Új privát üzeneted érkezett!

Ma olyan jót pancsolt a jány kinn a medencébe. Már nagyban nyomjuk ám! :mrgreen:
Dobok fel ide is képet, meg majd a yahoora is.

A képek nagyon aranyosak mindenkiről.....

Éva: Láttam Te is tettél fel a yahoora. Szépek vagytok!Rég jártál erre.

Liberós virág:
Még sehol semmi, pedig írtam nekik reklamáló mailt, de nem is válaszoltak. :twisted:

Jajj, Kernico: Ha van még felesleged ilyen figurákból még jó lenne Fanninak is az anyuszkóka. mert könyvünk az van. Virág nincsen, és ahogy elnézem lehet nem is lesz... És akkor még tán erre a nyuszkókára beneveznénk mi is.
Vagy akinek van felesleg, szívesen venném. Köszike.

Kép
zsuzsu74
 
 


Nyugodalmas jó éjt mindenkinek.

Kép
zsuzsu74
 
 


Tinu!Köszönöm,hogy elküldted a képeket!Ma csináltam rizspépet banánnal,és mivel kicsit sok lett,eltettem holnapra.Biztos nem lesz semmi baja!

Ma evett Martinka először spenótot, és ízlett Neki,legalábbis sok anyatejjel.Úgy örülök, hogy végre eszik főzelékeket!Tegnap is bevágta a krumplit kevés répával,vmelyik nap meg a brokkolit!Bocs ,hogy így leírom,lehet,hogy senkit sem érdekel,de örülök neki!!

Hú, én már volt,hogy rászoltam egy mamira az utcán,hogy ne fogdossa a gyerekemet!!Nem értem,miért kell megfogni,miért nem elég rámosolyogni.A játékaihoz is hozzá akart nyúlni, úgyhogy mondtam Neki,hogy az meg mindíg a szájában van.Aztán úgy láttam,még ő sértődött meg.Na, szép!
Vendég
 

 
 

Roni nagyi!Nagyon édesek ezek a képek is!!Megint milyen figyelmes voltál!

Niki:szép kis szandált vettetek Daninak!Feladtad már rá?Mit szólt hozzá?Nem nézett,hogy most mi van a lábán,eddig ilyen nem volt ott? :D :D

Mági!Olyan gyönyörű Annababa!Az a mosoly!!
Vendég
 


Sziasztok,

Alexa,
Feladtam már Dani lábára, sőt, amikor a boltban felpróbáltam, ott ugrott a majom a vízbe... kicsit sírt, mert beszorította a lábát az ellenkező irányba, mint ahogyan egy cipőt kellene felveni, de végül sikerült. Ráállítottam, és nem értette, hogy mi van.
Azt ugye tudtuk, hogy ha fogom a két kezét, akkor járkálunk. Erre ott mintha odaszögezték volna a lábát, nem értette, hogy miért nem válik el a talpától a talaj. Kb egy délután kellett neki, hogy megbarátkozzon a gondolattal. (ez nem azt jelentette, hogy rajta volt egész délután, hanem hazamentünk, ott levettük megnézte, megkóstolta) utána megint ráadtam, és estére elindult benne.Ma délelőtt viszont, én szerintem, a mezítlábazása volt furcsa az eddigiekhez képest, olyan furán ment. De délután voltunk a Margitszigeten, és ott annyira jó pázsitfüvet találtunk, ott mászkáltunk mezítláb, és minden a régi volt, szinte repült, mikor meglátta a színes virágokat.:)))
És ha ráadom a cipőt akkor sem sír, bár nem segít még a lábfejtartásával.:)))


Kiscsikó, Noémi és Niki,
Boldog hófordót kívánok Ádámnak, Veronikának, és Kiarának!!!!


csernusn
 
 


Ja akartam mindenkinek írni, hogy a Liberós csajszi szabin van a héten meg a jövőhéten. Egyik Barátnőm ott dolgozik és Ő mondta. Sajna megsürgetni ő sem tudja őket, de mondta, hogy kb egy hónap után postázzák. Meg azt is hogy a posta is sokszor ludas, mert van, hogy elvesznek a csomagok...
Én junius 21-én adtam fel.:((((

De mi az a nyuszis? ahhoz hány matrica kell? Én a virágra és a könyvre küldtem el végül.

csernusn
 
 


Mági, jó az etetőszéketek, és Anna annyira szép baba. Jó lesz Daninak párul, tartogasd.:)))

csernusn
 
 


Sziasztok, jo reggelt!

Nika,
Ahogy Niki mondja, 6 ora az idoeltolodas :) , vagyis hat oraval "korabban" van nalunk mint otthon.

Kanallal eves,
Ahogy nezem Levi nem erti meg a kanal, a szaja, a tanyer es a benne levo kaja kozotti osszefuggest. Legalabbis nem ugy ahogy en, vagyis nem probalja meg mindenaron betenni a szajaba a papis kanalat, annal inkabb mas helyekre :) .
Azt hiszem addig fogom en etetni, amig mar egyedul is kepes lesz ra.

Magi,
Normalis, hogy a tiszta kez fontos neked. Nekunk is megsertodott mar egy baratunk, aki megerkezett hozzank es rogton tapperolni akarta Levit. Mi mindig nagyon kedvesen kerunk meg mindenkit hogy mosson kezet mielott nekiall babazni, es meg senki sem ragott be ezert rajta kivul. O inkabb nem nyult Levihez es eleg hamar el is ment. Kellemetlen volt, de asszem nem nekem kell rosszul ereznem magam emiatt.
En a dokinal aggodtam regebben, hogy egyszer csak bejon hozzank o vagy egy nover es ki tudja kit vizsgalt elottunk, mosott-e kezet stb. Aztan felhomalyositottak, hogy nyugodtan meg lehet kerdezni, hogy mostak-e kezet, vagy meg lehet kerni oket, hogy mossanak itt kezet es akkor senkinek semmi oka az aggodalomra. Azota mar a dokink is tudja, hogy nekem ez fontos es mindig ahogy bejon ujra kezet mos.

Valogatos baba?
Nem tudom otthon ezzel kapcsolatban mi a gyakorlat, de itt azt ajanljak, hogy minel tobbfele etelt kostoltassunk minel tobbfele kombinacioban (persze egyszerre csak egyet lehet bevezetni). Minel tobb izzel talalkozik ugyanis a baba, annal tobbet fog ismerni es kevesbe lesz valogatos. Valamint hogyha valami nem izlik neki, akkor tegyuk felre es probaljuk par nappal kesobb megint. Akar 10-15 proba is belefer. Nekem ez -bar meg csak 7 etelt vezettunk be- eddig bejott. A repa Levinek nehez eset volt, de most mar szereti.

Kernico,
Olyan rossz olvasni, hogy Kiara milyen beteg volt. Remelem most mar teljesen rendbejott a kicsi. Ilyenkor ugy orulok, hogy nekunk meg nem volt ilyen...

Anekirt,
Nalunk a negy felso fog kijovetele nem viselte meg ugy Levit, mint a harom also. Lehet ez is babafuggo...

Momi,
Horror amit irtal Ricsirol. Azota ahogy olvasom mar tulvagytok a nehezen es jobban van a kicsi. De azert tovabbi jobbulast a kicsi Ricsinek es sok-sok gyogymosolyt, gyogysimit, gyogypuszit!!!

Ejjeli letszamellenorzes,
Nalunk is igen gyakori mostanaban, sokszor kelt Levi. Hulla vagyok. Ami meg erdekes, hogy eleg gyakran elofordul, hogy azert kelt mert "csapdaba esett". En nem tudom, hogy ebren vagy almaban kezd gyakorlatozni, de elobb utobb az agy egyik sarkaban kot ki ahonnan mivel csak oldalra es hatrafele tud kozlekedni, nem tud kijonni. Rendszerint ott talalom ahogy negykezlab kuzd es kozben nyekereg. Valakinel volt mar ilyen?

Ilgya,
Micsoda csudajo kis pasi a te Davidod!!!
Igen a baranyhimlo oltas itt benne van a kotelezokben. 12-18 honap kozott ajanljak beadni.
De, mar leengedtuk 2 fokozattal Levi agyat es nekem mar igy is eleg nehez lehajolni es kiemeleni a kis 10 kg-os csomagomat... De ezek szerint te meg melyebbre hajolsz Rekaert.

Futyi,
Levinek meg nem tunt fel hogy van futyije, igy nem is nagyon markolassza. Egyenlore :) .

Hason alvas,
Nem tud hason aludni, mert nem teszi le a fejet.

Az unneploknek boldog hofordulot!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Sok boldogságot Ádám, Veronika és Kiara!!

Amúgy jó reggelt mindenki! Van valami gyors házi gyógymódotok torokfájásra és enyhe náthára? Hőm 37,7 és Petra még szopizik. Jaj, el ne kapja. Azt tudom, hogy ha lázam lesz, szopi nincs.. :cry: :cry: :cry: :cry:

omr
 
 


Alexa: engem érdekel, hogy ki mit mikor ad enni a babájának. :wink: Most ez a legérdekesebb projekt nekem. Mindig gondolkozom, tervezgetem, hogy akkor holnap mit adok enni Tüncinek. És szeretek vele pepecselni. Van, hogy 1 órát csinálgatom a kaját neki. BÁr lehet, hogy a 2. gyereknél erre már nem lesz időm. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Omr: ki mondta neked, hogy ha lázad van, akkor nincs szopi? :shock: Én úgy tudom, hogy ha beteg vagy, akkor is szoptathatsz nyugodtan. Én szoptattam is lázasan. És nálunk Tünci sose kapta el a nyavalyáimat. A szopi állítólag véd. Házi gyógymód: forró tea. Emlékszem, nekünk anya kétféle teát adott, mikor gyerekek voltunk - hagymateát és hársfateát. Nem tudom, mikor melyiket kell. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Szia Tinu!
Ja, engem is érdekel. Te eddig miket adtál Tündinek? Felsorolod nekem?

omr
 
 


Sziasztok!
[b]

Rena![/b] Szoptathatsz betegen is,mert az anyatejen nem megy át semmi baci.Lázasan azért nem szabad ,mert felmelegszik a tejci is a szervezeteddel együtt,és túl meleg lesz a babának, elronthatja vele a gyomrát.Csillapítsd a lázat,pl.Algopyrinnel, és nyugodtan szoptathatsz. Torokfájásra van homeopátiás bogyó,HOMEOGENE 9 a neve, nekem már többször segítet.Csak amikor szeded,a mentolos dolgokat kerűlni kell.Ha nem segít semmi, penicillin tartalmú gyógyszert lehet szedni,de ezt a doki úgy is tudja.Persze erre ne kerüljön sor!Jobbulást Neked!
Vendég
 


Rena: őszibarackot, almát, meggyet, krumplit, répát, rizspépet. Almát párolva és reszelve nyersen is. Kb. ennyi. De pár nap múlva kipróbálom a gesztenyét is. Meg beszerzek céklát és üveges sütőtököt is és akkor mindent kipróbálunk, amit a táblázat szerint adhatok Tündérnek 6 hósan.
Ja, viszont fogalmam sincs, mi az a Sinlac? Mondjátok már el nekem!

Kép
Kép
tinu
 
 


Alexa: hát én nem vettem észre semmi különös hatást TÜncin, mikor lázasan szoptattam... Ja, és az Algopyrinre rá van írva, hogy szoptatás alatt nem ajánlott... Mondjuk én is bevettem egyet éjjel egyszer, mikor nagyon fájt a lábujjam, de akkor én reggel nem szoptattam - a Lidocain miatt, hanem csak korábban lefejtet adtam.

Kép
Kép
tinu
 
 


Nekem már a kórházban adták az Algopyrint a gátsebre, ott mondták,hogy lehet szedni, ezért mertem ajánlani.Rena, a gyógyszertárban biztos segítenek!
Vendég
 


Köszi Alexa, ezt a homis bogyeszt kipróbálom. Amúgy Panadolt szoktam bekapkodni ha fáj valami, a torkomra meg tantum verdét de az semmit nem ér. Azt tudom, hogy betegen szoptathatok, volt ebben részem,mikor manó 7 hetes volt, de aztán csak elkapta ő is, pedig maszk is volt rajtam. Sztem nem tőlem kapta el, hanem mindketten a sógornőm lányától. Aztán lázas lettem, kapott a fagyóból tejcsit én meg a lefejtet kidobtam. Most viszont már nincs a fagyóban tejcsi!! :cry:

omr
 
 


Lányok!

Lehet lázasan szoptatni!!!!!!! Semmi baja nem lesz a babának, a melegebb tejtől sem. Csak mindenkinek a saját érdeke, hogy csillapítsa a lázát.
Ráadásul jó is lehet a szoptatás ilyenkor, mert ha valamilyen kórokozó van az ember szervezetében, akkor rögtön az immunanyag is elkezd termelődni, amit a tejen keresztül a baba is megkap, és így esetleg a betegséget nem is kapja el.
Ilyet többen is tapasztaltunk (pl. Kataa is).

Rena!

Éppen ezért ki ne öntsd a tejcit, hisz épp a mostaniban lesz benne az immunanyag a mostani betegség ellen!!! És ne adj fagyasztottat, vagy semmi mást. Szoptass!
Fogyassz elegendő folyadékot, csillapítsd a lázadat.
Ha netán dokihoz kell menned, és ő gyógyszert adna, akkor is szólj neki, hogy szoptatsz és írjon olyat!

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Alexa! Amúgy otthon vagy az ilyen homeo bogyókban? Migrénre nincs valami spéci szer? Már a tejszaporító Urtica urensnél letettem a voksom a homeopátia mellett.!

omr
 
 


Sziasztok!

Boldog hófordulót az érintetteknek! :-)

Mi hétvégén voltunk mind a két nagyinál. Vasárnap anyumnál voltunk ott hagytuk két órára Lidit, míg megnéztük HP-t. Hát Lidi két órán keresztül üvöltött. :-) Szóval anyu nagyon örült mikor visszaértünk a moziból. Mikor visszaértünk akkor Lidi aludt majd mikor felkelt akkor meg semmi sírást nem volt.

HP -ben csalódtam. :-( A könyv ezerszer jobb. A filmből kivannak hagyva részek, vagypedig teljesen másképp vannak benne a történetek mint ahogy levan írva.

Lidi mostanában nagyon utálja a járókát. Üvölt ha csak belerakom. Dehát muszáj néha beletenni mikor pl kaját melegítek, stb. De olyankor meg az jut eszembe, hogy na mit gondolhatnak a szomszédok, íyg van, hogy a kezemben van és úgy főzök.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Omr, migrénnél tépd a hajadat. Mármint fogj össze nagyobb csomót és kezd el húzkálni. Csak finoman. Nekem ez bevált. Serkenti a vért.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Rena!
Hát,igen, az ember (és az asszony :D ) abban reménykedik,hogy megússza ezeket a betegségeket legalább addíg, amíg ilyen pici a gyerkőc!Martinka 2 hetes volt,amikor sógornőmék kisebbik lánya pont itt nálunk lázasodott be, amikor babanézőbe jöttek!Hú,volt is para!Szerencsére megúsztuk!Ja,a homis bogyó átmenetileg felerősítheti a tüneteket,ne lepődj meg!

Tinu!Ügyes ez a lányka, hogy így eszeget!A gesztenyét hetekkel ezelőtt próbáltam én is, de nem ízlett Neki.Lehet,hogy mostmár elfogadja.Ugyanez van a sütőtökkel is.Pedig az édes!Még most is sok anyatejjel készíted az ételeket Tündérnek
,vagy már csökkented a mennyiséget?

Tényleg,én sem tudom mi az a Sinlac!

Martinka megint nyügi volt az éjjel!Jó lenne,ha hamar kibújna a fogacskája,ha az a baj!!
Vendég
 


Sziasztok,

Látom a kipróbált ételekről van szó, így elmondom, hogy nálunk Dani egyre több mindent eszik.
A spenótos krumpli frissen bejött (fél üveg) de másnap már nem annyira, akkor már nekem sem tetszett.
Ezen kívül evett már céklát, paradicsomot, répát, fehérrépát, salátát (utálta), tököt.
Gyümiből, alma, bari, meggy, banán, körte más gyümi nem jut eszembe.
Tejtermékekből, sajt, túró,kefír, joghurt.
És már evett kenyérvéget, péksüteményt, pufit, babapiskótát, kukipelyhet.


Algopyrin. Mikor mellgyuszim volt és lázam, a doki nekem is ezt mondta, hogy szedhetem.

Kérdés,
Szerintetek pelenkafutártól rendelni milyen, próbálta már valaki azokat a pelusokat?

csernusn
 
 


Bocsi mindenkitől, ezt a meleg tejcit és gyomorrontást a védőnő mondta,azért írtam én is.Csak jót akarok.

1-2 homeós szert ismerek csak, migrénre sajna nem tudok ajánlani.
Anyukám vett a múltkor egy könyvet a patikában,amiben le van írva,melyik szer mire való.Lehet,hogy megszerzem én is.
Vendég
 


Beszti! Nekem ezt a gyerekorvosom mondta, hogy lázasan ne szoptassak, mert a lázkeltő anyagok átjutnak a tejcsin és Petra is lázas lesz. több mint 25 éve orvos. most akkor mi az igaz?
A háziorvosom sajnos sötét mint a vakablak. A mindszenti (régi orvosom) sajna messze volt, ezért bejelentkeztem az itteni körzetihez,aki Semicillint írt fel, pedig mondtam, hogy szoptatok. Na anyukám hozta is a mindszenti doki által felírt normális gyógyszert aznap délután!!

omr
 
 


Niki!A céklás kajót hogy készítetted el Daninak?Azt én is kipróbálnám!Gondolom itt is a főttkrumpli az alap.
Vendég
 


Niki, én anno rendeltem a pelenkafutártól. Nekünk nem vált be mert Lidinek nem a mérete volt. Pedig a méret szerint jó volt de csípőben nem volt jó neki. Viszont a sógornőmék csak ilyet használnak régóta.

Mi már ettünk: sárgarépa, fehérrépa, cukkini, brokkoli, krumpli, sütőtök, borsó, rizs, most lesz majd spenót, sóska.
Gyümi: körte, aszaltsárgabari,alma, banán, őszibarack, meggy, most majd megpróbáljuk a szederlét.
ízesítéshez használtam: fahéjjat, köménymagot, most majd vöröshagymát fogok.

Beszti, légyszíves írd le a véleményedet az autósülésekről, hogy mire kell figyelni, melyik a jó. Tudom egyszer leírtad, de sajnos nem találom az oldalt. Ja és hogy érdemes-e használtan venni vagy inkább ne.

Éjszakákkal, hogy álltok? Nekünk borzasztóak. Nagyon sokszor felsír Lidi. Persze kikell venni két kört kell tennem majd visszaalszik de ha csak simizem a kiságyban nem segít.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Rena! A Semicillin az jó!! Penicillinekhez tartozik, attól semmi baj nem lesz!Én már a terhesség alatt is szedtem, 2x. Először a 20.héten,aztán a 38.-on.Sajnos tüszős volt a mandulám,mindkét alkalommal, és nem segített akkor más.
Vendég
 


Köszi Antekirt! :lol: Múlt héten mikor migrénem volt Petra pont ezt a gyógymódot alkalmazta rajtam. Lehet,hogy tud valamit?? Lefeküdtem mellé a hempergőjéhez, odakúszott a fejemhez és elkezdte nyomkodni, aztán húzni a hajam és vigyorgott. Nem lettem rögtön jobban, bár már aznap elmúlt a fejgörcs.

Kaja szempontjából Petra ezeket kapta már: alma, őszi és sárgabari, körte (lében), meggy, répa, krumpli, sütőtök (bébikajcsiban)

omr
 
 


Alexxa, a Semicillin az baromi erős antibiotikum. Azt talán nem kéne most szedni mivel az átmegy a tejbe.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Niki:
Nekünk szerintem olyan pelusunk van és szeretjük. Bevállt a kezdetek óta szinte. Igaz nem a futártól vesszük, hanem a boltban. És először meg a börzén jutottunk hozzá. Eddig nem volt gond vele. Ami bajokat írtatok anno a nevesebbekről az itt is biztos előfordul, de nagy átázások nem voltak. Én ajánlom ha az amire gondolok. Akiknek van boltjuk is.

Kép
zsuzsu74
 
 


Alexa! De szoptatás alatt nem szedhető, rá van írva!
Na mindegy. Most iszom a gőzkamra teát, eszek 500 mg-os C-vitamint és várom a homeo bogyót. Petra már elaludt 9-kor, pedig 3/4 8-kor kelt. Front van??

ÚÚ! Autósülésekről jut eszembe! Ki linkelte anno be a német oldalt? Légyszi légyszi megint linkelje be!!

Most megyek főzök valamit, aztán sztem ledőlök. Majd jövök.

omr
 
 


Rena!A homeopátiás szerekről biztos találsz leírásokat itt az interneten is!
Vendég
 


Rena: attól, hogy 25 éve orvos, még nem jelent semmit. :? Az a kérdés, hogy mennyire halad az új dolgokkal. Azért fejlődik az orvostudomány, változik a szemlélet. Azért vannak a továbbképzések. Ha valaki 25 évvel ezelőtt megszerzett egy diplomát, az nem jelenti azt, hogy ma is naprakész a tudása. Nem akarom hitelteleníteni az orvosodat, de ha számomra az lenne a kérdés, hogy szoptassak-e lázasan, vagy pedig tápszert adjak, akkor az előbbit választanám. Főleg, hogy egy nátháról van szó, hanem valami komolyabb betegségről. Mondjuk én a náthától nem szoktam belázasodni... De neked se olyan bazi nagy a lázad ám! Szóval szoptass csak!

Kép
Kép
tinu
 
 


hanem helyett nem :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,
nagyon köszönjük mindenkinek a köszöntéseket, Roni nagyi édes a kép nagyon!!!!!!:-)))

Majd még jövök és olvasok is, de nem volt jó a net és Ádám egyedül van a másik szobában, úhogy rohanok, mert konnektor veszély van:-))))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Alexa és Rena!

Őszintén nagyon szoporú vagyok, hogy védőnő és orvos szájából ilyet hallottatok.
De egyetértek Tinuval, pont az nem biztos, hogy előny, hogy valaki 25 éve orvos. Mert nagy kérdés, hogy képezte-e valaha magát szoptatásilag, vagy csak azt ismételgeti, amit ő jónak tart, de már akkor sem volt igaz, amikor először mondta egy kismamának. :(
De hogy ne csak az én véleményem (tudásom? :D) legyen érvként:

http://www.lll.hu/szfuzet/beteg_anya

De ezek pont a tények és tévhitek közül valók az LLL lapról:

13. Az édesanyának fel kell függesztenie a szoptatást, ha elkapott valamilyen fertőzést
Nem igaz!

Nagyon-nagyon ritka kivételektől eltekintve a szoptatás nemhogy kárára lenne a babának, hanem éppen hogy az védi meg őt a fertőzéstől. A legtöbb fertőzés cseppfertőzés útján terjed, és a kórokozóval a csecsemő valószínűleg már azelőtt találkozott, hogy az édesanyán megjelentek a tünetek. Mivel az édesanya specifikus ellenanyagokat termel az adott vírussal vagy baktériummal szemben, amelyeket a tején keresztül a kisbaba is megkap, a legtöbb esetben a gyermek meg sem betegszik vagy ha mégis, sokkal enyhébben, mintha nem szopizna.

15. Lázas anya nem szoptathat
Nem igaz!

Ennek a téves tiltásnak a legnevetségesebb indoklása mindezidáig ez volt: ” a lázas anya azért nem szoptathat, mert leforrázza a baba torkát”. Vajon mennyire lázasnak kell lennie az anyának ahhoz, hogy a teje olyan forró legyen, amivel leforrázza a baba torkát???!!!
Az ellen a kórokozó ellen, ami az édesanya lázát okozza legjobban az anyatejben lévő specifikus antitestek védenek. Kár lenne ezektől megfosztani a csecsemőt!

16. Ha a baba hány vagy hasmenése van, fel kell függeszteni a szoptatást
Nem igaz!

Gyomor-bélrendszeri fertőzés esetén a legjobb gyógyszer az anyatej. Még idősebb csecsemő esetén is jól teszszük, ha inkább a többi ételféleség adását függesztjük fel, és a szoptatást szorgalmazzuk.
Az anyatej könnyen emészthető táplálék (nem úgy, mint a tehéntej!), betegség esetén is biztosítja a baba számára a tápanyagokat és a megfelelő folyadékmennyiséget. A benne található ellenanyagok segítenek a kórokozó lekűzdésben, a szopás pedig megnyugtató, vigasztaló, fájdalomcsillapító hatásánál fogva megkönnyíti a beteg gyermek számára ezeknek a nehéz napoknak az átvészelését.

17. Ha az anya gyógyszert szed, nem szoptathat
Nem igaz!

Nagyon ritkán fordul elő olyan helyzet, amikor az édesanyának olyan gyógyszert kell szednie, ami mellett nem szoptathat. Csaknem minden gyógyszercsoportban található olyan alternatíva, ami összeegyeztethető a szoptatással. Mielőtt az orvos gyógyszert ír fel, komolyan mérlegelnie kell a baba nem-szoptatásából származó hátrányokat mind a babára, mind az anyára nézve, és lehetőség szerint olyan orvosságot kell keresnie, ami mellett a szoptatás folytatható.

Gyógyszer: nem az a lényeg, hgy átmegy-e a tejbe. Mind átmegy a tejbe valamilyen mértékben. A homeós szerek is. Az orvos feladata az lenne, hogy eldöntse, hogy melyik az, ami az adott betegségre a legjobb az anyának, azzal együtt, hogy a babát is figyelembe veszi. Én legutóbb Maripent kaptam (tüszős mandulagyulladásom volt, Simon nem kapta el).

Rena!

Egyébként vannak "lázkeltő anyagok"? :D:shock:

Ante!

Ok, picit később megpróbálom összeszedni a gondolataimat.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti! Köszönjük szépen amiket írtál!
Vendég
 


Egyébként a "felmelegszik e tejci és elrontja a baba a gyomrát" még nem hallottam.
Ugyanakkor logikátlan. Hisz mi sem mindig ugyanolyan hőmérsékleten esszük a levest. És még nem is 1-2 fokról van szó, mint a láznál (érdemes belegondolni, hogy az emberi láznál a normális állapot (37 fok) és a magas láz (40 fok) között mindössze 3 (!) fok van).
És aki hamit ad a babának, az mindig leellenőrzi, hogy fokra pontosan ugyanannyi legyen? Én nem hiszem... Csak azt ellenőrizzük, hogy ne legyen forró, hanem kellemes, fogyasztható hőmérsékletű, nem? Érzésem szerint pár fok különbség bármikor előfordulhat. Okoz ez gondot a babának?

Alexa!

Nagyon szívesen! :):)
Nem tudálékosságból írtam ám, hanem pont azért, hogy legyetek ti okosabbak :D:D szoptatásból a dokinál és védőnőnél. Rengeteg tévhit kereng sajnos, jó ezeket tisztázni.

Beszti
beszti
 
 


Tinu!
Én nem is írtam egy szóval sem, hogy lázas vagyok, csak hogy remélem nem leszek az. :)

Beszti!
Köszönöm az írást, nekem is szimpibb ez a felfogás!!
Egyébként a gyerekorvosomon eddig azt láttam, hogy nagyon felkészült. Most is odavolt továbbképzésen, naponta kinyomtatja és megtanulja az e-mailjeit, stb. Ő is azt mondta, hogy betegen is szoptassak, csak a lázzal kapcsolatban volt a fent említett eltérő véleménye.
Na mindegy, jobban érzem magam, sztem nem lesz itt láz. Most tartom a 37,7-et, ami lópikula. :)

omr
 
 


Jók amiket Beszibelinkelt.:)

Ja tényleg mi már ettünk Rizst is, meg kukorica darát, meg csirkét és pulykát. Meg néha jégkrém fagyi, tölcsér és tejszínhab befigyel, persze csak az ujjam hegyéről:)))

Alexa, céklarecept:) A céklát megpucolom, felkockázom és jól megfőzöm.(a jól megfőzéstől lesz édesebb szerintem) utána turmixolom és megy a babahasba.:) keverheted krumplival is, de mi így simán ettük.

csernusn
 
 


Sziasztok!

Megint csak kicsit jöttem:

Köszönjük a köszöntéseket! És minden hófordulós babónak szintén nagyon boldog hófordulót kívánunk! (bocsi, ha nem név szerint most)

Szoptatás: Nekem is gyulladt be a mellem, 39 fokos lázam volt, és szoptattam, doki is mondta, hogy lehet. Nem lett lázas.
Most én is elkaptam a múlt héten ezt a vírust, amit valszínű te, Rena (majd jön a hányinger és fejfájás is 3 napig, ha ez az) és szintén szoptattam. Semmi baja nem volt, én Kiarától kaptam el, de ő gyorsabban is gyógyult. Szerintem ezen a tejcsi is segített. Őt mindenképpen védi az anyatej, és segít is neki gyógyulni, ha van valami, nem árt.
Gyógyszert meg azt mondták nekem, hogy próbáljam meg olyannal csökkenteni a lázam, amit szabad szedni szoptatás alatt, vagy ha nem megy, akkor szedjek be nyugodtan Algopirynt, és közben is szoptathatok. Nem lesz baja tőle.
A szoptatást én is úgy tudom, hogy semmilyen ilyesmi dolog miatt nem kell felfüggeszteni.
Én voltam már párszor beteg, mióta itt a csajszi, de ő még most volt először. Szóval nem lett beteg tőlem eddig, és most meg én kaptam el tőle.

Tali: Mindenkit megnyugtatok azért, nem viszünk bacit a talira, ez tuti, már szombaton gyógyultak voltunk. Ma megyünk a csajjal kontrollra, hogy papírunk is legyen róla! :D :D

Cipő: Kiarán már eddig is volt cipő, hogy szokja. Igaz, csak ilyen kis kocsicipő, ha mentünk valahová, de már legalább megszokta, és nem akarja levenni magáról csak néha. Persze azért még mindig izginek találja, és nézi, meg tapizza, de sírni szerencsére soha nem sírt tőle. Niki: majd megszokja Dani. Nagyon édes az a szandi. Majd szeretnénk látni a lábán is. :D

Na sziasztok, már rohanok is tovább! :roll:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
Minden hófordulós babának sok boldogságot!! Hogy mennyien vagytok így egyszerre! :)
Na ma éjjel ismét óránként keltünk. 11 körül felsírt, próbáltam simizni, de nem segített. Kivenni nem akarom, így maradt a tea, ami akkor még hűlt. Jobb híjján beraktam a szájába a kisujjam, és azon elaldut!! :shock: Na erre felbuzdulva előkotortam egy cumiját(mi már nem cumizunk), mert gondoltam kipróbálom egy ilyen ébredésnél. Ha az ujjam bevált, a cumi is be fog. hajnalban meg is kapta, amikor sírt. Hát ne tudjátok meg! Ívben köpte, és még jobban rákezdett! Így végső megoldásként ismét maradt a tea.. Meddig lesz ez így???
Niki:
A textilkönyv után következik a plüss nyuszifigura a liberonál. Azt is 10 nyusziért lehet megkapni.
Benne vagyok, összehozhatjuk a kölköket :lol:


Őzi:
Képzeld, Apósom azóta nem jön hozzánk, amióta megkértem, hogy ne nyúljon szutykosan a gyerekhez! Mondjuk nem bánom, kicsit frusztrál a jlenláte. Gőze sincs a gyereknevelésről, mert a sajátjaira rá sem hederített, csak szidni tudja őket.Ennek ellenére osztani próbálja az észt. (Pl. Lidl-ös lekvárt adjak a gyereknek!!! :x ) Így asszem tudat alatt tettem magamnak egy szívességet, leépítettem Apósom. :)
Válogatás:Anna nem válogatós, az új ízeknél sincs semmi fintor, rögtön eszi. Inkább olyankor nem kell neki, ha nagyon éhes már, és türelmetlen, vagy kicsit sűrűbbre sikerül csinálnom a kaját, mint a megszokott.

Mi msn-en Anteval szoktuk megvitatni a főzést. :)
Amit ettünk már:
alma,körte,sütőtök,krumpli,spenót,brokolli,sárgarépa,fehérrépa,meggy,borsó,banán,őszibarack,sárgabarack,csirkemell, pulykamell, máj,rizs, tejpép,kömény, fahéj,gesztenye,paradicsom

ha vannak jó kajareceptke, akkor szívesen venném. Na meg azt is meg lehetne írni, hogy éppen aznap mi a menü, abból lehetne ötletet meríteni!

Sinlac: Szentjánoskenyérmagból és még valamiből készült tápszer. Hipoallergén, tejérzékenyeknek is ajánlják. tejmentes. A babák szereti szokták, édesebb az íze, mint a normál tápszereknek, és azt hiszem drágább is. ételekhez is lehet adni sűrítés képpen.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Niki!Köszi a receptet!Milyen sokmindent eszik már Danika!

Martinka eddig evett:őszibarit,sárgabarit,körtét,almát,banánt,krumlit,spenótot,borsót,
sárgarépát,brokkolit,májat,pulykát,csirkét.

Mági:Ma őszibarackot kap pulykahússal.Pont egy ilyen recept van a mostani KismamábanMi pedig rántott husit eszünk rizzsel.
Vendég
 


Mi ma almát eszünk csirkemellel, Anya pedig Norbi pudingot Norbi rudival..:)

Mennem kell ma dm-be is, hétvégén elutazunk Nyíregyházára vállalati napokra, így bébiételt kell venni.
Apa így keresztbe is tett . Pénteken lesz a házassági évfordulónk, és tortát akartam sütni neki. Na de éppen pénteken megyünk el, így ugrott a meglepi. Most fogalmam sincs mivel lepjem meg az évfordulónkra!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Csakegy kukkantás, és remélem a válaszokat is lesz időm vmikor elolvasni:

Milyen turmixot érdemes venni: botmixert, vagy nagy turmixot???????????????????????????????????????
Szerintem csak babakajánál fogom használni, eddig sem hiányzott!

Szorulása van Ákosnak már két hete Mit adhatok neki a barackon kívűl?????????

Mindenkinek üdv!
Vendég
 


Sziasztok!

Sinlac: szentjánoskenyérmag és rizs pép. Én nem nevezném tápszernek, szerintem nem az, de persze ez lehet hogy csak megnevezés kérdése :-) Igazából egy pép, amit lehet önállóan is adni, illetve keverve is gyümölccsel vagy zöldséggel. Elég magas kalóriatartalma van.
Márk vacsorára kapja már kb. másfél hónapja, mert azt hittem hogy azért ébred gyakran mert éhes, és gondoltam akkor ezzel pótlom az anyatejet.
Aztán persze rájöttem hogy nem az éhség volt az oka a gyakori kelésnek, mert azóta is sokszor és sokat van fent :-(
Szóval én is beállhatok a kialvatlan anyukák sorába :-(

Nem tudtok esetleg valamilyen alvási szakértőt a neten? Én már elég komoly problémákkal küzdök (legalábbis szerintem az :-(

Márk eddig a következőket kapta, és szereti őket:
őszibarack
meggy (őszivel keverve)
banán (bio) anyatejjel
rizspép valamilyen gyümölccsel keverve

ezeket szintén kapta, de pár kanálnál több még nem ment le belőlük:
krumpli - répa kombó
cékla - sült alma kombó
sütőtök - krumpli kombó (üveges Hipp)
mindezeket mindig anyatejjel higítom

szóval nálunk a gyümölcs bejön, a zöldség nem :-(

Dorka

Kép
szdorka
 
 


[quote="deszilvi"]M írta:deszilviilyen turmixot érdemes venni: botmixert, vagy nagy turmixot???????????????????????????????????????
Szerintem csak babakajánál fogom használni, eddig sem hiányzott!



Szerintem mindkettőre szükség lehet, mindegyik másra jó.
Én most vettem egy Braun-t amihez van botmixer is, és kicsi turmixolós része is.
(az meg már csak hab a tortán hogy van nagy turmix része is, aminek van jégaprítós része is, így a nagy melegben lehet jó kis jégkását készíteni :lol:

Ilyen az enyém:
http://www.ebolt.hu/product101352.html

De ennek most nagyon jó ára van: http://www.ebolt.hu/product100492.html

Kép
szdorka
 
 


Ja, és nagy turmixot ne vegyél, abban nem tudsz pici adagot készíteni. Az jó csak, aminek van kicsi része is!!!

Kép
szdorka
 
 


Mi is most újra pelenkafutáros pelust használunk és semmi gondunk nincs vele.

Gege amit evett
gyümi: alma,barack,banán,körte,sárgadinnye
kaja: sütötök(baromira imádja) sárga fehérépa, krumpli,csirkehusi,máj,levesben lévő cérnametélt(anyós mindig beleteszi azt is a levesből paszírozott kajába semmi baja nincs)
múltkor próbáltam a túrórudi túrós részét de csak nagyon picit és izlett neki.kenyérhéjat azt ezerrel rágcsálja:) babapiskóta
Olyan már nálunk is volt hogy süti krémet kóstoltaunk vele meg fagyit is nyalt már de azt nem számítom én evésnek mert azt csak kóstálta :):):)

Több most nem jut eszembe:)

Nekünk babaturmixunk van meg botmixer is de az nem pépel annyira.A babaturmixot meg kaptuk :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?