Mona
Önmagunktól elaludni nem velünk született képesség. hanem tanult folyamat. Ha a szülő altatási manővereket vezet be, pl ringatja, mellre teszi, babakocsiban tologatja, akkor a csecsemő hamar megtanulja, hogy össze lehet kapcsolni az elalvást a szülői jelenléttel és bizonyos cselekedetekkel. => helytelen alvási társítás.
Egyébként ezt nem én találtam ki, hanem vettem egy könyvet, amit a Madarász utcai Gyermekkórház alvásrendelésén több éve praktizáló gyermekgyógyászok írtak, ott olvastam.
Én ezért írtam korábban, hogy nem szabad, hogy ott szunyáljon a ciciden. Ha már nem eszik, le kell csatlakoztatni
Bár ez ellent mond a Sabine által írtaknak, én ezt próbálom alkalmazni. Ha beteszem az ágyába, és sirdogál, nem veszem ki azonnal, első körben ott maradok vele, simogatom, beszélek hozzá és így próbálom megnyugtatni. Ha nem használ, akkor veszem fel, mert lehet, hogy egy bubi kínozza a pociját, vagy épp nem sikerül pukizni. De büfi után már teszem is vissza. Egyébként éjszaka is van egy-egy nyüszi, de nem kapom fel, ha nem lesz belőle sírás. Ezek általában szinte azonnal abba is maradnak.
Pelus - libero. Eddig az újszülött méretet vettük, most már a 3-6 kg-ost. Ebből is néha kifolyik a pisi, ha apa elszúrja a ragasztást
Egyébként nem.
Csajok, mondtam, hogy Babszi összement? Pedig csak naponta 1x mossuk, azt is kézmeleg vízben, és rövid ideig
A lényeg, hogy csináltam/csinálok Babakönyvet, és mondtam apának, hogy mérjük le, hogy az egy hetes adatot ki tudjam tölteni, (Már az első héten cm-eket nőnek?
) akkor vettük észre, hogy Babszika 50 cm!!! Szóval a kórházba igencsak elmérték....