Sziasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Lorca!
Baromi aranyos, megható a kép, ahol ölelik egymást a gyerkőcök.
Igen, szépen válaszolgat, ha kérdezzük, én is ebben bízom, hogy csak gyakorol, meg nyomatékosít. Ha valamire meg nem reagálunk azonnal, azt 5x, 6x elismétli, amíg nem kap visszajelzést. Remélem, kinövi, de elég durva ám. Pl. így babázik most mellettem:
"szia szilvi baba, elaltatlak. csukd be szemed, csukd be szemed. csukd be szemed. aludjál. mesélek neked, mesélek neked. egyszer volt, hol nem volt. betakarlak, betakarlak... " Kb. így. Szinte mindent többször mond. Ha kell neki valami, és nem tudom rögtön odaadni, azt meg addig ismétli, amíg meg nem kapja. De ez a fele még belefér. Egy ideig aranyosnak is találtuk ezt az ismételgetést, de már aggódom miatta.
Dóra!
Igen, szülőkkel megy a foglalkozás. A gekkoban azért vannak csak 3-an egyszerre, mert ez inkább fejlesztés, mint játék.
50 ezer egy hónapra azért az nem semmi az ovira...
Patrisa!
Kösz a dícséretet, hát igen. Férjemmel mindketten barna hajúak, szeműek, bőrüek vagyunk, erre lett egy ilyen kék szemű szőkés, fehér bőrű picikénk. Megkapom sokszor, ki is a postás nálunk.
Nekem is jobban tetszik a Patrícia, használjuk mindkettőt, de a drágám kijelentette, hogy ő nem Patti, ő Lucika. Végül is azért kapott 2 nevet, hogy majd választhasson....
Ti melyiket használjátok?
Hiszti:
Nálunk kb. 2-3 hónapja volt nagyon durva, ha nem úgy volt valami, ahogy ő akarja, bárhol földre vágta magát, sikoltozott ezerrel. Nem vagyok annak a híve, hogy könyvből neveljük a gyereket, de az egyik íromány nagy hatással volt rám. Az a lényege, hogy mindig mondjuk el az érzelmeinket, ill. igazoljuk vissza a gyerekét. Pl. "tudom, most nagyon dühös vagy ezért, meg ezért.... Anya szomorú ha hisztizel. azt akarod, hogy szomorú legyen?" Magunk sem hittük, de hihetetlenül működik.
Csucsu!
Nagyon sajnálom! Régóta próbálkoztok?
Megyek pakolni, délben indulunk a Balatonra.
Szép hetet mindenkinek!
Üdv.
Évi