Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Teljes egészében itt vagyok. Petra nyűgi 2 napja, ma mosolyt sem kaptam, mikor bementem hozzá reggel. :cry: Aztán bekentem Dentinoxal az ínyét és mint akit elvágtak... :roll: Jön a kis almaszurkáló?? :o

Mági!
Teszveszen mit vettél? Bocs, ha már írtad és én nem figyeltem eléggé. :oops:

Roninagyi!
Mi sem ismerjük még egymást. Pont valamelyik nap szégyelltem el magam, hogy én nem is köszöntöttem fel mindenkit, te meg olyan naprakész vagy! (Na de most kinyomtattam Zsu táblázatát, itt van előttem, úgyhogy félig képben vagyok.. :D )
Egyébként én akartam kérdezni tőled valamit. Na meg mindenkitől is azért. Réges-régen, mikor én még kisbaba voltam, :roll: állítólag az a nézet járta, hogy bilit kell a baba alá tenni már akkor, ha ül, hadd szokja. Alám is tett anyukám, és 1 évesen szobatiszta voltam. Most meg csak azt látom, hogy 2 évesen még pelus van a gyerekeken, na jó nem mindenkin. Szóval te hogy voltál ezzel? Többiek, szerintetek?

Zsu!
Jött a táblázat, mint előbb is említettem. Nagyon jó, kezdek képben lenni!

Niki!
Igen, konyhabútor. Ma jönnek befejezni. Bár karácsonykor szerelték be, most lett píz a befejezésre. A képen is látszik pl, hiányzik ott is egy ajtó.

Kanál: Én a gyümipüré után szoktam odaadni neki a kanalat, azt jól elszopogatja. Nem tudom, mikor tud majd egyedül is enni..

Képzeljétek! Tegnap vigyáztak először anyósék a lányra (én kérdeztem annó erről tőletek). Lányom meglátta anyósom, rögtön ordítani kezdett.. :lol: Erre ő: Ritkán lát, az a baj. Nem akartam mondani, de nem vagyunk bezárkózva, nyugodtan meglátogathat... Megint jött az óda, hogy másik unoka így meg úgy... Aztán mikor hazaértünk a plébániáról, semmi gond nem volt, tök szépen eljátszottak. Közölték, hogy mennyivel ügyesebb, mint F (nevet nem említek, másik unoka). Csodálkoztak, ha vigyorgott. (Egész nap vigyorog, F meg még most sem..)
Na bocsi, ha hosszú voltam. :oops:

omr
 
 


Hoppá! Kernico! Neked akartam még írni, hogy jobbulást Kiarának! Pöttyök rajta nincsenek? És ez valami ragályos vírus?

(Bár úgy látom, mindenkitől írtó messze vagyunk. Csak azt nem tudom, hol van Németkér. Noémi?)
(Részemről tali sajna nem lesz, hacsak ti mindannyian el nem jöttök egy kis alföldi levegőt szívni... Na mondjuk majd jövőre, ha nagyobbak a gyerkőcök. Egy kis Ópusztaszeri emlékpark??)
Na eldugulok tényleg.. :oops: :roll:

omr
 
 


Ezt nézétek. nem tudom Daniit elaltatni és mit csinál???? bújkál.... Kép

Ez meg a babaüléd a bordó szürke az, csak ez volt a boltban.
Kép
6 dölésszöge van, 5 pontos biztiöv, puha, pamut anyagú, nem Isofixes, nekem megérte a Babyfunba vettük.

csernusn
 
 

 
 

9-25 kg ebből 18 kg-ig sját biztiövvel, azon felül akocsiéval, nem tudom azt használnák-e, meg szertitem Dani kinövi.

Kernicó, remélem hamarosan jobban lesztek!!!

csernusn
 
 


Sziasztok!

Roni nagyi!
Nagyon megijedtem,amikor olvastam tegnapi soraidat,de ma már megnyugodtam, hogy itt vagy!Örülök Neked!

Zsuzsu
:köszönöm szépen a táblázit, este megkaptam .A Yahoon hol találom?Már regisztráltattam Magam.Vagy ott még nincs fenn?

Rena
:nekem is tetszik a konyhabútorotok,majd teszel fel róla képet ,úgy az egészről?Akkor is jó,ha kész lesz.Jól néz ki az etetőszék,jó kényelmesnek látszik.Petra pedig édibaba.És most látom,tök ari az a teknős,ami a kezében van.Felfújható?
Lehet,hogy jót tett anyósodéknak a tegnapi unokázás,és rádöbbennek,hogy többet kéne Petrával is foglalkozni.Lehet,hogy nekem is ezt kénne tennem,és kicsit magukra hagyni őket Martinkával?

Ricsikének és Kiarának
jobbulást!Hogy vannak?

Aki meg azt írja,hogy úgy érzi a kutyának sem hiányozna,na az ne írkáljon ám ilyeneket!!Mindenki hiányozna,nehogy lemorzsolódjatok!!Pl. nem tudom mi lehet Cicmerákkal!Vagy lemaradtam, és nyaralnak?

Marslakócska!
Lehet,hogy a fogacskáktól nem tud aludni Dorina?
Megkérdezhetem a keresztnevedet?

Őzi
:nálunk még nincs darabos kaja,mert sajna még fogacska sincs. :? De ami késik,nem múlik!
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap rászóltam apósomra, szerintem megsértődött. Építkezésen dolgozik, hazajön a munkából, és abban a koszos dzsuvás munkásruhában veszi fel Annát. na tegnap nem bírtam tovább, és szóltam neki, hogy ha munkás ruhában veszi fel Pannát, akkor legalább egy pelenkát terítsen magára, mert mindent nyal a lány ,és nem kéne a koszt lenyalnia a ruháról. Nem szólt egyszót sem, csak kiment.....
Kakukktojás téma:
Olyan nincs, hogy valaki kakukktojás lenne, mert itt mindenki más személyiség más családi háttérrel, más elvekkel. Ha nagyon akarjuk, mindenki találhat olyat, amitől kilóg a sorból kicsit. Én is lehetnénk kakukktojás, mert jó ideig én voltam az egyetlen, akinek nem sikerült tápszer nélkül jóllakottan tartani a lánykáját. (Megjegyzem, máshol ezért összekaptam egy topicban)
Észrevesszük, ha valaki hiányzik, de annyira véges az idő a reagálásokra, hogy mire odáig jutnánk, hogy megemlítjük valaki hiányát, már sír a gyerkőc, és menni kell :)

Őzi:
én úgy gondoltam, hogy megvárom ,amíg megérkezik az etetőszék, és akkor adok a kezébe kanalat. Tudom, hogy minden tiszta maszat lesz, de már most is nagyon nézi, hogy mi van a kezemben, és megfogja, amikor a szájába akarom adni. Így ha most nem is, szerintem hamarabb megtanulja, hogy azzal a hosszú kis izével mibe kell nyúlni, és hová kell tömni.

Tali:
Nekünk a jövő hét szerda szuper lenne! Többiek?

Niki:

Nekünk sem jött be a régi tápszerhez fűzött reményem. Nagyon ette, végre a megszokott adagját, de éjjel ugyanúgy sűrűn ébredt, igaz nem éhes volt, hanem hasra vágta magát folyton. Aztán reggel 7-kor már enni kért, máskor 8-kor reggelizik...

omr:
a teszveszen 2 libero nyuszis figurás vettem. :) Tényleg nem tudjátok, hogy a liberonál a könyv után még lehet-e valamit kiváltani nyuszikért, vagy a könyv az utolsó?
bili:
hát még nem tartunk ott, de szerintem nem a legjobb, ha üléskor bilit tolnak a baba alá. Ilyenkor ugyanis csak ül rajta, elkezd játszani a bilin, és később szerintem nem azzal köti össze a bilizést, hogy oda kell pisilni/kakilni, hanem hogy az is egy fajta játék, ott is lehet könyvet nézegetni, stb. Szerintem a figurás, mintás bili is ezért rossz. Mert lefoglalja a figura, és nem azért ül rá, mert dolga van rajta, hanem mert tetszik neki.

Még egy kérdés.
Akinek VIA pohara van, ti el szoktátok dobni x számú használat után? Mert a dobozon az áll, hogy 4-5 használat után ki kell dobni, de őszintén, én ennyi pénzt nem fogok a kukába kidobni, használom ugyanúgy, mint bármely műanyag vackot.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Niki:
Mennyiért vettétek az ülsést? Nekem nagyon bejön! Nem semmi hapid van! Mi lesz később, ha már most kibabrál veled? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Winnie! Elfelejtettem az előbb írni, én is kértem szépen a CD-t! :) Csak nem tudok talira menni.. :cry: Szóval esetleg postai utánvét pukkasztós borítékban?? :roll:
Alexaa! Akkor holnap lefotózom és felteszem az egész konyhám. De mondjátok meg, hogy mit főzzek benne holnap!! :D Ma rendi volt az uram, kérdeztem mi legyen a kaja, azt mondta van marhapöri a fagyóba, azt engedjem ki. Úgyhogy itt függök a gép előtt nagy ráértembe.. :lol: (na jó, vasalni kéne, de nagyon)

omr
 
 


Niki, szuper a kép ahogy Dani a szárító alatt van! Nagyon ügyes :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Tali:

Úgy tűnik elhalasztódik a tali, mi se megyünk (keresztszülők őrülnek)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Mági,

Pierre Cardin, 27700-ért vettük. A Coneco, lengyel, amit először néztünk, az ugyanezt tudja, a vázszerkezet egy cégtől jön, csak a borítás más. Ez mint írtam pamutos, a szürke rész, és jó puha, a Coneconál, meg olyan plüssös, de az a tipusú, amelyik szerintem szúr ha csupaszon ülsz benne, márpedig nyáron biztosan nem nagykabátba fog benne ülni. az 22500 lett volna.

Egyébként internetes boltokban ha rákeresel a PS 288-ra akkor kidobja, és 26900-ért fut általában.

Ja és rájöttem szerintem miért adja a nevét a Pierre Cardin a babadolgokhoz. Mert szerintem az anyagot szerintem ők adják hozzá, legalább is én így gondolom, ugyanis a két babaülés itt is egyforma, de az anyag a PC-n sokkal jobb minőségű. Szerintetek lehet???

csernusn
 
 


Sziasztok!

Hát én is eléggé kilógok a sorból, több ok miatt is.
Először is, most szeretnék elnézést kérni mindenkitől, ha nem követem pontosan, ki hány hónapos, mikor tölti melyiket és nem köszöntöm. Nekem bizony idő kell, mire megjegyzem, kb. ki mikor született. Egyedül Leont tudtam megjegyezni :):), de csak azért, mert Kataával máshol is társalgunk és Leon és Simon között napra pontosan 1 hónap van.
Roni nagyitól nagyon kedves, hogy mindig figyeli. Én sokszor nem is hónapokban mérem az időt, haenm években, legnagyobbik csemetém idén már 3. osztályba megy, rohan az idő.
Másodszor én is sokat vagyok úgy, mint Cic, hogy gyakran azok a témák, amik előjönnek, nekem már nem annyira aktuálisak. Túl vagyunk már többszörösen sokmindenen, ezért ha már fölmerül egy-egy kérdés, akkor talán már nem annyira érdekes, mint először. De azért érdeklődve olvasom, hogy mik jönnek elő és ti hogyan élitek meg.
Pl. nálam egyértelmű, hogy fogom a szobatiszatság kérdést kezelni (nálunk bili nincs is, rögtön WC-zik mindegyik, persze nem 1 évesen, hanem amikor eljön az ideje).
Nem biztos, hogy igazam van, de szerintem a rendszeres tali mindenképpen fontos ahhoz, hogy egy társaság egyben maradjon. Ha már személyesen ismerjük egymást, akkor a társalgás is jobb.

Anya-anyós: nekem nagyon jó dolgom van. Mindketten foglalkoznak az unokákkal, a 3 nagyobb most is anyósomnál van.

És kijött Simi első foga! :)

Niki!

Nekem hihetetlen, hogy Dani már álldogál, pedig két nagyobbom is tette ilyen idősen (Hanna 6,5, Beni 7,5 hónaposan állt fel), viszont Simonon még nem látom a jeleit. Igaz, Hanna is gyors volt, egyik napról a másikra csinált dolgokat.
Ülés: én bőven el tudom képzelni...

Rena!

Azt azért ne felejtsd el, hogy anyáink nem eldobható pelussal pelusoztak. Anyósommal beszélgettem épp a múltkor, és mondta, hogy mindennap mosta a textilpelusokat a fiainak és ráadásul nem ám mosógépben, hanem teknőben. Ezért próbálták meg minél hamarabb, hogy szobatiszta legyen a gerkőc. Ma már erre nincs annyira szükségünk, és sokat hallani a gyerekek fejlettségéről is. Én is úgy tapasztaltam, hogy ha megvárjuk, amíg eljön az ideje, akkor egyik napról a másikra lesznek szobatiszták. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne ösztönözni, ha már egyértelműen látszik, hogy megérett rá (pl. Hanna a szobatisztasága előtt már volt olyan, hogy mellettem pelusban állva kijelentette, hogy "Anya, pisilek!":D, na ekkor már biztosan tudta, hogy mi történik.)

Mági!

A Vaterán is van két nyuszi...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 



Niki
:Tök jó az az ülésMennyi volt?Dani nagyon huncut!!

Rena: én paprikáscsirkét főztem ma,copfocska tésztával.Az előbb faltam belőle.Tegnap zöldbabfőzi volt,előtte gulyásleves.Talán adtam ötletet.

Mági
:én is elvárom,hogy tiszta ruhában, és tiszta kézzel nyúljanak a gyerekhez!Nálam is ez alapvető dolog, és amióta megszületett Martinka mégjobban odafigyelek ezekre a dolgokra.Sajnos, volt akire rá kellett szólnom nekem is. Meg lehet sértődni,haza lehet menni, az sem érdekel.Anyatigris lettem.Legalább amíg ilyen kicsi a gyerkőc, addig ne legyen beteg,úgyis már előre félek az ovis korszaktól!
Szerinte,ha a VIA poharat fertőtleníted,semmi baja nem lesz,és használhatod.
Vendég
 


Mági, én pl a VIA poharakban szoktam lefagyasztani vagy betenni a hűtőbe a kajcsit amit készítek Lidinek. De azt már nem sterilizálom hanem csak elmosom.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Niki,közben láttam,írtad az ülés árát.Köszönjük! A mi babakocsink és a hordozónk is Pierre Cardin, és meg vagyunk velük elégedve.Az áruk is elfogadható.

Szobatisztaság
:mindenhol azt hallom mostanában, hogy meg kell várni azt az időt,amikor a gyerek érett lesz rá.Nem szabad erőltetni.A bilire nekem is mondták ,hogy nem jó az ami túl színes, meg zenél,mert nem arra fogja használni,amire kellene.
Vendég
 


Sziasztok!

Roni nagi, örülök, hogy nem hagysz el minket :)

Niki, tök édi Dani a szárítóval :)

Omr, köszi az alátámasztós ötletet, eszembe sem jutott. És nem lesz az alátámasztás is tiszta maszat?
Rékababa eszméletlen malacul eszik... most mondjuk közel 40 ml-t benyomott a tökös krumpliból, rekord!!! de folyton belekap a kezével a kanálba, majd nyúl mindenhova... nálatok is így van??? lesz ez jobb? :)
MÉg valami: az etetőszék bizti övét hogy tisztítjátok? mert ok, a múanyag részt letörlöm, de két használat után tiszta dzsuvi már az öv...

Cic szerintem nyaral.
De Kata is eltűnögetett, mizujsi veletek? még Magyarhonban? sőt, ha jól emlékszem, lassan jön apa is látogatóba, nem?

És szerintem is tök jó, ha jön mindenki cska néha, egy keveset is, de benéz hozzánk:) úgyhogy Zsuzsi, gyere csak Te is! :)

Omr, ok, majd még írunk CD-t. Nem tom mikor, mert most lelépünk 2,5 hétre, de majd...

Mági, én egyfolytában VIA pohárban hűtöm a tejet (nem a fagyisat, hanem amit simán kap), és hát eszembe sem jutott kidobni... :shock: de sterilizálom

Én még a Liberos virágot sem kaptam meg :( pedig már nagyon várom :(

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


winnie:
én erről a cd-ről lemaradtam, szerintem felületesen olvastam. Mi is ez?

A liberos virág a kedvencünk, nagyon imádja. Remélem a könyv is beválik majd, mostmár annak is elküldöm a kérdőívét!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Reggel/délelőtt benéztem, s olvastam, hogy nem lesz tali. :( Sajnálom…jövő hetet nem tudom.

Roni nagyi, szerintem mindenki kedveli a köszöntéseidet, olyan kedves Tőled, hogy mindenkire gondolsz. Én képtelen vagyok mindent fejben tartani…

Winnie, de aranyos vagy, hogy megírtad a cd-t, már alig várom, hogy hallgathassuk. A Liberos virág nekünk is kb. 2hónappal a kérdőív beküldése után jött. Már reklamáltam…

Szilvi, Kata már jó ideje nem jelentkezett…

Kép
Kép
szana80
 
 


Niki:
van ennek a babyfun-nak honlapja is? Mert én kerestem, de egy használtautó oldal jött be.. :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Winnie!
Az öv nálunk is tiszta maszat. Az hamarabb lett maszatos,mint a lemosható huzat.. Még nem takarítottam le, :oops: így nem tudom, hogy hogyan kell.
Az alátámasztás nem lett maszatos, odáig nálunk nem jut a jóból. Amúgy nem vészes, ahogy Petra eszik. Néha nyúl a kanálért csak, ha nem vagyok elég gyors neki. :lol:
CD-vel türelmes vagyok ám én! Menjetek csak! Jó pihenést! Lesz mit visszaolvasni!! :lol: :lol:

Lányok! Szigorúan fogom most már magam!! :evil: Nem fogok jönni, csak a fél 3-as elalvás után! Azaz ilyentájt. Ez már durva, hogy milyen függő lettem!!! :cry: :roll: :lol:

omr
 
 


Mági, Halász Judit, Kaláka és Gryllus MP3 cd-n...

Szana, ha Ti is a Ligetbe jártok sétálni, mi holnap szerintem megyünk, akkor odaadhatom a cd-t, cd-ket, mert szerintem előbb lesz tali, minthogy mi hazajöjjünk...
és hol reklamáltál virágért?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Mági,
www.bababolt.net <- baby fun babadiszkont honlapja; mi is itt szoktunk vásárolni.

Winnie,
Igen a Ligetben szoktunk sétálni mi is, Ti kb. mikor?
E-mailt írtam nekik, amire válaszoltak is egyébként; de akkor már postázták és másnap megkaptam.

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Köszönjük az aggódásokat és jókívánságokat!
Na, voltunk doktornéninél. Be van kicsit gyulladva a mandulája. Bár nem köhög többet, mint eddig, csak napi párszor, de az eddig is volt. Mindent rendben talált ezen kívűl, úgyhogy elküldött még pisiminta elemzésre is. Nem lesz egyszerű. Venni kellett pisigyűjtő zacsit, amit majd rá kell ragasztani holnap reggel, hogy ha pisil, akkor bele menjen. Mondta, hogy többet is vegyünk, mert nem szokott elsőre sikerülni. :roll: :roll: :roll: :roll: Egész este nem aludtunk, mert ugye 2 óránként fel kellett ébreszteni lázat mérni, aztán vagy kúpot adni, vagy Nurofent. Reggelre már csak hőemelkedése volt, most meg már az sincs. Kaptunk gyógyszert a torkára is. Hétfőn kell visszamenni, addig szedni kell. Enni ugye ilyen torokkal nem egyszerű, nem is eszik, nem is iszik szegénykém. Ma még csak 2x evett, akkor is csak pár korty tejcsit, ráadásul még meg is jött, így az íze sem olyan, és amúgy sem enne sokat. Inni sem akar, pedig jó lenne, nehogy kiszáradjon. De nagyon hősiesen viseli. Csak bágyadt, csillog a szeme, meg karikás. De még mosolyog is, ha van valami vicces. Mi is apával aludtunk vagy 3 órát így szétszórtan. Szóval friss vagyok és fiatalos ma nagyon!!!! :lol: :lol: :lol: :roll:

Mági: Miért nem mondtad, hogy küldjek neked postán figurát? Itt pakolgatom őket, annyi van feleslegbe. :roll: :roll: :roll:

Tali: Elméletileg, ha meggyógyul a csaj, akkor jó a jövő hét. Majd dokinéni hétfőn megmondja, hogy szerinte is meggyógyult-e, ha csak kicsi esély is van, hogy nem, akkor nem megyünk, de addig még van egy hét.

Bilizés: Én úgy tudom, hogy kb. 2 éves kora körül érzi már, ha pisilni vagy kakilni kell, addig nem. És ezért nem is kell erőltetni a dolgot. Szerintem sem kell, hogy rajta játszon addig, majd ha eljön az ideje, akkor úgy is érdeklődni fog, hogy hogy működik ez a dolog. Bár nekem is az az ötlet tetszik inkább, hogy a WC-re ülőke, meg fellépő (vagy már van egybe is a kettő). És szerintem ha a felnőttek is oda járnak, akkor őt is érdekelni fogja. Bár ennek meg az a hátránya, hogy azért ugye figyelni kell, hogy mi jön ki, és ezt így nem lesz olyan egyszerű. :roll: :lol: 8)

Eltűnésekről: Sorry, hogy én sem szoktam mindenkinek válaszolni, de ennyi hozzászólás mellett képtelenség mindenkire/mindenre figyelni. Ettől még ha valaki eltűnik, az feltűnik! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De szerintem is pont az a lényege egy ilyen topicnak, hogy ha van időnk, akkor beszélgessünk másokkal, megosszuk a gondolatainkat, "paráinkat", örömeinket, ne érezzük magunkat teljesen bezárva, de ha nincs időnk, akkor nem. Ez nem iskola v. munkahely, ahol kötelezőek a hozzászólások a témákhoz, mert különben megrovást kapunk. Mindenki tudja köztünk, hogy nem vagyunk a kölkök mellett időmilliomosok, és így nincs időnk sem energiánk (néha véleményünk sem) mindenhez hozzászólni, de azért még vagyunk, olvasunk, ha csak pár sort írunk is néha-néha. Annak is örülnek a többiek. (Legalább is én örülök minden hozzászólásnak). Szóval ezért ne tűnjön el senki, elég ha néha ír, már azzal is örömet szerez.

Na sziasztok! "Eltűnök" kicsit, hátha bele tudok diktálni a csajba egy kis kaját vagy innit. :roll:

Kép
kernico
 
 


Niki: Most hogy mondod ez ki is ment a fejemből akkor visszaszívtam :):):):) bocsika:):):):):):):)


Omr: ez az Ópusztaszeri dolog nagyon jó ötlet :D:D:D szerintem is ha jövőre már nagyobbak lesznek a prücskök mindenki könnyebben fog közlekedni és akkor egy kirándulás fejében szerintem nem is rossz program. :):):):):):

Mági: Nem vagy egyedűl a tápszeres dologgal :D:D:D Gege kb 3 hetet volt elleni úgy hogy egy korty tápszert nem kapott ezt is részletekben amúgy a mai napig úgy elég csak a tejem hogy este lefekvés elött tápit kap mert nem volt elég a tejem :):):):):)

Liberós virágot még én sem kaptam pedig már mailt is írtam nekik :(:(:(:(

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Hát tegnap este jól belehúztatok ám!:) Szinte egész nap volt időm fórumozni, mert volt bébiszitterem a gyerköcre, viszont elég nagy volt a pangás, így este már be sem néztem, mivel apa is végre itthon töltötte az estét, meghát kellett vasalnom is-ezt legjobb a Harmadik műszak alatt végezni!:) Mági te nézted?:)

Ilgya!

Hát probáltam már úgy is a pelenkázást, hogy énekeltem vagy mondokát mondtam a csajszinak, normál hangerővel, de annyira azért nem hatotta meg, hogy csak ezért a hátán maradjon, gondolta lehet azt más pozicióban is hallgatni!:) :lol: :lol: :lol:

Sziszi!
Mi újság a fényképezővel? Voltál szervizben? Amúgy hogy volt Csanádnak a felállása? Ez volt az első probálkozás? Előtte ő ült már egyedül vagy rögtön állni akart? Ti szoktátok fogva állítani? Olyan kivi vagyok, mivel már mi is lassan enél a stádiumnál tartunk.

Rena!
Én raktam el meggyet és körtét is a fagyasztóba, de szerintem a g. dinnyén és a krumplin kívül szinte mindent le lehet fagyasztani. Amúgy nekünk azt mondta a doki hogy télre befőttként is elrakhatom a gyümiket, csak sajnos a konkrét receptet nem adta meg-én meg anélkül béna vagyok hozzá!

Kernico!
Örülök, hogy kicsit javul a helyzet Kiarával, de azért probáld etetni, itatni! Szegényt nagyon sajnálom, meghát titeket is-ez tényleg kimerítő lehet!:(

Winnie!
Nagyon jó kis etetőszéket vetettek!:) Szóval akkor nálatok is a sütötökös krumpli jött be?:)
Amúgy ez a mindent összekenés nálunk is dívik! Szerintem Veronika viszonylag szépen tud már enni, alig folyik már ki a kaja a szájából, viszont előszerettel nyúkál a szájában evés közben, utána meg a maszatos kezével összekeni a hordozót, meg a ruháját! És basszus ha nem áztatom be rögtön a ruhákat, akkor nem is jönnek ki a foltok!:( Még jó, hogy a pelenkákat lehet fehérítőzni!:)

Niki!

Hát nem semmi a kis Danika! Már most bújocskázik!:) Ez az autósülés nagyon tuti,tetszi, hogy ilyen kagylóformájú. Már mi is néztünk egy hiper szupert 53 ezerért!!! De valószínű jó lesz a fele annyiba kerülő is-az is Pierre Cardin, annyi mint a tietek, de valahogy nem ilyen volt. Biztos abból is van több fajta! Egyébként megfogadtuk Beszti tanácsát és inkább olyat néztünk, ami 18 kg-ig jó.
Annak amúgy van jelentősége, hogy oldalt magasabb egy picit?

Őzi!
Darabos kaja nálunk még nem nyerő, viszont nálunk Veronika probálgatta már egy jó hónapja a kanállal evést, sőt a pohárból ivást is, de azóta már nem olyan izgi neki és nem csinálja-vagy csak bohockodik vele. De szerintem mindenképp enged neki, ha ő akarja, legfeljebb a hajad is tiszta kaja lesz!:)

Ante!
Na akkor nálatok is már tuti mindjárt kibújik az a fránya fogacska!

Mági!

Én ezt még nem figyeltem a Vias doboznál, de én már minimum 50 alkalommal használtam őket-miért lenne bajuk??? Én mindennap abba csinálom meg Veronikának a pépet meg a gyümiket is. Egyedül a foga nyoma látszik meg rajtuk, mert néha rágcsálja is!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok,


Voltunk Dokinál, Dani 8.5 kg és 71 cm. Egyébként nem kancsi, jól fejlődik, azt mondta jön a foga fent is, csak épp nem most fog kibújni, viszont azt mondta a fenti fájdalmasabb szokott lenni. :shock:


Körkérdés:
Kérdeztem őt a cipőről, hogy mikor kell és milyen cipőt vegyünk. Több gyermekesek, mi erről a vélemény?Muszály olyan Dárga cipő??? Én magamnak is leárazáskor és akcióban vásárolok, egy siesta meg magában 10000 ft, outletben 7000. :shock: :shock: És lehet hogy havonta kell neki egy cipő :shock: :shock: :shock:

Noémi, igen van több is nekik még 2007-es modellből is babacentrumon talán van fenn több Pierre Cardin ülés is. és hasonló árúak. Szeritnem tudom te melyikra gondolsz.

csernusn
 
 


Niki!

Szép súlya van Daninak! Kivi leszek mi nálunk holnap mennyi lesz az annyi!
Én még első gyerekes vagyok,de azt hallottam, hogy nagyon meghatározó, hogy milyet adsz a gyerek lábára az első 2 évben, mivel akkor alakulnak a formák, fontos hogy a bokát jól tartsa, főleg a kezdeteknél. De szerintem azért nem muszáj a legdrágábbat megvenni, viszont nagyon oda kell figyelni a válogatáskor. Van egy könyvem (Kovács Ágnes: A doktor néni könyve), abban ez van:
A normális talpszerkezet kialakulásához szükséges az, hogy a talajhoz lábujjait kissé behajkítva kapaszkodjon. Ez lehetetlen ha a járni tanuló csecsemőre cipőt adunk. A talpbetétes cipőkben végképp nem érzi a talajt. A lúdtalp kialakulása acipő korai használatának a következménye. Ez úgy előzhető meg, ha a lehető legtöbbet van mezitláb vagy zokniban. Persze csak az időjárás is úgy engedi!
4 éves korig bokarész nélküli szandált, nappali közlekedésre papucsot ne használjunk.
Remélem ez is segítség egyelőre!:)

Zsu! Megkaptam ám én is a listát és küldöm priviben a telcsi számom!:)

Liberó: hát kaptam egy levelet, amiben küldtek egy 500 Ft-os kupont, amit be tudok váltani, ha liberot vásárolok ill. egy nagyon vékony papírú (egyedül nem lehet Veronikát vele hagyni, mert megeszi) lapozos könyvecskét. Azt írták, hogy gyűjtsem a figurákat és majd a kövi levélben megmondják miért!:) Szóval nem küldtek kérdőívet!:( Hát nem tom nekem mikor lesznek olyan játékaink mint nektek!:(

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Hali!

Megalkottam a legfrissebb táblácskát!

Felteszem a Yahoora, mert nem akarok mindenkit terhelni vele, hogy örökké csak küldözgetek, küldözgetek.
Most csak azok kapják meg, akik uccsónak küldtek adatot.
Azaz Roni nagyi és Sziszi.


Liberós virág:
Én is már mikor beküldtem és sehol semmi.
Hova kell írni mailt?
mert akkor lehet meg kéne ereszteni egy levelet vagy mi...

Tali:
Jövő hét szerda elvileg oké, ha az időjárás is úgy akarja.....

Majd még belesek.

Kép
zsuzsu74
 
 


jaa Roni nagyi, mobilt nem írtál.. De ha nem akarsz nem téma, csak mondom ez még hiányzik a repertoárból....

Kép
zsuzsu74
 
 


ZSUZSU! a YAHOON HOL TALÁLOM A TÁBLÁZATOT?
Vendég
 


Táblák elmentek elvileg
Ha mégsem, szóljatok légyszi, bár a yahoora is felteszem.

Kép
zsuzsu74
 
 


Alexa
ha bejutsz a yahoora, akkor ott van a File címszó alatt.

Kép
zsuzsu74
 
 


KÖSZI ZSUZSU!
Vendég
 


Sziasztok!
Niki:
A fenti fog tényleg rosszabb... Annának most jön, és nagyon nyűgös.. Az alsó kettővel semmi gond nem volt, de ez megvisel minket. A dentinox viszont nálunk beválik.

fnoe:
láttam a Műszakot, naná!! Igaz, ma alig bírtam felkelni miatta :)


Nika:
Akkor ezek szerint te még tudsz szoptatni. Ez szuper! Én már abszolut nem...

kernico:
nyuszis figura jöhet, én már előre látható módon a nyuszibábra nyűjtök. :)

Lányok!
Megnéztem a libero oldalát, ott lehet csatlakozni a klubjukhoz, és akkor küldik a leveleket az ajándékkal. Ha már kaptál, akkor szerintem ott lehet mailben reagálni.
Egyébként azt mondták, annak jár pl. a könyv, aki megkapta a virágot. Szóval egyik következik a másikból.

Na megyek, mert Apának megígértem, hogy csak egy percre ülök le... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kernico, mond meg a nagylánynak, hogy mielőbb gyógyuljon meg, hogy Lidi megint megfoghassa a szoknyája szélét :-) a jövőheti talin.
Írtad, hogy Liberos cuccokkal tele vagy esetleg Lidi is kaphatna egy felesleges játékot?
Nekünk semilyen kuponfüzetünk nincs. Mi nem kaptunk a kórházban. Biztos a nem aranyos nővérkék kiszedték a csomagokból. :-)
Egyedül Rossmanos kuponfüzetünk van, de persze ilyen a hét határban nincs erre.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Óóóó te jó ég ha a felső mégjobban megviseli a babákat akkor mi mire számíthatunk. Pedig még a mostani is sokáig fog kibújni. VAgy lehet egyszerre kijön mind a 20 :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante, én is félek, hogy mi vár ránk, mert Martinkának sincs még foga.Pedig amikor megszületett ,azt mondták a kórházban,hogy biztos korai fogzó lesz, mert elég duzzadt az ínye.Mindegy ,ez van. Majd átvészeljük vhogy!
Vendég
 


Húúú nem győztem olvasni.

Zsuzsu: Köszike megkaptam a táblit.

Kernico: Jobbulást Kiarának, remélem a nehezén már túl vagytok.

Mági: Igazad volt, azért munkásruciban csak nem kellene babázni.

Rena: Édes Petra, tetszik a eszéketek, jól néz ki.

Csernusn: Nagyon ügyes Dani, mindent olyan korán csinál. A mászás is elég korán ment neki, most meg már feláll, ez igen. Én is ki akarom próbálni a sajtot, de csak a kajájába, még csak egy fél fogacskánk van kint.
Cipő: hát én is azt tudom mondani, a cipő az amin nem szabad spórolni, abból jót kell venni.

Fnoe: Fényképezőt nem vittük szervízbe, a tesóm próbálta javítgatni, de nem sikerült, már akkor láttam nagy gond van vele. Sajna annyi neki, kell venni egy másikat, hááát. Mi az nekem, holnap veszek másik hármat. :roll:
A Csanád csak próbálkozik, még nem tud feállni, a kiságyban felhúzza magát, aztán vissza pottyan. Ülni tud kb. egy hónapja, de felülni most, egy hete tud kapaszkodás nélkül. Mászni is most tanult meg, persze nem a saját játékaiért mászik, hanem kutyajátékért mindig el kell dugni, azt akarja rágni. Na azért tud gyorsan mászni.
Veronika, hogy van vele, ül vagy mászik már?
sziszi22
 
 


Egy viccet még szerettem volna írni:

A szúnyogok tűzet raknak. A tűzrakás vezetését az öreg szúnyogra bízzák. Azt mondja az idősebb szúnyog:
- Először csak vékony ágakat tegyetek rá, aztán meg olyat is lehet, mint a combom. :lol:
sziszi22
 
 


Sziszi!

Szóval nálatok ez volt a sorrend?Ülni, felülni, mászni és állással probálkozni? Nálunk az első kettő már meg van, de az üléshez még kell az hogy meg fogjon valamit, igazából négykézlábasból tolja hátra a fenekét ülésbe. Még csak kúszik, lehet hogy nem is fog mászni? :roll: A lábait egyenesíti és probál teli talppal lépni a földre, de ilyenkor a kezei valami magasabb dolgon támaszkodnak, a dereka derékszögben, tehát még nem áll.
Jó a vicc :lol: (szerintem már leírtad, de nem baj :D )
Asszem Rena kérdezte, hogy hol lakom (már a többiek nagyon tájékozottak ez ügyben :lol: ). Szóval Németkér Tolna megyében van PAks mellett 15 km-re. Tehát kissé messze az ALföldtől :cry:
Na jó éjt mindenkinek! Megyek vasalni és Hősöket nézni :lol: :lol: :lol: ÚGy látom a vasalást mindenkinél háttérbe szorítja a babanet! :lol: :lol: :lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Ante: csak figurám van, amit ha beküldöd, kapod a játékot. Még én is várom a kiskönyvecskét. :roll: De ha kell ilyen kivágott figura, mert be akarod küldeni, akkor viszek szívesen neked is.

Mági: Akkor viszem a talira neked őket.

Köszi a jó kívánságokat Kiarának! Remélem javul a helyzet. Legalább már nem lázas.

Cipő: én is úgy tudom, hogy még az elején nem szabad spórolni, mert most alakulnak a csontok. Niki: A Deichman-ban van egy cipőmárka: Elefanten, és az állítólag olyan jó kb. mint a Siesta, csak nem olyan drága. Kb. 6000 forint körül vannak, de szoktak akciók is lenni. Én már néztem őket, szerintem még kinézetre is jók, amit a Siestáról nem mondhatok el mindig. Én asszem ilyet veszek majd!

Majd holnap még jövök, de most kezdődik a Hősők! :D

Kép
kernico
 
 


Winnie:
Köszi, nekem is sikerűlt felmenni a Yahoora és Zsuzsinak is külön köszönet a táblázatért.
Nem akarom magam dícsérni, de ahhoz képest, hogy egy kukkot sem tudok angolul, szavanként szótáraztam végig az egészet és no lám regisztráltam és már mindent végig olvastam, amit eddig felraktatok. Nagyon ügyes, jó dolog, és köszi. :D

Ante:
Jól megtréfált engem ez a csuda Yahoo, amiért elnézésedet kérem.
Ne haragudj, de fogalmam sincs, hogy kerűlt bele a Te albumodba Laura 5 képe. Arról, meg végképp halvány fogalmam sincs, hogy vegyem ki a tiédből és készítsek újat. :oops: Az album megnevezését, hova írhattam, ha nem jelent meg :?: Szóval tapogatom, mint vak a hajnalt, de nem adom fel, a feltőltés nehezebb része megy, ez meg kifogott rajtam. Ha van ötleted, szívesen elfogadom, és nagyon köszönöm.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!

Kernico, hát ezt jól kikaptátok, hogy szedhette össze a kisasszony... további gyogyulást neki, na meg majd kajcsizást is!

Szana, hát séta, most pillanatnyilag passz, eddig azt gondoltam, hogy du 4 körül, de most apának mégsem jó - elvileg szabin van, de be kell mennie :evil: - úgyhogy lehet, hogy délelőtt sétálunk, ha együtt, ha egyedül megyek, mert nem fér bele a délelőttbe (f12-re dokihoz megyünk ugyanis), akkor marad a du. De elmentem a számodat, és írok sms-t, ha tudom, mizujsi...

LÁttuk HP5-öt :) Állítólag nem volt olyan izgi, de hát én sokszor csukott szemmel bújtam csak apához... de tetszett. mennyit nőttek már a fiatalok :) mármint a színészek :)
Közben kicsilány is tök jól elvolt nagyival, mászkált, ücsörgött (már egyre többet tud pihi nélkül egyben mászni - tempózni, tök ügyi), vigyorgott, csak enni nem akart neki... :shock: na ezek után este bevágott 230-at... :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Roni nagyi, tök jó! minden elismerésem a türelmedért, végig szótaárazni az egészet, azta.... na látod, ennyi türelmem bizti nem lett volna.... nekem még azt kell gyakorolni, gyerkőcnél is. De most komolyan, és ez már másoknak is szól, Ti néha nem álltok hadilábon türelemmel? én most itt elsősorban olyanra gondolok, hogy pl amikor szórakozik az evéssel, akár cumival, ill kanállal, olyankor eléggé el tud fogyni a türelmem, és beidegelek. persze folytatom, ill előbb-utóbb feladom, de olyan jó lenne, ha végtelen türelmem lenne.... gondolom ezt is tanulni kell az anyasággal együtt. Már fejlődtem benne, de hát még van mit... asszem nem csak a lányom, de én sem sűrűn álltam sorban, amikor a türelmet osztogatták :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


de jó, most néztem, mennyien tettetek már fel képet a yahoora :) na majd én is válogatok :) meg a doksik is szaporodnak :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


wow, most nézem a fájlokat is, Kernico, az a dalos tök állat, még akkordok is vannak hozzá :))) meg máshol is volt olyan

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


én egy linket tettem fel, ahol szintén tök jók vannak, mármint, versek, dalok, stb :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


na jó éjt, eldugulok, Szana, neked meg holnap smselek...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ágnes:

Ha jól emlékszem Neked volt a kérdésed a kicsinyítést milyen progival csinálom. Eleve a gép programjai feltőltésekor a Fast Stonet választottuk és itt van lehetőségem a kicsinyítésre és a keretek kiválasztására.

Biliztetés:
Omr kérdezted, hogy nálam hogyan ment. Azt láttam a családomban, mivel sok volt a gyerek, hogy teljesen fölösleges erőltetni, mert azzal, hogy még ülni is bizonytalanul tudó babát erőltették, hónapokig a bilibe semmi nem ment, bezzeg ahogy a pelust érezte magán minden azonnal sikerűlt.
A fiam esetében: közel 2 éves volt, amikor hajlandó volt a bilire illetve miután ezt nem szerette, vettünk a wc-re külön gyerekülőkét. Azt fel tudta hajtani, miután fellépőre felállt és nagyfiúsan pisilhatott. Amikor az első sikerélmény után közőlte, hogy most már nagyfiú, mert úgy pisilt, mint Apa, akkortól sima ügy lett. Eljött az az idő is,amikortól éjjelre sem kérte a pelust, mert a nagyfiúk nem pisilnak be és tényleg felkelt szépen és elvégezte nagy zőrgésekkel, csapkodással felkeltve az egész családot.
A lányomnál egészen másként volt minden. Alig volt 8 hónapos, amikor minden éjjel nagy szuszogások között egyszerűen addig bűvészkedett, hogy a pelust kihúzta a nadrágból. Két újjával a fejét elfordítva egyszerűen kilógatta a kiságy rácsai között. A férjemmel sokszor újra pelenkáztuk és reggelre ismét nem volt pelenkája. 10 hónapos korában elindult és akkor tettük először bilire. Látta, hogy a tesója mindig megy a wcre és biztosan tetszett egy kicsit, mert szívesen elfogadta. A lakásba nappal nem adtunk rá guminadrágot, a bilikét mindig elérhette és csak kisbugyikát adtam rá. Sokszor előfordult, hogy bugyikával együtt ült rá. Nagyon hamar jelezte, mert húzta-vonta a bilikéjét és tudtuk, hogy gyorsan rá kell ültetni. Volt szaladás reggelente, meg éjjel is egyszer ráültettük, mert a pelust nem szerette. Voltak néha azért balesetek, de mivel nyár volt nem okozott gondot. Amikor már nagyobb volt, már ráült a kis vécére és kiabált, hogy sikerűlt. Persze sokáig a popsitőrlés (az óvodáskorig) nem ment csak segítséggel. Nagyon igaz, hogy minden gyereknél máskor jön el az ideje, nem lehet erőltetni, mert nincs értelme.
Elnézéseteket kérem egy kicsit hosszu lett, de a rászokáshoz képest nem.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Winnie27,
már oldalak óta olvasom hogy HP, de nem tudom mia az.... :oops: :oops: Elmondanád mi ez, ráadásul HP5???? :shock: :oops:

Kép
Kép
marslakocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?