Új privát üzeneted érkezett!

Forti Nagytarcsarol mennek...hanytol is lenne a tali kulonben? Szerintetek nagy mereszseg lenne elindulni egy 4 honapos manoval reggel, mondjuk bemennek a melohelyre (meg ugysem lattak), aztan onnan Mikkamakka. Vagy ne nyuzzam?Kép Csak igy esetleg apa is el tudna vinni..

Forti ja es koszi a bokot Lackorol, en is total bele vagyok esve.Kép

Dec8 Hanna tok cuki a dobbal!Kép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly
Huhh Nagytarcsa, az eléggé kiesik a 13. kertõl. Kép Kép A merészséget illetõen szerintem ezt neked kell érezned, hogy Lackó mennyire nyugis gyerek, elviseli-e ha nincs otthon a nap nagy részében. Tud-e aludni bárhol és bármikor. Bár erre azt szoktuk mondani Zsanival, hogy azért mert nyugodt gyerekeink vannak azért nem kell kihasználni õket. De mindenki döntse el maga hogy mennyit bír a csemete.

Többiek merre vagytok????? Olyan üres itt minden nélkületek. Sheila és Kata007 Melissa és Dóri lassan 1 éves lesz, ti merre vagytok???

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Most csak bekukkantok gyorsan fürdés elõtt, és elújságolom nektek, hogy Marci két napja mászik.Kép Bár igen érdekes módon, de bárhova odaér, ahova akar. Nincs egy nyugott pillanata sem az embernek. Ma pedig bemutatta, hogy hogy kell oldalazni az asztal mellett.Kép Nem akartam elhinni.

Orsoly, Dec8!
Nagyon aranyosak a babák! Kép

Képzeljétek, ugyan 12 éve van jogsim, de az elmúlt 8 évben talán ha 100 km-t vezettem. Ma viszont kitaláltuk, hogy hosszú lesz a nyár, itthon lesz Dani is, milyen jó lenne kijárni napközben a telekre (kb. 7 km.). Na vezettem is egy kicsit. Úgy izgultam, hogy iszonyat. Rémes, hogy milyen vagyok. Pedig nézem az autókat és szinte minden másodikban nõ a vezetõ, én meg itt izgulom halálra magam.

Djeszter
djeszter
 
 

 
 

Ma szinte egész nap vasaltam és még mindig nem értem a végére. BrüüürüüüüüKép(( Du olyan jó lett volna lemenni sétálni, de pont akkor kezdett el esni az esõ, így maradtunk itthon. Viszont megérte, mert Lili felállt az ágy mellett magától, reggel pedig úgy kezdte a napot, hogy kétszer is mondta, hogy APA.Kép

Orsoly,
Nagyon ari Lacko.

Dec8,
Hanna gyönyörû baba.

Forti,
Boldog 9. hónapot Levinek!Kép
Tök jó, hogy magától alszik el! Lili is régen csinált ilyeneket, de leszokott róla, most már csak szopival hajlandó elaludni. Viszont pár napja egész jól eszik. Ma is elfogadott 100 gr. uzsit.

Tüni,
Boldog szülinapot kívánok!

Djeszter,
Pont így vagyok én is a vezetéssel. Korábban ha vezetni kellett, akkor kezem-lábam remegett, azért most már jobb a helyzet. Igaz most is elég ritkán vezetek.

Nyuszi,
Ezt találtam a Babaneten.

Budapest Taxi 433-3333
csak ülésmagasítójuk van, indulás elõtt 1 órával elõbb be kell szólni, hogy jelezd, ha kéred

Est Taxi 244-4444
Cím:
Indulás elõtt 1 órával jelezd igényedet

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Djeszter
Gratula a mászáshoz Marcinak!!!
A vezetés gyakorlásához pedig kitartást, bele fox jönni, nagyon jó dolog! Kép

Ilke
Hát ez a Lili manó!!!! Nagyon ügyi. És már beszél is?? Naaaagy-naaaagy gratula.
Részvétem a vasalás miatt, apa jól kiszúrt veled hogy kaptál új vasalót. Én holnap kezdem a vasalás projectet.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Ilke

Nagyon koszi. Latod ez nekem is eszembe juthatott volna. Marmint hogy a babaneten kutakodjak.
Nagyon ugyes Lili es lattam a kepet a profilodban, gondolom ramol ezerrel...Kép
Es legalabb a parod hallotta amint megszolitjak? Biztos dagadt a melle a buszkesegtol.Kép

Forti

Nekem is a napokban jutott eszembe Kata007 es Sheila.Kép Meg is neztem a tablaban mikor lesznek 1 evesek a Manoik!

Zita

En azert nem vagyok annyira vidam az utazastol...Na nem azert mert anyosekhoz megyunk, hanem mert elore felek tole, hogy mennyire fogja kizokkenteni Emiliat. A multkor folyton rajtam logott, 2 orankent szopott, este alig lehetett letenni aludni. Igaz, akkor meg csak 4.5 honapos volt. De most is nagyon nehez idegen helyen elaltatni. Napkozben meg sosem sikerult peldaul anyunal letennem. Elalszik a vallamon ,aztan ahogy megprobalom letenni gorcsosen kapaszkodik belem es nyafog. Es persze felebred.Kép Szoval meglatjuk. Persze Angliat szeretem en is, de azert nem laknek ott. Mikor legutobb kint voltunk egy hetig rettenetesen faradtan jottem vissza.

DjEszter

Gratula Marcinak a maszashoz!Kép
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Djeszter, Ilke en is igy vagyok a vezetessel, 10 eve van jogsim, hat kb 200 km-t ha vezettem vele....Ma majdnem hazajottem az Auchanbol (kb 5 kmKép), de aztan inamba szallt a batorsagom. Pedig apa nemsokara kap ceges autot, es akkor itt maradna a kocsi....

Forti! Hat ez az, hogy Lacko nagyon nyugodt gyerek, husvetkor szegennyel vegigjartuk a fel rokonsagot es mosolyogva turte. Csakhat en sem akarnam ezt kihasznalni. De lehet felmegyek egy netes ismeroshoz napkozben, ott talan alhatna kicsit. Na majd kiderul addigraKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Már jó rég írtam, de tegnap és ma Anyukámnál voltunk. A gyerekek szerencsére már jobban vannak, az orrfolyás elmúlóbanKép, én viszont csak trombitálok egész napKép.

Dec8, Orsoly!
Csodaszépek a babáitok! Lackó az apukájára hasonlít, ugye Kép?

Ilke!
Lili nagyon ügyes! A beszéd meg egyenesen csúcs! Pontosan egy hónappal fiatalabb Ádámomnál, õ bezzeg semmi értelemeset nem mond még annak ellenére, hogy egész nap be nem áll a szája. De ez egyáltalán nem zavar, így is megzabálom, amikor össze-vissza hablatyol KépKép.
Rám holnap vár 4 adag mosott ruha, amit ki kell vasalnomKép. Már elõre rettegek...

Djeszter!
Marci is elkezdett mászni? Na, akkor mostantól nem lesz elég a két kezed és szemed Kép.
Holnap feladom a csomagot. Sajna, nálunk csak a garázsban volt hely a tárolásra, így picit poros. Ha kimosod, biztosan jobban néz majd ki a cucc. Ha nem kell, akkor ne fáradj veleKépKép!

Tüni!
Ez a Tied szülinapodra Kép

Forti!
Ádám is mindig feláll a kiságyban Kép. Errõl próbálom leszoktatni, de ez a nátha sajnos közbeszólt Kép. Én is a simogatós-vigasztalós módszert "használom", eléggé bejön, viszonylag hamar visszaalszik (3-8 perc). De az furcsa, hogy az elsõ ébredés után hamar elalszik, utána tovább tart, legközelebb még tovább Kép. Nálatok hogy van? Ha elmúlik a nátha, megint kezdjük (folytatjuk), hátha sikerül. Ha nem, hát akkor marad az éjszakázás.

Sasha!
Ádám is 3-4 alkalommal ébred miden éjszaka. Gyakorlatilag kétóránként. Ha sikrül, leszoktatom róla, ha nem, hát nem (lásd fentebb). Akkor õ is olyan lesz, mint Noémi, aki mostanában (közel 3 évesen) kezdi átaludni az éjszakát. Nem
valami fényes kilátások...

Judy!
Gergõ jobban van már?

Na, megyek,
jó éjszakát,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Forti,
Részvétem a holnapi vasalás projekt miatt, nekem így estére már a derekam, lábam, karom, mindenem fáj. Ez van ha 1-2 hétig elhanyagolom. Viszont az vígasztal, hogy végre ez a szerkentyû csapvízzel mûködikKép.

Nyuszi,
Képzeld pont kiment a szobából a párom, így nem hallhatta az apázást. Persze utána egész nap mondogatta Lilinek, hogy apa, de a pindurka csak édesen mosolygottKép.
Talán most már jobban fogja viselni Emi az utazást. Majd készítesz egy pár képet nekünk?

Orsoly,
Mintha csak rólam írtad volnaKép! A Tesco komoly 5 percre van tõlünk, de még eszembe nem jutott, hogy én is vezethetnék onnan haza. Majd nyáron kellene szerveznünk valami homokbányába egy kis rallyzástKép.

Jó éjt,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Panda
Én asszem pont tegnap írtam hogy elkezdünk aludni tanulni. Eddig sikerrel, igaz kicsit macera, mert én lefektetem, beszélek neki, és ahogy ellépek az ágytól már áll is fel. Persze én most a nappalról beszélek. Szóval macera, de a végén én gyõzök, mert csak elalszik simi miegymás nélkül. Viszont képzeld észre vettem hogy azóta napközben is jobban megy neki a szunya. Úgy értem idõtartamra. Ha én altattam az utóbbi idõben akkor jó esetben 1 órát ha aludt, és dög fáradtan, nyûgõsen ébredt. Most viszont 2-3 órákat alszik, nem ébred meg közben és mosolygós vidám az ébredése. Az éjszaka mióta nem altatom egyenesen szuper. Nem ébred csak reggel 5-6 körül és este már legkésõbb 8-kor alszik. Szóval nálunk alakul a dolog, hozzáteszem hogy azért én már láttam ebben a dologban Levi részérõl egy kis plussz hisztit is, ha ez nem lett volna akkor nem zavartatom magam, de így lépnem kellett. Elsõsorban az õ nyugodt alvása végett. Gondolom neki sem volt jó, hogy fél óránként ébredt és keresett hogy hova tüntem az ágy mellõl.

Orsoly
Örülnék ha talizhatnék álmaim pasijával, de nem akarlak rábeszélni semmire. Kép Kép Kép
Ja a tali az 2-tõl szokott lenni.

No mára elköszönök, mindenkinek jó8!!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Orsoly!

Még nem tudom biztosra, de ha minden összejönKépKép, akkor én elmegyek érted szivesen, viszont a visszafelé már nem biztos, hogy ilyen egyszerü, azt esetleg meg tudod oldani? Ha nem akkor, azt is meg tudom, de azért egyszerübb lenne...

Holnap csak este lesz netem (pontosabban net van, csak gép nem lesz hozzá...)!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Panda Lacko kikopott apja, nagymamam szerint egyenesen a szajabol (engem kihagytakKép). Teny, hogy apa kiskori kepei mintha Lackorol keszultek volna (csak a haja volt masKép). Apa nagyon buszke is arra, hogy ilyen szep fia van, es mindig magara veszi a bokokat (ha a fia ra hasonlit es szep, akkor o is szepKép)

Forti hihi, na lehet Beszti segitsegevel megoldjuk a nagy talalkozastKép

Beszti jajjjj, nagyon megkoszonnem, azert egyszerubb lenne, mint vegigvonszolni Lackot fel BudapestenKép Apaval meg majd beszelek, hogy azert a hazahozast oldja megKép Meddig szoktatok maradni?

Ilke en total benne vagyok homokbanyas rallyban, en is mindig ezt mondogatom paromnak, hogy elhagyatott helyre menjunk. Pl tavaly elmentunk a falu melle az autosmoziba (nagy betonpalyaKép), ottan kerengtunk egy darabig. Aztan mondta hogy na vezessek haza (kb 2 kmKép), majd osszefostam magam mire hazaertunk. Egesz egyszeruen rettegek a vezetestol, pedig allitolag nem is vezetek rosszul. Hogy mitol van ez?Kép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Hát mi még mindig nem gyógyultunk meg. Sõt már nekem is fáj a torkom és bedugult a nózim. Gergõ szerencsére már láztalan, és ma éjjel már nem volt riadó. Az orra még tele van, sokat szívjuk. Tegnap mondjuk jól ránk ijesztett, mert elment a hangja. Még az ügyeletet is felhívtuk telefonon, hogy ez lehet-e a torokgyula miatt. Igazából azért féltem, mert a férjem húgánál a gyerkõc gõzsátorba került a rekedtség miatt, de neki kruppos volt. Szerencsére megnyugtattak, hogy ez csak a betegség miatt lehet, de ha lenne valami jönnek.

Vezetés
Nekem is van jogsim, de én se vezetekKép Amikor még Sopronban laktam, ott vezettem, de Pesten nem merek sajnos. Pedig nekem is kéne egyre jobban, mert így nagyon apától függünk. Úgyhogy jöhet a bánya-ralli.

Hát, most már jó lenne, ha meggyógyulna a ded. Szerdán lesz a feledik forduló, remélem addigra meggyógyul. Szerencsére a kedve jó és már az étvágya is kezd visszajönni. A cici reggel kõkemény volt, hogy elmaradt az éjszakai mûszak. A teát még mindig kinevetiKép A gyógyszerbeadást már hõsiesen tûri, bár vág hozzá képeketKép

Djeszter
Gratula Marcinak a mászáshozKép

Forti
Boldog hófordulót!
Gratula az alváshoz. Mi a módszered? Nálunk a nappali alvással van gond, csak a cicivel megy. Szerencsére éjjel jól alszik.

Nyuszika!
Gergõ is sokkal ragaszkodóbb volt most az utazás alatt, nem nagyon lehetett magára hagyni és volt, hogy már hajnali 4-kor kukorékolt.

Panda
köszi, remélem már igen. A beszéd a fiúknál késõbb jön, mint a lányoknál állítólag.

Na pusz,
Judy és Gergõ baba
Judy (fodroczy)
 


Nyuszi,
Hát igen, a gyerekeket eléggé meg tudja viselni, ha kizökkentik õket a megszokott kis életükbõl. Legalább annyi szerencsétek van, hogy nincs komoly idõeltolódás.
Élni én sem tudnék sehol külföldön, azt hiszem...

Vezetés: tegnap én vezettem Visegrádig és vissza az új verdával. Tök jó volt, csak állandóan kerülgetni kellett a maratoni futókat, és emiatt dugó is volt. Mire nagy nehezen megelõztük a mezõnyt, a páromnak eszébe jutott, hogy ugorjunk be Szentendrén a sógorékhoz a telekre. Ott épp csak annyit idõztünk, hogy a futók újra megelõzzenek minket, és megint dugó legyen. Végül kerestünk egy szökõútvonalat, és azon kerültük meg a tömegeket.

Rájöttem egy érdekes dologra: Solymi a sötétben nem sír! Tegnap kivettem szopizni 10-kor, alva szopott, letettem. Kb. 10 perc múlva feltámaszkodva üvöltött. Kicsit felvettem, leraktam, üvöltött. Simogattam, énekeltem, üvöltött. Felvettem, leraktam, üvöltött. Elegem lett, úgy döntöttem, hogy akkor most alvás van. Befeküdtem az ágyamba és leoltottam a villanyt. Szinte azonnal elhallgatott a kis majom, és elkezdte szopni az ujját, aztán nyilván elaludt. Reggel viszont már 1/2 6-kor kukorékolt, a jó világosban Kép Úgylátszik, valahogy sikerült belekondicionálni, hogy a sötétben aludni kell - bár nem tudom, hogyan...

Akkor végül hol és mikor lesz a tali?

Zita
parazita
 


Képzeljétek tegnap óta simán négykézlábra áll Dodo - bár igy haladni továbbra sem tud, az maradt a kúszás - hátrafelé Kép Már simán lekúszik a parkettára - tegnap a fotel alól szedtem össze. Le is cseréltem a profilunkat erre a képre...

Tüni
boldog szülinapot

Vezetés
Én bezzeg imádok és tudok is - de nincs mit. Csak ha kölcsön kérünk autót, akkor szoktam, vagy apósomét. Pedig én lazán grasszálok Pesten is - sõt Londonban laktam 3 évig - na ott minden nap vezettem és imádtamKép
sebaj, egyszer lesz saját kocsink is! Igaz, egybõl kettõt kell venni, mert jelenleg állandóan azon versengünk apárommal, hogy ki vezessen, ha nálunk van egy verda. Viszont, most, mivel én vagyok itthon, én járok a szomszéddal gyakorolni - megkért ráKép

it és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Hali!
Nincs sok idõm, csak leirm, hogy a Gabi tegnap hason emelgette a fenekét és elkúszott hátra 10 cm-ert.Kép Jó nem sok, de eddig semmi hajlandóságot nem mutatott és hason sem birt meglenni 1 percnél tovább, most pedig itt tornázik mögöttem hason. Felültetem és két másodperc múlva már hason van és 2 perc múlva már ordítKép F*szaKép

na puszi, már megint ordit
sasha és a 29 hetes G.

Kép
sasha
 
 


sziasztok!

Gyorsan írok, a fiam uis nagyon jól elvan kivételese a járókában. Aztán megyek dolgozni, feltéve, ha hagy.

Szuper hétvégénk volt, szombat du-án kimentünk megnézni a szokásos sétánkon a rendõrnap elõkészületeit, hát Danit teljesen megbabonázták a körhinták, úgy bámulta õket Kép Persze a babakocsiban állandóan felállt, néha már cipõvizsgálat közben majdnem bukfenc is volt, fejen állt a gyerek a kocsiban.Kép Szerencsére van kikötõ heveder, így nem tud kiperecelni, de szerintem ennek ellenére, akik láttak minket, azok szívszélhûdést kaphattak. Persze Dani nagyon élvezte. Aztán elfáradt és csak ücsörgött nézelõdött és kiflit majszolt Kép

Vasárnap anyósomék egész nap vigyáztak a Danaira, mi meg elmentünk a Hûvösvölgy körüli hegyekbe teljesítménytúrázni a barátainkkal. Most az egész fenekemben izomlázam van + a vádlimban, de nagyon jó érzés. Dani közben itthon nagyon jól érezte magát, még aludt is cici nélkül. Persze örömmámorban tört ki, amikor éppen ébredezett és ott látott minket apával.

Közben jön a bal felsõ fogunk, már látható jelei vannak, az íny lentebb van egy kicsit. emiatt pénteken nagyon sokszor felébredt, keservesen sírt, de még mindig nem törte át az ínyt a fogacska. Lefektetés után 1 órával ébredt kb. 10 percenként, cicit nem kérte, mert nem volt éhes, így néztük az ablakból az autókat, megmaszíroztam és úgy visszaaludt, de nagyon sokszor ébredt. Tegnap és ma éjjel viszont nyugodtan aludt.

Közben kiütésünk is van vmilyen kajától, valszeg a kecskeméti paradicsompürés krumplitól. Kép

Tüni
Dentinox-ot simán lehet venni a patikában, de én elõtte megkérdeztem a dokit, mit mond róla.

Fogak:
Ti adtok vmi fluor készítményt v. mást a fogakra?

Úszás:
Mi is a Huggies úszópelust használjuk.

Rit
Ok, akkor szerdán találkozunk úszáson.
A férjem is informatikus és most rendszergazdai állást pályázik egy multinál, mellesleg az én melóhelyem mellett van egy udvarban.

Djeszter
Én is uígy vagyok a jogsival, kb. 8 éve nem vezettem, most kezdetm újra, ráadásul jó nagy kocsival ford focus combival Kép + pesti õrült forgalomban. szerencsére a tájékozódóképességem nagyon jó, de én is szétizgultam magam az elején. Az viszont elkeserítõ, hogy legtöbbször pofátlannak kell lenni, mert senki nem akar beengedni egy-egy sávba, vagy máshonnan.

Orsoly
Az biztos, hogy egész más elhagyatott helyen egyedül vezetni, mint forgalomban, ugye ott jobban kell figyelni. Én elõször a Hungária krt-on fostam, pedig a férjem ott ült mellettem, de nem szólt bele mit csinálok, és egész jól ment. a lényeg, hogy minden alkalmat ki kell használni a vezetésre, mert úgy jön bele ismét az ember.

Most ennyi, szép napot nektek!
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


sasha
csak türelem! tudod az rózsát terem! Már egyedül tud ülni Gabcsi? Nem semmi!

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Beszti!
Jöttök dokihoz? Ha igen, melyik nap és mikor?

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a szülinapi jókívánságokat! Tegnap kaptam igazi, nagy feketeerdõ tortát. És tudjátok, hány szál gyertya volt rajta? 18Kép A párom nagyon figyelmesKép

PandaKép
Ha legközelebb Szszm-on jártok, összefuthatnánk. Nagyon kíváncsi lennék a csemetéidre élõben isKép

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni
 
 


Látom mindenki élvezi a jó idõt, csak mi vagyunk szobafogságonKép

Tüni
Utólag is boldog szülinapotKép

Pusz
Judy
Judy (fodroczy)
 


Hali!

itt vagyok!

Gumicukor!
Köszi. Igen tud ülni már egyedül. Kb 1 hónapja, 3 hete. Azért nem ült még fel eddig magától, mert hasizomból próbálja... úgy még nem megy, de iszonyat milyen magasra felhúzza magát, pusztán hasizomból.Kép

Jól kisétáltuk magunkat, csodaszép idõ van! Gabin csak egy rugi, body, vékony pólópulcsi volt. Sapka se kellett. Úgy örülök.Kép És holnap még jobb idõt mondtak!!!

Judy!
Remélem mielõbb vége a szobafogságnakKépKépKép

Tüni!
Megkésve, de Boldog Szülinapot!

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Beszti!
Most olvasom, hogy nincs ma neted. Voltunk délelõtt a dokinéni felé, de a héten szabin van, úgyhogy helyettesítik, a rendelés meg össze-visza van Kép. Fontos Nektek ez a hét, vagy jó máskor is?

Forti!
Nagyon ügyi vagy, hogy Levit sikerül altatnod. Szóval, Nálatok sem fenékig lekvár az alvás... Pedig úgy irigyeltelek pár hónapja, mikor írtad, hogy napközben csak beteszed Levit az ágyába, és magától elalszik. Ugye Te írtad, nem keverlek mással?

Sietek a postáracsomagot feladni (DjeszterKép), úgyhogy sziasztok,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nincs sok idõm netezni, mert folyton lent vagyunk Petivel a jó idõben. Tegnap, a rossz idõben apa netezett.KépKép

Zita!
Írtam korábban, hogy ez a hét kilõve, tele lett elfoglaltsággal, ráadásul négy napos a hét vége.Kép Majdcsak összejön egyszer.

Tali:
Nekünk mindegy, jó a 7-e is.

Alvás:
Mi felhagytunk a próbálkozással, szoptatok éjjel is kétszer, de pl. a múlt éjjel ötször keltünk, Petinek megint jön a foga. Pedig én már úgy láttam, hogy áttört, de mégsem, mert nyálzik, meg mindent megesz, meg sírdogál is szegény. De most alszik.
Viszont a nappali alvás gyönyörûen mûködik, reggel szopi után és délben ebéd után szó nélkül hagyja magát letenni. És mindkétszer alszik két, két és fél órát. Ja, és este is szó nélkül hagyja magát letenni, ha végigcsináltuk a szokásos esti szertartást - fürdés, elõtte játék apával, utána szopi, együtt bevisszük, egy-egy puszi apától, anyától, a játékok örülnek, hogy Peti megjött, apa kimegy, én még összepakolok a szobában, aztán én is kijövök, és akkor pár perc múlva már alszik is.

Most viszont megyek, mert felébredt.

Mindenkinek szép napot, a betegeskedõknek jobbulást!

Nyuszi!
Nem tudom, mikor utaztok, de nagyon jó utat kívánok, vigyázzatok magatokra!Kép

Jogsi:
Én több, mint 11 éve vizsgáztam, és azóta sem vezettem. Nem is áll szándékomban, igaz, végül harmadjára sikerült, de érzem, hogy nem igaztán nekem való.

A hónapfordulósoknak nagy gratula!Kép

Üdv
Dió és Peti
szabotimi
 
 


Sziasztok!

Nagyon nagyon rég nem írtam, de néha azért benéztem egy kicsit olvasni hozzátok..
Velünk semmi különös nincs, Bettinek még mindig nincs kinnt a foga, de az alsó kettõ nagyon készülõdik, szenved vele rendesen. Még a mászás sem megy (ezt nem is bánom), leginkább üldögélni szeret, közben teljesen körbeforog, vagy rugózással arrébmegy a kiszemelt játék felé. A kezét leteszi oldalra, úgyhogy már nem sok választ el a mászástól.

Sasha, nálunk is 2-5 felkelés van éjszaka. Én már rég nem szoptatok, úgyhogy teát kap egy pár kortyot. Aztán simán visszaalszik. Annyira jó lenne egyszer legalább hat órát aludni egyhuzamban!

Csics, én örököltem egy bébikompot, de csak akkor teszem bele, ha pl. nyügös és nem akarom a szobában hagyni, mikor fõzök vagy hajat mosok. 15-20 perc szerintem nem árt neki, ha annyira ártalmas lenne nem engednék forgalmazni. Ja és állítható a magassága, úgyhogy nem kell pipiskedni benne.

Vezetés: Mindennap megyek a nagyobbikért a suliba, kétnaponta vásárolni, nem tudnék meglenni kocsi nélkül itt a világvégén. Egyet utálok, hogy alig van udvarias vezetõ, tõlünk nyugatabbra miért ennyire mások még ebben is?

Megnézegettem a profilokat, mindenki nagyon aranyos, olyan jó látni, hogy nõnek a gyerekekKép

Conti Betti 9hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


A profilomban megnézhetitek milyen nálunk a spenótevésKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Lányok!
Képzeljétek, Gábor itt eszi a darabos ételt. Párolt zöldséget csináltam (répa, karfiol, borsó...) Villával összetörtem karfiolt, répát, héjnélküli borsót, de elég nagy darabok maradtak, mert csak 1-2x nyomtam oda a villát. Úgy eszi, hogy még, és kifejezetten örül hogy a tányéromról ehetKép Úgy csinál mint aki rágja az ételt, pedig csak két alsó foga vanKép Szétnyomja a darabokatKép Lehet, ezért nem kell neki a híg kaja?

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Sasha!

Ez nagyon jó! Emma is evett már fõtt répát így, de csak próba képp. Viszont most lassan 1 hete nem eszi meg kanállal a pépes kajcsit, ma is jól kibosszankodtam magam, úgyhogy holnap én is kísérletet teszek erre a párolt zöldségre. Én nagyon béna vagyok ilyenben, hogy csinálod?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sasha, nálunk is mindenen csámcsog a fogatlan Betti, mintha mindent meg akarna rágni, még a teljesen pépes ételt is, úgyhogy néhány napja átálltam a durvábbra pépezett kajákra.

Lányok van egy problémám. Betti nem fogadja el este a tápszert, csak reggel. Ha 50 gr-ot megeszik, már örülök. Igy kb. 300 ml-nél nem fogad el többet egész nap. Szerintem ez nagyon kevés, de egyszerûen nem kell neki napközben. Van még egy ilyen gyerek?

Conti Betti 9hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

Mire jó a szobafogság? Tettem fel új képet a profilomba. Így brumizik a fiam a nagyiéknál a kedvenc hintaszékben anya ölébenKépMindig hamar elfáradt az idegen helyenKép

Sasha!
Gratula a darabos kajcsihoz. Mi most felfüggesztettük az almát amíg meg nem gyógyulunk. Nem mintha eljutottunk volna vele mennyiségigKép

Conti!
Édes a spenótos BettiKép

pusz,
Judy és Gergõci (egyik unokatesó így hívja, a másik meg Gege-babánakKép)
Judy (fodroczy)
 


sasha
dani már akkor jóízûen ette a darabosat, amikor még nem is volt foga, most már kettõvel nagylegénykedik Kép Azt nem nagyon csípem, amikor a fõzelékbõl szeretne kiszedni vmit és pacsmagol. Persze néha megengedem neki, mert így ismerkedik vele. Az egyedül való felüléshez pedig gratulálok, , elég hamar elkezdte csinálni! Dani 9 ésd fél hónaposan tottyant ki elõször önállóan a sejhajára, viszont elõtte már 8 hónaposan felállt.

Manó
A legegyszerûbb zöldséget párolni! Feldarabolod, egy nagyon kevés vizet teszel alá és kb. 5-10 percig kis lángon párolod. A lényeg a kis lángon és a kevés vízen van. Ugye milyen egyszerû? A párolás azért jobb, mint a fõzés, mert bennemaradnak a fontos vitaminok és ásványi anyagok a zöldségekben.

Darabos kaja
Mi már lassan 2-3 hónapja darabosat eszünk, a pépeset nem nagyon komálja a srác.

most pusz, Dani már alszik én is kicsit kikapcsolódok

gumicukor és dani

ui:
Beszti
Légyszi javíts a koromat 26-ról 27-re a táblában, szombat óta 1 évvel vénebb lettem uis. Köszi!

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Haliho!

Hazajött apa, igy van gép a nethez. Remélem az itthoni gépet is csatlakoztatja még ma, és akkor holnap hurrá!!!

Panda!

Akartam irni, hogy nem biztos, hogy van a dokinéni (a szomszédunknak mondta, hogy csak 5-én vigye oltani, mert nem lesz). Nekem ráér egyébként, méretni vinném, és semmit nem kell iratnom se, meg a fogait akarom még megmutatni neki. A jövö hét nem tudom mennyire lesz jó, addig még kiderül.Kép

Sasha!

A szeme védelme érdekében napellenzös sapit azért adjál rá!KépKép

Tüni, Gumicukor!

Remélem nem felejtem el javitani! Most nem megy, mert ez apa gépe, és nem az, amin az én adataim vannak.
Mindkettötöknek utológas is Boldog szülinapot!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Panda
Igen én írtam, de most már megtapasztaltam hogy pár hónap alatt ezek a manók rengeteget változnak, és a szokásaik is. Pár hónapja magától aludt el este is és napközben is, viszont pár hónapja még csak feküdt mint egy darab fa, most pedig nem gyõzök utána futkosni. Kép Kép Kép
Azóta is szépen haladunk (sajna egy kis sírás nem elkerülhetõ), remélem teljes lesz a siker 1-2 héten belül.

Conti
Édes Betti a képen!

Judy
Semmi különös módszer nincs az alvásra, leteszem megsimizem, beszélek vele hogy legalább 1 órácskád aludni kéne (nappal), aztán otthagyom. Õ persze egybõl feláll és el kezd nyekeregni. Akkor várok egy kicsit, mert odamegyek... stb. stb. A végén már annyira fáradt hogy nem kel fel ha eljövök az ágya mellõl és elalszik egyedül. Azért írtam hogy egy kicsit macerás, de remélem célravezetõ lesz egy idõ után.
Tök jó ez a hintaszék. Kép

Gumicukor
Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Forti,
hajra, hogy egyre ügyesebb legyen Levi az alvasnal!
Most olvasom a technikad, en is igy szoktam es tök jol müködik. Sok sikert hozza!

Vezetes
Hat en imadok vezetni,amiota megvan a jogsim,aznap delutan ota vezetek. Talan a leghosszabb szünet akkor volt, amikor eltörtem a kezem es gipsszel talan nem olyan ajanlatos......

Djeszter,
gratula a maszashoz!
Ilke,
gratula az allashoz!
Rit,
gratula a negykezlabra allashoz!
Sasha,
gratula a 10 cm-hez!
Tüni, boldog 18. szülinapot Kép

Kepzeljetek, ma Rebinek egy gerezd almat adtam, az elejen meg rendesen reszelgette az egy szem fogaval, de aztan elkezdett a szo szoros ertelmeben nagyokat harapni belöle. En meg majd` betojtam. (rossz emlek Aarontol)Igy aztan el is vettem szegenyketöl es adtam neki egy egsz hamozottat. Abbol nem tud harapni - meg...Majd valamelyik nap megint megprobalok neki pepeset adni, de szerintem egyszerüen nem szereti.

Gumicukor,
en azt hallottam, hagyjuk inkabb most pacsmagolni, mert akkor kesöbb mar nem fogja erdekelni es nem is csinalni. Aaronnal nagyon bejött, most 3,5 eves, es gyönyörüen eszik sokszor nem csak villaval hanem kessel is. De nalunk meg mindig mondom neki, ha valami nem megy evöszközzel, fogja csak meg nyugodtan a kezevel.
BOLDOG SZÜLINAPOT!

Nincs sok kedvem a gep ele ülni, ha az idö ilyen csodalatos, de ha sikerül, azert olvaslak titeket!Kép
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok

Conti

Nagyon cuki a lányod!!!!Kép Kár hogy nem írsz gyakrabban.

Dió

A jövõ héten utazunk ,a talira még megyünk...Kép De azért köszi.

Gumicukor

Kép

Én mostanában kezdek darabosítani. Eddig ha a fõziben volt darabos cucc nem ette meg. Kíváncsi leszek ha zöldség darabkákat kap külön azt megeszi-e.Kép
De azért kicsit félek ettõl a pacsmagolósditól.

Kryss

Azért szerintem igazad lehet, megpróbálom türelemmel hagyni, hogy maszatoljon. Te ilyenkor Aaront átöltöztetted, vagy esõkabátban kajcsizott?Kép

Ilke

Kár hogy Apa nem hallotta a megszólítást, de hát ez már csak így van mindig, nem? Nagyon ügyes Lili hogy feláll!Kép Képzeld, lehet hogy jön Halacska is a jövõ héten a talira Annával.Kép

megyek aludni
puszi
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Nyuszi!

Megprobaltam egy közti megoldast talalniKép. Pl. ha jo az idö, akkor pelenka, polo es partedli vagy hasonlo. De a mostani mososzerek mar olyan jok, szinte minden folt eltünik. Vagy hat az epeszappan... Meg azert annyira mar nem is emlekszem, de azt tudom, hogy remes, szinte kimoshatatlan foltot csak a banan es az öszibarack hagyott.A többi - legalabbis idövel - eltünt!Kép
Joccakat!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Mano vannak kifejezetten paroloedenyek, en nagyon szeretem. Ha nem ismerned: ez ket edenybol all, az alsoban van a viz, a felsonek az alja lyukacsos, abban van a cucc. Gyonyoruen meg lehet benne parolni barmitKép

orsoly
orsoly
 
 


Tali:
Akkor szerda (máj.7.) 14.00-tõl lesz a tali, okés? Hely: Mikkamakka.

Orsoly,
Akkor te egy sorstárs vagyKép. Nekem is mindig mondogatja apa, hogy tök jól vezetek, mi a csudától félek. De egyszerûen nem tudom megmondani, talán nincs elég önbizalmam.

Rit,
Bárcsak nekem lenne ilyen szomszédomKép. Aranyos a kép Dodoról.

Gumicukor,
Teljesítménytúra? Hû, ti nagyon ügyesek vagytok. Mi májusban megyünk majd a barátokkal, de csak egy sima kis kirándulásra, igaz visszük Lilit is, de már arra is edzem a lelkem. Nem is meséltem, múltkor sikerült rávennem magam, hogy felmásszak a szobabicajra. Tiszta hõsnek éreztem magam, hogy 3 km-t letekertemKép. Persze azóta sem néztem feléje, de most már megtört a jég, mert rájöttem, hogy kibírok rajta pár percetKép.
Fogak: Én kérdeztem már több dokit is, hogy mit javasolnak, és mindegyik azt mondta, hogy nem kell semmit sem adni. Ha el akarnánk kezdeni a fluort, akkor azt minden nap kellene adni folyamatosan. Már nem tudom pontosan hány éves koráig, talán 6-7 éves korig, de lehet, hogy tovább. Továbbá, ez kicsit veszélyes, mert ha többet kap a gyerkõc, akkor az nagyon káros lehet a számára. Említették azt is, hogy ezt állítólag néhány éve kezdték el adni, és még nincsenek komoly adatok a hatásáról. Gyakorlatilag, nem is tudják, hogy van-e értelme az egésznek. Apropó, ti mossátok már a kibújt fogacskákat?

Sasha,
Múltkor kérdeztem a védõnõmet, hogy meddig kell sapit adni a babókra. Azt mondta, hogy két éves korig, legyen azért a buksijukon mindig valami. Fõleg nyáron, mert õk hamarabb kapnak napszúrást állítólag.
Tök jó, hogy Gabi így elfogadja a darabos kajcsitKép! Valamelyik nap én is akarok adni majd Lilinek valami párolt cuccot. Csak félek az öklendezéstõl, ilyenkor a szívbaj jön rám, a múltkori körtedarab óta.

Judy,
Édes Gergõ baba.

Gumicukor,
Boldog szülinapot!

Forti,
Nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen jól alakul az alvás Levinél.

Nyuszi,
Örülök, hogy el tudtok még jönni a talira. Jó lenne, ha Halacskáék is ott tudnának lenni.
Hát igen, az APA-t apa nem hallotta, a felállást meg én nem láttam.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok

Ilke
Én is pont tõled akartam kérdezni (mert szerintem ti viszitek a pálmát fog ügyileg), hogy vettél már Lilinek fogkefét??

Én is úgy todom hogy sapi kell a babákra, fõleg napon.

Köszönjük a hófordulós és az alvós grtulációkat, remélem nem fullad kudarcba ez az egész.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Emma mostanában 7-kor kel 8 helyett, nagy bánatunkra.Kép Na jó nem panaszkodom, mert így 10 órát alszik egyben, csak hozzászoktunk már a jóhoz.

Köszönöm a párolós leírásokat, ma megpróbáljuk. Ugyanis tegnap is vacsoránál simán megevett 2 gerezd narancsot, tehát úgy néz ki neki is a pépessel van baja.

Én tagnap is adtam rá sapkát, de nekünk nincs napellenzõs sapink és eléggé zavarja is a nap (pedig a babakocsin van napvédõ, de valahogy mindíg kicsúszik alóla). Lányokra milyen napellenzõs sapkát adtok?

Úgy várm hogy elkezdjen a csaj mászni, mert a plafonra mászok már az üvöltésétõl, annyira mehetnékje van, de nem sikerül és így állandóan azt várja én hordozzam, de így meg soha nem tanulja meg magától

Sasha!

De ügyes Gabi. Emma még feldõl ha felültetem, kb 10 másodperc után. Nem tud még egyensúlyozni. És õ nem is próbál maga felülni,s e hasból, se kapaszkodva.

Manó és a hisztis lánya

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,
hátha érdekel vkit:
Vendég a chaten
Április 29-én kedden 16-18 óra között a chat vendégeként Csordás Ágnes, a Magyar Védõnõk Országos Egyesületének elnöke várja a várandóssággal, kisgyermekek gondozásával kapcsolatos kérdéseket.


www.babaszoba.hu
Ágci
Ágci
 


Sziasztok
Nagyon régen nem irtam, de azért olvasgatlak ám benneteket minden nap. Csak sajnos irni nincs idõm.

Alvás
Szerintetek normális, hogy az én majdnem 6 hónapos lányom nappal alig alszik egy órácskát? Azt is kb. négy részre osztva? Hihetetlen, hogy ennyire kevés lenne az alvásigénye. Éjszaka is kb. 4-5 alkalommal felébred, kicsi szopi, és alszik tovább. Reggel pedig fél 6 után már nem hajlandó az ágyában lenni, ha közént rakom, akkor nehezen, de alszik fél 7-ig. Akkor aztán ébresztõ van.

Bébikomp
Nekünk van, és imádja a gyerek. Gyönyörûen áll benne, úgy kotor vele, hogy csuda. Lassan már a küszöbön való átemelés is megy neki. Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy nem káros, használjuk nyugodtan. Én nem is tudnék csinálni semmit, ha nem lenne. Ugyanis, ha nem vagyok kartávolságon belül, akkor hiszti van..........Kép

Darabos étel
Mi már mindent szinte kicsit darabosan eszünk. A hígat már nem szivesen eszi ugyanis. Sõt, kapott babapiskótát (Milupásat), és imádja, olyan szépen eszi. Almát is eszi, ha a kezébe nyomom.

Fogmosás
Mi mossuk a fogát, mióta (4 hónaposan) kijött az elsõ két foga. Ha meglátja a fogkefét, nyitja naggyra a száját. Olyan édes Kép Dokinéni mondta, hogy kell mosni, nehogy baja legyen. Meg hogy hozzászokjon a fogmosáshoz.

Ivás
Képzeljétek, 3 hét szenvedés után megtanultunk inni csõrös pohárból. Sajna cumisüveget nem hajlandó elfogadni, a csõröspoharat sem akarta, de arra sikerült rászoktatni. azt vettem észre, ha szilikonos cucc kerül a szájába (cumisüveg, cumi vagy bármi más) egybõl öklendezik. Fura.

Kúszás
Kicsilány kúszik hátrafelé, és már maga alá húzza a lábacskáit és úgy kutyázik. Hihetetlen. Sehol nem hagyhatom már, csak az ágyikójában, mert mindenhová elmászik. Sokszor a szívbaj kerülget, mert azt hiszem hogy alszik, aztán a szoba másik végében találom meg, onnan vigyorog, hogy "nézd anyu, ide is eljutok már egyedül" Dokinénink szerint ha igy haladunk, 8 hónaposan már kergethetem az udvaron...... Akarom én ezt???? Kép

No megyek, megnézem a törpét, már megint hová mászott Kép

Szilcsike és Szilvike (5 és fél hónapos)
szilcsike
 
 


Mano! En imaaaadom azokat a lanysapikat, aminek igy korbe karimaja van. Nem tom igy ertheto-e. Gyonyoruek vannak, ilyenkor sajnalom, hogy nem kislanyom szuletett.Kép

Lacko uj mutatvanya hogy haton kavar.Kép A labaval toligatja magatKépEgesz jol halad, 2-3 perc alatt osszejon egy meter isKépKépKép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly!

Olyan kalao szerû? Hol láttál ilyet? Kéne vennem valami nyári sapit, mert egyenlõre egy pamut sapiban van, de az nem véd a naptól.

Szilcsike!

Én azt a babapiskótát még nem adtam, mert több gabona van benne, majd jövõ hónaptól, de épp tegnap adtam Emmának bulátát, abban csak búza van. Hát nagyon tetszik neki, remélem hogy nem adtam neki túl korán búzát, de hát 1 hét múlva 7 hónapos, és 7 hónapos kortól javasolják. Fogja a kezében és nyalja, az meg remekül olvad a szájában. De a nyáltól ragacsos lesz a maradék, és olyan édes, ahogy nemérti miért ragadt a kezére.Kép)) Ízlik neki, pedig fûrészpor ízû. Én is szeretem, sõt a kutyám is.

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!
Vannak nagyon aranyos napellenzõs kendõk, abszolút lányosak. De ha leveszi a fejérõl, adjál rá megkötõs fodros kalapot, aminek 3-4 cm-es a fodor része.

Szerencsére már Ádám is megeszi a darabosabb kajákat. Eleinte ha nem volt teljesen pépes és folyékony, képes volt kihányni. Most máe elnyammog a nagyobb darabokon is.

Én a vezetés dologba nem tudok érdemileg beleszólni, mert nincs jogsim Kép. Pedig jó lenne, mert az autó mindig itthon van (a férjem tömegközlekedik a munkahelyére), igy én is könnyebben ki tudnék mozdulni a két gyerekkel. A talikra például... Nehéz megtanulni vezetni? Mert nagyon gondolkodom rajta.

Tüni!
Rendben, találkozzunk Kép! Majd ha elõre tudom, mikor megyünk, szólok (sokszor csak gondolunk egyet és már ott is vagyunk).

Én nem adok semmita fogakra, mert állítólag (persze, nem mindenki szerint) olyan helyekre is jut a fluorból, ahová nem kellene.

Gumicukor!
Neked is boldog szülinapot!

Rzsuzsa!
Hol vagytok?

Most megyek kifelé a gyerkõcökkel,
sziasztok,

Kép

panda
Halásztelek
 
 


Ez lett volna a vége:
Kép
p
 


Sziasztok!

Panda!
Remélem, hamar átalussza az éjszakát az összes babóKépKépKép De néha reménytelenKép Nem baj, majd csak rendezõdnek a dolgokKép

Conti!
Nálunk kb 1x vagy 2x forult elõ, hogy Gábor aludt egyhuzamban 6 órát. Igazi felüdülés volt, de egyik alkalommal olyan fáradt voltam, hogy az a 6 óra 1 órának tünt és mérgelõdve ébredtem, hogy máris riadózik?Kép Aztán mikor ránéztem az órára az hajnali 4-et mutatott kicsit megdöbbentemKép

Manó!
Egyszerüen magunknak megfõztem a zöldséget kb 5 percig (fagyasztott mexikói zöldségkeverékbõl) és utána a wokban piritottam pár percig. Nem neki szántam elvileg, de bejött neki. Ha neki fõzöm, akkor legalább 10-15 percig fõ a zöldség. Só nélkül, minden nélkül.

Conti!
Akkor elképzelhetõ, hogy Gábornak ezért nem kellett a híg, szinte folyós pépes kaja?! Lehet, hogy durvábban szereti.
Elképzelhetõ, hogy estére már nem akar sokat enni a gyerkõc? Van ilyen?

Judy!
Gábor sem evett most 3 napig semmit sem az anyatejen kívül, mert a pépes nem kellett neki, de most újra próbálkozom a darabossal, hátha jobban bejön.

Gumicukor valamit félre értettél. Még nem teljesen ül fel magától. Csak nagyon erõsködik, hogy majd õ hasizombol felül, de nem tud. A babakocsiban viszont simán felül, ha félfekve van. Felhúzza magát. Ülni viszont már jó egy órát is képes, csak mindig meglát valami távoli dolgot, vagy elhajítja és utána megy. Vagyis hasrafvágja magát ülésbõl. Állni meg még mi nem tudunk. Mert hol próblákozik felálni a drága fiam? A kiskádban!!! De ott már majdnem megy nekiKép Csak hát a vizben ne csúszna annyira a lába...Kép Állni meg még kicsit tud, csak már ms-ig. De akkor úgy örül. Csak úgy sikongat!Kép

Beszti!
Van napellenzõs sapija. Van ami megkötõs és a fülét védi, azt leszedi és hisztizik, ha nem jön. Van egy másik is ami kicsi és nagyon bevágja a fejét, meg van egy másik ami nem megkötõs, de az sec-perc alatt a szájában köt ki, mert leszediKép Nyáron a nagy melegben lesz rajta valami... majd keresek neki olyat amit nem szed leKép

Kryss!
KösziKép

Ilke!

Én tegnap séta közben futottam össze a védõnõvel és a gyereken nem volt sapi. Egy szót sem szól érte. Nyáron majd kötök a fejére kendõt, vagy valamit a napszúrás ellen, de most még nem táz úgy a nap.
A körte alapjáraton szemcsés. Nem lehet, hogy azért öklendezett? Csiklandozta a torkát? Próbld ki mással is a darabosat, valami "simább" kajával. Répa?

Manó!
Majd felül, és megül, ha már elég erõs lesz. Lehet, hogy Emma nem is akar még ülni!?

SzilcsikeKép
Gratula a mászás/kutyás halaladáshoz. Gábor mindjárt 7 hónapos és még csak most kezdiKép Nagybátyám is 8 hónaposan már elindult... semmi sem lehetetlen!KépKépKép

puszi
sasha és a 29 hetes Gabi

Kép
sasha
 
 


Sasha!

Nátán is próbálkozik a levétellel, illetve ha nem látom, akkor sikerül is neki. Egyébként meg rászólok, hogy "nem" és elveszem a kicsi kezét is, hogy ne huzogassa. Igy aztán egy picit hagyja, hogy rajta legyen, amig megint eszébe nem jut.KépKépKép Csak akkor marad huzamosabb ideig rajta, ha van valami érdekesebb (pl. lehet labdát kergetni, vagy valami más játékkal el van foglalva).

Panda!

Szeritnem nem nehéz megtanulni!Kép Idöben kb. 2-2,5 hónap volt ugy, hogy mindenböl elsöre átmentem. Gyerek mellett csináltam, Beni 10 hónapos volt, amikor elkezdtem. Ugy oldottam meg, hogy a szomszédunk kb. ugyanekkora gyerekkel szintén szeretet volna tanulni, és igy együtt mentünk tanfolyamra.
Az elméleti órák kora este voltak, ekkor az apukák vigyáztak a gyerköcökre, a gyakorlati óráknál meg ugy csináltuk, hogy egymás utánra tettük és egymás csemetéjére vigyáztunk amig a másik vezetett (az oktatóval házig ment az, aki elöbb következett, ott átcipeltük a másik lakásba a két gyereket, aztán hurrá).
Most már nem is tudom, hogy oldanám meg...


Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Megpróbálok beilleszteni egy képet Danó Manóról, remélem sikerül, ha esetleg nem, akkor nézzétek el nekem egy informatikus bénaságát Kép

Kép

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Kép

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?