy lett rosszul NST-n?Lefektették tök lapos ágyra,a fejét sem emelték meg,rátették a gépet,amit fognia kellett,nehogy elmozduljon,meg sem moccanhatott,és 40!!!!percre ottfelejtették :!:
Kicsit durva.
Mutassanak egy kismamát,aki negyven perc hanyatt,ráadásul tök egyenes fekvéstől nincs szarul.
Vendég
 


Cseriani,
én 5 percre se tudok hanyatt feküdni, azonnal szédülök, sötétül minden. Ha ezen múlik én is a kórházban találom magam az első NST után :evil:

Voltam védőnőnél, sajnos nincsenek jó híreim. A vércukrom 1 órával a reggeli után 8,2 :cry: pedig 2x is megmértük. A súlyom is ugrott 2 hét alatt 2 kilót, valószínűleg víz mert eddig tök szépen lassan gyarapodtam, a bokám is gyalázatos állapotban van. A vérnyomásom vizeletem rendben, a baba szívhangja is oké. Pénteken vissza kell mennem a védőnőhöz megint 1 órával a reggeli után, megint mérünk vércukrot. Azt mondta ne essek kétségbe, lehet egyszeri kiugrás is. Nagyon remélem mert igen igen nem szeretném személyesen megismerni sem Kun doktort, sem a szekszárdi kórház diétás menüjét. :(
Vendég
 


áfi mit reggeliztél?
Vendég
 


én tegnap megint végighallgattam a befektetés című sztorit,természetesen a cukor miatt. Már nagyon tele van a bugyellárisom vele...... :twisted:
Vendég
 


az elöbb elküldtem anélkül,hogy befejeztem volna...szóval,miután közölte,hogy minden ok,a baba is fejreállt,már nem érdekelt,mit mond a befektetésről :?
Csak itthon kezdtem el bosszankodni rajta :evil:
Vendég
 


Cseriani,
1 kiflit vajjal és sonkával, és 1 pohár édesítőszeres kakaót. Akárhogy számolom nem ettem többet 40-45 gramm szénhidrátnál.
Vendég
 


hát,akkor nem tudok mit mondani.
Figyu,ha kettőkor találkozunk a szülészet udvarán az jó neked?
Vendég
 


Emma,bocsi,hogy csak most...

Csokis-barackos kiflifelfújt

4 dl tejet és 3 dl tejszínt felforralni(főzőtejszín),belereszelni 1 citrom héját.
Kikeverni 2 egész tojást 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral
A cukros tojáshoz apránként hozzáadni a felforralt tejes-tejszínt,közben keverni kell.
Felkarikázol kb.10 kiflit,leöntöd ezzel a lötyivel,picit várj,hogy felszívja a lötyit.
Kivajazol egy tűzálló tálat(én jó mély jénaiban szoktam),teszel bele kiflit,baracklekvár pötyögtetsz rá,meg csokidarabkákat nyomkodsz bele. Lehet rétegezni,de nem muszáj.
Olyan 150-160 fokon kb.45 percet sütöd. A tetejére tegyél almát,nem szárad ki.
Nagyon-nagyon isteni :D
Vendég
 


és mivel ennyit késtem vele,küldök egy roppant egyszerű ráadást:
5 perces fánk:

Ezeket csak keverd össze:
1 kefír,
1 tojás
10 kanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál kristálycukor
1 csipet só

Tegyél fel olajat melegedni,ha jó meleg egyszerűen kanállal szaggass bele az összekevert masszából.
Elvileg a fánkok maguktól megfordulnak,de nem mindig...
Ebből az adgból 18-20 db.lesz
(ha nem áll össze a massza,kis tejet tegyél hozzá)
Vendég
 


Hali lányok!
Christell: ha engem kérdezel: Varga-Juan: 10-0... Az előbbit ismerem, az utóbbiról többnyire csak hallottam, nade nem sok jót... Ha lesz időd, és visszaolvasol minket, sztem te is így fogsz dönteni... és az is lehet, hogy egy 3. orvos lesz szimpatikus.
Szerintem amit itt Szent Áfonyaaa :wink: jóvoltából össztehoztunk/hoztatok, az felér egy tanulmánnyal a szd-i kórházról.
Edina, sztem keresd fel minél hamarabb a Vargát, akár már a terhességed előtt... Úgy hallottam, sok nagyon a betege, és pont a védőnőm(-nőnk) mesélte, hogy fültanúja volt, amikor egy 12 hetes maminak mondta meg, hogy nem tudja garantálni, hogy nála szülhet... (Bár, lehet, ezt nem az elfoglaltsága miatt mondta, hanem a kórházi állapotok miatt...) :roll: :?:
Cseriani, basszus! Szegény Timesz! Hát a 25. vagy akárhányadik héttől már nem is szabad hanyatt feküdni!!!! A babával együtt a méh nyomhatja az aortát (vagy valami fő artériát :roll:), nem jut elég oxigén az agyba, persze, hogy rosszul lesz az ember. De az hagyján, a baba sem jut elég oxigénhez... Ez nagyon durva. Szerintem 10-ből 9 nő ettől tuti rosszullett volna.
Na, örülsz még a bukfencnek? érdekes érzés lehet, ahogy ekkora babók megfordulnak... juj... :shock: Sajnos - vagy inkább szerencsére - nekem ebben nem volt részem mert valamennyi a "kezdetektől" fogva fejen állt. Mostmár igazán megérdemel ez az ügyes kis csajszi néhány szép fodros ruckót... :lol:
Áfi, a cukorra nem tok mit mondani... De a víz ismerős... én is úgy felfújódtam tőle mint egy lufi. (20 kilóból 15 a baba volt meg a víz...) Amíg OK a vizeleted meg a vérnyomásod, addig nincs gond... Dehát ezt te is tudod... Drukkolok, hogy megúszd Kun dokit meg a kórházi diétát, de tuti nem lesz gond. Vigyázz magadra...
Vendég
 


Jujjj, cseriani, ezek nagyon fincsiiiiiik lehetnek! Nagyon szépen köszi, a jövő hétig megcsinálom mindkettőt! (ha lenne itthon kefír, a fánkot már ma megsütném) :cry: De lehet, elzarándokolunk érte a boltba (köbö 1 óra 1 gyerekkel, 1,5 óra 2 gyerekkel...), mert annnnyira guszta!
Na, szép napot nektek... Mostmár tényleg megyek mosni :lol:
Vendég
 


Ja, és Áfi, várjuk ám az élménybeszámolót! (A szülésfelkészítőről... ) :wink:
Petraaaa, Henaaa, és a többiek, vagytok? Hol? (Na jó, én tényleg asziszem, hogy mindenki bír annyit gunnyasztani a gép előtt mint én... Mentségemre szolgáljon, hogy jórészt kényszerből teszem (azt is csak, ha a gyerkőcök engedik), a babanet csak a felüdülés...) :lol:
Vendég
 


nekem is felüdülés,nagyon jól érzem magam"köztetek" :D
Vendég
 


Emma édes itt vagyok én,itt vagyok csak éppen figyelő és gyorsolvasó üzemmódban :)
Kisdedem legtöbbször csak úgy szunnyad napközben ha a karomban tartom (az egykezes reagálások pedig nem az igaziak, mert ujjcsapásaim nem bírják felvenni az agytekervények által diktált tempót és így elvész a mondanivalóm fele...), vagy kendőzve,vagy pedig babakocsiban sétafikálok vele.Jóóól elrontottam na, de majd ezt is kinőjük ecccer.

Most éppen lendő keresztanyuja mellkasán piheg, nagyfiam pedig gyúrmázik és a Verdákat nézi :)

Az ekcéma kijöhet a fejbőrön is? Olyan száraz a kicsilány kobakbőre még hámlik is (nem koszmó,mert sajna abban is volt anno részünk).Valami 5let? Bnőm a Lipobase-krémet javallotta a kencézésre...

Most lépek mert kisült a máááffin (ahogy a kisöreg mondja)....hogy fogok így leposzkulni?!

Cupp!

Kép
Kép
petra78
 
 


Egy kis segítség az újonnan jövőknek. Nekem mindig elveszett a WA-om és a HBSAG-m, ezért:

Kaposvár (Wa):82 528-400
Pécs (HBSAG): 72 514-999
Vendég
 


Köszi Lányok a segítséget!

Nagyon aranyosak vagytok!
Természetes, hogy nem haragszom meg senkire a véleménye miatt. Most tapasztalatot szeretnék gyűjteni, hogy kihez menjek. Az Imre dokit ajánlották még, de hozzá nem megyek, mert amikor nekikezdtünk a babaprojectnek, bementem hozzá, azért, hogy vizsgáljon meg, hogy minden ok-e, belekezdhetünk-e a projectbe. Közölte velem, hogy semmi szükség arra, hogy megnézzen, majd, ha nem jön össze 1 évig, utána úgyis megvizsgálnak. Ezek után kaján mosollyal elkezdte ecsetelni, hogy hogyan kell a gyártási metódust végrehajtani, milyen rendszerességgel, stb. Olyan kellemetlenül éreztem magam. :? És megalázottan távoztam a rendelőjéből. Na ezt én mégegyszer nem akarom átélni. Ezért próbálok megfelelő dokit keresni.

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


Hű, Christell, gondolom, utána meg leperkáltatta veled a tarifáját a semmiért... ? :evil: Már az is baj, ha valaki előrelátó? Legalább egy rákszűrést csinálhatott vóna, vagy valami...
Nem?
Na, itt az újabb ingyenreklám :oops: : Christell, ha a vargadokit választod, megadom priviben a számát, aztán, ha gondolod, be is jelentkezhetsz nála, ha már 1 hét múlva dokihoz kell menned... Csak így fogad a maszekban. Ugye, Áfi... Ha nem tudod, azt is leírom, hol rendel.
Petra, őszinte részvét... a lányom volt ilyen, eddig örültem, és most úgy tűnik, a fiam is ilyen szórakoztatástigénylő-nemalszokelcsakakezedben típus lesz... :cry: :cry: :cry: :evil: Ha nem annyi idős lenne, amennyi, aszinném, a foga jön.
Sztem az ekcéma a fejbőrön is kijöhet... Árminnak most az oldalán vannak pöttyök, és a doki által írt Elocom (1x lehet naponta), meg a Linola mellett néha bekenem a Sudocrem popsikenőccsel (amit anyukám vett tévedésből, de a horribilis ára mellett tényleg nagyon jó) is. Múlik... de mindig előjön. :cry: :cry:
Nem akartalak ám bosszantani benneteket, hogy kérdeztem, hol vagytok, dehát hijjányoztok. :cry: Nna...
Vendég
 


Emma: DEHOGY bosszant az érdeklőésed4Jó hogy valaki olyan is hiányol, akinek nem épp a cickóm vagy más anyai megnyilvánulásom kell :))

Én épp az előbb rúgtam össze a port a fiammal,mert Eszter a csaodával határos módon még alszik, és ő a szomszéd szobában,(velem játszva) a konkrét és többszöri (egyre ingerültebb) kérésem ellenére kiborította az építősdobozát...gonolom senkinek sem kell bemutatnom azt a hangot...de a lány alszik!

Devcsa: én lemaradtam...kinek a telószámai amiket megadtál?

Emma, te a szgéppel dolgozol? Online klientúra?! :))

Kép
Kép
petra78
 
 


képzeljétek,találkoztam áfonyaaaval :D
Átvettem tőle a bugyingókat,meg beszélgettünk egyet.
Meg összefutottam Timivel is,épp Uh-ról jött,NST-re ment...
Az Uh-ja tökéletesen rendben,minden ok nála.
A tel.számokat én sem tudom hova tenni.... :oops:
Vendég
 


Sziasztok!
Megjöttünk ám a nyaralásból, csak nem volt igazán időm írni, csak olvastalak benneteket. Most nagyfiam meg apja elmentek a szőlőnkbe, így kettesben vagyunk pici Domival:) Kicsit legalább tudtam takarítani, porcica-fogócskát tartottam :lol:

Christell!
Én is a Varga dokit ajánlom. A szülésre viszont állítólag csak akkor megy be, ha vállalod, hogy fizetsz egy valag pénzt a kórháznak (persze ha ügyeletes, akkor más a helyzet). Ezt egy szülés előtt álló kismamitól hallottam. Hogy tényleg így van-e nem tudom.
A babagyártó tanácsokból én is kaptam mindkét fiamnál, minden hónapban mentem UH-ra, nézte a doki a peteérést, aztán csak záporoztak az eleinte kínos felszólítások ("ma legyenek együtt"), aztán meg az "ellenőrző kérdések": "voltak együtt?" :oops: Aztán néhány alkalom után hozzászoktam, már nem volt kínos a dolog :wink:

Csajok! Egy kérdés, nem akarok üzletelni, de van két könyvem (új, nem használt!) féláron, Kismamás kiadvány. Az egyik a Szoptatás (1800,-), a másik az Éjszakai gondoskodás(1200,-). Nagyon jó könyvek, a saját példányaimat elolvastam:) Ha érdekel valakit jelezzen nekem!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi
 
 


Lányok,
mindenkinek csak ajánlani tudom a Dadomi által árult Szoptatás című könyvet, nekem megvan, értékes, érdekes, informatív, VEGYÉTEK MEG! :wink: A másikat nem olvastam.

Megjöttünk a kórházból, ma a múlt héten megismert védőnő mutatta meg a babafürdetés csínját-bínját egy hangosan tiltakozó kisfiún, aztán megnéztük a csecsemőosztályt, egy kedves főnővér megmutatta hol mi történik a kisbabával miután kibújt, aztán egy rooming-ines kórterembe kukkanthattunk be, aztán egy kényelmes fotelos helyiségben megtudtunk mindent arról az 5-6 napról amit benn kell tölteni. Megint jól megleptek, nagyon kellemesen csalódtam! Pl nem szólnak ha a babával összebújsz az ágyban, nem kell az ágy melletti ketrecben tárolnod a kölkecet. Meg bőrkontaktus fontosságáról, igény szerinti szoptatásról, tápszer- és cumisüveg mentességről hallottam amit én a rémhírek alapján ki nem néztem volna a szekszárdi kórházból. Sőt megnézhettük ahogy üvegedénykéből iszik az újszülött baba! Mert tud!!! Nem kell neki cumisüveg, nem is használnak. Imádom! :P Tök felvilágosultak.
A császárkakira rákérdeztem. Tényleg meg kell mutatni. Nekikszegeztem a kínos MIÉRT kérdést, és tudtak rá felelni, íme a válasz: nem arról van szó hogy nem hiszik el hogy volt kaki, hanem a ricinusolajat amit megittál azt keresik a tetején, mert ha átment rajtad akkor tuti nincs bélelzáródásod. Meg a színét nézik mert a szenna tea elszínezi. Így biztos hogy a beleid végig sértetlenek, nincsenek elzáródva ami egy hasi műtét után előfordulhat.
Szerintem egy darabig megemlegetnek... volt egy nő a múltkor aki olyanokat kérdezett, és annyit... :D :P :roll:
Vendég
 


nem baj áfonyaaa,legalább megtudsz mindent,amit szeretnél,meg általad mi is :D
Az etetés-itatás dolog annakidején is így volt már,mondtam én,hogy nem tápszereznek,tényleg csak akkor,ha nagyon muszáj.
Egyébként így elmagyarázva már van értelme a kakimutogatásnak is :?
Vendég
 


Ez konkrétan azoknak a laboroknak a telefonszámai, akik bevizsgálják a vért, amit elküld a szekszárdi kórház(HBSAG és Wasserman).
Csak azért írtam be mert nekem szinte sohase voltak meg a leleteim mindig eltüntek.
Most készülök kidobni ezeket a számokat.
Tehát , ha valakinek kell használja egészséggel, nekem segített:)
Vendég
 


ez tök jó,hogy már így kiadják.
Mikor Kristóf született,akkor csak a dokinak adták ki,hiába telefonáltam,hogy fontos lenne :cry:
Vendég
 


Sziasztok!Ez mind nagyon szép és jó amit áfinak mondanak a felkészítőn,de kíváncsi leszek hogy ez így fog működni akkor is amikor bent leszünk. Nem akarok roszzindulatú lenni de hallunk ezt-azt. Azért remélem kellemesen fogunk csalódni és csak a jót fogjuk mindenkinek elmondani!

Kép
Kép
josi
 
 


Ne izgulj nekem se adták ki!
Csak ismerem az ÁNTSZ-eseket ;)
Vendég
 


Josi,
én bízom benne hogy sokminden változott az elmúlt évben-években. Persze nővér kevés van és túlterheltek, nem is tagadták. Ráadásul nagyon megnőtt a születésszám náluk mióta bezárt a bonyhádi szülészet, nem ritka a 7-8 szülés naponta. De én már annak örülök hogy nincs cumisüveg, nincs táp csak orvosi indokkal, és egyáltalán hallottak a korai bőrkontaktusról meg kötődés kialakulásáról, cumizavarról, hogy bíztatnak a rooming-inre... stb. Biztos hogy nem lesz fenékig tejfel, de egy csomó dolog pozitív irányba változott, vagy törekednek rá. (Remélem)
Vendég
 


Sziasztok Kismamik!

Ti hogy alszotok éjjel? Én sajnos nagyon rosszul. Éjfélkor még a plafont nézem, utána pedig ha el is alszom sűrűn felébredek, és forgolódok. Szerintetek ez a pocaklakóm miatt lehet? Ti tapasztaltatok ilyet?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


Sziasztok!
Örülök az újabb önreklámnak, Áfi! :wink: Én is remélem, hogy be is tartják ezeket a dolgokat, az én tapasztalatom az volt, hogy igen - bár minden felsorolt eseményhez persze nem volt "szerencsém", vagyhogymondjam... A poharas itatás pölö tuti, mert Hanna születésekor a szobatársamat is tanították, hogyan itassa meg pohárból vízzel a babáját (akkor még nem volt teje a szobatársamnak, aztán asszem nem lett később se...)
TUTTAM ÁFIII, HOGY RÁKÉRDEZEL A KAKADOLOGRA!!! :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Bár én már az előző felkészítőn vártam, hogy megteszed... :wink: Nagyon jól tetted! Így legalább tudjuk a magyarázatot is. Talán így könnyebb elfogadni... :oops:
Dadomi, peteéréses dolog... :lol: Annyira ismerős! Hanna nekünk így sikeredett... nem volt semmi. Egyik nap a doki jött az Uh-bizgerájjal, másik nap meg Feriapu... :oops: Mi is mentünk 2naponként, volt, hogy szombat délelőtt... Neked elsőre összejöttek így a gyerkőcök, vagy sokadik peteérést kellett ekképpen figyelemmel kísértetned? (Jabocs, most olvasom, soxor voltál... és így mennyi idő alatt sikerült? És miért kellett? Nekem PCO-m volt.)
Petra, annyira hasonlóak a problémáink a gyerkőcökkel... Hasonló korúak is. Hanna most kapott egy bevásárlókocsit, ami kerreg, mint a rosseb, nem tudom, ki volt az a szülőbosszantó idióta, aki feltalálta... rendre ezzel ébreszti fel Ármint. Úgyhogy megelégeltem, és Feriapuval kioperáltattam a kerregőjét... Ti hogy bírtok a kisfiaddal? Mer a lányom szabályosan megőrült és az összes nevelési elvünk csődöt mondott... Mostmár azért konszolidálódott kicsit. Úgyhogy, ha hasonló vérmérsékletű bármely gyermek itt a leendő 2gyerekeseknél, hát semmi jóval nem bíztatom őket... :twisted:
Ja, nem ügyfelezek online... :lol: :lol: :lol: (Röhögök, mert elképzeltem némely hajléktalanomat a gép előtt...) Újságo(kat) próbálok gyártogatni, csekély sikerrel, mert Ármin a csakvelemfoglalkozz korszakát éli éppen.
Mostmár alszik, alszanak, azért van itt szómenésem megint.... De húzok is dógomra.
Ja, tök jó, hogy Áfi, Cseriani meg Timesz összehozta ezt a kórházi talit!
Cseriani: vettem kefírt! Holnap fánk lesz! :wink: :lol:
Vendég
 


Na, még valami: ez a ződ golyó itt a felső képen én vok a 8. hónapban (pont a hasam nem látszik... namindegy), a másikon meg a szerető tesók láthatók. (Hanna a múltkor azért sírt, mert Árminnak leesett a zoknija, éshogy: "meeegfáááziiik, Áááminkaaa...")
Ja, Christell: én se tudtam aludni, végig... Éjjel. Délután kezdetben még sikerült... Dolgozol még? Mer akkor elég kimerítő lehet ez az éccakázás...
Kép Kép

Na,bocs, hogy sok voltam... :oops:
Vendég
 


Emma,te soha nem vagy sok,mint itt senki sem.
Christell,az alvást ne is emlegesd...Kristóffal voltam 4 hónapos terhes,mikortól alig bírtam aludni éjjel,nappal meg bukott le a fejem..és ez azóta is tart. Most,mióta újra terhes vagyok,ha csak tehetem,alszom egyet délután,így legalább nem érzem úgy magam,mint a motyogatórongy. Csak az a ciki,mikor délután lefekszünk aludni,és elöbb elalszom,mint a fiam :lol:
Volt,hogy arra ébredtem,hogy figyel,és vigyorog rajtam :lol:
Az éjszakák kegyetlenek,pörgök-forgok az ágyban,felülök,sétafikálok,stb...Szerintem már készül a szervezetünk arra,ha meglesz a babó,akkor úgysem alszunk majd :? :D
Legalábbis Kristóf a mai napig nem erőlteti,hogy átaludja az éjszakát :cry:
Emma,tényleg jó volt találkoztam velük :D
Csak kár,hogy a kórházban..mondjuk egy kocsmában furán mutattunk volna :lol:
Bevonul három pocak,majd utána fél méterre a hozzá tartozó anyukák :lol: :lol:
Remélem sikerülni fog a fánk..én is veszek ma a kefírt-eltekerünk a boltba-vagyis a Kristóf teker csak,én majd futok utána. Ha fogom alulról a hasam az azért kíméletesebb,nem?? :)
Vendég
 


Emma szerintem tetszik a fiamnak a lányod :D
Elvégre nem lehet elég korán kezdeni..és imádja,ha valakinek hosszú a haja,és lehet tekerni-csavarni :lol:
Vendég
 


látom megint mindenkit kiütött a meleg...
Vendég
 


Emma!
Dani 2 év után (ebből egy év doki), Dominik másfél év után "sikerült". Nekem endometriózisom volt cisztákkal dúsítva, aztán a hormonjaim nem voltak rendben, magas volt a prolaktin, a sárgatesthormonom meg kevés. Minden hónapban vérvétel+ a 10. naptól két naponta "UH-bizergáj":), aztán Dani előtt egyszercsak már peteérésem sem volt, akkor kaptam Clostilbegytet. Gyogyikon éltem (Bromocriptin, Closti, Duphaston - ezt Dominiknál Utrogestanra(hüvelyi) váltottuk, amit nagyon utáltam).
Megérte a két gyönyörűségemért, de harmadik gyerkőcre már nem vállalkoznék.
Ja, Dani előtt volt egy inszemem is (Varga csinálta), na az is elég "muris" egy dolog :oops: Kapsz egy steril üvegcsét, irány vele haza, aztán az anyaggal vissza, de gyorsan ám, nehogy a kis fickóknak baja legyen, aztán a doki "megcsinálja" neked a gyereket, és utána fél órát ott kell feküdni mozdulatlanul. Mi azon röhögtünk akkor, hogy így két apja van a gyereknek, van egy biológiai, és van egy technikai :lol: :lol:
Aztán végül Dani nem akart technikai apukát, csak biológiait, az inszem után három hónappal lettem terhes vele.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi
 
 


Dadomi,
inszemhez ott helyben nem lehet leadni az anyagot? És aki vidéki? Nekünk eltartott volna egy darabig haza meg visszafutni a cuccal :lol:
A felsorolt szereket én is mind kipróbáltam, megtoldva némi saját fenékbe szúrkodott Merionallal meg Choragonnal, bár nekem inszemem nem volt, pár hónapig stimuláltak (Pécsen) hormonokkal, aztán lombikra lettem ítélve a laparműtét után. A fiam ezt nem tudta, így a februári lombik előtti utolsó hónapban, januárban úgy döntött hogy megfogan. :D
Vendég
 


Sziasztok!
Jaj, Dadomi, nagyon "tetszett" a történeted... :) Vagyis, ahogy leírtad. Nem semmi, ennyi időt várni... Mi nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy elsőre sikerült, bár Varga nekünk is beígérte az inszeminációt. Lehet, ettől ijedtünk meg... :lol: Én is kaptam Clostilbegytet is, Duphastont is, hónapokig, mer nekem is leállt a peteérésem... :cry:... A tüszőimet meg valami injekcióval repesztette meg (nemtom a nevét, asszem hsg-hormon van benne, volt vagy 6000 Ft akkor...), úgy lett Hanna. Nem tudom, te hogy bírtad, nekem ezek a mesterséges peteérésserkentő cuccok piszok fájdalmat okoztak... vagy a PCO-tól fájtam eleve... nemtom.
Cseriani, naon jótékony bír lenni a délutáni alvás... Főleg ebben a dögmelegben. Remélemn, azért viszonylag jól bírjátok, pocakosok... Nem irigyellkek benneteket most.
Nekem meg előjött az allergiám, iszonyat... Van köztetetk valaki, aki még hosszám hasonlóan kedvenc növényei közé sorolja a parlagfüvet? :evil:
Megyek, mer Ármin kiugrik az ölemből...
Vendég
 


Áfonyaaa!
De ott helyben is lehet anyagot produkálni, de mivel mi nem lakunk túl messzi a kórháztól, inkább hazamentünk:) Nálam is úgy volt Dominik előtt, hogy elküld a Varga Pécsre, aztán Domi úgy döntött, hogy nem akarja, hogy én Pécsre járjak,és inkább befészkelte magát a pocimba. Bár mondta a Varga, hogy ez a pécsi "ijesztgetés" már párszor bevált, és sok baba fogant meg így az utolsó pillanatban. Lehet, hogy nálam is ezért vetette be :P
Enikő is ilyen nehezen jött össze? Vagy csak a pasik ilyenek? :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi
 
 


lányok,hogy ti miken nem mentetek keresztül... :cry:
Nem irigyellek benneteket.
Más meg sorra szüli a gyerekeket,de minek?? :twisted:
Emma,bocsi,láttam,hogy írtál,de nem tudtam visszaírni,ne haragudj. Épp azt a kiflis kaját csinálom,amit leírtam ide is. Halli,a 2 megmaradt fehérjét verd fel habnak,keverj bele kis lekvárt,és azt is teheted a tetejére. Ezt elfelejtettem :oops:
Vendég
 


Áfiii, ez borzasztó... Choragon, azaz! Azt kaptam asszem én is...
Ja, tényleg, az inszemen én is elgondolkodtam: mi vajon hol oldottuk volna meg? jajistenem... :oops:
Neked mi volt a probléma? Enikő sikerült, és utána lett valami gáz? Bocs, hogy itt faggatlak, ne is írdd ide, ha túl indiszkrét, de az is lehet, hogy már írtad is... Csak érdeklődök itten, és szörnyülködöm, hogy mennyi nőnek(párnak) kell szenvednie a babáért... :cry:
Vendég
 


Emma!
Szerencsére tüszőrepi szurira nem volt szükség, megrepedtek mindig maguktól. De a peteérést én is nagyon megéreztem, pár napig nagyon fájt mindig a hasam, szinte éreztem, hogy mikor repedt meg a tüsző.
Látom nagyon Varga dokis társaság van itt:) Bár nem csoda, szakmailag ő itt a legjobb. Nekem is el kéne már mennem hozzá, aktuális lenne a rákszűrés, de mindig csak halogatom, pedig úgy beszéltük meg a 6 hetes kontrollon, hogy a nyáron meg kéne csinálni, hát asszem ősz lesz belőle. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi
 
 


Emma,
azt hittem tudod :) Én is PCOs vagyok+ a petevezetőim átjárhatatlanok a lapar alatt végzett átjárhatósági szerint. Hogy akkor hogy estem teherbe? A kontrasztanyag amit próbáltak átnyomkodni a petevezetőkön, valószínűleg "áttörte" az elzáródást az egyik oldalon. Hogy spontán peteérésem hogy lett? Csoda. :wink:
Dadomi,
képzeld a lányom az elhatározás utáni 3. hónapban teljesen spontán és gond nélkül fogant. Akkor fiatalabb is voltam, a PCOm se dühöngött ennyire, a petevezetőim is (valószínűleg) rendben voltak... valami menet közben romlott el. :( Nem érdekel, a lényeg hogy sikerült. Ha összejön a harmadik spontán akkor jó, ha nem akkor örökbe fogadunk. Most is sorban állunk, majd a szülés után visszalépek, úgyis lejár az alkalmassági határozatunk.
Cseriani,
szerintem is szörnyű hogy olyan emberek fogannak babákat sorra akik rohangálnak aztán elvetetni, aki meg tényleg szeretne családot és szeretben nevelné a gyerekeit az lesz beteg :( Egy barátnőm is most készül az első lombikjára... :(
Vendég
 


Szasztok!
Hát, akkor jól éreztem... :cry:
Dadomi, én még a hathetes vizsgálatot is halogattam, úgyhogy a 8. héten el is bírtam vánszorogni szeretett dokinkhoz... :( De azért csak intézd azt a rákszűrést mihamarabb. (Nekem a jómúltkor sms-ben megküdte az eredményt, nemtom, műkszik-e még ez a rendszer... Jó volt, mert nem kellett telefonálgatni.)
Áfiii, vaaan máááár időpontod? :twisted: (Bocccs)
Cseriani, köszi a tippet! Most megyek fánkot sütni, a várható siker reményében egyből dupla adagot, úgyhogy majd beszámolok az eredményről!
Kiért kell legközelebb drukkolni? (Amellett, hogy Timeszért folyamatosan, hogy minél hamarabb hazamehessen...) :D
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?