Szia Bozsó!
Jó sok a kérdés
. Csak a a magunk nevében tudok nyilatkozni.
Nekem is csak jó tapasztalatom van a Doktornõvel. A terhesség alatti viszgálatoknál csak akkor "nyúlkált" ha valóban muszály volt, és bár túlhordtam a kisfiam fel sem merült a meginditás gondolata. Én nagyon birom benne, hogy mindig a természetes módszer mellett van (utálja a betétet, nem hive a EDÁ-nak,...). A szülésnél pont akkor jött be, amikor mi is beértünk, de ez részben szerencse is, mert pont akkor szült egy másik kismamája is.
Ami nekünk nagyon fontos volt, hogy "hagyott" minket szülni. REndszeresen jött, de nem szólt bele semmibe: kérdezgette hogy vagyunk, és mindig mondta, hogy normálisak a tüneteim. Bár a kitolás utolsó perceiben felmásztam a szülõágyra (egészen addig labdán voltam), de azt is teljesen ülõ helyzetbe rakták. A varrásnál már nevetgéltünk. Egyébként gyönyörûen varr, nekem semmit nem látni a gátvágásomból (be is gyógyult gyorsan).
Ami a pénzt illeti: a többi kismamitól azt hallotuk, hogy 40-80 között szoktak adni, de amikor mi direkt megkérdeztük tõle "megtagadta a választ" (azt mondta, annyit amennyit gondolunk).
Amilyen jó a szülészetrõl a véleményem, annyira lesújtó a gyerekágyról. Én délután szültem, és azt mondták, akkor lehet velem a kicsi este, ha el tudok menni érte a "gyüjtõbe" (ez szülés után tényleg nem olyen egyértelmû). Persze mivel 41 hete arra vártam, hogy láthassam a kisfiamat, némi pihenõ után ki is hoztam. A baba végig nálad lehet, de ha szeretnéd be is adhatod.
Nos ami nekem nagyon nem tetszett: a kisfiam, mivel túlhordtam teljesen felázott a bõre, de a fürdetésnél eszükbe nem jutott beolajozni. Ezt utána külön kérésre tették csak meg. A szoptatásban SENKI nem segitett, szerencsére eleget olvastam elõtte a témáról, igy folyton a mellemen volt a lurkó. Viszont a 2. nap reggelén bejött egy doki és közölte, hogy mindeki aki 2 napja szült csomagoljon, mert haza KELL mennie délután. Nos mivel én úgy készültem, hogy 4 napot maradok kicsit váratlanul ért (nem volt befûtve gyerekszoba, a férjem dolgozott, stb.). Szerencsére elõzõ este önszorgalomból megnéztem a fürdetést, igy legalább ezt tudtam. Amikor a gyerek és az én zárójelentésemet elolvastam volt néhány dolog, amit nem értettem (vizsgálatok, röviditések, ...): amikor megkérdeztem egy nõvértõl úgy nézett rám, mint egy marslakóra és leplezetlen felháborodással válaszolt (felhúzott szemöldökkel kérdezte, hogy most akkor ezt végig fogom kérdezni
).
A kisfiam végig "határeset" volt a sárgasággal, de sebaj, mivel a 4. napon vissza kellett mennünk a PKU vizsgálatra, gondoltam majd akkor megnézik a sárgaságát is. Puff! Közölték, hogy azt nem tudják már megvizsgálni, mert már nincs betegszámom (pedig a PKU miatt megszúrták)!!!! Pedig a gyerek bizony nagyon sárga!!! Háááát itassa anyuka forralt vizzel!!!
Lehet, hogy nekem nem volt szerencsém, de egyet tudok, legközelebb nem hagyom magam kitenni 2 nap után egy sárga gyerekkel, szoptatási tanácsok nélkül.
Remélem tudtam segiteni. Ha van még kérdésed szivesen válaszolok, de most kezdõdik a fürdetés.
Szia
Milla