Sziasztok!
Terhesség alatti hülye kérdések: Nyár elején egy rég nem látott távoli ismerős ránézett a hasamra és megkérdezte: " A tiéd?" Nem tudom mit akart a szerencsétlen ebből a hülye kérdésből kihozni, de én azt hittem viccel és azt válaszoltam: " Nem, a szomszédasszonyé, csak lehoztam levegőzni...". Erre úúúúúgy nézett rám, mintha én lennék megzakkanva...Hát, nekem ez volt a legostobább kérdés, ami elhangzott...
Dimet!
Tündéri a kis Zsuzsi! A szülésed pedig irigylésreméltó...( Én meg lehet, hogy ezzel a 3. babával is fél napot vajúdok...
)
Robcsi!
Még mennyire hogy van olyan, hogy lapos a görbe, pedig igenis vannak fájások! Mandalával már írtunk erről...mindkét gyerekemmel úgy jártam, hogy az órák óta tartó rendszeres 4-5 perces fájásokból szinte semmit nem jelzett a gép. Balázsnál haza akartak küldeni, hogy ezzel még akár 1 hétig elhúzhatom, közben már 5 órája erős fájásaim voltak. 5 óra múlva meglett Bazsó...
Viki!
Engem kikészít a "még fent van a hasad, egyhamar nem fogsz szülni" szöveg. Megint a saját 2 terhességemet kell felhoznom, de nekem mindvégig annyira fent volt a pocim, hogy a tenyerem nem fért be a cicik és a poci közé még a szülőágyon sem. Most talán egy kicsit lejjebb van az eddigiekhez képest...
Mamiblue!
Ha a baba nagyon besárgulna, csak akkor kell elkezdeni adni az
Aconitum nevő bogyót. Gyermekorvosunk ajánlotta, aki homeopátiás orvos, saját unokájával is szedette a menye a kórházban.adagolása attól függ, hogy milyen potenciájút tudsz beszerezni.D4 : 3*1, D6: 2 *1, D10 : 1*1. Ne a Boiron cég által forgalmazottat vedd, mert az nagy szemű és feloldani is nehéz. Az apró szemű könnyen oldódik, a doki néni azt mondta pár csepp anyatejet fejjek ki pohárba vagy kanálba, abba tegyem az 1 szem bogyót és úgy adjam a babának. Ha még nincs tejcsink forralt víz is jó, vagy akár a picur nyelve alá betenni azt a pici golyót, rögtön szétolvad. Még én sem próbáltam újszülöttnek beadni, nem tudom hogy fog működni.De beszéltem egy anyukával, aki adta a babájának, aki a tanácsolt módon.
Dincuska, Márkanyuka!
Köszönöm a tippeket, lehet, hogy legközelebb ha Szegeden járunk összeírom, hogy milyen bogyók kellenek és megpróbálom ott beszerezni. Itt egyébként elég tájékozottak a gyógyszerészek homeo bogyó-ügyben, de hiába ha soha sincs raktáron ami kellene...
Huni!
Én már nem bánnám, ha az én kispasim sértene meg engem így. Ő állandóan velem akar aludni, azt is nehezen értem el, hogy ne kelljen mellé bemászni az ágyba, amikor elalszik. Nagy nehezen belement, de a szobában kellett maradnom, amíg elalszik. Ez volt a következő lépés, hetekbe telt, mire a szobából kiengedett. Minden nap elmondja, hogy mellettem szeret elaludni,úgy, hogy fogja a kezem. Ehhez éjszaka is tartja magát, amikor megjelenik a szobánkban és bemászik közénk, megfogja a kezem és alszik tovább. Imádom...! De hogy mi lesz, ha megérkezik a hugi...?