Sziasztok!
Most jöttem egy másik kórház uh-ról. Hétfőn a magán dokim utalt be a saját kórházába, ide a körzetis dokitól kaptam beutalót. Így elmentem mindkettőre, több szem többet lát.
Hát engem még életemben ilyen amatőr módon nem uh-ztak meg!!
Egy nagyon fiatal lány vizsgált, szerintem még szakvizsgája se volt, vagy csak nagyon friss, de rutinja semmi.
Azzal kezdte, hogy hasi uh, mert az is elég.
Én kicsit csodálkoztam, de ki rajong a hüvelyi uh-ért, nekem jó, ha szerinte is.
Na látszódott, hogy van két keze, két lába, össze vissza mozog. CRL 60 mm (nem mondtam neki ,hogy két nappal ezelőtt volt 63 mm).
Közben bejött egy orvos, hogy ő most uh-zni akar egy másik beteget. Ekkor a lány tőle kezdte kérdeznik, hogy most mit kell mérni, meg hogyan, és ő átad a doktornak engem, hogy nézzen inkább ő stb. A doktor: csináld csak te ....
BTL-t néztél? Ja azt még nem.....
Kéne még nyaki tarkóredőt is nézni, de azt hogy kell?- azt csak hüvelyi uh-val lehet- mondta a doki és kiment. Na erre a lány mérgesen a hasamra csapott egy kendőt, hogy törölközzem meg, és hogy őneki miért nem mondták korábban, hogy hüvelyi uh kell stb-stb.
Bugyiból ki, (két gyerekem még vizsonylag nyugton egy széken), és kezdődött a csodás transzvaginális uh. Doki újra vissza, lány: hát ő hogyan nézzen tarkóredőt, ha szemben van a baba? Hát igen az baj, próbálja forgatni a fejet (bennem), csak nem sikerül, sokszor elnézést is kér, majd átadja a dokinak a széket. Doki is próbálkozik. csak nem megy, erre benyögi, bármiféle mérés nélkül, hogy normális nyaki redő- vizsgálat vége.
Kérdem én: Dr úr, hány mm volt a nyaki redő?
Hát 2 mm-ig normális, de nálam nem is látszik, ezért nem mérhető, és ez a jó-jött a válasz.
Hétfőn sikerült a szongráfusnak megmérnie, 2,1 mm volt-egyébként 3 mm-ig normális, megnézte van orrcsont is (down kornál csak a 15. hét után alakul ki az orrcsont).
Őszintén szólva teljesen elkeserítőnek találtam, hogy ilyen felületesen vizsgáltak meg. Persze jó, hogy nem találtak semmit, de ha nem mentem volna el hétfőn is uh-ra, most tuti rohannék valamilyen uh rendelőbe, hogy 10 ezerét vizsgáljanak meg.