Új privát üzeneted érkezett!

Rena: most néztem meg a Petra első hat hónapja videót szenzációs.Hogy tudjátok igy összefűzni? Milyen progi kell hozzá?

nika70
Salgótarján
 
 


Nika! Egyszerű Microsoft Movie Makerrel csináltam, ami alapból benne van a Windows op. rendszerekben. Mikor bekapcsolom a kamerát összedugás után, felajánlja rögtön, hogy videó rögzítése. Nézem a monitoron, hogy mit akarok felvenni, aztán ha kell egy rész, nyomom a rögzítést. A végén lehúzgálom a részeket a történet sávra és kész. Nagyon egyszerű progi!

omr
 
 


Rena: köszike akkor majd megpróbálom én is :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

Ihianya!
Nekem is a kiflis jön be-nagyon tuti!:)Hát így nem egyszerű a lagzi. :roll:

Rena!
Azta milyen ügyi a te kis Petrád! :P Állítólag az én apukám is ilyentájt állt fel.Erőltetni nem szabad, de ha magától csinálja az nem baj. Előtte ő már ült, mászott stb vagy ezeket kihagyta? :P

Az én apukám hirtelen halt meg, mégcsak 44 volt, de már 4 éve :cry: :cry: :cry: :cry: Imádta a gyerekeket és tuti a tenyerén hordozná az unokáját. Én is sokat gondolok rá. Amikor még terhes voltam két nagyszülöt temettünk el :cry: az is borzasztó volt, de egy szülő..... :cry:
Nika! angyalok viccet mesélnek :lol: aranyos

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Remélem most nagyobb szerencsém lesz és nem száll el az írásom :oops: és sikerűl el is olvasnotok.

Figyelem a második gyermeknél:
Ha őszinte akarok lenni, akkor nem messze járok az igazságtól, amikor azt mondom sokszor tapasztaltam olyan dolgokat, amiken megütköztem. Néhány ezek közül:
Az Anya viszonya a különböző nemű gyermekeihez. Hihetetlen, de létező dolog. Kislány az idősebb és születik az öcsike, akkor a kicsire (mint fiúra) figyel mindenki.
A kislány örökösen útban van, türelmetlenül szólnak rá, szinte kizárják, mert a kicsi természetesen több törődést igényel, de nincs belevonva a kezdetektől.
Anyuka a szülés után a rászakadt teendők miatt fáradt, az örökös kialvatlanság is rá tesz az egészre.
Az Apukák büszkesége, a trónörökös jövetele minden helyet betőlt.
Látva ezeket tanultam belőle és amikor vártam a második gyermekemet( nem tudtuk születéséig a nemét) már együtt terveztük a fiammal, hogy milyen más lesz az életünk. Jön a kis jövevény és akár fiú v. lány lesz az tesó lesz és arra mindenkinek nagyon kell vigyázni, szeretni kell, amint ő is szeretve van. Nincs 3 év a kettő között, így a korkülömbség sem nagy. Amikor hazavittük a lányomat együtt örvendeztünk, a fiam feladat az lett ( kérte, hogy mellette lehessen), hogy kisszékén a kiságy mellett ült és figyelte hogyan alszik. Azt vettük észre, hogy a kezét benyújtva fogta a pici kezét és mondta vigyáz rá, amiért nagyon megdícsértük, nem zavartuk el, hogy nem szabad (pedig majd a frászt hozta rám, mert nem tudtam, hogy egyáltalán mosott-e kezet), de azt mondta mosott kezet, mint Apuci. Ha megunta játékot mindig üldögélt és fogta a huga kezét. Soha nem mászott be, nem dobott oda semmit, mert az őrök ilyen nem tesznek...
Elértük azt, hogy a fiam nem szorult háttérbe, mert volt feladata, segített a peluscserénél, fürdetésnél. Mindig gondom volt rá, hogy ott legyen, így nem kellett izgulnom hol van és mit csinál. Amikor szoptattam akkor volt a nagy beszámoló a pajtásokról, játékról.
Megbeszéltük a következő dolgokat. A lányom is így észrevétlenül részese lett mindennek a kezdetektől. A mai napig azt tapasztalom, hogy ez az egymásra figyelés köztük megmaradt.
Az Anya szertetét, figyelmét okosan kell már a testvét vállalás pillanatától tudatosan irányítani, amikor adódik alkalom azt mindig ki kell használni és jól kell vele élni.
Persze nagyobb korukban az anya szíve csücskében a lányok mindig a fiú tesót látják, a lányok meg az apa tündérkéi. Lehet ezt is kezelni, bár elég nehéz, de ez már egy más téma. Most ennyi jutott eszembe.
Ha kérdésetek van szívesen válaszolok.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok

Ma eleg suru napunk volt reggel takaritani probaltam amig nagylany aludt aztan meg mentunk vendegeskedni. Kaptunk egy csomo jatekot :D :D Lily nagyon elvezi oket. Ma Lily is felallt,de csak nagyon rovid idore aztan visszaesett :D
Tegnap 2x voltunk kint setalni es mind a 2x orult nagy cirkuszt vagott. A masodiknal kivettem,a babakocsit meg otthagytam egy ismerosnel, olbe kellett hazahoznom. El se tudom kepzelni ,hogy miert csinalja ezt, de mar nagyon bosszanto :evil: :twisted: Lehet most par napig pihentetem a dolgot.

Szegeny Kiara ugy sajnalom, de bator kiscsaj. Remelem hamarosan minden rendben lesz veletek. De azert az nem semmi, hogy igy betegen kezdett el ulni maszni meg felallni :D Nagyon ugyes lany.

Roni nagyi
Biztos nagyon jo lehetett a kisunokaddal lenni. Nekem anya csak nagyon ritkan talakozik Lilyvel. Fenykepekrol latja meg telefonon beszel hozza. De hat ez van ha az ember tavol koltozik :(

Fnoe
Nagyon edes Veronika azon a motoron a kis baratjaval :D

Rena
Azert nem semmi,hogy Petra mar igy felall. :shock: Szerintem nem lesz semmi baja a gerincenek, nem eroltetve van, hanem magatol all fel akkor nincs gond en ugy tudom.

Lidinek is gratula az allashoz.

Reka babanak boldog hofordulot!



mennem kell anya kell!

Kép
]Kép
sziszka27
 
 


Hát nálunk pont ez történt Roni nagyi amit az elején írtál és ezt nem találtam ki az öcsém valahogy minidg kedvesebb volt anyunak.Igaz apunak meg én voltam a libling pedig annó engem fiúnak vártak igaz a rosszaságom felvette a versenyt bármelyik fiúval :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
omr:
Mi előbb fürdünk, és utána van esti hami. Nagy ritkán van úgy, hogy már olyan éhes ,hogy megetetem, és aztán pancsi. Már nem bukik, így nincs gond ezzel, csak én szeretek ragaszkodni a napirendjéhez.
Igen, a szarvasos videó a miénk!

Tesóprojekt:
Mi már rajta vagyunk az ügyön, persze fogalmam sincs, hogy egyáltalán megy-e nekünk így spontán, de a próbálkozás nem árthat.. :wink: Szóval remélem sikerül hamarosan!

Ma egész nap a dédinél voltunk, derelyét csináltunk, aztán persze hazaértem , szaladt a lakás, Panna nyűgi, Apa meg ahogy hazaért ,már ment is dolgozni ismét.. kissé kiborultam, mert semmit sem tudok csinálni mostanában, de sógornőm fogta, és elvitte kicsit Pannát, így utolértem magam. Ilyen még sosem volt, hogy valakire rábíztam volna, hogy tudjak haladni. Rossz érzésem is volt, de így sokkal hamarbb elkészültem. :)

Na megyek is, jön a műszak :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nika!
Bizony a tesók között előfordul, hogy úgy érzik kivételeznek a szülők. Nagyon jól emlékszem én voltam Édesapámnak a kedvence, mint elsőszülött (lányos Apuka volt). Öcsém 2 évvel fiatalabb nálam, és valahogy ő meg az Édesanyám szívecsücske volt. Mindig beárult, még akkor is, amikor iskolában voltam és nem is lehetett részem a kópéságaiban. Édesanyám semmit nem kérdezett, amikor öcsém szépen elmondta a dolgokat, hogy én mondtam, ennyi elég volt és mehettem a sarokba térdepelni. Persze büntetést mind a ketten megkaptuk, sokszor nem is tudtam miért. Öcsém gyorsan bocsánatot kért és szaladt játszani, én meg szobroztam, mert miért kérjek én, hiszen azt sem tudom miért vagyok büntetve. Évekig ez ment és egyszer kiderűlt a turpissága, mert délután voltam iskolába és öcsikém ráfelejtett, de valahogy eszébe jutott Nagymamámnak, hogy valami nem stimmel. Na azt a büntetést így megúsztam és attól kezdve nem kellett hiába sarokba térdepelnem. Volt rá példa, hogy Édesapám munkából hazaérve látta, hogy büntetésbe vagyok és mindig megkérdezte hibás vagyok-e, ha nem voltam azonnal szabadulhattam. Velem mindig olyan kedvesen beszélt, öcsémet bizony nagyon keményen fogta, nem nézett el semmit neki, sokszor ki is kapott. Nem kell ezeken a dolgokon megütközni, mert a háború utáni években un. porosz nevelési módszer volt.Nagyon szigorú elvek szerint neveltek, de lett is eredménye sokaknál. 40-50 év után mérhető le, mivé vált az ember, milyen erős jellemmel rendelkezik. Természetesen a túl kemény szigorral nem lehet jobb embereket faragni senkiből, ha szeretet nincs a másik oldalon. Fegyelmezek, de a te javadat akarom, megmagyarázom mit miért és nem vonom meg a gyerekemtől a figyelmemet, főként az óvó szeretet és ki is merem mutatni. Azért látva a mai fiatalok életfelfogását, képtelenek küzdeni bármiért, könnyen feladni egyszerűbb, mint harcolni, megdolgozni a javakért. Sajnos én már nem érem meg, hogy ez a mindent megengedő, mindent ráhagyó szemlélet milyen felnötteket nevel ki önmagának. Tisztelni fogja a szüleit, a másik embert csak letaposni tudja vagy képes lesz segíteni? Jól elkalandoztam, de az életem része ez is.

Említettétek, hogy jól éreztem-e magam Laurával? Bizony az ilyen napok nagyon rövidek, mert gyorsan vége és nem tudok betelni a kis mosolyával, a látvánnyal ahogy a lábát felemelve a szopja az ujjait. A kis kezének érintése az arcomon visszaidézi a gyermekeim
mozdulatait. Ezeket Ti sem fogjátok elfelejteni és sok-sok emlék az unoka kapcsán éled fel.
Ma volt 6. havi mérésen és már 7100 gr és 67 cm. Mondtam is a férjemnek, hogy ismét nőtt és gyarapodott, mert olyan combikái vannak, jó kemény husija és 600 gr-ot hízott 1 hónap alatt a nagy melegek dacára.
Mindenkinek jó éjt és szép álmokat a babáknak és a mamáknak!
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Rena,
Furcsi, szopi a sorrend.

Noemi,
Jo a vonalzom, mindossze az a zavaro benne, hogy csak minden betoltott heten valt.
Van jarokatok, vagy csak a butorok segitsegevel all fel Veronika?

Roni nagyi,
Koszonom a reszletes valaszt neked is! Jo tippeket adtal es jol elmagyaraztad a lenyeget. Orulok, hogy szepen gyarapszik Laura, nem kell mar felteni a picilanyt!

Sziszka,
Mi Skype-on tartjuk a kapcsolatot Anyukammal, igy nem csak halljak, hanem latjak is egymast. Latta az elso rizspapi evest, szolt, hogy rosszul adom a szajaba a kanalat, stb... Ami azt illeti, Levi elso onallo feluleset is o latta csak, mert en epp a konyhaban voltam. Es persze sokat enekel Levinek, mesel, igy nem marad le az apro kis fejlodesekrol, mert minden nap nezi legalabb egy orat, ahogy jatszik stb... En pontosan tudom milyen nehez ez mindenkinek, s bar ez nem potolja a testkontaktust csak ajanlani tudom, mint lehetoseget.

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Sziasztok!
Reggel már írtam, csak elszállt.
Képzeljétek. A kisasszony este 10-kor még álldogált alvás helyett. Mindig lefektettem, 1 percig nyugton volt, aztán felkelt és felállt. Szóltam a férjemnek, hogy jöjjön be, kapcsoljunk most már le minden villanyt, hogy ne tudjon felállni. Na igen. 2 percig feküdt a lány, aztán halljuk,hogy nyög, dolgozik. Odavilágítottam a telefonnal, és állt és pislogott!!! :shock: Korom sötétbe!! :roll:
Fnoe!
Mászni mászott már, kb 3 hete tudja, felülni csak félig tudott, most már az is megy, de nem úgy, mint az állás. :)
Őzi!
Mi is Skypeon beszélünk a nagyikával minden nap. Pedig ő csak 5 km-re van.
Tesók megkülönböztetése:
Nekem nincs tesóm, ezt nem tudom. De férjem harmadik gyerek és mindig az utolsó helyen állt. Neki 40 fokos lázzal menni kellett fóliába segíteni, bátyjának nem kellett, hagy pihenjen.. Meg sorolhatnám még. Ez csak jobban látszódik már, mióta unokák vannak. Sógoromék lánya a minden, Petra le van... Most se kérdezik, hogy van a kis beteg. Pedig pl sógoromék ott laktak 1 évig anyóséknál mikor megszületett a lányuk, 40 ezrest gázszámlát csináltak, mert ugye a lányra fűteni kellett, de nem voltak hajlandók kifizetni. Anyósék se tudták, mi adtunk kölcsön. És ez megint csak egy példa. De nem akarok hosszú lenni.

omr
 
 


5 km helyett 25 km. off

omr
 
 


Sziasztok,

Ne hari, hogy csak bejelentkezek és röviden próbálok írni, a tegnapi napot is csak átfutottam.

Daninál tegnapra kijöttek a kiütések, levittem orvoshoz, hogy jól sejtem-e hogy ez a 3 napos láz? Mivel lesz aszombaton a keresztelője, ezért gondoltam megkérdezem egyáltalán vihetem-e vagy le kell fújni. A dokinő 5 napos láznak mondta, és mondta, hogy elvileg máig fertőz.(jó hogy eddig vittük mindenhova. :oops:), de most már szombatig sehova nem megyünk.
Szegénynek olyan kiütéses a felsőteste meg a feje, füle, nyaka. Most szerencsére alszik.:)

És a jó hír a rosszban, hogy igaz szinte óránként kelek éjszaka a sírásra, de tegnap hajnalban Daninak kibújt a 3.foga.Felül jobb oldalon. Gondolom egy hét és jön a 4. is...

Ma jönnek haza nővéremék, és bátyám is itthon van tök jó. Képzeljétek, Dani kapott bátyámtól egy pilótakabátot télre. Igazi bőr belül birka.:))))Majd felteszem, kint vette a C&A-ban.

Ante, gratula a felálláshoz, és Lilynek is meg Petrának is. Ha mágutól állnak fel, akkor minden okés....


Ja tesódolog. Mi 3-an vagyunk tesók, 6 és 4 év különbséggel, de én mindig csak adott helyzetben éreztem, hogy persze mert neki szabad, nekem meg nem, de valójában, minket mindannyiunkat egyformán kezeltek, csak épp mindnki más korban volt, másra volt szüksége. Pl tesómnak az egyetem alatt dolgoznia kellett, nekem már az albérletemet is fizették, de sajna nővérem idejében még plusz 2 gyereket iskoláztattak otthon, mire én suliba jártam, már csak egyedül voltam.
szerintem a nővéremnek is próbáltak minden figyelmet megadni, talán ő szenvedett a legtöbbett, és ha fájlalja is, mert azért egyszer kibukott belőle, mi jó testvérek vagyunk szerintem, de a gyerekkorunk nagyon meghatározta a látásmódunkat, ami néhol nagyon különbözik. De ez egy másik történet, erről órákat tudnék mesélni.A bátyám meg egy külön story, de én vagyok talán legjobban a két tesómmal, ők kevésbé, de ők is jó tesók, csak talán, a két év ellenére is, távol vannak egymástól lelkileg, földrajzilag, és úgy egyáltalán.
De szerintem, ha a világ különböző pontjain is élünk, szerintem mi mindig számíthatunk majd egymásra, és ez a lényeg!!!!

csernusn
 
 


Mai méreckedés: 7090 g és 69 cm. :) És állítólag látszatkancsal. De még nem kaptunk beutalót szemészetre.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ilgya,
itt a ruha, még nincs belehímezve, majd azt anyu fogja.
Nem rosszból mondta a hímzést a pap, hanem mert mondta hogy ezt el szokták rakni emléákbe, és a nevét a szül dátumát illetve a keresztség dátumát kell belehímezni, mint régen a lepedőkbe a monogramot.

A környezetért bocsi:))) Kép

csernusn
 
 


Niki!
Elfelejtettem írni, már múltkor akartam, most jutott eszembe a ruháról. Nálunk a plébánián eleve felajánlottak egy kis inget, amit meg lehet venni. Az van ráhímezve,hogy: Isten gyermeke lettem. Csak érdekességként írtam, itt meg azt erőltetik. Ránk nem sikerült. :)
Ez a ruci viszont nagyon jó! Édes benne Dani! Olyan mint a filmekben.
Ja! Láttam a Corn Flakeses videótokat! Nagyon jó!! :D

omr
 
 


Sziasztok!
Niki:
Nagyon sajnálom Danit, de legalább gyorsan lefut ez a vírus.
Kicsit megnyugtattál ezzel az ébredés dologgal.3 hete kelek hozzá óránként.. Mostmár ott tartok,hogy nappal is ki vagyok borulva, ingferült vagyok a fáradtságtól. Adtam neki tegnap éjjel Camomillát (homeos bogyót), és nagy reményekkel vártam az éjszakát. Hát kár volt.. Ugyanúgy ébredt, sőt, volt 2 olyan óra, amikor negyed óránként mentem hozzá.
Nagyon remélem, hogya fog miatt van, mert tisztára le vagyok már amortizálva..

roni nagyi:
laura milyen jó kis súlyban van!! :) Lekörözött bennünket,mi most 7 hónaposan vagyunk 7200 gramm! Ügyes a leányzó! :)

tinu:
mi az, hogy látszatkancsal???

Na ma főzni akartam a csajnak répát, és megpunnyadt a répicsku, bent felejtettem a zacskóban.. :oops: Más zöldség már nincs itthon. így kivettem a fagyiból a brokkoliját, majd rakok bele husit, és az lesz az ebéd..

Tesó:
Enyém öcsike 7 évvel fiatalabb. Én folyton féltékeny voltam az elején, nem voltam hozzá szokva, hogy osztoznom kell, 7 évig rólam szólt a Világ. Amikor kicsi volt, én akkor kamaszodtam, rengeteget veszekedtünk. Nekem az is rosszul esett, hogy velem szemben óriási elvárások voltak otthon (4-essel már félve mentem haza), Öcsém viszont rosszul tanult, de senki sem bántotta emiatt. Most viszont nagyon szeretjük egymást, talán rám hallgat legjobban a családban. :)
Ajajj! Sír a csajszi!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Roni nagyi!
Érdekes amiket írtál a te gyerekkorodról. Én csak annyit tudok az én szüleimtől hogy igen nagy fegyelem volt és az iskolába osztogatták a körmöst, amit otthon meg sem mertek mondani, mert akkor kaptak volna otthon is. Akkor még tisztelni kellett a tanárokat is, nem úgy mint a mai gyereknél. Hát igen a nevelés biztos meghatározó sokmindennél. Lehet jobb is ha nem tudott hogy mi lesz a vége ennek a fajta gondolkodásnak.... :roll:

Amúgy szép súlya van LAurának és Tündikének is. Meghát a hosszra is nőttek!:)
Tényleg Tinu hova tűntél erre a pár napra?
Ma nem taliztok?

Őzi!
Van járókánk, amibe nem túl sokat van a kiscsaj, se ott se a kiságyában még nem állt fel, viszont a lakás többi részén bárhol megy neki. :wink: Nem semmi, hogy anyukád skypon figyeli a gyerek etetését, meg a különböző tudományait! :lol: Ötletes!

Niki!
Érdekes ez a ruci a kereszteléshez, de biztos tényleg szép emlék lesz a kis hímzéssel. :P AMúgy meg Danikának jobbulást, reméljük szombatra elmúlik a betegség! Most kapcsolok nálunk vasárnap volt a keresztelő! :roll: :roll: :roll:

Testvér kérdés: nekem egy öccsém van, 5 évvel fiatalabb. Én sosem éreztem hogy bármi megkülönböztetés lett volna köztünk. Talán néha kapott olyat, hogy én bezzeg jobban tanultam vagy ilyesmi, de ez sem volt túl sűrűn. Én mindig arra emlékszem hogy nagyon szerettük egymást, sosem szégyelltem ha velem jött valahova. Már 14 évesen koleszos voltam és azóta se laktam otthon csak hétvégén, de mindig várt haza és örültünk ha láttuk egymást. Sok mindent meg tudunk beszélni a mai napig. Imádja az unokahúgát és ha tud kijön hozzánk. Remélem ha már neki is lesz családja akkor sem fog ez megváltozni!

Na megyek, mert fő a pörim!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Ozi
Mi sajnos nem tudunk skypon beszelgetni, anyunak csak a munkahelyen van internet, onnan eleg erdekes lenne :D Majdnem minden nap kuldok neki kepeket az interneten igy azert latja , hogy fejlodik az unokaja. A parommal ugy dontottunk,, hogy mi 3 havonta haza fogunk jarni a gyerekkel amig en nem dolgozok.

Niki
Nagyon szep lesz Danika abba a kis ruhaba, szerintem nagyon jo otlet a himzes bele. Orok emlek marad :) Gyors gyogyulast kivanunk a nagyfiunak :D

Nekem egy hugom van 4.5 ev van koztunk meg egy ocsem 13 ev korkulonbseggel. Persze o mar csak feltestver. Apukamnak mindig is en voltam a kedvence, amit ereztet is igy a hugom manapsag mar nincs tul joba apuval.Anyu soha nem tette kivetelt megprobalt mindig igazsagos lenni. Kicsinek a hugommal nem voltam tul joba. En szegyeltem ha velem jott :oops: Pont akkor voltam kamasz, amikor o olyan idegesito kisgyerek volt. Szerencsere nem tartott tul sokaig ez az idoszak. Ma mar nagyon jo testverek vagyunk, el se tudnam kepzelni az eletemet testver nelkul :D

Foztem Lilynek ceklat, nagyon nem izlett neki, olyan fejeket vagott. Jokat nevettem rajta. Nalatok megeszik a gyerekek a ceklat?

Megyek fozni

Szep napot

Kép
]Kép
sziszka27
 
 


Mági: látszatkancsal azt jelenti (én is megkérdeztem :) ), hogy annak látszik, de közben nem az. Állítólag a széles orrnyereg miatt tűnik úgy, hogy az egyik szeme kicsit befelé áll. De ezt ugyebár nem szemész mondta, úgyhogy valszi fogun kapni majd beutalót is. Egyelőre nem sürgős.
Ma éjjel én is óránként keltem a csajszihoz. :shock: Ma vettem Vibrucil, Viborcil, tudomisén mi a neve homeós kúpot. Állítólag fogzásra van. Hát bevetem az éjjel én is, hátha... Mondjuk nálunk eregeti a pukikat rendesen, meg hallom is a pociját. De egyszerűen nem tudom mitől. Se én, se ő nem evett tegnap semmi olyat, amitől fájhatna a pocija. Remélem, ma éjjelre megjavul, mert ez totál kiakasztó.

Noémi: én ugyan egyáltalán nem bánom, hogy már nem poroszos nevelési módszerek vannak. Nem ettől függ szerintem, hogy egy gyerek mennyire jól szocializált. Engem az anyám életemben meg nem ütött, meg nem büntetett, az apámtól kb. egy pofont kaptam, és mégis igen szabálykövető, rendes állampolgár vagyok. Azt gondolom, a nevelés nem egyenlő a szigorúan fogással, meg büntetéssel.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Niki, akkor most megnyugodtam, hogy ez más, nem tőlünk kaptátok el. :oops: De remélem hamar túl lesztek rajta.
Édes a ruci, mint régen a hálóingek! :D :D

Kiarának holnap kell menni még laboreredményekért, de már csökkent a fehérvérsejtje, úgyhogy kezd elmúlni. Most már tényleg nem látszik semmi szerencsére. És tényleg nem viselte meg annyira a dolog, hogy ne próbálkozzon felülni, meg mászni.

Ihianya! Attól az óriáskiflis képtől én is el vagyok ájulva. :lol: :lol: :lol:

Mági: Már akcióban? Tök jó! Akkor szurkolunk nektek! :D :D

Tesókérdés: hát erről én is sokat tudnék meséni, nállunk nagyon ment a kivételezés, és hát nem én voltam a kedvezményezett, hanem az öcsém. :roll: Anya kicsi fia nállunk bejött, viszont apa 6 éves koromtól nem velünk lakott, így nem is voltam soha apa kicsi lánya. Viszont párom a legkisebb, van két idősebb nővére. Nálluk mindenkinek ő a kedvenc, nem is titkolja senki. Csak ezek után feleljek én meg. :roll: :lol: Viszont én nagyon fogok figyelni, hogy ne kivételezzek egyikükkel sem, ebben teljesen igaza van Roni nagyinak! Biztos nem fog mindig sikerülni, de azért próbálkozunk majd. :roll:

Rena: nállunk is fürcsi, szopi és utánna alvás a sorrend.

Na megyek, összepakolok! És ma már apa is itthon van! :wink: :D

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Az általam leírt szigorú nevelés már a hugom esetében (9 évvel fiatalabb) egyáltalán nem működött ilyen szinten. Amikor büntetni kellett volna az Édesapám azt kérdezte " mit üssek rajta", a hugom már más elbírálás alá esett. A háború után, fogság, nehéz újra kezdé s un."B" listán levés, földek elvesztése sorolhatnám, mind betudható ezért nem is sérelemként maradt meg bennem. A 15 évvel fiatalabb hugom esetében Édesapánk hírtelen halála miatt egészen más volt megint. Édesanyának a 6 tagu családot fent kellett tartani, mert csak 3 gyermeke után kaphatott árvaellátást, a többit nem vették figyelembe, csak azután amikor én 18. évemet betőltöttem, helyemre léphetett a következő ellátatlan testvér. Így korán szereztem tapasztalatot az élet dolgairól, a csecsemő, gyermek gondozásról, a legkisebb hugom
Anyucinak szólított évekig, de Édesanya az Édesanya volt megszólításban neki is. Ma napig, mint legidősebbel 16 éves koromtól velem beszéli meg Édesanyám a dolgokat, döntéseket is úgy hozott, hogy kikérte a véleményemet, mert Édesapám higgadt, mérlegelő természetét örököltem és támaszkodik mai napig rám. Hát már sokszor megterhelő, hiszen nekem is van családom, de rám testálódott, ezért nincs kibúvó.
Nem akarok terhelni senkit, de a múlt megítélését csak az tudja reálisan,( nem tudálékoskodva, hárítva, elítélve), aki benne élt és látja 40-50 év távlatából. Tanítani még az ostobaságot is lehet, de kijavítani annak következményeit az a művészet.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Roni nagyi: mondd csak, mit akar jelenteni az utolsó két mondatod? Számomra elég talányos.

Kép
Kép
tinu
 
 


Niki,

Engem is a hálóingekre emlékeztet, meg azokra a ruhákra, amikben a misén vannak a ministráns fiúk.:) Ja nem is gondoltam, hogy emésztenéd magad, Dani miatt. NEm kell!!!!!

Roni nagyinak igaza van abban, hogy nagy felelőség olyan dolgokról ítéletet mondani, amit nem éltünk meg. Mindent az adott környezetében kell megvizsgálni.

csernusn
 
 


Niki: miről mondott és kicsoda ítéletet?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: gondolom általánosságban van szó. Rengetegen szokták osztani az eszet, pedig nem is tudják, miről is beszélnek pontosan.
Vagy szóljatok, ha most éppen személyesen valakiről. :roll:

Niki: azért kicsire összehúztam magam eddig, de akkor nem, ha nem tőlünk kapta el. :D :D :D :D :oops:

Kép
kernico
 
 


Kernico: ja, akkor ezért nem értem. :D
Úgy látszik, Kiara vírusa inkább csak Kiarához ragaszkodott, mert ezek szerint senki nem kapta el. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu:
Itt arról írtam röviden, hogy a túl liberális, megengedő elveket hírdetők olyan elítélően és elmarasztalóan nyilatkoznak meg, és szinte az az érzésem, hogy a régi nevelési elvek, szokások mind rosszak, károsak, a korlátok miatt veszélyesek. Tapasztalom ez szinte az élet minden területén. Hidd el itt személyeskedésről szó nincs, csupán az én meglátásom és véleményem a dolgokról, ahogyan megélem napjainkban. Figyeljétek meg egy buszon utazás kapcsán: 12-14 éves gyerek ül, bámul ki az ablakon és az őt kísérő szülő, nagyszülő áll mellette. Talán fordítva helyesebb lenne. Ha odanézel rádszólnak, mi nem tetszik. Fellöknek, mert a fiatal dinamikus, erős, az idős csak álljon félre. Ez nem nevelés kérdése? Hogyan viselkednek az iskolában a diákok? Magam is évekig köztük éltem, dolgoztam, van tapasztalatom, jó ha a beszólásokon kívűl nem verik meg a tanárt, könnyedén fellöknek, eltaposnak, ha nem állsz el az útjukból. Tanulnak tiszteletet,
tanulják mi az erkölcs stb? Bezzeg azt igen, minden érted van, vedd el, használd, mert ez neked jár! Ez nem alapvető ostobaság?
Tinu, nem akartalak még gonolati szinten sem megbántani, hiszen Neked tanult területed, ezekről tudnod kell. Az idő jó tanítómester
volt nekem is. A lányom középiskolában tanárnő, fiúkat tanított nagy többségben, de azt a lehangoló és elkeseredett véleményt, amit elmondott, hogy évről-évre nehezebb, kezelhetelenebb a diákok zöme. Felnöttekként sokat fognak változni, ezt meg igazán nem gondolom komolyan. Változik, talán egy-kettő másként gondolkodó lesz, de alapelveit, amit tanult nem fogja feladni, ahogy én sem tettem a mai napig.
Remélem érthető így, és kérem ne vegye senki magára, de elgondolkodni talán érdemes rajta.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Tinu!
Ja én se azt mondtam, hogy helyes volt hogy körmöst adtak, csak hogy én arról az időszakról többet nem tudok csak ennyit. Jó nem is beszélek úgy róla, mintha többet tudnék. Meg azt hogy a nevelés nagyon sok mindent befolyásol(hat), de ez alatt sem az „oda-odaütös nevelést” értettem. Egyszerűen csak reagáltam Roni nagyi töprengésére….. Én is csak általánosságban gondolkodtam.
Amúgy meg nincsenek különösebb előitéleteim és nem mondom hogy szent vagyok vagy hogy a mi korosztályunk szent, de nézzetek meg egy 12-14 éves gyereket és gondoljatok bele ti milyenek voltatok akkor! Teljesen más az értékítéletük, a felfogásuk a tiszteleltről, az idősebbről, az iskoláról stb. Nekik az a fontos, hogy minél divatosabb ruciban legyenek (mint egy topmodell) az iskolában is, legyen minél menőbb telcsijük, diszkóba járjanak, lenézzék a tanárt, az iskolát stb. Jó a világ is változott, de a nevelés is sokat nyom ebben a dologban. Persze nem mondom, hogy én majd tökéletesen fogom nevelni a gyerekemet, de körülbelül tudom, hogy milyen irányba szeretnék haladni.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Roninagyi, Noémi: na ne már! Azt ti sem gondolhatjátok komolyan, hogy ezek a 12-14 évesek semmirevaló, káros teremtményei a földnek. Lehet, hogy azért védem őket, mert én épp ezekkel a renitens, durva, agresszív stb. gyerekekkel találkoztam a nevelési tanácsadóban és én látom azt az oldalukat is, amiket az átlag nem lát. Vagyis azt, hogy miért ilyenek és hogy mi rejlik még bennük a durvaságon kívül. Én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy bezzeg a mai fiatalság... Szerintem régen is voltak alacsony erkölcsi szinten lévő gyerekek, felnőttek, és ma is vannak. Persze változtak a nevelési elvek is, de a világ is, ami körülvesz bennünket. Ezt el kell fogadni. Én nem hiszem, hogy ki lehetne jelenteni, hogy régen milyen jó volt, és most milyen rossz. Mert vannak udvarias kamaszok is, olyanok is, akik átadják a helyüket és akik tisztelik a szüleiket.
Én nem a korlátok állítását rosszallom, hanem a poroszos nevelést, vagyis a büntetések hangsúlyát, a ridegséget. És a saját példámat hozom újra: én soha életemben nem kaptam büntetést, mégis tudtam a határokat. Nekem mindig mindent megengedtek, mert bíztak bennem és mindig megszolgáltam, beváltottam a belém helyezett bizalmat. És ez szerintem azért volt, mert szerettek, foglalkoztak velem, törődtek velem. Ha a mindent megengedés abból fakad, mert nem is foglalkoznak azzal, mit csinál a gyerek, elhanyagolják, az persze teljesen más eredményt szül. De azért ezt mégsem nevezném liberális nevelésnek. Ez az elhanyagolás.
Elnézést, ha kicsit több érzelem volt most abban, amit írtam, de nekem az a szakmám (vagyis fordítva, azért lett az a szakmám, ami), hogy megértsem az embereket. Nem az, hogy elítéljem, vagy megítéljem. És én igyekszem ezt is tenni. A rossz gyerekeket ugyanúgy, mint a jókat.

Kép
Kép
tinu
 
 


Valamennyi belelátásom nekem is van a témával kapcsolatban, mivel pedagógus vagyok. (Szakdolgozatom is hasonló témában írtam)
Egyetértek tinuval, hogy sok esetben sajnos le vannak írva a mai fiatalok. Ugyanúgy, ahogy ők nehezen értik meg a régebbi időket, őket is nehezebb megérteni most. Nagyon sok az elvárás egy mai tinédzserrel szemben. Meg kell, hogy álljon a lábán ebben a világban, boldogulnia kell, teljesítményt várnak el tőle a sülők, közben pedig sajnos nem érnek rá annyit foglalkozni a gyerekkel, mert a pénzt hajtják, hogy a hiteleket törleszteni tudják. Sajnos ez a mai világ betegsége. Ezért nincs értékrend, mert nincs idő arra sok esetben otthon, hogy beszélgessen az ember a gyerekkel. Nagy sok szülő inkább a kiskapukat tanítja meg a gyerknek, csak, hogy érvényesülni tudjon, és ne tapossák el később.
Viszont látom , hogy milyen hálásak a gyerekek, ha beszélget velük az ember. Olyan titkokba beavatják az embert, hogy nem is gondolnátok, csak a bizalmat lássák bennünk.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Akartam előbb is jönni, de valamiért nem engedett be a babanet...

csNiki:
Daninak gyors gyógyulást a keresztelőre!


Ilgya: Dávidod visszajelöltem. :wink:

Roni nagyi:
Megkésve, de sok boldogságot Laurának. :lol:


És minden hófordulós babának és mamának is akik most vagy mostanában tartják születés avagy névnapjukat! :lol:

tesó:nem tudok hozzá szólni, mert nincsen.

A témához:
Egyetértem tinuval és Mágival is. nekem is volt részem belelátni a kisgyerekek életébe.(ovisokéba)
igaz, hogy mennyire "mások", mint a régiek, de ilyen a világ. Rohanunk, kajtatjuk a pénzt a gyerek meg nő magától. bandába tömörül, vagy az utca neveli fel. Ez valahol szörnyű.
Kissebbséget fel sem merem hozni , mint eklatáns példát ugyebár..
Na ennyit nem többet erről. :?

Tali:
Aug 29.-e nekünk is elvileg jó.


És most elköszönök tőletek jópár napra, mert végre lejutunk a Balcsira. Annyira várom már, de kivi is vagyok, hogy milyen lesz, most megyünk ilyen távol a megszokott környezetből.
Épp azon agyalok, be van -e minden pakolva és mit hagyok ithon esetleg. :shock: :D

Úgyhogy jó társalgást és pihenést mindenkinek!!!!

Majd jövök ha megjöttünk.

Sziasztok!

Kép
zsuzsu74
 
 


Tinu:
Nagyon sajnálom, hogy elbeszélünk egymás mellett. Hol és mikor mondtam vagy utaltam arra, hogy káros teremtményei a földnek? Szakembertől egy kicsit bántó, nem gondolod? Csak annyit, hogy sok fiatalt , sőt öngyilkosságot elkövetőket kísértem évekig a beilleszkedés, újrakezdés, az értékek megtalálását önmagukban és környezetükben. Olyan fiatalokkal: akinek villamos vágta le a lábát, mert elé ugrott, lúgot ivott, gyógyszerrel többször próbálkozott szerncsétlen sorsú emberkék. Én már az elkövetés után kerűltem velük kapcsolatban, mint lelki segítő az orvosi kezelés mellett. Tudom miről beszélek. Milyen önmagamat is felőrlő dolog a másik megértése, sőt segítése, hogy ne kövesse el ismét és ne az üres ígéret legyen és az első alkalommal ismét kárt tegyen magában. Ismerem jót a körülményekre való hívatkozást, annak valós meglétét, de az átverés magas fokát is. Mégis csináltam,, mert szerettem az elesetteken, nyomorúltakon segíteni, volt hozzá erőm és hitem. Sok értékes emberrel találkoztam és tudom van ma is. Nekem az irány az ijesztő és nem írigylem a mai szakembereket, mert ez csak szaporodni fog, csak bírják ideggel, hittel és erővel, amit teljes szívemből kívánok. Biztos most megköveztek, hogy ilyen szőrnyű dolgokat írtam, de az életnek van ilyen oldala is, sajnos. Ezért szeretni, óvni, a jóra nevelni, segíteni amiben lehet és főleg megnyerni bizalmát, hogy a hibáit is elmerje mondani, mert akkor lehet segíteni.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Roninagyi: ha elbeszélünk egymás mellett, akkor ne tegyük.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Mai fiatalság téma: Mági véleménye áll hozzám is a legközelebb. Saját tapasztalataim: Egy nagy felismerés volt számomra, mikor unokatesómék 2 éve hazalátogattak Ausztráliából. Ő itt nőtt fel, de kint szült, azóta kint él. Gyerekei: 14 és 16 évesek. Próbálom röviden: Itt élő gyerekek az iskola közeledtével ezeket mondták: Fúj, jön a suli, de utálom. Menjünk már le a partra békákat fogni! A kurva életbe baszd meg! :? Ez meg az milyen kis köcsög, ne is játszunk vele. Gyertek, van cigim. :? Ezek tőmondatok voltak. Az ausztráliából jött 14 éves ezekre: Jézus Mária, ti nem szerettek suliba járni? Annyi érdekeset tanítanak pedig. Fúj, mérgezitek magatokat? Én futni és úszni szeretek szabadidőmben. Na ennyi. Hozzáteszem, a 14 éves egyébként nagyon eleven, anyja szerint rossz, mint a szar! :) Csak látszik, hogy olyan világba nőtt fel, ahol van idejük a szülőknek foglalkozni vele, ahol nincs hétvégenként lövöldözős, szörnyes mese, ahol ciki a cigi, stb. Mikor elment, megkérdeztük mi a véleménye Magyarországról. Ezt mondta: A magyarok alkoholisták, és nagyon buták, de jól éreztem magam és titeket szeretlek. (1 hónap alatt míg itthon voltak rengeteg helyen jártak)
Még valami: Szerintem, a mostani gyerekek, talán a mi gyerekeink lesznek a következő normális generáció. Értékesítőként dolgoztam szülés előtt. Sajnos megdöbbenve tapasztaltam, hogy az emberek kb 70 %-a buta, naponta kb 10 ember jött úgy be, hogy berúgtam a leheletétől, minden második eldobta a csikket a bolt előtt és ajtónyitás után fújta ki az utolsó slukkot. (Nem kocsmában dolgoztam, Vodafone-ban) Ezek olyan 40-50 éves korosztály. Érdekes, hogy pl a mi korosztályunkból többen normálisan kezdtünk el gondolkodni: Szelektív szemétgyűjtés, környezet megóvása, tudás fejlesztése, reform ételek bevezetése, csúnya beszéd mellőzése. Míg, jól emlékszünk mindketten férjemmel, hogy gyerekként kocsiban ülve ha szemét képződött, ki kellett dobni az ablakon pl. Követhetnénk ma is azt a példát.
Na van még az eszembe jó pár dolog, de nem akarok hosszú lenni és lehet, hogy kicsit elkanyarodtam a témától. Minden esetre most 12 éves férjem unokaöccse, jól nevelt, viszont már elkezdett csajozni. Én ilyenkor még barbieztam. :oops:

omr
 
 


Még a buszos dologhoz annyit, hogy véleményem szerint, legalább is itt, a nyugdíjasok nénik a legszörnyűbbek. Rengeteget buszoztam, ők aztán jó erőben vannak. Dúródtak, lökdösődtek, harcoltak, ki érjen fel hamarabb. Terhesen komolyan mondom,hogy tisztes távolságba álltam az ajtótól, megvárva míg mindenki felszáll és utoljára szálltam fel én. Álltalában hozzám hasonló korú nő adta át a helyet.

omr
 
 


Sziasztok,

HÁt jól kerekedik ez a mai fiatalság téma!

Tinu, én nem érzem azt, hogy amit Roni nagyi mond, az ellentétben állna a Te véleményeddel, pontosan inkább más oldalakat világít meg.

Amit én írtam, és visszakérdeztél, az is arra irányul, hogy ha a gyerek "rossz" a társadalom szemszögéből, az egyáltalán nem biztos, hogy valóban rossz, mertha megvizsgálod a körülményeket (nem anyagiakra gondolok), akkor lehet hogy kiderül, valójában mi is okozza ezeket a problémákat, vagy hogy a viselkedése éppen figyelemfelhívás, segélykérés magára. (De ezt Te jól tudod, hisz ez a szakmád:))

Több pedagósussal is beszéltem (a párom családjában rengeteg van), és azt tapasztalják, hogy nem butábbak a gyerekek (persze kívülről ez látszik), hanem az érdektelenség, a nemtörődömség, stb jelentkezik, ami megint visszavezethető arra, amit Mági írt, hogy a mai életvitel mellett, a gyerekekkel kevsebbet foglalkoznak, leültetik a tv elé, mesemondás, játék helyett. A családban előforduló problémákat nem látja mindenki, csak az eredményét, és ez alapján ítélik meg az embert.

De tény, hogy a végeredmény, ami látszik, az elkesírő....
Mert akárki akármit is mond, milyen az a társadalom, ahol én "felnőttként" félek fiataloktól az utcán, mert úgy viselkednek, hogy inkább leszállom a buszról, nehogy bajom essen, ráadásul úgy hogy a 110 kilós 190 magas férjem is ott volt.
Persze általában nem kell, és bizotsan régebben is voltak ilyen esetek.


Szerintem a társadalom értékítélete nagyon rossz irányba tart és mi a saját gyerekeink nevelésével próbálhatunk meg változtatni ezen, de nagyon nehéz "sikeres" embert nevelni hagyományos (tisztelet, becsület...) értékeítélettel, egy olyan társadalomban, ahol ezzel nem lehet érvényesülni.

csernusn
 
 


Niki!
Dani hogy van? Jobban?

omr
 
 


A régi idők nevelési elveivel kapcsolatban meg annyit, hogy lehet, hogy nagymamám nem bírt volna el 7 gyerekkel egyedül a háborúban, ha nem olyan poroszos nevelést kaptak volna, vagy az iskolában nem fogták volna annyira szigorúan őket. A háborús idők megint egy teljesen másfajta story.

Órákat lehet beszélni vitatkozni ezekről a témákról...

csernusn
 
 


Szia Rena,

köszönöm kérdésed, Dani még mindig olyan pöttyös, hogy csak na. Láza szerencsére nincsen, de tegnapra, szerintem a kiütések megkétszereződtek rajta, remélem vasárnapra azért elmúlik.

Tegnap megjöttek a tesómék, tök felfordulás volt itt egész délután.:)))
A bátyám meg jó hogy itthon van, de a keresztelő reggelén kell visszamennie dolgozni. :twisted: Ezt a kistolást!!!!

csernusn
 
 


Tinu,

Most visszaolvastam mégegyszer a hozzászólásokat a neveléssel kapcsolatban. Ugye, nem vetted személyeskedésnek a hsz-omat, mert nem annak szántam? mármint nem Te nem ítéled meg jól a dolgokat, hanem úgy általában kell mindig mindent megvizsgálni, és utána ítélkezni. Én sajnos gyakran követem el azt a hibát, hogy ítéletet mondok, és utána belegondolok, hogy lehet, hogy nincs is igazam.
Szerencsére én tudok bocsánatot kérni.:)))

csernusn
 
 


Jó reggelt!
Na hát senki sem ír?? Csak Nikivel vagyunk itt talpon? :)
Egyébként Niki: Szívemből szóltál :wink:

Az éjjeli ébredés megoldását feladom.. Tudom, hogy jön a csajszi foga, azegyik felső már látszik csak nem törte át az ínyét, a homeo nem vált be, ma éjjelre már elkeseredésemben Panadolt kapott. Hát ugyanúgy felébredt, talán egy kicsit ritkábban..kijöhetne már az a fog, 3 hete küszködünk vele...

Ja Niki!
Múltkor kérdezted a pént a keresztelővel kapcsolatban. Nekünk azt mondta a plébános, hogy ez díjmentes, ha szánunk valamit az egyháznak, azt elfogadja, de ha nem,az sem gond. Így mi a keresztelő után bementünk a sekrestyébe, és adtunk az egyháznak egy tizest.. Egyházadóról nem volt szó..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


:roll:
Sehol senki...
Eszembe jutott egy kérdés felétek, azért ugrottam csak be.
Meddig kell sterilizálni a cumisüveget? Valahol mintha azt olvastam volna, hogy fél éves korig.

omr
 
 


omr:
szerintem nem mindig kell. Én folyton sterilezek, de néha előfordul, hogy sietek, és csak elmosom a cumisüveget,és úgy kapja meg

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Csak kivi vagyok hogy ez megjelenik e!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Így hogy sikerült, akkor írok még!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Tényleg furi, hogy nincs nagy mozgás! :roll: :roll:
Engem szívat a net, mert akárhányszor ideülök, azt mondja nincs kapcsolat, :twisted: :twisted: újra indítom a routert, kb 3 percig megint van aztán semmi :twisted: :twisted: -szerintem a babanetem is csak emlékezetből jött be! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na de ha elküldi a hsz-t akkor nincs nagy gond!:)

Témához:
Mivel mindenki más, máshol lakik, másként él, mást tanult, ezért más a véleménye ugyanarról a dologról. Csak úgy lehet megismerni valakit, ha egy adott témában elmondja a véleményét. Én szeretek "vitatkozni" ill. véleményt ütköztetni másokkal, de remélem ezen senki nem sértődik meg!!!!!!!! :oops: :lol: Attól, hogy nem ezt tanultam még lehet valamilyen belelátásom dolgokba és így véleményt is alkothatok. :wink:
Szerintem nagyjából mindenki ugyanarról beszélt, csak mindenki másként fejezi ki magát és más szemszögből látja ezt az egészet!
Tinu én is hangsúlyoztam, hogy a VILÁG IS VÁLTOZOTT!!!! Viszont azt nem mondtam, hogy káros teremtményei a földnek vagy hogy annyira szörnyűek a 12-14 évesek!!!!Nem kell ennyire szélsőségesen gondolkodni!:) De amúgy milyen az az oldaluk, amit te látsz és a nekünk nem mutatnak?????
Érdekes az is, amit Rena írt a két országban élök különbözöségeiről.
A sógornőm is 14, még gyerekként viselkedik, jól nevelt okos stb, viszont mesél az osztálytársairól, hogy ők milyenek. A társaság nagy része már jó ideje diszkóba jár, komolyan pasizik , cigizik stb.
A bankettet is diszkóban tartották ! Nálunk is volt egy-kettő, aki így viselkedett, de mára az arány megfordult és kisebbségben azok vannak, akik a fentieket nem csinálják. És igen fontos lenne hogy ő velük sokat foglalkozzanak és beszélgessenek, törödjenek, mert lehet akkor mi is láthanánk azt a másik oldalt is!
Ja még lehet erről órákig beszélgetni, de írásban nehéz, főleg, hogy a válaszok később jönnek!:( :roll: Meg gondolom már elegetek van belőlem, amiért ilyen hosszú vagyok! :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


REna!
Én is még mindig sterilizálok mindent amiből eszik a gyerek, nekem ez nem fáradság még, aztán lehet nem kell és később már én sem fogom csinálni, de még van egy üveg folyadékom!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Na megnéztem a freevlogos videoitokat (Petrát, Annát, babatalit)-tök jók!!!! :P
Mági! Hogy tetszett Annácskának a vadaspark? Nézegette az állatokat? Már mi is beszéltünk róla hogy el kéne vinni Veronikát az állatkertbe, de lehet még kicsi hozzá?! :roll: Bár a kutyát szereti nézegetni!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


NA elmentem szétnézni Danival a ruhaboltba. Milyen aranyos volt elaludt.:)

Tényleg nincs nagy forgalom....Vajon miért?


Mai ebéd répás pulyka, vagy pulykás répa? Szerintem adhanék már neki egy kicsit változatosabb kaját is....

csernusn
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?