Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát nem semmi volt végigolvasni a termést. :D
Tegnap d.u., mikor hazajöttünk, akkor nem tudtam, mert első a HP volt. Még szerencse, hogy hamarabb nyitottam meg az oldalt, mint hogy jelszavas lett. De Nika, ha megtudod a jelszót, kérlek, szólj nekem is! Már ott tartok, hogy inkább olvasom angoul, ugyanis megvettük közben angolul. A férjem el is kezdte olvasni, de én eddig azt gondoltam, maradok a magyarnál.

HP5: mi is megnéztük Fehérváron, de nekem nem tetszett. A könyv sokkal jobb. Túl hosszú már ahhoz, hogy egy filmet lehessen belőle csinálni. Csak jelenetek kusza egymásutánja volt. Bár volt egy-két jó momentuma. Pl. az eleje tetszett. :lol: A Shrek 3. sem tetszett. Túl soványka volt a sztori és erőltetett poénok. :? Na mindegy, letudtuk egy időre a mozizást.

Minitali: Jó volt, de legközelebb lehetne Sziszinél, hogy össze tudjuk ereszteni a gyerkőcöket is. Tünci nagyon szemezett Martinnal, dehát így messziről nem volt az igazi. :wink:
Kép Csanád, az igazi nagyfiú
Kép Martin utazik
Kép a két szép fiúka
(Ja, Sziszi átküldöd nekem a Tüncis képet eredeti méretben? Köszike!)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Hát a mai nap eddig igazáb szuper! Anna fél 8-tól háromnegyed 10-ig folyamatosan ordított. Ha felvettem, akkor elvolt, de bárhvá tettem, rögtön jött a hiszti! Hiába próbáltam játszani vele, énekelni, ahogy nem a kezemben volt, ordított. Így betettem a kiságyába, mert ugyebár ha ordít, mondegy, hogy hol csinálja. Olyan lelkiismeret furdalásom volt, de muszáj reggeliznem, a gyógyszer miatt ki sem hagyhatom, meg az ebédjét is fel kell rakni. Most álomba sírta magát, én meg falom a Milka csokit bánatomban (hajrá Norbi update! )
Azért a jó a mai napban, hogy megjött az etetőszékünk! Kicsit mérges vagyok, mert az ülőrésze nem lemosható, hanem anyag, de nagyon szép, csk össze kéne rakni... Úgyhogy várjuk Apát.

Ilgya:
Mi Milupa Milumil HA Start tápsuzert eszünk. Próbáltunk mást is, de a leányzónak csak ez jön be. Bár most gondolkozom a Sinlac-on, csak hát nem tudom megenné-e.

winnie:
Nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!!

Mi is Babylove-os kanalat használunk, csak 300 ft, 5 db-os, már 3 csomaggal vettem, mindig eltökítem valahová őket.. A HIPP-es és Milupás is nagyon jó. Aventes kanál?? Nem is hallottam még.
A kanalat szoktam hagyni, hogy megfogja, amíg magára nem akarja borítani. Az ételebe nem engedem, hogy belenyúljon, de gondolom úgyis bele fog, ha már elérakom a hamit. Evés után oda szoktam neki adni a kanalat, és már tök ügyesen a szájába teszi :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Help! Hogy kell megcsinálni a meggyet? A héját el kell távolítani?
Tegnap csak kőkemény, ehetetlen barackot sikerült vennie a páromnak. Persze nem szólt volna... Most szembesültem vele. :shock: Pedig muszáj valami kakisegítőt adni a gyereknek, mert már szilárdat nyomott reggel. A meggy az jó, nem? Vagy más ötlet? Esetleg vegyek sütőtököt?

Kép
Kép
tinu

tinu:
a meggy héját le kell fejteni, és lehet párolni mondjuk akár krumplibal, aztán összeturmix.

Kép
Kép
Kép
mágnes

A tök fog, a banán fog. A meggy macerás.. :)
Én most az Ante fél répa sárgabarit csinálom :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Winnie, boldog születésnapot kívánunk neked! :-)

Mi is ünnepelünk a mai nap csak mi Lidi névnapját. :-)

Mági, nálunk is volt ilyen ma csak egy brutális nagy kaksival fűszerezve, ami persze kijött a pelusból és hát a járóka is olyan lett a body, a pizsamanaci, a pelenkázó. Szóval már azon filóztam, hogy levágom róla a bodyt, hogy letudjam szedni róla úgy,hogy a bucija ne legyen kaksis. Aztán fürdés volt. Majd felöltöztettem és míg a járókát tisztítottam addig ő ette a papucsomat és a másik oldalán ahol koszos, tenyerelt rajta. Ekkor kéz és szájmosás volt. Közben még bemászott az asztal alá is míg tisztogattam a járókát, majd a kiságy alá.

Tinu, a banán is segíti a kaksit. Aznap fog de utána segíti a tojt.
Sütőtök csak lazítja a kaksit de nem segíti.

Kép

Kép
antekirt

Na rakok néhány képet a jányról, csak hogy el ne felejtsétek. :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu

Ante:
Boldog névnapot Lidinek!!
(Kerestem a naptárban, de ott nincs benne, hogy mikor van Liídia nap. Mostmár tudom :) )
Na és sütöttél tortát? :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Winnie:

Boldog szülinapot!

Kép

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Mági az nagyon jóóó attól lesz majd kaksi :-).
Próbáld ki a brokkoli-krumplit. Az is segít. Legalább is Lidi kitett ma magáért illetve tegnap is. Három napja kapja a Brokklit-krumplival. 180-at megevett belőle. Rekord.
Holnap már fehérrépa-krumplival és almával lesz.

Kép

Kép
antekirt

Tinu:
Úgy bírom a pofiját a csajnak!! ÉÉdes! :)
Eszembe jutott, hogy ha csak székletlazításra akarod, akkor a levét is elég adni neki.

Kép
Kép
Kép
mágnes

NA folyton írok... :)
A brokkoli krumpli ott figyel a fagyasztóban, szereti. :)
Fehérrépát még nem evett, tegnap vettem, holnap lesz a tűzkeresztség fehérrépa ügyileg :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, köszönjük! Elvileg febr 28.án van névnapja, de az túl közel van a szülinapjához így augusztusban is van ezért ekkor tartjuk. :-)

Kép

Kép
antekirt

Szia Mindenkinek!
Reni megnéztem a Petra blogját és nagyon cuki. Két napja probáljuk leérni egymást majd csak sikerül puszika!

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Tinu,

eza szilárd kaki még még nem szilárd annyira (már megint reggelizek:))))csak formailag tűnik annak, de puha még.:)Dani nekem már hetek óta ilyet kakil, pedig kap minden félét.(mondjuk brokit, még nem próbbáltuk.)
Ja a meggyet meg kell főzni???Én csak megpucoltam és úgy mag nélkül megette még egy hónappal ezelőtt.

Megvolt a második "véres" balesetünk:(Beraktam az ágyba hogy aludjon tízórai után, erre kimegyek, hogy megcsináljam a reggelimet, és hallok egy puffanást.(a kiságy vége tömör, annak szokott nekiesni)
Bementem, nem is láttam először semmi, csak mikor sírt kivettem az ágyból és látom, hogy tiszta vér a szája.Jól megijedtem, gyorsan mentink, megmosdattam, és utána csak akkor tudtam belenézni a szájába, ha nevettettem(innen tudtam nincs nagy baj), és láttam, hogy a felső ínye, ahol a fog fog kijönni, felrepedt. hát egy 10 perce sikerült elaltatni, nem sírt sokat, remélem hamar begyógyul.

Winnie,

Boldog születésnapot!!!
Hogy ünnepeltek?

Ante,
Lídiának is boldog névnapot kívánok!
Mennyire szép ez a név, így hosszan meg még szebb!!!

csernusn

Mági, nem sütöttem tortát de úgylátszik meg is sértődött, hogy ő azt mondta torta és nem kapott, mert csapkod és hisztizik. :-)

Kép

Kép
antekirt

Hát ez vicces, a winniét húztam alá, az antéét bedönöttem, és piros színű volt mindkettő :shock: :evil:

csernusn

Roni nagyi,

Laura Vidám perceim képén annyira jót nevettem!!!Nagyon tetszik:))

csernusn

Niki, nagyon szépen köszöni Lidi a köszöntést! :-)
Fúú, én is ha majd lesz fogacskánk ezektől fogok félni, hogy nehogy megüsse a szájját illetve a fogacskák felnyomódjanak az ínybe. Unokatesónak felnyomódott még kiskorában, és hát az el is kezdett feketedni. Pedig nem kap cukrot, csak gondolom megsérült a fog és így elkezdett romlani. Meg jó, hogy nem kellett visszahúzni az ínyből.
Bocsi nem elijeszteni akartam senkit. Csak ez az én egyik a sok közül parám.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Időhiány és egyéb elfoglaltságok miatt nem hiszem, hogy mostanában jelentkezem itt a topicban!
Minden kismamának és babának nagyon sok egészséget és boldogságot kívánok!
Legyetek jók, ha tudok, akkor azért olvasgatlak titeket néha!
Vendég

Elnézést az bébiétel fanoktól, dehát... :roll: Vettem egy Hipp-es őszi-almát, de szerintem én sokkal finomabbat csinálok. :oops: A gyerek megevett fél üveggel, aztán aludni "küldtem".
Egyébként még a krumplihoz: én úgy vettem észre, hogy melegen jobban eszi, mintha már ki van hűlve. Megette a répás krumplit is.

Szilvi: de kár!!! :cry: Azért néha rakjál képet Ákosról, hogy lássuk, hogyan nődögél!

Winnie: boldog szülinapot! :D
És Lidinek is boldog névnapot! :wink:
Fú, lenne még mit írni, de a lakás egy romhalmaz. :?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Szia Tinu, már vártalak!Köszi ,hogy tettél fel képeket,nagyon jók!Martinkásat elküldenéd nekem?Köszi!!
Tünci édes!Jól telt a hetetek?Taliban én is benne vagyok,aztán tarthatnánk nálunk is.Majd szólj,ha megint erre jártok.
Én rengeteg sárgabarit adok Martinkának,és az mindíg segít!
Tegnapelőtt és tegnap evett először brokkolit,na attól sem volt gond!Csak egy kicsit rotyogós lett.

LÍDIÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!

WINNINEK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Roni nagyi
:annyira édesek ezek a kutyás képek!!

Ante
:jót nevettem a mai kakis sztorin, bár gondolom neked nem volt olyan vicces,csak ahogy leírtad...
:D :D
Nálunk is volt már hasonló.Még régebben egyik séta alkalmával,pont a babakocsiban feküdt Martinka,amikor úgy betermelt,hogy a nyakáig ért.Amikor kivettük a kocsiból,készek lettünk,mert a body,és a kocsi is teljesen átázott.Férjem hozta is fel a lakásba a "járgányt"(mert amúgy a pincében tároljuk),és le kellett szedni a huzatot,és kimosni.Hát megszenvettem vele,mert a mosógépbe nem fért be,úgyhogy kézzel a kádban súroltam.És ugyebár a babakaki nem is jön ki olyan könnyen!Még szerencse,hogy jó idő volt,így az erkélyen hamar megszáradt.
Vendég

Szilvi: sajnálom!Pont a napokban jutott eszembe, régen írtál.
Néha azért jelentkezz!!Várunk!!
Vendég

Szilvi!
Ákoskádat mindig lesem ám, Laurának mesélek, mit tud már.

Tinu: üdv köztünk, nagyon jók a taliról és Tündikédről a képek. Szép a leányzó nagyon.

Ante: látom, hogy kitörőlted, köszi. Hiába, bakizok időnként, bocsi.

Lassan tényleg nem tudom még a táblázat segítségével sem naprakészen üdvözölni az ünneplőket. Nyugodtan említsétek meg, ha valaki kimaradt, mert nem tudtam eddig sem naponta jönni. Most van néhány nap lazább, ezért is vagyok .

Névnaposokat nem akarom személyesen most kiemelni. Küldök mindenkinek, aki mostanában ünnepelt.
Kép
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Na akkor körkérdés.
Anna mostanában szokott rá a hason alvásra. Este is úgy alszik el, de nem merem egész éjjel hason hagyni. Ti meddig hagyjátok úgy a gyerkőcöt? Vagy nyugodtan hagyjam úgy, ameddig neki jó? Szeret úgy aludni, napközben hason másfél órát is alszik, míg háton csak felet.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szisztok!

Winnie: BOLDOG SZÜLINAPOT!
BOLDOG NÉVNAPOT LIDINEK!

Tinu: köszi a képeket amit felraktál, üdv itthon, vagyis otthon.

Kanál: mi is babylovest használunk, szerintem jó a mérete, formája.

Oltás: én ellene vagyok. De ezt orvos írta:

Kérdés:
Kislányom két éves. Tudom, hogy létezik bárányhimlő elleni védőoltás. Ajánlják-e ennek a beadását? Ha igen, milyen esetben és milyen életkorban?
Válasz:
A megfertőződés során "elkapott" bárányhimlő átvészelése életre szóló védettséget eredményez, míg oltás során szerzett immunitás tartóssága még nem ismert. Közismert, hogy a felnőtt korban kapott bárányhimlő súlyosan zajlik. A kis gyermekkorban kapott oltás esetleg felnőttkorra áttolná a betegség természetes úton való megkapását. A fentiek miatt a gyermekkori oltás körül vita zajlik. Oltani ma csak a csökkent immunfunkciójú betegeket kell, akik valamilyen rosszindulatú betegségben (tumor, leukémia) szenvednek, vagy olyan gyógyszeres kezelésben részesülnek, amely az immunrendszerüket gyengíti. Az oltóanyag patikai forgalomban létezik, receptköteles.
sziszi22

Mági!

Martinkát én hagyom,hogy hason aludjon.Még az oldalán szokott,de háton alig.Nem nyúlok hozzá,mert tuti felébred,aztán altatgathatom!Persze minek is ébresszem fel,ha látom,hogy az orra szabadon van.Az más,ha nagyon belefúrja magát a lepedőbe,azt ne hagyd!Szerintem.
Vendég

Mági:

Csanád még mindig nem hajlandó hason aludni, de szerintem azoknak a babáknak akik már nem buknak, meg lehet engedni a hason fekvést, ha úgy kényelmes neki. Főleg ha légzésfigyelőtök is van, akkor mi gond lehetne? De persze kiváncsi vagyok a többiek véleményére is!
sziszi22

Sziasztok!

Winnie,tényleg csalódás a doboz :wink: :D na, de amúgy tetszik.
Mi Ikeás kanalat használunk,ami kicsit öblösebb,vagy Nestléset, ami laposabb;mikor melyik kerül a kezembe éppen. Rékának teljesen mindegyj,csak kaja legyen. :D Végül is a nagyobba lehet kisebb adagot tenni. Ti melyiket használjátok?

Én nem szeretem ha maszatol evés közben a Réka,ezért vagy a kanállal visszatolom ami kicsúszik vagy letörlöm kendővel.Ettől függetlenül van kanál a kezében,de majd később fog szerephez jutni :D És előfordulnak kisebb balesetek,de próbálom a szép evésre tanítani már most.
Dávidnál bevált,igaz volt egy időszak mikor az agyamra ment,minden falat után szájat kellett törölni,de leszokott róla sikeresen. :D

Nekem elég soknak tűnt ez a 230ml a mi 180ml-hez képest :D

Happy Birthday to you!!!!

Roni nagyi!
Nagyon szépen köszönjük a kutyulikat nem is tudtunk választani annyira édesek mind.
Megnéztem a Yahoo-s albumokat. Édesek a képek :D
Ja és a többiekét is,olyan jók. Elíndítottam a lavinát? :D

Ante,hát.... ha bizti megtanítja Lidi a Rékát ezekre a titkos lépésekre,akkor ott a helyünk a talin :D
Sok boldog névnapot kívánunkLidinek mi is! Kép

A te körkérdésedre most legszívesebben visszakeresném Beszti írását,de annyi időm nincs :wink: így leírom az én szempontjaimat:(kihangsúlyozom saját vélemény)
-szerintem:használtat nem szabad/érdemes venni (mivel nem ismered a múltját,ki tudja lehet hogy már törték)
-mivel az ember hosszútávra tervez,törekedni kell arra hogy ne a legocskábbat vegye meg,mivel a gyereke biztonsága a tét,
-ebből az következik,hogy nem szabad vele spórolni,inkább valami márkásabb,és megbízhatóbb ülés legyen (tesztek)(Römer,Concorde,stb)
-tágas legyen és kényelmes,az sem baj,ha később szét lehet szedni és magasítónak lehet használni az alját.
-legyen saját(nem baj,ha többpontos) biztonsági öve,mivel a kisgyermekek szeretnek(és ki is tudnak) bújni az autó övéből,ebből nem.
-az sem árt ha dönthető a támlája,főleg aki sokat utazik az tudja,hogy a gyerekek előszeretettel alszanak el egy hosszabb út során,így ezt is néztem. (Biztos csak nekünk tűnik olyan kényelmetlennek kivűlről :D )
-Fontos,hogy levehető,könnyen tisztítható legyen a huzata,azért tudnak ám maszatolni

Remélem nem hagytam ki semmit,de én főként ezeket néztem.

Tali:
Név.............................Dátum .....................Időpont
1. mágnes................ Aug. 08. .....................14-15 óra
2. Antekirt..................mindegy......................14 óra
3. Niki(Dani)...............Aug. 08. .....................14-15 óra
4. Zsuzsi....................Aug .08........................14 óra
5.Kiscsikó...................A0g.08..........................14 óra (mindegy)
6. Ilgya.......................Aug.08..........................14óra
(ezt ne másoljátok át :D ,de jobb szerettem 10. lenni

Niki,szerintem nagyon jól fog kinézni Dani a fehér lepelben,és még ő kisbabás végül is.Mi már 14 hónaposak voltunk mikor kereszteltük,nem tudom hogy nézett volna ki benne.Képeket azért tegyél fel majd.

Akkor mitől kék zöld foltos,ha nem ettől? :oops:

Véres baleset miatt ne aggódj,lesz még egy pár :wink: (megnyugtattalak?)

Kiscsikó,
narancssárga mánia :D

Tinu,jók a képek!

Szilvi,ne tűnj már el lécci! És azok a gyönyörű fótók Ákoskáról?Nagyon hiányoznának!:(

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Nagyon köszönjük az együttérzést és a jó kívánságokat. Célba találtak, már nem lázas a Ricsi és már nem is sír egyfojtában :lol:
Persze fájlalja még a fülét, szopi közben is le-legörbül a szája de olyankor eszembe jut Roni nagyi vidámságra intése. Remélem nem haragszotok meg érte, de ki szeretném emelni Roni nagyit és neki külön megköszönni!

Roni nagyi!

Nagyon szépen köszönöm hogy felhívtad a figyelmem (figyelmünk) a derűs környezetre. Ahogy elovastam ezen hozzászólásod, máris másképp áltam a dolgokhoz. Hogy is felejthettem el a mosoly hatalmát? És láss csodát, bevált. Tegnap délután még nagyon gyengusz volt a Ricsi de már újra játszani akart. Persze ereje nem volt a csörgőt emelgetni, de nagyon tetszett neki ahogy biztattuk és folyamatosan nevetettük. Kis idő elteltével megjelent az első mosoly és belelendűlt a csörizésbe :lol: Mára odáig fajult a helyzet hogy alig lehet leállítani megint :lol: persze ott kell ülni mellette folyamatosan mert nagyon sűrűn rá jön a sírógörcs (gondolom még mindig nagyon fájhat a füle ) de olyankor egy kis "huncutkodás" és felejtve a fájdalom. És persze az én lelki világom is derűsebb lett, már nem kesergek hogy szegénykém mien beteg is valójában.

Fnoe!

De, voltunk hétfőn a fülészeten mert reggel pirosnak látta a hallójáratát a háziorvosunk, de délután a fülész azt mondta hogy nincs semmi baja. Erre ez lett belőle szerdára. Hétfőn kell visszavinni a Ricsit, valószínű jön a párom és helyre teszi ezt a sarlatánt 8)

És végezetül az ünneplőknek sok-sok boldogságot kívánok!

Sajna mennem kell, Ricsi felébredt és pityereg egy kicsit.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Sziasztok!

Uppsz!
Pár óra alatt is mi minden történik itt? :shock:

Szilvi:
Ne tűnj el azért teljesen. Éppen most ment emiatt itt egy kis irgum-burgum, hogy valaki rég írt, vagy el van esetleg felejtve, és meggyőztük egymást, hogy mindenkinek van valami gondja és baja, nyaral, stb, vagy ugye a baba miatt nem tud jönni, de azért mi hiányoljuk. Ha eltűnnél akkor még egy régi motoros távozna...nem jó. Ha pár mondat erejéig is, de azért kukkants be, írj magatokról és tegyél fel fotót is, hogy képben legyünk. Ha mást nem hát a yahoora dobj fel fotókat. :wink: :lol:

Kanál:
Nekünk is van DM-es azaz Babylove-os Tényleg jó és a színei is, meg egyáltalán. szeeretjük őket
Van egy Hippes is a csomagban volt
Aventos nincsen, de azt én kicsinyöllöm.
Van, hogy sima fém teáskanállal etetjük, mert az kell neki, hogy kocogtassa a fogacskát.
Szóval változó.

Tinu:Üdv itt újra. Képek jók. nem jól látom, hogy Tündi haja is világosabb lett? Mintha sötétebb rémlene. Vagy nem?

Winnie:
BOLDOG SZÜLINAPOPT! :lol:

Kép
zsuzsu74

Ilgya!
Láttam MSN, hogy nem jött meg a konyhád? Mikor lesz kész? kapunk majd fotót róla?

Ja és a micimacis képek szuperek. Honnan lehet ilyeneket szedni?
Bár aki keres az talál, nem igaz? :wink: :lol:

És reméljük jössz a talira!!!!

Kép
zsuzsu74

Tali:
Név.............................Dátum .....................Időpont
1. mágnes................ Aug. 08. .....................14-15 óra
2. Antekirt..................mindegy......................14 óra
3. Niki(Dani)...............Aug. 08. .....................14-15 óra
4. Zsuzsi....................Aug .08........................14 óra
5.Kiscsikó...................A0g.08..........................14 óra (mindegy)
6. Ilgya.......................Aug.08..........................14óra
7. Tinu........................aug.08...........................14h

Szóval akkor beírom a naptárba a tali időpontját! :wink:

Zsu: igen, most már szőkül a csajszi. A vörös szín kezd eltűnni belőle.

A déli kaja máris megtette hatását kaki ügyben... :lol:

Kép
Kép
tinu

Tünci gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!
Lidi boldog névnapot!

Mági, Ádám 2 hónapos kora óta hason alszik. Egyszer úgy tettem le és még le sem ért a feje, már aludt, hosszabban és nyugodtabban. Onnantól mi nem kínlódtunk vele és a hektikus napközbeni alvásoktól eltekintve jól alszik. Soha nem aggódtam. Kókusz matraca van és mindig bekapcsolom a légzésfigyelőt.

Ezzel kapcsolatosan is megoszlanak az orvosi vélemények. Nekünk bevált. Most, h már forog sem alszik másképp. Tehát gondolom neki így jó.

Ilgya, kb. 3 éve éve tart. Nem akar múlni:-))) Jó, néha zöldet is veszek:-)))))

KépKépKép
kiscsiko

Ante!
Boldog névnapot Lidinek!

Ez még lemaradt az előzőektől.
:oops:

Kép
zsuzsu74

Mági: Tünci újszülött kora óta hason alszik éjjel-nappal. Kivéve a babakocsit. Nem lett tőle semmi baja. :wink: Nekem mindig szimpibb volt ez az alvási mód, főleg mert én is így szeretek (szerettem) aludni mindig. :)

Még volt a kiskanalas kérdés: én szoktam odaadni a kanalat Tündérnek, de nem evés közben egyelőre. Szeret vele játszani, rögtön a szájába veszi. Evés közben ő is nyúlkál, de igyekszem kijátszani a kanállal, mert utána összefogdossa a fejét, meg a ruháját - amiből nem tudom kiszedni a foltot. Szóval igyekszem nem engedni, hogy belenyúlkáljon, dehát a szájába is belenyúl, és mégis olyan lesz a keze általában. AZt meg törölgetem, több-kevesebb sikerrel. :roll:

Kép
Kép
tinu

Na ma büdin feküdt le a lányom. :) Bealudt fél 7-kor, természetesen hason, aminek az lett az eredménye, hogy fél 9-kor ébredt. Fel is készültem az éjszakai játékra, gondoltam átöltöztetem,megetetem, aztán hancúr. erre evés után már kapta is be a hüvelykujját. Betettem az ágyba, hasravágta magát, és szunyál :)

Úgy látom alakul ez atali. Ennyien talán a legelsőn voltunk. Többiek? Tényleg. megint vigyünk nasit, mint múltkor?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ilgya! Köszi a hiányolást! Hát vagyok, csak most nagyon belehúztam a jóba szokás szerint. :evil: Múlt hét szerdára lebetegedett a nagyobb. Végig hányta az éjszakát. Nagy nehezen rendejött koplalt 2 napig, erre én kaptam el a vírust, hasmenésem lett és van már 3 napja. Közben a kicsi fiú két este is hányt lefektetés után, de úgy, hogy az ágyneműt, a ruháját, mindent le kellett cserélni. Még a feje is hányásos volt. Persze közben ordított, mint a sakál. Napközben meg egy korty ki nem jött belőle. Nem is értettem mi ez. Szerintem túlette magát. De ezt csak gondolom. Hétfőn még olyan sok mindent akartam írni, de beütött a mennykő, így a jó témákról lemaradtam! :( Na, mindegy.

Roni nagyi! Utólagosan is köszönjük a köszöntést, de én hétfő óta ma tudtam gép elé kerülni. Most is úgy, hogy du. elolvastam az elmaradt oldalakat, most meg írok. Úgyhogy bocsi, ha nem reagáltam azonnal, de nem tudtam! :oops:

Winnie boldog szülinapot!
Lidi boldog névnapot!

Nos, napirend. Leírom a mait, ha még érdekel valakit, ha nem akkor is. :D :wink:
Hajnal 1: szopi
Hajnal 4: szopi
Reggel 7: szopi
Reggel 10: szopi+kaja ( ma sóska+krumpli+sütőtök)
Délután 1: szopi
Délután 4: szopi
Délután fél 6: anyatejberizs őszibarackkal
Este fél 8: szopi

Hason alvás. Norbi talán kétszer aludt éjszaka hason, ő inkább az oldalán szeret aludni. A lányom inkább hason alvós. Annak idején meg is kérdeztem a dokit, hogy nem gond-e, hogy hasra fordulva alszik, de azt mondta, hogy már nem. Akkor volt olyan 7 hónapos körül. De én nem fordítottam hasra alváshoz sosem. Nagyon tartok a bölcsőhaláltól, így sosem mertem hason altatni.

Türelem. Hát igen én úgy érzem néha véges, főleg ha ketten kétfelé akarnak szedni, mert ugye mindig más kell mindegyiknek kajában, játékban, alvásban. De mindenki más szerint értem ez alatt a családot, férjemet, ismerősöket mind azt mondják, hogy nagyon nagy türelemmel vagyok a gyerekek iránt.

Bárányhimlő. Én azt hallottam egyszer a TVben egy dokitól, hoyg azért veszélyes mostanság, mert mire a második, harmadik gyerkőcbe eljut a vírus, addigra annyira módosul, hogy szövődmények alakulhatnak ki, és az akár komolyabb betegségeket is okozhat, ha jól emlékszem még talán bénulást is.

Műanyag kanál nekünk Baby Nova. Még a Krisztinek vettem egyszer ez is 5db-os csomagban volt. Talán Tescoban, de nem biztos.

Momi! Nagyon sok gyógypuszi Ricsinek. Hát jól elbőgtem magam, mikor olvastam milyen beteg szegény. :cry: Az én kicsikém egy hónaposan volt nagyon vacakul, akkor a garatja volt begyulladva és úgyanígy nem evett, csak sírt. Hát szenvedtem vele én is. Fogyott is akkor sokat szegény. Remélem minél előbb renbe jön és jól feneken billented olyan tiszességesen azt a dokit, aki azt mondta, hogy semmi baja a fülének! :evil:

Ja, még valami. Csanádnak ugyanolyan a sapija, mint Norbikánknak, csak nekünk kék!

Nos, nem tudom mikor érek ide legközelebb, de addig is minden jót nektek!
Jó hétvégét és sok átaludt éjszakát kívánok!

Sziasztok!
Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya

Lányok!

Kell valakinek Nestle tejpép??? Van egy csomó a szomszédomnak, nekem is adott, de mi sem esszük és tovább ajándékoznánk a mmienket is, meg az övékét is??? Valaki eszi a babák közül???

Más:

eladó egy 1 éves 160x200 CARDO GOLD RELAX COMFORT matrac www.cardo.hu bővebben tudtok róla olvasni. A kikiáltási ár: 80ezer ft. (új állapotban 150 körül van)

KépKép
KépKép
bunny75

Hja ha valakit bármelyik érdekel, emailt küldjetek. A matrac tulajdonosa elutazik külföldre és ezért adják el (túl drága lett volna költöztetni)

KépKép
KépKép
bunny75

Ja, még valami.
Én nem engedem a kajában turkálni. Nekem nem túl szimpi egy maszatoló kaját szétdobáló gyerek. Megmondom őszintén, hogy a leányzót is addig etettem, amíg nem tudott szépen önállóan enni. Ez olyan másél éves kor körül jött el. Addig csak max darados ételt kapott a kezébe. Lehet, hogy sokan nem értenek egyet velem, de nekem ez így jól működött. Nem volt kaja mindenhol és nem kellett minden evés után egész lakást takarítani. Pont elég, hogy az előkéje, meg néha a ruhája kajás.

Na, pá!
Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya

Kép Máté motorozik Kép Nyuszi ül a fűben.... Kép A focista Ronaldino

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a kedves köszöntéseket. Utolsó huszon.... :? ennek örömére apa elvitt este vacsizni, a Várban voltunk. Tök jó volt, csak eléggé tököltek, így 2 óra volt a vacsi, pedig még beterveztünk egy sétát is, de hát az elmaradt, fürcsire jöttünk haza. Kismanó megint nagyival volt, ma már 60-at megevett, a semminél több... de mondta anyu, hogy azért szomorkás volt, érezte, hogy nem vagyunk, és tényleg olyan hihetetlen örömmel fogadott, utána majd kiugrott az öléből... utána meg átadtam apának, elmentem WC-re, és rögtön sírt, így ki kellett neki köszönnöm, hogy itt vagyok, akkor vigyorgott megint :) bocsi a részletességért, de ezek annyira jót tesznek anyai önbizalmamnak :) :) :) ja, és 220-at evett nekem...

Kanál, köszi a kimerítő válaszokat :) azért kérdeztem, mert a védőnő mondta nekünk, hogy nem mindegy tökre, és ne mély legyen, hanem inkább laposabb, hogy le tudja húzni róla a kaját. Mi most a HIPP-essel eszünk, ez jó, de nagynak tűnik. Nestlés nincsen. Majd megnézem a babylove-osat is. Az Aventes meg ja, kicsit, meg az a gyogyi kanál. De megpróbálom azt is.

Mági, ti csak cumiüsüvegeztek, Ti váltottatok már ki kaját? Tök furi, nálunk ugye elvileg 5 kaja van, plusz egy gyümi meg egy főzipróbálás, de egyre olyanabb, mintha egy kaját nem akarna, a főzi utánit. Még nem akarnám elhagyni, de tegnap, amikor tök sokat megevett tökből, utána alig evett...

Tinu, tök édik a képek, üdv újra itthon, Te jöttél, én mindjárt el :)

Kiscsikó, szerintem jó az a HP, jó olvasást! :) én az elsőt úgy olvastam, akkor jelent meg épp a negyedik, hogy még fogalmam sem volt, mi az, kölcsönkaptam, épp vonatoztam haza Kölnből, és a 13 órás vonatútból a felénél, még a német határ előtt kiolvastam. :) aztán olyan jó volt, hogy rögtön újrakezdtem. Majd köv héten mentem vissza, és a 2-eset, 3-masat kint vettem meg, és olvastam :)

Hason alvás: mi máig háton tesszük le, de ő előbb-utóbb hasra fordul. de sokat tornázik ígyis, meg sokszor visszatornássza magát oldalra, közben fel-felsírogat. De ez csak éjszaka, nappal hanyatt alszik babakocsiban, ill velem a nagyágyban, ha kiságyban alszik, akkor is van, hogy hasrafordul. de érdekes, hason elaludni nem tud még. :shock:

Szilvi, én is nagyon szomorúan olvastam, hogy nem nagyon tudsz jönni, remélem nincs semmi baj :( azért várom, hogy bekukkants, az eredeti csapatból Te voltál a sereghajtó babázásilag, és érdekel, hogy mi van veletek! meg a művészi fotóitok is hiányoznak, és hogy mizujsi Pécsett :)

Tali: hát ezt most sajna kihagyjuk :( a Cd-ket akkor majd adom, ha hazajöttünk...

KépKép

KépKép
winnie27

Tinu: jó kis képeket csináltál, aranyos Tünci, remélem azért jól telt ez a hét, elfoglaltátok magatokat.

Ilgya: a kisfiad nagyon elegáns ebben a ruciban, megnéztem Rékababát, olyan édes ahogy tapsol, én még nem tudtam rávenni a Csanádot, hiába mutatom neki. Persze a mamija megtanitotta neki, gyere mami és mutatja is neki, a kis kezével. Sokat foglalkozol Rékával, tanítgatod?

Niki: hogy van Dani ínye? Remélem nincs vele gond, hát ezeket az eséseket sokszor nem tudja kivédeni az ember.

Roni nagyi: nagyon ügyes vagy, nagyon sokat gyakoroltam, de olyan keretet nem tudtam csinálni. Megmutatom milyet sikerült, egyszinű keretet. Kép Keretes kép Kép

Jó éjszakát mindenkinek!
sziszi22

winnie:
Mi pár napja már csak négyszer eszünk, nem is értem hogy elég neki. Ha számolnám a súly szorozva mittudom én mivel, osztva étkezésekkel, hát bővwen az alatt vagyunk, amennyit enni kellene. De gondolom ilyenkor már nem kell ezt számolni. Nem egy alultáplált jánykám van :) Reggeli és tízórai táp. Aztán ebédre és uzsonnára főzit és gyümit kap. jó ideig én is adtam neki utána tápot, de aztán láttam, hogy alig 40-50 ml-t nyammog el utána. Így elhagytam félve. Kiderült,elég neki a főzi, és nem hogy 3, de 4-5 órát is elvan a következő evésig.

deszilvi:
hát én is nagyon sajnálnám, ha nem jönnél, és remélem, tényleg valami nagy elfoglaltság miatt, és nem azért, mert valami gond van. :(

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ilgya, nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad részletesen, hogy mire figyeljek ha vásárolunk autósülést.

Kép

Kép
antekirt

MÁgi, és Panna este már nem is eszik? vagy ahogy írtad, beájul közben, ill kaja előtt..... és főziből, gyümiből mennyiségeket eszik?

KépKép

KépKép
winnie27

winnie:
de este fürdés után vacsizik, akkor tápot kap, abból 160 ml-t megeszik . Aztán következőnek már cska reggel eszik

Kép
Kép
Kép
mágnes

ja, de akkor ez 5, nem? bocsi, nem kötöszködni akarok, csak tényleg érdekel. Mert nálunk is ez lesz maaajd a cél, csak úgy, hogy reggeli tejci, tízórai gyümi, ebéd főzi, uzsi és vacsi megint tejci. nálatok meg az uzsi a gyümi. no majd kialakul... és akkor te tápi előtt adtad a kajcit, nem két etetés között?

KépKép

KépKép
winnie27

winnie

bocs, hogy belepofázok, de mi a célod? Szoptatást akarsz csökkenteni, vagy meg akarod tartani??

KépKép
KépKép
bunny75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?