Új privát üzeneted érkezett!

mert én most két etetés között adom, így 7szer eszik, ez egy kicsit sok, délelőtt nem is tudunk csinálni semmit, mert szinte egyfoltában csal eszik, vagy legalábbis próbálkozunk. de nem kell neki ennyi szerintem. 5-7 között reggeli, 9 gyümi, 10 körül tejci, 12-1 körül főzipróba, 2 tejci, 6,9 tejci, így nézünk ki most...

KépKép

KépKép
winnie27

Bunny, nem tudom :( mivel ugye nem szopik, csak fejek és kapja..... egy kicsit már egyszerűsíteném az életemet, azaz igazság... :oops: :oops: de néha meg lelkifurdim van, hogy bizti ezt akarom-e? szóval nem tudom :(

KépKép

KépKép
winnie27

Mert ha ritkítani akarod a szoptatást, akkor kiválthatod gyümölccsel a délelőtti és délutáni kaját, és főzelékkel az ebédet

KépKép
KépKép
bunny75

azért 3 tejcikaját meg akarok tartani még egy jó darabig mindenképpen.... de ez a 7 sok + a 4 fejés. na meglátom. köszi.
no megyek, mert apa már itt toporog, hogy menjünk aludni...

KépKép

KépKép
winnie27

Anno, amikor Máté még sokszor szopott, én úgy csináltam, hogy reggel megszoptattam, aztán 10 körül gyümölcsöt kapott (ekkor már ezt a szotatást kiiktattam), aztán délben kapta a cict, majd 4-5 körül főzeléket és este megint cicit. Aztán idővel a déli szoptatásra nem tartott igényt és eltolta a cicit. Akkor a napirend úgy módoslut, hogy reggel cici, 10 és 5kor gyümölcs, délben pedig főzelék.

Ha azt akarod, hogy cicizzen, akkor először kínáld meg tejjel és utána adjál neki csak gyümit, vagy főzeléket. Ha el akarod hagyni, akkor pedig fordítva vagy egyáltalán ne is kínáld tejjel...

KépKép
KépKép
bunny75

Hja és Winnie, szerintem 6 hónaposan már nem kell, hogy hétszer egyen!!! Ritkíthatsz simán!!

KépKép
KépKép
bunny75

Jó reggelt!

Mági: szerintem ha jó idő lesz, és leülünk, akkor jöhet megint a nasi. De akkor már tessék többet enni! :D Majd igyekszem valamit sütni.

Bunny: nagyon helyes és nagyra nőtt Máté!

Annyira várom már, hogy találkozzunk, mert olyan sokat nőttek a gyerekek! Meg se fogom ismerni a babákat! :o

Mi is szeretnénk eladni az ágyunkat, mert babaszobát csinálunk a hálóból. Ikeás ágykeret és matrac (140x200-as asszem). Majd megkeresem a pontosabbakat, és kb. 30 ezerért.
Meg van egy bontatlan tápszerem is, ha kell valakinek: Milupa Aptamil HA Prev. Ez ingyér.

Kép
Kép
tinu

Winnie: Nagyon boldog születésnapot :D:D:D:d

Bunny: Máré nagyon szép baba :):):) nem is látszik rajta hogy valaha sietett megszületni :D:D
Tinu : Látom korán keltél :D:D:D:D mail ment neked :D:D

Nekünk is babylove-s kanalunk van kicsike és könnyű vele etetni :)

Ihianya: abszolute egetértek veled és bocsi a többiektől ha nem igy gondoljátok :d Én sem engedem hogy pancsoljon kanalat kap de csak üreset hogy tanulja és már ügyesen megtalálja a száját. kenyérhéját szoktam neki adni az még kicsit morzsázik de azt még könnyű kipucolni :):):)

nika70
Salgótarján

Nika: igen, negyed 6-kor keltett az gyermekem. :? És sajna, én már olvastam az Ezüst őz fejezetet, még mielőtt passwordos lett az oldal. :cry: De azért köszi. Várok.

Kép
Kép
tinu

Ilgya, ismét csak meg kell köszönnöm, hogy gondoltál rám... :)

Rengeteg mindenről írtatok, így nem is fűznék hozzá semmit, csak olvasok. :oops:

Pár szóval a saját tudományunk: Dorina ül, szabályosan mászik, kapaszkodva feláll, továbbra sem alussza át az éjszakát és nagyon kíváncsi, mindig oda kell figyelni hol van éppen és mit huncutkodik. Fogunk még mindig nincs, nem is látom, hogy nagyon kitörni készülődne, csak a nyáladzás mutatja jelét, hogy valami előbb-utóbb mégiscsak lesz.

Roni nagyi, ismét gyönyörű képeket hoztál!

Deszilvi, hiányoznátok, ha elmennétek, Ákoska mindig is az egyik kedvencem volt/van 8)

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
marslakocska

Sziasztok!

Yahoo: nekem ezt írja ki: Your membership is awaiting approval by the group owner. Milyen jóváhagyás kell még hozzá, a meghívon kívül? Úgy szeretném megnézni a képeket stb. Valaki tud segiteni?
sziszi22

winnie:
na gyorsan, mert megyünk a Hádába. Elvileg 5-ször eszik, de mivel mostasnában nagyot alszik de. vagy du. és sokat eszik, így kimarad egy étkezés, vagy a tízórai, vagy az uzsi. Attól függ mikor alszik nagyot. Na meg ha pl. úgy jönne ki az uzsi, hogy 6-kor uzsizna, akkor inkább húzom 7-ig, és akkor az már vacsi.
Én mindig tápszer előttt adtam neki a szilárdat, először etetés előtt kb. fél órával, azért, mert ha nagyon éhes, akkor türelmetlen, és nincs kedve kanalazni. Amióta rájött, hogy abban a nyeles izében is kaja van, már hamiidőben kapja a főzit,gyümölcsöt, mert szépen nyitja a száját, és gyorsan eszik. 5 perc alatt végzünk 130-140 ml-vel :)
Szóval ha ki akarsz váltani étkezést, akkor előtte kell adnod.
Na megyek!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok,

Mi is babylove-os kanalunk van és ehhez sem nyitja ki a száját teljesen, szóval elég nagy neki.:)))

Fiús anyukák,

Nekem Dani mostanában állandóan a fütyijét vakarássza, fogdossa, mikor leveszem a pelus, és nem akarja, hogy újat tegyek rá. szerintetek mitől van? Ezt mostanában csinálja, ebben a hónapban Huggies pelus vettunk, illetve én nem látok semmit a fütyijén. :shock:

Egyébként a dokinő mondta, hogy kicsit szük Daninak a makkján a nyílás, és mondta hogy fürcsinél este húzogassam, de csak nagyon kicsit, mert mondta, hoyg nem a berepedés a csél, hanem hogy oldódjon.Azt mondta ha ez nem segít, akkor úgyis műteni kell majd....

Nekem Dani éjszaka tök sokat kel éjszaka, és szerintem én elrontottam azzal, hogy mindig etetem ha felkel.Hogy fogja így megint átaludni az éjszakát???

csernusn

Hellóka!
Próbálgatom a vonalzó létrehozását több kevesebb sikerrel!
Tudna segíteni vki. abban, hogy a felhasználó nevem alá hogyan tudok képet feltenni?

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Szia Fölkalexa:

Szerintem ahol a vonalzót készítetted, a profilban, avatar néven alul, prósza meg.
sziszi22

Próbáltam a profilban, de minden képem nagy méretű, ha meg lekicsinyítem akkor nem látszik semmi rajta.

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Köszi lányok a hiányolást, nagyon jól esett! Nincs semmi gáz nálunk, nagyon jól vagyunk!
Ígérem, néha bekukkantok hozzátok!
Vendég

Sziasztok!

Tali:
Név.............................Dátum .....................Időpont
1. mágnes................ Aug. 08. .....................14-15 óra
2. Antekirt..................mindegy......................14 óra
3. Niki(Dani)...............Aug. 08. .....................14-15 óra
4. Zsuzsi....................Aug .08........................14 óra
5.Kiscsikó...................A0g.08..........................14 óra (mindegy)
6. Ilgya.......................Aug.08..........................14óra
7. Tinu........................aug.08...........................14h
8. Niki (Kernico)..........Aug. 08..........................14 óra

Akkor megint piknikezünk? Jó, úgy készülünk a csajjal.

Winnie: Boldog, boldog, boldog születésnapot! .... (lálálálá, a dallamot képzeld hozzá ) :lol:

Lidi: Neked is nagyon-nagyon boldog névnapot kívánunk! Mond meg anyának, hogy jó nagy partit csináljanak a tiszteletedre! :lol: 8)

Momi: Ricsinek jobbulást! Szegény, most már át tudom érezni, milyen nagyon rossz, amikor betegek!

Tinu: Annyira édes Tündi baba! Ő is kerekedik ki, ahogy látom. Nagyon jól áll neki. Tényleg annyira kis különleges arca van. :D

Rólunk: Kiara már jól van, bár még az antibiotikumot kapja holnapig a mandulájára, mert ugye azt nem lehet abbahagyni csak úgy. :( Most vettem már neki Normaflore-t, hogy rendbehozza a pocakját, mert azt antibiotól nagyon hasmenése van. Köszönjük mindenkinek, úgy látszik ideértek a gyógytündérek! :D :D
Ma már csak a foga miatt szenved nagyon. :roll:

Kanál: Nekünk nem jönnek be a picik, mint az Aventes, nem is használom már őket, de pl. barinőméknél meg az a nyerő. Csak a nagy Nestlés meg a Hippes, amikből tud rendesen enni a csaj, ezek a nagy, széles, laposak. A kanalat ő is csak evés után kapja meg már letörölve, csak kicsi hami van rajta, így úgy érzi, hogy magától eszik, de nem maszatol.

Türelem: Én nagyon türelmetlen vagyok alapból, főleg én is, ha valami nem úgy van, ahogy én akarom. :oops: :oops: De amióta Andrist ismerem, már javult a helyzet, akkora türelme van, hogy abból én is kaptam kicsit, így a csajnál már jobb a helyzet, és azóta még türelmesebb is vagyok. Néha persze engem is elkap az ideg, de akkor elvonulok inkább kicsit, és csak akkor megyek vissza, ha lenyugodtam. Szerencsére már ez is gyorsan megy, segít a bűntudat, hogy szegény kicsi lány nem tehet róla, nem azért sír folyton, hogy engem bosszantson, hanem mert pl. fáj a fogánál. És már el is szállt az igegroham. :roll: :roll:

Házimunka: Vettünk mosogatógépet tegnap!!!!!!!!!!!!! Ma már az mosogat. :D :D :D :D :D :D :D :D :D Szóval remélem jobb lesz a helyzet, mert eddig ha aludt a csajszi, akkor tudtam csak a halk dolgokat csinálni (mosogatást pl. nem, de ez a gép olyan csendes, hogy ...... :shock: :o ). A porszívózással csúszok mindig. Pedig a parkettán ugye minden meglátszik, de arra csak ritkán van időm. Szóval ezzel én is hadilábon állok. :D :D

Kép
kernico

Kernico: tök jó, hogy Kiara már jól van! :) Igen, Tünci határozottan hízik mostanság. :D

Nálunk ma lesz az első éjszaka, hogy Tündér egyedül alszik a szobájában, én meg apával a nagyszobában ismét kettecskén.
Hát kíváncsi leszek!

Kép
Kép
tinu

k.... mööööööööopu77777777 bbbbbbbbbbbbbbbbbbbm m i-páááááááááááááááááááááááááááááááááá t m., ,,,,,,,,,,, b b6g

Martinka írta! :D :D :D :D :D
Vendég

A Yahoora regisztráltam magam,de mégsem találok semmit.Sem fotókat ,sem táblázatot.sem "file" feliratot.Én meghívót nem kaptam,vagy az mindenképpen kell?

Légyszi nekem is és Sziszinek is segítsetek!

Köszi!

Ihianya,jobbulást Nektek!

Örülük,hogy Kiara jobban van!
Vendég

alexaa: várd meg mig winnie elfogadja a regisztrációdat csak utána tudsz felmenni megnézni az oldalt

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Én mindig hason altattam Simit. Igaziból minden gyerkőcömet, bár tudtam, hogy létezik olyan, hogy bölcsőhalál (egyik unokatestvérem kislánya 6 hónaposan halt meg benne 12 éve, akkor még nem volt ez köztudatban, vele is úgy viselkedtek a rendőrök, mintha megölte volna :(), de azért a hason altatás és a bölcsőhalál kapcsolatában azért nem voltak egyöntetű véleményen az orvosok sem.
Most meg már mindegy, hogy teszem le, forog ahogy aludni szeretne.

Kanalazás: én se adok neki maszatolnivalót, szerintem ettől még hamar megtanulhat majd egyedül enni. De én először majd a szilárd haminál adok tányért falatkákkal...

Niki!

Hányszor kel Dani?
Vannak babák, akik sokat kelnek.
Simi ugyan nem kel sokszor, de a rosszabb időnként, hogy ő nagyon korán úgy gondolja, hogy reggel van (5-1/2 6 k., de volt, hogy korábban), én meg azt nem bírom, a napközbeni türelmemhez pihentség kell.

Kernico!

Éljen a mosogatógép! :):) Nálunk is sokat számított, hogy van, nagyon jó, hogy még ennyi ember mellett is napi egy mosogatás elég (csak időnként kell kettő).

KépKép
KépKépKép
beszti

Roni nagyi!

Köszönjük a kutyusokat! :):)

Beszti
beszti

Bunny:

Nagyon jók a képek, Máté olyan kis mosolygós.

Ihianya: sapi :)

Marslakócska: de ügyes Dorina, ő is már mászik és felállt. Fogacska meg biztos már nemsokára ki fog bújni.

Niki: hát gondolkoztam ezen a peluslevételen, de nincs ötletem, sajna.

Ma felállt a Csanád is, a kiságyban felkapaszkodott és sikerült neki, hogy örült, olyan ari volt.
Na megyek jó éjt, már én is függő vagyok.
sziszi22

Sziasztok,

Látom ma mindnki elfoglat volt.:)
Jelentem mi is.Délelőtt miután felkeltünk megreggeliztünk elmentünk szétnézni cipőfelhozatalilag Daninak. Megéztem az Elefanten cipőket és abban nem volt harántemelés, viszont aranyosak voltak, szerencsére van itt egy outlet is Siestából, de az is drága, de most épp zárva volt.
Azt mondták a Siestában, hogy ahhoz hogy megbarátkozzon a baba a cipővel, először csak olyat kell venni, amelyiket pl kocsiban lábára adunk, vagy a járókában játszhat vele, megismerkedhet a cipővel. Úgy dönöttem, amíg nem jár, addig nem fogok drága cipőt venni neki, csak azért, hogy ismerkedjen vele.
Így ezt vettük helyben egy kisboltban....
Kép

ennek ellenére puha a talpa, van rendes kérge, és van benne harántemelős rész is.

Egyébként van az interneten egy magyar bébicipő gyártó is (Mala), szerintem elég jók azok is, csak az a baj, hogy szombathelyi a cég, és neten lehet rendelni...Hogy lehet neten cipőt venni a gyereknek, ha fel sem próbálja????

Ma megkaptuk az etetőszéket is , és képzeld Winnie Prima Pappa a miénk is. Ennek nagyon megörültem, mert így nem kellett pénzt kiadni érte és mégis az van amit kinéztünk magunknak.:)))Jó hogy van egy uncsitesóm:)))

Ma este mehettünk volna HP5-öt nézni a moziba, de annyira elfáradtam, mert délután anyóssal és Danival sétáltunk van 3 órát a Dunaparton, míg a fiúk megnézték a tatárjárás és Dzsingisz kán kiállítást.

A fütyi vakarózás, pelus eldobás is úgy tűnik megoldódik..., fürcsiután Dani szabadon volt egy 20 percet és utána simán hagyta, hogy bepelenkázzam. Nektek szoktak naponta pelus nélkül lenni valamennyit a babák???

Na megyek mert hulla vagyok...Jó éjt

csernusn

Beszti,
Dani régebben egyszer kelt éjszaka, és ez kitolódott 5 fél 6-ra 3 hónapos kora körül. Éltünk is így egy darabig, aztán az elmúlt egy hónapban rájött, ahogy Mági mondta, hogy létszámellenőrzést tartson, éjjelente 3x. Próbaltam két napig, hogy adtam neki szopi előtt tejpépet és utána aludtunk be a szopiba, elős éjjel 7kor kelt, másodjára ugyanúgy 3x egy éjjel. És én meg sem próbáltam dajkálva elaltatni egyszer sem, hanem magam mellé vettem szopizott én aludtam, majd mikor bealudt visszatettem aludni az ágyába.

Egyébként én ezt az időszakot arra tenném, mióta a fogai jönnek. :shock: Vajon attól lehet????

csernusn

Bunny,

Ákosomnak nagyon tetszenek a képek Mátéról!!!És ha ő ilyet mond, akkor az már VALAMI!!!:)))

csernusn

KErnicó,

Jó szolgálat a mosogatógép, nekünk nagyon bejön:)))

csernusn

Sziasztok!

Sziszike, approveoltalak, mostmár láthatsz képeket

Bunny, Mági, köszi!

Meg a további szülinapi köszöntéseket is!

Szilvi, örülök, hogy semmi baj, gyere ha tudsz!!!!

Kernico, tök jó, hogy jobban vagytok!

Alexa, tőled kell egy emilcím... vagy már rajta vagy? bocsi, nem mindig emlékszem / azonosítm be az emilcímeket. nem látok tőled semmi "újdonság aktivitást".

Tinu, kivi vagyok, milyen lesz az első külön éjszaka. Nálunk tök pozitív volt, mind a ketten jobban aludtunk :)

Tök jó, hogy jövő héten taliztok, és milyen sokan lesztek!!!
na majd legközelebb...

Mi meg holnap el, majd 21-én jövünk haza. Utána gondolom egy hétig olvasok majd :) de jó pár napig bizti :)

Nálunk újdonág, kicsilány kezd kéredzkedni, tök édi :)

meg még akkor néhány friss kép, hogy emlékezzetek ránk :lol: :lol:

Kép Tököt ettem

Kép felébredtem kapucniban

Kép ráindultam anya papucsaira...

KépKép

KépKép
winnie27

Jó reggelt!

WInnie: hát Réka hihetetlen édes! Főként a kapucnisban. Teljesen el vagyok tőle ájulva, milyen szépséges!
Hát az első éjszaka nem különbözött a többitől, sőt... Kb. óránként kelt. :shock: De nem volt nehezebb odamenni hozzá, mint mikor mellette aludtam. Csak szoptatni nehezebb, mert csak egy puff van odatéve és kellene valami, amire rátehetem a lábam. Majd odateszek párnákat.
Most már hétfőn veszek Dentinoxot, hátha a foga. Egész nap nyüszizik már napok óta.

Beszti: ti nem jöttök talira? Esetleg kikérdeznélek végre a többgyerekesség témájáról.

A legújabb, hogy Tünci úgy csinál, mint a Shrekben a macska, mikor visszaköpi a szőröket. Ez vajon betegség, vagy csak játszik? :shock:

Kép
Kép
tinu

Niki: neked akartam még írni, hogy a múltkor fürdetés előtt meztelenül volt az ölemben a gyerek, vártuk, hogy apa hozza fürdővizet. Erre a férjem elkezdte csorgatni a vizet a kádban, hogy mutassa a gyereknek, pancsi jön. Már épp rá akartam szólni, hogy ne csinálja, mert le fog pisilni Tünci, de még mielőtt megszólalhattam volna, Tündérke meg is tette. :lol: Szóval ne csorgassatok vizet a meztelen gyerek jelenlétében! :wink:

Kép
Kép
tinu

Kép Tünci mindjárt kitornázza magát a hordozóból
Kép ma reggeli kutyázás - egyre többször csinálja ezt

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
na tegnap megjártuk a Hádát, de még nem voltak öszi cuccok, azért egy két dolgot tudtam neki venni.
Aztán annyira kimerült voltam tegnap, hogy Apa elküldött ebéd után aludni. Hát kár volt. Utána tiszta ingerült voltam. Anna nem volt hajlandó enni szilárd kaját, csak a tápot. Erre kiborultam, bőgtem egy jót. Apa el is ment a csajszival sétálni, én meg ezt kihasználva munkaterápiára fogtam magam, nagytakarítottam a szobát. Hogy milyen jót tesz egy kiborulásnaka fizikai munka!!! Mire hazajöttek, nyugodt voltam, és alig vártam, hogy hancúrozhassunk :D ja és séta közben elmentek nekem Kardinálist hozni :)

winnie:
Hogy Réka mennyit változott!!! Nagyon édes! Ez után kiváncsi leszek a többiekre is!

tinu:
Más gyerekét még mindig meg szeretnéd fogni? Panna készen áll rá! :)

Éjjeli ébredés:
Hátlehet, hogy én is elrontottam... Ahogy felsír, rögtön megyek, és itatom. Ha iszik pár kortyot, rögtön vissza is alszik. Utána fél-egy óra múlva kezdődik előről... Lehet, ha nem itattam volna az elején, rájött volna, hogy nincs értelme felkeli??? Mikor lesz ennek vége????

Kép
Kép
Kép
mágnes

Niki!

Azt gondoltam, hogy a sokszor az nagyon sokszor, azaz 6-7-szer. Jó, a három is sok, ahhoz képest, ha 1-szer vagy egyszer sem kel. Mondjuk nálam még belefér, de azért nem rendszeresen. Pl. ma éjszaka Simi is kelt ennyiszer, de mivel többször látom, hogy nyűglödik napközben is, és egyértelműen jönnek a fogai, elég gyors ütemben, ezért én arra fogom. :D:D Aztán majd meglátjuk később, azért nagyon sokáig a fog miatt sem csinálhatja.
Azt ugyan nem tudom, mit csinálnék, ha ezt rendszeresen csinálná, mert a siratós módszernek nem vagyok híve (meg a szomszédok és a többi gyerkőc miatt nem is lehetne megvalósítani még akkor sem, ha esetleg úgy gondolnám (bár nem gondolnám úgy :D)), azt hiszem rövid úton először is kiakadnék :D:D!

Tinu!

Tali: mivel nekünk azért be kell menni a városban, előre nem ígérek semmit, ezért nem is jelentkeztem. Aztán a múltkor akartam menni, mégse sikerült, most inkább majd megjelenek, ha minden úgy jön össze. :D:D Egyébként elvileg (ha az anyósom is bírja) egygyerekes vagyok a jövő héten.
Lepisilős Tündi! :D:D

KépKép
KépKépKép
beszti

Mági!

És mi van, ha nem mész rögtön? Azt már próbáltad? Nem alszik vissza? Olyan minden gyereknél van, hogy picit felsírnak, de egy-két simogatásra, dünnyögésre visszaalszanak.
Azért 1/2-1 óránként itatgatni (tényleg így alszik éjszaka???), na az a kiakadós! :shock:
És ugyan írtam, hogy a siratós módszernek nem vagyok híve, de azért ennyit kelni szerintem semmiképpen nem kellene kelnie (főleg, hogy nem is iszik mennyiségeket), úgyhogy én megpróbálnám, hogy nem kap mindig, csak egy pici simogatást. Sőt nem is mindig én mennék.
Lehet, hogy így neki ez olyan nyugtatócumi-pótlék?

Beszti
beszti

Winnie:

Köszi, Köszi, Köszi, működik a Yahoo szuper.
képek: látom fincsi volt a stök, jól kikente magát :lol: , a papucs nálunk is nagy kedvenc, szájába is veszi?

Niki:

jól néz ki a cipő, ez nem volt olyan drága? Szerintem ez jó lesz így, tényleg megszokja aztán még vehetsz másik cipőt, sőt lehet addigra mire rendesen tud menni, egyel nagyobb méret kell, ki tudja.Én is valószinű így csinálom.

Tinu:

Hát már nem lehet ott hagyni a hordozóban Tüncit sem, majd nem sokára mászni fog szerintem, lehet, hogy most nevetni fogtok, de én megmutattam a kisfiamnak, így kell mászni, egyik kéz, egyik láb, másik kéz másik láb, persze nem tudom mennyire volt hatásos, de két nap múlva már mászott, lehet, hogy maga jött rá. Kül. jók a képek!

Éjszaka mi is sokat kelünk, most nagyon sokat, kb 11ó után, óránként fent volt, nyüszögött aztán cumival visszaaludt, többször ivott vizet is. De tuti a foga, nappal látszik rajta. Én onnan tudom, hogy tépi a fülét, meg belenyúl és szétkaparja, többször vérzett is.
sziszi22

Sziasztok!

Na jól eltűntem 3 napra, mi? Képzeljétek apa csütörtökön azzal lepett meg, hogy elvitt vacsizni egy étterembe meg kirándultunk egyet, addig meg Veronikára a nagymamáék vigyáztak.Ők fürdették meg és adtak neki kaját, majd lefektették. Én nagyon féltem ettől, hisz ő még szopik és nem tudtam hogy fog tudni elaludni nélkülem. Hát Sinlacot kapott, amiből nem túl sokat evett és elaltatni is úgy sikerült nekik, hogy bömbizett egy picit majd elringatták! Ja és állítólag nagyon keresett minket! Én úgy sajnáltam szegényt. Azt mondják szoktatni kell a babát hozzá, de asszem egy darabig nem fogom kihagyni a fürcsit és az esti szopit.

Roni nagyi és Niki! Köszike a segítséget, meg fogom csinálni, amit írtatok. HA valami nem világos, akkor még kérdezek, jó? Csak most nincs időm!

Látom a bárányhimlő ismét egy nagy kérdés volt. Még filozok akkor rajta hogy beadassam e vagy sem! Ez nagyon nehéz!

Csak pár dologra reagálnék, mert hamarosan megyünk egyet kirándulni és utána elmegyünk fürdeni a munkahelyemre. Ha Veronika is úgy akarja, akkor pacsálunk a gyerekmedencében és majd teszek fel róla képet. Remélem tetszeni fog neki!

Babakanál: nekünk is a babylove-os van-nekünk tetszik.

Hason alvás: már írtam, hogy nálunk az első naptól úgy aludt a kiscsaj, nem puha a matrac és van figyelő. Amúgy elég régóta meg tud fordulni és már ő dönti el, hogyan szeretne aludni.

Winnienek nagyon boldog szülinapot kívánunk és Ádámnak is boldog hófordulót!
Mindjárt jövök még, csak utánatok olvasok.

Noémi

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Most csináltam egy jó adag meggyes-almás rizspépet. Szerintetek sima hűtőbe elrakva odaadhatom Tüncinek a maradékot holnap?

Kép
Kép
tinu

A képek nagyon nagyon édik mindenkinél! Főleg a maszatosak!:)
Lidikének utólag is boldog névnapot!:):)
Veronika felébredt, úgyhogy mégsincs időm, de majd holnap benézek újra!

Jó vasárnapot mindenkinek!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

Winnie!Elküldtem neked az E-mailomat!

Tinu!Szerintem elteheted holnapig.Martinka pár napja evett először rizspépet,de magában nem ette meg,csak őszibarival.Majd megpróbálom mással is.Te melyik napszakban adod Neki,és mennyit eszik belőle?

Tényleg a szilvát hogy pároljam?Először vegyem le a héját,vagy párolás után?Lehet,hogy hülye kérdés,bocsi,de még most csinálok először.

Martinka is nyügi volt az éjjel,sokat rítt,de nem mindig mentem oda hozzá,csak meglestem.Lehet,hogy hamarosan Nekünk is lesz fogacskánk? :D

Noémi jó lehetett Neked!Ki is kell néha szakadni otthonról!!
Veronikának boldog hófordulót!
Vendég

Na megfőztem nekünk is, gyereknek is. Hát nagyon remélem ,hgoy enni fogja. Tegnap úgy elkeseredtem, hogy nem kell neki a főztöm.. Ha olyat adtok a babának, aminem ízlik neki, akkor Ti semkínáljátok más szilárd étellel, hanem hagyjátok? Mert eddig úgy dondoltam, akkor nem kap másmilyet, ne szokjon hozzá a válogatáshoz. De most eszembe jutott, ha nem eszi és helyette tápszert adok, akkor ugyanúgy válogatós lehet... Nem??
Tegnap olyan pipa voltam! Amíg Pannának a rucikat válogattam, Apa volt vele. Egyszer látom,hogy egy tiszta szutykos kisgyerek ( kisebbségi, bár nem ezen múlik) az anyjával megy oda, és a turis játékokat nyomkodja az arcához, a gyerek meg megfogja Pannát, és a játékait! Apa pedig hagyta!!!!! Hát azt hittem szívbajt kapok!! Ott dühöngtem a kocsiban is, aztán közölte, hogy nem cukorból van a gyerek. Annyira bosszantott, hogy nem félti a gyerekét! Alig bírtam neki elmagyarázni, hogy miért ne érjenek a gyerekünkhöz. Aztán mondta, hogy bocsi, meg jól van, de nem vagok benne biztos, hogy ő is így gondolja... :evil:

beszti:
ébredés... hát én is gondoltam erre, de valahogy tiszta kómásan eddig az első reflexem az volt, hogy itatom. Mennyiséget inna, de kiveszem a szájából, mert hát az sem jó, ha annyit lőtyöl.. (Egy éjszaka 250 ml-t megivott, mostmár nem hagyom). Ma már Apa is ment hozzá, de az eredmény ugyanaz... Szoktam kicsitvárni, hogy hátha felsír, de legtöbbször annyira felhergeli magát, hogy menni kell. Én nem tudom mi van vele!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na felavattuk az etetőszéket! Meg is evett benne 180 ml házikosztot :)
Pár kép a székről csajostul :)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1186317601.19.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1186317631.2.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Na sikerült végigolvasnom a két és fél napi termést. Pénteken a Tisza parton voltunk egy vikkendháznál volt babgulyás főzés és zenés buli. Kicsit tartottam tőle, hogy Petra nem bírja majd a hangzavart. Levittük az utazóágyat és a ház emeletén el is aludt a manó. Egyszer fent volt, nézelődött, gagyarászott,de nem vette észre, hogy nézem, aztán mikor fél óra múlva visszanéztem, már megint aludt. Utána pedig kézről kézre járt, majd egy pokrócon játszott, mászkált. Volt ott két másfél-két éves kisfiú és két 3 éves lány is, hát ők állandóan simizték. Petra is viszonozta, meg osztotta a mosolyogat. Olyan jó volt látni ezt! Aztán a zenész elénekelte nekik/nekünk a Pafft,Micimackót,Ho-ho horgászt. Ekkor már fél 8 volt, de még mindig tök jól bírta a lány! Szombaton másik buliban voltunk, az sajna későn kezdődött, ezért csak másfél órát voltunk.
Na köv.nekifutásra válaszolok a körkérdésekre, meg erre-arra. :)

omr

Először is! Képek a manókról tündériek!!!! Nem is tudok kiemelni külön egyet sem. Most míg írtam, látom Annababa is felkerült a kis székében! Nagyon édes!!!! Olyasmi a széketek mint a mienk, nem? Vagy nem rémlik a mi képünk?

Kanál: Az első kettőnek nem tudom a márkáját, amit vettünk. Egyik laposabb, másik öblössebb. Most egy hajlított Chicco van, ami majd az egyedüli evésnél lesz jó, de azért most azzal eszünk. Eddig mindegy Petrának, hogy mivel eszik, csak gyorsan adjam, az a lényeg. (Ja! Mikor mindenki zabálta a Babgulyást, Petra majd kiesett nagyija kezéből, nyújtotta kezét az egyik tányérhoz. Ott ülő barátunk meg a lenyalt gulyásos kanalát odanyújtotta, Petra azt is elkezdte enni.. :D )

Hason alvás: Kb 2 hónapos korában nappal már hason aludt. Éjszaka nem mertem. Bár nappal nem az esti helyén aludt és nem volt alatta figyelő, éjszaka meg ott volt a figyelő, mégsem mertem. Na de aztán nem is tudom mikor, egyszer este is hasra fordítottam. Sokkal jobbat aludt, fel sem ébredt szinte egész este. Most meg ő maga fordul hasra, ha úgy gondolja, hogy most már szunyál.

Pelus nélkül: Amikor nagy melegek voltak, akkor többször volt pelus nélkül Petra. Meg amíg nem volt ilyen sajtkukac, fürdés előtt ki volt bontva sokáig. Most már nem győztem aláigazgatni az alátétet.

Örülök nagyon, hogy Kiara és Ricsi is jobban van már!!! Milyen érdekes tényleg a mosoly hatalma!!! Ezt nem felejtem majd el, ha hasonló cipőben járunk. (Most fáj a torkom, rem.nem kapja el..)

Kernico! Mi is most leptük meg magunkat mosogatógéppel!! :) De, hogy mikor lesz bekötve... remélem még ebben a hónapban!!

Sziszi! Tök ügyes Csanád, hogy felállt! Ezek a mai fiatalok!! Lassan te is mehetsz cipőt venni! Kép van az állásról?
Amúgy én is megmutattam a mászást Petrának!! :lol: Azt hiszem te írtad!

Húú! Volt még valami?? Matrac!! Nekünk nagyon kéne, de 180*200-as. Vagy pedig 2 db 90*200-as..

omr

Sőt Mági! A fülbevaló is hasonló szerintem. Kérhetek róla egy közelit? És ez a lózaszín luhácska... :) Szoknya vagy gatyó?? Nagyon édes!!!

omr

Jut eszembe! Tinu, te írtad, hogy jobb a saját főztöd, mint a bébikaja? Na múltkor én is pont ezt állapítottam meg.. :D Jó, azért tartok itthon 2-3 üveggel, ha utazunk vagy valami közbejön (pl elmegy az áram) akkor is tudjak enni adni. Múlt héten jött egy Univeres miniprospektus. Jót nevettem, összehasonlítja a bébikaját a saját főzésű mellett. Olyan erőltetett... És mikor azt írja, hogy ne cukrozzuk.. Könyörgöm! Eddig akkor ők mi a fenéért cukrozták?? (Jó, már nem teszik bele, éljen! )

omr

Fölkalexa!!!! Látom jöttél mikor én nem vagyok itt!! :D Már itt vagyok!!! Gyere vissza és légyszi számolj be a keresztelőről!!! Jó mailben is!!!

omr

Sziasztok!

Köszöntöm utólag Noémi Veronikádat sok szeretettel és
Niki: Kiarának is boldog hófordulót:
Kép

Ma szintén van hófordulós két fiúcska:
Andrea: Ádámkádnak
Szdorka: Márknak kívánok boldog hófordulót: Kép
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Hali!

Most sikerült beugranom.

Hófordulós babáknak sok boldogságot! :lol:
Veronika, Ádám, Kiara.

Tali:
Dejó lesz egy kicsit piknikelni. Én viszek valamit, mint a múltkor. Aztán lehet bontatlanul jön haza, de elviszem azért. :wink:
Reméljük jó idő lesz.

Ilgya:
Köszi, hogy feltettél képet a konyhádról. Tényleg nagyon klassz, tágas, Gratula hozzá. Süssél-főzzél benne finomakat. :lol:

Mági:Én sem szeretem, ha agyontaoperolják a gyereket. Mindig húzom el, vagy ugy tartom, hogy a legkisebb ponton érintkezzenek vele, ha elkerülhetetlen. mert pl mikor vásárolunk, akkor vannak öreglányok, akik odajönnek, hogy jajj milyen aranyos és már tapizzák is. Na azt nem csípem, ezért inkább ugy fordítom, vagy sietősre fogom. Szóval nem csííípem. Kissebbség meg amúgy is a kedvenc témám, de nem megyek bele. Csak annyi, hogy a higiénia az ugye nem mérvadó náluk.....
Ja és erről jut eszembe, hogy.. a talin akkor majd tényleg megtapizhatjuk egymás gyerökét. :D
Fanni szeret kézről-kézre járni amúgy...Nektek meg meg is engedem.

Bunny:
Máté igazi vagány kissrác. Büszke lehetsz rá. és hamarosan már 1 éves! Hogy szalad az idő....

Kép
zsuzsu74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?