Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jutta, te megdönteni készülsz a reggeli koránkelés rekordját??? :shock: :wink: én pont reggel tudnék aludni: ma elaludtam és nem is megyek dolgozni...ööö... gáz, de ez van. éjszaka ezerszer ébredtem.. még jó, h nem kell egyelőre szoptatni... hihi... viszont láttam a gyerekeket: Hubának barna szeme van (mindkettőnké zöld/es), Petra pedig olyan cuki kis kerekfejű volt :lol:
Ti is álmodtok szüléssel, gyerekkel, stb?
ja, és Jutta, köszi az elismerő szavakat :oops: :oops: dagadunk is ám a büszkeségtől, h laikus létünkre micsoda dolgokat meg tudunk csinálni. :wink: parkettázni, lambériázni még nem, de ami késik .... :lol: de már csak szülés után... :wink:
én is megyek a dolgomra. ma is lesz egy vérvétel, de előtte még van egy-két tennivaló
még leszek
:arrow:

Kép
an°°di

Halihó

Andi
Milyen munkásember vagy te, hogy képes vagy elaludni????? Ejnye!!!
Eddig arra gondoltam, hogy ha végeztek, akkor elszaladhatnátok lerakni a padlót, meg összerakni a bútorokat, de ha ilyen megbízhatatlan vagy, akkor nem merlek megkérni.... :wink: Az asztalos azt mondta, hogy csak jövő héten tud jönni...felrobbanok de komolyan...

Móni
Nemtom hogy találom meg a plédet a Brendonban, de igyekszem....

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... ord=131878

Ez az .... megspóroltam neked a keresést.

Egyébként nem csoda, hogy ennyi utazás után nem vagy annyira jól....én már ezt nem merném bevállalni, pedig egy hete még engem se lehetett lelőni... eljött a nem annyira várva várt harmadik harmad, amikor már nem olyan tökéletesek a dolgok.... Szóval pihenni....!!!! Igaza van a családodnak!!! De azért a géphez odaengedhetnek :lol: :lol: :lol:

Lassan talán Andi is leállhatna ... mondjuk én nem így képzeltem egy ikerterhességet...Azt hittem, hogy az milyen nehéz, meg alig él az ember, erre mit csinál egy ikerterhes...felújítja a lakást... :? Tegnap láttam a Zsanit (a soltvadkerti ikres csajt)...hogy ő milyen vékony... :?

marek

levegőztető zsák? :shock: :shock: ez szerepel a maximalista listán is? basszus, és itt van: levegőztető együttes. az ugyanaz vajon?
én amúgy sem vagyok felpörögve: szépen, lassan és komótosan üzemelek. és én is vékony vagyok :cry: :cry: :cry: relatíve...
hehe
olvasok asszem egy kicsit, mielőtt elhúznék csapolásra...
Marek, 31. hét! tyűűűű ;)

Kép
an°°di

:lol: :lol: :lol: Most telefonált a védőnő... felhívta a kecskeméti labort és azt mondták, hogy nem kell besz*rni, mert ez az antitest amit nálam találtak nem az ami a babát károsítja...valami azonosítatlan antitest van a véremben, de ez nem gond.... :lol: :lol: :lol:
Hurráááááá!!!!!

Képzeljétek el...eldöntöttük, hogy spagetti lesz az ebéd, uram elment húst venni, erre egyik húsbolt sincs nyitva hétfőn a városban :shock: Ez milyen??? Mindig mondtam, hogy a világ végén élünk...a semmi kellős közepén, de azért ez már majdnem túlzás... :shock: Azt gondolják, hogy mindenkinek ott figyel egy fél disznó a fagysztóban??? (nekem ott csak jégkocka van :oops: )

marek

Jóvanna...én is vékony vagyok (vagy nem?) de a Zsani... :shock: Hol fér el benne két gyerek???? :shock:

Egyébként mindenki azzal nyugtat, hogy hátulról nem is látszik, hogy terhes vagyok...ja... az épp nem, csak az, hogy kellemes méretű farom van és jól megtermett combjaim...csak egy átlag duci menyecske vagyok hátulról, nem pedig terhes...hááát...ez szerintem nem is akkora bók... :shock:

marek

Kukk, nem vesztem el csak meló van. Sok meló. :?

De asszem inkább visszaolvasok, ma nincs ihletem, pedig kéne.
Kezd fárasztani. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Marek, cuki ez a levegőztető, én a Kenguruban láttam ilyet 5000 körül, csak az plüss volt és tépőzáras, én azt hittem, hogy ezt a kiságyban kell használni takaró és pólya helyett. Oda ez túl vastag?

Szerintem a maxi listán nem volt rajta, de talán praktikus lehet, én legalábbis veszek, árnyékoló a kocsi ablakára. Az már akkor kellhet, amikor hazahozzuk őket a kórházból.

Timi, nem tennél fel te is képet a kókuszbetétes micsodáról? Az is olyan, mint Mareké?
Ja, és javaslom a szexmegvonást az uradtól büntetésből, ha nem segit :lol:

Móni, ezt én se gondoltam, hogy te is beadod a törölközőt, bár magamról se gondoltam volna :roll: De tényleg pihenj és jól teszed, hogy lemondod az utazásokat mostmár!

Jutta, ti végül melyik bútort vettétek meg?

Én most a függőny/szőnyeg és egyéb drapéria beszerzéssel vagyok bajban. Olyat szeretnék, ami harmonizál egymással, vagy inkább szettben van. Nincs valakinek valami ötlete?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ahoj!
Bíróság letudva! 10 perc alatt végeztem! :wink: Ilyen még nem volt!
Na, hát lassítani kell, de még van dolgom rengeteg! Az viszont tény, h próbálkoznom kell okosabban beosztani az időmet!
Most meg itt ásítozom! Na, megyek ágytakarót gyártani!
Zsu!
Én már megvettem a függönyt! Sima, egyszerű fehér a sötétítő is önmagában mintás, de lesz benne egy kis csavar! Na majd megmutatom! (Igaz, már annyi mindent ígérgetek, h csak tudjam teljesíteni!)

Kép
ermoni

Móni, én szeretnék valami kis vidámat, mert a parkett is elég világos (bükk) és a bútor is. A falat is valami halvány bézs-re akarjuk, szóval valamivel fel kéne dobni a szobát. Vagy bordóra vagy valami szebb narancssárgára gondoltunk.
Azért ha már fényképezed az új szerzeményeket, a függőnyt se hagyd ki :wink:

Ja és Marek, nagyon örülök, hogy ez az antianyag szarság jó lett és nincs semmi gond!!!!!!

Rita, hol vagy? Adj életjelet!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, az ikeában nem néztél? vannak aranyos, direkt gyerektextilek meg a sima méteráru részlegük is kicsit frissült... és ha jól tudom, ott vannak garnitúrák is (függöny, szőnyeg kombók talán, de nem biztos)... csekkold le neten.

én is szupergyors ügyintézésen vagyok túl: vérvétel, önkormányzat, posta... stb. azért kicsit ba**za a csőröm, h soha senki nem veszi figyelembe, h terhes vagyok. megint 20 percet álltam sorba.. lehet, h másik postára kellene járnom...

most pedig egy kis készülődés a délutáni óráimra..

Kép
an°°di

Andi!
Állandóan az ikejával jössz! Én nagyon ritkán kapok ott tényleg jó cuccot! Textilt meg még soha nem vettem, mert elég izé a minősége... Vagy nem? (Tudod, méteráru-bolt az egyik kedvenc shopping helyem! )
Ja, és ugyan van egyen kapucnis cucc és hálózsák, de én nem olvasom a Suttogót (bár majd belenézek! eddig mindenki csak húzogatta a száját, akinek említettem :roll: ), akkor most kilógok a topikból? :wink: :lol: Tesómnak már kiadtam, h hozzán má' egyet, h belenézzek, majd meglátom kell-e ez nekem!
Látom, Te is gyors voltál! Legalább jól indul a hét!
Zsu! Nekem nem lesz vidám, színes kiegészítő (pl. függöny), mert így is tele lesz vidám színes sz*rokkal a gyerekszoba! És amúgy is lesz faldíszítés! (Szal, most építeni akarom az esztétikai ízlését! :lol: :lol: :lol: Ami persze amúgy is remek lesz és hibátlan, mer' ugye tőlem örökli! :lol: :lol: :lol:) Na meg amúgy is a mostani csak ideiglenes gyerekszoba lesz, majd tavasszal! :wink: De oda is hasonlót gondolok!

Kép
ermoni

Móni! jólvanna, csak a kombó miatt gondoltam. meg hát nincs mindenkinek olyan kézügyessége, mint neked, h megvarrja a cuccokat saját maga. :P
a suttogót csak ajánlani tudom: én úgy belealudtam az előbb, h majdnem egy órát pihent a könyv a hasamon... lehet, h puhakötésűben is érdemes lenne kiadni... 8)

Kép
an°°di

Andi, köszi az ikea tippet, megnézem, szoptatós fotelért úgyis oda megyek.
Szerintem az ikea általánosságban gagyi, de azért vannak jó dolgok, pl konyhai kiegészitők. Textilt ott még nem néztem.

Suttogó pedig nem rossz szerintem, én a 3. részét vettem meg, ami az 1-2.-nak az összefoglalója. Vannak benne hasznos tanácsok, de anyukám már beszólt, hogy mivammá, könyvből akarsz gyereket nevelni?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

szoptatós fotelért???? most láttam egyet... megkeresem a linket...pill
http://www.elefani.eu/
itt nézd meg. a jobb oldalon lehet kiválasztani a szoptatós széket... van hozzá lábtartó is. a barátnőm nagyon dicsérte, mert nem csak kényelmes, de bölcsőként is bevált nekik...

Kép
an°°di

Ja, értem már! Azért ez a címe! Suttogó! :lol: (Vajon miért taszít engem ez a cím ennyire? :roll: )
Mi volt a vérvételen?
Timi! És mi van veletek? Férj-urad? :evil:
Jutta! Kifaxoltad már magad?
Ciripke! Mikor is lesz a tali, h úgy szervezzem magam?
Gabcii! Mi a helyzet?
Marek! Nagggggyon csendben vagy? Ma senki nem idegesített még fel? :lol: De jó!
Hajni! Csak miattad csináltattam magamról fehér gatyás képet! Éljenek a nagyseggűek! MAjd megmutatom! :wink:
Na, kezdek kicuccolni, majd fotózom! :wink:

Kép
ermoni

Ja, megláttogattuk az unokatesóm 2 hónapos kislányát! Csajok, kezdek besz*rni, h mit fogok én kezdeni egy újszülöttek? Hogy fogom ellátni? Képes vagyok én erre? (Hüllle vagyok, mi? De annyira kezdünk célegyenesbe érni, h... :roll: )

Kép
ermoni

majd beletanulunk, Móni. ;) menni fog ez. anyáinknak is ment. leszünk olyanok, amilyenek.
én most attól 'félek', h nem tudom majd merre kapjak.. nem tudom, jó ötlet-e, h anyósjelölt annyira készül a szeptemberre, h mindenképp ráérjen, h itt lógjon... jajj. pedig biztos jól jön majd a segítség. remélem, ő is a házimunkára gondol. ja, és álmomban Petrát aranyosabbanak találtam, és ettől olyan lelkiismeretfurdalásom volt. pedig az ember nem szereti a két gyerekét egyformán, nem? ... nem tudom... :?

a legjobb hír ma: 2 teljes napig nincs meleg víz. hőközpont-karbantartás.
éljen a 21. század! :evil:

vérvétel? megszúrtak és holnap megmondják mizújs. szerdán így már 2 eredményt is mutathatok a dokinak. ha ez utóbbi rossz lesz, még akkor is van egy határértéken belüli 8)

tényleg, hol vannak a többiek?
és Móni, találkoztatok Ebinccel Keszthelyen?
Niki??? remélem, nem elmosta az árvíz..

Kép
an°°di

Hát Ebivel (autójával, mert csak ezt az egy nyomot hagyta maga után! :( )nem találkoztam. Gondolom, volt dolga és remélem nem újabb bonyodalmak, bajok érték! Remélem jelentkezik!
Hát, anyámmal mi is egyeztettünk, h mi is lesz itt majd, ha érkezik Janka! Úgy döntöttem megfogadom néhány barátnőm tanácsát: Majd utána én rendet vágok, de néhány napig hagyom, h dorbézoljon, főzzön, pakolásszon, stb. A babához úgysem mer majd hozzányúlni és majd az üzlet-irodában (ami egy különálló épület) fog majd aludni, mert úgy horkol... hogy én azért nem fogok tudni egy szemhunyásnyit sem aludni...szal, itt lesz, de remélem kevés ideig lesz rá szükség! És majd apuci segít! (Ő mégis csak tudja, hol találja meg a fakanalat, hogy működik a mosogatógép stb. Szerintem anyám még a zeptereimben sem mer majd főzni, pedig tőle kaptam, és nem nagyon van más edény pl. Szal bonyodalmas lesz, és nem biztos, h nem fog kihullani a hajam, de majd igyekszem! Remélem ő is!)

Kép
ermoni

Móni, nekem már hónapokkal ezelőtt ajánlgatták ezt a könyvet, de nem hiszed el, pont a cime miatt nem vettem meg. Volt valami ilyesmi thriller film a moziban és arra asszociáltam :roll:
És az aggódással kapcsolatosan: úgyse lesz más választásod, valahogy el kell látnod majd :lol: Szerintem az jön magától, meg olvasunk hozzá egy kis Suttogót, esetleg a szülők is besegitenek. Bár anyukám tegnap előállt valami mega baromsággal, már nem emlékszem mi volt, csak azt dudom, hogy égnekállt tőle a hajam....ja, már rég volt, mikor mi csecsemők voltunk :wink:

Ááááá, Andi, nem ilyen komolyra gondolok, 50.000 Ft :roll: , de én is láttam ilyeneket. Nekem csak egy pronyó ikeás lesz, ahhoz is van lábtartó. Az csak egy szimpla tv-s vagy milyen fotel, csak én neveztem ki szoptatós fotelnek. Az uncsitesómnak is ilyen van és nagyon bevált neki. Biztos tudjátok, hogy milyen. Hajlitott világos szinű fa váza van és van drapp, kék meg piros huzattal talán. És kb 10.000 Ft. Majdnem minden bútorüzletben van ilyen.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Móni
Jóvanna...már az is baj, hogy ma nem harapok...? :evil: Még bármi lehet, nincs vége a napnak, lehet, hogy még valaki felidegesít :lol: Bár még ki se léptem a házból és nem is tervezem, úgyhogy esetleg apuka lehet erre képes, de inkább nem...ennyi nyugit Bálint is megérdemel meg én is szerintem :roll:
És a Suttogó nem tűnik rossznak, bár én más szakirodalmat nem ismerek, és gondolom nem is fogok megismerni, nem szabad ezeket túladagolni... :wink:

Andi
Minek nektek meleg víz, úgyis 30 fok van kinn, ilyenkor legjobb hideg vízben tusolni...vagy nem? :?

Egyébként én is be vagyok sz*rva attól, hogy hogy fogok boldogulni.... De ezen elég lenne később parázni. Meg attól is, hogy miből fogunk megélni ... egy "kicsit" hiányozni fog a nyelviskolai fizetésem.... Ha őszinte akarok lenni, ez most a legnagyobb parám... Asszem én is sokáig akarok szoptatni, mint Andi.... :wink:

Móni
Fényképeket szeretnénk!!!!

marek

Zsu
Akkor nekem már van szoptatós fotelem....már most is csak ebben tudok hosszabb ideig ülni...eddig alig használtuk, de most rájöttem, hogy abban egy egész filmet végig tudok nézni.... :lol: De miért is jó ilyenben szoptatni??? :? Van aki fekve szokott :roll:

marek

Marek, sztem is nagyon kényelmes ez a fotel. Hát fekve is lehet, az is egy póz, de lehet, hogy úgy nem lesz olyan kényelmes. Sokan szoptatnak ülve, ahhoz meg tök jó sztem. Be akarom rakni Panka szobájába, jó lesz ott egy ilyen fotel.
Ja, és felétek nincs supermarket? Mert ott is van húsféleség :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi, még panelos korszakomból emélkszem ezekre a melegviz nélküli időszakokra. Régebben még több is volt, akár 4-5 nap!!! Mi anyukámékhoz jártunk át fürdeni :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

nahát, köszi a biztatást... megyek, megnézem, mit szólnak a gyerekek a hideg vízhez... :roll: nekem egy porcikám sem kívánja, de muszáj...

sztem a szoptatási pozíció a mellnagyságól és a gyakorlottságtól függ: a barátnőmnek kicsi a melle, és kezdetben ülve tudott csak szoptatni, most már fekve is megy nekik, de a kissrác már 5 hónapos!

Kép
an°°di

hali

ma ubit,hagymát,paprikát raktunk el,Maja ssegítségével.nem akar aludni az ebadta pedig éhes vagyok és dolgom is lenne éppenséggel.

szopisfotel nagyon jó dolog,tök kényelmes ,nekünk nincs egy rattan van ecélból,ill. arra vettük,de csak fekve szopztunk,szinte csak úgy ment.

Andi
hát én most nem kívánnám a hideg vizet,most nincs olyan meleg.

_Zsu
mindjárt fotózok :-)

Móni
ne aggódj ,majd túlélnek minket a babák :-)
amikor voltunk baba látogatóba amíg ayukája elment tápit csinálni a kiscsaj elkezdett ordítani,néztem most mit csináljak vele,felvegyem ne vegyem,felvettem de olyan fura volt kicsit csöndbe maradt és megint rágyújtott ,na mondom szép :-) amint megkapta a kajáját szerencsére csöndbe maradt :-)
A kórházba azt sem tudtam,hogy fogjam meg Majcit :-)

Suttógót én nem vettem szentírásnak,ez is olyan kinek mi,na meg hogy kinek milyen babát dob le a gólya :-)

Andi
én is álmodtam,de kissé szürreálisat :-)
ahogy kidugta valamilyét Bibi megfogtam és kifordítottam :-) és kb. mint egy 4 d uh képet láttam ott,nagyon picit ,megállapítottam,hogy megvan mindene és visszadugtam :-)
Vendég

Timi, de jó álom!
a hideget én sem kívánom. a gyerekek is meglepődtek, h miért nem veszek levegőt percekig... brrrrr
viszont találtam egy tök jó fekete pólót: elég hosszú, elég bő, és vadiúj... és Apukáé ;)
lelépek tanítani végre....
este jövök

Kép
an°°di

Timi! Ha komolyabban vettem volna a pszichológia szigorlaton Freud Álomfejtés könyvét, akkor most csak lesnél, mit diagnosztizálok Neked! (Dugás lenne benne, az tuti!) :lol: :lol: :lol:
Zsu! Már máskor is kiderült, h vannak hasonlóságok (és a Suttogó címtől továbbra is feláll a szőr a hátamon!) :wink: Majd belenézek... De, hát (mondjuk már írtam) én nekem gyerekpszichológiától kezdve egy csomó dolgot elméletileg tudnom kéne... És azok is idegesítettek... Hát majd meglátjuk ezzel mi lesz! (Amúgy sokszor találkozom ilyen helyeken azzal, amit én is gondolok, de h gyakorlatban hogy működik? Na, majd kiderül, amikor akasztják a hóhért! :wink: )
Mondtam, h Keszthelyen csináltattunk kosztümös fotót? Gróf Keszthelyi Tasziló és neje született gróf Hévizhy Amálka. Nagyon jó, de nem teszem fel közszemlére!

Kép
ermoni

Móni
Dugás?mi az?én úgy irigyellek benenteket ,hogy akartok sexelni?Bibi állandóan este mzog ,hulla vagyok,a legkevésbé sem kívánom a sexet :cry:
most akkor mivel fenyegesselek meg hogy hasson???látni akarom a képet meg a rucik képeit

is különben is olyan izék vagytok kérdezek meg rimánkodok itt a fotókért azt sehol semmise egy poci se egy ruha valami izé nya

ogre a kókuszpólyyában Kép Kép
Vendég

és ahol fekszik a nagy büdös,ogre ott van egy kókusz lap azt kilehet venni,akkor meg sima kis takaró,bár annak úgysem használom,mert van szebb :-)
Vendég

Timi, ha meg nem is kivánod a szexet, akkor könnyű lesz a párodat büntetni a megvonással :lol: Próbáld ki, hátha működik. Adjál neki szépen feladatokat, ha nem segit, akkor meg este fáradtságra hivatkozol, tudod, a szokásos női kifogás :lol: És hozzáteszed, hogy ha segitene, akkor biztos nem lennél fáradt! És tényleg, ha nem lennél fáradt, lehet, hogy még neked is több kedved lenne hozzá :roll: Na megint paraszt vagyok, mi? :lol:

És jó ez a takaró...ezt nem lehet pólya helyett a kiságyban használni? Ez túl meleg?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Móni, te meg ne szenyózzál már, ide vele muti azt a kosztümös képet, vagy pankrátor Andit ráduszitjuk :evil:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Én is itt!
A hétvége egészen jól telt, kutyakiállítás nem volt vmi nagy pukkanás. Mi nem vitttünk kutyust, mert nekünk maccs van, azmeg oda nem hiányzott.
Timi: nem mondod, hogy anyósék fürdőjét is te sikálod??? Vagy vmit félre értettem? Nem fűzök hozzá semmit. te tudod, hogy alakulnak a mindennapok, de vigyázz, mert természetes lesz, hogy minden rád hárul, aztán ezen változtatni utánna már nem tudsz.
Képekről jut eszembe. Sztem, engem apuka terhesen, nem szeret fotózni, vagy fogalmam sincs mi az oka, hogy 1 db kép készült eddig rólam :evil:
Természetesen,a gép mindig nálunk van ha megyünk vhova, de vhogy a kocsiban marad folyton.
Aranyos nagyon a levegőztető zsák (ugye ez a hivatalos megnevezése?)
Kaptunk Ádámnak egy pólyát, amiből ha kiveszem a bélést, takaróként funkcionál, 2 garnitúra ágyneműt, macis rácsvédőt, kötött sapit és hozzá kocsicipőt. Ollllyyyan édesek.
Ma végre elintéztük az apaságit. Van neve a gyereknek, juhééé.
Mostmár megváltozhatatlan, tuti fix névvel rendelkezik :lol: :lol:

Apukának ma van a szülinapja. Sül a gyümölcstorta. (nem vagyok egy nagy sütő bajnok, tehát nekem csak ez megy)
Gondoltam, veszek neki egy karórát, de nem tetszett neki az ötlet, mert ahhoz gyalogolnom kéne, és ne tegyem, mert a gyerek a legfontosabb, és különben se csináljak semmit ugyanezen okokból :evil:
Jutta, ismerős a szitu, legalább egy picit???
Jóvan, tény, hogy amortizálódok, de ennyire talán mégsem.
Ahogy telnek a napok, egyre inkább be van parázva, hogy szülünk.
Megkockáztatom, jobban fél, mint én :lol:
Hát, elég nehéz dió ez, hogy elfogadjunk-e segítséget szülés után.
Ha hazajöttünk a kórházból, anyós lesz itt egy darabig. Ellátja a háztartást, segít amiben tud. Csak félek, hogy ha már most ennyire hülye vagyok, akkor milyen leszek, és nem szeretnék megbántani magam körül senkit. A gyerkőcök, meg majd benevelnek minket, biztos mindenki nagyon jó anya lesz. Ne féljünk mááá!!!
Elképzelem, a topikunkat, milyen lesz, ha megvan minden baba.
Abból fognak állni a hozzászólások, hogy: most ezt jól csináltam-e, most vajon eleget evett-e. Andi, meg majd röhög rajtunk, pedig ő ikrezni fog :P :lol:
És, Ebinc merre is van? Régen nem jelentkezett.
Na, el . Folytatom a konyházást.

Kép
Kép
gabcii

Timi, a mi pólyánk is ilyen, perzse nem kókuszpólya, hanem egyszerű, mezei, és Shrek sem figyel benne. Én max a macskával tudnám demonstrálni, de azt azér mégse...

Kép
Kép
gabcii

Na, munka mára befejezve.
Elég is volt. A vérnyomim az egekben a mai naptól. :evil: :evil:

Marek:
köszi a képet a plédről. :)

Timi:
Neked is a pólyáról.. Nekünk is ilyen Shrek figuránk van. :)

Pólya:
nekem van/volt. Kaptam vagy 3-at, de én soha nem használtam. Nekem olyan nem is tudom, szval nem és kész. Főleg mivel Marci nyár eleji baba, így kínzásnak éreztem. Amugy pl. nálunk a h-ban nem is ajánlották, mert, h a mozgásfejlődésnek nem tesz jót.
Persze ebben is megoszlanak a vélemények, nekem nem szimpi. :)

Móni:
várom a képet a fehét gatyóról.
Nekem jelenleg 2 fehér gatyám, 1 farmer halász és 2 csípő 3/4-es szövet ( ebben járok dolgozni). oszt ennyi a készlet. De már ne is veszek. Bár ezeket már apuka gombolja, nekem nem mindig sikerül, szval necces, h kitart e... :shock:

Jut eszembe, szombaton leszállt a hasam. Nem korai ez még?? :shock: :shock:

Andi: nem irigyellek a sok vérszívás miatt. Nekem ugye ez a halálom, én eddig 1x voltam, nem is megyek többet. :wink:

Na, megyek Marcizni. :)

Kép
Kép
h@jni

Zsu
ez pólya,vagy milyen pólyára gondolsza akiságyba? :roll:

te,én azt se tusom mikor sexeltünk,szerintem lassan lesz két hete vagy már van is.Vagy én vagyok nagyn morc vagy elalszik :-)

jajj keményedik a poci,elne feljetsem a magne bét

Gabci
két oksa is van ,hogy én sikálok, az egyik ,hogy nem bírom elnézni,a amásik,hogy Majci néha ott pisil (ha a konyhába vagyok) a harmadik,jah ez már három ,hogy azaz igazság én most úg yérzme megtettem minden tőlem telhetőt és akkor most csak szintfenttartás kell.Azt azért ne hidd,hogy meglesz Bibike én meg sikálom a wcjüket,kénytelen leszek szembecsukni,ha úgy adódik.A másik,.hogy írtani akarják az állatokat ,mert nagyon dráa lett a takarmáyn ,na én ebben nem veszek részt inkább ennék földet minthogy elvágjam egy galamb vagy tyúk nyakát,amikor meg forrázzák,pörkölöik okádnom kell,yhogy abban aztán rám ne számítsanak.És most ezlesz a program napokig ,htekig ,mert rengetekg van ügyebár.

muti már Ádám cuccokat,ha te sem raksz fel,eküszöm nem rakok fel egy árva képet sem :evil:

neked már meg van mibe hozzátok haza?ruciba?
Vendég

Hajni
nekünk is van hagyományos pólya,de az nagyon meleg,vastag alig találtam meg benne Maját :-) abba hoztuk haza,de amint hazaértünk kicsomagoltam.nem szerettem én se.ez sokkal kisebb,könnyebb,majd meglátjuk
Vendég

Marci nem kalimpált újjszülöttként?

csak egyszer szívtak vért?ne má
Vendég

Timi:
ilyen kókuszpólyát én még nem láttam. Nekem az a sima hagyományos volt, meg az angol ( az sem jött be. )
Szval lehet, h ez nekemis tetszene. :)

Kalimpált? Mikor? Ezt nem értem. :oops:

Igen, 1x. Nálunk ugye úgy van, h
12 hét előtt: vércsoport,ellenanyag
15-6. hét afp
24 hét cukroterhelés
34. hét vércsoport, ellenanyag

Na, én 15 hetesen voltam akkor egybe vették le a vércs, ellenanyag, hepatitis, triplateszt meg amit kell...
terheléses cukor kimaradt, mivel ugye nekem próbareggeli volt és csak az újjam szúrták.
A 34 heteset meg kisírtam, h nem kéne, mert izgalmamban megszülnék. :) De mivel A poz. vagyok és doki szerint jól nézek ki, így azt mondta nem fontos. :wink:
De én tényleg rettegek a vérvételtől. Vagy elájulok vagy hányok, vagy mindkettő. Jobban félek tőle, mint a szüléstől. :oops: :? Bár, ahogy közeleg az idő ebben nem is vagyok olyan biztos. :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Hajni
hát az a fránya Moro reflex,amikor csak úgy felvágódnak a baba kezei és megijed tőle :-)

ehj ezt jól m,megúsztad
nekem volt az első:vércsoport,hepatitis,vérkép,toxoplazma
aztán afp:4szer
pajzsmirigyre egy
azóta egy vérkép
és 36héten még vérkép,ellenanyag

brrr
Vendég

Timi:
hát, én nem vettem észre ilyet, h felvágódott volna. :oops:
De ettől még lehet, h volt, mert sokszor sírva ébredt.

Na tényleg lépek, később még jövök. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Kép

Moro Reflex

A Moro Reflex egyike az anyaméhben kialakuló legelső reflexeknek, kb. a terhesség 5. hetében jelenik meg, és a Visszahúzódó Reflex-szel ellentétben, kifelé irányítja a figyelmet. Vészjelző és életmentő szerepe van. A baba ekkor még a tipikus embrió-tartásban gubbaszt. Még nincs izomzata, amivel el tudna futni a veszély elől, tehát minden stresszt okozó benyomásra megmerevedve, egész testével reagál.
Születése után, ha megijed vagy a legkisebb dolog is éri, úgy reagál e reflex első fázisában, hogy fejét, karjait és lábait hátracsapja, (amolyan „kisjézus” tartásba) és mély lélegzetet vesz, hogy azután a reflex második fázisában teli tüdőből, karjait és lábait kissé remegtetve, összekiabálja a világot segítségért.
Szakemberek szerint a bölcsőhalál egyik legvalószínűbb oka, hogy a két fázis között fennakadás keletkezik. Ilyenkor a Moro Reflexet egyes babáknál egy másik reflex jelenléte gátolja, amely által a második fázis, a kilégzés nem aktiválódik. Ez a reflex az ú.n. Fear Paralize Reflex, ami annyit jelent, hogy a rémülettől megmerevedni. Mint, amikor valaki jéghideg vízbe esik és eláll a lélegzete, vagy a nyúl, amikor ráesik a reflektor fénye, és mozdulatlanná válik. Az egyébként egészséges baba tehát minden látható ok nélkül „elfelejt” lélegezni.
Vendég

Hahó!!

Nem bánjátok ha dobok pár képet Meli új szobájáról??
Ha már többre nem telik tőlem!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Még hiányzik pár dolog....komód,egyforma ágytakaró-falvédő...de igy is szupi már!!! :D

Szerdán megyek dokihoz,remélem minden oké...megbeszéljük az nst-t is!!

Nekem a hátam és derekem estére teljesen kész van!!!! :(
Valamelyik nap már a földön fetrengtem,mert sehogy se volt jó!!! :?
Már várom a végét...

ancsi26

Timi, ez a reflex is valami horrorfilmbe illő...felcsapódik a keze meg a lába...jaj, ráz a hideg. :roll:
Neked miért csináltak 4x AFP-t????
Ja, én úgy vettem ki, hogy ezt a kókuszbigyót levegőztetésre használjátok. De akkor ez pólya vagy takaró helyett jó.

Hajni, ha te a vérvételtől elájulsz, akkor mit fogsz a szülésnél csinálni? Vagy ott a saját véredet nem látod? Mert ott gondolom van belőle bőven, meg egyéb dolgok is!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na, amíg eszek visszajöttem, gyerek elmuttyog. :)

Timi:
jaaa, ilyen nekünk is volt, de nem sírt miatta. :lol: Én azt hittem ilyenkor, h rosszat álmodott. :oops:

Zsu:
nem a vértől ájulok el, hanem extra rosszak a vénáim, így nekem 1 vérvétel átlag 40 perc. És kb 3 embert "fogyasztok" el.
Böködnek, vagy 50x semmi, megunják elkezdik csavarni, tekerni a tűt és ez az a pont mikor vagy lehányom, vagy elájulok.. :roll:
Amugy a tűtöl nem félek, csak a vérvétel a halálom... De ott sem a szúrás, hanem ez a tekerés-csavarás, meg mikor már 20x szúr mellé akkor már elég fájdalmas naaa...
Pedig oylan szépn látszik a vénám és mégse. Fene se érti. :?

Kép
Kép
h@jni

Zsu
dehogy.tök édi amikor így felvágódik a keze ,csak mindig felkeltette.
ez kókuszpólya :-) modern pólya :-)
kapaszkodj meg először 0,36 lett,bezony,aztán 0,43 majd 0,46 az már majdnem jó lett volna,mert nálunk 0,5 től jónak számít,de így keleltt menni genetikai uhra és kombinált,3 markeres vizsgálatra.Ott 0,76 lett asszzem,mind három mareker negatív lett szerencsére a baba pedig egy héttel kisebb volt ott is meg az itteni dokimnál is,ezért egy héttel visszaminősítették a akiírást is.ill. én akartam így.Mensi szerinte másfél héttel előrébb járok,uhkon hol kisebb hol nagyobb ez a gyerek,mindenesetre sok szeretettel várom szeptember közepétől :-)

nem feltétleenül ömlik a vér szülésnél,nekem alig folyt vérem :-)
Vendég

Hajni
Majci se sírt mindig ,de az elsőnapokba sokszor felcsapta a kezeit

pedig azt mondják a vékonyaknál könyebb vért venni,nekem az afpnél cseszték el a vérvételt.tudtam már akkor hogy átkozott egy vizsgálat
Vendég

Na csajok, én lépek. Már csak 4 napot dolgozom, aztán pihi, hipphipphurráááááá!

Jók legyetek, szép estét és pisijáratmentes jó éjt mindenkinek!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi! Most aztán nézelődhetsz, mert én is dobok képet a cuccokról! :wink: (Magamról még nem tudok, mert nincs még föltöltve! :oops: Kosztümös meg nem lesz! Megmondtam! :lol: )
Kép
Kép
Éljen Disney! :wink: :lol: (A kiságyra a forgó is Disney! Mit csináljak, az teccccet? :oops: )
Kép
Ezek lesznek a fali díszek...
És mielőtt megkérdezitek... az ágytakarónkon látható a zsibvásár! :wink: :lol:

Kép
ermoni

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukk, hogy lejelentkezzem: élek!

Nem ám eddig melóztam, csak a szomszéd kiscsajt pesztráltam du.
Ari volt, szerencsére nem a hisztis napját fogtam ki!

Móni, jók a cuccok!

Timi, ha engem ennyiszer megszúrnak... én 3x voltam eddig, és még jön egy... ja és én szimplán ájulok tőle, nem kell ehhez olyan horrorsztori mint a Hajnié!

És hogy milyen szülők leszünk, hát ezen már késő aggódni! Valahogy csak lesz! :wink:

Gabcii, hát hogyne lenne ismerős a jelenet, édes! Hidd el, csak a téged / titeket félt! Persze amikor neked kell a seggeden csücsülni egész nap emiatt, akkot azért nyűgösebb a dolog... :roll:
Én a házassági évfordulónkra nem vettem semmit, hiszen nem mehettem el, de mondtam neki, ő se vegyen így. Én csináltam vacsit (életem első túrógombóca- kicsit szétfőtt :oops: ) , ő hozott virágot és jó volt! :lol:

Zsu, csak nem? Ez a hét az utolsó? Éljen!!!

Móni ezeket a falra izéket hol szerezted be? És hogy rakod a falra?

Jutta

KépKép
jutta

Hello Jutta!
Ezek a fali dekorok nagyon jó kis dekor gumiból van (vagyis könnyű és könnyen tisztítható), igazából a csomagban is (az egyikben a három bárány, a másikban ormányosék voltak) van kétoldalú ragasztószalag. Én is így gondolom, mert nem csinál így akkora kárt a falban!
És hogy hol vettem? Boltban.... :lol:
Miskolcon van egy hatalmas baba áruház (3 szint!) és hogy hogy nem a hétvégén útba esett! :lol: Mintha egy kicsit occsóbb is lenne, mint itt Pesten néhány bolt! Vannak saját márkáik! A képen látható pl. a mályvaszínű polár pléd! Az olyan puha finom, hogy én is elfogadnék egy olyat! A maci a jelképük!

Kép
ermoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?