Új privát üzeneted érkezett!

Manó! Éhesnek én is éhes vagyok, meg olyan is van, hogy tele a gyomrom, mégis érzem, hogy ennem kéne, ha meg eszem, akkor xarul leszek. Amíg eszem, nem érzem, hogy sok lenne, meg nem is sok végülis, csak utána egy kis idővel kezdődik a műsor.

10 kg? Lehetne kevesebb is, de nem vészes szerintem azért. Nyugi :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Hát vészesnek nem vészes, hamondjuk nem plusz 15 kilóval kezdek :oops: De úgy látom függetlenül attól hogy most többről indultam, kb ugyanannyit fogok hízni a végére, tetszik vagy sem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Csak nem sikerül a vonalzó,de nincs is nagyon hozzá türelmem,mert holnap hajnalban indulunk Krk-re és tegnap még a mósógépem is elromlott.

Az utóbbi idóben nagyon rosszul alszom én is,minimum 5 pisilés/éj + vádli és talpgörcsök.
Manó! Azt a szúró érzést és is ismerem,nekem szinte a terhesség eleje óta renszeresen megjelenik.Olyan érzés,mintha alul egy kis folt ki akarna szakadni a méhemból.Mint a Jupiter foltja.Ciklusokban jön,föként időjárás változáskor.Nagyon rossz,olyankor alig merek megmozdulni.Én ennek és a méh tágulásának tulajdonítom,


 
 

Sziasztok Lányok!

Az amnio eredményem jó lett!!! 46, XX. Két lány nevünk van Lilla és Boglárka. Barnus kisfiamnak a Bogi név tetszik. A jó eredmény után el is utaztunk pár napra a Mátrába.

Cukorvizsgálatra pénteken megyek. Nekem is szokott keményedni a hasam, de nem fáj. Többnyire esténként szokott bekeményedni a hasam. Nagyon sokat mocorog a babucim, volt olyan estém, hogy alig aludtam állandóan bulizott. A múlt héten viszont hajnalban begörcsölt a vádlim..huuuuu..nem kellemes dolog. A Magne bogyesszel nekem az a gondom, hogy nem jó utána hasam..nehezebben megy a "nagyobbdolog". A patikás magnézium az milyen??? Régebben nem volt a piacon magnéziumos viz??? Összekeverem a Jodicummal??
Sziasztok:
Szenilla 27

Kép


Kép
szenilla
 
 


Sziasztok!

Eltűntem a hétvégére a Balcsira, most pedig alig tudtam végigolvasni mindent...

Manó: A nyillalás nekem szinte az elejétől van, azt mondja a doki, hogy tágul a méh és azért. Meg sokszor nyomódik a petefészkem is, az is kellemetlen, szúró érzés. Ja, és visszatérve a cukorhoz, nekem teljesen éhgyomorra volt és úgy volt 4.

Valaki kérdezte a folyást korábban: nekem is van, és teljesen normális. Bár szerintem jó figyelni a dokira, hogy rendszeresen ellenőrizze, mert nekem legutóbb kiderült, hogy van valami Cali baktériumom, pedig semmilyen tünete nem volt. És az nem lett volna jó, ha megmarad... Így is szüléskor kell majd rá antibiotikumot kapnom biztonságképpen (pedig elvileg most kikezelte).

A babakocsi kérdés nálam is nagyon aktuális. Hordozóügyben teljesen egyetértek azzal, hogy én is a jobb minőségűt veszem, mert a kocsiban tényleg fontos, hogy biztonságban legyen.
Babakocsival meg az a problémám, hogy kevés olyat látok, aminek teljesen vízszintesig dönthető az ülése. Ezért kezdtem el nézegetni a kombinált babakocsikat (sportkocsi+hordozó+mózes), viszont baromira drágálltam őket, mert mindegyik 100 000 körül van. Most viszont vettem egy Anyák Lapja c. újságot , amiben van egy Brendonos kupon a Graco egyik ilyen babakocsijához és azzal 110 000-hez képest 70 000-ért tudom megvenni. Utánaszámoltam a dolognak és így kb annyira jövök ki , mintha külön vennék egy babakocsit meg hordozót. És ehhez adnak ilyen talpat is a hordozónak a kocsiba. Ja és nem kell külön lábzsákot meg mindenféle téli tartozékot sem vennem a mózes miatt, mert az jó zárt. Ez a 70 000 nagyon lélektani határ nekem, de valószínűleg rászánom magam.
Meg sajnos ismerősi körben sincs most babakocsi és a veszélyeztetett terhesség miatt nem nagyon mászkálhatok nézelődni, úgyhogy valószínűleg ezt fogjuk megvenni.

Az evésről: én abszolút nem tudok rendszertelenül enni, mert ahogy éhes vagyok és mondjuk 10 percen belül nem jut kaja a pocimba, úgy egyből jön a hányinger... És ezt nagyon utálom, úgyhogy eszem mindenfélét és inkább a mennyiséget nézem.
Egyenlőre kb 6 kilót híztam.

És érzem is, hogy itt a következő evés ideje :)!

Úgyhogy üdv mindenkinek!

Viki

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!


Én még mindig a munkahelyemen dekkolok, holnap jön az "utódom", és jövő7 végéig fogom elvileg betanítani. Kiváncsi leszek...

Vargaviki, Ágizsuzsi!

Én is Graco quattro tour deluxe babakocsit vettem, csak éppen használtan, mert nekem is az jött be, (pláne az 1 klikkes autós hordozója miatt). Ezért gondoltam, hogy veszek egy másikat is (szintén használtan), mert a 3. gyermekét váró barátnőm a nagy mózeses vízszintes Peg peregora esküszik, mivel neki imádtak a gyerekek hason aludni benne (így vehetik fel legkönnyebben a magzatpózt), és a többiben tényleg nem lehet olyan kényelmesen pörögni-forogni, a Graco-ban sem. Mindkettő nagyon jó vétel volt, mindkettőt a neten találtam, és én tényleg nem találtam olyat, ami mindezt egyesítené, mint ahogy Vargaviki is szeretné. Már meg is beszéltem anyukámmal, hogy a Graco babakocsi része náluk lesz, a Peg perego pedig jó lesz a teraszon levegőzésre. A kettő között meg hasznos lesz a hordozó. :)

Más. Pénteken megyünk 4D-re, már alig várom :lol: , főleg, hogy júli elején kuksiztuk meg utóljára a kislányunkat.

Ti olvassátok a Suttogó titkait? Én kb. a felénél járok, és eddig nagyon tetszik! Remélem az életben is fogom tudni alkalmazni, mert leírva minden nagyon szép és jó. :)

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Drienn!

Mi a férjemmel felváltva most olvassuk az első részt. Nekünk is nagyon tetszik! :)

Köszi a babakocsis dolgokat!

Viki

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Manó, és Szirom: köszi a válaszokat! Én már rosszra kezdtem gondolni, mert pár helyen azt olvastam, hogy a babák a zajra mozgással reagálnak, meg a pasim barátja is most volt terhes, és az ő babája is mozgott a nagyobb zajokra.

Ági
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Lehet csatlakozni? November kozepere vagyunk kiirva, ugy tunik lanyzo lesz, elso baba, sajna olyan nagyon sokat nem tudok jonni, de igyekszem rendszeresen olvasni kivel mi ujsag
gili
 
 


Szia Gili! Már hogy a fenébe ne lehetne :wink: Gyere, ahogy tudsz és mesélj azért picit magatokról. Hol fogsz szülni?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok :)

Lilith!
Szedsz magne b6-t? Mennyit egy nap?
Nekem a dokim nem híve a terhesvitaminnak és én az elejétől kezdve napi 2 ferrofolgammát és 4 magne b6-ot szedek. De nincs semmi görcsölés, semmi idegeskedés (mert ugye az az idegekre is jó :) ) Most éjszaka éreztem először, hogy begörcsölne a vádlim, de tegnap voltam vércukorterhelésen, így egész nap csak 2 magne b6-ot szedtem be... lehet, hogy beszélned kellene a dokiddal, hátha azt mondja, hogy szedj valamit ilyesmit.

Manó!
Engem is ez a Gombos doktornő vizsgált. Remélem, hogy tényleg ilyen jó nemmeghatározásban és akkor tényleg csajszika lesz :) De majd 2 hét múlva kedden megyünk megint, hátha meggondolja magát és rendesen felénk fordul :) majd beszélek a fejével előtte :) :)

Drienn!
Én is olvasom a suttogót és szerintem is szuper! Nekem az volt a legnagyobb gondom, hogy ha elképzelem, hogy szülés után hazamegyünk és belépünk az ajtón, leteszem a manót... és?? és utána mit csináljak vele??? :D De valahogy ez a nő (ön)bizalmat ad, hogy azért menni fog a dolog :) Meg sok kérdést letisztázott bennem és megnyugtat... Szerintem egyszer mindenképp érdemes elolvasni!

Tegnap voltam vércukorterhelésen. Nálunk cukros lötty van... először megpróbáltam bátor lenni és csak úgy meginni, de aztán pár korty után mégis tettem bele citromlevet amit ott adtak a klinikán. Így egészen iható volt :) Az első 10 percben voltam kicsit rosszul, de aztán egész jól elvoltam :) Szóval sokkal jobb volt, mint amire számítottam :)

Nekem is vannak nyilalásaim a petefészkemnél. De a dokim mondta, hogy ez normális, csinálja a baba a helyet magának :)

Viszont... szokott olyanom lenni, hogy ég ott lent. Mármint a szeméremajkaimnál a bejáratnál. Alaphelyzetben nem visztketek, nincs folyásom, nem fáj ha pisilek, de ha megtörlöm, akkor szokott utána néha égni... van valakinek ilyen tapasztalata?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, minden rendben, csak a lábam vizesedésére csóválta afejét, azt mondta sokat pihentetni. Méhszáj nem nyílt tovább, továbbra is 3100. Szívhangot hallgattunk, panaszkodtam hogy keveset mozog, na dokit a szívhangos kütyüvel rögtön megrugta 2x, és utána még este is nagy mocorgá svolt, úgy látszik ő sem szereti az ilyen izéket. Viszont Uh nem volt, a bajcsyba kell menni, előre figyelmeztetett hogy 2-3 hét az átfutási idő, mert őrültek háza van a bajcsyban, mert most zárt be sok kórház végleg és "32-34 hetes kismamákrohangálnak a folyosón, akik eddig máshová jártak, és iszonyú sok szülés van". Na hát ez szuper lesz, lehet a folyosón vajúdunk :?: Lényeg, hívtam, szeptember 3-rakaptam időpontot :roll: Csak most 4D-re nincs anyagi fedezet, sajna, pedig szívem szerint elmennék.
Kaptam táppénzre javaslatotos papírt is, jövő héten megyek a házidokihoz és kiiratom magam. Ja, és vérvételre is mennem kell megint a 30. héten, és vércsoportra is újra, na azt nem igazán értem hog ymiért.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szenilla! Gratula a jó eredményhez.

Hordozó: Olyan nehéz választani, mert a tesztek általában érdekes módodn csak a nyga márkákról szólnak, concord, maxi cosi, römer. De látott valaki már graco tesztet, vagy pl abc designe tesztet?
Régebben itt a babneten volt egy lány, ők autóbalesetet szenvedtek amikor akicsi pár hónapos volt, ő is és a férje is kórházba került, de a kicsinek semmi baja nem lett, emlékszem beírta: éljen a graco babahordozó. Szóval egy jó teszt ponta graconak :)

Suttogó: nekem csak a 2. rész van meg ami már nagyobbakról szól, az is nagyon jó.
Viki! Úgy irigylem akinek ilyen lelkes a férje, az enyém aztán bele nem lapozna ilyen könyvekbe :roll:

Babkocsiban viszont sok van ami vízszintesig dönthető ám, a sima kocsik között is. Mondjuk a 70 tényleg jó ár kocsi+hordozóra, mert an hordozó is drága. Bár nagyon szuper hordozókat lehet kapni használtan 20 körül, pl peg perego rögzítőtalpast, és tényleg majdnem újak, mert egy gyerkőc 10 hónapig használja max. Én tuti ilyet vennék ha vennék, de valószínű kapunk egy gracot.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


lányok...

elképzelhető, hogy a tegnapi cukros lötty miatt ma hasmenésem van??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Manó: Tényleg szerencsés vagyok a férjemmel, azt hiszem pont ő vette a könyvet! Szerintem már előrébb tart, mint én. :) Főleg azt csípem benne, hogy mindig meg is próbálja valósítani, amiben értelmet lát - szerintem most is ez lesz majd a suttogós tanácsokkal... Majd meglátjuk mennyire sikerül a babócával. Szóval imádom őt! :):)

Babakocsiban nagyon hajlok erre a graco-ra. Kényszerű itthonlétem miatt is (nem nagyon tudok elmenni nézegetni). Nézegettem én is a használtakat, de rengeteg van és így fénykép alapján nem igazán tudok dönteni, úgyhogy szerintem az egyszerűbb megoldást választjuk és megvesszük a graco-t.

Kórház: akkor ezek szerint a Bajcsy-ba sem megyünk szülni... :) Nekem sajnos még mindig homály fedi ezt a kórház dolgot. Közben kiderült, hogy a dokim jelenleg a Nyírő Gyulában dolgozik, viszont az fizetős hely lett (130 000 Ft). Ami nem jelentene problémát, ha tudnám, hogy valóban jobb a hely , mint az államilag támogatottak. Mindenesetre elmegyünk majd és megnézzük szeptemberben.
Vagy tudna nekem javasolni valamelyikőtök egy jó szülészetet a 15.ker. környékén?

Babuci: az égető érzés nem jó, nekem is előfordult sajnos.
Nálam fertőzés jele volt, amit mindenképpen ki kell kezelni. Én megnézetném és szerintem igyál sok folyadékot (3-4 L), az hamarabb kitisztítja ezeket.

Kép
vargaviki
 
 


Viki!

Hát a nyírő sem egy elit hely, de ez annyira szubjektív hog yén ajánlani sem merek. Főleg most ebben a helyzetben. 15.-ből szerintem semmi sincs igazán közel, Újpest lett volna ugye, de azt bezárták, a 13-banmeg most megy a nagy cécó a MÁV-Szabolcs-Honvéd összevonásban ugye, szóval tényleg passz.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Viki!

Én ezt vetettem föl a dokimnak, hogy miccólna:

http://www.florhosp.hu/

Még mi is lógunk a levegőben...

Szerintem vonzó hely, nekem tetszene.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Most értünk haza a bőrgyógyásztól.Lizinek volt egy nagy vírusszemölcs az ujján amit lefagyasztott,mert semmitől sem akart elmúlni csak nőtt.Sírdogált szegénykém,adtam neki kis Panadolt,most alszik kicsikét.

Horvátországban voltunk nyaralni,Orebic-en.Jó hely,de a strand iszonyú zsúfolt és koszos.Így a 3. naptól elmentünk egy pici kis srtandra.Meseszép volt,kristálytiszta és nem voltak sokan.Olyan,mint egy kék lagúna.

Babakocsi:a miénk Takó.Olyan,mint a Bergon,csak drágább volt,meg szerintem rosszabb minőségű.Most tuti Bergont vennék,csak akkor sehol sem láttam még olyat.Nekünk ez az egy volt végig.Majdnem vízszintesig dönthető,annyira,hogy Lizi mindig hason aludt benne!Nagyon jól téliesíthető.Lizi febr. 9.-ei,mi órákat voltunk kint a mínuszokban és sosem fázott meg!Muszáj volt,mert bent ordított!Aztán sportkocsi lett belőle.Könnyen átalakítható.Mózes és esővédő is volt hozzá és pelenkázótáska is.Igaz nagy és nehéz,de kisvárosunkban a ossz járdákon tök jól boldogultunk,lépcsőkön is belejöttem.BKV nincs,autóba meg befért.Egyedül az volt a hiája,hogy nem levehető a huzata,így nagyon nehéz kitakarítani!Ja,szerintem még az is fontos,hogy átordítható tolókarja legyen.Nekünk az és kellett is.

Csajok nekem meg fáj ott lent,néha annyira,hogy nem bírok állni.Mintha feszítenék szétfelé.Még az egész gátseb helye is4Szörnyű,de néha napokig nem érzem,néha állni sem bírok.Doki nem talált semmit.Nem tom mi a fene ez!

Na ennyi voltam!Legyetek jók!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Szirom!

A barátnőm két éve itt szült és nagyon meg volt vele elégedve (a látogatás alkalmával én is). Én is gondolkodtam már rajta, tényleg nagyon szimpatikus és nem a város másik vége :). A nőgyógyászaton már sokszor voltam látogatóban, abszolút kellemes helynek tűnt.
Nem tudod véletlenül, hogy ez állami kórház maradt-e vagy itt is fizetni kell?
És az hogy van, hogyha nem területileg illetékes helyre megyek? Bármelyik államilag támogatott helyre mehetek ingyen?

Viki

Kép
vargaviki
 
 


Jaj Manó, a te írásodra el is felejtettem reagálni...

Igen, valóban elég zavaros a helyzet. Sajnos én a 19. héten elkezdtem görcsölni, beindult a vetélés, akkor a dokim a Szabolcsba küldött (mivel ő egy héttel azelőttig ott dolgozott). A szülőszobával nem volt különösebb problémám, az orvos és a szülésznők is nagyon kedvesek voltak (sikerült is megállítani a folyamatot :) ). Viszont maga a szülőszoba elég egyszerű. Végig is hallgattunk egy szülést a mellettünk lévő helységből. Fal ugyan volt köztünk oldalt, de elől csak függöny. Aki pedig alternatív módszerekre vágyik, annak főleg nem ajánlanám, csak labda volt azt hiszem. Az összevonások miatt pedig sajnos rengetegen voltak, folyton teltház volt a szülészeten. Én a terhespatológiára kerültem, de a szobatársam koraszüléses volt, csak fent már nem volt több hely, így őt is oda rakták. Járkálhatott fel a másodikra a babához...
Sajnos sok a fertőzés is. Nekem is sikerült összeszednem a mosdóban egy-két dolgot...
Úgyhogy oda nagy valószínűséggel nem megyek...
Az Uzsokiról is sajnos nem hallottam túl jókat, de ott még nem voltam. Szeptemberre tervezzük megnézni.
A szirom által említett kistarcsai kórház nagyon szimpi, de lehet, hogy oda nem vinném az orvosomat. Ah, nem tudom! Dönthetne valaki helyettem... :)

Kép
vargaviki
 
 


Viki!

Én úgy tudom, hogy állami kórház maradt a kistarcsai. És én eddig meg voltam nyugodva, hogy a választott orvossal akárhol lehet szülni, de most már nem tudom, mi lesz, ezért most nekem is utána kellene néznem, hogy mi van akkor, ha nem oda megyek, ahová tartozom. Mert a Jánosba, ahová tartozom, oda nem szeretnék. Végülis a kistarcsaihoz be tudnék jelentkezni (van ismerős Csömörön), de igazából ragaszkodnék a doktoromhoz, és ezért még mindig várom, hogy eldőljön, mi lesz vele. Ő is a Szabolcsban dolgozott júliusig (külsősként), de amikor két hete beszéltünk, akkor még nem kötötték meg az új szerződéseket. A végtelenségig meg nem merek én se várni. De szeptemberig még mindenképpen, hátha.... és ha igen, még akkor is ott van a bizonytalanság, hogy mi lesz a Szabolccsal, mikor költöznek. A Szabolcsban szülésznő ismerős is lenne, az nagyon-nagyon jó dolog, nagyon rendes nő, és úgy tudom, szakmailag nagyon rendben vannak az ott dolgozók is, de a szülőszobákat elnézve ( http://www.ogyik.hu/gyogyitas/szuleszet ... php?lng=hu ), hát nem vonzódom hozzájuk. Még én kibírom, hogy csak fal van köztünk, de hogy az uram egy ilyen közös helyiségbe be nem teszi a lábát, az tuti. Én meg szeretném, ha ott lenne, Miksánál is nagyon jó volt, hogy pakolgatta rám a borogatást. Ha egyáltalán fogok vajúdni, mert akkor még mindig ott van, hogy az első csaszim után tudok-e simán szülni. Ha nem indul meg a baba időben, akkor valszeg nem, mert túlhordani nem hagyják, indítani nem lehet, szóval akkor meg mit aggódok én a szülőszobai falakon meg függönyökön ugye... Úgy egyeztünk meg a doktorommal, hogy ha elindul, megpróbáljuk, meg az ismerős szülésznő is biztat, de a dokim - úgy vettem ki a múltkor - azért csaszira számít, és ez kicsit azért bánt. Naszóval most totál káosz van a fejemben ezekkel kapcsolatban. Az lenne a legjobb, ha megkötnék a szerződést és kész lenne az új MÁV. De annak meg most nem biztos, hogy megvan az esélye, nálam legalábbis, mivel nov. 4.-re vagyok kiírva. Én a magam részéről itt tartok :wink:

Még a Péterffyől olvastam mostanában jókat. Ne kérdezd, pontosan hol, itt a topikokban összevissza.

Jutka! Arról a kék lagúnáról nincs kép? :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

A ksitarcsai szerintem is jó! Én is gondolkodtam rajta, mert kocsival közelebb van mint a bajcsy, csak végülis magánrendelőt találtam hozzánk közelebb, az ottani dokik meg a bajcsyba tartoznak. Így maradtam annál. Na meg a másik hogy a bajcsy bkv-val talán hamarább elérhető, mint a kistarcsai, ha pl megyek uh-ra.
Maradt állami, most szült ott a régi topikból ahová írok az egyik lány és nagyon meg volt elégedve.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,

miről megy a dumcsi??? Most megint van valami változás a szüléssel kapcsolatban?

Szirom, üdv újra itt. Remélem minden rendben lesz.

Nálunk megvolt az uh és a vizsgálat is. Elvileg minden rendben, de azért szombaton újra megyünk mert az arcáról nem lettek fotók és a ködökzsinor is lehet meg van csomozódva. (Remélem nem...)

Méretét tekintve akkora mint a kora és kb 990 gramm.
Édes... :)

Képek:
Kép Kép Kép Kép

a másodikon lehet látni a furi ködökzsinort...

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Kép

Itt a Lagúnánk madártávlatból,a közelebbi képeken nem annyira látszik milyen szép!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép Kép

Na ennyi,még megunjátok!Az egyik képen Lizi egy Horvát kislánnyal játszik.Annyira bírtam őket,jól "elbeszélgettek".Lizi mondta magyarul,Lara horvátul!Megértették egymást abszolút! :lol:

jó éjt!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Hahó!

Jutka! Szép nagyon, csak én homokosra számítottam :oops: Olyan kár, hogy az Adrián nincsenek (vagy csak kevés helyen) homokos partok.

Csikken! Nincs változás, épp az a bajom, hogy nem történik semmi, nincs új info.
Az első képedet nem tudom kivenni :oops: Ha lenne csomó, az a gyakorlatban mit jelentene?

Manó! Én is csak jókat hallottam meg olvastam Kistarcsáról, csak még reménykedem a dokimban.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom!

Hát elvileg vanvalami hogy ha a doki szerződik a kórházzal akkor mehetteke gyütt oda szülni. nem véglegesre szerződik persze, nem értem pontosan de hallottam már ilyesmit.

Férjem kollégájáék voltak idén Horvátországban valami homokos partos helyen, meg is voltak lepődve hogy homok van, azt mondták nagyon jó volt. Mondjuk náluk még nincs gyerek, de akkro is jobb homokban járkálni.

Csikken!

Olyan jók ezek a 4d-s képek, jaj, én is úgy mennék. Köldökzsinórral remélem minden rendben:(

Szirom! Én úgy tudom csak kakor van gond ha meghúzza a csomót, és az megszorul...de jobb ha nincs csomó. A nyakra tekeredett zsinór kevésbé veszélye spedig sokan attól félnek.

Tényleg, köldökzsinór, rákérdeztem én is a dokinál, azt mondta előfordulhat hogy most is rövid a zsinór nálam, és ez valami genetikus dolog, de azt mondta ez alapvetően nem baj, legalább nem gabalyodik bele. Ha meg véletlen még rövidebb lenne mint Emmával, tehát túl rövid, azt amikor elkezdődnek a fájások észrebesszük mert romlik a baba szívhangja ahogy megfeszül a zsinór és akkor rögtön császár...de ne aggódjam túl mert Emma is épp kifért, így még tul képp jobb is mint a túl hosszú.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szirom: Én egyre jobban kezdek a kistarcsai felé kacsingatni. Én úgy tudom , hogy bárhova mehetünk szülni (csak a plusz költségekkel nem vagyok tisztában). Elképzelhető viszont, hogy oda nem vinném az orvosomat. Nagyon jó orvosok vannak ott is és egyszerűbb megoldás volna onnan választani az orvost. Én is úgy todom, hogy valamit intézni kell előtte, ha "odahívom" szülni. Az itteni dokim azt mondta, hogy a terhesgondozást akkor is végigcsinálja, ha nem nála szülök. Szeptember elején (4-én) indul egy szülésfelkészítő tanfolyam a kistarcsaiban, gondoltam elmegyünk rá. Az első alkalommal van a szülőszoba meg a szobák , stb. bemutatása és orvosokkal/szülésznőkkel is lehet találkozni. Gondoltam elmegyünk, körülnézünk és ha elhatározzuk magunkat, hogy ott szülünk, akkor elmegyek ottani orvoshoz (pl. akinél a barátnőm szült).

Csikken: Nagyon jók a képek! Bár az elsőn sajnos nem tudom kivenni, hogy mit látok.Én már négy hete nem voltam uh-n és annyira kiváncsi vagyok már, hogy mekkora lett a babánk!

Lizoka: Nagyon szép a part! Én jobban szeretem a kavicsos/sziklás partot, úgyhogy egészen odaképzeltem magam! :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok Lányok!Már jo rég jártam erre :oops: De az elmult hétvégén hozták haza anyuék a gyermekem,ök is itt voltak ,hétfön mentek haza,utána meg a dolgom után kellet szaladgálni.Megvan a cukorterhéléses vérvételem tök jo lett :D éhgy:4.6,terheléses:5.1., és vérszegény se vagyok.

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 


Én úgy tudom, hogy akárhol szülhetsz, ha ott van a választott orvosod. De ügyeletesnél csak ott szülhestz ahová tartozol. legalábbis én valahogy így értelmezem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hahó!

Viki! Én még szeptember 4. előtt megyek a dokimhoz, jó lenne, ha tudna valamit már mondani. Erre a szülésfelkészítőre be kell jelentkezni? Mert mondjuk megnézni mindenképpen érdemes lenne, és is hajlok felé.

És hát az az igazság, hogy heteken belül dönteni is kell, mert oda lenne jó ctg-re járni, ahol szül az ember, és az Miksával is majdnem egy hónappal a kiírás előtt kezdődött. Meg kell a streppto, azt is le kell vetetni, szóval egy hónappal a szülés előtt jó lenne, ha meglenne a kórház. Ha a dokim nem szerződik, akkor a szeptembert erre szánom, mármint a keresésre. Csak mi meg már úgy összenőttünk, olyan régen járok hozzá, tök jó fej és nagyon bízom is benne, csak ne kéne ennyit győzködni a sima szülésről :wink:
Ja, és még az is gond, hogy a táppénzes ppírnak újabban kórházi pecsétesnek kellene lennie, nem elég a magándokker, szólt érte a háziorvosom. Mert őt is piszkálják miatta. Most honnan a fenéből lőjek én olyat?

Manó! Én annyira igyekeztem, hogy megszeressem Horvátországot, mert az uram imádja, meg gyerekkel egyszerű lejutni, nincs messze, meg most már majdnem végig van autópálya (jövőre Bp-től a tengerig kész lesz), de nem megy. Eccerűen nem megy. A kavicsos, sziklás part idegesít (mióta gyerekkel megyünk, azóta igazán, életveszélyes bír lenni). Addig nem zavart annyira, bár nem imádtam. És hiányzik nekem a görögök vidámsága, kedvessége, a közvetlenség, az állandó bulihangulat. A horvátok olyan fancsaliak bírnak lenni, és ami még nagyon zavar, hogy rövid az étlapjuk, nem igazán fantáziadús a konyhájuk, mi tagadás. Meg pl. alig vannak boltok, ha az ember nem a centrumban lakik, akkor mehet kocsival reggel tejért. Görögországban akkorákat lehet kajálni, hogy nem igaz... Idén majdnem mentünk is, lévén, hogy Miksa már nagyobb, de a dokim nem javasolta. Jövőre meg megint Balcsi, vagy esetleg Adria, meglátjuk, hogy a kicsi hogy bírja az utazást. Tiszta hülyén hangzik, hogy fanyalgok miatta, tudom, de most micsináljak... És aki nem ért velem egyet, azt se akartam megbántani, sőt, tök jó annak, aki szereti :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Én még életemben nem voltam Horvátországba :lol: cska férjem mondta hogy milyen a part, ő is csak versenyek miatt ugye munka ügyben jár külföldre. Januárban Dubaiban voltak, hát mit mondjak, esz a sárga irigység de ez van. :lol: Én kb 7 éve voltam utoljára Görögországban. Mindíg kell valamire a pénz, leginkább a házra most, előtte Emma volt kicsi ugye. Szóval én jelenlegbármilyen tengerrel beérném.

Táppénzes papír: hát nekem a dokim simán magándoki, csak szuerződéssel vana bajcsyban és a magándokis pecsétjét hazsnálja, remélem nem kötekednek majd.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó! Ha szerződéssel van a Bajcsyban, akkor simán rá tudja ütni szerintem a pecsétet, hiszen bejár. Az enyimnek nincs szerződése.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Én sajnos nem tudok elmenni a dokimhoz érdeklődni addig, mert szabira ment ettől a héttől... Aztán csak szept. 11-én megyek hozzá legközelebb. Meg legutóbb úgy váltunk el, hogy gondolkodjunk a kórházon, tájékozódjunk, nézzünk körül, stb. Úgyhogy ennek fényében el fogok asszem oda menni. A környékbeliekről (Uzsoki, Szabolcs) kezdek teljesen lemondani, nem szimpik sajna, a Nyírő pedig (ahol ő dolgozik) nem ér meg nekem 130 000 Ft-ot, ha találok államiban ilyen jó színvonalút, mint a kistarcsai. Úgyhogy nagyon gyanús a dolog.

Pecsét ügyben sajnos én nem tudok semmit, mert diák vagyok...

Horvátország: sajnos én sem szeretem annyira, főleg a kopársága miatt. Az északi részek még tetszenek. Viszont alatta ott van Montenegro, ami természetileg egyszerűen gyönyörű! Csak még sajnos sok a balkáni vonás, de már nagyon fejlesztgetnek.

Manó: én is bírom ezeket a férjeket, az enyém Törökországba megy októberben.... Mondanom sem kell, hogy én is úgy mennék! :)

Üdv,
Viki[/quote]

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok Lányok!

Olyan jó, hogy most ilyen sokat dumcsiztok. Sajna nem sok időm van írni, de mindig olvaslak Titeket. Jövő héttől két hét szabin leszek, remélem aktívabb résztvevője tudok lenni a fórumnak.

Csikken! A 3. kép az amire gondolok? De kis ügyi, hogy így megmutatta magát. Én is nagyon várom már a 4d-t, de amilyen huncut a miénk, tuti az egyik keze az arca előtt a másik a lába között lesz... :D

Jutka! Nagyon szupik a képek, kicsit irigykedek, mert nekem nem volt bátorságom idén nyaralni menni, de jövőre mindenképp szeretnénk legalább a Balcsira eljutni. Szerintetek 8-9 hónaposan már lehet vinni a kicsit?

Ma voltam cukorterhelésen. Hát nekem nem volt megrázó élmény egyáltalán, pedig a citromot se tudtam beletenni, mert a csajszi teletöltötte a poharat és már nem fért volna bele. Abszolút nem viselt meg, pedig voltak kismamák akik végig feküdték a két órát és rossz volt rájuk nézni olyan pocsékul néztek ki. Én addig átmentem az orvoshoz tanácsadásra, úgyhogy ki tudtam használni az időt.

Ti mindig adtok a vizsgálatkor pénzt az orvosnak? Nekem olyan faramuci a helyzetem, mivel én magánrendelésre jártam még mielőtt terhes nem lettem. Utána azt mondta a doki, hogy most már csak akkor menjek a magánra ha valami baj van, amúgy keressem meg a kórházba a tanácsadáskor. Az UH-t szintén nem ő csinálja, hanem a sima kórházi laborba kell mennem. Anyukám szerint az a baj, hogy nem mondtam neki, hogy nála akarok szülni, de hát szerintetek ez nem egyértelmű, ha hozzá jártam a próbálkozás idején is??? A vizsgálatkor meg olyan ciki a pénzt dugdosni, mikor még két aszisztens is ott téblából, sőt a szívhangot is az egyik nőci nézi. Csak így a hatodik hónap végén már elég ciki lenne rákérdezni, hogy ugye tudja főorvos úr, hogy magánál akarok szülni?!

Bocsi egy kicsit hosszú voltam, mi lesz ha szabin leszek???? :lol:
Vendég
 


Sziasztok,

az első képen az arca látszik, már amennyire :) :) az egyik szeme, orra a szájából egy pici és előtte a keze.

Ködök zsinorral azért gáz ha csomo van rajta, mert ha megszorítja akkor nincs keringés. De ilyen remélem nem lesz

Lafie, én magánba járok. Ott van egy fix. Ha rendesbe mennék nem adnék szerintem.

Majd többet adsz szülésnél :) :)

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Hát őszintén én is féltem ilyen messzire menni,de a férjem annyira győzködött....meg jövőre a picivel úgysem vágnék neki.Mi jobban szeretjük a kavicsos partokat,mert sokkal,de sokkal tisztább.Meg utálom mikor minden csupa homok,ragad a vizes bőrömre,törülközőre stb.Egyébként ahol a szállásunk volt ott jó nagy homokos part van,de 2 nap után hagytuk...iszonyú zsúfolt és koszos volt.Lizimnek meg mindegy volt homokozik-e vagy kavicsozik!

Én most magánba járok a dokimhoz,de múltkor nem fogadott el ott sem pénzt!Mi már az első alkalommal megbeszéltük,hogy nála szeretnék szülni!Az uh-kat a Klinikán csinálja,ott nem adok neki.Lizinél én sem tisztáztam a dokimmal az elején aztán a közepe felé mondtam neki,hogy én nála szeretnék szülni,meg akkor beszélgettünk is,hogy nála mi a szokás!Nem magánba jártam,néha adtam neki.

Képzeljétek holnap jönnek az óvónénik Lizihez!Hoznak meglepit,meg választhat jelet.Nagyon várja már,és az ovit is!

Na jó éjt!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép Kép

Ez Orebic partja!De nem szerettük!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Hahó!

Hát, Lafie, pedig szerintem meg kellene vele beszélned, hogy nála szülnél, mert lehet, hogy anyukádnak igaza van. Jótékonykodni nem nagyon szoktak a dokik, ha mégis, mindent tiszteletem... Nehogy aztán majd szülésnél derüljön ki, hogy mégse lesz ott.
A saját helyzetemből kindulva mondjuk nem tudok tanácsot adni, én magánba járok, ott is van uh, csak a kötelező uh-kat meg a magzatvízvételt csinálták eddig a Szabolcsban, oda meg kaptam beutalót. Vérvételeket egy közeli sztk-ban, oda meg a védőnő (vagyis a körzeti doki) adott beutalót. De most ugye fogalmam sincs, mi van.

Nyaralás: Balcsira vagy valahová ide haza mindenképpen lehet vinni a 8-9 hónaposat szerintem, csak mi Miksával külföldre nem mentünk, hátha gyerekdoki kell vagy mittom, akkor mégis más itthon. De úgy alapvetően simán jól bírta, sőt élvezte az egy hetet a kölyök (csak végig xar időnk volt, egyszer sem fürödtünk akkor, ezért pipa voltam). Tulképp én lehet, hogy elindultam volna a tengerre is vele, bírta volna azt is...

Jutka! Én akkor is jobban szeretem a homokosat, barátságosabb :wink: Az uram meg utálja, ha mindene homokos lesz, mint ti :wink:
Lizi most kezdi az ovit?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Lafie szerintem is mondanod kéne a dokinak. Az enyém rákérdezett a kórházra, hogy hol szeretnék szülni és annak kapcsán kezdtünk el beszélgetni, hogy ha vele szeretnék az mennyibe kerülne. De úgy hagytuk abba, hogy még átgondolom, aztán majd szólok. Én nem a magánrendelőjébe járok, hanem az sztk-s rendelőbe és ott nem szoktam fizetni. Viszont a múltkor jelezte, amikor erről beszéltünk, hogy az utolsó hónapokban szokott kapni valamit, ha nála szül az illető! A szókimondásán kicsit meglepődtem, de hát ez van! Én ha nem is vele szülök, azért végigcsinálom vele a terhesgondozást és adok majd valamit, mert sajnos nem komplikációmentes a terhességem, sokat kell velem foglalkoznia és eddig rendes volt mindig.

Mi is pont tegnap beszéltük a férjemmel, hogy jövő nyáron már mehetünk azért a babócával ide-oda. Szerencsére van egy nyaralónk a Balatonon, úgyhogy oda mindenképpen megyünk! A külföldi út kérdéses, de én oda is szívesen mennék, bár a gyerekorvosos dolog tényleg kérdésessé teszi. No majd meglátjuk. Lehet, hogy addigra úgy legatyásodunk ebben a nagy babavárásban, hogy felesleges is gondolkozni rajta :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a hozzászólásokat. Biztos igazatok van, hogy konkrétan mondani kellett volna neki, hogy nála akarok szüklni, mert akkor ezek szerint ez csak nekem volt egyértelmű. Egyébként én is szívesebben járnék a magánrendelésére, de hát kifejezetten, határozottan mondta, hogy a kórházban keressem. Ez a pénz dugdosás meg lehet, hogy csak nekem ciki, neki nem? A fene tudja....

Meg lett a terheléses eredményem, egy kicsit elbizonytalanodtam. Az éhgyomri minuszos lett (3,2 a minimum 4,6 helyett), a terheléses meg pluszos (7,2 a maximum 7,0 helyett). Ehhez én nagyon kevés vagyok, hogy értsem a logikáját. Igazából nem izgat nagyon, mert azt mondta a doki, hogy akkor keressem, ha 7,4 felett van.
Vendég
 


Hahó!

Egy másik topikba tette föl valaki, elég szemléletes animáció:

http://www.indavideo.hu/video/EGY_UJ_ELET

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Úgy látom másnak sem volt elérhető a Babanet, már teljesen hiányérzetem volt! :)

Tegnap kinéztük a gyerekszoba berendezést és teljesen megnyugodtam, mert azt hittem hosszadalmasabb és nehezebb dötés lesz. Jövő héten megnézzük a babkocsikat is, és akkor már csak az "apróságok" fognak hiányozni.

A férjecském kérdezi azoktól az anyukáktól, akiknek már van gyerkőcük, hogy van-e olyan dolog, amit az első gyereknél megvettek és utólag jöttek rá, hogy igazából felesleges és nem használták ki? Gondolom ez mindenkinél más és más, valakinek felesleges valakinek meg minden pénzt megér, de azért én is kíváncsi lennék.
Vendég
 


Hahó!

Lafie! Mi nagy dolgokban nem tévedtünk, jó ezt így utólag érezni :wink: Nálunk a kiságyban aludt a gyerek 2,5 éves koráig, sokat használtuk a pelenkázókomódot (olyat vettünk, ami később sima komódnak is jó), a kiskádat, a babakocsit, majd később egy esernyőkocsit. Van egy Premaxx hordozónk, azt is nagyon sokat használtuk, bevált a szopispárna, szükség volt a mellszívóra (az elején, illetve amikor a kölyök 4-5 hónapos korában kicsit megcsappant a tej, ezzel sikerült visszatornázni). Tudod mit nem használtunk? De az apróság: volt egy vízhőmérőnk, na, azt kétszer tettem a kiskádba kb. összesen. Nekünk egyetlen cumisüvegünk volt, vészhelyzetre, ha velem történne valami (mármint nem nagy dolog, de dugóba kerülök és nem érek haza stb.), és nem vettünk sterilizálót sem, mert a rágókákat egyszer-kétszer kifőztük, aztán meg vettem egy liter folyadékot párszáz froncsiért és elég volt nagyon sokáig. Ruhából szerintem sosem elég, mert hiába nem nagyon bukott Miksa, volt, hogy 3-4-szer öltöztettem át, mert előfordult sokszor, hogy kifolyt a pisi, kaki valahogy. Kapott Miksa babygymet, azt is kihasználtuk, még most is fetreng rajta, kellett az autósülés is sokat, és vettünk pihenőszéket, az nagyon jól bevált, mert egészségesebb az autósülésnél, ha elalszik benne a baba, akkor le lehet fektetni, és tudtam vinni magammal a lakásban, konyhába, stb., nem kellett magára hagynom főzés közben vagy hasonlók. Irtóra szeretett benne nézelődni. A járókát is használtuk olyan féléves korától sokat, nyáron a teraszon, a kertben is (nem mindig tettem ki plédre a fűre, ne lepjék el a gyereket a hangyák és ne egyen fenyőtüskét), és életünk legjobb vétele volt a Peg Perego Prima Pappa etetőszék, amiben Miksa olyan 2,5 éves koráig viszonylag nyugton ült az étkezéseknél. Az olyan 5 hónapos kortól mehet. Két plédet vettünk születése előtt, az egyiket sokkal jobban szerette, a másikat nem nagyon használtuk. De elárulom, hogy most éppen azzal alszik a szobájában :lol: Most hirtelen ennyi ugrott be, a többiek is biztos mondanak valamit.

Lányok az Auchanban 4 body egy csomagban 1490 Ft, ebből a legkisebb méret 62-es:

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Jó, hogy ez a kérdés felmerült Lafie férjében :). Számomra is sok hasznos információt hordozott Szirom válasza.
Képzeljétek mi a hétvégén megvettük a babakocsit! Mindenki így beleszeret leendő gyermeke babakocsijába, vagy ezzel csak mi vagyunk így ?
Tegnap óta, mióta összeszereltük, itt van bent a lakásban és össze-vissza tologatjuk meg fogdossuk... :)
Mi sajnos külön babaszobát nem tudunk berendezni egyenlőre, de már én is kinéztem a kiságyat meg a pelenkázót! Viszont tegnap ahogy végiggondoltam, hogy mennyi mindent kell majd vennünk meg kifizetnünk, hát nem lesz kis összeg.
Szirom aranyosak a body-k :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

A 4D-s ultrahang nekünk sem jött össze első körben úgy, ahogy szerettük volna, mert a Kis Tündérke ahogy megérezte az ultrahangot 180 fokban elfordította a fejét, (tényleg lehet benne valami, hogy valamiért nem csípik az ultrahangot) és utána nem tudtuk jó szögben elcsípni, mert a fél arcocskáját a méhlepényhez szorította, hiába könyörgött neki a doki, hogy menjen a vízbe, ott jobb lesz neki. :) Így a lejátszást megszakította, majd a következő vizsgálatnál (32 hét) folytatjuk, és egyelőre pénzt sem kért érte, csak az alapvizsgálatot fizettem ki. Egyébként minden rendben vele, kb. 1300 gramm, és fejfekvésű, úgyhogy minden ok! :)

Tényleg jó volt Lafie-tól ez a felvetés, mert jobb elkerülni a haszontalan dolgok vásárlását... Így is lesz elég kiadás! :(

Vargaviki! Végül a Graco quattro tour deluxe-ot vettétek? Az tényleg jó árban van így akciósan, én is megvettem volna, ha kisfiúnk lenne, de kislánynak már tól sötétnek találtam a fekete-kék kombinációt, de sajna csak ebben a színben volt. Ezért vettem hasznátan egy drapposat, ami elég unisex szín.

Csajok, engem teljesen leszív az utódom betanítása. Lehet a meleg is rátesz nagyon, de én egész múlt héten olyan fáradt voltam! Még ez a hét is ilyen lesz, de aztán vége! Remélem egy jópár évre! Már alig várom! :lol:

Mi is tervezünk menni jövőre valahová, de csak olyan szeptember körül, valószínű Caorle-ba, Olaszországba, mert ott homokos a tengerpart, autópályán a magyar határtól állítólag 6 óra az út, és nem utolsó sorban ott van ismerős, aki apartmanok kiadásával foglalkozik. Majd meglátjuk, nagyrészt attól függ, mennyire lesz rugalmas a babócánk. :)

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Halihó.

Még egy kép szombatról.

Kép
Tesóka ködökzsinroját ellenőrizni kell, hogy minden rendben legyen.

Egyébként szombaton 1070 gramm volt a kis drága.

Lafie, nekünk a cumira nem volt szükség mert egyáltalán nem vette a szájába. igazából a kiságyra se lett volna, mert velünk aludt. Kb két hónapja szoktattuk ki, de akkor se már a rácsos ágyba hanem kapott rendes ágyat. Persze ettől függetlenül azért a kiságy nem felesleges, csak nálunk nem lett kihasználva. :) :) :)
a cumisüveg melegítő is nagyon haszontalan dolog volt, mert mig ott 10 perc volt a mikróba 30 mp. És hát amikor ordít a gyerek hogy éhes nem szívesen vár még vele 10 percet az ember.
Ruhából tényleg semmi nem elég. Na de ez addig igaz amig kell a gyereknek. Most éppen megfulladunk a sok ruhától :)
Na majd még gondolkodok :)

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Csikken! Szerintem nagyon hasonlít Rolira a kistesó. Jól sikerült ez a kép is.

Köszi lányok a válaszokat a "haszontalan dolgok" témakörben. Ugyan a kérdés nem bennem merült fel, hanem a férjemben, de utána tuti ő lesz az, akit féken kell tartani, mert mindent meg akar venni az új csajának... :D

Úgy néz ki végre megtaláltuk a babi nevét is. Nagyon nehezen sikerült, mert ami nekem tetszett (nem sok ilyen van) az a férjemnek nem és fordítva. Végülis a közös nevező a Lilla lett.
Vendég
 


Sziasztok!

Drienn: Igen, a quattro tour deluxe-ot vettük. Nekünk a kisfiúcska miatt most tökéletes a sötétkék-fekete, aztán ha esetleg a köv. kislány lesz, akkor szegénykémnek ezzel kell majd beérnie. Majd veszek bele neki sok lányos cuccot! :)

Sajnos holnap megint orvoshoz kényszerülök, már megint úgy érzem, hogy néha kellemetlen amikor pisilek... Remélem nem egy újabb hugyúti fertőzés... :( Van valaki még, akivel ez esetleg gyakran előfordul?

Ui: Átléptünk 100 napon belülre! :)

Kép
vargaviki
 
 


Hahó!

Épp autós hordozót keresgélek, ezt találtam: http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser ... 3&mainid=8

Főleg a drágább ülések olcsóbbak jelentősen.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?