Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Csajok!

Panda, Bingii nagyon szép a hasatok, azt hiszem, hogy hozzátok képest én smafu vagyok :( Nőjé má gyerök! Nekem csak este van nagy hasam. de akkor is csucsos, mert a hájam, ott csucsosodik rajta a közepén. Szerintem az én babám tök pinduri :(
Most irigyellek titeket!

A rucik: hálózsák: zöld kék (domináns zöld), zöld fehér és fordítva, és világos barna(+kék,fehér) fehér(+világosbarna,kék) végül is szerintem elmegy a csajszinak is. Szerintem a lányok előnyben vannak, a fiúra pedig összvissz a rózsaszínt nem adnám rá... Mondjuk ezek nyári bodyk, de mondtam a mamának, hogy mindegy, jó ez is, mert még így rá tudok adni egy hosszúújjút is, vagy egy rugit. Legelább ez is kapcsos, azt én is úgy utáltam, ha felcsuszott a ruha alatt a trikóm :) ez majd nem fog. Az uram mondta is, hogy és a babona... mondtam, hogy nem számít, végül is így nem lesz olyan megterhelő, ha mindig veszek egy kis ezt-azt, mintha egyszerre megvennénk 40-50ért minden rucit. Én a kocsit se fogom idén megvenni. Megvárom az anyaságit. Ja és szerintem sejtitek, hogy karira mi milyen ajándékokat fogunk kapni :lol:
De a mama tök édi volt (ez a másik mamám, akit néha el kell vinnem vásárolni) - azt mondja kifizeti az egyik rucit, mert hátha már úgy is írt neki a baba levelet :) (így mondtam meg, hogy mikor érkezik)

A következő esküvő: hát ez nem tőlem függ. Most várok, hogy megkérjék a kezem... egyébként novemberre tervezem. Így nem lesz gond a baba nevével, illetve ha feleségül vesznek, akkor a férj nevét kapja a gyerek. Az új férjét.

Na szép napot csajok és jó munkát!

Blongyinak továbbra is drukk!

Ja Bingii, te jó sokáig fogsz dolgozni! 1 hónapot leszel otthon?
konkri
 
 


Sziasztok!

Lafi gyere majd képekkel meg mindennel!!!! Drukk!

Blongyi, Neked is drukk, de úgyis minden rendben van!

Csajok, egyre jobb a hátam, viszont tegnap 1-től este fél 8ig főztem, meg hűtőt pakoltam (vettünk újat) meg takarítottam így a derekam állt be estére... :? Apa megmasszírozta, így már hopp eltűnt a fájdalom! :D Úgyhogy most (kop-kop-kop) minden ok! De az alvás elég szenvedős... semmilyen pózban sem jó... Has már eleve kilőve, már az oldal sem kényelmes (amúgy sem szerettem így aludni)... Háton meghát... Ráadásul pár napja folyamatosan sír/vonyít egy kutya a környéken. Szerencsére éjszaka az enyéim elintézték, hogy fogja már be! :lol: (Egyik Malamut - Ő vonyított, másik németjuhász keverék - Ő ugatott :D ) Akkor elhallgatott, vissza is tudtam aludni, de hajnalban megint vonyított. :shock: :? Szóval nem alszok valami jól... Persze éjszaka minimum 1x pisi... :?

Csajok nem tudtok véletlenül valakit, aki FÁBÓL készít harmónikaajtót? Egyszerűen sehol sem találok, neten van pár telefonszám, meg cím, de hátha van olyan, ahova referencia is van! :)

Na befogom, amúgy is offoltam egy keveset! :oops:

Drukk, pussz!

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sziasztok! Kép
Mindenkinek köszi a pocak bókokat :D

Ildi10,
Üdv!

Lafead,
Drukkolok nagyon! Képeket kérünk!
Kép


Ti néztétek már a babakocsikat? Tapasztalt anyukáknak van valami tippjük hogy mi az amit feltétlenül tudjon a babakocsi?
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Bingi,Pandácska:
Szép pocitok van :D Nekem valahogy mintha eltűnt volna:?Látszik,de most úgy tűnik Nektek nagyobb van:)
Remélem nincs gond,érzem hogy mocorog rendesen!

Ildi:
ÜDVI :)

Bama,Konkri:
Én a múltkor vettem:2 pár zoknicskát,meg 4 bodyt :D
Megpróbáltam semleges színűeket venni,mert még nem tom milyen nemű lesz a bébi,de remélem ma délután már megmutatja :D
Tényleg jó így apránként vásárolgatni,mert így mi is jó érezzük magunkat,meg nem egyszerre kell kifizetni a sok-sok pénzt :) Ma is tervezek egy kis vásárlást UH után :D

mazsolasyl
 
 


sziasztok!

bocsi, most csak Pandácskának válaszolok, mert éppen babakocsikat nézegetek :lol: utána visszaolvasok...

csak azt írom le, amit én tapasztaltam az első kettőnél...
Mózeskosár: felesleges olyat venni, aminek merev, fix, lecserélhető mózeskosara van, hiszen a mózeskosár az, amiben a legkevesebb időt fogják eltölteni a babáink...vannak olyan kocsik, amihez tartozék a textilmózeskosár... szóval nekem mindkettő dec-jan-ban született, a mózeskosár pár hónap után csak fölösleges tartozék lett, babaágy a játékoknak :lol:

fontos nekem, hogy legyen hozzá autós babaülés, amit rá lehet csatlakoztatni a babakocsi vázára...mi peremrészen rakunk és szinte mindenhova autóval járunk, iskolába, boltba stb...

legyen könnyen összecsukható...

legyen két irányban tolható...annak idején a mi kocsinkat csak úgy lehetett tolni, hogy a gyerek előre néz...néha nagyon jó lett volna, ha látjuk egymást, ha hisztis, vagy nyűgös volt, megnyugtatta volna, ha lát...

nagyon célszerű a bolygosítható első kerék is, könnyebb vele közlekedni...

na nálam ezek a szempontok...és most láttam egy ilyet, ami pont megfelelne az igényeinknek, és Brendon kuponnal most nem 110.000 hanem 70.000 lenne, de még korai...remélem majd télen is lesz ilyesmi, elérhető áron...ez azért nem lenne rossz, mert ha azt nézzük egy jó minőségű autósülés is marha drága...

Kép

és még a színe is jó lenne nekünk :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Blogyinka! lassan 11 óra, remélem már túl vagy a szúráson és pihengetsz!!!!!!!!!!!! nagyon nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek! de rendben lesz és hamarosan megtudod, hogy egészséges kisfiú, vagy kislány :lol:

Bingii gyönyörű a pocakod, tényleg, szép kismami vagy! ne foglalkozz már a fogyókúrával, most csak a baba a fontos! nálunk a terheléses vércukor a 26. héten van...sima vérvétel, majd reggelizel és egy óra múlva újra leveszik...most nekem 16. héten afp, hepatitis, vérbaj és teljes vérkép volt...az afp teljesen jó lett :lol: 51 IU/ml :lol:

Lafead! nagyon gratulálok, ügyes vagy a diétázásban, pedig biztosan nem lehet egyszerű, minden elismerésem a tiéd! persze, hogy végig tudod csinálni, hiszen most is sikerélményed van! drukk az UH-hoz!

Pandácska! nagyon csini kismami vagy, tényleg csak a pocid nőhetett, mert elég vékony vagy! szép a pocakod :lol:

Bama részvétem a német nyugdíjas turisták miatt :? azért vigyázz magadra! Klassz helyen laksz, a kisfiam is oda akar költözni :lol: mert AC Milan drukker :lol:

Ildi10 Üdv közöttünk, szép nagy társaság gyűlik össze Hála Istennek! hogy hívják a kislányodat? A Szimi gondolom becenév.

Konkri! iszonyat volt régen a kising és a kisrékli vagy mi volt a neve :lol: mindig a húgom nyakában volt az egész cucc...micsoda tettrekész nagyik várják a babádat! :lol:

Sleepin ajánlom a szoptatóspárnát, állítólag istenit lehet aludni vele és később a baba cucca lehet...én azt kértem névnapomra! :lol:
[img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 914.66.jpg[/img]

Mazsolasyl az a lényeg, hogy mozog és érzed! majd megnő a Te pocid is! a kislányoddal nagy hasad volt?
drukk neked is mára az UH-hoz!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Kép
ez a szoptatóspárna, ami az előbb nem sikerült :)

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Konkri,

ez a terv, hogy megpróbálok majdnem végig dolgozni. Bevallom elég munkacentrikus vagyok és én 2hét szabi már vágyódom vissza a munkahelyemre. Persze ez most azért változott, mert fáradékonyabbnak érzem magam és jólesne sokszor a pihenés a munka helyett de kicsit tartok tőle, hogy én majd otthon befásulok...mondtam is egyik nap viccből,hogy mi lenne, ha majd kapnék egy gépet otthonra és távolból melóznék...úgy tűnt, hogy tetszett az ötlet, úgyhogy még az is lehet, hogy szülés után egy fél évvel belevetem magam az otthoni munkába. Persze az is lehet, hogy megváltozok az idő alatt és egyáltalán nem akarok majd dolgozni, csak babázni :)
Jah meg ugye az anyagi oldala sem elhagyagolható sajnos....

Egyébként hivatalosan mikortól lehet eljönni gyesre? Szülés előtt 1hónap? Ha meg vki előtte el akar már jönni akkor táppénz?


Jajj csajok...mindenki vásárol??? Én megfogadtam, hogy félidőig semmit nem veszek, de így el fogok csábulni:))))

bingii
 
 


Vörösbegy:
Emőkével elefánt méretűre "nőttem",iszonyú nagy pocim volt,bár hízni össz-vissz 13 kg-ot :D 2,5 kg-val és 50 cm-rel született.
Hát,második babám lesz,de jobban aggódok mint amikor Emőkét vártuk.Már párom néha azt kérdezi,nem voltál még terhes? :) Szegényt mindíg a kínjaimmal zaklatom :) De most az a dolga,hogy nyugtatgasson,meg kényeztessen :lol: Nincs igazam??

Nemsokára indulunk,majd jövök :)

Addig is jók legyetek!! :)

mazsolasyl
 
 


Vörösbegy!

Áááá, ez tök jóóó! Ilyet muszáj lesz beszereznem! Már rénézésre is olyan jó kényelmes érzetet sugall :)
Nekem októberben lesz a névnapom, de lehet előre megajándékozom magam egy ilyen párnával:)

Érdekes, hogy mindenhol másképpen csinálják a dolgokat....nekem jövő héten, 16hetesen lesz tereheléses vércukor, vizelet, afp és hepatitis. Afp-nél mi a normál értékhatár? Én nagyon nem értek hozzá:)

Jajj nagyon éhes vagyok! Ma kínait fogok enni! Úgy vágyok arra a csípős levesre:) Szerencse, hogy eddig nem panaszkodott a pocaklakóm a csípős kaja miatt:)

bingii
 
 


Jajj olyan kiváncsi vagyok, hogy mi van Blongyinkával!!!!

bingii
 
 


AFP határértékek: 16-80 IU/ml
AFP MoM: 0.5-2.5

ez a párna tényleg nagyon jó, barátnőmék szerelmesek belé...a baba születése után a kiságyban körbevették vele, és ez állítólag a méh biztonságát nyújtja a babának :lol: ma már kígyójátét rávarrt szemekkel és nyelvvel :lol: és valami gyöngyökkel van bélelve, mindig felveszi a test formáját...mondjuk nem olcsó :? úgy tudom 8-10.000 körül van :?

Mazsolasyl! ebben szerintem nincs semmi meglepő...érettebbek lettünk és ez biztos ezzel jár, hogy az ember sokkal aggodalmasabb, mint fiatalon...néha én is úgy érzem, mintha még nem is lettem volna terhes :lol: várunk a hírekkel! :lol:

Bingii! én is erősen borsozok minden kaját...csak nem kisfiad lesz neked is? :lol: múlt héten elvitt Ákos pizzázni és csak úgy csicsogott az enyém a csípős szósztól, amit ráöntöttem...persze utána meg haldoklom, de muszáj megenni! :lol:

BLOGYINKA MÁR BIZTOSAN TÚL VAN A VIZSGÁLATON, PIHEN! :lol: DRUKK NEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Vörösbegy,
Köszi a babakocsi infót :D nővéremnek is van ilyen párnája és nagyon szereti majd én is veszek ha nagyobb a poci mert jó vele aludni. De úgy simán is jó rajta pihenni már kipróbáltam.

Bingii,
Én se vettem még semmit és kb a 7. hónapig nem is fogok de már kinéztem pár dolgot. Ezt találtam:
Szülési szabadság
A szülési szabadság 126 nap és két részre oszlik: szülés előtti 63 napos és a szülés utáni 63 napos időtartam. Erre jogosult minden olyan nő, aki rendelkezik társadalombiztosítással, illetve azok is, akik nem önhibájukból vesztették el társadalombiztosításukat, amennyiben az elvesztés pillanatától számított 9 hónapon belül szülnek. Ebben az esetben a juttatást a társadalombiztosítás megszűnése előtti 6 hónapban befizetett összegek alapján számítják.
A szülés előtti, illetve szülés utáni szabadságot egymás közt ki lehet egészíteni úgy, hogy a szülés utáni szabadság legalább 42 nap maradjon.

De ha elöbb akarsz otthon maradni akkor mehetsz táppénzre is.
Vendég
 


Panda, bocs, munkahelyi ártalom, nem kell, nem kötelező a szülési szabit 2 részre bontani!!!!!!!!!
Vendég
 


Lafead,
Én ezt csak kimásoltam egy oldalról nem értek hozzá. Mikor mész uh-ra? Jobban vagy már amúgy?
Vendég
 


fél óra múlva indulok. éppen most baszott fel (bocsánat) a főnököm, magas a cukrom, magas a vérnyomásom, szuper!
Vendég
 


Bingii: nálam már volt a könyvelő és megbeszéltük.
Kell egy kiírt odőpont a dokitól, ami a szülés várhetó ideje. így 164 nap a gyás, amit előtte 4 héttel megkedhetsz (+az éves szabid még idén), de előtte mehetsz betegácsiba. utána jön a gyed ez két éves koráig adható. aztán a gyes.
gyás, betegácsi összege valahogy a fizu 70%-a,
gyed fix, valami 80-90 közötti összeg
ja és + családipótlék is jön hozzá
a gyesre pedig ne legyél kiváncsi, az egy fos! huszonezer.

Amúgy javaslom, hogy beszéld meg te is a bérszámfejtőtökkel, vagy aki ezeket intézi. Akkor tudni fogod, hogy mikor milyen igazolásokat kell majd bevinned, hogy tutira megkapd a pénzed.
De legalábbis egy könyvelőt keress meg.

Ami pedig a legfontosabb, hogy az ember ne minimálbérre legyen bejelntve, mert az szívás.
konkri
 
 


Lafed: mi történt?
Tudom Neked voltak vele problémáid.
konkri
 
 


A Gyed nem fix összeg.
A gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható bruttó összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2007. évi felső határa havi bruttó 91.700 Ft.
A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja.
Vendég
 


jaja, igen a gyed így van. csak úgy gondoltam, hogy az max ennyi, tehát hiába keresnék 500.000-at ugyan annyit kapnék mint aki mondjuk 200000-at...

a betegácsi és a gyás az a fizutól függ... mármint annak a %-a de nincs maximalizálva.
konkri
 
 


nekem hál istennek nem lesznek nagy eltérések - legalábbis a jelen állások szerint.

De én úúúúgy várom már a jövő ilyenkor, vagy legalább lenne már április-május-június! és lehetne sétafika, császka mászka, babakocsi toligoli, pópót ringatni, aztán apuval nyaralgatni, udvaron pihengetni.
konkri
 
 


Vörösbegy,

én eddig is nagyon szerettem a csípős ételeket, de most aztán folyton azt ennék:))) Gondolod fiú lesz?? Na jó, nem bánom azt se csak legyen egészséges lurkó:)

Hát nem egyszerű ez a gyes,gyed, gyás dolog...nekem olyan áttekinthetetlen az egész és zavaros is egy csöppet, de majd megkérdezem anyut, hogy hogyan járok a legjobban. Ő bérszámfejtő csak tudja, hogy mikor mit :D

bingii
 
 


Nekem sajnos egyszerű a gyes kérdés. Mivel most is gyesen vagyok, és csak alkalmi munkavállalói könyvvel dolgozom ( vagyis, ha lehet, azzal se, hanem feketén). Pont lejár a gyesem a Bence után, mire megszületik a pici, ezért én csak gyesre mehetek.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Sziasztok Lányok!
Csak nagyjából olvastam vissza, madj később..

Tegnap másfél órát vártam mire felvettek, 7-től reggelig semmi nem történt. 9-kor vették le a mintát, semmi gond nem volt, nem fájt, utána sem. Voltak akiknek fájt a beavatkozás, de még a hüvelyi vizsgálat is. Úgy látszik szerencsém volt.
A zárójelentésre is kellett várni, 1 hétmúlva megyek az eredményért, utána UH, és ha minden jól megy,akkor az AFP eredmény is meglesz.

Egyik lány mesélte, hogy ismerős házaspárnak akik vallásosak, az eredmény szerint down-os a gyerek. Megszületett egészségesen.
Vannak felemás gondolataim a vizsgálatokkal kapcsolatban, ill. nem tudom, hogy ez-e a bevett szokás, hogy szúrni kell.

Most megyek még pihizni.
Mindenkinek jó pocakosodást!
Pusza
Vendég
 


SZIA BLOGYINKA!!!!

de jó, hogy ilyen jó hírekkel jöttél! :lol: végre túl vagy rajta! szerencséd volt tényleg! de ez most lepénybiopszia volt? vagy magzatvízvétel?
mert arról, hogy a lepénybiopsziánál a kromoszómákkal tévednek, ráadásul ekkorát, ilyet én még nem hallottam! :?
egyébként ott a váróban nálunk is hangzottak el rémtörténetek! :? mint mindenhol!
pihenj sokat! puszi! rendben lesz minden!
végre alszol egy jót, nyugodtan! :)

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Sziasztok,

Rossz szonográfiai viszonyok mellett egy szemtelen, magát nem mutató de valszeg egészséges fiú, Hunor baba figyel a pocimban!!!!!!!!!!

Azt mondta a Hajdú drnő, hogy nagyon rosszul mutatja magát, iszonyat ficánkol, meg azt hiszi elfér, és bukfencezni akar, ezért a leletbe be kellett írni, hogy rossz viszonyok mellett látta egészségesnek a kis kukist!!!!!!!!!!!!

Köszönöm a szurkolást!!!!!!!!!!!!!!!!!

A férjem szerint ez a gyerek pont annyira utálja a dokikat, mint az apja!!!!Állandóan elufrott az uhu elől!

Blogyinka, gondoltam rád sokat.

Most a gyes, gyed témában nem olvastam még mit írtataok, majd megteszem és akkor majd leírom én is, amit tudok, tanultam.
Vendég
 


214 g, orrcsontja 5,7 mm (ez nagyon jó), feje 44,3 mm! (ez több mint 19 hetesnek felel meg), lába 23,8 mm.

HC 141,5 mm, és AC 129 mm nem tom mit jelent, valamelyik a fejkerület, másik meg a pocikerület asszem.

összességében 18+1 idős!!!!

kép nincs nem lehetett ilyen pörgő élet mellett jó képet csinálni :cry: na de nem baj!
Vendég
 


Lafead,
Nagyon örülök hogy minden rendben van :lol: és annak is hogy fiú mert tudom hogy arra vágytál :wink: biztos jól érzi magát ha ilyen ficánka :wink:

Blogyinka,
De jó hogy nem fájt! Mennek tovább a drukkok a jó eredményig++++
Vendég
 


Hello Lányok!
nagyon köszönöm,hogy izgultok értem. Most megint megtámadtak a rossz gondolatok :( De remélem,hogy csak a kórház maga, ill emléxem amikor még csak időpontot kértem, akkor ott volt egy anyuka és nagyon sírt. Ő tuti nem kapott jó eredményket. :cry:

A párom egy tünde, főzött és csinált somlóit is. Nem is tudom,hogy néha miért olyan ökör?! :oops: :lol:

Vörösbegy: én is gondoltam ám Rád, mindenkinek elmondtam a jó esetedet. Annyira jó lenne, ha nálunk is így végződne. A biopsziát végző dokinak elmondtam az 5%-os gyanút. Azt mondta,hogy a 95% azért mégiscsak nagyobb, és nem lesz beteg a baba. Gondoljak erre.Nem sikerült vele 4szemközt beszélni, sajna.

Lafi: nagyon örülök, hogy Nálatok is minden rendben, gratu a kis kukishoz!


Láttam a kis monitorn egy kis időre a babát, olyan szépen látszottak sorban a csigolyá, a bordái, meg a csontok.
Vendég
 


Blongyi,

de jó, hogy nem fájt és már túl is vagy rajta! Bizti minden rendben van! :)

Lafi,

gratula a kis fütyishez!:)

Olyan jó ilyen jó híreket hallani!:)

Jó éjt lányok és pocaklakók! :)

bingii
 
 


Sziasztok!

Gratu mindenkinek aki volt UH-n! Itt minden bébike egészséges lesz, szóval kár erre szót vesztegetni.

Pocaktéma: nekem sincsen ekkora, de én őszintén szólva még ezt is soknak találom, nagyon nem szeretnék giga pocakot a végére, az semmilyen szempontból nem jó

Húsevés: a világ nagyobb része vegetáriánus, sőt, vegán teljesen. A hús rettentő egészségtelen kaja, nagyon sok betegségért felelős. Én mondjuk szeretem, de pl ilyenek, hogy felvágott meg szalámi nincsenek itthon, csak teljesen hús formájában esszük a húst, hogy mi dolgozzuk fel kajának. Én nem hagyom el teljesen mert szeretem annyira, hogy heti 1-2x egyek valamilyen kajában.

Én holnap elvánszorgok végre a védőnős terhesgondozásra, havonta kéne menni, de jó lesz az kéthavonta is :)

Jó éjt!

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Halika!

Húsevés: amikor Atkinseztem,akkor elolvastam a vastag piros "nagykönyvet". Ha nem is tudtam végigcsinálni a 4 fázist ebben az étrendben, de nagyon sokat tanultam az élelmiszerekről és persze a húsikról. Én húsimádó vagyok, de valóban a feldolgozott húsok és készítmények a lehető legrosszabb kaják.
Azért őrület,hogy ezt már '70-es években megírta Atkins-papa, de gondolom én,hogy akkora piac érdekeit sértette.... :roll:
Uez a olajok is. Csak a hidegen sajtolt cuccok lennének a jók, nem az agyon hidrogénezett-vízett olcsóbb olajak.
Aztán áttértem a Béky Laci-bácsi diétára, ott max 2x lehetett húsit enni, meg is látszott a bőrömön, nem puffadtam.

Néha olvasgatom a vega étrend pro és kontráját, még ott tartok, hogy azért a húsfélékben vannak fontos cuccok. :roll:
Vendég
 


Szép jó reggelt Mindenkinek! :D

BPD:41 mm
FL:28mm
Lepény helye:hátsó falon
Fekvés:fejvégű
FL/BPD:68%
Magzatvíz átlagos.Érvényben lévő szakmai protokoll szerint végzett vizsgálat során durva eltérésre utaló jel jelenleg nem észlelhető.

Fütyire utaló jelet nem talált a doki bácsi,úgyhogy úgy néz ki,kislányunk lesz :D :D Pedig megint megseküdtem volna rá,hogy fiú lesz :D
Olyan jó volt Őt nézegetni!Szerencsénk volt,mert fél órával előbb érkeztünk,így még nem volt ott senki,csak az UH-s néni,aki nagyon kedves és aranyos volt,csakúgy mint a vizsgálatot végző doki bácsi :) Na, a lényeg,hogy bemehettünk és még a vizsgálat előtt kb 10 percig nézegethettük a babócát :D Kaptam képeket is,majd felteszem!Apa bejöhetett,sőt a doki bácsi szólt Neki :) Úgy örültem!Teljesen el volt ájulva! :D

mazsolasyl
 
 


Blongyika:
Örülök,hogy túl vagy a vizsgálaton,és nem fájt!Pihengess,minden rendben lesz! :)

Husi téma:én nem nagyon szeretem,de egy héten 1x-2x megeszem!

Lafead:
De jóóó,nálatok is minden rendben,gratulálok a kisfiadhoz!Tényleg jó nagy babszi lesz :D

mazsolasyl
 
 


Mazsola, grat a bébihez!Lehet, hogy még fiú lesz, csak szégyenlős, nem???A kolleganőm unokájára a múlt hétig Maját mondtak, erre a múlt héten, a 32. héten kiderült, Levente!!!!!!!
Szegények, berózsaszíneztek mindent!!!!
Vendég
 


Lafead:
Aha,azt mondta a doki is! :) Most még nem látta,de a következőn is jól megnézzük majd! :D Az még sajna sokára lesz :( :)
Egyik unokatesómék pontosan ugyanígy jártak! :)

mazsolasyl
 
 


Jó reggelt!

Gratula az eredményekhez.

Én még nem tudom, hogy szeretném e tudni, hogy mi lesz kisfiú v kislány. Én valójában lányt szeretnék, de a jóslások és a kínai horoszkóp szerint is fiú lesz. A családban a domináns hímek fiút szeretnének, mert nagyon sok a lány itt is ott is. Így amíg nem tudom, hogy mi lesz van reményem mindenre. Ha lány én boldog lennék, de tudom, hogy van aki nagyot csalódna... :(
Viszont azt se akarom, hogy esetleg lányként kezeljem és közben lehet hogy fiú, mert hiszem azt hogy ez is befolyásolhatja a nemiségét, mondjuk lánynak várjuk és nem lesz belőle tökös fiú...
De ma rossz kedvem van! Tegnap olvasgattam, persze semmi psziho, csak a babareflexekről és olyan megmagyarázhatatlan rossz kedvem lett - mi lesz ha nem leszek jó anya. és legfőkép hogy anya leszek. és a szüléstől is félek - tudom, olvassam azt a másik fórumot- olvastam, nem lett jobb! örök életemben féltem a szüléstől, de erősebb a gyerek iránti vágyam (na most nem a kételyeim miatt), mint a fájdalomtól való félelmem. De ahogy látom a kisebbik hugomat... 18 éves... nagyon szeretem és most hogy anyu itt hagyott minket legszívesebben csak folyton együtt lennék és vigyéznék a testvéreimre. De a kicsit nem látom boldognak. Hiába ölelem át, hiába törődök vele nem egy cserfes kiscsajt látok benne. Jó persze nagyon okos (orvosnak készült) és nagyon komoly is.
Anyukám 30 év házasság után elvált aputól és leköltözött az alföld közepére egy tinikori szerelméhez. Apu nem ivott, nem kártyázott, nem verte, nem nőzött, csak a családért élt és most elvált tőle. két éve még ugyan úgy összebújtak, puszilgatták egymást, aztán sity-suty... sztem a klimax jött el anyunál, de ő ezt tagadta/tagadja, de mindenki észrevette rajta, hogy megváltozott a tekintete, a viselkedése, a modora, az esze. Összeveszett az egész családdal először jött az anyósa, aztán apu tesójáék, aztán a sajátja és a szülei. Mindenki szerint klimaxos és ellenzik az új kapcsolatát, de ő állítólag most boldog igazán. A tesóim apuval vannak. Megvárta míg a kicsi leérettségizik és utána elment. Egy 3 gyerekes anya elment 300km-re a családjától a szüleitől. Hiába mondtuk neki, hogy ez érdekes, hogy oda kellett menni h igazat adjanak neki, ráadásul ott a másik felet meg se hallgatták... Azért rajta kívül a család egyben van. De nem az igazi. Így anya nélkül.
Hát így várok én most kisbabát...
konkri
 
 


Szia Konkri!
Szomorúan olvastam a történeted :( Nem nagyon lehet erre mit írni, csak az gondolkodtatott el, hogy hogyan került képbe a tinikori szerelem? :shock:
Ahogyan írod a gyengédség is megvolt közöttük még 2 éve, és ez szerintem nagyon nagy dolog 28 év, és 3 gyerek, no meg a munka mellett.
Most az eseteden kívül írom, hogy vajon a másik félnek a családja hogyan fogadja ebben az esetben a nőt? Hogy hagyhatott ott x gyereket...stb? Annyi félét olvas az ember, előjőnnek-e az intrikák? És nem elfelejtendő a gyerekek, ők mit éreznek? X ideig anyu ott van ha bármi baj lenne, aztán meg nincs.
Én 37 elmúltam, de bizony még most is jól jön az Anyukám tanácsa, sőt ha még élne a nagyon idős nagymamám, vele is elcsevegnék pár dologról :lol:

Konkri nem lehet, nem tudok okosat írni :oops: Azt kívánom,hogy minden rendbe jöjjön!!!
Vendég
 


Konkri, nem szabad ilyen gondolatokkal emésztened magad!!!!
Jó anya leszel, mindenki tanul az anyukája hibáiból amit a gyerek nem megefelelő módszernek vélt, azt nem alkalmazza a sajátjánál!
Vendég
 


Na, azt meg el is felejtettem megírni, hogy fogytam 1 kilót :D A kórházban vacsira szőlőt ettem, le is hajtotta a vízet. Igy most csak 1 kiló plusznál tartok.
Továbbra is jól vagyok. Az aggódást leszámítva.
Az egyik lány mesélte,hogy a barátnője angliában szül, ott sem viszikk túlzásba az orvosok a vizsgálatokat, sőt ott az a jellemző,hogy a szülésznők vagy a dúlák vizsgálgatják az anyukákat.
Vendég
 


Köszönöm!

Az biztos, hogy amikor még csak tervben volt a kis nyuszi, megfogadtam, hogy soha nem hagyom el.

Anyu szerint mi már nem vagyunk kicsik, és ő már a saját életét akarja élni... Abban viszont tényleg szerencsésnak mondhatom magam, hogy van még két nagymamám és egy nagyszerű anyósom. (és két hugom és egy sógornőm) De ahogy a szavak sem egyformák, úgy ténylegesen igaz az is, hogy anyut senki nem pótolja. A harag és az hogy számomra ez elfogadhatatlan amit tett és megbocsáthatatlan mindig bennem van, de még is ő az anyukám. Ami igazán hiányzik, hogy már nem látom benne azt az anyát, akit 5 éve, aki az esküvőmet készítette elő, aki betont kevert ha kellett, aki kiszúrta fogadóórán az eltitkolt jegyeket... megváltozott és nem azért, mert öregebb lett... más a tekintete. Sajnálom, hogy nem érzi azt hogy beteg és nem próbált ellene tenni...

Blongyi kérdezte: a tini szerelem úgy került a képbe, hogy ő is rokon, ő keresztanyám öccse. Ráadásul tejtesók is voltak annó. Így most két testvérpár jött össze, de egyik se beszél a testvérével. Azt tudom, hogy a pasi anyukája se örömmel fogadta, én is beszéltem vele, nagyon kedves nő (hát így ő keresztanyám anyukája és az újapám anyja), de rá van szorulva a fiára. Még apu is vígasztalta :) Aztán a többi ember ott a faluba ahova ment anyu (van ott több rokon is) mindenki örömmel fogadta őket, mert anyu ott pocskondiázta aput. Így apura senki se volt ott kíváncsi ezek után... Azt mondták, nekik anyu a rokonuk neki hisznek. Még az új pasi anyikáját is baszogatták, hogy miért nem fogadja el ezt a kapcsolatot. Mondta a fiának, hogy egy gané ember amiért szétvert egy családot. De szerintem leginkább a klimax tehet róla.

Azért szerintem titkon mindenki bízik benne, hogy egyszer anyu még is visszajön.

Minden esetre anyu szülei és tesója is kitartanak apu mellett és ez tök jó.

Én anyuval vasnap fogok találkozni június 22-óta. a tesóim lent lesznek a balcsin, igaz h ellentétes oldalon, de anyu kitalálta, hogy akkor mind menjünk oda... hmmm aztóta el se jött hozzánk. (mert menjünk mi hozzá)
Sokszor félek beszélni is vele, mert félek, hogy meg találom mondani neki amit gondolok. Már volt rá példa és két hónapig nem beszéltünk. Sajnálom, számomra a család szent.
Ő tanított mindig arra, hogy az ember mindig visszakapja amit tesz (jót is rosszat is), hát én is így gondolom. És az is tőle tudom, hogy ha valamiben erősen bízunk, akkor az úgy lesz- hát én bízok abban, hogy együtt lesz még a család. Azt pedig tapasztalatból tudom, hogy soha ne mondd hogy soha. (egyedül azt fogadom meg így sohára, hogy a gyerekem soha nem hagyom el, és soha nem helyezem az én érdekeimet az övé elé) És ezért voltam olyan elkeseredett, hogy ha a kistestvérem, aki már 18 éves nem tudom boldoggá tenni, akkor a gyerekemet tudom majd? Hiszek benne!
És hiszek abban is hogy ezt mindig az apukájával fogom együtt tenni.
konkri
 
 


Igen, ez fura hogy itt így pattognak, de a dokim azt mondta, hogy legalább itt alaposak, de tényleg a statisztika mást mutat...

nekem ajánlott egy szülésznőt, csak jó lehet, ha a főorvos ajánlja és vele akar dolgozni... mondta h jövő héten keressem, mert most szabin van (na ez is szimpi volt, hogy a főnök tudja h a beosztotja nyaral...) aztán megkerestem az iwiw-en a csajt (valami gyanú vezett, sejtettem, h ott lesz) hát igen, 31 éves, helyeske. :)

szóval két esélyes a dolog, vagy tényleg jó szülésznő v. a doki dugogatja :) - bocs. a lényeg h ez is sinen van mint józsef attila.
konkri
 
 


Na, pont ezt akartam írni, hogy kíváncsi lennék az Angliai vagy az Olasz statisztikákra. Vajon az ottani terhesgondozás mennyire szűrheti ki a rendellenességeket. (márha erre gondoltál Konkri)
Lehet,hogy van 1 módszerük egy adott időpontban, és azon túl nem zaklatják a kismamákat. Abban is biztos vagyok, hogy sokkal korszerűbbek a műszereik.
Vendég
 


Ahogyan olvaslak Konkri, nekem úgy tűnik, hogy Anyud besokallt. Annyira előttem van amikor az én szüleim is állandóan dolgoztak, csak hogy jussunk előbbre. Nem volt hétvége, a telek is arra volt jó,hogy legyen egy kis eltett gyümölcs, zöldség..stb. Rohadtul utáltam lejárni (nyilván mert nem húzhattam ki magam a gyomlálás, vízhúzás és hordás..stb alól), de nem, mégiscsak voltak nagyon jó dolgok.Volt egy csatorna oda jártunk mi suhancok fürdeni. De akkor mindenki úgy élt a környezetünkben. Mindenki maga építette a hétvégi házát és dolgozott 1000-el.
Ezek sajna kikezdik a kapcsolatokat, megfáradnak, el is fásulnak. Sajna nálunk Apa adta fel, mikor elbocsátották a munkahelyéről már nem is tudom hány évtized után teljesen magába roskadt. Mintha kicsúszott volna a lába alól a talaj.

De egyébként ez kihat a párapcsolatomra is. A pároméknál nem is ismerték azt, hogy munka után dolgozni, vagy hétvégén?! :x Ez meglátszik a Kedvesen, pedig egy kertes házban nem lehet henyélni,mindig van tennivaló. Ez neki nem megszokott. Sajna a szüleitől nem látta mi a szorgalom :( Mióta a családunkban van sokat fejlődött, tavaly még Anya meg is lepődött,hogy mennyit foglalkozott a kerttel.
Vendég
 


Ah én is erre gondoltam Blongyi... Vörösbegy írta a múltkor, hogy nálunk a legrosszabb a születési arány.
A korszerűség sztem intézetenként változik. De talán már fejlődünk mi is. Nekem a t.bányai elég megyőző és a híre is jó.
konkri
 
 


Blongyi, amikor anyu elment, már nem az a feszített életünk volt. Szerintem a legjobb éveink után ment el. Akkor már rég nem foglalkoztunk a kerttel (oda építettem amúgy is). Tök sokszor volt hogy együtt néztük a tv-t, beszélgettünk a teraszon...
Én mindenkép a klimaxra gyanakszom, volt nőgyogyó műtétje is - a dokit is innen ismerem. tehát nem tagadhatja le, hogy eljött nála az idő.

Amúgy bunkó módon meg se kérdeztem: hogy vagy? fáj valami? mit érzel? fizikailag és lelkileg - de utóbbira azt tudom mondanni, hogy ne félj, úgy se lesz semmi baj! mindenki ezt mondja! :)
konkri
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindig eldöntöttem, hogy sűrűbben nézek be és igyekszem követni az eseményeket. Aztán úgy alakul, hogy mégsem vagyok gép közelben és mire végigolvasnám az elmaradt infókat, megint lesz egy csomó új, kissé szélmalomharc, úgyhogy lécci lassssabban írjatok:)

Gratula mindenkinek már a pocihoz. Nálunk én még csak úszógumit látok, pedig hétfőn megyünk a doktorbácsihoz 18. heti UH-ra. Remélem azt mondja minden rendben.
Ma lett meg az integrált tesztem eredménye és negatív:))) Csak kissé még bosszankodom az 5% álnegatív eredmény miatt.

Képzeljétek a 12-ik heti Uh nekem inkább a 11-12. hét határára esett és akkor csak 4,5 cm volt az ülőmagassága. Ahogy olvastam mi voltunk a a legkisebbek:(( A doki olyasmit mondott lehet azért kisebb picit, mert 28 helyett nekem 30 napra volt menszim. Nagyon kíváncsi vagyok hétfőn mekkora lesz:)

Jó sok mindenkiről volt itt az elmúlt hetekben szó:) Orrváladék: nekem is állandóan fújni kell, már azt hittem most jön ki valamilyen allergiám.
Hamarosan töltök fel képet magunkról, hogy ne legyünk arc nélküli emberek.

Figyu:
Nálunk úgy néz sehonnan nem lesz öröklendő kocsi, ágy, sőt még ruha se nagyon. Az új cuccokon kívül szoktatok valahol használtakat nézegetni? Én az apronetet böngészem időnként...

Lafead:
pár friss adat rólunk: 29 éves vagyok, a Szent Imrében fogok szülni, és Boti vagy Bori van a pocakban. Én úgy érzem fiú lesz, remélem hétfőn látszik majd valami....

Üdv az újaknak!
Ildikó
palildiko
 
 


Jaj ebéd: kínai leves + rizs így nem csíp annyira. no hús :)
konkri
 
 


Kép[/url]
konkri
 
 


na csináltam volnalzót, de azt hogy tudom megcsinálni, hogy mindig itt legyen, ha írok?
Mindig be kell illesztenem a linket nekem külön?
konkri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?