Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Timi, egyetértek, én se hagynám sirni Pannát. De akkor más volt a trend, akkor minden könyv ezt irta, hogy hagyni kell. És én 4 kg-val születtem :lol:
Már nem kérdezem mi a gond, szegénykém olyan sokszor magad alatt vagy! Talán a terhesség is hozzájárul ezekhez a hangulatváltozásokhoz. Meghát a családod sem igazán támogat, jól magadra hagynak! Kéne neked egy kis segitség, hogy jobban érezd magad!

Na én el, mert a párom hiányol. Persze ő csak 8-kor jött haza :evil:

Jó éjszakát mindenkinek!
:arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

én is lelépek, mert nekem is sikerült ma már másodszor elszarni a saját kedvemet. most azonban Apukáéval együtt. tudom, h örülnöm kellene, h ő legalább jól érzi magát, ha már nekem ez most nem annyira mehet, de h elmegy reggel 6kor és 9kor ér haza ls 10kor várhatóan elalszik...ez nekem ma nagyon nem jó. :cry: :cry:
most épp mosogat, de csak azért, mert emiatt is morogtam. és az étvágyam is elment. csak a sírós kedv maradt.
nem is rontom itt tovább a levegőt.
holnap mit gondoltok, leszek?
naná
hol a francba lennék? :? komolyan, ez a babanet menti meg az életemet (úgy-ahogy) most.
na, el :arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Andi
részvétem,nálunk is ez van sokszor,azzal a különbséggel,hogy hiába morgok.Nálunk nincs mosogatás helyettem meg ilyesmi.jhaj most is nyiffegek itt neki,hogy milyen szarul vagyok pedig isten bizony nem vagyok egy nyafka típus,de tényleg minden bajom van :-(erre gúnyosan csak annyit tud mondani te szegény,kivagyok vele segítve.
A kiságyat is mondtam neki ,hogy két hetet kap ,hogy felállítsa,nem azért mert már szülni akarok hanem ,mert ahol van nekem kurvára útba van,ráakarom tenni a pelenkázót is,az se bizti hogy jó lesz rá ahogy én gondolom,és ha onnan eltűnik a kiságy akkor tudok rendet vágni Bibi szobába.de nem érti meg,mert most akkor kerülgetjük a mi szobánkba a kiságyat felállítva,érdekes Majára majd két hónapot várt a kiságy.aztán nem is aludt benne sokáig.áh úgyis kihisztizem

Zsu
enyém anyám kinyalta a kis popómat :-) de ő szerintem túlzásba vitte ,állíítólag nem aludtam se éjjel se nappal és mindig hurcibálták a seggem,mert papámékkal laktunk egybe és ő többműszakba dolgozott és hogy tudjon aludni kicsit ellettem kapatva.Állítólag olyan jó fajta voltam,hogy ezért nem lett tesóm.Mondjuk ő Maját is kegyetlenül elkényeztetné,megtudnának ölni a szemükkel aikor megfenyegetem Maját a 20ik nyelvkidugássnál,hogy kap egyet ha szájba legyintem akkor meg egyenesen börtönbe csukatnának.Simán engedik magukat pofozni,ütni,rosszalkodni is lehet.

Most egyébként jobban fizikai tüneteim vannak,tényleg alig kapok levegőt,súlyos fáradtságot érzek,égnek a szemeim,hányingerem van,fejem fáj plusz az idegbaj
Vendég

Na, mire cimbora el, Ti is el!
Mi ez az általánosbúval b*szottság? Ne csináljátok, mert rákezdek én is!
Andi! Hagyd már azokat a rucikat! Nem fog kilógni a pelusos seggük a gatyából, úgyis lesz holmijuk és kész!
Rokonok és egyéb állatfajták! Ez van, most kb. ez sem hat meg!
És én tényleg vidéki vagyok, és mivel nem toll szőr és belek nélkül születnek, nekem ez természetes, engem nem zavar! És a városi nagyanyámék is mindig tartattak vidéken állatot!
Zsu! Hagyni sírni? Ez olyan éheztetés kategória vagy nem? Sztem mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja!
Marek! Sátántangó? :lol: Majd elmesélem a Bélának, h terhes kismamikat ezzel bűntet a férjük! Azt azért majd meséld el, h a közel 8 óra alatt hányszor lógtál ki pisilni! Kaurismaki jobb választásnak tűnik!
Timi! Olyan jó lenne, ha egyszer amikor feljövök a babanetre azzal fogadnál, h fergeteges jókedved van!
Gabcii! Olyan jó, h ki van írva a vonalzódra, h anyának már nagy pocakja van!
Én ezen még mindig meghatódom, h lesz egy kisember, aki anyának fog hívni! :oops:
Jutta! Te városi lány! Veres is város? Majd egy pár év múlva is számolj be a baráti körről! Kíváncsi vagyok, h házasságok gyerekek után is olyan összetartó bagázs lesz-e még! Ált tapasztalat, h marad egy kemény mag, de a többiek elkopnak!
Jolka! Hát még nem is meséltél!
Ancsi! HAjrá! De van még időd!
Timi-HAjni! Kell ennyi szekrény egy gyereknek? Én eddig azt hittem kevesebb is elég, de ahogy látom a több köbméternyi játékot... De most komolyan! Én úgy utálom a szekrénysorokat... Milyen a jó szekrény? Sok és sokmindent elnyel?

Kép
ermoni

Hát, ha ilyen nagy a csend, akkor nem beszélek én sem! Talán holnap!
JA, Ciripke! Mi a helyzet? Újjáépítés?

Kép
ermoni

Móni
bizti lesz olyan is :-)
de ma megint mitől legyen jókedvem?egy szem kincsem Maja aki olyan kis tündibündi,ma beszélgettem vele a babáról megint és azt mondta hogy gyeje baba gyeje ,szejetem babát
szal azt hittem egy kis délutáni vásárlás jót tesz a lelkemnek,erre a wc ülöke amit szertetem volna 12.000 ft volt úgyhogy vettünk egy sima fát negyed annyiért,jó nagy sor volt apraktikerbe majdnem beájultam a sorba.De hogy spóroltam gondoltam színes égő helyett veszünk egy hangulatlámpát,tudod amibe úgy megy valami színes folyadék,kiválasztom negyed óra után a pirosat.Haza jövünk,kiveszem sárga-zöld-no comment.Bekapcsolja párom sittysutty kiéget az izzó.Ezen már csak röhögni lehet nem?
De voltunk a Mekibe is,mert úgy gondoltam az ma kijár nekem,azt az új fajta csirkés szendrót akartam megkóstolni,persze itthon láttam,hogy azt a borzadályt adták amit utálok,plusz Majának se falatkákat adtak,hanem sajtburgert.Bár csodák csodájára megkóstolta és evett belőle jóformán.És vettem két házinak hírdetett sütit is,de olyan borzasztó ize van,hogy ráruháztama férjemre.Be happy.meg a tvbe sincs semmi,filmünk sincs jó.csak horror amit nem láttam azt meg nem akarok nézni,könyvem sincs,nyifnyaf:-)

szekrény:ami Bibi szobájába van azt ügyebár csináltattam,van benne egy kis akasztós rész alatta egy polc,ott vannaka szoknyák,akbátok,most a szebb kisrugik ,alatta a cipők voltak,most odatankoltam fel ásványvizzel,gyümiléével,amit a kórházba hoznak majd nekem.Meg még ott vana bundazsák,overáll meg ilyen vastag cumók.4 dupla polcos kis pakolós rész van,egyikbe 50-56,másikba 62-68,harmadikba a nagyobbnak ítélt rucik vannak,negyedikbe szintén vastgabb rucik amik vagy jók lesznek vagy nem.Egy fiók body,egy fiók hálózsák.Van mége gy nagy komód is.Felül gyógyszer,pipere,fürdőlepedők,alatta pelusok,törlőkendők,alatta takarók,ágyneműk,plsuz most odapakoltam az én cumóimat,kórháziakat.szóval semmi sincs üresen :-)
Majának is van a kasztósa,cipőkkel és 3 dupla polc a ruháinak.Ha megy suliba akkor kap új szekrényt íróasztallal.
Maja még megse született már akkor örökölt 2 zsák plüssállatot meg babajátékota jó szekrány olyan gyerekszobába mint Bibié :-)
oldalt végig lekerekített polcocskák vannak és szerintem elég ekkora,az nem olyan nagy ám,kicsi az a szoba.Majáé régi fajta a mesekönyveit sem lehet felállítani meg a plüssök is nyomorítva vannak benne és nagyon mély.
Vendég

na ez aztán zagyva lett,na menek kunni
Vendég

Timi!
Neked már a gyümilevek is be vannak sorakoztatva!
Öccsém, elájulok! Te egy nagyon szorgos, előrelátó csajszi vagy!
Na, megyek aludni, mert álmos vagyok...Ez a kevés, szaggatott alvás nagyon rosszat tes nekem, pedig jobb ha megszokom! Tudom!
:lol:
Szép álmokat lányok és aprónépek! :wink:
:arrow:

Kép
ermoni

Sziasztok!

:D :D :D

Timi!
Csak ámulok és bámulok rajtad. Mi lenne, ha nem csinálnál semmit? Szerintem egyszer csak megcsinálná valaki helyetted. De én is pont ilyen vagyok, állandóan jár az agyam, tervezek, mit, mikor, hogy kellene megcsinálni. Mint a férfiaknál, a majd szócska nem jön be. :) De, ha kiságy nem lenne rendbe, csak megcsinálják mire hazamentek...nem? Konyha közös, nem? Akkor közös a takarítás is. Vagy csak mosogass a kis családod után. Egyszer csak megunják, ne áldozz fel magad. Tudom könnyű ezt mondani, de próbáld ki. Tudnék mesélni, de nyílt fórumon inkább nem. :wink:
De ez a vizes, gyümileves sztori....:D Te aztán mindent megtervezel. CSak lenne annyi esze a családnak, hogy vigyenek be neked. Remélem végrendeleted még nincs. Bocsi, rossz poén...

Andi!
Nagyjából visszaolvastam. Sajnálom, hogy ágy nyugalomra vagy ítélve. Vigyázz nagyon magatokra! Sajnálnám, ha be kellene feküdnöd, de a babák az elsők most. Hiányoznál, komolyan. De, ha még is menni kellene, akkor apa csak irogatna nekünk pár sort, nem?

Képeket megnézegettem. A szobák szuperek, nálunk ládában vannak a játékok, nem szeretem, ha kirakatban vannak, elég összeszedni őket.
Marek!
Nincs is nagy pocid, mint ahogy írni szoktam pont ideális. Nekem kb. 103cm az átmérő, na jó én nem vagyok olyan törékeny anyuka. :) A csíkos pólóddal meg nincs semmi gond.

Móni!
Neked is nagyon jó a pocis képed. Nekem nem sikerült a kastély előtt képet csinálni, mert zuhogott ez eső. :) Bent megittunk egy kávét, aztán irány Tihany. Anyósék nem akarták megnézni a kastélyt, fel is voltam háborodva, hogy lehet kihagyni. Én már láttam jó pászorr.
Hasonlóan gondolkodunk, én is inkább szívesebben adok, mint kapok.

Rucik!
Én nem kaptam semmi használtat, nem volt kitől, első voltam a családban. De nem is szívesen fogadtam volna. Mert én akartam, akarok mindent megvenni a gyereknek. Na jó, az új dolgokat szívesen fogadom, még akkor is, ha olcsó, nem az ára számít. Az uncsiméknak most van kisgyerekük, mindent oda adtam volna nekik, de felénk sem néztek anno, azóta sem érdeklődnek Manó iránt, tehát semmit sem kaptak. Pedig jól jártak volna. Én rucit nem várnék vissza. Hiába a márkás cucc, mi nagyon elhasználtuk a miénket, nem bírna ki több generációt.

Zsu!
Szoptatás, mégis? :) Majd meglátod, nem mindig lesz szüksége a babának a három órás szopira, főleg, ha nem kel fel, akkor nyugodtan lehet hagyni aludni. Manó 22 óra körül szopizott utoljára, majd legközelebb hajnalban. Volt olyan délután, hogy 5 órát aludt egyhuzamban, nem zavartam miatta. De, ha sírt 3 óra előtt, adtam neki, tejcsit.
De, erre még visszatérünk szülés után, kinek mi jön be.
Sírni hagyni a babát én sem pártolom. Ezért lesz a tesónak cumi (Manónak nem volt, nem kellett neki). Tehát, ha a tesó csak cuminak használ, akkor irány a cuszli a szájába. :) Mindenestre kipróbáljuk, hátha bejön, Manó mellett már rá nem lesz annyi időm, mint a bátyára anno.

Ciripke!
Szüleid? Sajnálom ami történt. Elkezdték már a rendbe tételt? Biztosítás?

Nálunk jövő7-en jönnek a festők. Hurrá, egyszer csak rend lesz.

Marek!
Pisijárat nálam is beindult. Detto, mindig arra kelek, hogy feszül a pocak, kell egy kis idő míg rájövök mi a baj. :) :wink:

Na még valami, és lelövöm magam, holnap folytatom.
Tehát tessék büszke lenni a pocakra, bármi megjegyzést is tesz valaki. Mosolyogni és lesz@rni a hülye embereket.

Jutta!
Én csak mosószerrel mosom a babaruhákat, öblítő nélkül. Egy darabig külön, úgy is sokat kell majd rá mosni. És vasalok. Mindig mindent kivasaltam, ma már lustább vagyok, de 1 éves koráig minden élire lesz vasalva, remélem sikerül is betartani. Ez a legjobb fertőtlenítő, na meg jobban néz ki a kisruha is.

Szép álmokat mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

húúú mekkora termés...
Művészfilmek? Terhesen? Kösz nem, inkább vmi lightosabb, bár pont a Parfümöt olvastam egy-két hete (én is), hát az se egy pöttyös könyv, tehát nem szólok semmit... ha jó az nektek...!

Ja Andi, a zsörtölődés nem jó "taktika". Persze értem én, egésznap otthon, a párod meg csavarog... de ha morcosan fogadod másnap is csavarogni fog... Tapasztalat, tudod én már itton nyomom egy pár hete, és az első 2 hétben én is itt depiztem, nomeg ha a párom hazaért duzzogtam... de mostanság örülök neki és mondom is, és láss csodát, egyre többet van itthon! Eccerűek a férfiak, csak mi néha elfelejtjük!
(Jóó tudom vannak elvetemült fickók akiknél mindegy, de az Andié nevelhetőnek tűnik...)

Jolka, tök igazad van! Annak add a ruhát, aki "megérdemli". Nomeg jön a kistesó, tehát nektek kell is a cucc megint! :wink:

Móni, én nem is vagyok depis, leszoktam róla! Nem is értem... és már aggódni se aggódok... A végén olyan felszabadult kismami leszek mint az elején voltam (egyfolytában kedélyesen vigyorogtam és nem lehetett semmivel se kizökkenteni), remélem így lesz! :wink:

Ja Zsu előtej, hát nyugi még nem kell betét! :lol: De ha megnyomom, vagy hozzáérek néha 1-2 csepp jön... :shock:
Miért másnak nincs ilyen, csak Timinek? :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Móni, Veres is város! Erre azért kínosan ügyelek... 8)

Jutta

KépKép
jutta

Halihó

Remélem mindenki jól aludt. Nekem nem zsibbadt el a csípőm reggelre....megfájdult....asszem a műtött lábam nem bírja a súlyt...

Andi
Ne mérgelődj! Mondom ezt én, akinek mindig ugyanilyen baja van...nemtom apukák mikor fogják fel, hogy egy kicsit kéne változtatni....nálunk is ez van...fallabda, foci, túra, koncert...én meg itthon döglök... Nagyon attól félek, hogy a gyerek születése után is ez lesz...de legyünk optimisták....ránéznek a gyerekre/gyerekekre, és onnantól minden megváltozik....mindenből kiveszik a részüket és már nem a sport meg a sör lesz a fontos :roll:

Tegnap megnéztük a Bizonyítást (asszem ez a magyar címe). Jó volt....ill. nem megnéztük, megnéztem, mert apuka végig horkolt :roll: ő akart filmet nézni.... jól kialudta volna magát, ha mégiscsak a Sátántangót választom :wink:

marek

Hello!
Jutta, az van, h engem hiába kényszerítenél más filmeket megnézni, én marhára unom. Ez van, mit csináljak? A tv sorozatok meg nem érdekelnek- azokat tán még jobban unnám!
Amúgy város, vidék... én úgy szeretném, ha lenne majd egy tanyám, lovakkal, kutyákkal, macskák, összes baromfi (amiket Ti utáltok). Persze járható távolságon belül legyen egy város (Budapest). Én nagyon jól ellennék! Végre megtanulnék rendesen lovagolni... :lol:
Andi! Te kérdezted a telefont? Ugye? Hát én tizenvalahány év alatt próbáltam jónéhány márkát, de mostmár csak a nokia jöhet szóba! Az a legmegbízhatóbb! Sztem! Én eddig azzal a párral, ami van a családban, vállalkozásban meg vagyok elégedve! Nem tudom mennyi lóvét szánsz rá, de pl. a 6288-as nem rossz, és elég sokmindent tud! És talán már nem annyira drága. A hugocskám örökölte meg a férjemét... Szal nyúzta az uram, most a tesóm, de bírja, úgy néz ki! :lol:
Amúgy meg azt látom, h Ti rengeteg filmet néztek! Hát amíg tanítottam, meg előadtam akkor sem néztem ennyit mint Ti! Illetve talán igen, de valahogy a munkám miatt sokkal többfélét kellett néznem: egyik nap némafilm másik nap kortárs koreai... Mondjuk azt bírtam!
Néha eszembe jut, h lehet, h soha többé nem fogok tudni a szakmámban dolgozni, ha itthon leszek a gyerekkel, utána meg dolgozom a cégünkben. Sajnálom is meg nem is! Mindenesetre fura lesz... :? És biztos hiányozni is fog!
Na, megyek lezuhanyzom!

Kép
ermoni

Jó reggelt!
este még poénból Maja teljes erőből belerugott a szememebe,áh nem sírtam.Kíváncsi vagyok mi vár rám ma :-)

Móni
tényleg jobb ha szokod a szaggatott alvást ,de nem baj legalább rááállsz :-) Aszoongyák azéért vana pisijárat is a végén,hogy szokd a mászkálást :-)

Jolka
hát jobb szeretm megcsinálni a dolgokat,az egy dolog hogy a kiságyat felállítanák,de ha hazjönnénk az lenen az első dolgom,hogy akkor amit utána tevezek megcsináljam,nem nagy dolog,de nem arra vágyom amikor hazaérek :-) úgyis felállítja,mert ha nem megverem :-)
Jaja bizti hoznának jó kis 100 %os hohes cét vagy lidlüs 12 %os borzadályt,na nekem ezek nem kellenek :-) Apa csak benyúl a szekrénybe és hozza nekem a fini Janát meg amit mondok gyümilevet,ha csak ddig megnem iszom :-) van egy olyan gyanúm,hogy még után kell tölteni a készletet

végrendeletem nincs ,mert nincs semmim amit másra hagyhatnák,egyszem lányomnak vagy inkább kettőnek meg itt az apja,ha vele is történik valami akkor anyukámra szeretném őket bízni.Amíg Maj nem volt simán meghaltam volna,mostanra siekrült rettegnem a haláltól,mert nem akarom itthagyni őt,őket.
Mindenesetre hamvasztást szeretnék és kizárólag élővirágot,mert aki műt hoz azt kísértem élete végéig

Jutta
hát enyim tej olyan nem tudom milyen,a rendes előtej sárgás,ez meg olyan átlátszó kis párr csepp,most nincs is,lehet csak nedvedzem

lépek enni valamit
Vendég

:shock: :shock: Ti komolyan azt hiszitek, h én nem tudom, h nem jó, ha házisárkányosodom? :roll: :roll: csak nem tudom mindig visszafogni magam, na. én ilyen vagyok. próbálok nem ilyen lednni, de nem megy mindig. és nekem sajnos a jó éjszakai alvás is rengeteget számít. ma pl jól indult a nap: sokat és jól aludtam, Apuka vett nekem reggelirevalót, és talán tanítok is délután...
nekem muszáj vmit csinálnom... nem tudok lelassítani. de a kis szarosok miatt le fogok (bocs a csúnya szavakért, de ezen a billentyűzeten nem találom a csillagot :? )

Kép
an°°di

Móni
ugorj lehozzánk állat van dögvel :-)bár ló nincs,egyenlőre,gondolom azt macerás levágni :-)de emuról már volt szó.
Én mindenképp így akartam felnevelni a gyerekeimet,hogy állatok közelébe,sokkal jobb mint egy panelba tespedni.De ha rajtam múlana bizti nem lenne ennyi dög.Egyébként ahol lakunk itt van az állatorvosi egyetem,nagy lovardával,országosan járnak ide lovagolni ,most volt vaalmi európai bajnokság

teló nekünk is nokia volt,most sony van,érdekes módon a páromé mindegy milyen betojik így is úgy is az enyém meg jó,bár én amennyit használom nem csoda.a múlt héten olvastam hogy felrobbant a töltőn egy nokia :-)
Vendég

filmek: nem nézünk mi általában olyan sokat, inkább mostanában ugrott meg a mennyiség. de még mindig nem tartunk a magyarországi átlag tv-nézési időnél 8) :wink: Apuka empatikus 'terhes': mindig álmos, így inkább én filmezek, mivel csak hasonfekve tudok normálisan olvasni. háton bealszom :?

telefon: meglesem, amelyiket mondtad, köszi, Móni.

Apuka: szemét állat vagyok, h panaszkodom. már összerakott egy kiságyat. :D :oops: :wink:

előtej: nekem ma reggel volt egy-két apró száraz, minthatejmegszáradtvolna izé a mellemen. az az lehet?

depi: talán nem próbáltam eddig eléggé, h ne. és elhagytam magam. tegnap főleg. de nem vagyok én ilyen. összekapom magam rendesen... MOST kezdem :lol:

vidék/város: én is vidékpárti vagyok. ami késik, nem múlik... bizakodó vagyok :D bár egy hétvégi házzal is kiegyeznék... tudom, mennyi dolog van egy ház körül, h szépen nézzen ki...

végrendelet: ez még soha nem jutott eszembe... :shock: :shock: :shock:

munka: nekem is hiányozni fog, de milyen jó lesz, ha újra nekikezdhetünk... bár, ha annyira bejön az anyukaság valamelyikünknek, lehet, h mégsem, csak gyerekeket potyogtatunk (?) 8) :wink:

Kép
an°°di

Móni
Te hogy lettél filmes??? Mert ugye tanító/tanárképzőt végeztél...vagy nem? Vagy azt is??? Ez engem úgy érdekel.... És hol tanítasz, meg vizsgáztatsz amikor épp dolgozol???

marek

Marek, karrierváltáson gondolkodsz?? :wink: tudod, h a felsőoktatás már nem ingyenes a gyesen lévő kismamáknak.... :D

Micimackó-jelmez: Zsu, már mi is beszéltük ezt... legalább kihasználhatnánk jelenlegi adottságainkat 100%osan... :lol:

Kép
an°°di

Én ugye vidéki vagyok, ezért eszembe se jutott lakást venni, mindenképpen családi házat akartam.... Ezért van, hogy mi mindenhova utazunk, mert ahol a munkahelyünk van, ott csak lakást tudtunk volna venni, azt meg nem akartunk. Most viszont látom, hogy mennyi macera van egy házzal, főleg ha ekkora kert/udvar van hozzá....én meg hülye vagyok a kertészkedéshez, meg eddig soha nem is volt időm, hogy kipróbáljam magam. Most lenne, viszont energiám nincs....szóval nem úgy néz ki a kert, ahogy szeretném és ez rossz....majd amikor a gyerkőc az udvaron homokozik, akkor elkezdek kertészkedni, addig csinálja szupernagyi :lol:
Mondjuk minden sokkal könnyebb lenne, ha a kedvesemet érdekelné a kert és nem zsarolással kellene rávenni, hogy csináljon már valamit.... :evil: Viszont sok állatot soha nem akartam...csak kutyát...

marek

Karrierváltás...nem hülyeség...tudtok valamit mondani, amihez még ÉN is értek és meg lehet belőle élni??? Mert akkor érdekelne....

marek

kedves Marek. én speciel a filmekre gondoltam. ha már Móninak is feltűnt, h mennyit nézünk :lol: :lol:
dehát szeretsz tanítani, nem? és azt különben is jó rugalmasan be lehet osztani majd Bálint mellett.. én is erre számítok..

Kép
an°°di

Ja...a filmekhez baromira értek... :oops: :oops: ...de mégse vehetem el Móni kenyerét :wink:
Akkor marad a tanítás???
Majd pár hónap múlva kiderül, hogy mennyire lehet beosztani Bálint mellett...most még optimista vagyok...

:twisted: :twisted: :twisted: Most telefonált Laci...43 ezer volt a kocsink szervize :shock: :shock: :shock: Hát ez most marhára hiányzott...ja, nincs még egy éves, ez már a második szerviz...de az első nem volt ilyen sok :cry: :cry: Nem hiszem el.... :cry:

marek

Jó reggelt! Hogy ti mennyit tudtok már reggel irni :lol:

Andi, kártyafüggetlen telefont akarsz? Miért nem nézel valami akciós készüléket előfizetéssel vagy feltöltős csomaggal? Most a T-Mobil-nál nagyon jó akciók vannak! Én is szemezek egy Sony-Ericsonnal. Mindent tud (kamera, MP3, rádió, stb), mondjuk én aranykártyás akcióban venném. Tipus W300i. Dominóval 27990 ft, előfizetéssel 12 havi részlettfizetéssel csak 3990 + 750x12 hó.
Itt megnézheted:
http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/s ... ory_rn=490

És Andi, ne depizz! Olyan szép idő van...kicsit szabad sétálgatnod? Ha igen, menj ki és sétálj egyet! És tényleg, ha a pároddal morc vagy, akkor pláne nem fog hazajönni szivesen. Igaza van Juttának, a pasik egyszerűen működnek :lol:

Akar még valaki hálózsákot venni? Auchan-ban van mos akciós, nagyon hasonló a Tescos-hoz, csak viziló van rajta, uniszex a szine miatt, szép krém szinű és csak 3500 Ft (adnak hozzá ajándékba egy plüss rugit, de az nem olyan szép).
Marek, a tescos mennyi volt?

Jutta, nekem a doki nyomta meg a cicim, gondolom pont azt nézte, hogy van-e előtej. Ő elég erősen megnyomta, akkor jött valami kicsi. De magától nem. Olyan kis rászáradt bigyókat, mind Andi én is láttam már.

Jolka, te mindig olyan kiegyensúlyozottnak tűnsz. Mondd, hogy csinálod??? Te nem depizel soha? Vagy erre nincs időd Márkó miatt :lol:

Azt tudtátok, hogy a gyógyszertári csomagot (popsikrém, fertőtlenitő, fürdető, sampon, stb) felirja a védőnő, és úgy sokkal olcsóbb? Én tegnap meg akartam venni ezeket, de felvilágositott a gyógyszerésznő. Szóval nem vettem meg.

Móni, néhány hete még azt mondtad, hogy nem biztos, hogy mindig felveszed Jankát, ha sir. Most akkor mégis :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
A tescos hálózsák is 3500 volt... de asszem a 43 ezer forint után nemhogy hálózsákot, de még tena betétet se akarok venni :cry:

marek

Zsu, pont ezt a telefont néztem ki... hihi
és értettem, nem leszek morc. 8) 8) még akkor sem, ha nem lehet sétálnom. mert nem lehet. holnap reggel megyünk megint dokihoz, majd meglátjuk, mit mond. remélem, hagy itthon punnyadni. :? :oops: :wink: :wink:
randa plüss rugit lebukni tejjel pont jó lesz.. :wink:
na, dolgozgatok egy kicsit..
és teljesen beleszerettem parov stelarba... osztrák dj, vmi progresszív jazzt csinál. fincsiiiiiiii :oops: :oops: :oops: minden nap meghallgatom ímin. egyszer mindkét albumát 8)

Kép
an°°di

Marek, a 42e még kevesebb, mint amit a padlólerakásért fizettetek volna. fel a fejjel!

Kép
an°°di

Asszem elmegyek olvasni, hátha az elaltat és elfelejtem, hogy milyen sz*r az élet :cry:

marek

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam jönni, mikor meg tudtam vona döglött a net. :evil: :evil: :evil:

Marek:
kocsi miatt :cry: De 43 ezer nem sok ám. Apáé múltkor volt és 108 ezer lett, nekem is 61. Szval :?

Sírni hagyás:
kicsinek én sem. Mivel 3 hónapig ösztönlények.
De én biza utána hagytam sírni. Kb 2 hétig, egyre kevesebbet a végén már 3 perc alatt elaludt maga. Azóta is maga alszik, nem altatok. :oops: Mindenki kipróbálja, h neki mi jön be. :wink:
( amugy nekem is elvem volt, h srni nem hagyok, dehát ezlett. :oops: )

szekrény:
hát, mi így alig férünk el, szval nekem kell a szekrénysor. Amugy én sem szeretem, de 1 gardrobunk van, az is icipici, mi alig férünk el, így a gyerekeknek kell naa....

Kép
Kép
h@jni

Marek! A kocsinkba elromlott a digitklima, a motor került 59-be, így ez a 43 nem is tűnik soknak! :evil:
És hát igen, tanítónéni is vagyok! Meg vadakat terelő juhász... és hát van egy kis filmes diplomácskám is: filmterjesztési szakterülettel... ja és művelődészervező is van... Sok szép hasznos dolog! :oops: És komolyan meg is lehet élni belőle! Mondtam már: előadni oda mentem-megyek ahová hívnak: ez nem iskolai rendszerű dolog! Filmklub, közönségtalálkozó, szakmai vita ilyesmi! Tanítani a gimin kívül (de azt már nagyon rég, kísérletibe nyomtam ösztöndíjasként) leginkább szaktanfolyamokon nyomtam. (A helyi tévéseknek (Ebi, mi van már?) kötelező az ilyen, na meg az egyéb tévéseknek... Hogy én mennyi hülllyével találkoztam ott! És hogy mennyi eszük volt, meg szépérzékük, inkább hagyjuk!) Nekem arra nagyon jó volt, h edzésben tartsam magam az egész filmtörténetet tekintve. A többi előadás meg arra, h a kortársban is otthon legyek. És természetesen a magyar filmekben is!
Hátha sony-e kell, akkor legyen az! (Az egyesületé még épp hogy féléves és már lefagyott többször is! Erről ennyit! :? ) Az a nokia amit én írtam, lehet ennyire nem occsó! De tudom ajánlani az n95-öst is! Sztem qrva jó telefon, de kib*szott drága. (Még jó hogy szeretem a változatos magyar nyelvet... :lol: )
Timi! Én se szeretném, ha a gyerekem nem tudná hogy néz ki a boci (vagy mint egy városi barátnőm új, kertes házukban lelkesen mutogatta a borsót és mondta, h milyen szép az eper, ugye? :lol: )!
Zsu! Mondjuk én nem arra gondoltam, h éjjel, ha éhes, akkor hagyom majd bőgni! :roll: Bár még nem tudom, de biztos meg lehet különböztetni az éhes sírást a hiszti sírástól! De sztem amúgy is el fogjuk kényeztetni a királykisasszonyt, így muszáj legalább elviekben féket raknom magamra! :lol:
Na, én el, mer' angoloznom kell!

Kép
ermoni

Marek, Andinak igaza van, igy kell nézni a dolgokat! Persze ez a 42K nem csodálom, hogy földhöz vág :evil:

Andi, még egy kis séta se??? Na akkor azért megértem a depidet :( De látom, ma optimista napod van, csak igy tovább!
Képzeld, Veresen ez az apasági szarság is máshogy működik. Felhivtam a gyámügyet, nagyon kedvesek voltak, csak az okmányirodába kell bemenni az anyakönyvvezetőhöz ( :roll: ) és ő azonnal kiadja a papirt. Legalább nem kell ezután se rohangálni, már úgyis egyre nehezebben birom.

Képzeljétek, napok óta bedagadt kézfejekkel ébredek, az ujjaimat nem tudom kinyújtani és fáááááájnak az ujjaim. Most ezzel menjek orvoshoz, vagy elég pénteken a védőnőnek elmondani?

Timi, az ingyen babacsomag átvételéhez kell, hogy 4 pecsét legyen a terheskönyvben?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
nyemmm,a 4 pecsét az egyszeri anyasági támogatáshoz kell,azt szülés után tudod igényleni
http://csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/ ... _juttatas/

a csomit kapod így is úgy is :-)

nekem a vizesedésre azt mondták,hogy természetes,de addig nem gáz amíg a másik két tényező:vérnyomás,vizelet oké.úgyhogy ráérszs zerintem megemlíteni pénteken

Móni
borsó-eper :-)

Marek
garanciális az autó?mert ha nem akkor meglehet úszni olcsóbban legközelebb
Vendég

Timi, köszi, ez hasznos link, el is mentem!

Neked is dagad a kezed? Mert azt olvastam, hogy a lábdagadás nem gáz, viszont a kéz dagadása terhességi mérgezésre utal és azonnal orvoshoz kell fordulni. Nálam vizelet ok volt, de a vérnyomásom elég magas (137/valami). Na lehet megint parázni :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Aztaa, látszik, hogy mindenki kényszer pihire van ítélve. Győztem vissza olvasni.
Betársulok, a városi lányok közé. 2x1 évet laktam családi házban, elötte, és azóta is lakótelepen. nem tudom melyik jobb. Nyáron a családi, télen a tömb lakás. Pl, a víz is levert telente, ha leesett a hó, hogy nekem ezt most el kell lapátolnom. ( életemben kétszer lapátoltam, de a szomszéd öreg néni is beelőzött, annyira bírtam a termpót :lol: )
Csirkét, meg bizony, én vágtam, még hajdan 18 évesen. Hát... elkelt a segítség ott is :lol:
Disznóvágáson is voltam, azt nem tudom hányszor, de az utolsó maradt csak emlékezetes, mert úgy összeokádtam magam, hogy húúú.
Gyerek felkapkodása. Nem szeretnék gyereknevelési elveket felállítani, mert fogalmam sincs mi lesz. majd megmondom, ha odáig jutottunk. Bár, azt nem szeretném, hogy ne tudjon viselkedni, mert baromira bosszantanak a neveletlen kölykök.
Ma is vártam az UH elött türelmesen, erre a 2 év körüli (sötétebb bőrű) kisgyerek, háton fetrengett a földön. Nahát, ha az enyém ezt csinálná, biztos erélyesebben felkaptam volna már, nem hogy könyörögjek, hogy ugyan már, álljál fel!!!
Timi, Hajni: tetszenek a gyerek szobák (főleg Marcus vasalódeszkája :lol: :lol: ). Ugyanakkor, elrémisztetek! Ennyi ruha és játék kell egy gyereknek? basszus, ha minden nap folyamatosan vásárolgatnék, akkor sem érnélek utol titeket.
Marekhoz hasonlóan, mi is alap ruhatárral indulunk, aztán ha hazajöttünk a kórházból, veszek Ádámnak még rucikat. Vagy ez így gáz? MIndenesetre így tervezem.

Ma voltam Uh-n, meg dokinál. Ádámka becsült súlya: 2710g.
Cervix: 2111. És, most nem tudom, hogy ez olyan mondani kell vmit csak, vagy valóban így lehet, de ebben a kettő napban, elég sokan mondták, hogy látszik az arcomon, hogy már nincs sok vissza. Mindenesetre Apuka parázik rendesen. :lol: :lol:
Én, meg tök jól vagyok. Energiám, mint kb a 20.héten, a kedvem is helyre állt, csak még egy csomó dolgot el kéne intéznem. Félek, hogy nem fogok végezni, és még télleg segítséget kell kérnem anyóstól.

Kép
Kép
gabcii

Zsu
ne parázz,mondom dokim ezt mondta Majával,én úgy tudom mindegy hol gyűlik a víz.most neem vizesedem csöppet sem,amikor bejött a nagy meleg,pár napig vizesedtem azóta nem.vérnyomi meg 140/90ig jó asszem.

Gabci
én inkább lapátolok mint döglött csirkét kopasszak,nem bírom azt a szagot.

hát neked ez már a vég :-) már vármi lehet :-) ált. ilyenkorra tér vissza az életkedv bárcsak én is itt tartanmék.nem is mutattad meg a kiságyat vagy még nincs kész? bocs ha mondtad

naja a bosszantó kölkök,én már elnézőbb vagyok,de azért némelyik gyerek olyanokat tud csinálni :shock: múltkor egy 3 év körüli kislány feküdt a földön a tescoba anyukája mellett a pénztárnál :shock:
Vendég

Hű, Gabci, ez már szép súly!!! És tényleg, a vonalzód kiirja, hogy anyának már nagy pocakja van...ez is tök jó :wink:

Szerintem nem gáz, hogy nincs sok holmitok. Úgyis jönnek majd látogatni a rokonok/barátok, gondolom senki nem jön üres kézzel. Nekünk játékunk pl még szinte semmi, csak egy forgó/zenélő micsoda, amit a kiságy fölé kell tenni...egyelőre ennyi. Szóval ne aggódj, majd alakul, ha meg valami hiányzik, azt tényleg meg tudod később is venni, bár mondjuk nem az első hetekben.

A hisztis gyerekek engem is baromira idegesitenek. Egyszer egy rokon gyerek húzgálta a hajam poénból, többször rászóltam, de nem hagyta abba. Úgy bedühödtem, hogy jól megrángattam én is a haját. Hát volt döbbenet a többi felnőtt részéről, de ez van :lol:

És mi az a cervix???

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

hehe Zsu :-)

mondjuk ilyenkor anyukának kéne kicsit megrángatni a haját :-)

röhögni fogtok ha megmutatom majd Bibi játék parkját :-)
meg se mutizom :-)
Vendég

cervix:a máhszájat leíró érték
3000 a tökéletes úgy 36ik hétig :-)
Vendég

nyami, sziasztok. ebéd után, szieszta előtt újra itt:
van új jogsim, jó a cukrom (5.7), és főztem gyorsgyors tonhalas, fokhagymás, tejfölös durumspagettit... olyan finom lett.... hmmmmm 8) 8)

terhességi mérgezés: az okos könyvem szerint kell hozzá vizesedés, hirtelen súlygyarapodás, magas vérnyomás, rossz vizelet EGYSZERRE!!!
Zsu, még vmi, amin paráznál? :wink: a kezem nekem is dagad, de hetek óta, az ujjaim fájnak, mint vmi reumásnak, de toxémiát még senki nem emlegetett. és ne is tegye! :twisted: :twisted:
burkolók haladnak?

Gabcii, játékmennyiségben nekem egyelőre az a mérvadó, amit Timi írt egyszer: egy szétszakadt zacsi, befőttesgumi meg még vmi a szemetesből... készségfejlesztés felsőfokon... kreatív :lol: :lol:
hű, ha az arcodon is látszik (ödémás kicsit?), akkor már nagyon a vége...legalábbis azt mondják az okosok..
cervix..én is szeretném tudni.. :roll: :roll:

Kép
an°°di

mégsem szeretném tudni a cervixet... frányaság :evil:

Kép
an°°di

ja, és még valami:
előttetek, mint virtuális nyilvánosság előtt szeretném megkövetni a barátnőmet. hülye voltam tegnap, nem volt igazam, rácuppantam vmire, ami nincs is és nem is volt ott. egyetlen mentségeim (még mindig, bár tudom, unalmas) a hormonok 8) szóval bocsánat!
(ez csak a rend kedvéért... vele már kétszer is megbeszéltem telefonon a szitut)..
olvasok kicsit cervixmentes könyvet :wink: :D

Kép
an°°di

Timi, ok, 3000-es cervix a jó, de akkor a 2111 az mit jelent? Minden számjegy másra utal vagy igy egyben jelent valamit? Tök gáz, nekem ilyet sose mond a doki.

Andi, jogsi, tuti cukor, akkor most van okod a jókedvre! De akkor most tényleg tündi-bündi hangulatban várni apukát, hiszen eddig csak dicsérted :wink:
És tényleg, neked is dagad és fáj? Na ettől annyira nem lettem nyugodt, de hivom majd a dokimat. :roll:

Ebéd: marhahúsleves maradéka és sül a sütőben a meggyes-mákos rétes. Hmmmm...ki kér? Cukrosok ne jelentkezzenek :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabcii:
nem rémülj meg. Én két kezemen megtudom számolni, h ebből mennyi játékot vettem én Marcinak. :wink: Kapta. Mamák, rokonok... sogornőm adott rengeteget ami nekik már nem kellett. Karácsony, névnap, szülinap...
Marci szobája anno: kiságy, pelenkázó, komód. ÉSss. elfértünk...
A szekrényt kb 8 hósan vettük neki.
Lillának azért kellett most, mert alapban több a ruhája, mint Marcinak volt, meg egy csomó játék hever a garázsban, ami Marcinak már nem kell.
Szval no para, 2 év múlva Nálatok is így fog kinézni a gyerekszoba. :lol: :lol:

Vidék/város:
mi 2004ben költöztünk ki Győrből. 7 km-re. ez elvileg falu, gyakorlatilag a városi sznobok lelőhelye. Nem igazán szeretek itt. :?

Kép
Kép
h@jni

Na beszéltem a dokimmal. Azt mondta, hogy ugorjak be a védőnőhöz és méressek egy vérnyomást és nézessek vizeletet. Szóval Andi, igazad volt.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
3000=
3 (méhnyak hossza)
0 ( külső méhszáj)
0 ( középső méhszáj)
0 ( belső méhszáj)
A számok a 3 a normális hossz, 2 kicsit megrövidült, 1 elsimult méhszáj.
a 0-ák pedig, h zárt.

a 2111 kicsit megrövidült és 1cm-re kinyílt méhszáj. ( külső-középső-belső).

Andi:
gratul a jogsihoz és a jó cukkerhez. :)

Kép
Kép
h@jni

Timi, új Maja kép van az aláirásodban? Tündér :lol: Vagy csak nem vettem észre eddig? :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
pontosabban. :)

"Kérdés:
Mit jelentenek a méhszáj vizsgálatára utaló értékek? 3000,2000, mit jelent a két ujjnyira való nyitottság? A szülést, vajúdást megelőző értékek általában milyenek?
Válasz:
A cervicogramm értéke egy négyjegyű szám: első jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkező változás) jelölése. A következő számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külső-középső-belső részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a C=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli.
A kétujjnyi nyitottság egy régebbi terminológia, nagyjából 3-4 cm-nek felel meg, de semmit nem mond arról, hogy a méhszáj megrövidült-e. A szülés során a kétujjnyi méhszáj a tágulás kb. félidejét jelenti.
A méhszáj nem statikus valami, a szülés közeledtével "felszedődik"- megrövidül és lassan elkezd nyílni. Ez érett magzat esetén ( általában 36. hét után) természetes jelenség.
Dr. Nagy László "

Kép
Kép
h@jni

Zsu
Akkor most irány a védőnő??? :shock: De jó, hogy mindenkinek van min paráznia! :roll: Megyek is lefeküdni, nem akarok a cervixemre gondolni.... remélem nincs még benne egyes :roll: Főleg, mert a dokim szabadságon van, úgyhogy úgyse derülne ki csak amikor már késő....
Andi
De jó neked...mármint a cukker miatt...én holnap megyek...és rögtön küldik is az eredményt a cukrosnéninek, és ha megint magas lesz, tuti, hogy megint elsírom magam.... lehet, hogy be kéne vennem előtte egy nyugtatót, nehogy azt gondolják, hogy egy hisztis picsa vagyok....Ja és holnap megint egész délelőtt a kórházban fogok ülni, mert kb. 10-re lesz meg az eredmény, aztán meg várhatom, hogy behívjanak a cukrosokhoz.... remélem a deles buszt legalább elérem :roll:

marek

Zsu
én is ezt mondtam no :-)

új a kép,meg Bibit mégis előre hoztam,valhogy úgy érzem ez lesz a jó számítás :-)

Andi
nyugi ez a 3000 fehér holló főleg ikreseknél :-)

látom figyelsz :-) Maja a konkrét játékaival alig játszik egyedül a nagy kekk a menő a többi játéka csak valaminek az alkatrészei,dirib-darabok.Mi is rengeteg játékot kapunk,pedig már annyiszor elmondtam,hogy nem kérünk több plüsst köszönjük ,csak macskát :-) Erre minden húsvétkor begyűjtünk legalább 3 plüssnyulat meg csibét meg ilyeneket,van amire ráse néz Maja,jó ciki szok lenni :-) mondjuk itthon én vagyok a játékbeszerző és perkálnak nekem karikor pl.Elsőkarira Majának úgy hozatott a kínaról kacsás játékot az anyós,már aznap kilógtak belőle a vezetékekmkiestek az elemek és hol ment hol nem,azóta tetszik nem tetszik kiosztom kimit vegyen.Anyuék most karira overállt vesznek Majcinak.Anyóst befűzöm a legóra,tőlünk meg se mondom mit kap,mert kiröhögtök :-)
Kép
Vendég

Hajni, köszi, na mostmár professzorai vagyunk a cervix-nek :lol: :lol:

Marek, igen, holnap reggel megyek védőnő. Meddig van a dokid még szabin???

dr Timurr megállapitotta, hogy Bibi előbb jön, ez tök jó :lol:
és mondd meg mit kap...ne legyél már izé :evil:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?