Új privát üzeneted érkezett!

MArslakócska,

Ez annyira tetszett, Winnie ne hari hogy én válaszolok előbb. HP=Harry Potter HP5= az ötödik része, ami most megy a moziban.

Egyébként biztosan hiányoztál arról az oldalról, amikor erről beszélgettünk. :D

Egyébkétn olvasás nélkül tudom mi a 7 rész vége, de állítólag az újságok is megírták....Milyen bunkók!!!!!Az Active és a Fókusz nem mondta meg.


Hát Dani megint 3x ébredt éjjel sírva én nem tudom miért van. Nehogy már megint a foga legyen!!!Az a rossz az egészben, hogy amikor nem tudod miért sír, akkor ráfogd valamire, holott marhára nem tudod mi baja.

Winnie,
Anyuék azt mondják, hogy nekem nagyonnagy türelmem van Danihoz, ahogy beszélek vele, látszik. Ezen én nagyon meglepődtem, mert nem igazán vagyok az a türelmes ember.Minden azonnal és úgy ahogyan én szeretném.:)))
Da akjálás az engem is ki hozna a sodromból, ha nem erőltetném magamra ghondolatban azt, hogy "ő még a korának megfelelően viselkedik, nem tudja hogy ez rossz, és csak érdeklődik- Akkor mért veszekednék rá, vagy lennék ideges?Csak feltakarítom és kész" ÉS mindig megpróbálom lehiggasztani magam.

Egyébként a Suttogóban írták, hogyha ideges vagy inkább hagyd sírni a gyereket két percig, és menj ki a szobából, nyugtasd le magad, és úgy menj vissza a gyermekeddel foglalkozni.És szerintem ebben van valami, főleg mikor látom hogy rángatják a gyereket meg minden.

csernusn
 
 


Sziszi,

Hívj nyugodtan Nikinek csernusn helyett :D

csernusn
 
 


Roni nagyi,

Én is kérdeztem a progi, és íme a művem. Remélem ez ingyenes progi, bár simán le tudtam tölteni a netről. Azért kellett meg akereszetelőre én szeretnék meghívót csinálni.


Kép

csernusn
 
 

 
 

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentésre futja most az energiámból, mindenkitől elnézést kérek ezért.

Szóval most ott tartunk hogy mindkét fülén hallójáratgyulladása van a Ricsinek, teljesen be vannak szűkűlve a hallójáratai. Nagyon fáj neki, állandóan sír. Hallom hogy korog a pocija denem bír szopni a fájdalomtól hiába kap fájdalomcsillapítót, eddig nem használt. Kettőt szív és szó szerint marja magát a fájdalomtól :cry: Két féle lázcsillapítóval tartjuk most a 37-38 közti hőmérsékletet, egyébként felmenne neki 39 fölé. Tegnap muszály volt hűtőfürdőbe tennem mert remegett már az egész testével annyira lázas volt szegénykém. Ha ma délutánig ismét felmegy a láza magasra akkor kap antibiotikumot szájon át is, most csak antibiotikumos krémmel kell kennem a fülét. Hát lányok, egyre elszomorítóbb a helyzet, úgy szeretném már ha ismét egy mosolygós, jókedvű babám lenne :cry:

Na nem is folytatom mert folyamatosan a sírógörcs kerülget ahogy látom szenvedni :cry:

Majd jelentkezem ha már vannak jó híreim, nem akarom lehúzni a topikot, vigyázzatok magatokra és a manókra, puszi mindenkinek

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Jaja Momi, annyira sajnálom szegény Ricsit, nagyon rossz lehet neki. Szeretgesd, babusgasd, mást úgysem tudtok tenni, a gyógyszereken és a fent leírtakon kívül.

csernusn
 
 


Momi!Gyors gyógyulást kívánok Ricsikének!!Szegénykém!!Hát nekem kijött a könnyem....
Vendég
 


Mági igen tudok még szoptatni:) ahoz képest hogy nagyon lassan indult meg mostanra már ugy van csak tejem hogy délben egy szopit kiváltott a babakaja ez mindig már és este egy tápi. a többi tejcsike de nem tudom még meddig lesz mert egyre kevesebb bár én annak is örülök hogy eddig volt immel ámmal :)

Momi: sajnálom ami Ricsikével történik de kitartás és sok sok gyógypuszit küldünk nektek:Mielőbbi jobbulást :lol: :lol:

nika70
Salgótarján
 
 


Sziszi:küldtem privit!

Nagyon ügyes Csanád,hogy próbál felállni!Gratula hozzá!Azért sikerült elkapni a pillanatot?

Cipő: Mindenhol azt mondják, nem szabad rajta spórolni.Fontos a sarokrészen kívűl az is,hogy a talpa könnyen hajlítható legyen.Úgy a legjobb a cipő méretét kiválasztani,hogy a baba talpához kell tenni a cipő talpát, és ráhagyni még 1 cm-t.Az RTL-en mondta egy doki nemrég.Bóvli kínait ne vegyen senki, kő kemény a talpa,a múltkor direkt megnéztem.

Dani nagyon édes ezen a képen is!

Türelem:
hááááát,sok kell belőle,az biztos!Főleg evésnél.Martinka is néha izeg-mozog,meg akarja fogni a kanalat,belecsap, megdörzsöli a maszatos száját,aztán a szemét,ruháját,stb...,ja és általában akkor tüsszent,amikor tele a szája.Na,annak nagyon örülök,lehet takarítani, és nekem is átöltözni.Utána persze nevetek az egészen!

A Liptai Klaudia mondta,hogy amikor már nem bírta cérnával,kiment a fürdőbe, jól megcsavart egy törölközőt, és higgadtan ment vissza.

Roni nagyi:köszönjük,hogy leírtad ,nálatok hogy lettek szobatiszták a gyerekek!!
Vendég
 


Sziasztok!
Hülye futár.... nem jó a csöngőnk, egész gélelőtt kint voltunk az udvaron, mert ma kell jönnie, de persze eddgi mégsehol. Most, hogy bejöttünk, tuti ilyenkor fog jönni!! :twisted:

Cipő:
Azzal én sem szeretnénk spórolni. Keresztfiam használt cipőket hord, nekem ilyenkor feláll a hátamon a szőr, mert minden gyereknek más a lábformája, máshogy tapossa ki a cipőket! Nem akarom, hgy deformált legyen a lábfeje, vagy a járása. Most olvastam, hogy a scholl-nak van babacipője, ami követi a lábnpövekedést egy ideig. Mondjuk az ára is elég jó:13 ezer....

Ante:
Ha felmégya libero honlapjára, és jelentkezel a hűségprogramba, akkor neked is küldik majd a levelet, meg a pelusmintákat.

winnie:
türelem... néha nekem is elfogy. Mondjuk én alapjában véve türelmetlen vagyok bizonyos dolgokban, de úgy érzem Panna megtanít arra, hogy kicsit türelmesebb legyek. Az elején még gyakran elfogyott, aztán tudatosan csillapítottam magam, már elég jól megy.:) Azért van, hogy elfogy, de ilyenkor azt szoktam csinánli, amit Niki írt, kimegyek a szobából, szívok egy kis friss levegőt, és visszamegyek mosolyogva :)
tényleg kérdezni akartam. Akiknek nagyon Anyás a babájuk mostanában, hogy oldajátok meg, hogy mondjuk bármit is csináljatok, ha közben masszívan ordít a gyerkőc, mert kiléptem a szobából?

roni nagyi:
bilizés terén a kereszutfiamnál is így volt, megpróbáltátk szoktatni, de nem állt készen rá, és hajlamos volt a székre pisilni . Most 3 lesz, és mostanra jutott el odáig, hogy talán sikerül rászoktatni a bilire. Szerintem ha egy gyerek érzelmileg sérült, akkor méginkább később áll készen rá.

Niki:
Anna is sírva ébred éjjelente, most abban a korban vannak, hogy nem tudják, ha Anyát nem látják, attól még ott van. Ezért ébrednek gyakran éjjel, hogy létszámellenőrzést tartsanak. :)

momi:
Nagyon sajnálom Ricsit, biztosan hamarosan kilábaltok ebből. A gyerekek hihetetlenül gyorsan tudnak regenerálódni, reméljük Ricsi is. Kitartás!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Niki!
Gratulálok a képkeretezéshez. Tündéri Danikád és a különleges keret még jobban érvényesíti a nevetését. Szóval megéri néha újítani. Én is az éjjszakáimból lopok ilyesmire.

A beteg babáknak jobbulást kívánok, az Anyukáknak pedig sok-sok türelmet az ápoláshoz, hogy a kis beteg lássa, hogy segítenek rajta és gyorsan meggyógyul. A derűs környezet fél gyógyulás!

Cipő:
Gyermek ortopédus szerint a kicsiket nem szabad a lakáson belül mezítláb, sem zokniban szaladgáltatni, főként az állás káros. Mindig jóminőségű, a bokát fixen tartó, hajlékony talú cipőt kell választani, főként ne legyen kicsi, de a túl nagy sem jó. Sűrűn kell ezért a cipőket méret szerint cserélni. A lúdtalp a kislányoknál elegánsan bokasüllyedésnek mondják ilyenkor kialakul. Ami hasznos korán lehet a kicsiket pipiskedve vagyis lábujjhegyen járatni (ezt zokni nélkül naponta min. 2x), nem árt senkinek, mert erősíti lábak boltozatát. A mezitlábazás csak és kizárólag fűben és homokban javasolt még az iskolás gyerekeknek is. Szóval, a tapasztalatom szerint is érdemes komolyan venni és a jó minőségű lábbelit venni mindig, mert egész életére meghatározó.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


roni nagyi,

Akkor mit csináljak Danival, ő szinte mindig állna és a lakásban mégsem adhatok rá cipőt, vagy igen?

Niki

csernusn
 
 


na akkor hogy is kell ezt??

Név........................Dátum .....................Időpont
mágnes................ Aug. 09. ...................14-15 óra

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jajj neeem!!!
rossz az időpont! Még egyszer!!! Az előző storno...


Név........................Dátum .....................Időpont
mágnes................ Aug. 08. ...................14-15 óra

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Momi, hát nagyon nagyon sajnálom amin keresztül mentek, borzasztó még olvasni is, hogy szegény csöppség mit állhat ki! :-(

Mági, hát őszintén szólva Lidi mindig anyás volt. Én napközben semmit nem csinálok max mosást és elkezdek mosogatni, de közben vagy háromszor szakítom meg mert Lidi kitesz magáért.
Este ha hazajön a párom akkor gyorsan megfőzők és ha lehet két napra, és, hogy ő is tudjon munkába főtt kajcsit vinni.
A takarítás hétvégére marad.

Akkor Lidi is azért ébredt félóránként sírva illetve forgolódott mert azt hitte nem vagyok ott, és a Dentinox hatását is bebeszélem? :-) Jajj ne bizonytalaníts el, csak mert mióta kenem az ínyét jó éjszakáink vannak.

Niki, addig ne adjál rá csukát Dani lábikójára míg állni nem tud rendesen. Addig felesleges.

Roni nagyi, nem történt semmi majd én kitörlöm a képeket. :-)

Képzeljétek tegnap, Lidi fel akart állni mindenféle kapaszkodás nélkül. Már csak annyi volt neki hátra, hogy kiegyenesedjen jobban, mivel már nem volt a talajon a keze mert úgy tornázta fel magát hasonfekvésből és a lábain állt de aztán popsira csücsült.
Mi meg tök megijedtünk, hogy hú meg ne üsse magát de semmi mert megoldotta. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Jövőhétre záport mondtak.

Név........................Dátum .....................Időpont
mágnes................ Aug. 08. ...................14-15 óra
Antekirt..................mindegy....................14 óra

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Na most jöttünk meg a dokinénitől. A mi mérésünk: maradt a 69 cm(már 1,5 hónapja) és 8 kg-ra híztunk-ez nálunk szuper jó. Meg látszik a csajszin, hogy napi 7 szer szopizik :!: és mellette meg ugye eszi a Sinlacot és a gyümiket. Viszont amin nagyon elcsodálkoztam az a fej- és mellkörfogat: 2 ill. 4 cm plussz egy hónap alatt!!! :shock: Szerintetek ez nem sok egy picit???? :roll: Nektek szokták mérni? 7-8 hónaposan mennyi? Olyan nagy jelentősége nincs, csak kivi vagyok! :oops: :lol:

Lenne nekem is egy körkérdésem(Zsu után szabadon :lol: ): mit hallottatok a bárányhimlős oltásról? Nekünk most vetette fel a dokinő, hogy 9 hónapos kor után javasolják beadatni, mert állítólag ez a vírus is már durvább mint régen volt!!! Én nem értem hogyan tud ennyi minden megváltozni 25-30 év alatt!

Niki!
Nekem annyira tetszik aDanika ebben a keretes képben!

Én már Roni nagyit is csodáltam ezért, hogy ilyeneket tud gyártani. És hiába írja le a fortélyt vagy én vagyok béna vagy a mi képszerkeztőnk, de nem jöttem rá, hol lehet ilyet csinálni!:( :oops: :oops: :oops: Nekünk ACDSee v5.0 van (vagy valami hasonló).

Megnéztem a yahoora feltett képeket-tök arik! 8) :lol: Majd én is megprobálok valahogy feltenni Veronikáról. Mekkorára kell kicsinyíteni a képeket, hogy beférjen?

Momi!
Jaj szegény Ricsi baba! :cry: :cry: :cry: Mielőbbi jobbulást kívánunk neki! De múltkor nem nektek voltak a pöttyök és minden hova küldözgettek és akkor azt mondtad hogy a fülével nincs gond???? Most mégis??? Amúgy mindenképp írj ám, ha már jobban van a Ricsike-remélem hamar így lesz!:)

Roni nagyi!

Nem szeretném, ha rossz néven vennéd, de nem teljesen értem az okát annak amit írtál a cipőről (első sor)! Szinte pont ellentétes azzal amit írtam tegnap-persze nem azt mondom, hogy enyém a helyes. De most akkor hogy legyünk okosak? :roll: :roll: :roll: Én arra emlékszem, hogy régen (10 évesen?)sokat mászkáltam mezítláb, mert az jó a lúdtalpra, meghát most is használják a kavicson mászkálást a wellness-ben. Vagy ez járni tanuló bébiknél nem igaz? :roll: :roll: :roll:
Persze a dokitól elfelejtettem erre rákérdezni!
:evil: :evil:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Cipő: A kicsiknél, ha megfigyelitek ösztönösen lábujjhegyre állnak, amikor próbálkoznak a felállással. A legtöbb baba a lábujjait behajlítja, a kapaszkodás egyik formája és ez is a talpizmokat és a boltozatot teljesen átmozgatja. A felállás is többnyire nem kemény talajon kezdődik, hiszen a kiságy v. járóka a fő terület, mert kapaszkodni itt biztonságos az elesések, lehuppanások miatt.
Antenak teljesen igaza van, addig teljesen felesleges a cipő, amíg járni nem kezd.
Hihetetlen, hogy egyre több baba próbálkozik a felállással, hogy ügyesednek. Néhány hónapja a szopisztrájk volt, ami gyakran téma volt, és az is elmúlt.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Noémi!

A képek mérete, ami a topicba elfogadott 600x600, sőt egyes mailek sem bírnak ennél nagyobb képet továbbítani tapasztalatom szerint.

Amit leírtam, nem 30 évvel ezelőtti orvosi intelem, kb. 1 hete olvastam egy Patika Magazinban. Írtam is, hogy a mászkálás mezítláb homok, kavics, füves stb. felületen egészséges. A kemény talaj, beton stb. nyílván nincs hasznára senkinek. Biztosan orvosa válogatja ezt is. Az én időmben nem volt ennyi betonos udvar, sok volt a füves, földes rész azon jó volt, különösen a nyári záporok után mezítláb szaladgálni.

Ante: köszi a tőrlést, és elnézést.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!
Szófogadó kislány vagyok, csak most néztem be. Volt is mit elolvasnom!! :shock: Bár ennek a késői benézésnek inkább az volt az oka, hogy reggel hatalmas migrén tört rám hányingerrel, hasmenéssel. Már "csak" a fejem fáj. Illetve a tarkóm.
Nos. Köszönöm a szobatisztaságról a hozzászólásokat, Roni nagyi külön köszönet a sztorikért. Várok vele én is.
Kész vagyok. Most kiment a fejemből minden, hogy mit akartam írni. Na mielőtt visszanézem, közlöm, hogy megérkezett a Vaterán nyert keresztelőruhánk! Lefotóztam benne a lányt. Mint egy bárónő... Majd felteszem. Upsz, meg a konyhát is, kész lett. De most nagy a kupi.. :oops: :roll:

omr
 
 


Akkor kérdéseim a következők.

Ha Dani mindenhol ahol tud kapaszkodni, szekrény, újságtartó, ülőgarnitúra, járóka kívülről, stb, feláll. Van hogy 20 percig is elálldogál.Akkor ő már áll?????Vagy állás az amikor egyedül áll????

Másik,
Ha végigmegyek a lakáson vele, fogom a két kezét és együtt lépdelünk (a lakás kb.11m hosszú, mondjuk 9 m megyünk vele), akkor ő először a sarkát teszi le és gördíti végig a lábát és lábujhegyen hagyja el a köv lépélhez a talajt, szerintem úgy jár mint mi. De kint az utcán még nem járkált, csak a strandon, meg a nyagiéknál a fűben.
Most a lakásban ne járassam???? Szerintem mi már túl vagyunk a lábujjhegyezésen.

Ilyen részletességgel én nem kérdeztem a dokinőnket, neki azt mondtam, hogy Dani már szinte bárhol, ahol tud kapaszkodni feláll, és mutattam, hogy megy pár lépést. Azt mondta, hogy vegyek neki cipőt, de csak olyat, aminek puha a talpa, vastag a kérge, és lábboltozat emelős, bár azt mondta, hogy a lúdtalp nem attól alakul ki, hoyg nem iylen cipőt hordunk, az már eleve van,csak ez a talp segít javítani rajta.

csernusn
 
 


Hát persze! Mindenekelőtt Ricsikének akartam jobbulást kívánni! Momi, add át neki! Neked kitartást!!

Fnoe!
Bárányhimlő: Nekünk azt mondta a doktornéni, hogy az agyhártyagyuszi mellett még ezt érdemes beadni neki. Az előbbi második adagját hétfőn kapja meg.

Házimunka megoldás: Azt hiszem szerencsés helyzetben vagyok, el tudok végezni Petra mellett.

Hú később folytatom, anyukám hív skypeon

omr
 
 


Rena:jobbulást Neked,pihenj csak, ráérnek a képek!Gyakran van ilyen rosszulléted?

A házimunkát
én is el tudom végezni,bár lesnem kell a kisgyereket,mert mostmár pillanatok alatt odakúszik mindenhez.Előfordul,hogy én is este főzök meg,amikor már apa itthon van.

Látom Lidi is ügyeskedik!

Oltások:
Mi még nem beszéltünk a bárányhimlős oltásról.Az agyhártyagyuszisra azt mondta a dokibá,hogy ráér 1 éves kora körül visszatérni rá,előbb Martinkának nincs rá szüksége.Inkább azoknak ajánlják előbb,akik koraszülöttek voltak, idegrendszeri probléma van.

Noémi:
Martinkának fej-, és mellkörfogatot 6 hónaposan néztek utoljára, akkor fej:42,5cm, mell:43cm volt.
Vendég
 


Noémi,
Daninak a feje 45 cm, a mellkasa 46 cm volt. Azért mértük csak le mert a párom minidtráns ruhában akarja keresztelteni Danit, és ahhoz vettük le a védőnővel a méreteket.:))))Egyébként csak hosszt mérünk, meg ránéznek a babára, hogy rendben van.

csernusn
 
 


Tali:

Név........................Dátum .....................Időpont
mágnes................ Aug. 08. ...................14-15 óra
Antekirt..................mindegy....................14 óra
Niki(Dani)...............Aug. 08. ....................14-15 óra

Noémi,

Fast Stonet progit töltsd le a netről, installáld, egyszerú, csak a köv gombot kell nyomni, és magyar verziós. Utána pedig majd mondom, hogy hogy kell csinálni.Az effekts menüben van a keretvalami....

csernusn
 
 


Roni nagyi: és többiek: én pl most már lassan minden fórumon azt olvasom hallom hogy a ygerekre nem szabad cipőt addig adni amíg nem jár az utcán:):):):) kismama különszám.rtl-klubon ortopéd szakorvos mondta hogy one cipő amig nem jár és igenis mezitláb kell járatni a lakásban a gyereket :):):):)max zokni és ahpogy roni nagyi irod igenis meg kell tapasztalni a a babának hogy milyen padlók vannak úgy a betont ,szőnyeget követ stb.
Ezek a szakemberek azt hiszik hogy mindent beveszünk mi emberek? jó lenne ha már eldöntenék mert a patika magazinban is neves szakorvosok nyilatkoznak meg a rtl-klubon meg a kismamában is most akkor melyikre hallgassunk???? Tiszta káosz :):):):):):):)

Na mindegy szerintem mindenki ahogy érzi de én tuti nem adok a lakásban cipőt rá én is inkább mezitláb szeretek itthon lenni ja és azt is mondta a tv-ben azortopédus hogy nem úgy alakul ki a kis lába ha cipőbe szoktatjuk idejekorán ahogy kéne:)

nika70
Salgótarján
 
 


Halihó!

Fanni kissé beájult, így van egy csepp időm füri előtt.

Roni nagyi: Ügyi vagy, hogy bejutottál a yahoora. :wink:

Cipő:Én is azt hallottam, hogy amig nem jár, addog nem kell cipő. Na most legyen okos, aki tud...
majd azért én is rákérdezek a dokinéninél, de most szabin van.

Winnie: Ezek szerint akkor tényleg annyira félelmetes volt HP5?
Könyvben jobb vagy a film is okés?

nekem könyvek jobban bejöttek, mint a filmek!

Yahoon file-ok: Én is belestem egy dalos mappába és tök jó, hogy még kotta is van hozzá.

Momi: Jobbulást Ricsinek

Sziszi: Engem sem kell zsuzsunak hívni, jó a rövidebb változat is. :wink:

Kernico: Kiarának is jobbulást.


Tali:

Név.............................Dátum .....................Időpont

1. mágnes................ Aug. 08. .....................14-15 óra
2. Antekirt..................mindegy......................14 óra
3. Niki(Dani)...............Aug. 08. .....................14-15 óra
4. Zsuzsi....................Aug .08........................14 óra

Kép
zsuzsu74
 
 


Jajj!
Valaki írt már pár oldallal előbb névadóról, hogy náluk lesz.
Hova kell menni?
Hogy kell nekiindulni?
Kösz előre is....

Kép
zsuzsu74
 
 


Noémi:Én meglestem a többiekét, hogy mekkorába töltötték fel a yahoora a fotókat. És a legtöbbnek a mérete 480x360 volt. Ez annyi helyet sem foglal el és Te is többet tudsz feltenni és mások is.

mert asszem (bár javíts ki Winnie), hogy van valami limit itt is, amiket fel lehet pakolni. Úgye????
Bár nem akarok okostoji lenni....
Elég ha kakukktoji vagyok! :mrgreen:

Kép
zsuzsu74
 
 


Tök jó csajok, Dani bealudt, apa sörözik a haverjával, ha elmosogattam, én is durmolok.

csernusn
 
 


No itt vagyok újra.

Köszönöm Alexa, már jobban vagyok. Újabban hetente egyszer jön a migrén. :cry: Előtte 2-3 hetente. Viszont 9 hónapig nem volt migrénem!!! Szóval ezért is megéri terhesnek lenni!!! :D

Na hol tartottam?
Türelem: Nagyon türelmetlen voltam én is. Aztán most a férjem is és anyu is csodálkozik, mennyi türelmem van Petrához. Ulátszik az ösztönnel kaptuk ezt is, mi??? :lol:

Nika!
Tejjel én is így állok. Este kell pluszba tápi!

Lenne most kérdésem, de nem teszem fel, mert 2 napig nem leszek és így is lesz mit visszaolvasni... :D

Ha jön holnap Tinu, üdvözlöm! (Bár ezt ő is olvasni fogja)

Ricsi, Kiara! Addig tessék meggyógyulni!

Na akkor majd vasárnap felteszem a konyhát.
Sziasztok!!!

omr
 
 


Na tessék, már amíg ezt megírtam mennyit írtatok!
(Illetve írtál, Zsu!)
Én írtam a névadóról.
A Polg.Hivban az anyakönyvezetőhöz kell bemenni. Kapsz egy papírt, azt majd vinni a névadó hetében vissza, meg pezsgőt is akkor vinni és 3500 Ft-ot (legalább is Szentesen ennyit).
Kb fél óra a szertartás vagy mi a fene.

omr
 
 


Noémi:
Niki nagyon jól leírta eddig. Ha van már mappád akkor azt nyisd meg és valamelyik képre kattints rá. A mappába felvitt teljes méretű kép jelenik meg középen. Ha ez túl nagy és 600x600-as méretnél nagyobb, akkor a topicra nem birod feltenni, mert nem fogadja el. Le kell kicsinyíteni legalább 600x600-as méretre. Amikor az egérrel a képernyő baloldalán felnyílik az ablak a kép mellett, ott sok-sok lehetőséget kínál a kép változtatására, forgathatod, kicsinyítheted, sőtétídheted, keretezheted. Fast Stone programnál a kicsinyítés szimboluma pl 2 virág, azt, ha megnyitod már a táblázatban a kívánt méretet az első rublikában beírhatod úgy, hogy kitőrlöd és beírod a kívánt méretet a második méret már automatikusan beáll. Ha túl nagy, akkor még lehet csökkenteni. Ha megfelelő el kell menteni és akár új fájlt létrehozni vagy az előzőt felülírni. A keret az Effectsnél van Frame Marks néven és egy sötét nap a jele. Rákattintasz és a kiválasztott képet beleilleszted és elmented, így hozhatsz létre új fájlt. Kicsit terjengősre sikerűlt, de aki a piros szemet már tudja korrigálni, a metodika ugyanaz és az is az effectsnél található. Remélem érthető volt. Niki is tud már segíteni, mert remek képet készített és igazán öröm újat kreálni.
Sok sikert!

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


omr: te akkor baromi jól jártál:D:D:D képzeld nálunka polgármesteriben már nincs névadó kiadták vállalkozónak és a sima 20 ezer a +vers stb 25 ezer.Ezért tologatjuk.Sajnos a keresztelő ugrik mert nem akarják megkeresztelni mert aleendő keresztapa nincs megkeresztelve és nem is akar. szóval majd egyszer meglesz vagy keresztelő vagy névadó remélem azért egy éves koráig meglesz :):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Rmélem nem bántok meg senkit a véleményemmel a cipő ügyben mert nem volt szándékomban :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Nika melyik pap nem akar így kersztelni? Mert nekünk is Tarjánba lesz a keresztelő.

csernusn
 
 


igazság az hogy még nem kérdeztem meg de anyós váltig állítja hogy mivel sem összeházasodva nem vagyuink se a kerezstapa nincs megkeresztelve ezért nem fogja megcsinálni.Ti meklyikbe mentek?

Másik : képzeljétek a hp7 fordítást jelszavazták a narod oldalán ha esetleg valaki megszerezte a jelszót willow-tól akkor priviben nekem is eláárulná?
19 fejezet van csak meg :(:(:(:(:(:(

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!
Nem kell templomi esküvő és elég egyik kersztszülőnek megkeresztelve lenni, mi is így voltunk. Ez manapság már nem gond! Sőt a pap össze is adott volna minket a keresztelő előtt!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


JA oltás!
én az agyhártyagyuszi ellenit vettem meg, jövő héten csütörtökön kapja a másodikat. A himlőn úgy gondolom át kell esni. A barátnőm kislánya nemrég lett himlős, és úgy emlékszem ,mintha olyat említett volna, hogy nem nyújt tökéletes védettséget. Ők megvették az oltást, és mielőtt beadatták volna, himlős lett a lány. Ennek ellenére a dokinő utána beadta, nehogy elkapja mégegyszer. Ki érti?? :shock: Azt hittem egyszer lehet elkapni.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy egyre többen tesztek fel képet a Yahoora! :):)

Zsuzsu!

Mitha az rémlene, hogy van limit, de mintha mindenkinek saját limitje lenne... De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Roni nagyi!

Az Yahoo albummal kapcsolatban:
Mivel az látszik, hogy te vagy a szerzője Ante albumjában a képeknek, ezért próbáld meg, hogy belépsz az albumba és ha látod azokat a kis dobozkákat (amikbe lehet kis pipát tenni), akkor ki fogod tudni törölni őket (a jobb sarokban van Delete gomb).
Ha olyan kis dobozkákat nem látsz, akkor lehet, hogy csak Ante fogja tudni kivenni őket.

Winnie!

Én Simonnal egy esetben vagyok nehezebben türelmes: ha éjszaka van. Azért még azt gondolom, hogy ilyenkor is sikerül sokszor felülkerülni magamon (tegnap pl. valamiért nagyon ordított (fog lehetséges, elég rohamtempóban jönnek, már kijött a második, de látom az egyik felső is esedéke), nem akart megnyugodni, apjánál is, aztán végül szopiba bealudt), de éjjel nehezebb.
Evés annyira nem érdekel, pedig Simon nem eszik még sokat, rendesen. Max. 2-3 kanált. Sőt, mostanában berreg hamival a szájában. :D:D Az eremény gondolom egyértelmű...
De egyébként szerintem erre megint igaz, hogy több gyerek esetén könnyebb. Engem Simon nem nagyon tud semmivel olyan helyzetbe hozni, hogy türelmetlen legyek, mert az ő viselkedése a többiekéhez képest semmi. Pl. amikor Hanna épp dackorszakát élve valami butaságon iszonyú visításban tör ki, ahhoz képest Simi álomgyerek a pici sírásával.

Momi!

Jobbulást Ricsinek! :):) Tudom, milyen rossz egy beteg babát látni, gyógyuljon meg minél hamarabb!!!

Szopi: Na, ma nagyot mosolyogtam magamban. Olvasta valaki már a Kismamában Ilonka naplóját? Érdemes. Főleg az elejét, és főleg azzal a tudattal, hogy ezt egy évek óta szoptatási tanácsadó, IBCLC végzettségű hölgy írta. :):)

Oltás: én meg pont azt olvastam, hogy még nem tudják, hogy egyáltalán meddig véd. A barihimlő elkapása tudtommal egy életre...
De ebben is az az igaz, hogy mindenkinek magának kell dönteni, meg hogy kinek hisz.
Én nem adattam be, a két nagyobb már átesett rajta (Nátán még csak 3 hónapos volt akkor), különösebb gond nélkül.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

KÖszi a türelemmel kapcsolatos hozzászólásokat. azért "megnyugtató" már bocsánat, hogy nem én vagyok rossz anya, hanem természetes, hogy néha a legnagyobb igyekezet mellett is fogytán van. De persze igyekszik, és fejlődik az ember :)

Bárányhimlő oltás: mi is kérdeztük, nekünk azt mondta a dokinéni, hogyha mi szülők nem estünk át rajta, akkor adassuk be, ill én bölcsi előtt lehet, hogy beadtom, közösség előtt. De még nem tudom. Olyat hallottam, hogy 10 évig véd, vagy az nem ez?
a meningitisest mi is beadattuk, hó végén kapja a másodikat.

Mi is ma voltunk dokinál, minden ok, mérickedtünk is, nekünk sem nőtt 1,5 hó óta hosszban, sőt, most egy cm-vel kevesebb is lett mérve, de gondolom, ahányan, annyiképpen mérik. Szóval most 64-et mértek, múltrko 65-öt...

Momi, jobbulást Ricsinek, ez elég csúnyán hangzik...

Marslakocska, HP :) ja, néhány oldallal előbb még HP7-ről volt szó, aztán azt kiolvastam :)

Zsuzsi, jó a film, de én baromi félős vagyok, még egy mesefilmen is, úgyhogy nem vagyok mérvadó, apa szerint nem volt olyan félelmetes. MOndjuk a 4-es félelmetesebb volt. Könyv persze jobb, de azért jó volt megnézni. De előtt fusd át szerintem megint a könyvet, nekem ez hiányzott...

Yahoo, igen van keret, hú, most nem emlékszem, de alul kiírja, hogy mennyiből mennyi. Talán 100mb? de lehet, hogy típusonként ennyi, azaz file-ban, fotóban, stb is lehet ennyit, nem tudom.

Niki, tök jó lett a meghívó!

Ma egész jól kajáltunk, közel fél üveg tökös krumpli lecsúszott. pErsze még én i tökös lettem egy két tüsszögéstől, no de sebaj :) és este megvolt az eremdénye is az első igazi krémesebb kaki, sűrű, no folyósság....
Holnap én alkotok, első krumplipárolásom következik :) :) :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Kedves Roni nagyi,el se tudod képzelni hányszor éreztem úgyanígy,mint te ,többször is hangot adtam elmélkedéseimnek,és mindig csak megnyugatatást kaptam a lányoktól úgyanígy,mint te most;és rá kellett jönnöm,hogy képtelenség mindenkire egyformán figyelni, ez tényleg csak úgy lehetne,ha egésznap itt lógnánk,sőt akkor se lehetne mindenkiből naprakész az ember,ahogy szeretne (vagyis én azt szerettem volna :D )sokan vagyunk. (szerencsére)
nekem még mindig nehezemre esik "úgy" írni,hogy csak egy két dologra/emberre figyelni,inkább két ablakban nyitom meg Bnetet,és több részletben írom (egyszerre küldöm el :D )de nem szeretnék annyira elmaradni,mert tényleg klassz társaság verbúválódott össze,és azt se felejthetjük el,hogy egy idősek a "problémáink."
Én hiába vagyok két gyerekes anyuka,szerintem minden gyerek más,és más,az igaz,hogy lazábban fogom fel,de úgyanúgy örülök az első fogacskáinak,az első lépéseinek,és első szavainak is. Biztos értitek miről beszélek :D és jó megosztani,mint például azt is,hogy már tapsizik a kislánykánk.
Cicnek is igaza volt nem mondom,hogy nem,de épp a többgyerekes anyukák véleményére, akár "tanácsaira" lenne szükség néha,ja és a tapasztalataikról nem is beszélve. Szóval többgyerekes anyukák is írjatok bátran,mert úgyanúyg kiváncsiak vagyunk rátok.
Mondjuk ettől függetlenül figyelhetünk jobban egymás dolgaira :wink: ja és nem akarok én túlzott figyelmet félreértés ne essék,csak észrevettem,hogy többen is elmaradoztak és gondolom ez is szerepet játszott,mert egy időben egész sokat irtak,mitől lett kevesebb idejük?. (Pl. emlékeztek Andykamamára? Csúcs jó fej volt :D ,vagy Kviki? akkor Bhnétimi is többször írt egy időben,vagy Kismama18?

Rena,megnéztem a képet. Nagyon édi!
És ez a rózsaszín etetőszék! NAgyon ott van! :wink:

Niki,azért kiváncsi vagyok,te mit találtál ki a keresztelőre :D sokan nem szeretik úgy öltöztetni a picit,mint egy nagy felnőtett,de nekem akkor is annyira megtetszett ez a szerko,hogy megvettem,akkor még Megatoys volt,most BAbyOutlet most(egy nagy rakás kaki sztem :oops: )
Mi a névnapján december 30-án kereszteltük,már elmúlt egy éves,nagyon hideg volt a templomban,így kardigán volt rajta,ezért inkább ezt a képet teszem fel,mert itt jobban látszik a ruha,de ez volt rajta.
Kép
Ruhaszárítós kép nagyon király.
Ülés:)
Nekünk : Concorde Trimaxunk van. (Egyszer régen olvastam Beszti írását az ülésekről a 2004-es őszi babáknál,mivel Dávid is ekkor született be szoktam kuksizni oda is :wink: és akkor vettük ezt a típust. (van rajta saját biztonsági öv az a lényeg)
Kép

Cipő kérdésben egyetértek a többiekkel,ezzel nem szabad spórolni.(mondjuk anyósom azzal jön,hogy ők se jártak ilyen hiper szuper drága cipőkben és még se lúdtalpas egyik sem :? )


Mági!
Versike:)
Milyen tápi kap Anna?


Ante,köszi a járókás képeket :wink: (Tudom,hogy nem azért raktad fel)Lidi is milyen nagy lett a tali óta,azta! réka még nem csinál ilyeneket,pedig majdnem egyidősek.

Noémi,köszi.
Gumiszoba :D
Bárányhimlőoltás:(
Mi beadattuk a Dávidnak és Rékának is tervezem,de csak egy éves kora után az agyhártyagyuszissal együtt. Az igaz,hogy jobb,ha gyerekkorában kapja meg a betegséget,de már olyan félelmetes szővődményei vannak,hogy nem kockáztattam. (Asszem USA-ban kötelező védőoltások között van. KAta,Őzi erősítsetek meg lécci)
ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt:
http://www.baranyhimlo.hu/index.html


Zsuzsu,köszi a táblit!
Nem kis feladat naprakészen tartani,igaz Niki? :wink:

Kernico,küldjük a gyógytündéreket Kiarának!

Winnie,szerintem nem fogod megbánni hogy ezt az etetőszéket választottad. (Igaz Beszti? :wink: )
Dávid olyan lassan evett,hogy simán letöröltem az övet a köv. falatig egy nedves ruhával,de most a Rékánál a végén teszem ugyanezt,mert ő iszonyú türelmetlen. de szerintem szét is lehet szedni,ha már annyira koszos.
Ja és az elején nekünk is mindenünk olyan lett,mert nem volt jó a technika,hidd el Rékácska is megtanul majd szépen enni,és akkor nem lesz minden kajás,legalábbis nálunk ez volt.
Mi is elveszünk benne,én leszoktam szedni a tálcát és bekötöm,szerencsére nem rugta még ki a kezemből a kaját :D
És mi volt abban a dobozban?(régen) :oops: Shrek
Moziért irigy-irigy:)
230 -at :?: :shock: :shock: :shock:

Őzi,a rácsot csak akkor kell kiveeni,ha már akkora lesz,hogy ki tud belőle mászni (egy éves kora körül) addig én lábújjhegyen ,nyújtózkodva veszem ki,meg teszem be.(mert kicsi vagyok (163 cm) apának nem okoz gondot :D
Ti még nem engedtétek le Levente ágyát? Vagy mibe alszik ?

Marslakocska,nehogy elmaradozz,majd figyelünk egymásra :D
Fogacskával hogy álltok,nem lehet,hogy az a baj? VAgy azóta milyen a helyzet?
Ihianya,hol vagy? :D

Momi,nektek is mennek a tündérkék a Ricsibabának!

Beszti,megkuksiztam a Yahoo-s képeket. Nagyon szép családod van!

Réka tapsizik:
hanggal.
http://www.youtube.com/watch?v=y-t81IR41Bc

Ildikó
ilgya1
 
 


Ilgya, Shrekes doboz, hát lehet, hogy csalódást keltek :), de semmi nem volt benne, üresen vettük a Cora-ban. Nem volt itthon kb ekkora doboz, és akartam egyet, nem pont ilyet akartam, de ez volt a legelfogadhatóbb... :)
230, ja, kül este általában elég jól eszik, átlagban 200-220 között, akkor pótolja az elmaradást. De ezek után nem is éhezik meg 5-6-7-ig, tök jó :) persze ez nem jelenti azt, hogy nem is ébred... :? :shock:
etetőszék: na ja, de nekem a hordozóban iszonyúan kapálódzott, meg rugkapált, így tálca marad, de én is tanulom a technikát.

Na, ezzel kapcsolatban akkor két körkérdés:
Ti milyen kanalat használtok? kicsit, mint az aventes, vagy nagyobbat, mint a hippes? és laposat, vagy mélyebbet?

A másik meg, hogy mennyire hagyjátok a babákat "szórakozni" kaja közben? szóval pl megfogni a kanalat, belenyúlni a kajába, stb?

Niki, a Te kérdéseid nekünk még odébb vannak, így ahhoz nem tudok hozzászólni :oops: de majd egy-két hónap múlva bizti nálunk is felmerül....

no lépek, jóéjt!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Beszti!

Köszönöm, de rájöttem, miután ismét elkészítettem az albumot, hogy csak a saját albumon belül van lehetőségem a tőrlésre, mozgatásra, másolásra. Próbálkoztam, hogy Ante albumából kivegyem a képet, de ezért nem tudtam törőlni, mert nincs hozzáférésem, nem jelenik meg sehol a delete lehetősége. Aranyos vagy, hogy mindig segítesz, ha elakadok, köszönöm.

Ilgya: Dávidkád nagyon csinos volt ebben az igazán elegáns együttesben. Kishercegedre büszke lehetsz. Lányos anyukák (nagyik) már szemet vethetnek rá.
Beszti és Ilgya: Mivel még képet nem küldtem eddig a fiúknak, ezért most fogadjátok tőlem ezeket az aranyos kutyusokat, igaz nem tudom mi a kedvenc, ezért lehet választani.
Kép
Kép
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!

Ilgya, jövőhéten jöttök talira? Tök jó lenne, ha jönnétek ti is, Lidi majd megtanítja ezeket a titkos lépéseket, mert írtad még Réka nem tudja :wink: :-D aztán lehet majd ő utána is futkorászni. :-)

Roni nagyi tegnap töröltem a képeket. :-)

Winnie, mi babyloves kanállal eszünk. Dm-ben vette a párom 5 db-os és jó áron van. De van egy háromdarabos canpol márkájú is. De szerintem teljesen mindegy csak ne evőkanál legyen :-), hiszen ha belegondolunk régen fémkanállal etettek minket.
Nálunk volt, olyan az elején, hogy már kész voltam a kaja végére, mert hol berreget kaja közben, hol a szájját törölte és nyúlt bele utána a szeméhez vitte a kezét aztán a fülét piszkálta Lidi. Közben meg el el kapkodta a kanalat és belenyúlkált, megfogta az etetőszéket a feje mellett és a szívacsot a szájjába vette, tüsszögött stb. Jah és másfél órán keresztül evett. Ez a főzelékeknél volt az elején. Mostmár mióta én főzök neki azóta 10 perc alatt lenyomja és nem lesz olyan szinte semmi. De nyúlkálni nem engedem még. Majd ha már jobban tudja fogni a kajcsikat a kezecskéivel. Jah és tüsszögés én olyankor ha látom, hogy tüsszenteni fog akkor odateszem a konyharuhát a szájja elé, vagypedig a kezemet persze nem ráteszem hanem a levegőbe így a kezem olyan azt meg eltörlőm de más nem lesz olyan.

Többgyermekes anyukákhoz körkérdés illetve akik már vettek biztonsági ülést. Nektek mi votl a főbb szempont az ülés választásnál? Amit választottatok szerintetek miért jó?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!
Nem vagyok itt, csak annyira ugrottam be indulás előtt, hogy
[size=24]BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNJAK WINNIENEK!! [/size] :)
(Jó ez a táblázat...)

omr
 
 


Jó reggelt mindnkinek,


Ilgya,
köszönöm a képek, nagyon jól néz ki kis Dávid a képen. Én szeretem Danit felnőttes rucikba ölöztetni, valahogy már nem jön be a rugi csak itthonra.

Ennek ellenére engedek a férjemnek, és a keresztelőn, ha téányleg azt akarja, akkor fehér leple lesz Daninak,olyan átbújós, újjas és földig érő köpeny szerű...Kíváncsi leszek hogy fog kinézni.:)Alatta meg ott lesz a kertésznaci a kis fehér pólóval.És valami cipő, vagy nem tudom mit adok a lábára.

Tök Jó, hogy Réka tud tapsizni!!! Én próbálom Daninak tanítani, de úgy látszik nem tapsikolok neki elégszer.:)))

Oltások,
Nekem a dokinőm azt mondta, hogy ebben az évben annyi idegen anyagot kapott Dani szervezet, hogy szerinte most még ne adjak neki semmilyen oltást, igaz ezt 5 hósan kérdeztem.De nekem is az a véleményem, hogy ezeknek az új olátsoknak a hatásait még annyira nem ismerjük...többszörös dózist kap a gyerek egyszerre....Hát meglátom mit ajánl a doki, egyébként én tök hülye vagyok ezekhez a betegségekhez, ki kellene kupálnom magam.

csernusn
 
 


Evés,
hát Dani nálunk még minig bébihordozóban eszik, jövőhéten jön fel az etetőszék otthonról, addig meg marad a rugkapálás evés közben. Az a legjobb mikor a főzelékes szájába beveszi a lábát rugistul, vagy ccsupaszon az neki mindegy. A rugdosás elllen, én oldalról etetem, így legalább a mellem nem ettől lesz kék zöld foltos.:)))

csernusn
 
 


Sziasztok,
nekem visszaolvasni nincs türelmem:-))))) Jó, h Ilgya összefoglalóan ír, így nagyjából sejtem, miről volt szó:-))))

Türelem: nekem ritkán este nincs. Éjszaka általában gond nélkül alszik vissza Ádám. Meg reggel a felkelés, az gondot okoz még mindig. Alig tudom kinyitni a szemem, Ádám meg már a topon van:-)))

Kanál: mi még nem eszünk, de a gyogyókat Aventossal adom, meg Nestléssel, meg Hippessel:-) Ezeket kaptuk a csomagban.
ÉN jobban szeretem az Aventosat, Ádámnak szerintem mindegy:-)

HP: annyira fellelkesedtem, h elkezdtem olvasni. Ugyanis én azon kevesek közé tartozom, akik nem HP rajongók:-) Az első könyv elején tartok. Számomra nem letehetetlen, bár lehet ez megváltozik:-)))

Ilonkát még nem olvastam, de anyukája könyvét már megvettem, felkészülni a kajálásra:-) Winnie ajánlom Neked, nagyon részletesen le van írva, mit,hogyan kell:-)
(A Kismama babakonyhája)

Kiara, Ricsi jobban vagytok??

Tali:
Név.............................Dátum .....................Időpont
1. mágnes................ Aug. 08. .....................14-15 óra
2. Antekirt..................mindegy......................14 óra
3. Niki(Dani)...............Aug. 08. .....................14-15 óra
4. Zsuzsi....................Aug .08........................14 óra
5.Kiscsikó...................A0g.08..........................14 óra (mindegy)

Ádám is ébred éjszaka úgy, h annyira sír, h nem lehet megnyugtatni:-(( Azóta nem aggódom, mióta többen is írtátok, h nálatok is előfordul.
Lelkileg kicsit rossz arra ébredni, de napközben semmi baja, játszik, nevetgél. Lehet tényleg csak a létszámot akarja ellenőrizni:-)))

Yahoo-n nagyon jók az albumok!!!!! Miután végre sikerült megtudnom az ID-mat, mindenkiét megnézegettem:-))))

Még topikösszeveszés. El sem tudom képzelni. Ha nem tetszik vmi, nem jövök többet, de nem idegesítek fölöslegesen "idegen" embereket sem, meg magamat sem:-))))
Valahol egyébként talán normális jelenség a lemorzsolódás. Nem lehet mindig követni mindent és mindenkit, de jó tudni, h nem vagyunk egyedül a problémáinkkal, öröminkkel és ezeket itt meg lehet beszélni/osztani!
És én ebben látom a fórum lényegét és funkcióját is!!
Mindenesetre örülök, h vagytok és én rengeteget tanultam és tanulok folyamatosan mindenkitől!!!

És igen, a többgyerekesek tapasztalatalira is szükség van. SŐT!!!!

Etetőszék: mi egyre inkább hajlunk a Stokke felé. Lehet, h használtan veszünk egyet. Ez egy régebbi típus, lehet nem megy rá a bébiszett. Akkor marad az új. Minden mellette szól-az árán kívül:-)- kis helyet foglal, masszív, jó sokáig használhazó és 7 év garancia van rá. És van belőle narancssárga:-))) Jó,ez csak az én nem igazán pozitív hülyeségem és mániám:-))))

A cipő témához nem tudok még hozzászólni. Ádám már kapott egyet:-) Egy télit:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Oltások:
Nekünk is azt mondta a dokinéni, h a bárányhimlősről megoszlanak a vélemények. Mindenesetre elég akkor beadatni,ha közösségbe megy.
A Pneumosra is azt mondta, h várjunk vele. Rotát és a meningitiszest Ádám is megkapta/ja.

Miután már beadattuk, én is elbizonytalanodtam.:-((( Remélem azért inkább használnak ezek, mint ártanak!!! Bár tény, h valóban nagyon megterheli a kis szervezetüket és úgy sajnálom, mert akkor mindig olyan nyűgös.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Jaj, Réka nagyon édes!!! És nagyon ügyes!!!

Ó, Winnie boldog szülinapot!:-)))

Na megyek HP-t olvasni:-))))

KépKépKép
kiscsiko
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?