Új privát üzeneted érkezett!

Judit!

Jól felgyorsultak nálad az események!!! Olyan hihetetlen, hogy már itt idő, mi meg "kedélyesen elcsevegünk." Neked már minden összevan készitve a kórházi csomagban, amit majd magaddal viszel?
Nekem nagyából meg van, de hiányzik még pár aprosság, és már lusta vagyok beszerezni, mindig hallogatom, ezért még mindig hiányérzetem van és úgy érzem, hogy nem készültem fel teljessen.
Olvastam, hogy már nagyon nyügnek érzed, és már túl akarsz lenni, elfáradtál.
Holnap akkor nstn ott leszel?

üdv.magdi

Kép
magdalena
 
 


Magdi!
Igen, tényleg jó lenne már túllenni rajta. Főleg Máté miatt, 9 hónapja nem játszottunk egy jót, nem birkóztunk, nem tudom felemelni, mindig vigyázni kell a hasamra, stb. Szóval jó lenne már úgy összebújni, hogy nem akadályoz benne a pocim :wink:

A kórházi csomagomat múlt héten összepakoltam, de a hálóingek, pizsik, köntös nincs még benne, nem akartam, hogy gyűrődjenek. Ja és még popsitörlő és melltartóbetét hiányzik belőle, de végül is azokat szülés után is be tudja hozni a Párom.

Te hányra jössz ma? Én 11-re, aztán megyek uh-ra is. Ha te is akörül jössz tuti megismersz, mert Mátéval leszek :)

Judit

Kép

Kép
csaju
 
 


[quote]& írta:quot;Mikor megszületik egy várva - várt gyermek, az élet dolgai új értelmet nyernek. Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban, új fénnyel ragyognak a világra hárman!"


2007. július 26-án 14 órakor megszületett Silingi Géza Levente 3450 grammal és 55 cm-rel. :D :D :D :D :D

Brinza, Barbi! Gratula a babákhoz! Sok egészséget, boldogságot hozzájuk! :)
A még pocakosoknak kitartás. :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll
 
 

 
 

Brinza, Barbi!
Én is szertenék gratulálni a babákhoz!Remélem mindannyian jól vagytok, és lesz sok tejecske is!!!

Én egy Maja Indián mondást találtam egy babakönyvben: nagyon megtetszett..
" A kisbaba jelenti a jövőt. Az anyának magához kell ölelnie őt, hogy a gyermek érezze ővé a világ.
Az apának pedig el kell vennie őt a legmagasabb hegyre, hogy lássa, milyen is ez a világ."

---
Lányok!
Megint voltam Nst-n, de az "evés a vizsgálat előtt és közben" nem
jött be..
Egy nagyon picit mocorgott a lelkem, és aztán mint aki jól végezte dolgát megint bealudt...(Már 2-0 a Zitus javára)

Új taktikán gondolkodom:
A vizsgálat előtt jól megsétáltatom magunkat!!!!

Kép
metrum
 
 


Szia Csaju!

Megértelek Mátéval kapcsolatban...
Nekünk egy lassan 10 hónapos unokaöcsikénk van, és majd a szívem szakad meg, hogy nem tudom őt igazán magamhoz ölelni..

Csak az első 2-3 hónapban mertem felemelni, igazán a karomban tartani őt.. (mert akkor még "könnyű" és nyugodt baba volt).
Ahogy növöget, egyre aktívabb és nehezebb is a kis csibész és nem hiszem hogy kímélné a pocimat, meg az unokahugát :lol:

Most próbálgat felállni, mégpedig úgy hogy a ruhám aljába, lábamba, térdembe kapaszkodik és úgy húzza fel magát. Mikor vészesen közelít a pocimhoz, akkor már nagyon résen kell lennem :lol:

Kép
metrum
 
 


Tekiroll!
Gratulálok, jó egészséget, sok tejcsit és boldogságot Nektek :lol: És te már otthon is vagy?

Metrum!
Máté szerencsére végig kímélte a pocakom, tényleg olyan édesen viselkedett, soha nem nyafogott, hogy vegyem fel, soha nem ütötte meg a pocim, de az ölelések olyan lájtosra sikerülnek mindig :roll:
Na, de másfél-2 hét és újra ölelhetem :lol:

Nst: szerintem ha bealszanak, mindegy mit csinálunk, eszünk-e vagy sem :)

Barnira eddig csak a hidegfront hatott!

Üdv
Judit

Kép

Kép
csaju
 
 


Dolli, Barbi!

Gratulálok a babákhoz!!!:D
Jó nagy babák születtek!!!
Köszönjük a biztatást!

Metrum!
Ki szokott bent lenni nálad a vizsgálat alatt, mert nálam egy kedves hölgy volt (már kétszer), Violetta, és ő hétfőn megmutatta, hogy mit csináljak a pocimmal a vizsgálat alatt, és bejött, felébredt a drága, kicsit meg ráztuk, simogattuk. Próbáltad? Ez sem segít?

Judit! Nagyon jó fej kisfiad van!!! :wink: Ittam a szavait, csak visszafogtam magam nem akartam tolakodó lenni, csak a hátérből olvadoztam. :D

Magdi.

Kép
magdalena
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy ide pofátlankodok, de szeretnék nőgyógyászt váltani és a segítségeteket szeretném kérni. Ismeri e valaki Dr. Jex Anna doktornőt?Tudtok esetleg elérhetőséget írni?És persze véleményeket???

Válaszotokat előre is köszönöm

Timie

Kép
timie
 
 


Magdi!
Köszi :) De nem lettél volna tolakodó :wink:
Mikor mész legközelebb nst-re, hétfőn?

Ha addig nem szülök, akkor én már bent fogok feküdni, majd benézek hozzád :)

Timie!
Nem is hallottam még erről a dokiról!

Üdv
Judit

Kép

Kép
csaju
 
 


Judit, az jó lenne, ha benéznél, én is megakartalak keresni hétfőn.
10: 45 re megyek. Hol szoktatok feküdni ilyenkor? Azon az emeleten, ahol mászkáltunk a mútkot, vagy oda csak a szülés után kerültök?

Üdv: magdi

Kép
magdalena
 
 


Ott, ahol mászkáltunk. Akkor odamegyek majd 10.45 körül, jó? És bejössz, megnézed majd a szobát, ha van kedved :)

Kép

Kép
csaju
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat! :)
Judit! Valamiért a negyedik napon hazaengedtek! Pedig császáros voltam, és először úgy gondoltuk, hogy csak ma engednek. Biztos kellett az ágy! De így sokkal jobb is. :D

Timie! Én csak látásból/hallomásból, illetve vizitről ismerem. Nekem szimpi és lelkiismeretes, korrekt dokinőnek tűnik. És nagyon határozottnak! Mellettem feküdt egy lány, ő nagyonesküdött rá! :)

Magdi! És ezek még nem is nagy babák. Én azt hittem, elérjük majd a 4 kilót. Nektek saccoltak már valamit ultrahang alapján?

Megyek aludni a kismanóm mellé! :D
Üdv !
Dolli

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Teki!
És végül miért lett császár? Ez tényleg fura, hogy hazaküldtek a 4. napon, bár sztem én sem bánnám :)

Nekem 3700 grammot jósolt hétfőn a gép, de egy 3,5 kg-os babával én is kiegyeznék :wink:

Hm, de éhes vagyok, megyek keresek vmi vacsinakvalót :lol:

Üdv
Judit

Kép

Kép
csaju
 
 


Szia Magdi!

Én az Örsre járok Nstre...
A nővérkék próbálnak segíteni, ötleteket adni, de sajna ténylegigaz az, hogyha a babóva aludni akar, akkor alszik, mindegy mit csinál vele az ember.

Egy történet, ami a héten történt:
Picit megfáztam és úgy hajnali 2 fele tüsszentettem egy jó nagyot, miközben oldalra fordulva próbáltam aludni. Szegény babóca jól megijedt, és 2-3szor úgy oldalba rúgott, hogy azt hittem most rögtön ki akar menekülni a pocimból :wink:
Szegényke...

Kép
metrum
 
 


Sziasztok,

Dolli! Én utoljára a 32. héten voltam uh. akkor a baba 1915 gramm volt, ami teljesen átlagos is, sőt jó. (mint utóbb megtudtam), de amikor közöltem a párommal a baba súlyát, ő egy kicsit elkeserített a beszólásával: az nem kevés? és csalodott is volt, mert fixa ideálja, hogy a babának jó nagynak kell lennie!!!!! Ennek érdekében rendszeresen ellenörizte, hogy rendesen szedem e a magzatvédő vitamint a terhességem idején!!!
Szerintem tótál nem ért hozzá!!! :lol: De azért elültette a bogarat a fejembe, és azóta találgatom, hogy vajon mennyi lesz Ábris súlya, meg gyarabszik e rendesen stb...és én boldog lennék 3450 grammal. :D
Tegnap voltam dokinál, aki mondta, hogy már nem lesz több uh., kértem sacolja meg mennyi lesz a súly, mert azért itthon kell valamit mondanom: azt mondta 3 kg fölött bizos lesz. Szóval kiváncsian várjuk!!! :D


Judit! Az tök jó! Van kedvem, sőt!!! Tegnap velem is az történt a rendelésen, amit meséltél, elég sokan voltak, de nem bántam, ráértem, még jól is jött ki mert a Laci értem is jött, ő is pont végzett. Én 5 kor jöttem ki a dokitól.

Metrum! Neked ki az orvosod? Elfelejtettem...Mecsér? Én is szoktam járni az Örsre vérvétel, táppénzes papírok miatt. És jó fejek a védőnők, asszisztensek szerintem aránylag jól megvan szervezve, eddig soha nem kellett fél óránál többet várnom. Szerencsénk van!!! Hallottam, aki a sotéra jár terhessgondozásra, ha uh. ra akkar menni, már hetekkel hamarabb időpontot kell kérnie, mert olyan sok ember várakozik, és állitólag "futószalag effektus" van.

üdv. magdi

Kép
magdalena
 
 


Sziasztok!

Judit! Összejött minden az utolsó napra... totál belecsavarodott a baba a köldökzsinórba, zöld volt a magzatvíz, abszolút nem tágultam... Kicsit csalódott is voltsm, de a lényeg, hogy egészségesek vagyunk. :D
Találkoztam bent Barbival, ő mondta, ha jól emlékszem, hogy császárosoknál +1 nap az általános. De nagyon jó itthon. Pláne itt van anyum, és igazából nekem csak babáznom, meg pihiznem kell.

Magdi! A babának nagynak kell lennie, csak nem mindegy, mihez képest. És valakinek meg is kell szülnie azt a nagy babát. :D Bevallom, én sem szedtem előírás szerűen az Elevitet, egy idő után már csak két naponta, utolsó héten meg abszolút nem.

Üdv
Dolli

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Ssziasztok!

Magdi!
Ez fura, hogy nem lesz több uh-od :o Nem akarsz még egyet kiharcolni? :wink:

Dolli!
Az nagyon klassz, hogy neked csak babáznod kell :)

Egyébként szerintem nem lehet az Elevitre fogni a nagy babát, én az utolsó 2-3 hónapban már alig-alig szedtem mindkét gyerekkel és Máté majdnem 4 kg volt, Barni se lesz 3,5 kg alatt!

Ma este megyek utoljára szépítkezni, amíg még egyben vagyunk, utána már tényleg semmi sem tart vissza a szüléstől :lol:

ÜDv
Judit

Kép

Kép
csaju
 
 


Sziasztok,

Judit: olvastam, hogy fodrászhoz meg kozmetikushoz mész, de jó!!!
Majd hétfőn megnézem a végeredményt! :wink: Én kedden megyek fodrászhoz, már alig várom, hogy én is szép legyek!
Hát, nem tudom, én rákérdeztem az uh. ra, de mondta, hogy már nem lesz, csak ha túlhordom a babát. Képzeld azt mondta, hogy a cervix hossza már 2000. Kukocskáltam a másik topickon, tényleg elég menő, hogy a Violetta, csak kiszólt neked, én is észrevettem. Gondoltam, hú!!! :D

Dolli! Mesélj egy kicsit, milyen. Hogy telik egy napod a picivel? Nekem minden új, délután voltam babalátogatáson a volt kolléganőmnél, ahol másfélhónapos a baba. Tök furi volt, hogy nemsokára nekem is lesz egy ilyen csöpségem.

Üdv. magdi

Kép
magdalena
 
 


Sziasztok !

Úgy néz ki, én is az Uzsokiban fogok szülni...
majaeszti
 
 


Ha esetleg a Szinnyai Attilát vki ismeri, és tudna róla mesélni, nagyon hálás lennék, mert eddig még nem találtam semmit.
majaeszti
 
 


Sziasztok!

Magdi!
Max. a lábaimon látszik a változás, a fejem nem annyira, de megmutatom szívesen :lol: Csak a végéből vágattam, mert 1-2 hónapig úgy sem jutok el!

Nem tudom miért nevezte meg így a nevem Violetta, először be se mentem, amikor kiszólt, hogy Judit jöjjön be :lol:

Az nagyon jó, hogy már csak 2000-es az értéked, szépen nyílsz majd ki a kiírt időpontra és Ábrahám pikk-pakk kibújik :wink:

Most megyek reggelizni, aztán megyünk nst-re!

Üdv
Judit

Kép

Kép
csaju
 
 


Ja és a 30. hétnél tartok.
majaeszti
 
 


Sziasztok mindenki!

Az elmúlt 3 hétben nem tudtam sem olvasni, sem írni a topikot, mert hol nyaralgattunk, hol meg annyi meló volt, hogy jóformán még egy pohár vizet sem volt idôm meginni. Most meg nem gyôztem visszaolvasni.

Elôször is! Tekiroll, Brinza, Barbi! GRAULÁLOK!!!! :lol: :lol:
Nagyon örülök, hogy megvan a várva várt babátok, sejtettem én, hogy így lesz mostanra. Jó egészséget és nyugis éjszakákat kívánok mindegyikôtöknek!

Nem tudom, hogy ti hogy éreztétek magatokat ilyen idôs terhesen, mint én, de engem majd szét vet az energia és a boldogság. Ehhez gonodolom az is hozzájön, hogy nyár van, amit imádok.
A pici a pocakban nagyon élénk, az egyik nap akkorákat rúgott a köldököm környékén, hogy szabályosan fájt, bevallom kicsit meg is ijedtem tôle, hiszen alig múltam 5 hónapos terhes, mi várható késôbb... de aztán megbeszéltem vele, hogy ne okozzon fájdalmat az anyukájának, azóta nem is bántott a kis drágám :D

Tegnap voltam UH-n a Halász dokinál, és megerôsítette a 18. hetes UH-t, mely szerint kislány lesz! Nagyon örülünk neki, mindketten picit jobban szerettünk volna kislányt... :oops:
Szerintetek milyen név az, hogy Tamara? Férjem nagyon oda van érte, és már én is egészen megbarátkoztam vele. Nekem, mondjuk a Hanna is nagyon tetszik, de félek tôle, hogy az mostanság kicsit túlságosan felkapott.

Üdvözlöm az újakat is! Írjatok, kérdezzetek bátran, örülünk nektek! Majaeszti! Én sajnos nem hallottam semmit az orvosodról.
Tekiroll! Jól emlékszem, hogy te jársz még Halászhoz...?

Most, hogy olvasom, hogy naponta jártok ctg-re, áldom az eszem és a szerencsém, hogy átjöttem az Uzsokiba. Én az Erzsébet Királyné útján lakom, így még békaügetésben is beérnék a kórházba pár perc alatt. Ha régi dokimnál maradok nemcsak anyagilag mentem volna tönkre, hanem idegileg is, mert járhattam volna át Budára a Szent Imrébe. Egyébként miért kell a végén ilyen gyakran ctg-ni, tul.képpen mi célt szolgál a viszgálat?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok Tekiroll Brinza Barbi! Sok sikert a babókhoz, sok tejcsit!
Tusimi! A Tamara gyönyörű név! Nálunk is kislány lesz Abigél! Végül is a Mecsér doki vállalt el, és nagyon örülök neki, mert bízom benne. Végre egy ilyen doki! Madarat lehet velem fogatni! Ha ott laksz az Erzsébet Királynén mehetünk majd jövőre a városligetbe! Én se lakok onnan messze! :P

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

A szülésznőkről mit tudtok? Van valaki, aki választott, vagy csak majd aki épp ott lesz? Van valaki, akivel várhatóan együtt fogok szülni? Ja és mit tudtok a fájdalomcsillapításról az Uzsokiban?
majaeszti
 
 


Sziasztok Csajok !

húú most olvasom hogy kaptam egy csomó linket a papirokkal kapcsolatban, köszi köszi köszi :)

Teki! Gratutálok a babához !

Költői kérdés : Mindenki fészekrakásos - idegbeteges lesz a 36. hét után ?
én már saját magam idegesitem :D mert állandóan szöszölök és szegény párom sanyargatom hogy miért nem vigyáz...bla bla...szegény szerintem alig várja már ő is hogy a kisfiú kint legyen :)))

most voltam először nst-n szerda délelött, vicces volt... különösen mert csak rámrakták a tappancsokat a kezembe nyomták a gombot aztán nesze.... én meg csak abból szűrtem le hogy mit kell csinálni amit a szembe lévő kismamitól láttam...merthogy azt gondoltam azt azért kaptam, ha rosszul lennék v. a babával érezném hogy baj van közben akkor nyomjam meg.... egy kicsit mérges voltam a nagyon fiatal szülésznőre mert szerintem azért felveztethette volna a dolgot...

na mindegy, kitalálja az ember fia mindig mit kell csinálni :) szóval aki most menne először , figyeljen :)
mindig résen kell lenni :D

tényleg ,a szülésznős engem is érdekelne, mert hogy a Vera most szabin van a barinője fog szülni, és azt mondta megnézi ki lesz nagyjából amikor én fogok szülni.... de azt hiszem ez már elmarad... mondjuk ő azt mondta itt nem nagyon vállalnak magánzót a szülésznők, csak nagyon kevesen, és nem is nagyon szükséges felfogadni mert csak 1-2 aki szerinte necces....igaz ez ?

most zárom soraim, puszi minden Maminak és kismaminak

sziasztok

Bogár
Kép
bogárka78
 
 


Szia Magdi!

Mindenre jól emlékszel!! :)
Szerintem is nagyon rendben van az Örs vezér téri rendelő, de tényleg!

Csak 1x voltam a Baross utcában -Sote I, de köszönöm szépen elég is volt. (nem is a futógépszalag effektus, hanem a fejetlenség zavart )

Telefonon élből leráztak, (miután A-tól Z-ig elmondtam, miért keresem őket) a helyszínen pedig ide-oda küldözgettek.
Egy nyavalyás Uh időpontért személyesen kellett bemenni.
Majd miután megkaptam az időpontot a slusszpoén:
Miért nem hívtam fel a beutalón szereplő tel.számot, és kértem ott egy időpontot?? :wink:

Kép
metrum
 
 


Sziasztok!

Csak elköszönni ugrottam be, legközelebb már akkor fogok írni, ha itthon leszünk Barnival :lol:

Mindenkinek kitartás :)

Üdv
Judit

Kép

Kép
csaju
 
 


Szia Csaju,

szorítok neked, kitartást :)

puszi

Bogár
Kép
bogárka78
 
 


sziasztok!

Mindent bele, sok sikert kívánok a most szülőknek :lol: küldök nektek erőt :lol: !!!
Nálunkakadtak kis nehéségek, mert rebeka nem nagyon akart enni, hamar elaludt a cicin, és emiatt lecsökkent a tejem is, és a súlya is nagyon. Sajnos emiatt ki kellett egészíteni tápszerrel, ami tényleg nagyon korainak tűnik, de nekem fontosabb a muki egészsége....szóval mi így állunk: sajnos tápszert kap az anyatej mellé...remélem ti sikeresebbek leszetk szoptatás terén.sok szerencsét!!!

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Sziasztok,

Ma megyek délelött ctg-re kiváncsi vagyok mi lesz, mert Ábris elégé belustult az elmúlt 4 napokban.
Megbeszéltük a Judittal is, hogy megkeressük egymást a kórházban, mert reggel ő már befeküdt.

Metrum! Te, hogy érzed magad? Jól birod még? A kórházi csomagban már mindent összekészítettél?

Én most vettem észre, hogy a páromnak tönkre ment a papucsa, (sikerült kilyukadni) és kénne egy újat venni, hiszen a kórházba neki is hoznia kell, és per pillanat enyhén cupogos hangot ad a fránya papucs, tök ciki lenne, ha azt hozná magával, mert begyorsulnának az események, és nem lenne idő újat venni. :lol:

Bogár! A kérdésedre a válaszom: igen, én is takarító mániás lettem, és hisztis, de most megpróbálom lazábban venni a dolgokat, és nem beszólni szegény páromnak a házimunka miatt, azóta minden idill, és sokkal jobb, hogy így telnek az utolsó idők mindhármatoknak.
Muszáj taktikát változtatni!!! :D
A ctg-n a gombot akkor kell nyomni, ha mocorgást, rugást érzel a babától, és a vizsgálat végén mindig kérjél új időpontot. Én is itt a fórumon lettem okosabb, mert a csajok írtak a témáról, és visszaolvastam.

üdv. magdi

Kép
magdalena
 
 


Szia Magdi!

Kezd kemény lenni a dolog.
A hólyagomat Zitus nagyon rúgja, kifejezetten fájdalmas.
Emellett hányinger az esti lefekvés helyett.
Valamint már 2-3x éreztem kisebb görcsöt a pocimnál, és a derekamnál.
Szóval minden kellemetlenség előjön..(kivétel: addig hál istennek az iszonyú lábdagadás-vizedesét megúsztam)

De a finishben vagyunk, ez jó érzéssel tölt el!!! :)

Kép
metrum
 
 


Magdi!
Lemaradt:
Zitust ahhoz még túlságosan is aktívnak érzem, semhogy beállt volna a szülőcsatornába. Nem hiszem hogy ma-holnap szülök-születünk, de persze a kórházi csomag már készen áll.

Rend a lelke mindennek! :)

Kép
metrum
 
 


Sziasztok csajok,

én az első babámat várom, 34 hetes vagyok, és már nagyon izgulok hogy hogyan fog lezajlani az egész szülés. Csapó Csaba az orvosom, egy aranyember. Nagyon megvagyok elégedve az eddigi munkájával. A kórházban is nagyon aranyos emberekkel találkoztam eddig. Szóval csupa pozitiv tapasztalat.
Jövő héten lesz az első nst, az utolsó UH és vérvétel. Már nagyon közeledik a vége, és kinn lesz a kisfiam.
Tudja valaki, hogy milyen babcuccokat kell bevinni a kórházba? Vagy kap a baba benn ruhát, pelust, Stb.? Még a szülőszobát sem voltam megnézni. Úgy hallottam megmutatják, ha éppen ráérnek.

Fog valaki szept. közepén szülni????Remélem azért nem lesz teltház!!!! :)
heni81
 
 


Sziasztok,

Csak egy kis info nektek, ami érdeklődésre tarthat számot :)

Most kaptam a hírt Judittól (alias Csaju), hogy ma de. megszületett Barnabás, 3550 g-mal és 56 centivel, :)

Mindenkinek jó babázást kívánok!

Krisz

Kép

Kép
tkrisz
 
 


Judit!

Bár még nem olvasod, hisz bent vagy a kórházban:
Isten hozta Barnabást!!! Gratulálok!!! :D
Ez gyorsan ment, hiszen tegnap, amikor összefutottunk még nem gondoltuk volna, azt hittem, hogy csak szerdán lesz valami nálad.
Mondtad is, hogy már unod, és láttam, hogy rossz kedved van, akkor lehet, hogy hétvégére már haza is engednek titeket, és együtt lesz az egész kis család! :)

Kép
magdalena
 
 


sziasztok !

NAGY NAGY Gratula az újdonsült anyukáknak :) !!!! sok boldogságot !

Magdi,
váltottam, már csak én takarítok :) egy kicsit lejjebb adtam ... :D
egyébként tényleg most valahogy olyan kerek minden... nem tudom érthető -e amit irok :) valami földöntúli boldogság szállt meg ,hogy mindjárt vége és végre itt lesz a kis csutkababánk :)

Heni,
szerintem is aranyember! Én az asszisztensétől a Verától azt hallottam, hogy csak popsitörlő kendőt, semmi mást...+ gondolom amiben majd hazaviszitek :)


Tényleg, azt szeretném tőletek kérdezni hogy milyen az a jóslófájás ? nekem olyan fura érzésem van, néha megkeményedik a hasam, olyan minta a kisfiú kitámasztotta volna magát aztán elmúlik, néha meg olyan mintha "lecsúszott volna".... ez volna az ? vagy milyen az ? bevallom most egy kicsit tanácstalan vagyok mert nem tudom mit is kellene érezni ilyenkor első szülő lévén... :)
tudtok tanácsolni v. segiteni ?

köszönöm , puszi és szép napot mindenkinek !

Bogár
Kép
bogárka78
 
 


sziasztok csajok!

gratula a kismamáknak és kitartás a még várakozó kismamáknak :wink:
Ne izguljatok, minden rendben lesz :) A kórházban mindig próbáljátok azt csinálni, amit a nővérek mondanak és akkor nem olyan nehéz az egész. Ők csak segíteni akarnak, még ha olykor nem is úgy tűnik. Nekem nahyon bevált, hogy szót fogadtam nekik :wink:

Pusz mindenkinek :)

Kép
barbara_75
 
 


Sziasztok!
Tényleg csak popsitörlőt kell vinni, a babaruhát meg elég ha apuci viszi amikor haza engednek, addig felesleges. Nagyon aranyos rucikat kapnak benn.

Sok gratula az újdonsült babákhoz és mamákhoz!
orsica
 
 


sziasztok,

újabb ostrom felétek :)


a ctg/nst-n van a lenti én "hazugságvizsgálónak hivom" ábra meg egy százalék ami 24 % az első múlt hét szerdai leletemen. Az jót jelent ? közel a vég :lol: ? vagy az még semmi, majd ha minél kisebb % lesz vagy hogy működik ez a dolog ?
HELP ! légyszi... :) ha valaki ki tud igazodni a kriksz krakszokon mondja el nekem is :)

köszi - puszi

Bogár
Kép
bogárka78
 
 


Kedves Bogár!

köszi a tanácsot, ari vagy!
én még sajna az nst vel kapcsolatban nem tudok segiteni, jöv.héten lesz az első. Már izgulok is miatta, biztosan meg sem fog moccanni a babám.

Tud valaki valamit a szobákról?Lehet fizetőset is kérni, ahol többet veled lehet a baba?Milyenek a tarifák? Előre kell igényelni?

Köszike :)
heni81
 
 


Sziasztok,

Metrum: jó neked, én is azt hittem, hogy nem lesz komoly lábdagadásom, de 2 hete elkezdödött a vízesedés, pár napja meg bedurvult, várok türelemmel, de azért nem akarom túl sokáig elhúzni. Lehet, hogy a végén beigazolodik a régi jóslásod, és együtt leszünk a kórházban.


Barbi, Orsi! Köszönjük a hasznos tanácsokat!!!

Heni:
Ha, van hely lehet fizetős szobát kérni, ahol egyedül vagy ketten vagytok, de a lányok azt tanácsolták, és ma a védőnőm is, hogy jobb a többágyas szoba, mert ott tudunk egymásal beszélgetni, egymástól kérdezni, ez azért lényeges, mert állítólag elégé leterheltek most a csecsemősök, nem tudnak segíteni, így a kismamák egymást látják el tanáccsal, praktikával.
Pár oldallal arébb szóbakerült ez a téma.
Ma azt mondta a védőnőm, hogy ha több ágyasba vagy, már akkor is mükődik, hogy veled van a baba. (a leterheltség miatt)

Üdv. magdi

Kép
magdalena
 
 


Bogár!

Nekem a ctg kínai. Még annyira sem jöttem rá mint te!!! :)

Kép
magdalena
 
 


szi asztok!

Barbi, dolli: nektek ,hogy megy a szoptatás? nekem sajnos befuccsolt, mert a bébi nagyon lusta, és elalszik mindig a cicin, annyit fogyott, hogy adni kell neki kiegészítésként tápszert. már kezdem feldolgozni ezt, bár elég szar érzés volt kezdetben. remélem ti jobban boldogultok!!

nemsokára mindenkinek meglesz már a babája, mindent bele csajok, nagyon drukkolok, tök jó lesz nektek is nemsokára :lol:

bkriszti
Kép
brinza
 
 


ja,aki kíváncsi megnézheti Rebekát a: kishatala. fotoalbum.hu-n

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Sziasztok!

Mindenekelőtt: Judit! Gratulálok Barnabás érkezéséhez! Jó egészséget sok tejcit és boldogságot kívánok! :D

Magdi! A napunk azzal telik, hogy próbáljuk egymást kiismerni. És már egészen jól megy. Persze voltak közös sírások is. :roll: :lol:
Gyorsan telnek a napok szopizással, pelenkázással, alvással és a babában való gyönyörködéssel. :D :D :D

Majaeszti! Nem vagyok benne biztos, hogy egyre gondolunk, de ha igen, akkor tök szimpi az orvosod. :) A mellettem lévő lány szült nála és ő nagyon dicsérte. Sajnos közvetlen tapasztalatom nincs vele kapcsolatban...

Tusimi! Jól emlékszel, én járok a Halászhoz! :D Én is nagyon aktív voltam a Te "korodban". :lol: Használd ki! :lol: És a Tamara szerintem is tuti név! :wink:

Nyafi, Bogárka! Köszönjük! :) Én a 36. hét előtt is fészekrakós voltam. Sőt, inkább előtte.

Heni! Minden szobában éjjel-nappal kint voltak a babák, hacsak valami probléma nem volt. Az első éjszakát nem tudom, hogy működik, mert lehet, hogy császárnál más a rutin.

Folyt köv.......

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Halihó !

na, ma megint voltam nst-n de most már tudtam, azért kapom a gombot hogy nyomjam ha őfelésége mozog :)

persze mire odaértünk , bealudt , igy kénytelen kelletlen megettem a mars csokim amit vésztartaléknak vettem.... :D na innentől kezdve viszont nem tudtam olyan gyorsan nyomni a gombot :))) ahogy mozgott.

Ma az nst-s szülésznőtől én is azt hallottam hogy alapból mindenkinél kinnt van a baba és csak egy szoba van , valami 6 fős ahol nagyjából csak szoptatásra viszik oda... ezt nem is értettem hogy miért pont 6 fős és 1 szoba....de mindegy. Majd szép lassan minden kiderül ,de úgy veszem észre egy kicsit önképző szakkörös az Uzsoki, tehát ide belevaló mamik kerülnek akik kellőképpen önállóak :lol: :lol: és talpraesettek, szóval csajok !! mindenkinek dagadjon a melle és legyünk büszkék magunkra :lol: !!!!!!

Igazából nekem egy parám van a szüléssel kapcsolatban, hogy nem indul el a tejci és akkor szegény gyerkőc majd ihat cukros löttyöt hiába leszek ott mellette.....de hát ... csak felébred a természet, nem ? és minden elrendeződik ahogy azt genetikailag a nőkbe programozták .... remélem.

bkriszti ,
az egyik ismerősöm 1 hónapja szült és az ő lánya notorikusan a cicin alszik el, némi szopi aztán főleg alvás...neki azt tanácsolta a védőnő hogy ne hagyja elaludni, keltse fel ha bealudna... ő hellyel közzel csinálja, szóval a módszer nem nyert bizonyitást, de egy próbát lehet megér.... egyébként pedig olyan gyorsan rájönnek a babák is hogy neki az jó és ha megszokja hogy cicin alszik el akkor később lehet csak az alvással fogja összekötni nem az evéssel.... bár nem értek hozzá de azt gondolom hogy a babák is igy összekötnek dolgokat folyamatokat, bocs a nem túl szép hasonlatért de mint pl. a kutyák... Mindenesetere remélem , hogy elrendeződik és aztán csak győzzed a hamát termelni a babának a cicikben :lol:

az nst-re visszatérve állitólag nincsenek fájásaim, bár a hasam tegnap méregettem nagyjából fél óránként megkeményedett - elmúlt és igy tovább .... aztán éjjel semmi, most reggel nst-n semmi és most megint egy kicsit kezdi....az lehet, hogy valakinek csak az utolsó pillanatban lesz fájása és addig semmi jel ?

puszi

Bogár
Kép
bogárka78
 
 


Sziasztok!

Brinza: Nekem még megy a szoptatás, mikor elveszi a fejét, a szája is tiszta tej meg a mellem is, ebből gondolom hogy elég neki. Mostanában éjjel egész jól elvagyunk, 2-3 óránként, de napközben teljesen felborul, van, hogy óránként kér enni. Remélem hamarosan beáll egy napirend.

Én császárral szültem, első éjszaka nem volt velem a baba, utána már velem lehetett. Én második éjszaka se hoztam még ki, mert tudtam felpattanni az ágyból hozzá, csak utána. Egyébként csak a reggeli vizitre meg az esti fürdésre kell bevinni a babákat, egyébként kint lehetnek. Ha lemegy a délelőtti hajtás, akkor általában azért a csecsemősök végig járják a szobákat, miben segíthetnek. Válaszolnak a kérdésekre, megmutatják a pelenkázást is, segítenek a szoptatásban. Aranyosak, csak tényleg túl vannak terhelve.

Megyek, nem hagy ma élni ez a kiscsaj. Most tudtam csak lerakni egy-két percre, nem akar aludni, pedig kajált is már velem ellentétben.
Sziasztok, kitartás mindenkinek.
Barbi :)

Kép
barbara_75
 
 


Kriszti! Nekünk még megy egyenlőre a szopi, bár néha vannak fenntartásaim, hogy elég-e. Hétfőn megyünk méreckedni, ha akkor rendben lesz a súlya, akkor talán megnyugszom. A nappalok nálunk is kaotikusak, ma délelőtt pl mindössze fél órát aludt a csöppség, közben folyamatosan szopiztunk meg ringatóztunk. Lehet, hogy elrontom :?: :roll:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Sziasztok!

Barbi! Gyönyöru a kislányod. Igazi édespofa, nem olyan, mint egy újszülött, hanem mint egy többhetes baba. Gondolom ez a császár miatt is lehet, hogy gyurödött meg annyira. Gratulálok hozzá, én is egy ilyesfélét szeretnék majd :lol:

Lányok! Senki nem írta meg nekem mire szolgál a ctg! Ráadásul most még bôvült is az ismeretlen szavak listája: nst. Az meg mi? Help mí plííz...

Nyafi! Úgy tunik hasonló az ízlésünk nevek terén (a vonalzónk is egyforma :wink: ). Képzeld nekem is az Abigél volt egy ideig a favoritom, de a férjem teljesen elzárkózott elôle, ezért le kellett mondom róla... Szóval az Abigél szuper név! :wink: Még ez is meglehet, hogy egyidôben szülünk, hiszen két hét van csak közöttünk.

Tekiroll! Még egyszer gartulálok a kisfiadhoz! :D Milyen volt Halásznál szülni? Megbeszélt veled mindent, mielôtt csinált valamit? Hagyta, hogy a magad módján vajúdj ill. szülj? Vagy te is császáros vagy? Már keverednek bennem az infók, annyi mindenki megszült az utóbbi két hétben. Pont ügyeletes volt, vagy behívtad? stb..stb... Ha lesz egy kis idôd kérlek írj egy picit bôvebben, akár priviben is, ha úgy érzed.

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?