Új privát üzeneted érkezett!

Ildikó,
Ez a saját fej veregetése és harapdálása nem hangzik valami jól. Nekem egyszer azt mondták, hogy egészséges gyerek nem okoz magának kárt akarattal. Viszont ott a másik oldal, hogy mi van, ha nem méri fel jól a dolgokat?!

Szerencsére nálunk eddig megúszták a falak. Egyszer egy ruháját firkálta össze tollal, annyira elszomorodtam, hogy a csak papírra szabad rajzolni olyan 99%ban működik.
Hiszti...ilyenkor nagyon szerencsésnek érzem magam. Az nincs.
Kép
Agárdon
Kép
Kép

Kép KépKép
lorca
 
 


Pattianyu,
én pont azt szeretném, ha többen lennének együtt. 3 főt itthon is össze tudok hozni! :) És szülőkkel megy a foglalkozás? Nagyon aranyos Luca és igazán szépen rajzol. Nóri csak forgószeleket gyárt, nem ilyen bátor! Szerencsére, mert ez a fal nagyon keményen néz ki! :) Neki mindig van egy aktuális füzetkéje, amibe mindannyian rajzolgatunk. Ezt viszi mindenhova a házban, először nem örültem, hogy egyszer a kanapén, egyszer a szőnyegen, de végül hagytam... Lehet, ezért úszták meg még a falak.

Minyu,
igen, ez a helyzet itt is, de virágoznak a magánovik! Fel kell még térképeznem, mennyibe fáj ez a szülőknek. Egy szintén 2 gyerkős anyuka a játszin mondta, hogy az egyik helyen 50ezer havonta. Ha beadja ide az első gyerkőt, akkor majd nem akarja megszakítani, ha megszereti a csoportot. Utána majd beadhatja a másodikat is ide, mert nem akar majd egy nap 2x 2felé menni. Tehát havi 100 lesz, ő kb. ennyit fog keresni. Tehát ő azért fog dolgozni, hogy a két gyerek oviba járhasson. Gáz. :(

Lorca,
Édik nagyon a képek, micsoda ölelés! Nálunk is megy a puszilgatás, bújás ezerrel. Az új, hogy fel akarja venni a Dórikát, mondjuk egy büfiztetésre. :)
Én hasizmozok már a legelejétől. És semmi látszata. Vagyis már egész erősen be tudom húzni, az elején ez sem ment. De ha nem figyelek oda, vagy leülök, akkor egyből 6 hósnak nézek ki. Milyen CD-t kaptál Minyutól? Nekem akad egy-két Norbiné, de igazából időm nincs egy egész programot megcsinálni. Azt nem kérhetnék valakitől? :lol:
Ja és hiszti ügyben nagggyon szerencsés vagy! :)

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Sziasztok! De sok a hsz.! :)

Pattianyu! Üdv közöttünk, gyönyörű szemei vannak a csajszidnak. Ahogy olvasom, inkább a Luca nevet használjátok. Pedig a Patrícia is nagyon szép :wink: !

Rajzolás: szerencsére még így nem jártam. Néhány napja kint aszfaltkrétázott és a bejárati ajtót összefirkálta, de az könnyedén lejött. A kezét, lábát rendszeresen firkálja, pedig mindig elmondja, hogy azt nem szabad. Ha ruhában van, akkor az sínyli meg, de többnyire az is orvosolható. Egyébként neki van egy asztala székkel, és azon rajzol.

Hiszti: volt egy időszak, mikor harapott (engem), és csípett, most abban nyilvánul meg az önállósulási törekvése, hogy ha valamit nem engedünk, akkor toporzékol. Bár ez is csak 2-3 napig tartott és elfelejtette...remélem örökre.

Beszéd: kicsit le vagyunk maradva. Még mindig csak szavakat mond, azt se túl sokat. Sokszor alig jövök rá mire gondol, mert a hasonló szavakat egyformán mondja (Shrek, sör, sár). Gondolom ez azért is lehet, mert keveset van gyerekek közt.

Ildikó! Az elválástól én is tartok. Úgy érzem itt is úgy lesz, hogy engem fog nagyon megviselni. Persze most még rá lehet fogni, hogy csak 1 bölcsi van, kevés a hely, lehet be se veszik. De én az ovit is szeretném minél később elkezdeni. Majd látjuk hogy alakul, hisz szüksége van közösségre.

Irígykedve olvasom, hogy milyen sokfelé van játszóház. Hát itt semmi ilyen nincs. Felénk most vonnak össze egy csomó óvodát, mert kevés a gyerek. Magánovi nincs, viszont van egy hasonló, ahhol vigyáznak a gyerekekre 2-7 éves korig napi 700 forintért.
Hát remélem maradunk itthon és talán jövőre lesz kistesó. :roll:

Kép
patrisa
 
 

 
 

Szia Pattianyu! :)
Kép


Nekem most csak ennyire futja, mert nagyon álomos vagyok....
Kép
szilbee
 
 


Sziasztok!

Hát, sajnos megint nem sikerült, ma reggelre megjött..
Most egyenlőre ennyi, mert eléggé megviselt.


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Csucsu!
:( :( :(
szilbee
 
 


Sziasztok!

Csucsu!
Nagyon sajnálom! :(

Lorca!
Ma volt itt a védőnő(elég gyakran jár még mindig)és Ő azt mondta,hogy nem kóros ez a módja a hisztinek!Hát nem tudom!De ami érdekes,hogy előre szól így:"hisztizek,beverem a fejem!"És ha rászólok,hogy nem szabad akkor abbahagyja.Tehát nem úgy hisztizik,hogy önkívületi állapotban van csak úgy "feszkózik".Nem üvölt,nem toporzékol csak szól,hogy beleveri a fejét a falba.
Remélem hamar elhagyja!

Nálunk a bölcsiben van játszóház de most zárva van majd ősszel nyit megint.Mirtill szeret oda járni és csak 320ft ami az ebéd.Ha nem ebédel ott nem is kell fizetni!

Mirtill általában lapra rajzol de pont ma vettem észre a konyhában a falon egy kis irka-firkát.Tollal szeretne rajzolni de azt nem engedjük igaz néha megkaparintja és már van pár remekmű a konyha és a folyosó padlóján.Ezt mindig fel szeretné porszívózni de nem sikerül! :D

Megint gond van a lábával.Neki a bal csípője volt rossz emiatt volt kengyelben,majd jött a torna és a befelé lépés.Most azt vettük észre,hogy a bal bokája eléggé befelé dől és olyan mintha bokasüllyedése lenne és a talpboltozata helyén(ami ugye most fog kialakulni)van egy dudor.Vszínű mert ott terheli a lábát.A védőnő is észrevette ma és azt mondta,hogy vigyem vissza az ortopédiára.Felhívtam a gyógytornászt és Ő is azt mondta,hogy vissza kell vinni mert vszínű lúdtalpas lesz.
Én azt olvastam,hogy 7éves korig nem kezelnek senkit lúdtalppal.A talpboltozat is 3-4éves korra alakul ki.Mindegy viszavisszük és nézze meg a dokinő.
Azért vagyok mérges mert 2,5hónapos korától örökké az ortopin vagyunk és mindig van vmi amit nem vesznek észre.
Ha kap vmi betétes cipőt akkor mégjobban befelé fog lépni.Most betétnélküli,sarokdöntés nélküli cipőt kell hordania de ez úgy tűnik nem jó a bokájának.
Na mindegy majd kitalálnak vmit az okosok.
Az a baj,hogy kb.3hónap mire időpontot kapok!

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


sziasztok,
elnézést, hogy ismeretlenül jelentkezem, de GYES vége felé hátha érdekel Titeket egy álláslehetőség:
részletesen: www.julianus.hu

Beusa

Recepciós - irodavezető-helyettes
Határozatlan időtartamra keresünk egy rátermett, a feladatoktól meg nem rettenő recepcióst, aki képes kitalálni ügyfeleink és munkatársaink gondolatait és elébe menni kérdéseiknek, igényeiknek. Pályakezdőket és végzős évfolyamba járókat is várunk!
Elvárásaink:
• irodai alkalmazások (Word, Excel) internet és levelezőprogram magabiztos kezelése
• legalább középfokú végzettség vagy diploma előtti félév
• élő angol vagy német nyelvismeret (ha mindkettőt tárgyalási szinten beszéled, az plusz előny) Kérjük csak akkor jelentkezz, ha beszélni tudsz, nem csak papírod van!
• Pontos, precíz munkavégzés, határidők betartása
A feladatokról:
Feladatod irodavezetőnkkel együtt cégünk belső és külső kommunikációjának bonyolítása, megszervezése, a felmerülő problémák megoldása.
Amit a próbaidő után kínálunk:
• fiatalos légkör, rugalmas munkavégzés
• határozatlan időtartam
• szakmai fejlődési és előrelépési lehetőség
• jó kereseti lehetőség
A felvételi eljárás menete:
Ha úgy döntesz, hogy szeretnél bekerülni csapatunkba, kérjük, hogy mielőbb küldd el szakmai önéletrajzodat és motivációs leveledet, megjelölve fizetési igényed az alábbi címre: julikft@freemail.hu.
A levél címében tüntesd fel a megpályázni kívánt pozíciót.

Beusa
Kép
beusa
 
 


Ildikó,
Én is egyetértek a védőnőddel, szerintem elég sok gyerek csinálja hisztiből a falcsapkodást fejjel és hasonló hajmeresztő dolgokat. De ezzel nem tesz kárt magában. Csak csapkodja és kész. Meg élvezi a szülő rémületét :twisted: Pont olyan erővel csapja oda, hogy még épp, hogy ne fájjon. Nekem nagyon ijesztő. Nati is szokta tesztelni a "fájdalomküszöbét". Főként ha autóban ülünk és be van kötve. Fogja a kezem és csapdossa az arcát. Én hagyom, és igencsak tud csattanni. Ő meg csak nevet rajta. Mit mondjak, nem tartozik a kedvenc játékaim közé.
Egyszer láttam olyan gyereket, aki tényleg kóros volt. Az intézetben egy több méteres kifutóban tartották, ha már nem tudtak vele mit kezdeni. A homlokát verte rendszeresen a falba/rácsba, nekifutásból. Na az nem játék volt. Keményen csinálta, minden ütésre összerezzentem. A homlokán a csont több centivel vastagabb volt az álandó ütésektől és borzalmasan nézett ki.
Natinak is hasonló problémája van a lábával, bár még ortopéd szakorvos nem látta. Mostanában fogunk elmenni cipőt csináltati neki, mivel nem egyforma, így a simán döntött nem elég. Ott van doki is, aki megnézi és leveszi a méretet meg miegymást. A bokája befelé dől és neki is van egy dudor szerűség ott, ahol a talpboltozatnak kéne majd egyszer lenni. Ha csak lúdtalpas, az nem zavar. Tesóm is az. Ha csámpás, az sem. Mindketten azok vagyunk tesómmal és semmi problémája nem volt egyikünknek sem. De azért megnézetem, hátha lehet valamit csinálni vele.

Csucsu, :cry: :( :cry:

Patrisa,
Nem lehet amolyan házi játszóházat szervezni? Nati barátnője nélkül nem indul a nap nálunk. Még ha pont Komáromban van, akkor is ott van a Bogi mit csinál? kérdés minden órában. Bajban lennék nélkülük.
Sokszor mi sem értjük, mit mond Nati, pedig szövegel ezerrel. A legfurcsább az, amikor beszélget Bogival és az anyukájával nézzük őket. Jókat viháncolnak, nekünk meg fogalmunk sincs róla, miről is beszélgetnek.

Dóra,
Akkor minek megy egyáltalán vissza dolgozni? Felkelni sem érdemes azért, hogy aztán húzhassa a gyereket olyan oviba, ahol csak azért van, hogy dolgozni mehessen. Pláne, hogy azért jár dolgozni, hogy a gyereket oviba vihesse.
Most a BéresAlexandra van soron. De iszony punnyadt vagyok hozzá, pedig nagyon kéne. Szeretnék harmadikat, de 70 kg fölött nem szeretnék teherbe esni. (73 vagyok) Mindkét terhességet 85 kgmal zártam és nagyon megviselt. Nem bírta a térdem és a derekam. Reménykedek, hogy ha sikerül egy kicsit lentebb kezdeni és ha felpumpálok pár izomrostot, akkor nem omlok össze saját súlyom alatt. Tegyük hozzá, hogy a 3. nagyonmagas emeleten lakom és terhesen is kellett cipelni a tizen kilós Natit. Na az végképp betett.

Ma voltun egy 9 babás Szasza-talin. Úgy sajnálom, hogy nincs Nati-tali. :roll:

Kép KépKép
lorca
 
 


Kép
Nekem nem volt gépem, ezt a másik fórumból loptam. :D

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek!

Lorca!
Baromi aranyos, megható a kép, ahol ölelik egymást a gyerkőcök.
Igen, szépen válaszolgat, ha kérdezzük, én is ebben bízom, hogy csak gyakorol, meg nyomatékosít. Ha valamire meg nem reagálunk azonnal, azt 5x, 6x elismétli, amíg nem kap visszajelzést. Remélem, kinövi, de elég durva ám. Pl. így babázik most mellettem:
"szia szilvi baba, elaltatlak. csukd be szemed, csukd be szemed. csukd be szemed. aludjál. mesélek neked, mesélek neked. egyszer volt, hol nem volt. betakarlak, betakarlak... " Kb. így. Szinte mindent többször mond. Ha kell neki valami, és nem tudom rögtön odaadni, azt meg addig ismétli, amíg meg nem kapja. De ez a fele még belefér. Egy ideig aranyosnak is találtuk ezt az ismételgetést, de már aggódom miatta.
Dóra!
Igen, szülőkkel megy a foglalkozás. A gekkoban azért vannak csak 3-an egyszerre, mert ez inkább fejlesztés, mint játék.
50 ezer egy hónapra azért az nem semmi az ovira...
Patrisa!
Kösz a dícséretet, hát igen. Férjemmel mindketten barna hajúak, szeműek, bőrüek vagyunk, erre lett egy ilyen kék szemű szőkés, fehér bőrű picikénk. Megkapom sokszor, ki is a postás nálunk. :mrgreen: Nekem is jobban tetszik a Patrícia, használjuk mindkettőt, de a drágám kijelentette, hogy ő nem Patti, ő Lucika. Végül is azért kapott 2 nevet, hogy majd választhasson....
Ti melyiket használjátok?
Hiszti:
Nálunk kb. 2-3 hónapja volt nagyon durva, ha nem úgy volt valami, ahogy ő akarja, bárhol földre vágta magát, sikoltozott ezerrel. Nem vagyok annak a híve, hogy könyvből neveljük a gyereket, de az egyik íromány nagy hatással volt rám. Az a lényege, hogy mindig mondjuk el az érzelmeinket, ill. igazoljuk vissza a gyerekét. Pl. "tudom, most nagyon dühös vagy ezért, meg ezért.... Anya szomorú ha hisztizel. azt akarod, hogy szomorú legyen?" Magunk sem hittük, de hihetetlenül működik.
Csucsu!
Nagyon sajnálom! Régóta próbálkoztok?

Megyek pakolni, délben indulunk a Balatonra.
Szép hetet mindenkinek!
Üdv.
Évi

Kép
pattianyu
 
 


Ildikó :)
Vásott kölykökben voltegy ilyen ksilány, de az sztem más kategória volt, ő nagyon behergelte magát fejcsapkodás, hajtépés közben. Ha magától le tud állni (megkéred, hogy hagyja abba és megteszi, az szerintem teljesen ok), akkor nem lehet nagy gond, max a teljes figyelmedet szeretné és tudja, hogy igy eléri. Jó trükk, remélem, Nándi nem jön erre rá.... :oops: :twisted: :P
Sajnálom, hogy ennyi gond van a tappancsával, de tényleg nézessétek meg, nehogy később, felnőtt korában legyen gond.

Jdora :)
Uhh, ez a havi 50 ezer nagyon durva. Itt a magánböli havi fix 28 ezer, Pesten az állami bölcsiben a fizetős hely napi 1230 ft, ha minden nap megyünk, kb 26 ezerre jön ki. De ez ugye bölcsi. Itt van még egy magánovi is azt nem tudom, mennyibe kerül, de sztem az is 40 körül lehet :(

Csucsu :)
Nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: Hogyan tovább, mit mondott a doki?

lorca :)
Örülök, hogy megérkezett a cd (Jdóra: Béres Alexandra Változz velem...) Sztem úgy a legcélszerűbb, hogy heti 2x meghatározott napon (pl kedd péntek, vagy mittomén) t9ornázol. és akkor kevésbé marad el. Nem baj, ha eleinte nem csinálod meg, én pl a súlyzósok nagyrészének harmadáig birtam, nem erőltettem, csak addig, amig kellemetlen, és egyre többet birtam. Aztán a bab miatt abbahagytam, mostmeg még egy kicsit tunyulok, aztán nekikezdek én is megint.
Taliban én benne vagyok, már irtam párszor, de sztenm a legtöbben vidékiek, igy nehezen tudunk összehozni nagytalit.

pattianyu :)
jó nyaralást :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Patti,
Mintha csak magamat hallanám. Nati, csukd be az ajtót, csukd be az ajtót, csúúúúkd beeeee az aaaajtóóót! Nati is csinál ilyen fél ismétléseket. Amolyan Szasza mit csinál? módon indul a program. Alszik. A keze is alszik? Igen. A lába is alszik? Igen. A zoknija is alszik? Neeem, zoknik nem alszanak. De néha azért azok is. Gyakorol.

Most jöttem rá, hogy Nati nem babázik olyan "hivatalos" módon. Többieknél is van ilyen betakargatós, mesélős babázás? Nálunk Szabi születése után voltak próbálkozások, akkor játszott vele pár hétig. Mostanában max hintáztatja vagy tologatja. De beszélni hozzá még nem jutott eszébe.

Minyu,
Én is a minap néztem, hogy kb lefedjük fél Magyarországot. De hátha van többeknek is kedve egy kis bpesti kirándulásra...csajok?

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Szerintem NORMÁLIS dolog, hogy még nem beszélnek mondatokban, sőt, Regina csak a szavak elejét mondja még mindig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ki írja elő egy 2éves gyereknek, hogy szavaljon????????????????????????

Tali: mi most voltunk Gyálon egy topiktali, nagyon jó volt, de a férjem nem egy talizós fajta, így azt hiszem, mi esetleg jövőre mennénk, ha lesz majd... :lol: :lol: :lol:

Kép
kajla
 
 


Kajla!
Ezzel én is így vagyok, bár már úgy várom, hogy kicsit jobban el tudja mondani, mit is szeretne... sok kiborulásának ugyanis az az oka, hogy nem értjük meg, mit is szeretne... sőt olyan lusta, hogy még csak el se mutogatja, hogy mire vágyik... viszont ha nem csináljuk rögtön, amit szeretne, akkor meg jön a hiszti...
Gondolom a bölcsi, a társaság, majd segít neki, hogy hamarabb beszéljen. Hiába vagyunk ugyanis lent a játszón, sajnos csak nálánál sokkal idősebb gyerekek vannak ott is, akik viszont nem Leventéhez fordulnak, ha valamit szeretnének tőle, hanem hozzám, hogy én kérdezzem meg Leventétől.. ezt meg azt... Szóval én nevelem ott a gyereket is, hogy beszéljék ezt meg Leventével... de sajnos egyre kevésbé hajlamosak rá. :(
szilbee
 
 


Kajla,
Anyukám elvárja Natitól. :? Amint írtam, elég jól beszél. De teljesen felháborodott, hogy nem tud mondókákat és versecskéket. Azután jött az elég idegesítő na majd én megmutatomjával és elkezdte oktatgatni. Most sem tud rendesen egyet sem. :twisted: Nem sikerült belátnom, hogy ez miért probléma. :wink:

Szilbee,
Nati jóval később volt hajlandó beszélni a gyerekekkel, mint velem vagy más közeli felnőttekkel. Még most sem igazán megy, kivéve Bogi barátnőjét. A többiekkel épp, hogy csak próbálkozik. A játszin most kezd oldódni a szende csendes szerep. Tamo unokatesó eldöntötte, hogy Nati nem beszél, mivel őt nem érti meg. Tamo anyanyelve az angol és hát érezni rajta. Nati tényleg sokszor nem érti.

Szerintem a hisztit mi a beszéd miatt úsztuk meg eddig. Ha kajabál, bőg, akkor nem értem, amit mond. Meg most már le lehet állítani a sima sírást is. Olyan aranyos, ahogy görbül a szája és küzd, hogy abbahagyja.

Ma jöttek a kéményesek feldúlni a lakást

Kép KépKép
lorca
 
 


Nálunk a mutogatás nagyon megy. Jobb. mint az Activiti. Olyan dolgokat végigmutogat, hogy csak lesünk. Gondolom ezért is késik a beszéd, mert úgyis megértjük. Ha valamit mégse értek, azt addig mutogatja, míg rá nem jövök. :)

Tegnap strandoltunk.
Kép

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Mirtill nagyon szépen beszél,teljes mondatokat mond,sok mondókát tud és ügyesen énekel is.
Ő kicsit előrébb jár beszéd terén mint a vele egykorú gyerekek de van amiben mi vagyunk lemaradva pl.szobatisztaság.
Én örülök,hogy így beszél mert elmondja mit szeretne,szól ha éhes,szomjas és ha fáj vmije.És ami nagyon jó olyan történeteket tud mesélni nagyon jókat nevetünk rajta.Mostanában kezdett el a fantáziája erősen beindulni.
Néha nem jól mondja a szavakat pl.atléta helyett szalvétát mond a felvonulás neki levonó vagy a fájdalomcsillapítóra azt mondja,hogy fájdocsító.Az még biztosan hosszú szó!
De jókat szórakozunk rajta.

A fejveregetést úgy csinálja,hogy ne fájjon neki de azért vegyük észre.Remélem hamar leszokik róla.

Mirtill a többi gyerekkel is beszélget.Van egy barátnője vele félrevonulnak a játszótéren és beszélgetnek.Nem tudom miről mert nem árulja el de nagyon jókat nevetgélnek együtt.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Ildikó!
Volt időszak, mikor Levente is csinálta a fejverést és néha sz arcát is ütötte, pedig itthon nincs pofozkodás. Viszont csak akkor csinálta mikor haragudott magára és mi is ott voltunk. Egy idő után abbahagyta, mert igyekeztünk nem venni róla tudomást. Mostanra már teljesen leszokott róla.
Szobatisztasággal még mi sem állunk sehogy. Mikor pelus nélkül van, akkor felkínáljuk neki a bilit, de nem mindig ül rá... részben persze azért, mert nem is kell neki pisilnie. Nem erőltetem a dolgot... várom hogy éjjel se legyen pisi a pelusban és hogy egyáltalán ki tudja mondani, hogy "pisi" vagy "kaki"...
szilbee
 
 


Gyors bekukk!
Csak elköszönünk, holnap indulunk nagy családi nyaralásra a Balcsira. Anyukámék, nagynénémék, bátyám gyerkőkkel... Már 5 éve járunk így, nagyon jó szokott lenni! Szóval nem eltűnünk megint, mint szürke szamár... Drukkoljatok, hogy jó időnk legyen!
Reggel énekeltem Nórinak szülinapi dalt, magyaráztam, hogy milyen klassz nap ez, a szülinap! Hozzáfűznivalója a szokásos: Nóni is, Nóni is... :roll: :lol:

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Nóri!
:D
Kép
szilbee
 
 


Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Hahó!

Boldog szülinapot, Nóri!

Tegnap volt Roberta Annájának szülcsije is, MInden szépet és jót kivánunk neki is!!!



pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!


Boldog szülinapot [color=blue]Nórinak és Anna babának[/color]!

Kép


Csucsu[/b]

Kép
csucsu74
 
 


Ez elég béna lett! Bocsi

Kép
csucsu74
 
 


Mi is csatlakozunk az előttem szólókhoz: Nagyon boldog szülinapot kívánunk Annának és Nórinak!!! :D

Nemrég értünk haza vízimoziról...szupi volt! Megyünk tentézni. :)

Kép
patrisa
 
 


Anna!
Boldog Születésnapot!!!
:D

Kép
szilbee
 
 


Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak benneteket..
Én a félegyházi topicba írtam,de az "meghalt" :( Sehol senki...
Rólunk:Én 27 éves vagyok, kislányom Szarka Gréta 2005.06.04-én született kiskunfélegyházán...már jó 2 hónapja szobatiszta...Mindent beszél,mondókázik..Ügyes kislány. Most ennyi.

Ui.:Sajnos se képet,se vonalzót nem tudok felrekni,mert béna vagyok hozzá..:(

Üdv:Móni
Vendég
 


Flocika!
Andriskának nagyon boldog szülinapot!

Kép

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Minden szülinaposnak Boldog Szülinapot kívánunk!!!

Kép
ildikó74
 
 


Csucsu
:cry: :cry: :cry:

Boldog szülinapot az ünneplőknek!

Üdv az újaknak!

Bocsi, hogy ritkán jövök... :oops:

Ovi
Sasa szeptembertől fél napokra, délelőttönként fog járni... indítanak mini-csoportot... itt bölcsi nincsen...
Ez rendes városi óvoda, még úgy is be lehet vinni a gyerkőcöket, hogy egy-egy napra, félnapra (akár déleőtt, akár délután).

Beszéd
2 éves gyereknek még nem kell mondatokban beszélnie...
Bár, nagy eltérések lehetnek... Sasa folyamatosan szövegel... állítólag anyja beszélőkéjét örökölte... :oops: :lol:

Minyu
Majd légy szíves javítsd át... már nem 38, hanem 39 :evil:
Vendég
 


Köszönjük a köszöntéseket, hasonló jókat minden most ünneplőnek!!

Beszéd: a nagy átlagot tekintve 50 szavas szókincs jellemzi ezt a korosztályt, ill. két szó összekapcsolása. Persze ebben is hatalmas eltérések vannak, de ez az átlag egy védőnői szaklap szerint.

Betsy
nálunk is miniovit szerettek volna csinálni, ill. egy ilyen csoportot az oviban, de sajna anyagiak hiányában nem jött össze. Nekünk nagyon jó lett volna, mert a ház mögött van az ovi, a bölcsi meg a város túlsó végén :(

Csucsu :cry:

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT ANDRISNAK ÉS VANINAK!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!


Boldog szülinapot az Andrisnak és Vanessának!

Anna már nagyon sokat beszél, szépen mondja a "Volt egyszer egy kemence...", elmondja végig a Lencsibabát (Icipici házikót), a "Süssünk-süssünk valamit..".és még egy-pár mondókákat ill verseket. Szépen formálja a mondatokat.

Szobatisztáknak úgy vagyunk szobatiszta, hogy éjjel van pelus. Nappál már nem kell, de éjjel igen.

Doki: Most várnunk kell 1 hónapot, mert túl sok injekciót kaptam, úgyhogy szept-től újra hajrá. Remélem több sikerrel.


Most jöttünk meg Tamásiból, lent töltöttük a hétvégét, sajnos nagyon rossz időnk volt.


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Gyorsan rakok két képet:

Reggeli apával:
Kép

Iszizés:
Kép

Kép
csucsu74
 
 


Vanessza!
Nagyon Boldog Születésnapot!! :D


Kép
szilbee
 
 


Köszönjük a köszöntő szavakat, aranyosak vagytok!

Sajnos nem volt túl jó idő itt se, így nem csináltunk babazsúrt. Tudtam előre, hogy ez lesz. :?

A tortát én csináltam, a gyertyákat 3x gyújtottuk újra, mert annyira tetszett neki.
Dobok képeket.

És itt egy videó a két évéről: http://www.indavideo.hu/video/Vanessza_elso_ket_eve

Keresztanyunak csináltam ajándékba. Végigsírta az egészet. :P Mondjuk én is. :wink:

Kép
patrisa
 
 


Képek:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
patrisa
 
 


VANIKA Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! Szuper a videó!!!
Anna és Nórika Isten éltesse őket is!!
Kép
Andris nevében köszönöm szépen a jókívánságokat.Buli a költözés miatt elhalasztva. Fél lakás itt , a másik odaát. Majd a Bátyó (16.-ai) szülinapjával összehozva bulizunk. Azért kapott egy Thomas vonatos könyvet és elmentünk a cukiba fagyizni.

Beszéd:Andris nem beszél, azaz folyamatosan csak nem értem :lol:
Szobatisztaság:Ha van rajta pelus vagy kisgatya, belealkot. Ha nincs szól, bár történnek balesetek.Így ha az idő is engedi csupaszon szaladgál.
12 kg és 86-92 es rucikat hord, kedvenc játék a kisautó. Kocsikkal van tele az egész lakás. Bármerre megy cipeli magával amig meg nem lát vmi mást, ott leteszi én meg pakolhatok.Makacs egy pasi, elrakni már nincs kedve.
:?: Ti hogy veszitek rá őket, hogy azt csinálják amit ti szeretnétek. Ada ránt egyet a vállán, morog vmit és duzzog egy sort. Nagyon kitartóan kell kérlelnem, hogy szót fogadjon.De ugye erre nincs mindig idő és energia.

Taliban benne vagyok, szívesen találkoznék már veletek is.

Kép
flocika
 
 


Sziasztok!

Betsy,
Gratulálok, csodaszép a kis Lucas!

Minyu,
Nagyon sajnálom. Igazából azért is nem jelentkeztem (vissza sem olvastam a reagálásokat sem), mert nálunk is baj van valószínűleg. 2 hete én is barnáztam, dokim szabin volt, másik azt mondta, hogy elhalt a baba, és van egy bevérzésem. 10 napja kicsi petezsákot látott a dokim, de nem volt szép kerek formája, holnap megyek én is újra. Azt mondta készüljek fel...
Nagyon nehezen viselem.

sziasztok
Rita

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Rita!
:shock: Remélem téved a doki!!!!! :( :cry: Feltétlen számolj be holnap!!!! :(
szilbee
 
 


Rita: Gondolunk rád és szorítunk!

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!

Annának, Nórinak, Vanesszának és Andrisnak boldog szülinapot!!


Móni!
Üdv! Én is új vagyok itt! Nagyon ügyes a kislányod! Írjál még magatokról!

Patrisa!
Szuper a videó! Jó lett a torta, gondolom finom is! Gyakran sütögetsz? Irigylem, akinek van hozzá türelme.

Rita!
Szorítok, így ismeretlenül is, remélem nem lesz gond! Egy kis bíztatás, elég durva a történet: Férjem kolléganőjénél hasonló volt a helyzet, szabálytalan petezsák, barnázgatott, a dokija már ki is írta műtétre. Nem nyugodott bele, elment másik dokihoz, aki még mondta, várjanak, akármi is lehet. Ma már fél éves a kisfia.

Megjöttünk a Balatonról, hát nem volt valami jó időnk. Azért 2 napig tudtunk strandolni is, a többi nap sokat sétálgattunk Füreden, elmentünk a Veszprémi állatkertbe is. Pancsika is nagyon élvezte, mi is kipihentük magunkat...
Kép Kép Kép Kép

Kép
pattianyu
 
 


Hrk :)
Figyu, a barnázás sztem nem akkora gond! Én nagyon remélem, hogy mnden rendben van nálatok!!! Nekem friss, élénk szinű vérzésem volt, ami sokkal nagyobb gond. A barnázsá lehet tényleg a bevérzés miatt.
Nagyon drukkolok, mindenképpen irjál majd, jó?
Küldök addig is sok + + + + + + + + + + + + + + + + + energiát!!!

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Hrk! Mi is szorítunk, remélem nem lesz gond!!!!!!!

Pattianyu! Szoktam sutögetni elég gyakran. De mostanába kevesebbet, mert Vaninak még nem nagyon adok édességet, így mi se eszünk. Amúgy ezt a tortát nem kellett sütni. Ez egy egyszerű feketeerdő torta darált keksszel.
Nem válaszoltam a múltkori kérdésedre :oops: Mi a Vanesszát használjuk, a Patríciát csak utánam kapta. Magát Vaninak hívja.

Kép
patrisa
 
 


Rita!!!!!!!!!!!!
Mi az ábra????????????
szilbee
 
 


Rita!Én is nagyon szorítok!!!! Írj!!

Kép
flocika
 
 


Szilbee :)
Most látom csak, van már neve öcsinek :) :) :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Igen! Úgy tünik, hogy végleges... mert már egy hete nem akarjuk megváltoztatni... :lol: Ja és a teljes neve SZILVÁSI DÁVID ANDOR, csak nem engedte feltenni az utolsó nevet a babanet, mert szerinte ez már túl hosszú aláírás. :evil:

Ritáról nem tudni valamit? Nem jelent jót, hogy nem jelentkezik. :(
szilbee
 
 


Szilbee :)
Júúúúj, az Andor is de szép! Csak a Nyika vezetéknévhez nem passzol nálunk :( :D

Ritáról én sem tudok semmit :roll:

Ma megkaptam a szövettant (a dokival ismét nem sikerült találkozni :evil: :evil: :evil: , úgyhogy nem is erőltetem, visszamegyek a régi, Söfis dokimhoz "kontrollra") Van itt egészségügyisünk? Lenne kérdésem a szövettannal kapcs. (kismamák ugrani pár sort :roll: )
Van köze a vetélésnek ahhoz, hogy "a metszetekben leukocytáktól átjárt" szövetek találhatók? Úgy értem, a leukocyták a fehérvérsejtek, ami gyulladásra utalnak nem?

Ja, egyébként hétfőtől beszokunk a bölcsibe. Vagy már meséltem? Eddig egész jól megy KOPP-KOPP-KOPP. Hétfőn még geyütt voltunk 1 órát, tegnap nélkülem volt 1 órát, ma pedig már 2,5 órát. Én meg benn rejtvényt fejtettem a folyosn és persze tök kiváncsi voltam, hogy mi zajlik az udvaron, de nem kukucskálhattam, nehogy észrevegyen.

Menek pihizni, óóóó, méh ki is kell terigetnem :cry:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?