Új privát üzeneted érkezett!

Ilba, összességében jobb volt, mint a Nyírő, mert hamarabb hazaengedtek :D :D :D :wink:. (Ott az 5. nap lehetett elhúzni).

Így a brutál részét (amikor már fejni is kell, meg tényleg durván belövell a tej, s csöpög mindenfelé) már nem sasolhatták a látogatók.

NEm tudom összehasonlítani, a szopi szempontjából jobb, de a látogatási rend nagyon gáz. Ennyi erőővel akár beteg látogató is jöhetett volna, s mi van, ha megfertőzi a babákat?!

Viszont eleve jobban viseltem az egészet, egyrészt tapasztaltabb voltam, mint az elsőnél, másrészt nem volt gátmetszésem (csak pár kisebb repedés), ami ugye nagyban megkönnyíti a gyermekágyas életet.

A kaja ugyanolyan pocsék, de egy érdekesség: itt nem találkoztam egyetlen császáros anyukával sem, a Nyírőben rajtam kívül mindenki az volt :shock: . Lehet a császárosokat itt kisebb létszámú szobába teszik, ezt nem tudom.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi!
Köszi remélem szerencsém lesz a szobával kapcs, de én is inkább haza mennék ahogy lehet.
Jó egészséget a kicsihez!
Kinél szültél? Volt fogadott szülésznőd?

Üdv: Pepike

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Zsuzsoo,
ilba :lol:
Mik jönnek még szóba?

Pepike,
hátha Neked is olyan szerencséd lesz, mint nekem volt, vagy hátha lesz hely az alapítványiban. :wink:

Uxi,
köszi a privit. :wink:
Igen, úgy tudom a csaszisok 3 ágyasba kerülnek, de országosan is itt elég alacsony a császáros szülések száma. Az előkészítőn anno elhangoztak számok is, de már nem emlékszem. :oops:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 

 
 

[quote="pepike"]e írta:pepikelszomorít amit írtatok, hogy a szobatársak látogatói nincsenek tekintettel a másik kimamákra!!!! :evil:


Pepike,
ez nem törvényszerű, nekem nagyon kultúrált szobatársaim voltak, pontosabban a látogatóik. Szal érted. Na, csak oda akarok kilyukadni, hogy van esély rá, hogy jó helyre kerüljél. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


[quote="uxi"]E írta:uxinnyi erőővel akár beteg látogató is jöhetett volna, s mi van, ha megfertőzi a babákat?!


Én ezt megkérdeztem a védőnőmtől még pocakos koromban (nem az István kapcsán, hanem csak úgy), azt mondta, hogy a pár napos újszülöttek nagyon ritkán betegszenek meg, sokkal jobban ellenállnak, mint egy nagyobb baba. Aztán van kórház, ami ehhez tartja magát, van amelyik meg nem. :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba,
bocs, :lol: a "tudatalattim", igy biztos több értelme volt.
zs
zsuzsoo
 
 


PEpike, nem volt szülésznőm, ezt meg is bántam.:?
A dokim Boros Judit volt, róla csak jót tudok írni.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Ilba, a Nyírőben is megkülönböztették a csaszisokat. :wink:
Csak nem a szobamérettel. :wink:

Méghozzá úgy, hogy reggelire és vacsorára ők zsömlét kaphattak, mi "simák" meg csak kenyeret.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


[quote="uxi"]I írta:uxilba, a Nyírőben is megkülönböztették a csaszisokat. :wink:
Csak nem a szobamérettel. :wink:

Méghozzá úgy, hogy reggelire és vacsorára ők zsömlét kaphattak, mi "simák" meg csak kenyeret.


:shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Csatlakozom: :shock: :shock: :shock:

:lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


emészthetőségbeli különbségek végett...vagy nem?
rám a 2. este, mikor vacsora közben jött be vizitelni egy drnő, rámförmedt, hogy mit eszek, köpöm ki azonnal! én meg jeleztem, hogy ez a ma esti kórházi koszt, az imánt kaptam kérem alássan. Jelezte, hogy ez elővigyázatlanság volt részemről, mert ezt az akármit, már nem emlékszem az exklúzív menüre, csaszisok nem fogyaszthatják. Magamba szorítottam a feltoluló kérdést, hogy akkor mért ezt adták....

Kép Kép
coolasa
 
 


Tudom, hogy nem ehetnek mindent a csaszisok, de a zsömle meg a kenyér között szerintem nincs különbség... vagy igen?

Na itt most midnenkinek zsömle volt, néha kicsit száraz... A néni, aki hozta, mondta is, hogy ez valahol kiamardt, s azt kapjuk.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Tegnap kicsit nyomoztam a szülésznő után, akinek a nevét megkaptam. Kiderült, hogy szabadságon van.. Jövő héten újra próbálkozom. A választott orvosom is szinte egész augusztusban "nyaral". Levi baba szeptemberre várható, úgyhogy annyira nem izgulok, azt mondta a doki, hogyha előbb érkezne, nem az Istvánban látják el, mert koraszülött lenne.

A szobákra visszatérve, amikor körbevitt a dokim, csak a háromágyas szobát mutatta meg, én pedig megnyugodtam, hogy mindegyik kórteremnek van wc és fürdője. Ezek szerint ez sem igaz. Na mindegy.

Már mosom itthon a babaruhákat. :)

KépKép
becka
 
 


Sziasztok!

Dr. Boiskó kláráról szeretnék érdeklődni, van e valakinek infója róla.
a 10. hétben járok és szeretnék a Szent Istvánba menni, meg oda is tartozom, ismeri őt valaki?

Előre is köszi az infót.

privátba, vagy mailemre is küldhetitek rlibertas@freemail.hu
rlibertas
 
 


Sziasztok!

Dr. Boiskó Kláráról szeretnék érdeklődni, van e valakinek infója róla.
a 10. hétben járok és szeretnék a Szent Istvánba menni, meg oda is tartozom, ismeri őt valaki?

Előre is köszi az infót
rlibertas
 
 


Sziasztok!
próbálkozott valaki mostanában a kismamatornával a kórházban?
Reggel néztem, az ajtón még a júliusi kiírás van, hogy betegség miatt elmarad...ez tényleg így van?
kutyfül
 
 


Szia Uxi!

Olvastam, hogy Boros Juditnál szültél, én is hozzá járok.
És írtad, hogy megbántad, hogynem választottál szülésznőt.
én is vacilálok a választott szülésznő dolgon, érdekelne, a véleményed.

Előre is köszi.

Judit

Kép
vjudyt
 
 


Sziasztok!

Látom sokan vaciláltok a választott szülésznő mellett -én egy hete szültem ikreket Kári Magdi szülésznővel- fantasztikusan kedves és ügyes-síma úton jöttek világra a 3 kilós lányaim ,egy ici pici öltéssel megúsztam.Végig mellettem volt tájékoztatott hogy állunk szinte percre pontosan akkor bújtak ki ahogy ő előre megmondta-mindent összevetve nagyon jó döntés volt.
Sok sikert minden jövendő maminak :-)
Panka
panni7
 
 


Sziasztok!

Láttam páran kérdeztétek a tornát. Én Siklós doktorhoz járok és rákérdeztem mi a helyzet. Azt mondta mostanában nem érdemes próbálkozni, mert beteg a gyógytornász és nem lesz egy darabig. Helyettese sincsen.
Sajnos. :(

Amúgy jó olvasni titeket, mert eddig új infó nem volt. Ez azt jelenti, hogy mindenre fel vagyok készülve :) Köszi csajok úgy megnyugtattatok.

Egytől félek, de ezt ti is írtátok és számítottam is rá. A népes roma család és zajongás. Én tuti kidobom őket a kórteremből vagy én ülök ki a folyosóra a gyerekkel :).

KépKép
KépKép
fleur
 
 


Köszönöm Fleur az infót a tornáról! Akkor nem próbálkozom:(

Tudtok olyan szülésznőt, akit úgy is lehet választani, hogy nincs választott orvosod? Azt hallottam, így sok szülésznő nem vállal be.
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Ma tudtam meg, hogy egy 5 mm-es kisbabának vagyok az anyukájat! A Szent Istvánban szeretnék szülni, Dr Horváth Tamást ajánlották nekem. Ismeri valaki? Meg tudnátok nekem mondani, hogy ha valakinek van választott orvosa, és nem a magánrendelésre jár, hanem a kórházba, akkor is "fizetős" anyukának számít? Megköszönök minden információt, mert kicsit hirtelen és váratlanul ért a dolog...mintha felfordult volna a világ körülöttem.
g.ági
 
 


Panka,
képet, képet, képet!!!

(A lányaidról) :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Figyu,é s nagy szemtelenség lenne kérni egy szüléstörténetet? Még sosem hallottam ikres szülést elmesélve. Úgy értem hogy egy hús-vér anyukától, mert a tévében lehet látni, de az nem ugyanaz. Mennyi ideig tartott?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok.
Remélhetőleg szeretnék csatlakozni hozzátok. Báár nem tudtam visszaolvasni csak egy lapot és nem tudom csak remélem hogy itt egy jól összeszokott csapat van akikhez bejöhetnek az újjonan csatlakozók is:):):):):)
Magamról annyit hogy 4 fiam van és az első kivételével mindegyiket ebben a khban szültem. Ha szeretnétek leírom őket.
Ami miatt szeretnék csatlakozni hozzátok az az hogy remélhetőleg pocaklakó fogja kibérelni az őt megérdemlő helyét 9 hónapra :D :)
És reményeim szerint ő is itt fog megszületni. Eddig Dr Várnai Ferenchez jártam és szültem és remélem nála fog világra jönni a következő csemetém is. Nekem hála nem volt gondom se a szülésznőkkel se a kórtermekkel. Nekem volt szülésznőm a Csűrös Erzsi, és a Böszörményi Bea is. Báár az Erzsike csak röp látogatásra volt mert váltás után született meg a csemetém.
Az lenne a kérdésem hogy én nem ide tartozom akkor kell fizessek valamit a khnak vagy jól tudom hoyg ezt nem vezették be? Vagy valakitől engedélyt kell kérjek hogy ott szülhesek? Pl. nekem fizikai fájdalommal jár a gondolat hogy a Jahn Ferencbe szüljek ahova tartozom.
Üdv Vera

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Harivera, sem engedély nem kell, se fizteni nem kell semmit. Lényge, hogy a dokid Istvános legyen, s akkor nem kérdeznek semmit.


Judyt, BJ nekem azt mondta, nem érdemes fogadni, emrt mindegyik szülésznő jó.
Csak épp azt nem tudta, hogy hiába jók, a kórháézban szinte miondig telt ház van, s ha nem fogadott, nem érnek rá foglalkozni veled, vagy nem is akarnak.

NEkem majdnem baj is lett a dologból, az ügyeletes szülésznő elmászkált valahova, addigra pedig már csak mi maradtunk szülni, mindenki megszült, s eltűnt a szívhang. Kb 3-4 perc volt, mire előkerítettük, nem kívánom senkinek azt az aggodalmat.
Ő is leizzadt rendesen, mire meglett a szívhang...
S mi lett volna, ha meghal a baba?!

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Hú, bocs a gépelési hibákért, sír ababa...

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


:) Gabuska kedves az érdeklődésed- tulajdon képpen nagyon gyorsan történt minden :)
Szombaton töltöttem volna a 39. hetet gyakorlatilag robbanás előtti volt az állapotom :) - aznap de. voltam ctg-n és vizsgálaton ahol szóltak h jó lesz vigyázni mert elsimult a méhszáj és szépen tágulgatok .Azért hazajöttem( nem Pesten lakunk) és megebédeltünk a 4 éves nagyobb csemetémmel aztán lefeküdtünk együtt a du. alváshoz. Alig értem vízszintesbe szinte rögtön 10 perces fájások kezdődtek olyan intenzíven hogy csöppet meg is lepődtem.Csendben vajúdgattam a gyerek melett aztán 1 óra múlva felhívtam a férjem hogy jöjjön haza mert igen fájok.Én addig lezuhiztam és felöltöztem gyerekestől -addigra az uram haza is ért.Persze csúcsforgalomban jött rám a szülés így a Hungárián a villamossínen jöttünk -így is 5 percesek lettek mire beértünk az Istvánba Menet közben hívtam Magdus szülésznőt -ő meg a dokimat.Fél 5-re beértünk -rögtön CTG aztán már 2 percesek voltak a fájásaim de azokat már nem tudtam sétálva viselni.Megérkezett Magdi elfoglaltam a szülőszobát -addigra 7 centire kinyílt a méhszáj - befutott a húgom is aki örök dúlám :-) -pedig szegény még sosem szült és nem tom' ezután fog -e valaha :-)
Megérkezett a dokim -burkot repesztett én meg megfogadtam hogy mostmár tényleg nem szülök többet....
7-kor kaptam oxitocint hogy a gyors tágulásért büntetésből hosszúra nyúló kitolási szakaszt felgyorsítsuk -akkor már csak az életemért rimánkodtam magamban :? Egy és negyed óráig jöttek a toló fájások egyre erőteljesebben és aztán este 8-kor nekiálltunk szülni (mármint a doki szerint mert szerintem én addig is marhára szültem).Így aztán megjelent még egy doki még egy szülésznő meg a gyerekorvos -én nyomtam meg szuszogtam ahogy Magdus diktálta és 8.12-kor kibújt az első kislányom majd a kijárt úton pont 3 percel később pár nyomásra a második is :-)
Ti is tudjátok milyen katartikus élmény amikor kibújnak :-) -remegtem mint a nyárfalavél - aztán 1 nyomás a lepénynek meg egy öltés az utókornak :-) -jött Erzsike aki tisztába tett és már szopiztunk is vígan (mondjuk a gyámügy biztos elvette volna őket ha látták volna mit műveltem tandem szopi címszóval :oops: )
Hát így történt -most van két aranyos egyforma babám akik olyan jófejek hogy hagyták ezt végigírni :D
panni7
 
 


Panni,
óóóó, köszönöm szépen, hogy leírtad! :D
Azt olvasom ki a soraidból, hogy nem volt semmi komplikáció vagy aggodalomra okot adó dolog (a fájdalmon kívül persze). Ez szuper! Az én képzeletemben egy "normál", tehát nem csaszis ikres szülés csakis egy merő aggodalom és dupla fájdalom lehetett, EDDIG.
Mostmár csak pár fotó, és teljes lenne az elégedettségem! :wink: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kép :-) [/img]
panni7
 
 


Gabuska remélem ezután te is bátran nekivágnál az ikreknek :D -tényleg nem volt olyan nehéz :)
panni7
 
 


Sziasztok!

Én még új vagyok itt a fórumon és a segítségeteket szeretném kérni. 8 hetes pocakosként orvost/kórházat keresek. Illetve a kórházat már sikerült kiválasztanom, ezért is írok ide. Remélem eddig jól döntöttem.
Orvosok tekintetében még csak tapogatózom, így bármilyen javaslatot szivesen veszek. A lényeg, hogy férfi legyen és alapvetően hagyja a szülést természetes módon lefolyni, csak szükség esetén avatkozzon be.
Hetényi Gáborról és Német Miklósról sok jó olvastam, igy ha valaki szült náluk, várom a véleményét
Előre is köszönöm'
A mamáknak örömteli babázást a pocakosoknak pedig problémamentes babavárást kivánok
1001év

Kép
ezeregyév
 
 


sziasztok! lenne egy kérdésem: hol van az Istvánban a nőgyógyászati szakrendelés? van egyáltalán? én magánban jártam a dokimhoz, így nem tudom, de ha valaki ide tartozik, akkor hova menjen szakrendelésre?
Előre is köszi a választ!

Kép
Kép
deako
 
 


Deako,
"N"-épület (n, azaz nőgyógyászat) :wink: , a félemeleten a pultnál kell jelentkezni asszem. De legalábbis ott eligazítanak, hová menj.
Ha bemész a kh főbejáratán, lesz egy térkép, ott megnézheted, hogy jutsz el az "N"-épülethez, én inkább nem írom le, nem az erősségem. :oops: :lol:
Ha vizitdíjas bulira mész, akkor az "A" és "C"-épület közötti kisebb épületben van a befizetés, a sorról megismered majd... (A bejárattól balra keresd.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Köszi, Gabuska! a húgom pont így csinálta, de annál a pultnál azt mondták neki, hogy "nem is tudom.... meg valami beutaló is kéne, nem?.... :shock: :shock: :shock:

Szóval a húgomnak van választott orvosa, de hozzá csak akkorra kapott időpontot, mikor már 10 hetes terhes lesz. Az első babájukat várják és hát izgul, és szeretné, ha már valaki megerősítené a "sejtésüket", meg megmondaná, hogy eddig minden oké. Vagy szerintetek nem gáz, hogy csak 10 hetesen néznek rá??

Kép
Kép
deako
 
 


Deako,
igen, beutaló kell, de azt a háziorvos tud neki adni.
Ha nem jut el előbb nőgyógyászhoz, akkor sztem menjen el a helyi sztk-ba, egy ultrahangot tudnak ott is csinálni. Mondjuk nemtom van-e minden kerületben nőgyógyászat az sztk-ban, nálunk van.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni az Istvánban szülő, bizonytalankodók táborába. :oops: Évek óta járok a nőgyógyászatra, sajnos egészségügyi okok miatt (méhnyakrák, halott magzat). Most végre szeretnék ott egészséges gyermeknek életet adni! Az én orvosom Lázár Erika, akivel maximálisan elégedett vagyok, de sajnos ő már nem vezet le szülést. :( Azt mondta, hogy majd a 32. hét után ajánl 3 orvost, akinél szülhetek. Mindenképpen szeretnék szülésznőt is, mert számomra fontos, hogy ha már úgy tűnik, egészséges babát hordok a szívem alatt, akkor a szülésnél is minden a lehető legnagyobb rendben menjen. Szívesen venném, ha javasolnátok orvost és szülésznőt is, esetleg priviben megírva a hozzávetőleges tarifáikat is.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Évi

KépKép
kvaszeva
 
 


Sziasztok!
Panni!Könnyek között olvastam végig a szülésedet, annyira meghatódtam!Hát még, amikor megláttam a lányaid fényképét!!Gratulálok!!! Gyönyörűek!:D

kvaszeva!Én "kezdő" kismama vagyok, az első gyermekünket várom (nekünk is Kristófunk van).Évekkel ezelőtt én is Lázár Erikához jártam, és teljesen el vboltam ájulva, milyen szakember.De átpártoltam Petik Dórához.Nála fogok szülni, nagyon jó fej.Ajánlom neked, ráadásul ő onkológus is (ezt csak a "múltad"miatt mondom, ami hál istennek ezek szerint rendbe jött.)Szóval, ha érdekel, megadom az infót.

Kutyafül!Én is naggyon-nagggyon szeretnék járni tornára, de én is csak a kiírást láttam, és senki nem tudott erről a dologról felvilágosítást adni. Potyára meg nem szeretnék odamenni. Szept.elején megyek vérvételre, majd újra kérdezősködök.De a nőgyógyászom elmondása szerint az Istvánban is rendesen érezhető ez a gusztustalan, embertelen helyzet, így az az érzésem, kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy biztosítsanak nekünk tornát.

Harivera!Fogadd teljes szívemből gratulációmat és elismerésemet népes családodért!!Ritka manapság, hogy valaki ennyi gyermeket vállal.Pedig olyan szép dolog!Kíváncsi vagyok, újabb fiatok lesz-e vagy lányotok?!Meg fogjátok kérdezni időközben, vagy nem?

Szép napot mindenkinek!!
Lina

Kép

Kép
linus
 
 


Linus!
Talán Fleur írta, hogy megkérdezte a dokiját és úgy néz ki nem lesz a közeljövőben torna. így én ma végre eldöntöttem, hogy elmegyek a Brednonba tornára. Ott van délután is torna, nem csak napközben. Igaz nem olcsó, de bérlet árnak a felét valami törzsvásárlói kártyán jóváírják. Ha érdekel majd szívesen megírom, milyen.

Harivera! Gratulálok a fiaidhoz!!!
kutyfül
 
 


Linus én meg a te könnyeidet könnyeztem meg :oops: ..és ami még hozzánk tartozik az az hogy sok sok év próbálkozás után lombikkal sikerült a nagylányom-aztán 3 év elteltével ajándékba kaptuk az ikreket -csak úgy spontán :shock:
panni7
 
 


Sziasztok!

Én a Brendonban tornáztam szinte végig, mondjuk nekem közel is van a lakáshoz és a munkahelyhez is, de nagyon jó órákat tartanak ott. A bérletek árának felét levásárolhatod az áruházban, a 8 alkalmas 9.900 Ft, a 12 alkalom 13.900. Voltam sima kismama tornán, kismama jógán, baba elsősegélyen, baba masszázson, sőt papás-mamás szülésfelkészítőn is. Mind hasznos volt.

http://www.brendon.hu/Mozgas.aspx

Tegnap délután próbáltam az Istvánban a szülésznővel beszélni, akit ajánlott az orvosom, de nem sikerült. Ma újra próbálkozom. Nem tudom, hogy volt-e front, de a szülészet tele volt, minden szobában szültek, nekem a vajúdóban csinálták a CTG-t, ott is ketten már a szülés határán voltak. Azt mondta a szülésznő, hogy tegnap a nappalos műszak alatt 10 baba született. Láttam egy félórás kislányt, nagyon helyes volt. :D

Nekem még egy hónapom van, ha Levi fiam is úgy akarja. :wink:

KépKép
becka
 
 


Sziasztok!
Tegnap végre én is eljutottam a Brendonba tornázni, és nagyon élveztem, tényleg jó. Holnap a jógát is kipróbálom.

Becka! Nem tudod véletlenül, hogy az Istvánban mikor indul a szülésfelkészítő tanfolyam?

A vajúdás ilyen "csoportosan" zajlik? Egy helyiség van és ott vannak a kismamák?
kutyfül
 
 


Kutyfül,
ne ijedj meg :wink: , a vajúdóban csak addig kell lenni, amíg nincs üres szülőszoba, és bár előfordul, hogy teltház van, de nem törvényszerű. Mikor beértünk a kórházba, engem egyből oda vittek be ctg-re, de az egy fél óra volt összesen, utána mehettem a szülőszobába.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Köszi Gabuska a nyugtatást! Már elképzeltem magam, ahogy több kismama és kispapa társaságában szenvedek :shock:
kutyfül
 
 


Kutyfül,
nekem ilyenkor mindig a Jóbarátok c. sorozat egyik jelenete ugrik be, amikor Rachel szül, és jönnek-mennek mellette a közös vajúdóban a szülő nők és a családtagjaik. Meg sok más amcsi filmben is látni ilyet, nekik biztos nem olyan fura, mint nekünk, akik nem ehhez vagyunk szokva, legalábbis lélekben.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
A szülésfelkészítő engem is érdekelne az Istvánban.
Mennyibe kerül? Mikor van? és jöhetnek-e oda apukák is?

szülésznőválasztás kapcsán meg ha valaki tudna nekem kb. árat mondani, hogy mennyiért vállalják, vagy egyáltalán mi a módja...

Uxi, köszi az infót, már csak azt kérdezném, hogy Boros Juditnak mennyit fizettél a szülésért?

Előre is köszönöm.

Judit

Kép
vjudyt
 
 


gabuska, ez eszembe sem jutott:) De valahogy mindig azt képzeltem, hogy a vajúdóban csak én meg a párom vagyunk.

A szülésznő téma engem is érdekelne még mindig. A tarifa is, és hogy tudtok-e ajánlani olyan szülésznőt, aki választott doki nélkül is levállal?
kutyfül
 
 


akarom mondani: elvállal :D
kutyfül
 
 


Judit,
a szülésfelkészítő ingyenes, mikor én jártam szerdánként 15:00-tól volt a központi ebédlőben (nőgyógyi előtti épület) és apukák is voltak szép számmal. :D

Szülésznő: én eddig 10 és 30 közti összegekről hallottam, én nem kérdeztem, hanem adtam, amennyit gondoltam.

A szülésfelkészítő után mindig van szülőszoba látogatás (de szerintem bármikor bemehetsz) és ha nincsen épp nagyüzem, akkor ott tudsz szülésznőkkel beszélni, el tudod dönteni ki szimpi és ki nem.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Kutyfül, már látom, hogy kaptál választ, de azért előfordul a vajúdóban "sajnos", hogy több idegen emberrel együtt szenved valaki. Amikor szerdán délután én bennt voltam, akkor ketten vajúdtak egy szobában, az egyiknek a párja a másiknak a barátnője, illetve a tolmácsa is (kínai volt) bennt, sőt még engem is beültettek CTG-re. Szóval.. Az a gond, vagy jó (?), hogy rengetegen szülnek az Istvánban, sok doki tartozik oda, minden szülőszoba (5 db van) tele volt, így amíg az egyik meg nem ürül, lehet ilyen. Nagyon nem tetszett, de ez van..

Olyan időpontban kell szülni, amikor nincs teltház. :D Tegnap este 7 óra után pl. üres volt a vajúdó és "csak" két szülőszobában voltak, úgyhogy körbe tudtam menni, a szülésznőnek is volt ránk 20 perce és nagyjából mindent megkérdeztünk, remélem.

Nem tudom, hogyha nincs dokija valakinek, akkor is választhat-e szülésznőt, mert akihez én mentem, kétszer is megkérdezte, hogy ki a dokim. Nem tudom, tényleg, hogy van-e jelentősége, de szerintem van.

Szeptember első szerdáján, azaz 5-én kezdődik a szülésfelkészítőjük, és ugyanúgy ahogy előtte minden szerdán 3-kor van az ebédlőben. Én is még lehet, hogy elmegyek, hogyha Levi tartja magát a kiírt dátumhoz.

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de jó néven veszik, hogyha viszel be ruhát a picurra, azt mondták tegnap, hogy nem gond, ha nincs, de jobb lenne, hogyha a születése után már az otthonról hozott ruhákban lenne, rugi, body, takaró, törülköző...

Ha van kérdésetek, most még tudok talán válaszolni, friss az "élmény" :)

KépKép
becka
 
 


De jó ez a fórum! :D
Itt tényleg nagyon hasznos infókhoz juthatok. :D

Linus!
Érdekelne a doktornő elérhetősége. A nevét már hallottam, de közelebbit még senki sem tudott mondani róla.

Köszönöm.

Évi

KépKép
kvaszeva
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?