Sziasztok Kismamik,
Itt Curly exkismama
.Ma délután jöttünk meg a kórházból az én kis bébimmel, akivel a mai napig nem tudok betelni. Szóval a nyúl mégis meghozta. És akkor álljon itt az én kis történetem:
Szombat délelõtt voltam ctg vizsgálaton, akkor már mindennap jártam mert 5 nappal túlhordtam. A méhszájam 1 ujjnyira volt nyitva, de már kb 2 hete. Megkérdeztem a dokim szerinte meglátogathatom e a szüleimet vidéken, mert már elegem volt az otthonülésbõl, és azt mondta szerinte talán igen, ugyis csak 1 órás az út és az elsõ szülések nem zajlanak olyan gyorsan. Hát persze alig értünk fehérvárra, elkezdett fájni a hasam, olyan menstruációs görcsök szerûen. De semmi rendszer, nyugodtan megebédeltünk, de a desszertnél már jobbnak láttam visszaindulni. Az autóba már erõsen éreztem hogy itt valami lesz. Amint hazaértünk beleültem egy kád meleg vizbe, hogy lazítson és vártam a rendszert. Hát nálam ez 2 percessekkel kezdõdött. Ki a kádból, rohanás a kórházba. Megmondom õszintén azért ilyan szintû fájdalmakra nem számítottam. Az autóban már szinte sírtam a fájásoknál, olyan sûrûn és erõteljesen jöttek. A dokim Tidrenczel Zsolt ügyeletes volt, megvizsgált, már 2 ujjnyinál jártunk és most már biztos volt hogy nemsokára szülünk. Engem az ájulás kerülgetett annyira nehezen viseltem a sûrû fájásokat és már nem is éreztem közte szüneteket. A ctg-t viseltem a legrosszabbul, ülni alig bírtam, amíg felkászálódtam a vizsgáló asztalra is legalább volt 2 fájásom. A beöntés is így telt, bár a zuhanyozás kicsit enyhített rajtam, de csak 2 percre. Ekkor úgy döntöttem, mivel iszonyatosan fáradtam, hogy kérek EDA-t. Gyorsan be is kötötték, semmiség a fájásokhoz képest és nagyon aranyos volt az anesztes doki. Nálam a fájdalom már 5 perc után enyhült, és aztán teljesen elmúlt. Vidáman nevetgéltem a szülõágyon a kispapával. Áldom az eszem, hogy kértem. Bekötöttek egy oxitocin infúziót is ami nyilván erõsítette a kontrakciókat de én perszer nem éreztem, és a következõ vizsgálatnál kb 1 óra múlva már elsimult méhszáj volt a diagnóziós. A tolófájásokat annyiban éreztem, hogy elõször mondták mikor nyomjak, aztán néhány után már éreztem egy feszülés félét a szülõcsatornában amikor jöttek, ugyhogy nem volt olyan érzésem, hogy nem veszek részt effektive.A doki megkérdezte akarok e gátvédelmet, de én jobbnak láttam, ha véletlenül sem repedek, mert az ügye nehezett szépen összevarrni. Kb 15 tolófájás után született meg a mi kis bébink 18.35-kor 3600 gr-al, 56 centivel, 35cm-es fejkörtéfogattal( szóval valószinüleg repedtem volna), rögtön mellre tették, aztán apukával elvitték megmérni , engem közben összefoltoztak - az EDA miatt egyáltalán nem fájt és megmutatták a lepényt,aztán kispapa és Lilla jöttek vissza hozzám hogy ismerkedjünk a 2 órás megfigyelési idõszak alatt. Az egész szülés nagyon kellemes élményként maradt meg bennem (ugye a fájásokról nem a kórház tehet
, a dokim szuper volt, végig a terhesgondozás alatt és a szülésnél is. A gyerekágyon mindennap meglátogatott, volt hogy kétszer is ha arra járt és alapvetõen nagyon empatikus embenek találom. Remélem a még a klimaxos panaszaimat is õ fogja kezelni, hasonló koruak lévén.
. Nekem nem volt választott szülésnõm, mert mikor megkérdeztem az orvosomat, kit ajánl, azt mondta mind aranyos ne fogadjak, annak csak akkor van jelentõsége ha nagyon sokan szülnek egyszerre. Hát velem egyidõben egy lélek sem szült, mi birtokoltuk az egész szülõszobás részleget. Mindenki inkább a sonkát fõzte húsvétra. A szülésznõk is tényleg jók voltak.Szóval én egy rossz szót nem tudok mondani. A gyerekágyas napok is jól teltek. Alapvetõen 12 óránként 2 csecsemõs nõvér váltja egymást, akik közül az egyiket mindig nagyon szimpinek találtam és bombáztam a kéréseimmel. Mert én bizony kérdeztem, ne hagyjátok magatokat mellõzni. Na és pelenkázó állvány van új de nem minden szobában, és úgyvettem észre azokba szobákba a császáros anyukákat tették. A kaja pocsék, és nagyon kevés, nem valami szoptatásbarát. A szobákban van saját fürdõszoba és nagyon gyakran takarítanak. Már reggel 6-kor kezdik... Nekem a 3. napon lövelt be tejem, de annyira kökeményen hogy azt hittem, tudtomon kívül épp most vagyok túl egy mellnagyobbító plasztikán.
. Nagyon jót tett rá a forróvizes zuhany, és rengeteget maszzíroztam. Hú Lillapu rámszólt, hogy könyvet írok, ki fogja ezt elolvasni.
Szóval ha bármi kérdésetek van a kórházzal kapcsolatban szívesen válaszolok. Addig is jó gyerepodást.
Curly