Új privát üzeneted érkezett!

Mona
Sima alkoholmentes sört? Vagy kimondottam malátailtalt? Én utóbbit iszom, napi egyet. De végülis mindegy :) Biztos használni fog, lényeg a hit :) :)

Bogesz
Nekem ez első szülésem volt, és ugyanazt hittem, mint te....A gyengébb fájásoknál felhívtam a szülésznőt - bár valahogy éreztem, hogy elkezdődött, aztán amikor jöttek az igazi erős fájások, már tuti biztos voltam benne, hogy ez az.... Az ösztönödben bízhatsz, tudni fogod, ha itt az idő. De ezt a témát majd a szülésed után kivesézzük :) Ja, és irány szülni, kellemes hüsi az idő, ennél jobbat kívánni sem lehetne. :)

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Én is úgy jártam, mint Márkanyuka, tegnap egész nap fájt a fejem. Mára jobban vagyok, de álmosság gyötör. Biztos az idő.
Pedig még olyan sok minden tennivaló lenne a babó érkezése előtt.

Mamiblue, megy a drukk!

Bee, gratula, várjuk a képeket! Nagyon ügyesek voltatok!

Bogesz, még egy kis kitartás, biztosan hamarosan rádkerül a sor. Együttérzek, nekem még elvileg van 2 hetem, de már nyűgös vagyok.

Ágnesgoboly, gyönyörű a babátok!

Vajon mi van Pattogóval, Dincuskával?

Kép
tipetupa
 
 


Köszönöm a bíztatást, jól esik, mert már nagyon hisztis vagyok és félek nehogy valami baj legyen, hogy még mindig nem jön a babó!

Melyikőtök írta, hogy vérre van szükség egy motorbalesetes fiúnak?
Egyik ismerősöm bejelentkezett, hogyha még szükség van rá, nagyon szívesen adna vért!!!!!!!!!

Kép
h.bogesz
 
 

 
 

Mikegirl,
nem lehet, hogy azért van túl sok tejed, mert állandóan fejed? Ha csak a baba szopizná, akkor elvileg pont annyi termelődne, amennyire neki szüksége van. Mondják a hozzáértők... merthogy a gyakorlatban még én sem próbáltam. :lol:

italoman
 
 


bogesz: én irtam a vért és mostmár bármilyen vércsoportú mehet, mert becseréli a vérbank a más tipusú vért

én is ettől félek hogy nem fogom észrevenni, vagy nehogy vmi bajt okozzak azzal hogy nem megyek időben. tök hisztis vagyok, fáradt, nem találom a helyemet, lekéne feküdni pihenni, de még az sem megy.

csinálok egy kis ebédet, aztán megeszem egy nagy doboz fagyit, csak úgy!!!!

Dincuska ma még nem irt nekem, ha van vmi irok

Kép
sziszike77
 
 


Mona
Babucit tedd gyakraddan cicire... az a legjobb tejszaporítás...
Fejés... ha csak nem akarod a tejet leadni, felesleges...

Ildi
Tökéletesen igazad van... a szopi állítja be a tejmennyiséget... amikor több tejre van szüksége a babának, akkor gyakoribb szoptatás 1-2 nap alatt adja a többlet mennyiséget...
Tárolni igazából felesleges... a mostani tej a babának a mostani igényeihez igazodik összetételben...
És általában a fagyasztott tejet nem szívesen fogadják el a bébik később...
Vendég
 


Mikegirl

Jó neked,bárcsak én durrannék egész nap szét :P ,de mondjuk nem lehet kellemes túlzottan ,viszont legalább nem aggódtam volna annyit.
Reggelre durranás volt valóban azóta jókat szopizott 2× és most délbe is igaz csak 80-at.De ez volt utcsó mérésem ma :wink:
More milk plusz tabletta tejserkentő,másik topicban olvastam még korábban soknak nagyon bevált.Mi patikában vettünk a tescóban,de http://www.boldogmama.hu/ utánaolvashattok :-)
Valószínű azért van annyi tejcid mert minden 3-4 órába fejed.Én már nem csak amit benthagyott azt fejem ki amelyikből evett és azt sem mindig ,hanem abból kezdünk következőleg.

Mona
Neked is ment info ,persze a többieknek is.

Malátaital: karamaltz??? hol veszitek??

No lépek eszek vmit ,mert anyukám ezzel bacogat azért nincs tejem elég mert nem eszem rendesen /szerinte/,de én tudom hogy rendesen eszem :-)

puszka

Judit
Mi zu?jelentkezhetnél?!!!!!!!Izguzlok érted is....

Bogesz
Kitartás!

Kép

Kép
jucu
 
 


Rendszeres fejésre egészséges, éjjel is, nappal is igény szerint, kizárólag szoptatott csecsemő esetében nincs szükség. Ilyenkor ugyanis a tejtermelődés önszabályozó mechanizmusa biztosítja a szükséges mennyiséget. Valamilyen fejési módszert azonban érdemes megtanulni, mert váratlan helyzetek mindig adódhatnak. Mindenképpen szükséges a rendszeres fejés akkor, ha koraszülött vagy beteg kisbabáról van szó, akinek a szoptatása átmenetileg nem oldható meg, az anyatej azonban nagyon fontos számára. Fejésre kényszerülhetsz akkor is, ha már néhány hónapos bébiszünet után vissza kell menned dolgozni vagy, ha valamilyen okból átmenetileg nem szopik a baba. Mindez azonban egyáltalán nem akadálya az anytejes táplálásnak. Fejéssel hosszú hónapokig is fenntartható, sőt, fokozható a tejtermelődés, akkor is, ha a kisbabát egyáltalán nem tudod mellre tenni. Megéri a fáradságot! A sikeres fejés alapfeltétele a kitartás és a türelem. Biztosan eltart néhány napig, amíg a megfelelő módszert megtalálod, és eleinte biztosan csak viszonylag kis mennyiségű tejet lehet lefejni.
Vendég
 


én azért is fejek, mert mi van ha váratlanúl mennem kell valahová?
a héten rendezem a sok-sok papírmunkánkat a munkahelyen, és ki tudja meddig tart, apa közben tud etetni :lol: meg mindig attól rettegek, hogy olyan rossz étvágyam lett, és nehogy elmenjen a tejcsi :o
bár azt tényleg nemtudom még, hogy Danus hogy fog hozzáállni a fagyasztott tejcsihez :shock:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Még mindig egyben... Ma semmi alhasi fájdalom, derékfájdalom, csak vizesedés megint. Pedig az utóbbi napokban elmúlt most újra bevizesedtem. Éjjel szinte semmit nem aludtam, egyszerűen nem birok elaludni, és félóránként kellett pisilnem. Holnap 8-kor ctg, meglátjuk mit mond a doki...

Már szülni szeretnék...

horvviki
 
 


Nekem 8 percenként jönnek a fájások :wink:

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Alakul ez, Robcsi, csak hajrá! :wink:

italoman
 
 


Hali!

Robcsi, Bogesz: Hajrá!

Én meg itthon csücsülök, úgy elmúltak az 5 perceseim, hogycsak na!

Viki: Hozzád meg csatlakozom! Én is szeretnék már szülni!!!!

majd visszanézek a hírekért!:)

J.

mamiblue
 
 


Judit, bementél végül is a kórházba?

Mi beérünk a kórházba 5 perc alatt, úgyhogy majd ha tartósan 5 percesek lesznek elindulunk.

Kép
Kép
robcsi03
 
 


hajrá robcsi, legyen már egy babánk 12.-én, olyan szép szám :lol:

Kép
mona76
 
 


Olyan jót szunyáltunk apával, hogy csak na. De sajnos a fejem még mindig fáj. Elképzelhető, hogy a megemelt vérnyomáscsökkentőtől, majd holnap megemlítem a dokinak. De az az érdekes, hogy az első két nap (amikor már megemelt adagot szedtem) nem volt semmi tünet, mellékhatás. Már nagyon unom, iszonyatosan kellemetlen. Sabine: tudsz valami bíztatót írni?

Robcsi: hajrá!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


mamiblue már annyira izgultam érted, azt hittem már van baba

robcsi: ez szép, bár mondjuk már nálad is csúszás van

dincuska még mindig nem irt.

az előbb aludtam kb 1 órát, előtte egy jó meleg zuhany volt mert máannyira görcsöltem hogy wc-re is kellett mennem, aztán amikor az elmúlt bealudtam, most ébredtem és mostmár semmi. azaz hányingerem van és iszonyatósan nehéznek érzem a végtagjaimat. A vérnyomim stabilan 110/60, a cukrom pedig 4,2. (anyukám minden nap nézi)

mona76: te már teljesen helyrejöttél? (alulról) fájdalom vagy esetleg bármi más??? azért mostmár 2 hét telt el ha jól emlékszem a szülés óta. a gyerek apukája mennyire jött már bele az apuka szerepbe??

Kép
sziszike77
 
 


Sziasztok!

Hajrá Lányok!
Most már az albérlőket ki kell költöztetni...
Beszélgessünk inkább a babás örömökről, gondokról.... :lol:

Márkanyuka
Fejfájás: alacsony és magas vérnyomástól is lehet...

Mona
Nálunk is nagyon immel-ámmal fogadják el a fiúk a tárolt tejet... inkább tápszert kapnak...
Intézkedni nem tud inkább apa?
Vendég
 


márkanyuka: miért is kell neked vérnyomást emelned?? mi a gyógyszered neve? ha meg nem vagy jól tőle akkor azonnal hagyd abba, sztem


JELÖLGETTEM A WIW-en

hol vannak a kismamák???? egy csomó mindenki eltűnt, csak nem spontán szülések vannak???

Kép
sziszike77
 
 


Sabine: az előbb mértem, 115/78 volt, ez szerintem se nem magas, se nem alacsony.

Sziszike: nem a vérnyomásomat kell emelnem, hanem a vérnyomáscsökkentő napi adatját. Mivel szerdán szintén magas lett a ctg-n a vérnyomim (150/100), ezért a doki megemelte az adagot. De 2 napig nem volt semmi gond, hanem tegnap és ma szenvedek, de nagyon. Amúgy Dopegytet szedek 4x1-et. De holnap megyek ismét ctg-re, akkor megemlítem a dokinak, de az is lehet, hogy semmi köze a fejfájásnak a gyógyszerhez. Remélem holnapra már csak a rossz emlék marad.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!
Pattogó írt 10óra 57-kor.csak nem voltam gépközelben.
A lázam lement .Lala még maradni akar.

KépKép
dudu_84
 
 


Italoman
Ez egy ördögi kör. Ha nem fejem, bedurran, csomósodik és fáj. :( Most azon vagyok, hogy azt a cicit, amelyikből szopizik, nem fejem. Ez így már mondjuk jó. De ott a másik!!!!! Mivel azt per pill nem "használjuk", ezzel még mindig kell foglalkoznom három óránként....

Jucu
Hát a Tesco-ban!!!! :D Én lepődtem meg a legjobban, hogy kapható :shock: Annyi helyen kerestem már, és hiába.....

Pocaklakósok, várom a híreket, hogy ki mikor indul szülni :D

mikegirl
 
 


Én még nem szülök, pedig már nem bánnám ha lenne valami.

KépKép
dudu_84
 
 


iszonyatósan ráz a hideg és hányingerem van

Kép
sziszike77
 
 


sziszike, mikor sokat tevénykedek akkor este még érzem a sebemet, szerintem még nem gyógyúlt be teljesen. A vérzésem már nagyon gyenge, kiváncsi vagyok hogy áll be a ciklúsom, mert nekem 70-80-90naposak voltak.
Apa sokat segít, persze mikor itthon van. Nagy szerelem van köztük, az én karomban hisztizik a Dani, de nála simán megnyúgszik. :lol: A pelús csere az amit nem akar csinálni.
Csajok, ti milyen pelenkát használtok? Mi vettünk liberót ami nagyon bejött, most pedig pampers pelúst vettünk, de ebből minden alkalommal kifolyik a pisi :roll: én hülye meg 72db-osat vettem.
Dani már napok óta csak 1*ébred fel éjjel, na de nappal nagyon nyúgtalan, és annyira nehezen alszik el ha nem a cicin csinálhatja :roll:

Kép
mona76
 
 


sziszike én a szülőasztalon remegtem mint a nyárfalevél, és hányingerem is volt, apa feladata volt, hogy fogta a számhoz a tálkát :oops:

Kép
mona76
 
 


hát drága mona én sajna nem a s zülőaztalon hanem itthon remegek, meg tiszta libabőr vagyok


nagyon ügyesek vagytok az éjszakával kapcsolatban hogy Dani már igy végigalussza

Kép
sziszike77
 
 


dincuska: ok az áramlás, babó nagyon lent van, alig vonszolom magam, pedig eddig mentem mint a golyó, úgyh remélem közel van.

Kép
sziszike77
 
 


Mona
Rajtad érzi Dani a tejszagot... :wink:
Pelenka: Huggies -t használunk az ismert márkák közül....
Ciklus: elvileg amíg csak szoptatsz, és 2 szopi között 6 óránál rövidebb idő telik el, nincs peteérés... kivételek persze lehetnek...

Sziszike
Csak nem? Hanga bébi jelez?
Vendég
 


sziasztok!

én in is még 2 in 1 vagyok,semmi újdonság....

emiatt a hűvös idő miatt elég jó most a közérzetem, fájások nincsenek, csak keményedések.
mostanában hangulat- ingadozásom is van..
holnap megyek dokihoz, remélem már tud valami bíztatót mondani, csatlakozom én is "szülni szeretnék" klubhoz :D

robcsi, hajrá!

Kép
nora80
 
 


Mona
Önmagunktól elaludni nem velünk született képesség. hanem tanult folyamat. Ha a szülő altatási manővereket vezet be, pl ringatja, mellre teszi, babakocsiban tologatja, akkor a csecsemő hamar megtanulja, hogy össze lehet kapcsolni az elalvást a szülői jelenléttel és bizonyos cselekedetekkel. => helytelen alvási társítás.
Egyébként ezt nem én találtam ki, hanem vettem egy könyvet, amit a Madarász utcai Gyermekkórház alvásrendelésén több éve praktizáló gyermekgyógyászok írtak, ott olvastam.

Én ezért írtam korábban, hogy nem szabad, hogy ott szunyáljon a ciciden. Ha már nem eszik, le kell csatlakoztatni :) Bár ez ellent mond a Sabine által írtaknak, én ezt próbálom alkalmazni. Ha beteszem az ágyába, és sirdogál, nem veszem ki azonnal, első körben ott maradok vele, simogatom, beszélek hozzá és így próbálom megnyugtatni. Ha nem használ, akkor veszem fel, mert lehet, hogy egy bubi kínozza a pociját, vagy épp nem sikerül pukizni. De büfi után már teszem is vissza. Egyébként éjszaka is van egy-egy nyüszi, de nem kapom fel, ha nem lesz belőle sírás. Ezek általában szinte azonnal abba is maradnak.

Pelus - libero. Eddig az újszülött méretet vettük, most már a 3-6 kg-ost. Ebből is néha kifolyik a pisi, ha apa elszúrja a ragasztást :) Egyébként nem.

Csajok, mondtam, hogy Babszi összement? :D Pedig csak naponta 1x mossuk, azt is kézmeleg vízben, és rövid ideig :D A lényeg, hogy csináltam/csinálok Babakönyvet, és mondtam apának, hogy mérjük le, hogy az egy hetes adatot ki tudjam tölteni, (Már az első héten cm-eket nőnek? :shock: ) akkor vettük észre, hogy Babszika 50 cm!!! Szóval a kórházba igencsak elmérték....

mikegirl
 
 


Mikegirl,
mégiscsak figyelmesebben el kellene olvasnotok azt a mosási útmutatót! :D

italoman
 
 


Hello!

Nora: Én is teljesen kivagyok, de remélem elindul a babaeső és akkor gyorsan sorra kerülünk mind! Azt nem tudom, hogy ki fogja kezdeni, de gondolom Editnek meg Dincuskának indítják a jövőhéten. Nekem jövőhét pénteken, remélem....
addig meg próbálok nem megörülni ebben a hülye várakozásban. Az azért jü, hogy tudom, hogy a baba jól van, lepény is jó...csak a fájásokat várjuk!!!! De azt nagyon!:)

Mikegirl: Ilyen nekünk is volt...a védőnő mért kevesebbet!:)

Judit

mamiblue
 
 


csajok, Dani ma 2-től 6-ig csak nyüglődött, szerintetek összefügg azzal, hogy mióta hazajöttünk a kórházból, ma ittam először egy gyenge kávét :roll: de a szülésznő azt mondta napi egy kávé belefér :roll:

Kép
mona76
 
 


Mikegirl
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Újszülötteket általában úgy mérik, hogy végigvezetik rajtuk a mérőszalagot... minden hajlatnál is...

Szoptatás, altatás
Ahány könyvet, cikket olvas az ember, annyifélét írnak... én kezdek a "ridegtartásra" áttérni... evés, böfi és zsupsz az ágyba... és aludjatok kicsikéim... és nincsenek minden nyekkre felvéve...
Vendég
 


Mona
Nálam már kávéautomata van... :wink:
nem vettem észre a fiukon, hogy megzavarná őket....
Vendég
 


Csajok,
most esett be Robcsi üzenete:

"Ma 15.15-kor 2800 grammal, 50 centiméterrel 10/10-es Apgarral megszületett Adrienn baba. Jól vagyunk, puszi!"

Ez igen, szupiiiiiiiiiiiiiiiii! :D

italoman
 
 


Amindenit, 13,56-kor még itt volt robcsi :lol:
nagyon gratúlálok, elképesztően ügyesek voltatok :lol:

Kép
mona76
 
 


Azta mindenit robcsi%%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULA!


nálam áramszünet azóta

Kép
sziszike77
 
 


Robcsi
Gratulálunk!
Ez szuper gyors volt... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sok boldogságot, sok-sok tejecskét kívánunk!
Vendég
 


Robcsi
Ez igen!!! :D Gratula!!!!! Sok-sok tejcsit!!!! :D

1 pill, szopi idő van :D Majd még jövök.....

mikegirl
 
 


Robcsi: nem kapkodtad el a kórházba menést! Gratulálok Adriennhez, sok boldogságot és tejcsit kívánok!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Kép

Kép

Kép
mona76
 
 


Hello!

Robcsi gratulálok! azt hiszem ezt a gyorsaságot még a császárosok is megirigyelhetik!

Pá: Judit

mamiblue
 
 


Mona
Ugyanezt éltük át mi is. Délelőtt minden tök szuper, délután pedig semmi sem volt jó, semmi jól bevált nem működött......

mikegirl
 
 


Azt aaaaaaaaa mindenit Robcsi!!! Mindjárt eldobom a textilt...., nem semmi! Na, pont ezért félek, hogy időben észrevegyem ha indulni kell!
GRATULÁLOK ROBCSI, HŐS VAGY!

Lehet, hogy nagyon dilettáns vagyok és műveletlen, de mi az a "10/10 Apgar" ???

Csináltam a cicimasszírt és úgy beindult a kis Pocakpöci, boxol ott lennt, de semmi egyéb. Maszíroznom kéne még?? Hátha, hátha beindul tőle?

Mekegirl, hát ez nagyon vicces....... :lol: Bocs, de annyira aranyos volt, amikor olvastam!

Kép
h.bogesz
 
 


Bogesz
Szerintem apát kérd meg, hogy birizgálja a cicidet - mégiscsak az az igazi :D

mikegirl
 
 


Ha már nem jön a babó akkor legalább egy jó ......, teljesen ki vagyok éhezve! Remélem nem veszítek rossz néven, hogy ilyen nyíltan kimondom! Fel is rakok egy guszti képet, BOCS!

Kép

Kép
h.bogesz
 
 


Bogesz,
az Apgar-érték egy tízpontos skála, amellyel az újszülött bizonyos életfunkcióit értékelik. Következésképp a kis Adrienn maximumpontot kapott. :wink:

italoman
 
 


Bogesz
Nem vagy egyedül :D De nekem már csak öt hét :D

mikegirl
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?