Új privát üzeneted érkezett!

Roberta, :(
Ha jön a baj, csőstöl. Mennyire gázos az autó? Robi most télen gyalogolt bele egy álló autóba, mehetett vagy 20szal. Mégis úgy néztünk ki, mintha egy frontális autópálya baleset lett volna. Őt is nagyon kiütötte, főleg, hogy én terhesen, Natival ültem hátul. A mi pénztárcánk is elég jól állt, ráadásul egy hónapig kocsi sem volt. :?

Minyu,
Lehangollak, ha azt mondom, a második terhességet nem lehet olyan jól leplezni? Döbbenetesen gyorsan megpocakosodtam az elején, de lehet, hogy ez csak én vagyok. Bár másoknál is ezt látom a játszin. Az AFPn meg is kérdezték, hogy ikrek? Mondtam, hogy csak a második. Ja, akkor már értette a nő. Pedig Szabi pici volt, és a végén a hasam is jóval kisebb volt, mint Natival. Csak az eleje látványos.
Szabi topicban rendszeres, hogy a nem jelentkezők kiesnek a tábliból. Még nem volt belőle sértődés, aki visszajött, szépen visszakéreckedett oda is.

Betsy,
Gratuláció Lucashoz!!! Mikor lesznek az első sztárfotók?

Miért korszak:
Natinál néha akadt egy-egy. Azután két(?) hete azzal állt elő, hogy Anya, miért megyünk az Auchanban. Azóta iszony felszaporodtak. Vicces, hogy néha azért értelmes kérdést is fel tud tenni, nem csak olyant, hogy a zsiráfnak miért van szarva. Mittomén?! Ráadásul az ő szintjén elég nehéz magyarázni.

Eddig egész napos segítségem volt, vagy anyós, vagy anyukám. Múlt héten megjött unokaöcsi, 35 napra, nyaralni anyukámhoz. Kiesett. Anyósnak lumbágó, szintén múlt héttől. Kiesett. A múlt hét egész jól ment, játszin voltunk szinte végig. Az eső viszont most nagyon betett. Nem is akarok belegondolni, milyen lesz az ősz-tél, amikor még sötét is van és rossz az idő. Hogy teljes legyen a kép, Nati barátnője múlt hét kedden elutazott, csak csüt jön. Várom már, mint a Messiást. Pénteken külön öröm ér, akkor a 8 éves unokaöcsire is én vigyázok, mert anyukámnak dokihoz kell menni. Gyúrok a háromgyerekes létre :lol:
(Pocakosok, ha egy mód van rá, bébiszitter vagy akárki, de legyen napi segítség pár hónapig)
Akinek már van nagyobb gyereke, egy kérdés. Szabi éjszakázik, 2-3 óráként kel. 6 körül kelek vele végleg, Nati olyan 7 körül és indul a banzáj. Este kb 10ig tart a ricsaj. Nem alszanak párhuzamosan, vagy ha igen, én is beájulok egy fél órára az ágyba. Mikor lehet így főzni?! Ha gyerek ébren van, nem merek, barátnőm így forrázta le a nagyobbikat. Kajarendelés sem megy. És lóóóóóóg a nyelvem.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca :)
jaj, én úúúúúgy szeretném, ha nagy pocakom lenne. Nándival, mikor 33 hetesen bekerültem kórházba, azt hitték a szobatérsak, hogy ár megszültem, olyan pici pocim volt. 12. hét aug végére jön ki, tehát mire visszamegyek dolgozni, elvileg bejön az elképzelés, de nem rögtön első nap ezt szeretném bejelenteni. (egyelőre elképzelésem sincs, mikor)
kajakérdés: többgyerekes barinő szerint eleinte max úgy, hogy hétvégén főzöl 120 adag kaját (+ nagyiok besegitenek) és lefagyasztod, vagy házhozszállitás. Kajarendelés miért nem megy?

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Jah, holnap megyek dokihoz, kéretik szoritani :D

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 

 
 

Betsy
Gratula a kicsihez! Várjuk a fotókat!!

Lorca
hasonló a szitu, autó rosszabbul néz ki, mint amekkora a valós kár, bár a márkaszervíz elég vastag cerkával saccolta a javítást (670ezret hoztak ki), természetesen nem ott javíttatjuk. Autó nélkül nem maradunk, mert szerencsére apósomét vihetjük amikor szükségünk van rá. Éppen ma vitték el a kasznisok, kb 1,5 hét múlva már használhatjuk újra és ők max 300ezret mondtak a javításra. Hát, sokkal jobban hangzik...

Kaja: én egy gyerek mellett is általában hétvégén megfőzöm a heti adagot. Annám elég csavargós típus, ébredés utáni első szava: kakaó, majd séta!!
Ma a zuhogó esőben is mentem vele, elegem is lett mire hazaértünk.

Csucsu
van vmi új fejlemény?

Minyu
sajna én is már 31 és a lakhely Várpalota lett.

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Sziasztok Lányok!
Kérdésem lenne: A GYED lejárt július 15-én. A munkahelyemen bent voltam még június elején, senki sem tudott útbaigazítani, hogy hogyan tovább, erre én kitöltöttem a GYES-igénylés július 16-tól kezdődő időre, valamint a felhalmozott szabimból (51 nap - ők számolták ki) is kiírtam 41 napot. Szeptembertől bölcsi, beszoktatás után megyek vissza dolgozni. Ma felhívott egy új TB-s és munkaügyis kolléganő (ma kezdett), és azt mondta, hogy a GYES és szabadság együtt nem megy! Vegyem ki a szabit (mind az 51 napot), aztán ha megyek vissza 8 órában dolgozni, attól a naptól igényeljem a GYES-t. Hogy van ez szerintetek? Jó lenne vmi jogszabály, mert jövő hét hétfőn megyek be, és nagyon úgy érzem, nekem kell majd bizonygatni. :evil:

Kép
dundó
 
 


Roberta: Hát, innen már biológia, mi mindent megtettünk!
Jövőhét végén veszek tesztet, addig meg imádkozunk!

Minyu: Sajna én már 33.


Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Isten éltesse a már két éveseket! :)

Hát én is előkerülök akkor pár szóra, nehogy kiessek innen is, mint Dórika topicjából! Mondjuk ott csak beköszöntem a pocak elején, úgyhogy nem ért váratlanul. :oops: Itt akkor lettem read-only, amikor kiköltöztünk Szentendrére, akkor nagyon el voltam havazva, azután egyszer beköszöntem Nektek, amikor Dórika született. Na azután lettem csak igazán elhavazva! Pedig olvasni rendszeresen olvasok és irigy-irigy, amiért már ennyi ügyes szobatiszta babó van! De valahogy az írásig már nem jutok el...

Betsy, nagy-nagy gratula, sok boldogságot! :)
És a sok pocakosnak is nagyon gratulálok, Minyu én is szorítok holnapra, Csucsu Nektek is drukk nagyon. :)
Én akkor örülök a legjobban, hogy ketten vannak, amikor egymással foglalkoznak, együtt hemperegnek, egymáson rötyörögnek. Nórika kezd bohóckodni, Dódi erre elneveti magát, ezen Nóri remekül szórakozik és így tovább, én meg olvadozok.

Nóri: még nem szobatiszta, de nagyon nem! Le is tagadja a kakát! Reggel kérdezem, van kaka? Azt mondja nincs. Pedig amikor a szobába belépek már orrbavág a büdi. A szűkítőn is fél percet hajlandó csak ülni. Na mindegy, amíg így állunk, addig nem erőltetem a bugyit. Jövő hét végén megyünk nyaralni, majd ha hazajöttünk ráfekszünk a témára. Beszélni sem nagyon akar még, viszont egész nap csak ezt hallgatom: Nóni is, Nóni is. Vagyis mindenben segít nekem, teregetünk, mosogatógépet kipakolunk. Szuper, hogy minden 6x annyi idő így, mintha egyedül csinálnám! :) Azt is nagyon tudja, hogy mit akar, a hisztizsákból egy pillanat alatt előkap egyet, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte... Ilyenkor büntibe megy, ott pedig magyarázom neki, hogy miért vagyunk megint itt és hogy legközelebb ugye nem így, meg nem úgy... Erre gyorsan leráz, hogy jó, oké, jó...
DE mindezek mellett nagyon tündér, kedves, aranyos, vicces lány és gyönyörű forgószeleket rajzol!

Dóri: talán Nórinál is jobban tudja, hogy mit akar. Nekem mindenki azt mondta, hogy a második gyerekkel sokkal könnyebb, mert a második alkalmazkodóbb lesz. Hát nálunk ez sajna nem így van. Most növesztett 2 fogacskát, hát az sem volt semmi! Nóri 10 hetesen már átaludta az éjszakát, Dórival még most is 1x kelek hajnalban. A hozzátápi sem megy még, csak szopi van, Fruttapurára ki sem nyitja a kis száját, sőt még össze is szorítja. Nóri mindent az első kínálásra elfogadott... Szóval az túl szép lett volna, ha még egy Nórink születik, ekkora mázlink nem lehetett. Szoktam is mondani, ha Dóri születik elsőnek, akkor nem olyan biztos, hogy már meglenne a kistesója! DE mindezek mellett ő is csupa mosoly, báj és szintén imádom.

Na úgy látom, behoztam egy kicsit az elmaradásomból! Képekre most már nincs időm, de terveim szerint jövök még...

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Sziasztok!
EZ IGEN!!! Ismét felélénkült a topic! Minyu, ez nagyon jó ötlet volt. Holnap természetesen szorítok. Csucsu, nektek is!

Betsy!
GRATULA a babóhoz! Ha lesz időd jelentkezz képekkel és szüléstörténettel!

És üdvözlök minden megkerült régi topicos tagot! Olyan jó felőletek is hallani! Aztán nem ám megint meglépni! :lol:

Lorka! Mi a főzést együtt csináljuk, de tudja, hogy nem mehet a gáz közelébe. Míg az ebédet kavargatom a sarokülőről figyel és "főz" ő is valamit.

Kép
patrisa
 
 


Kukk!
Ma voltam dokinál, 8,3 mm-es babócát láttunk, dobogott a kicsi szive. :)
Viszont amint beértem a kh-ba, elkezdtem vérezni (persze jól beparáztam) dokim szerint sem az UH-n sem a vizsgálaton nem észlelt kóros elváltozást, valószinűleg csak a hormonok (a napokban kéne megjönnie), mindenesetre pihizzek sokat. Csabi tudott szabit kivenni, igy tud Nándira vigyázni kicsit.

Megyek is feküdni :?

Még egy pöttöm kép a pöttömről :) ( a fekete foltban a világos maszat, felül a feje, láttszik a szeme is)... öööö, nem akarja feltölteni, majd később.
psuz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu: Nagyon jó! Gratula! Vigyázz magadra, pihenj sokat, bár egy gyerek mellet ez nem épp könnyen kivitelezhető feladat.
Tényleg, mikor csináltál tesztet először? Mármint a peteérés után?
Megvártad a mensi megjövetelének az idejét?
Mit szeretnétek, egy újabb trónörököst vagy egy kislányt?

Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Minyu,
Kajarendelés volt az első pár Natihónapban. A mennyiséggel vannak problémák, ha mindhármunk kajáját abból "fedezem", akkor azt már megérzi a pénztárcánk. Most a Gyed figyel és egy magántanítvány sincs. Nem is a pénz a gond, inkább az anyagi lelkivilágom sínylődik. Akkor is a pontatlan rendelésfelvétel miatt hagytam abba. Hazajöttem kiéhezetten a játszótérről, vártam, hogy legyen valami, semmi. Felhívtam őket, mert az már a többedik ilyen eset volt, annyit mondtak, hogy akkor másnap jönnek és hozzák. Ez velem még megy, de Natival nem.

Roberta,
Azért így sem kellemes a dolog :( Van valami remény a biztosító igénybevételére? Nálunk túl egyértelműen saját hiba volt. :roll: Az tényleg nem mindegy, hogy hol csináltatja az ember. A másik kocsiban csak a lökhárító sérült, volt rajta egy kb 25 centis repedés és némi festék is lejött. Nekünk új motorháztető, lökhárító, lámpa, kerék fölötti rész...biztos van neve is, de nem tudom...és az egészet fényezni/festeni is kellett. Nem tudom, mit csináltatott meg a másik pasi, de az ő számlája még így is jó duplája volt a mienkének. :lol: Az már a biztosítóra ment. :twisted:
Még így is rendesek voltak, felajánlottak egy kétüléses terepjárót. Mindig is szerettem volna egyet. :D A gond az volt, hogy autósüléses Natit mégse rakhattam a csomagtartóba. Meg apa sem vezetett kuplungost egy ideje és az önbizalma is sérült egy kicsit, úgyhogy nem kértük.

Dundó,
A Gyes témát nem tudom, a kormányzati eü info vonalat szoktam hívni, ha ilyen gondom van. 189 talán. A www.magyarorszag.hu honlapon rajta van, de azon nem tudok kiigazodni, ezért szoktam őket hívni.

Jdora,
Egyszer a Spektrumon volt egy műsor, abban mondták, hogy amkor így letagadja a kakát, akkor ő igazat mond. Addigra már elfelejtette. :lol:
Átalvással kapcsolatban: Nati nem alussza át az éjszakát. Szabinak voltak próbálkozásai az elején, de visszatért a jól ismert kelünk 2-3 óránként műsorra. Így aztán még mindig nagyon jól álltok! :)

Patrisa,
A főzéstől én simán félek, amikor ott van. Ő is esélytelen arra, hogy leöntsem, elég messze ül. Eddig talán 1x próbáltam ezt a közös bulit hármasban, de a végére teljesen lefáradtam. Olyan volt, mintha vizsgáztam volna, teljes figyelemmel meredtem a gyerekre. Ha csak megmoccant, jött a Nati, ülj vissza a székedre szöveg. Persze gyorsan rájött, hogy végre övé a teljes figyelem és a köztem és a szék közötti 1,5 méteren lefutottam a maratont. Ráadásul még csak nem is szeretek főzni. :?

Kép KépKép
lorca
 
 


csucsu :)
Asszem 29. napon teszteltem először, nagyon halványat :)
Kistesó nemét illetően megintcsak nagy az egyetértés: én kislányt szeretnék, Csabi meg határozottan kisfiút :mrgreen: (de persze mindegy, milyen nemű legyen, csak egészséges legyen) Bár Csabi úgy érzi, hogy kislány lesz (az ő megérzései ált. bejönnek)

lorca :)
aham, igy már értem.

Dundó :)
Sztem meg mennie kell együtt a kettőnek, ha azzal a nappal "vesznek vissza", amikor kezdődik a szabid. Az indexen szakbarbár bizti tud jogszabályt is mondani. De ezekhez a jogszabályokhoz én is olyan hülye vagyok... :?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Dundó
nekem már visszajelzett a cég, hogy aug 8-tól írják a szabimat és kapom a GYES-t is. Ezek után remélem, hogy tényleg így is fog történni.

Lorca
saját zsebből megy a dolog, mert mi voltunk a hibásak :oops:

Most csak ennyi, mert hulla vagyok..

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Minyu!
Nekem is volt pici vérzésem az elején. Még görcsölt is a hasam (de ez inkább csak az ijedtségtől lehetett), de mire beértem a dokihoz, szerencsére se híre se hamva nem volt a vérzésnek. A vizsgálat szerint se a méhből jött a cucc... valszeg egy ér pattant meg a méhszájon. Előtte emelgettem Leventét (aki ugye már akkor is súlyos egyéniség volt)... lehet ettől volt nekem.
Örülök, hogy egyébként minden ok. :) És nagyon jó a kép a vonalzódon! 8) 12. héten van a köv uh??
szilbee
 
 


szilbee :)
délutánra teljesen elmúlt a vérzés, de ma reggel megint van pici :cry:
Ha addig minden rendben lesz és reméljük, ez a fránya vérzés is elmúlik, akkor 1 hét múlva néz meg UH-val, hogy minden rendben van-e odabenn. Holnap meg vérvételre megyek.
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


nah, táblival kapcs: kivettem jóóóóó sok emgberkét. Aki jön újra, szivesen beleteszem, tényleg semmibe nem kerül!
Nagyon örülök,hogy ilyen sokan irtatok újra! Mindenki irhat 1-2 sort, higyjétek el, kiváncsiak vagyunk rátok, meg babókra. Hetente csak 1-2 sort, hogy ki hogy van mit csinál éppen a ded, mi az új szava, mi történt a játszón stb.
Tábli:

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Szabival elkezdtük a hozzátápit. El is felejtettem, mekkkkkora macerával jár! Úszott a sütőtökben a konyha, pedig csak egyszer mondta, hogy prrrrrr.

Ez a Gyes alatti szabi nekem nem tetszik. Én úgy gondoltam, hogy ha majd eljutok oda, lejár a gyes és majd szépen pörögnek a szabi napjaim. Így aztán szépen tudnám kezdeni a 2010es tanévet. Persze ha addig nem változik a rend. Vagy nem érkezik újabb jövevény, mert akkor akár a 8 évet és plusz a szabit is igénybe venném. Addigra lenne vagy két év fizetett.

Most volt a NatGeoban egy cikk a gyerekes szabikról. Egész jól állunk! Teljesen ledöbbentett, hogy USAban és Ausztráliában csak 12 hét nem fizetett szabi jár, de az is csak megkötésekkel :shock: . Ennél azért azt hittem, jobb a helyzet. Így már értem, miért mennek vissza egy hónap "luxusmamizás" után. Méghogy családcentrikus ország! Pedig szegényből ott is van bőven.

Minyu,
Jaj, nagyon megijedtem én is, hogy írtad ezt a vérezgetést. Ahogy Szilbeenél is, elég sok más ismerősnél is volt hasonló, mégis jól elirogatunk egymásnak Szabi babi topicban gyerkőceinkről.
Nagyon irigyellek ám! (Amellett, hogy sírógörcsöt kapnék egy terhességtől :D )

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!
Nagy-nagy gratula a kismamiknak, újszülötteknek.

Milánom velem együtt 27-én kezdi a tanévet. Ő a bölcsiben, én a suliban. Jelenleg a szabimat töltöm, de marad még 1-2 napom, amit akkor veszek ki, ha estleg gyerekem beteg lesz majd. Elvileg... Gyakorlatilag nem tudok semmi kokrétumot, be kéne mennem a suliba, de egyelőre halasztom a dolgot.

Kisfiam beszél, mondókázik, mesélget saját maga kreálta történeteket, rendszerint erre is ébredünk. Ismeri a színeket, autókat, motorokat, számol magyarul-németül...
Viszont a szobatisztaság a béka feneke alatt. Míg tartott a kánikula, ki-kiszaladtunk lepisilni a "'hangyákat" - lopva az ötletet anyutó,l aki így szoktatta annak idején öcsémet, de ez nem igazán vált be. Mikor felkerül a gatyó, elfelejt szólni a Drága. Bili szóba sem jöhet, Vettünk lépcsős szűkítőt, hogy na, majd ott megmutatja, persze üldögél rajta, aztán semmi. Jaj-haj... Becsődöltem.
Doki szerint még nem érett meg rá. Az ő gyereke 4!!! évesen lett szobatiszta - mondta. Na ne!!!!
Dobok képet is!
Sziasztok!
Kép

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Betsy!
Gratulálok a kisfiúhoz!

Minyu!
Remélem már elmúlt a vérzés de pihenj sokat!
Én a fél terhességem a kórházban töltöttem és oda elég sok kismamát hoztak be vérzéssel de mindegyiknek elmúlt és a babáknak sem volt bajuk.Magne-b6-ot kaptak és Pipolphent de az csak arra jó,hogy aludj tőle egész nap.
Mondjuk itt mindenkit befektetnek a kórházba pár napra.

Mirtill már folyékonyan beszél,talál ki elég érdekes történeteket,Ő is ismeri a színeket(még a rózsaszínt és a narancssárgát is),elszámol 5-ig,énekel,mondókázik,mesél.Mostanában már együtt énekli a dalokat a cd-vel.
Szobatisztaság:
Pár napja alig van pisi a palusban így szoktam rá bugyit adni ami akár 3órát is száraz marad.De ha pisilnie vagy kaklnia kell hozza a pelenkát és mondja,hogy adjam rá.Ha ráadom utána pisil vagy kakál.Tehát érzi ha kell neki de a bilire vagy a wc-re nem hajlandó ráülni csak a pelenka.Szerintetek ez normális?Mit csináljak?Várjam meg amíg magától egyszercsak ráül a bilire?Nem szeretném erőltetni.
A környezetünkben több gyerek van akik most kezdenek szobatiszává válni és szinte mindegyiknél gond van a kakálással amióta nincs pelus.Nem kakálnak csak 3-4naponta akkor is csak hashajtóval mert mindig visszatartják?Ez mennyire jellemző?

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!
Ildikó! A gondunk hasonló. Mián is csak pelusba kakil. 100 ciket elolvastam a témával kapcs., de mindenhol a türelem, kivárás, meg "egyik napról a másikra " szöveg van. Sokszor gondolom, hogy én vagyok a béna, de talán még tényleg nincs megérve ez a gyermek! Talán a bölcsiben, ha látja , hogy a töbiek szaladnak pisilni, ő is kedvet kap hozzá.
A hashajtózást pedig én nagyon nem tartom jónak! Hogy fog kialakulni így a folyamat természetessége?!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!
Ildikó! A gondunk hasonló. Mián is csak pelusba kakil. 100 ciket elolvastam a témával kapcs., de mindenhol a türelem, kivárás, meg "egyik napról a másikra " szöveg van. Sokszor gondolom, hogy én vagyok a béna, de talán még tényleg nincs megérve ez a gyermek! Talán a bölcsiben, ha látja , hogy a töbiek szaladnak pisilni, ő is kedvet kap hozzá.
A hashajtózást pedig én nagyon nem tartom jónak! Hogy fog kialakulni így a folyamat természetessége?!

bockbrigi
 
 


Bocsi! Hónapokig nem voltam, most bezzeg duplán!!!

bockbrigi
 
 


Minyu!
Mizujs???? Vérezgetés?? Ugye elmúlt??? :shock:

Brigi! Dóri!
De jó, hogy előkerültetek!! :D 8)
szilbee
 
 


Lorca,
átalvással kapcsolatban, hát nem irigyellek, ennek fényében vegyétek úgy, hogy nem is nyafogtam, oké? A múltkori hempergetős videó nagyon tetszett! :)

Ahogy elnézem Nóri eléggé el van maradva a beszéddel az itteni átlaghoz képest. Viszont a sok éneklésem gyümölcseként magától dúdolgatja a dallamokat egymás után. Rengeteg dalt ismer. Férjem mondta, hogy ezekkel van tele a memória, másnak nem jut hely. :)
Nóri barátja Vince, aki 5 hónappal idősebb, ő sem beszél még folyamatosan, tőmondatozik. Náluk is van kistesó, ezért az elmúlt hónapokban ők sem tudtak annyit jönni-menni, mint ahogy mi sem, talán ettől is van, az állandó bébitársaságtól...

Tegnap leugrottunk egy napra a Balatonra rokonokhoz. Gyönyörű napunk volt, egész nap a strandon, gyerekek tündérek... Aztán elmentünk vizibiciklizni. Én egy krokodil kajakot választottam, amibe a mólón kell beszállni. Egy 20 év körüli fiú, a kölcsönzős, mielőtt belökött volna a krokodillal együtt a vízbe megkérdezte: ne haragudjon, Ön terhes? Na erre én kééééész... Eddig az ilyesforma fiúk lazán letegeztek, itt kezdődik!!! Aztán meg hiába hasizmozom lassan 5 hónapja esténként (na jó, nem túl sokat), leterhesezik a belem!!! Totál kikészültem. Úgyhogy szoptatás után szigorú fogyókúra! Pedig erre eddig életemben nem volt szükség. Már ma ebéd után is mondtam magamnak egy szelet süti után, amikor a másodikra kacsintgattam, hogy Ön terhes? Nem? Akkor ez a süti gyorsan elfelejt!
Ja és jövő héten a nyaralás alatt szigorúan csak vizibicikli! :lol:

Brigi,
nagyon jó ez a kép, a cica kiveszi a részét a játékból, vagy csak a fotó kedvéért?

Minyu,
remélem minden oké, pihenj sokat! :)

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Sziasztok!
Sajnos nem jó hirem van. Tegnap bementünk a kh-ba, mert már nagyon véreztem, mire beértünk már görcsöltem is. Sajnos a baba már nem élt, igy műszeresen kellett befejezni :cry:
Majd jövök, ha rendbeszedtem magam.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu! :shock:
A francba. :( Kép Nagyon sajnálom! Féletem hogy ez lesz... mert nagyon sokáig nem jelentkeztél. Csabi hogy viseli? :(
szilbee
 
 


Minyu: Nagyon -nagyon sajnálom. Remélem hamar rendbe jösz.
Ha jobban vagy jelentkezz.




Csucsu

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!
Minyu! Veled érzek! Emlékszel talán , 1 éve én is ugyanígy... 10 hetesen. Sajnálom.

Dóri! Na neee! Milyen szemtelenek ezek a büdös kölkök!!! Oda se neki! Milán rendszeresen nyúzza a macskákat (már ha el nem szaladnak előle), ezt a macsekot 10 percig utaztatta az udvaron.

bockbrigi
 
 


Minyu!
Borzasztóan sajnálom! Pihenj sokat! Puszi

Kép
kajla
 
 


Minyu!

Nagyon sajnálom!
Pihengess sokat!

Szia!

Kép
ildikó74
 
 


Minyu! Gondoltam, hogy baj van, rég nem jelentkeztél. Nagyon sajnálom! Pihenj sokat!

Kép
patrisa
 
 


Szilbee :)
Kifelé úgy tűnik, jobban viseli Csabi, mint én. De azét őt is megviselte. Tegnap este egyedül volt itthon és gyújtott egy gyertyát, szóval a keménycsávó belül azért nagyon érzelmes :cry:

Köszönöm mindenkinek! Igyekszem nagyon optimistának lenni (egyelőre még nem nagyon megy) és az elkövetkezendő hetek feladataira koncentrálni...

pusz mindenkinek.

De irjatok valami vidámat, ne ezzel legyen teli a topic!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok csajszikák!

Mi is itt vagyunk,kérjük nem elfelejteni minket. :D
Időnként olvasgatok, de költözés elötti finishben vagyunk, nem igen jutok gép elé.
Mi jól vagyunk, Andris már nagyon nagy zsivány.Beszélni még nem akar, de egész jól megérteti magát. A nagyok folyamatos edzésben tartják, van honnan tanulni a rosszaságot. Tegnap anyósom elvitte, hogy nyugodtan tudjak csomagolni.Az volt az első estéje "idegen" ágyikóban.Még szerencse, hogy a bátyó vele van.Holnap kapom őket vissza.

Betsy!
Gratula Lucashoz! Hihetetlen milyen gyorsan eltelt az idő, nemrég még a fogantatásért drukkoltunk.

Minyu!
Köszönöm, hogy nem raktál ki a tábliból, igyekszem rendszeresebben jönni.:D
Én is nagyon együtt érzek velek.A Brigi elött nekem a 12.héten ment el egy baba.Biztos meg volt az oka és ezért jobb is így , hidd el.Most egy 4-5 hónap pihi, aztán hajrá!

Dóri!
Sajnálom, hogy nem találkoztunk ma a boltban, majd kérek egy fényképet a csajokról a gyönyörű kardigánokban :D Kell referenciának az iwiwre. Jelöljétek meg Branto bababolt.
A 20-as fiúcskáknak, meg nyugodtan füllentsél. Igen, babát várok :lol: Engem egy hete a buszmegállóban akart mindenáron leültetni egy pasi ugyanezzel a szöveggel. :roll:

Ildikó!
Szobatisztaság. A húgom ugyan ezt csinálta 4 éves koráig. Nem volt hajlandó használni a vécét. Tök furcsa volt egy hatalmas nyakikláb gyereket kivakarnom a kakiból.( 2év van a lányom és a hugi között :P ) Aztán tényleg egyik pillanatról a másikra leszokott róla.Mirtillnek is eljön majd ez a pillanat, csak ne erőltesd.

Minden 2 évesnek akikről lemaradtam útólag is sok boldogságot kívánok. Kép


Kép

Kép
flocika
 
 


Minyu,
én is nagyon sajnálom.

Floci,
igen, Rólad lemaradtam, de hirtelen jött az ötlet, hogy gyorsan elszaladok értük, bár remélem a jövő hét végén induló nyaralásunknál nem lesz szükség rá. Fotót majd később, mert elromlott a gépünk, úgyhogy most csak videózom a gyerkőket. Nagyon klassz a kép, csak nehogy kedvet kapjak a harmadikhoz! :roll:

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Minyu
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :evil:
Vendég
 


Kép

Kép
Vendég
 


Betsy :)
:D :D :D Nagyon viccesen fekszik a 2. képen. Bár a lába nem látszik, de el zudom képzelni, hogy keresztberakta, fejét a keze alá és épp mint a nagypasik cicikről álmodik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Floci :)
Andris milyen szöszi. A nagyok is ilyen tejfelszőkék voltak?

Jdora :)
Á, ne aggódj a beszéd miatt. Nándi csak szavakat mond, vagy a szavak elejét. Ilyenkor még sztem elég nagy a szórás beszéd terén.

Rólunk: anyumék ma hozzák vissza Nándit, már nagyon hiányzik. Többször is hosszúhétvégéztünk már nélküle, de sztem ez volt az első, hogy már 2 napja ölelgetném :(
Közben készülődök a bölcsis beszoktatásra, tegnap megvettük a sokmindent, amit a bölcsiben kérnek (amatőr módon szombat délután mentünk Auchanba, ahol kismillióan voltak, és mindenki taneszközöket vásárolt) MOndtam is Sabnak, hogy már most kész őrületben vagyok, pedig csak bölcsibe megy a gyerek. :P :oops:
Nah, megyek, még pakolok picit.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Nagyon édesek a gyerekek!!!

Minyu! Mi sokminden kell a bölcsibe? Nekünk csak váltóruha, 1 cs szemetesszsák és 1 cs pzs/hónap. Ja, meg törcsi. Ágyruha van, meg még vannak kincstári meleg pulcsik, játszóruhák is. Vinni kell ezen kívül a pelust, popsikenőcsöt. Talán mást nem. A szülői csak 28-án lesz, most ugyanis technikai szünet van a bölcsiben. Ezért jön ki sza..ul, hogy egyszerre kezdünk mindketten. Úgyhogy apja lesz a beszoktató. A gondozónéni szerint nem lesz gond, mert Milánnal gyakran jártunk játszani pont abba a csoprtba, ahová került. Majd meglátjuk...

Sikerélmény: ma már 3-szor pisilt Milán a wc-be!!! Persze apa beígérte, hogy mennek egy kört az Audival, ha lesz pisi. Bánom is én, csak induljon már el a folyamat!

Sziasztok!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!
Egy ideje olvasgatlak benneteket, sajnos csak mostanában találtam erre az oldalra! Látom, összeszokott társaság vagytok, mindenki vagy 1000 üzenettel, azért megpróbálkozom, ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok.
Rólunk: 2005. augusztus 15-én született Patrícia Luca nevű kislányom. Igazi huncut, kis rosszcsont. Folyamatosan beszél, mondókázik, be nem áll a szája. Kicsit aggaszt, hogy szinte mindent 2X mond. Csinálja valakinek ezt a gyerkőce? Szobatisztaság.. Hát abban le vagyunk maradva. Ha meztelenkedik, gond nélkül belepisil a bilibe, magától, hozza büszkén az eredményt, de ha van rajta bugyi, ksinadrág, akkor azt nem tudja lehúzni, nadrágostól ül rá a bilire, és úgy pisil, ha éppen nem figyelünk oda. Kakához meg kéri a pelenkát, nem hajlandó nélküle, inkább visszatartja, úgyhogy nem is erőltetem. Amúgy is sokat szenvedtünk, 2-3 hónapos korától nagyon szorulásos volt szegényke egész júniusig.
Bölcsibe úgy néz ki nem megyünk, bár még nem 100%.
Talán elsőre ennyit
Szép délutánt mindenkinek
Üdv. Évi
pattianyu
 
 


Brigi :)
Hát ez úgy látszik, csóringer bölcsi (vagy sokmindent háritanak a szülőkre) kellett venni szines ceruzát, temperát, kartonpapirt, rajzlapot, krepp-papirt, kisfüzetet (üzenőfüzetnek), ragasztót, szalvétát.
Havonta 1 cs. szemeteszsák, 1cs. papirzsepi, popsitörlő, pelus, folyékony szappan. Váltóruhák, váltócipők persze, azokat már beszerztem és kell ágyneműhuzat is, de azt vartam az itthon lévő anyagokból (Csórikámnak elég szedett-vedett ágyneműhuzata lesz (pl egyik oldala donaldkacsa, másik majaméhecske), de bölibe jó lesz az...
Szülői nálunk másfél hete volt + lesz egy októberben.

Évi :)
Üdv közöttünk! Szivesen látunk minden újonnan csatlakozót, úgyhogy csak bátran. Képet is tegyél fel a kiscsajról!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu,sajnálom :cry: ,én is ismerem az érzést sajna :(

Kép

Kép
tündérke26
 
 


Minyu
:cry:

Kakatéma: mikor elkezdett bilizni Anna akkor még ő is csak a pelusba volt hajlandó kakálni, aztán egyszer kicsit hasmenésesebb volt a dolog, nem volt idő a pelusra. Ráültettem a bilire, belement, megmutattam neki, hogy milyen ügyes volt, azóta nincs gond. Most már egyáltalán nem is használunk pelust (alváshoz sem). Ennek azért örülök annyira, mert mire jön a rossz idő megtanulja egy kicsit visszatartani a pisit, kakit, ha nincs WC közelben.

Bölcsi: nekünk nem kell semmit vinni a bölibe a váltócipőn és -ruhán kívül. Amelyik gyerek nem szobatiszta ott kérik a pelust még, de ennyi. Havonta kell majd vmennyit fizetni, abból veszik meg a pzs-t, WC papírt, időnként játékokat stb. Persze, kiváncsi vagyok, mennyi lesz az a kicsi, amit fizetnünk kell majd.

Betsy
édes kis lurkó ez a Lucas!

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Sziasztok!

Csucsu! Mizujs, teszteltél már?

Bölcsi téma: hát én abszolút ellene vagyok, egyáltalán nem szeretném járatni. Idáig úgy néz ki maradunk itthon, viszont, ha kapok melót, akkor muszály lesz beíratni. Egyébként gyes mellett vagy 8 órában lehet dolgozni?

Bili: én is örülök, hogy még így a melegben átszokott a bilire. Ha boltan vagyunk már vissza tudja tartani, míg ki nem érünk a fűig. :) Persze azt még nem tanulta meg, hogy egyszere pisilni és kakilni is lehet, így előfordul, hogy egymás után 3x zenélteti meg.

Betsy, ez a 2. kép nagyon ott van! :D Nagylány örül az öcsikének?

Flocika! Majd tegyél fel képeket az új lakásról!

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Betsy!
Nagyon aranyos a kisfiú mégegyszer gratulálok!

Brigi!
Én is így gondolom majd szól ha itt az idő de remélem nem fog 4éves koráig várni! :oops:

Mirtill sem fog bölcsibe járni.Gondolkodtam rajta,hogy be kellene íratni de nekem sajna megszűnt a munkahelyem így nincs hová visszamenni.Annyiból lenne jó ha járna,hogy ha találnék vmi munkát nem kellen még Őt beszoktatni hanem rögtön tudnék kezdeni.De ha nem találok annak semmi értelmét nem látom,hogy Ő a bölibe én meg itthon.Úgyhogy majd megy jövőre oviba.Ettől is teljesen kész vagyok.Nekem vszínű nehezebben fog menni az elválás már most látom.

Mostanában nagyon önálló szeretne lenni.Mindent egyedül akar csinálni.Már hisztizni is szokott egyre gyakrabban de előtte mindig szól,hogy:"hisztizek".Ami eléggé aggaszt az az,hogy amikor vmi nem úgy van ahogyan Ő szeretné vagy vmi nem sikerül beleveri a fejét a földbe,falba vagy ami épp kéznél van.Tépi a haját és harapja is magát.Szerintetek ez normális dolog?Néha megijedek annyira odaüti a fejét.Amikor nyaralni voltunk a beton járdába akarta beleverni a fejét.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Betsy,
gratulálok! Tényleg nagyon vagány ez a kép! :)

Évi,
üdv közöttünk! Igen, képet kérünk!

Ildi,
az előre bejelentett hiszti nagyon vicces lehet. Ez a fene nagy önállóság nálunk is elég fárasztó. De Nóri ha valami nem tetszik neki, inkább bennem szeretne kárt tenni. Ő is dühöng, de engem csipked, ütöget. Ezt utálom, de inkább, mint a saját fejecskéje a falba! Engem is megijesztene vele. Viszont a figyelemelterelés még elég jól működik nálunk. Kopp-kopp-kopp.

Bölcsi: mivel én itthon vagyok még egy darabig, ezért majd csak ovi jövőre. Viszont ősztől el akarok járni velük valami játszóházba, mert kell, hogy nagyobb társaságban is legyen. Itt nyílt Gekko, jár/járt közületek valaki? Szeptembertől lesz Mazsola játszó is, az nekem nagyon szimpi, úgyhogy oda biztosan megyünk. De lehet, hogy kellene valami olyan foglalkozás is, ahol nélkülem van. Mi hárman Dórikával nagyon össze lettünk nőve! Én persze nem bánom, csak félek, hogy az ovi nehezen indulna így.
Azt sem tudom, hogy nálatok hogy van, de itt Szentendrén állítólag nem veszik be a gyereket, ha anyuka a kisebbel otthon van. Egy ismerősöméket egyik oviba sem vették be, pedig vitt munkahelyi igazolást, hogy kezdene dolgozni és a nagymama vigyáz majd a kisebbre!!! Az ovivezetők gondolták, majd nagymama vigyáz a nagyobbra is. :( Most fellebbeznek. Úgyhogy valószínűleg magánoviban kell majd gondolkodnunk...

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Sziasztok!
Köszönöm, hogy befogadtok, hogy csatlakozhatom!

Dóra!
Igen, mi jártunk a Gekkoba pár hónapot, ide Győrbe, itt élünk. Tetszett, jó volt nagyon, sokat is fejlődött Lucikám, de elég húzósnak találtam az árát. Úgy éreztem, annyival nem nyújt többet, mint amennyivel többe kerül. Inkább a gézengúzhoz járunk, hasonló maga a foglalkozás, annyi, hogy a Gekkóban 3-4 gyerek volt max. egy foglalkozáson, itt meg 8-10.
Minyu!
Most olvasom, mi történt, nagyon sajnálom. Sajna mi is átéltük, tudom, ez nem vígasz. Engem anno azzal bíztattak, hogy ilyenkor megerősödik a méh, könnyebben teherbe lehet esni utána, problémamentesebb lesz a terhesség.

Képzeljétek! Reggel jön a kislánykám, és bejelenti, hogy a papírra kell rajzolni, nem máshova. Még büszke is voltam rá, milyen okos. Nem tartott soká, két perc múlva ez a látvány fogadott:
Kép És ezek vagyunk mi:
Kép
Lucikám:
Kép Kép
pattianyu
 
 


Jaj, bocs, hogy ennyi helyet foglaltam, nem akartam ilyen nagy képeket! :oops: :oops: :oops: :oops:
pattianyu
 
 


pattianyu :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ez a falra sikeredett, vagy az ajtóra? Nálunk ceruzamagasságban mindenhol firka van :oops: :twisted: Értsd ezalatt: a konyhát, ahol mindent kipróbál a falon, hogy fog-e, a nappaliban az ülőgarnitúra fellett, a kandalló oldalán, szóval gyakorlatilag bárhol. Igyekszünk eldugni a tollakat, ceruzákat, de valahol mindig talál. (megjegyzem, a konyhában a múltkor a mágneses rajzolójával rajzolt, és sajnos fogott a falra...)

Jdóra :)
Nálunk is ez van Inárcson: ha anyuka otthon van kisebbel, akkor nem veszik be kiscsoportba, középsőbe már próbálják betuszkolni, hogy mire iskolába megy, csoporthoz szokjon. De gondolom nálatok is az a fő "gond", hogy sok a betelepülő fiatal, és sok a kisgyerekes család. Ami tök jó, csak nem minden intézmény tudja követni a tempót :roll:

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Hát ez a fal sajnos.... Lemosható a festék, le is jött úgy- ahogy, de foltos maradt. Nálunk ez volt az első ilyen akció. Eddig sikerült eldugni a rajzeszközöket.... Egyszer azért még 1 évesen alkotott, akkor a kakáját kente fel. :mrgreen:

Kép
pattianyu
 
 


Minyu,
Nem tudok mit mondani. Nagyon sajnálom. :cry: :cry: :cry:

Ildikó,
Nálunk nincs gond a kakával. Nagy büszkén szokta vacsora közben hozni a tele bilit. Ha nem akarná, akkor én visszaadnám rá a pelust. Pár napja volt egy ilyen eset a játszin. Kisfiú kb 3, szobatiszta. Ott sírt, hogy kell neki a pelus. Anyuka végül ráadta, elrohant boldogan. Azután szólt, hogy már le lehet venni, végzett, kaka a pelusban. Én sem vagyok híve annak, hogy ilyesmit erőltessünk. Nekem már a hashajtó sem szimpi. Ez megerősíti a gyereket abban, hogy valami olyasmi, amit nem tud kontrollálni, veszít, így még jobban görcsöl. Mintha nekem a metrón kéne utaznom és valaki akkor adna be egy hashajtót.

Dóra,
Nekem is mostanában telt be a pohár azzal, hogy még mindig pocakos vagyok. De nem merek fogyizni, csak nagyon óvatosan. Azért a szopi az első. Már megkezdtük a hozzátápit, így lassan belevágok. Már kaptam Minyutól egy cd-t (jaj, nem is tudom, hogy megköszöntem-e :oops: )
A magázódás meg nálam pont fordítva van. Tíz éve tanítok suliban és hozzá vagyok szokva, hogy gyerek, szülő magáz. Engem meg az idegesít, hogy két gyerekkel elmegyek a boltba, azután rám köszönnek, hogy sziasztok!

Pattianyu,
Nem gond az ismétlés, le fog róla szokni szerintem. Később már gond lenne, de még csak a beszédtanulás elején jár. Ha kérdezitek, akkor válaszol? Az mutatja, hogy minden ok.
Az én 1000 hozzászólásomat nem itt "költöttem" el. :wink: Elég új vagyok a topicban én is.

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?